Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Fredag:
20.45: Wigan Athletic – Bristol City (Viasport 2)
Lørdag:
16.00: Aston Villa – Sheffield Wednesday (Viasport 2)
18.30: Queens Park Rangers – Norwich City (Viasport 2)

Rundens utvalgte:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
West Bromwich Albion – Millwall (Begge lagene scorer til 1.74 i odds)


FREDAG

Wigan Athletic – Bristol City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Gavin Massey, Dan Burn og Leo Da Silva Lopes er ute hos vertene. Callum McManaman er usikker. Hos gjestene er Hakeeb Adelakun, Mo Eisa og Frank Fielding skadet.

The Latics fikk ristet av seg skuffelsen etter 0-2 tapet mot Brentford og glimtet til med en sterk seier hjemme mot Hull City i midtuken. Det er absolutt den typen kamper Wigan må vinne dersom de skal være med på øvre halvdel av tabellen. Midtbanekrigeren Sam Morsy ble utvist mot Brentford, men Wigan protesterte i etterkant av kampen, noe som førte til at Morsy fikk spille mot Hull allikevel. Det feiret han med noe så sjeldent som en scoring. Wigan ligger nå på en åttendeplass med 13 poeng. Med Nick Powell i form kan de finne på noe mot hvem som helst i denne ligaen, noe Stoke City blant annet fikk oppleve da Wigan vant 3-0 mot The Potters på bortebane for noen uker siden. Hjemme på DW Stadium har Wigan tatt ti av tolv mulige poeng så langt. Det eneste laget som har kommet unna med poeng i bagasjen har vært Nottingham Forest.

Wigans siste kamper:
Wigan – Hull 2-1 (Morsy, Windass)
Brentford – Wigan 2-0
Wigan – Rotherham 1-0 (Vaughan)
QPR – Wigan 1-0
Stoke – Wigan 0-3 (Grigg, Massey, Powell)

Bristol City var det store formlaget før deres møte med West Bromwich Albion i midtuken. Der skulle det bli en meget underholdene og målrik kamp, men som The Robins til slutt tapte 2-4. Til pause lå de under 0-3, og på det tidspunktet kunne rødtrøyene fort ha scoret flere mål de også. Selv med to scoringer senere i kampen var det rett og slett ikke Lee Johnson & Co sin dag på tirsdag. Nå gjelder det å slå tilbake på første mulighet, men det blir ikke enkelt mot et sterkt Wigan-lag. The Robins vant sine fire siste kamper før tapet sist, og ligger nå på en femteplass med 14 poeng. På bortebane har de 2-1-1 denne sesongen, hvor Swansea City og Queens Park Rangers har blitt slått.  

Bristol Citys siste kamper:
West Brom – Bristol City 4-2 (Diedhiou, Kelly)
Bristol City – Sheff Utd 1-0 (Watkins)
Bristol City – Blackburn 4-1 (Watkins, Diedhiou, Brownhill, Pack)
Swansea – Bristol City 0-1 (Weimann)
QPR – Bristol City 0-3 (Weimann x2, Taylor)

Vurdering: Ingen enkel jobb å vurdere denne kampen mellom to lag som jeg har latt meg imponere av i starten. Jeg finner grunner til å gå for både hjemme- og borteseier, men ingen av lagene frister nok til å lure meg unna et uavgjort-tips her.

Tips: U (3.50 @ Fansbet)

 


 Lørdag

Aston Villa – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene, mens Fernando Forestieri er suspendert hos gjestene (Selv om Aston Villa-sjef Steve Bruce ikke så ut til å være klar over det på pressekonferansen).

Man kan vel si at Aston Villa har løftet seg igjen etter det fæle 1-4 tapet mot Sheffield United. Villa spilte først uavgjort 1-1 i en kamp mot Blackburn Rovers hvor de spillemessig ikke var så verst, før det ble 2-0 seier hjemme mot Rotherham United i midtuken. Tammy Abraham og Yannick Bolasie scoret målene i det oppgjøret, og det sier mye om hvor sterk tropp Steve Bruce har til rådighet. Det er også grunnen til at man sitter med følelsen av at Bruce bare er et par nederlag unna å være en presset mann igjen. Alt annet enn å kjempe om direkte opprykk vil nemlig være alt for dårlig for Villa denne sesongen. Nå har de bare tapt én av sine åtte første kamper og har fire poeng opp til direkte opprykk. Hjemme på Villa Park har de 2-2-0 på sine fire første hjemmekamper.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Rotherham 2-0 (Bolasie, Abraham)
Blackburn – Aston Villa 1-1 (Hourihane)
Sheff Utd – Aston Villa 4-1 (El Ghazi)
Burton – Aston Villa 1-0
Aston Villa – Reading 1-1 (Elmohamady)

Sheffield Wednesday hadde tatt ti poeng av tolv mulige på de fire kampene før de møtte Nottingham Forest på City Ground onsdag kveld. Formen var det med andre ord ingenting å si på, men mot skogvokterne hadde ikke uglene mye å stille opp med. De havnet under like før pause og lå under med to mål litt ut i andre omgang. Til slutt fikk de et trøstemål, men det var lite å si på at Forest tok tre poeng. Nå venter en ny tøff bortekamp, men uglene har gode minner fra Villa Park. De var nemlig ett av bare to lag som klarte dra i land tre poeng borte mot Aston Villa i Championship forrige sesong. Skal uglene klare det samme denne sesongen, er de avhengig av at tidligere Aston Villa-spiller Barry Bannan har en god dag. Han har vist seg som en meget viktig spille for dette Owls-laget. På bortebane har Wednesday 1-0-3 denne sesongen, hvor seieren kom mot Reading.

Sheff Weds siste kamper:
Forest – Sheff Wed 2-1 (Fletcher)
Sheff Wed – Stoke 2-2 (Matias, Bannan)
Reading – Sheff Wed 1-2 (Joao, Reach)
Sheff Wed – Wolverhampton 0-2
Sheff Wed – Ipswich 2-1 (Joao x2)

Vurdering: Aston Villa imponerer ikke noe særlig, men er likevel meget vanskelige å slå. De har så mye kvalitet i troppen at de bør være favoritter i nesten hver kamp, men alt for ofte slipper de motstanderne litt for enkelt til. Her tror jeg derimot de har det som skal til for å dra i land en ny seier. Jeg tror Villa får revansj etter tapet mot uglene i fjor og markerer derfor for hjemmeseier.

Tips: H (1.57 @ Fansbet)


 

Derby County – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Curtis Davies og George Evans er skadet, mens Tom Lawrence er suspendert hos vertene. Ingen nye skader å melde om hos gjestene som snart har Rico Henry klar igjen.

Mason Mount traff treverket med et frispark og flere ganger oppstod det kaos foran målet til Blackburn Rovers da Derby County spilte seg til flere gode sjanser da lagene møttes på Pride Park tidligere denne uken. På en eller annen måte klarte likevel ikke Derby finne veien til nettmaskene, og til slutt måtte de nøye seg med ett poeng. Et poeng som sannsynligvis føltes mest som et tap med tanke på hvor bra de hadde spilt. Derby fikk dermed ikke slått tilbake igjen på optimalt vis etter det skuffende 0-1 tapet mot Rotherham United forrige helg. The Rams ligger nå på en niendeplass med 13 poeng etter åtte serierunder. Kampen mot Rovers var første gangen de spilte uavgjort denne sesongen, ettersom de har vunnet fire ganger og tapt tre ganger så langt. Hjemme i East Midlands har de 2-1-1 denne sesongen.  

Derbys siste kamper:
Derby – Blackburn 0-0
Rotherham – Derby 1-0
Hull – Derby 1-2 (Waghorn, Jozefzoon)
Hull – Derby 0-4 (Mount, Jozefzoon, Waghorn, Selvmål)
Derby – Preston 2-0 (Mount, Keogh)

Neal Maupay fortsatte sin utrolige høstsesong med en ny scoring da Brentford tok turen til Suffolk for å møte Ipswich Town tidligere denne uken. Scoringen var likevel ikke nok til å sikre en ny seier, men nok til å få med ett poeng hjem til London. Brentford har virkelig imponert stort denne sesongen, og fremstår for øyeblikket som en av de tøffere utfordrerne i toppen av tabellen. The Bees har vunnet fire kamper, spilt uavgjort tre ganger og bare tapt én kamp så langt. Tapet kom borte mot Blackburn Rovers i en kamp hvor Maupay var suspendert. På bortebane har Brentford fortsatt ikke vunnet denne sesongen. 0-3-1 er status etter fire kamper på fremmed gress.

Brentfords siste kamper:
Ipswich – Brentford 1-1 (Maupay)
Brentford – Wigan 2-0 (Maupay x2)
Brentford – Forest 2-1 (MacLeod, Watkins)
Brentford – Cheltenham 1-0 (Jeanvier)
Blackburn – Brentford 1-0

Vurdering: Helt åpent oppgjør. Jeg tror Derby kan få problemer mot Brentford angrepsspill ettersom The Bees liker å spille mot lag som forsøker å trille seg ut bakfra. Jeg ser for meg farlige balltap for vertene som gjestene kan utnytte. Samtidig har ikke Brentford overbevist så mye borte som på hjemmebane i høst. Gjesten er favoritter hos bookmakerne, men i mine øyne fremstår uavgjort som det beste spillet her.

Tips: U (3.35 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jon Walters ser ut til å måtte stå over for vertene. Hos gjestene meldes det ikke om noen nye skader.

Åtte serierunder har blitt gjennomført, men fortsatt venter Paul Hurst på sin første seier som Ipswich Town-manager. Det har blitt uavgjort fire ganger, mens fire kamper har endt med tap så langt. For å gjøre det hele verre har man samtidig rukket å ryke ut av ligacupen i første hinder mot League Two-klubben Exeter City. Tirsdag kveld holdt Ipswich Brentford til 1-1 hjemme på Portman Road, og det må kunne sies å være et brukbart resultat med tanke på formen til The Bees. Nå har Ipswich spilt uavgjort i samtlige fire hjemmekamper denne sesongen, mens samtlige bortekamper har endt med tap. Dersom det først skal løsne for Hurst & Co, vil det ikke overraske om det skjer hjemme mot et formsvakt Bolton Wanderers.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Brentford 1-1 (Harrison)
Hull – Ipswich 2-0
Ipswich – Norwich 1-1 (Edwards)
Sheff Wed – Ipswich 2-1 (Nsiala)
Derby – Ipswich 2-0

Etter en fantastisk start på sesongen har det nå stoppet helt opp for The Trotters. På de fire siste kampene har de bare tatt ett poeng, og på onsdag ble de et par nummer for små borte mot Middlesbrough. Det har vært flere forstyrrelse utenfor banen de siste ukene for hvittrøyene. Først var de nær ved å bli satt under administrasjon, deretter døde tidligere eier Eddie Davies, før man denne uken fikk vite at Stephen Darby måtte legge opp på grunn av en alvorlig sykdom. Nå er det nok mange Bolton-supportere som ønsker litt ro i tiden fremover. Den dårlige formen ha ført Bolton ned på en 15. plass med elleve poeng. På bortebane har de imponerende 2-1-1, noe som er én seier mer på bortebane enn de klarte i hele forrige sesong. 

Boltons siste kamper:
Boro – Bolton 2-0
Bolton – QPR 1-2 (Magennis)
Preston – Bolton 2-2 (Ameobi, Olkowski)
Bolton – Sheff Utd 0-3
Bolton – Birmingham 1-0 (Buckley)

Vurdering: Skal det endelig løsne for Ipswich Town? Jeg tror faktisk det. Her møter de et Bolton Wanderers-lag som har imponert resultatmessig, men rent prestasjonsmessig har de ikke vært spesielt gode. Man skal ikke undervurdere den mentaliteten manager Phil Parkinson har banket inn i dette Bolton-laget, men her tror jeg vertene tar sin første seier for sesongen.

Tips: H (2.00 @ Fansbet)


 

Leeds United – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Pablo Hernandez, Kemar Roofe, Gaetano Berardi og Patrick Bamford. Gjestene håper å ha både Maikel Kieftenbeld og Craig Gardner klar.

Etter tre kamper på rad uten seier løsnet det for Marcelo Bielsa og hans Leeds United i midtuken. De hadde tapt hjemme mot Preston North End i ligacupen for et par uker siden, men fikk revansj og sikret seg tre poeng etter en imponerende 3-0 seier. Det gjør at Leeds nå står uten tap i ligaen etter åtte serierunder. Fem av deres åtte første ligakamper har endt med seier, noe som gjør at hvittrøyene nå troner øverst på tabellen med ett poeng ned til Middlesbrough. Leeds lå i en bra posisjon i fjor høst også, men det er noe annerledes med årets Leeds-utgave. De ser rett og slett mye bedre ut enn tidligere. Selv når viktige spillere er ute, kan man være sikker på at erstatterne leverer varene. Hjemme på Elland Road har Leeds 3-1-0 denne sesongen og bare ett baklengsmål. Den ene uavgjorte kampen var mot Middlesbrough.

Leeds siste kamper:
Leeds – Preston 2-0 (Roberts x2, Cooper)
Millwall – Leeds 1-1 (Harrison)
Leeds – Boro 0-0
Leeds – Preston 0-2
Norwich – Leeds 0-3 (Alioski, Klich, Hernandez)

Av og til er det ikke nok å levere gode kamper. Man er nemlig helt avhengig av det samtidig skal fungere foran mål. Foreløpig er det nettopp der det stopper opp for Birmingham City. Etter åtte serierunder har de fortsatt ikke vunnet en kamp denne sesongen, og det er meget spesielt med tanke på hvor bra de har spilt i de fleste kampene i høst. I flere kamper har de vært klart bedre enn sin motstander, men marginene er aldri på riktig side. I midtuken hadde de en tøff bortekamp mot Sheffield United som endte 0-0. The Blades på Bramall Lane er ingen enkel motstander, men Birmingham var i mine øyne det klart beste laget. Seks av Birminghams åtte første kamper har endt uavgjort, og på bortebane har de tatt to poeng på fire kamper.   

Birminghams siste kamper:
Sheff Utd – Birmingham 0-0
Birmingham – West Brom 1-1 (Jota)
Birmingham – QPR 0-0
Forest – Birmingham 2-2 (Adams, Jutkiewicz)
Bolton – Birmingham 1-0

Vurdering: Leeds United storspiller og leder serien etter åtte serierunder. De har vært fantastiske i de fleste kampene og på papiret tyder mye på at en ny seier står for tur her. Jeg tror dog at det kan bli vanskeligere enn hva det ser ut til. Birmingham har nemlig klart seg meget bra spillemessig i starten, selv om de fortsatt ikke har vunnet en kamp. Jeg velger å markere for hjemmeseier, men her styrer jeg fint unna spill grunnet skadene hos vertene. 

Spill: H (1.80 @ Fansbet)


 

Middlesbrough – Swansea City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler fortsatt Rudy Gestede. Gjesten er uten Wilfried Bony, Bersant Celina og Leroy Fer.

Ny seier og ny kamp uten baklengsmål på hjemmebane. Det er helt vanvittig hvordan Tony Pulis har klart å få dette Middlesbrough-laget til å snurre igjen sekken bakover på banen. Onsdag ble Bolton Wanderers slått 2-0 hjemme på Riverside Stadium. Det var rødtrøyenes fjerde strake seier på eget gress, og de har holdt nullen i samtlige av disse fire kampene. Nå ligger Boro på andreplass med ett poeng opp til Leeds United. På de åtte første kampene har de bare sluppet inn tre mål. Selv har de scoret elleve mål, noe som ikke er så mye sammenlignet med de andre lagene i toppen. Dog funker det helt fint for Boro grunnet sitt solide forsvarsspill. George Saville scoret sitt første Boro-mål onsdag kveld, og seieren var ekstra viktig med tanke på at Boro tapte sin første kamp for sesongen i den foregående runden.

Boros siste kamper:
Boro – Bolton 2-0 (Saville, Assombalonga)
Norwich – Boro 1-0
Leeds – Boro 0-0
Boro – Rochdale 2-1 (Johnson, Hugill)
Boro – West Brom 1-0 (Ayala)

Swansea City tok turen til Stoke for å møte Stoke City tidligere denne uken. Ingen lett oppgave for The Swans, og til tross for at de klarte skape en del sjanser mot The Potters, endte det til slutt med 0-1 tap. Hvittrøyene står dermed med bare én seier på de seks siste kampene. Denne dårlige formen har ført Swansea ned et par hakk på tabellen, men fortsatt er det ikke mer enn fem poeng opp til direkte opprykk. I tre av de fire siste kampene til Swansea har de gått av banen uten scoring. Det er noe manager Graham Potter må ta tak i. På bortebane har de 2-1-1 og 4-3 i målforskjell. Det blir fort jevnt og målfattig når Swansea kommer på besøk.  

Swanseas siste kamper:
Stoke – Swansea 1-0
Swansea – Forest 0-0
Millwall – Swansea 1-2 (Naughton, McBurnie)
Swansea – Bristol City 0-1
Swansea – Leeds 2-2 (McBurnie x2)

Vurdering: To gjerrige lag møtes på Riverside Stadium. Vertene har fått den klart beste starten på sesongen, men Swansea har også vist glimtvis at de kan spille på et meget høyt nivå. Det er vanskelig å se for seg mange scoringer her, men jeg tror Boro vil finne veien til nettmaskene. Jeg går for hjemmeseier. Skal vi si 1-0?

Spill: H (1.68 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Clark Roberts, Sean Raggett og Joe Newell er skadet hos gjestene.

Endelig fikk man se Nottingham Forest vinne en kamp hvor de faktisk overbeviste i. Sheffield Wednesday ble et par nummer for små på City Ground tidligere denne uken, og nå blir det spennende å se om det var nettopp dette som måtte til for at skogvokterne skal få sesongen på riktig spor. Etter åtte serierunder har de spilt uavgjort fem ganger, vunnet to ganger og tapt én kamp. Deres eneste andre seier kom mot Reading, mens tapet kom borte mot Brentford. I seieren over uglene onsdag kveld fant både Lewis Grabban og Joao Carvalho nettmaskene, og det vil nok gjøre godt på selvtilliten deres etter en trøblete start på sesongen. På hjemmebane har Forest 2-2-0 denne sesongen. Begge deres seiere har med andre ord kommet på eget gress.

Forests siste kamper:
Forest – Sheff Wed 2-1 (Grabban, Carvalho)
Swansea – Forest 0-0
Brentford – Forest 2-1 (Cash)
Forest – Newcastle 3-1 (Murphy, Cash, Dias)
Forest – Birmingham 2-2 (Lolley, Murphy)

Rotherham United klemte til med det som kanskje blir stående som sesongens største seier ved sesongslutt da de vant mot Derby County forrige helg. Leiesoldat Ryan Manning scoret det eneste målet i den kampen, men noen dager senere måtte The Millers gå av banen uten poeng igjen. Aston Villa på Villa Park ble en alt for vanskelig oppgave, og nå står rødtrøyene med tap i samtlige fire bortekamper denne sesongen. Det er ikke hyggelig lesning for Rotherham-fansen som opplevde at klubben deres bare tok to(!) poeng på bortebane forrige gang de var oppe i Championship. Hjemme på New York Stadium fungerer ting som de skal, men denne helgen er det dessverre for Rotherham-fansen en ny bortekamp som står på menyen. 

Rotherhams siste kamper:
Aston Villa – Rotherham 2-0
Rotherham – Derby 1-0 (Manning)
Wigan – Rotherham 1-0
Everton – Rotherham 3-1 (Vaulks)
Rotherham – Millwall 1-0 (Raggett)

Vurdering: Nottingham Forest stod endelig for en overbevisende seier sist. Der har mannskapet til å være med helt i toppen, men har ikke fått det til på banen enda. Hjemme er de ikke enkle å møte, og her møter de et Rotherham United-lag som er håpløse på bortebane. Dette vinner vertene. 

Spill: H (1.60 @ Fansbet)

 


 

Reading – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har flere spillere usikre. Som f.eks Jordan Obita, Garath McCleary og Dave Edwards. Hos gjestene er Daniel Batty usikker.

Det er mange interessante kamper på menyen denne helgen, men det oppgjøret jeg vil rette et ekstra øye mot lørdag ettermiddag er kampen mellom Reading og Hull City. To lag som har skuffet i starten, og som blir spådd en tilværelse i bunnen. Begge managerne er blant favorittene til å være den første som får sparken i Championship denne sesongen, og derfor er forståelig nok dette oppgjøret meget viktig for begge lagene. Reading gikk uten seier på de seks første rundene, men fikk seg en solid opptur da Preston North End ble slått på bortebane forrige helg. Da trodde man kanskje Paul Clement kunne få litt arbeidsro, men i den påfølgende kampen tapte The Royals 1-2 hjemme mot Norwich City. Dermed er Berkshire-klubben fortsatt på nedrykksplass. Hjemme på Madejski Stadium har de tapt samtlige fire hjemmekamper, og dersom de ikke vinner foran egne supportere snart, klarer jeg ikke se for meg at Clement blir sittende lenge.

Readings siste kamper:
Reading – Norwich 1-2 (Bödvarsson)
Preston – Reading 2-3 (Bacuna, Baldock, Illori)
Reading – Sheff Wed 1-2 (Moore)
Reading – Watford 0-2
Aston Villa – Reading 1-1 (Baldock)

I likhet med Reading fikk også Hull City en etterlengtet opptur forrige helg da Ipswich Town ble slått 2-0. Da hadde Hull-fansen et håp om at ting skulle være i ferd med å fungere igjen, men tirsdag kveld ble det et nytt tap da Wigan Athletic ble for sterke på DW Stadium. Hele fem av Hulls åtte kamper i serien denne sesongen har endt med tap. Jeg sliter med å se noe progresjon i det som Hull holder på med under Nigel Adkins ledelse, og derfor har jeg tidligere spådd at Adkins blir den første manageren som ryker i Championship denne sesongen. For Adkins blir lørdagens kamp ekstra spesiell på grunn av hans fortid hos hjemmelaget. På bortebane har Hull 1-1-2 denne sesongen, hvor seieren kom mot Rotherham United.

Hulls siste kamper:
Wigan – Hull 2-1 (Bowen)
Hull – Ipswich 2-0 (Bowen, Irvine)
Hull – Derby 1-2 (Kane)
Hull – Derby 0-4
Stoke – Hull 2-0

Vurdering: For en kamp dette blir! Dette er kampen som ingen vil tape. Derfor ser jeg ikke bort fra at det kan bli to litt passive lag her, men samtidig har Reading ekstra press på seg som hjemmelag. Et femte strake hjemmetap ville ikke gjort godt for nattesøvnen til Paul Clement. Dette her er vidåpent, men jeg har på følelsen av at Hull kan spille med litt lavere skuldre her. De kan utnytte det faktum at Reading sannsynligvis må fremover, og da tror jeg muligheten er til stede for at dette kan ende med borteseier. Dog anbefaler jeg ingen å sette penger på dette oppgjøret.  

Spill: B (3.00 @ Fansbet)


 

Sheffield United – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jake Wright er skadet hos vertene, mens Ben Pearson er suspendert hos gjestene.

Sheffield United så ut til å være skikkelig på gang da de sikret seg fire strake seiere før landslagspausen. Etter to uker spillefri har det derimot stoppet opp for The Blades. Først tapte de 0-1 mot Bristol City på Ashton Gate, før de i midtuken leverte en meget skuffende kamp hjemme mot Birmingham City. Nå sitter man med følelsen av at Chris Wilder & Co trenger en seier for å finne tilbake til den gode formen igjen. Takket være de fire seierne ligger de nå på en sjetteplass med fem poeng opp til direkte opprykk. Hjemme på Bramall Lane har de 2-1-1 denne sesongen, hvor Norwich City og Aston Villa har blitt slått, mens Swansea City er det eneste laget som har reist derfra med tre poeng.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Birmingham 0-0
Bristol City – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – Aston Villa 4-1 (O`Connell, Duffy, Norwood, Sharp)
Bolton – Sheff Utd 0-3 (Duffy, Fleck, Freeman)
Sheff Utd – Norwich 2-1 (Sharp, Egan)

Ting fungerer ikke som de skal på Deepdale. Preston North End har fått en fæl start på sesongen. De ble spådd en meget bra sesong av de fleste eksperter og forståsegpåere, men etter åtte serierunder ligger de nest sist på tabellen. De vant i første serierunde mot Queens Park Rangers, men det er også deres eneste seier. Nå står de med syv ligakamper på rad uten seier. I ligacupen vant de imponerende borte mot Leeds United, men i ligaen ble det et 0-3 tap tidligere denne uken mot samme motstander. Alex Neil er nødt til å få ting til å fungere snart, ellers vil det snart bli bli en merkelig stemning på Deepdale. På bortebane har de tapt samtlige fire kamper denne sesongen, og ikke i en eneste av disse fire kampene har de evnet å score mål. 

Prestons siste kamper:
Leeds – Preston 3-0
Preston – Reading 2-3 (Johnson, Robinson)
Preston – Bolton 2-2 (Robinson, Browne)
Leeds – Preston 0-2 (Barker, Johnson)
Derby – Preston 2-0

Vurdering: Sheffield United med strålende form før landslagspausen, men har slitt litt etterpå. Her møter de et underpresterende Preston North End-lag som har vært fæle på bortebane. Basert på lagenes form og sesongen så langt er det vanskelig å ikke markere for hjemmeseier her.

Tips: H (1.83 @ Fansbet)


 

Stoke City – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Sam Clucas og James McClean er ute hos vertene. Gjestene mangler Jacob Davenport, Dominic Samuel, Ben Gladwin og Jack Rodwell.

Stoke City har trengt en del tid med å bli vant med Championship nå i høst. Med flere dyktige spillere som kjenner godt til dette nivået fra før, samt en manager som virkelig har imponert på dette nivået før, skulle en ikke tro at det ville bli noen vanskelig overgangsperiode. Det har det likevel blitt, men nå ser det så smått ut til å være noe på gang igjen hos The Potters. I midtuken var Swansea City på besøk på Bet365 Stadium, og det endte til slutt med en sterk 1-0 seier. Det var deres tredje hjemmeseier på rad, dersom man tar med cupkampen mot Huddersfield Town i beregningen. Bare ett tap har det blitt på de fire siste ligakampene, og det kom borte mot West Bromwich Albion. Jeg har på følelsen at dette Stoke-laget sakte, men sikkert, kommer til å klatre opp til lagene som er med helt i toppen. Hjemme på Bet365 Stadium har de 2-1-1 denne sesongen, hvor Swansea og Hull City er lagene som har blitt slått. Wigan Athletic er det eneste laget som har reist derfra med tre poeng denne høsten.  

Stokes siste kamper:
Stoke – Swansea 1-0 (Allen)
Sheff  Wed – Stoke 2-2 (Afobe x2)
West Brom – Stoke 2-1 (Pieters)
Stoke – Huddersfield 2-0 (Berahino, Selvmål)
Stoke – Hull 2-0 (Selvmål, McClean)

Blackburn Rovers var et par nummer for små borte mot Derby County tirsdag kveld, men klarte til slutt sikre seg et meget sterkt poeng på Pride Park. Mot slutten av kampen hadde de til og med muligheten til å ta en ufortjent seier da Bradley Dack plutselig ble spilt gjennom av Danny Graham. Dack rundet keeper og satte ballen i nettveggen, men etter kampslutt var nok samtlige spillere i Rovers-garderoben mer enn nok fornøyde med det ene poenget. Etter åtte serierunder har Rovers bare tapt én kamp, og det skjedde borte mot Bristol City like før landslagspausen. De har ikke hatt det tøffeste kampprogrammet, men har likevel sett meget bra ut i de aller fleste kampene. Det er tydelig at denne nyopprykkede klubben ikke blir noen enkel kamp for noen av lagene i Championship, og da spesielt ikke på Ewood Park. På bortebane er det dog bedre muligheter for å slå Lancashire-klubben. På sine fire bortekamper så langt har de vunnet mot Hull City, tapt mot Bristol City og spilt uavgjort to ganger.

Blackburns siste kamper:
Derby – Blackburn 0-0
Blackburn – Aston Villa 1-1 (Dack)
Bristol City – Blackburn 4-1 (Mulgrew)
Blackburn – Lincoln 4-1 (Palmer, Nuttall, Downing, Graham)
Blackburn – Brentford 1-0 (Palmer)

Vurdering: Stoke City ser ut til å være litt på gang igjen og står nå med et par sterke seiere på rad på hjemmebane. Her møter de et Blackburn Rovers-lag som ikke er enkle å slå, men som tidvis slet stort mot Derby County tidligere denne uken. Jeg tror ikke gjestene får det mye enklere her, og derfor markerer jeg for en knepen hjemmeseier.

Tips: H (2.00 @ Fansbet)


 

West Bromwich Albion – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos noen av lagene.

Mål, mål, mål.. Vakre mål, straffer som blir mål og baklengsmål. Det er i hvert fall ikke kjedelig å se West Bromwich Albion denne sesongen, men fortsatt er det litt vanskelig å si for mye om hvor sterke de faktisk er. I enkelte kamper kan de se lite imponerende ut, men resultatene så langt har vært meget gode. I midtuken fikk de besøk av et formsterkt Bristol City-lag, og i det oppgjøret endte de like så greit opp med å score fire mål. De vant 4-2 og står derfor med 14 poeng etter åtter under. Det er nok til å ligge på play-off, men The Baggies bør gjøre noe med det mindre solide forsvarsspillet dersom de har et ønske om å bli værende helt i toppen. Hjemme på The Hawthorns har West Brom 3-0-1 og hele 14-6 i målforskjell etter fire kamper. Tapet kom mot Bolton Wanderers i sesongåpningen, men etterpå har de vunnet tre kamper på rad på eget gress.

West Broms siste kamper:
West Brom – Bristol City 4-2 (Rodriguez x2, Gayle, Barnes)
Birmingham – West Brom 1-1 (Phillips)
West Brom – Stoke 2-1 (Gayle x2)
West Brom – Mansfield 2-1 (Edwards, Leko)
Boro – West Brom 1-0

Det vil seg ikke for Neil Harris og hans Millwall. Helt siden sesongåpningen har det blitt en del stang ut for løvene, men unntak av tredje serierunde hvor de slo Derby County. Det er deres eneste seier etter åtte serierunder, og nå ligger Millwall ett poeng over nedrykksstreken. I midtuken opplevde de sin femte strake kamp uten seier, og nå har det bare blitt ett poeng på de fem siste kampene. Formen er elendig, og stemningen ble ikke akkurat bedre av at de tapte 0-2 mot lokalrival Queens Park Rangers forrige kamp. Nå lurer alle på om Millwall kan finne tilbake til formen fra forrige sesong, eller om man denne sesongen får se det Millwall-laget man forventet å se forrige sesong. Klarer de ikke snu den vonde trenden snart, skal man ikke se bort fra at de etter hvert vil være involvert i en meget tøff bunnstrid mot slutten av sesongen. På bortebane har de 0-1-3 på sine fire kamper på fremmed gress, hvor det ene poenget kom borte mot Blackburn Rovers i deres første bortekamp for sesongen.

Millwalls siste kamper:
QPR – Millwall 2-0
Millwall – Leeds 1-1 (Wallace)
Millwall – Swansea 1-2 (Wallace)
Millwall – Plymouth 3-2 (Williams, Gregory, O`Brien)
Rotherham – Millwall 1-0

Vurdering: West Bromwich Albion er giftige foran mål. Det blir ofte målrikt i deres kamper, og her møter de et av ligaens svakere formlag. Med tanke på hvordan Millwall var forrige sesong kan man fint se de finne på noe her, men deres prestasjoner i høst gjør meg sikker på at vertene kommer til å sikre seg tre poeng.  

Spill:  H (1.74 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Norwich City
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Onel Hernandez er ute hos gjestene.

Etter fire serierunder hadde Queens Park Rangers null poeng. Manager Steve McClaren hadde tapt samtlige av sine fire første ligakamper som QPR-sjef, og allerede da var det flere som begynte å diskutere jobben til den rutinerte manageren. Man kan trygt si at ingen gjør det nå lenger. McClaren har nemlig på utrolig vis snudd opp ned på sesongen allerede etter åtte serierunder. På de fire siste kampene har de tatt ti poeng av tolv mulige. De har slått Wigan Athletic, Bolton Wanderers og Millwall, mens det har blitt uavgjort mot Birmingham City. Ikke de vanskeligste kampene vil noen kanskje si, men strengt tatt er det ingen kamper som er enkle i denne divisjonen. Unggutten Eberechi Eze fortsetter å storspille for London-klubben og ser ut som en potensiell gullgruve med sine gode tekniske ferdigheter og øye for mål. Nå har Eze scoret i to kamper på rad for QPR. Hjemme på Loftus Road har de 2-0-2 denne sesongen. Seierne har kommet mot Millwall og Wigan Athletic, mens tapene har kommet mot Bristol City og Sheffield United.

QPRs siste kamper:
QPR – Millwall 2-0 (Luongo, Eze)
Bolton – QPR 1-2 (Freeman, Eze)
Birmingham – QPR 0-0
QPR – Bristol Rovers 3-1 (Wszolek, Smith, Osayi-Samuel)
QPR – Wigan 1-0 (Hemed)

I likhet med Queens Park Rangers har også Norwich City fått smake på følelsen av å endelig være i gang. Teemu Pukki har scoret i de to siste kampene for The Canaries, og begge har endt med seier. Først på imponerende vis hjemme mot Middlesbrough, før det ble seier mot Reading på bortebane i midtuken. Flere unggutter har vært involvert i disse kampene, og det virker som om hovedtrener Daniel Farke ikke er redd for å bruke yngre krefter til tross for den vanskelige posisjonen han er i. Norwich ligger nå på en 12. plass med elleve poeng. På bortebane har de vunnet mot Reading og tapt mot Sheffield United. Mot Birmingham City og erkerival Ipswich Town har det blitt uavgjort.

Norwichs siste kamper:
Reading – Norwich 1-2 (Pukki, Vrancic)

Norwich – Boro 1-0 (Pukki)
Ipswich – Norwich 1-1 (Leitner)
Cardiff – Norwich 1-3 (Srbeny x2, Aarons)
Norwich – Leeds 0-3

Vurdering: Helt åpen kamp mellom to lag som begge har vist positive takter i det siste. Her klarer ikke jeg plukke en vinner. Uavgjort fremstår som det beste alternativet.

Tips: U (3.30 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply