Skrevet av: Eirik Aase

 

Wigan Athletic – Bristol City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Gavin Massey, Dan Burn og Leo Da Silva Lopes er ute hos vertene. Callum McManaman er usikker. Hos gjestene er Hakeeb Adelakun, Mo Eisa og Frank Fielding skadet.

The Latics fikk ristet av seg skuffelsen etter 0-2 tapet mot Brentford og glimtet til med en sterk seier hjemme mot Hull City i midtuken. Det er absolutt den typen kamper Wigan må vinne dersom de skal være med på øvre halvdel av tabellen. Midtbanekrigeren Sam Morsy ble utvist mot Brentford, men Wigan protesterte i etterkant av kampen, noe som førte til at Morsy fikk spille mot Hull allikevel. Det feiret han med noe så sjeldent som en scoring. Wigan ligger nå på en åttendeplass med 13 poeng. Med Nick Powell i form kan de finne på noe mot hvem som helst i denne ligaen, noe Stoke City blant annet fikk oppleve da Wigan vant 3-0 mot The Potters på bortebane for noen uker siden. Hjemme på DW Stadium har Wigan tatt ti av tolv mulige poeng så langt. Det eneste laget som har kommet unna med poeng i bagasjen har vært Nottingham Forest.

Wigans siste kamper:
Wigan – Hull 2-1 (Morsy, Windass)
Brentford – Wigan 2-0
Wigan – Rotherham 1-0 (Vaughan)
QPR – Wigan 1-0
Stoke – Wigan 0-3 (Grigg, Massey, Powell)

Bristol City var det store formlaget før deres møte med West Bromwich Albion i midtuken. Der skulle det bli en meget underholdene og målrik kamp, men som The Robins til slutt tapte 2-4. Til pause lå de under 0-3, og på det tidspunktet kunne rødtrøyene fort ha scoret flere mål de også. Selv med to scoringer senere i kampen var det rett og slett ikke Lee Johnson & Co sin dag på tirsdag. Nå gjelder det å slå tilbake på første mulighet, men det blir ikke enkelt mot et sterkt Wigan-lag. The Robins vant sine fire siste kamper før tapet sist, og ligger nå på en femteplass med 14 poeng. På bortebane har de 2-1-1 denne sesongen, hvor Swansea City og Queens Park Rangers har blitt slått.  

Bristol Citys siste kamper:
West Brom – Bristol City 4-2 (Diedhiou, Kelly)
Bristol City – Sheff Utd 1-0 (Watkins)
Bristol City – Blackburn 4-1 (Watkins, Diedhiou, Brownhill, Pack)
Swansea – Bristol City 0-1 (Weimann)
QPR – Bristol City 0-3 (Weimann x2, Taylor)

Vurdering: Ingen enkel jobb å vurdere denne kampen mellom to lag som jeg har latt meg imponere av i starten. Jeg finner grunner til å gå for både hjemme- og borteseier, men ingen av lagene frister nok til å lure meg unna et uavgjort-tips her.

Tips: U (3.50 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply