Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Fredag:
20.45: Sheffield Wednesday – Leeds United (Viasport 2)
Lørdag:
16.00: Hull City – Middlesbrough (Viasport 2)
18.30: Rotherham United – Stoke City (Viasport 2)

Rundens utvalgte:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Preston North End – West Bromwich Albion (Begge lagene scorer til 1.80 i odds)


FREDAG

Sheffield Wednesday – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Gary Hooper, men får tilbake Fernando Forestieri etter suspensjon. Gjestene mangler fortsatt viktige spillere som blant andre Kemar Roofe og Pablo Hernandez, og Marcelo Bielsa har bekreftet at han vil starte med de samme som startet i tapet sist.

Steven Fletcher fikk flere muligheter til å bli den store helten borte mot Aston Villa forrige helg, og etter hvert fikk man inntrykket av det ikke skulle bli hans dag. Som da han for eksempel var nære ved å score med et herlig brassespark. Senere i kampen kom likevel scoringen som sikret uglene en meget sterk seier. De ble dermed det første laget til å ta med seg tre poeng fra Villa Park denne sesongen, og forrige sesong var de ett av bare to lag som klarte det samme. Nå har Wednesday bare tapt én av sine seks siste kamper, og fire av disse har endt med seier. Uglene sniker seg oppover tabellen uten å stjele noen overskrifter, og med seier her vil de være oppe på play-off plass. Hjemme på Hillsborough har Wednesday 2-2-0 denne sesongen hvor Millwall og Ipswich Town er lagene som har blitt slått. 

Sheff Weds siste kamper:
Aston Villa – Sheff Wed 1-2 (Fletcher, Matias)
Forest – Sheff Wed 2-1 (Fletcher)
Sheff Wed – Stoke 2-2 (Matias, Bannan)
Reading – Sheff Wed 1-2 (Joao, Reach)
Sheff Wed – Wolverhampton 0-2

Leeds United fikk besøk av et Birmingham City-lag forrige helg som fortsatt ikke hadde vunnet en seriekamp denne høsten. Leeds hadde på sin side ikke gått av banen uten poeng på de åtte første rundene, men det ble det en endring på. Che Adams scoret to mål i første omgang som Leeds strengt tatt burde gjort en bedre jobb med. Leeds styrte det aller meste i kampen, men slet med å skape de store sjansene. Mot slutten kom likevel reduseringsmålet fra Ezgjan Alioski, men flere mål ble det ikke. Stuart Dallas var nær ved å utligne helt på tampen, men heller ikke den nordirske landslagsspilleren kunne stoppe Garry Monk fra å ta med seg tre poeng hjem til Birmingham. Nå blir det meget interessant å se hvordan Leeds slår tilbake etter tapet sist. De har hatt noen tunge fravær de siste ukene, og nå har de én seier på de fem siste kampene dersom man tar med cuptapet mot Preston North End. På bortebane har Yorkshire-klubben 2-2-0 denne sesongen, hvor sterke lag som Derby County og Norwich City har blitt slått.  

Leeds siste kamper:
Leeds – Birmingham 1-2 (Alioski)
Leeds – Preston 2-0 (Roberts x2, Cooper)
Millwall – Leeds 1-1 (Harrison)
Leeds – Boro 0-0
Leeds – Preston 0-2

Vurdering: Dette blir underholdene! Et intenst Yorkshire-derby mellom to lag som har startet sesongen bra. Vertene får tilbake viktige Fernando Forestieri, mens gjestene fortsatt har tunge fravær. Med Kemar Roofe og Pablo Hernandez på banen ville jeg gått for borteseier, men med de to viktige brikkene ute ender jeg opp med poengdeling.

Tips: U (3.45 @ Fansbet)

 


 

Bristol City – Aston Villa
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Mo Eisa, Korey Smith, Tomas Kalas og Bailey Wright er ute hos vertene. Ingen nye skader å melde om hos gjestene.

Etter fire strake seiere var stemningen meget bra i Bristol City-leiren, men to strake tap har fått supporterne ned på jorda igjen. Først var de involvert i en utrolig kamp mot West Bromwich Albion som endte med 2-4 tap, men som The Robins kunne scoret enda flere mål i. Etterpå ble det et knepent 0-1 tap borte mot Wigan Athletic forrige helg. Som jeg har nevnt flere ganger før har lagene til manager Lee Johnson en tendens til å virkelig være i kjempeform, men også ha noen skikkelige formsvikter. Det kommer derfor gjerne flere seiere og tap på rad når de først vinner eller taper. Av den grunn er det ekstra viktig for The Robins å slå tilbake med seier så fort som mulig. Hjemme på Ashton Gate har de 2-1-1 denne sesongen, hvor Sheffield United og Blackburn Rovers har blitt slått i de to siste hjemmekampene.

Bristol Citys siste kamper:
Wigan – Bristol City 1-0
West Brom – Bristol City 4-2 (Diedhiou, Kelly)
Bristol City – Sheff Utd 1-0 (Watkins)
Bristol City – Blackburn 4-1 (Watkins, Diedhiou, Brownhill, Pack)
Swansea – Bristol City 0-1 (Weimann)

Jobben til Steve Bruce ser ut til å bli et tema gjennom hele høsten, og sjeldent har den blitt diskutert hyppigere enn den siste uken. Til tross for en drømmescoring av en annen verden fra John McGinn, klarte ikke Villa ta poeng hjemme mot Sheffield Wednesday forrige helg. Villa tapte 1-2, og formen har ikke vært bra i det siste. Bare én av de syv siste kampene har endt med seier i ligaen, og det skjedde i en hjemmekamp mot et Rotherham United-lag som er forferdelige på bortebane. Med den troppen Bruce har til rådighet er alt annet enn opprykkskamp uakseptabelt. Nå ligger Villa på 13. plass med fem poeng opp til direkte opprykk. Den luken bør ikke bli større for Bruce sin del, for da tror jeg fort han må pakke sammen sakene sine. Fredag kveld returnerer Jonathan Kodjia og Tammy Abraham til Ashton Gate. Der har de scoret mange mål før, og kanskje vil det gi Villa et ekstra løft på fredag.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Sheff Wed 1-2 (McGinn)
Aston Villa – Rotherham 2-0 (Bolasie, Abraham)
Blackburn – Aston Villa 1-1 (Hourihane)
Sheff Utd – Aston Villa 4-1 (El Ghazi)
Burton – Aston Villa 1-0

Vurdering: Bristol City har sett tidvis meget sterke ut i høst. De er et bra kollektiv som er vanskelige å spille mot. Aston Villa har derimot ikke imponert noe særlig, er i dårlig form nå, og ser ut til å være litt avhengig av at enkeltspillere skal glimte til. Villa har dog et såpass bra lag at de bør kunne skape problemer for en hver motstander, men det er noe som ikke stemmer. Jeg ville ikke satt pengene mine på denne kampen, men hvis jeg måtte valgt hadde jeg endt opp med hjemmeseier her.

Tips: H (2.50 @ Fansbet)


 

Hull City – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Varselslampene blinker kraftig på KCOM Stadium etter at Hull City gikk på en skikkelig smell borte mot bunnrival Reading forrige runde. Nigel Adkins returnerte til sin tidligere klubb, men fikk ikke noe hyggelig gjensyn. Hull tapte 0-3, og selv om Jarrod Bowen hadde et par muligheter, var det ingenting å si på det tapet. For hver runde som går fremstår Hull mer og mer som et bunnlag, og jeg sitter med følelsen av at noe snart må skje. Etter ni serierunder har de tapt seks kamper og har 9-16 i målforskjell. Hjemme på KCOM Stadium er de det dårligste hjemmelaget i Championship denne sesongen med bare tre poeng på de fire første kampene. Spørsmålet er hvor lenge de kan prestere på denne måten før manager Adkins enten går, eller blir nødt til å gå.   

Hulls siste kamper:
Reading – Hull 3-0
Wigan – Hull 2-1 (Bowen)
Hull – Ipswich 2-0 (Bowen, Irvine)
Hull – Derby 1-2 (Kane)
Hull – Derby 0-4

Middlesbrough fikk besøk av Swansea City forrige helg hjemme på Riverside Stadium. Det var Boros femte hjemmekamp for sesongen, og for femte gang på rad holdt de nullen. Jeg er snart tom for superlativer for å beskrive det forsvarsspillet som Boro har fått til under Tony Pulis ledelse. Før kampen mot Swanea hadde Boro full pott på eget gress, men mot hvittrøyene måtte de nøye seg med ett poeng. Det poenget førte Boro opp på like mange poeng som serieleder Leeds United på tabellen. Imens Hull ser mer ut som et bunnlag for hver runde som går, kan man trygt si at Boro ser ut som en av de tøffeste utfordrerne i toppen akkurat nå. Bare ett tap har det blitt så langt denne sesongen, og det kom mot Norwich City. På bortebane har Boro 1-2-1 denne sesongen, hvor seieren kom mot Bristol City.

Boros siste kamper:
Preston – Boro 2-2 (Fletcher, Tavernier)
Boro – Swansea 0-0
Boro – Bolton 2-0 (Saville, Assombalonga)
Norwich – Boro 1-0
Leeds – Boro 0-0

Vurdering: Hull City er i trøbbel. De ser ikke bra ut, og jeg sliter med å se hvordan det plutselig skal snu for tigrene. Her møter de et bunnsolid Middlesbrough-lag som er godt organisert og i bra form. Jeg har stor tro på at Boro stikker av med seieren her, men vil samtidig advare mot at uavgjortfaren alltid er til stede når Boro spiller på bortebane. Jeg prøver borteseier til bra odds.

Tips: B (2.15 @ Fansbet)


 

Birmingham City – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Endelig løsnet det for Garry Monk og hans Birmingham City. Nesten gjennom hele sesongstarten har de levert meget bra prestasjoner, men stått igjen uten seier hver eneste gang. Ikke på en eneste av deres åtte første kamper klarte Birmingham dra seieren i land, men borte mot den ubeseirede serielederen Leeds United skulle det snu. Che Adams gjorde noe så sjeldent som å score to mål i samme kamp, og til tross for stort press fra hjemmelaget, endte Birmingham opp som vinnere. Nå er alle Birmingham-supportere spente på om seieren mot Leeds kan være nøyaktig det blåtrøyene trenger for å klare vippe kampene til sin fordel i tiden fremover. Nå har Birmingham 1-6-2 og 7-8 i målforskjell denne sesongen. Det er ofte jevnt når de involvert, og Birmingham har ikke tapt noen av sine fem siste kamper. Hjemme på St Andrews har de spilt uavgjort i samtlige fire hjemmekamper. 

Birminghams siste kamper:
Leeds – Birmingham 1-2 (Adams)
Sheff Utd – Birmingham 0-0
Birmingham – West Brom 1-1 (Jota)
Birmingham – QPR 0-0
Forest – Birmingham 2-2 (Adams, Jutkiewicz)

Seieren til Birmingham forrige helg gjør at Ipswich Town nå er det eneste laget i Championship denne sesongen som fortsatt ikke har vunnet en kamp. Paul Hurst har ikke fått oppleve følelsen av seier en eneste gang siden han tok over som Ipswich Town-manager, og selv i ligacupen borte mot Exeter City ble det nederlag. Alt har likevel ikke vært helt mørkt for Ipswich, ettersom prestasjonene utover høsten har gitt en indikasjon på at man kanskje har vært på riktig vei likevel. Dog var 0-0 kampen mot Bolton Wanderers forrige runde et klart skritt i feil retning. Bolton fikk en mann utvist i første omgang, men Ipswich klarte likevel ikke sikre seg sin første seier for sesongen. Faktisk var Bolton ganske nær ved å snike med seg alle tre poengene. På bortebane har Ipswich tapt samtlige fire kamper og står med fæle 1-7 i målforskjell. 

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Bolton 0-0
Ipswich – Brentford 1-1 (Harrison)

Hull – Ipswich 2-0
Ipswich – Norwich 1-1 (Edwards)
Sheff Wed – Ipswich 2-1 (Nsiala)

Vurdering: Birmingham flyr høyt etter den sterke seieren sist. De har vært gode gjennom hele høsten, men ikke hatt marginene på sin side. For Ipswich sin del er situasjonen alt annet enn positiv. Traktorgutta venter på sin første seier for sesongen, og jeg blir overrasket dersom den kommer her. De fleste lagene som har kommet til St Andrews har blitt utspilt i høst, og jeg kan ikke gjøre annet enn å markere for hjemmeseier her.

Tips: H (1.90 @ Fansbet)


 

Blackburn Rovers – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Blackburn Rovers-supporterne fikk oppleve en meget merkelig kamp forrige helg da Stoke City ble slått 3-2. I 80 minutter var Rovers strålende og hadde full kontroll, og ledelsen burde vært større enn tre mål. På et tidspunkt begynte Rovers-spillerne å holde ballen i laget, mens supporterne ropte “Olé” for hver pasning. Slutten av kampen ble ikke like hyggelig for de samme supporterne, ettersom Stoke kom tilbake to ganger, hadde en gigantisk mulighet ved Peter Crouch, før Saido Berahino brant straffespark på overtid. Sjeldent har nervene vært mer i høyspenn for Rovers-fansen enn ved kampslutt på Bet365 Stadium. Nå står den nyopprykkede klubben med bare ett tap på de ni første kampene, og opp til tabelltopp skiller det fire poeng. I midtuken gjorde Tony Mowbray mange endringer på laget da de møtte AFC Bournemouth i ligacupen. Til tross for det ga de Premier League-klubben tøff motstand, men ble til slutt slått 3-2 da Bournemouth scoret seiersmålet med kampens siste berøring. Hjemme på Ewood Park har ikke Rovers tapt i serien på over ett år. 

Blackburns siste kamper:
Bournemouth – Blackburn 3-2 (Conway, Armstrong)
Stoke – Blackburn 2-3 (Dack, Reed, Graham)
Derby – Blackburn 0-0
Blackburn – Aston Villa 1-1 (Dack)
Bristol City – Blackburn 4-1 (Mulgrew)

Nottingham Forest opplevde noe av det samme som lørdagens motstander da de møtte Stoke City i ligacupen tidligere denne uken. Forest ledet 3-0, men slapp inn to ganger og vant til slutt 3-2. Det var rødtrøyenes tredje strake seier, ettersom de hadde vunnet begge sine to foregående kamper i serien mot henholdsvis Sheffield Wednesday og Rotherham United. Forrige helg møtte de Rotherham, og der måtte de ha et sent straffespark for å sikre seieren. Selv om Forest endelig vinner kamper, sitter man med følelsen av at dette laget har mye mer å gå på. I likhet med lørdagens motstander har Forest også bare tapt én kamp denne sesongen, og det skjedde borte mot Brentford. Forest står nå med like mange poeng som Blackburn, og på bortebane har de 0-3-1 denne sesongen. Kanskje kommer sesongens første borteseier her?   

Forests siste kamper:
Forest – Stoke 3-2 (Osborn, Murphy, Lolley)
Forest – Rotherham 1-0 (Grabban)
Forest – Sheff Wed 2-1 (Grabban, Carvalho)
Swansea – Forest 0-0
Brentford – Forest 2-1 (Cash)

Vurdering: To lag som sjeldent taper, men som ikke alltid klarer vippe kampene til sin fordel. Det vil overraske meg dersom dette oppgjøret ikke blir en jevn affære mellom to lag som er opptatt av å stenge igjen bakover. I mine øyne lukter dette uavgjort. Gjerne 0-0 eller 1-1.  

Spill: U (3.25 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer.

Formkurven til Bolton Wanderers minner mest om en veldig kort berg og dalbane. De startet sesongen fantastisk og opplevde bare oppturer, men i det siste har alt pekt nedover. Tull utenfor banen har eskalert utover høsten, og selv om de slapp unna administrasjon og poengtrekk, sitter man med følelsen av at det vil ulme en stund til. I serien har de nå fem kamper på rad uten seier. Tre av disse kampene har endt med tap, noe som gjør at Bolton faller som en stein på tabellen. Fortsetter de denne trenden vil det ikke gå lenge før de ligger der nede som de fleste spådde dem før sesongstart. Forrige helg imponerte The Trotters borte mot Ipswich Town. De fikk en mann utvist i første omgang, men kjempet heroisk med ti mann og kunne fort ha stjålet med seg seieren til slutt. Hjemme på University of Bolton Stadium har vertene 1-1-2 denne sesongen, hvor den ene seieren har kommet mot Birmingham City.

Boltons siste kamper:
Ipswich – Bolton 0-0
Boro – Bolton 2-0
Bolton – QPR 1-2 (Magennis)
Preston – Bolton 2-2 (Ameobi, Olkowski)
Bolton – Sheff Utd 0-3

Frank Lampard har nok hatt en tøff jobb med å holde spillerne sine nede de siste dagene etter den utrolige seieren mot Manchester United på Old Trafford. Harry Wilson ble en av flere store helter den dagen takket være sin fantastiske scoring. Derby måtte til slutt ha straffesparkkonkurranse for å sikre avansement, ettersom rødtrøyene utlignet på overtid. I serien har Derby også blitt bedre utover i sesongen.  Nå har de bare ett tap på de seks siste kampene, og hele fire av disse kampene har endt med seier. De spiller bra fotball og forrige helg ble Brentford slått hele 3-1 hjemme på Pride Park. Fortsetter hvittrøyene denne formen utover høsten vil de fort se ut som en meget tøff utfordrer i toppen av tabellen. På bortebane har Derby 2-0-2 denne sesongen. Hull City og Reading er lagene som har blitt slått. 

Derbys siste kamper:
Man Utd – Derby 2-2 (Marriott, Wilson)
Derby – Brentford 3-1 (Wilson, Mount, Nugent)
Derby – Blackburn 0-0
Rotherham – Derby 1-0
Hull – Derby 1-2 (Waghorn, Jozefzoon)

Vurdering: Bolton Wanderers er i svak form og har ikke lenger marginene på sin side slik som de hadde i de første kampene. Her møter de et Derby County-lag som er i meget bra form og som samtidig spiller bra fotball. Det aller meste taler for borteseier her. 

Spill: B (2.00 @ Fansbet)


 

Brentford – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Foran over 8000 Brentford-supportere på Emirates Stadium ga Alan Judge Brentford et håp om avansement da han reduserte til 1-2 på et vakkert frispark, men til slutt endte det med nederlag. Det var Brentfords andre strake tap ettersom de gikk på en smell borte mot Derby County forrige helg. Brentford tok ledelsen før minuttet var spilt mot Derby, men en halvtime senere var kampen snudd helt på hodet. Nå gjelder det for Brentford å slå tilbake igjen dersom de skal henge med helt i toppen. I den anledning er det ingenting som passer bedre enn en hjemmekamp for The Bees. På Griffin Park har Brentford nemlig vært fantastiske i høst med fire seiere av fire mulige og hele 11-2 i målforskjell.

Brentfords siste kamper:
Arsenal – Brentford 3-1 (Judge)
Derby – Brentford 3-1 (Dalsgaard)
Ipswich – Brentford 1-1 (Maupay)
Brentford – Wigan 2-0 (Maupay x2)
Brentford – Forest 2-1 (MacLeod, Watkins)

Reading tok sesongens viktigste seier da Hull City ble slått 3-0 hjemme på Madejski Stadium forrige helg. Før kampen mot Hull hadde Reading tapt samtlige fire hjemmekamper, og man kan trygt si at manager Paul Clement hadde vært en presset mann dersom de hadde blitt stående uten poeng etter møtet med Hull. Nå har han fått litt arbeidsro den siste uken, og kanskje har han da laget en god plan for hvordan de skal bli det første laget i høst som tar poeng borte mot Brentford. På fremmed gress har Reading gjort det greit i høst. De har vunnet mot Preston North End, samt spilt uavgjort mot Blackburn Rovers og Aston Villa. Deres eneste bortetap kom mot Nottingham Forest, og i den kampen kunne Reading fort ha fått med seg noe. 

Readings siste kamper:
Reading – Hull 3-0 (Bödvarsson, Baldock, Yiadom)
Reading – Norwich 1-2 (Bödvarsson)
Preston – Reading 2-3 (Bacuna, Baldock, Illori)
Reading – Sheff Wed 1-2 (Moore)
Reading – Watford 0-2

Vurdering: Reading er ikke noe dårlig bortelag, og de vil nok kunne gi Brentford en del trøbbel her. Likevel synes jeg Brentford har vært såpass gode på eget gress denne høsten at jeg klarer ikke finne meg i å markere noe annet enn hjemmeseier her. Oddsen er dog lite fristende. 

Spill: H (1.46 @ Fansbet)

 


 

Millwall – Sheffield United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Neil Harris er nå nødt til å finne frem pisken sin og få det som tidligere var aggressive løver til å begynne å prestere. Forrige helg ble det et nytt tap for Millwall borte mot West Bromwich Albion, og i midtuken røk de ut av ligacupen mot et svekket Fulham-lag. Nå har Millwall bare ett poeng på de seks siste kampene. Det er fryktelig form, og totalt har de bare vunnet én av sine ni ligakamper denne sesongen. Med slike resultater er det kanskje ikke så rart at Millwall nå ligger nest sist på tabellen med sine seks poeng. Hjemme på The Den har Millwall 1-2-1 denne sesongen, hvor deres eneste seier kom mot Derby County.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Fulham 1-3 (Elliott)
West Brom – Millwall 2-0
QPR – Millwall 2-0
Millwall – Leeds 1-1 (Wallace)
Millwall – Swansea 1-2 (Wallace)

Sheffield United ledet 2-0 hjemme mot Preston North End forrige runde, men slapp Lancashire-klubben tilbake i kampen slik at stillingen en stund var 2-2. På det tidspunktet dukket David McGoldrick opp og sikret det som kan vise seg å bli en meget viktig seier for The Blades. Chris Wilder & Co hadde nemlig to kamper på rad uten seier før møtet med Preston, og før det hadde de vunnet fire kamper på rad. Kanskje kan seieren mot Preston sist være det som får The Blades til å sette i gang med en ny seiersrekke. Nå ligger Yorkshire-klubben på en fjerdeplass med 16 poeng. De har vunnet fem av sine syv siste kamper og er derfor et av ligaens store formlag. På bortebane har de 2-0-2 denne sesongen, hvor Bolton Wanderers og Queens Park Rangers er lagene som har blitt slått.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Preston 3-2 (Sharp, Basham, McGoldrick)
Sheff Utd – Birmingham 0-0
Bristol City – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – Aston Villa 4-1 (O`Connell, Duffy, Norwood, Sharp)
Bolton – Sheff Utd 0-3 (Duffy, Fleck, Freeman)

Vurdering: Millwall i fæl form, mens Sheffield United har den siste måneden sett ut som et av de bedre lagene i Championship denne sesongen. Å komme til The Den er aldri enkelt for noen lag, men basert på det Millwall har vist så langt i høst tror jeg gjestene har gode vinner sjanser her. Derfor prøver jeg borteseier her.   

Spill: B (2.30 @ Fansbet)


 

Norwich City – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Nå svinger det skikkelig av Norwich City. Daniel Farke ser endelig ut til å ha funnet frem til de riktige knappene, og nå blir det spennende å se hvor lenge de kan holde dette gående. Forrige helg vant de 1-0 borte mot et Queens Park Rangers-lag som nylig hadde imponert i serien. Det var Norwichs tredje strake seier i serien, og i samtlige av disse tre kampene har Teemu Pukki funnet veien til nettmaskene. Tidligere denne uken fortsatte oppturen i ligacupen hvor Wycombe Wanderers ble slått 4-3. Jordan Rhodes scoret hattrick i det oppgjøret, mens Emiliano Buendia imponerte som servitør. The Canaries har nå bare fire poeng opp til tabelltopp etter en svak start på sesongen, og hjemme på Carrow Road har de 2-0-2. Deres to hjemmeseiere har kommet mot Middlesbrough og Preston North End.

Norwichs siste kamper:
Wycombe – Norwich 3-4 (Rhodes, Trybull)

QPR – Norwich 0-1 (Pukki)
Reading – Norwich 1-2 (Pukki, Vrancic)
Norwich – Boro 1-0 (Pukki)
Ipswich – Norwich 1-1 (Leitner)

Nyopprykkede Wigan Athletic har fått en flott start på den nye sesongen. Forrige helg vant de sin andre strake kamp da Bristol City var på besøk på DW Stadium. Lagets store stjerne, Nick Powell, scoret kampens eneste mål og sørget dermed for at Wigan nå bare har to poeng opp til tabelltopp. Paul Cook har gjort underverker med dette Wigan-laget, og jeg tørr ikke spå hvor langt de kan nå denne sesongen. Skal de være med helt i toppen er de i så fall nødt til å gjøre noe med borteformen. Hele tre av deres fire bortekamper i høst har endt med tap. Det eneste laget de har slått på bortebane har vært Stoke City. 

Wigans siste kamper:
Wigan – Bristol City 1-0 (Powell)
Wigan – Hull 2-1 (Morsy, Windass)
Brentford – Wigan 2-0
Wigan – Rotherham 1-0 (Vaughan)
QPR – Wigan 1-0

Vurdering: To lag i god form møtes på Carrow Road. Vertene har ikke klart å gjøre Carrow Road til et fort, mens Wigan Athletic ikke har overbevist på bortebane. Akkurat nå fremstår Norwich som et lag i bedre form enn gjestene, men Wigan er såpass gode at jeg tror de vil kunne gi Norwich tøff kamp her. Jeg klarer ikke plukke en vinner i dette oppgjøret. Derfor markerer jeg for uavgjort.

Tips: U (3.40 @ Fansbet)


 

Preston North End – West Bromwich Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Preston North End-sjef Alex Neil fremstår som en presset mann for øyeblikket. Det kan jeg godt forstå, ettersom sesongstarten har vært fryktelig sammenlignet med hva man hadde forventet. Før sesongstart så Preston ut som en mulig outsider i toppen, men etter ni serierunder minner de mest om en dumpekandidat. De vant sesongåpningen hjemme mot Queens Park Rangers, men etterpå har de ikke vunnet flere kamper i serien. Forrige helg kom de tilbake etter å ha vært under 0-2 borte mot Sheffield United, bare for å se vertene til slutt sette inn sin tredje scoring. Slike kamper suger litt ekstra selvtillit ut av spillergruppa, og nå ligger Preston på jumboplass på tabellen med sine fem poeng. Hjemme på Deepdale har de 1-2-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Reading i forrige hjemmekamp i serien.   

Prestons siste kamper:
Preston – Boro 2-2 (Robinson, Barkhuizen)
Sheff Utd – Preston 3-2 (Robinson, Johnson)
Leeds – Preston 3-0
Preston – Reading 2-3 (Johnson, Robinson)
Preston – Bolton 2-2 (Robinson, Browne)

West Bromwich Albion har vært en av de virkelig store positive overraskelsene så langt denne sesongen. Selvsagt var det forventet at de skulle være med i toppen, men at de skulle gjøre det gjennom fantastisk angrepsfotball hadde jeg ikke trodd. The Baggies scorer mål på bestilling og er underholdene å se på. Forrige runde vant de 2-0 mot Millwall, mens det ble 4-2 mot Bristol City i den foregående kampen. West Brom har nå fem seiere på de syv siste kampene, og bare én av de åtte siste kampene har endt med tap. Hele 22 mål på de ni første kampene gjør de til det mestscorende laget så langt, men samtidig er tolv baklengsmål like mange som det Ipswich Town på nest sisteplass på tabellen har. På bortebane har West Brom 1-2-1, hvor seieren kom mot Norwich City og tapet mot Middlesbrough.

West Broms siste kamper:
West Brom – Crystal Palace 0-3
West Brom – Millwall 2-0 (Gibbs, Gayle)
West Brom – Bristol City 4-2 (Rodriguez x2, Gayle, Barnes)
Birmingham – West Brom 1-1 (Phillips)
West Brom – Stoke 2-1 (Gayle x2)

Vurdering: Preston i trøbbel, mens West Brom imponerer. Begge lagene har direkte angrepsspillere som skaper en del sjanser. Samtidig er de alt annet enn solide bakover på banen. Det kan derfor bli en meget underholdene kamp på Deepdale. Jeg tror begge lagene scorer her, og selvtilliten innad i West Brom-troppen er såpass bra at jeg har på følelsen av at de klarer vippe dette oppgjøret til sin fordel. Derfor prøver jeg en borteseier her.

Tips: B (2.35 @ Fansbet)


 

Swansea City – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Graham Potter og hans Swansea City ble det femte laget denne sesongen som ikke klarte score mål mot Middlesbrough på Riverside Stadium, men samtidig ble de det første laget denne sesongen til å få med seg poeng fra samme stadion. The Swans spilte uavgjort 0-0 borte mot rødtrøyene, og nå har seks av Swanseas ni kamper denne sesongen endt med ett eller færre mål. De har med andre ord blitt flinke til å stenge igjen bakover på banen, men det skaper også trøbbel fremover. Hvittrøyene har ikke scoret i noen av sine tre siste ligakamper. Bare én av de syv siste kampene har endt med seier, men avstanden til toppen er fortsatt kort. Hjemme på Liberty Stadium har vertene 1-2-1 denne sesongen. De har vunnet hjemme mot Preston North End, mens tapet kom mot Bristol City.

Swanseas siste kamper:
Boro – Swansea 0-0
Stoke – Swansea 1-0
Swansea – Forest 0-0
Millwall – Swansea 1-2 (Naughton, McBurnie)
Swansea – Bristol City 0-1

Etter ti poeng av tolv mulige var Queens Park Rangers høyt oppe før møtet med Norwich City på Loftus Road forrige helg. Dessverre for Steve McClaren & Co ble det ingen hyggelig opplevelse. Norwich stakk av med seieren etter at Teemu Pukki brystet inn kampens eneste mål. Noen dager senere fikk QPR-fansen en ny nedtur servert i fanget da London-klubben tapte 0-2 mot League One-klubben Blackpool i ligacupen. Nå blir det viktig for QPR å få til et bra resultat så fort som mulig, slik at man ikke ender opp med en ny tapsrekke slik som tidligere i sesongen. På bortebane har QPR 1-1-2 denne sesongen, hvor deres eneste borteseier kom mot Bolton Wanderers. 

QPRs siste kamper:
Blackpool – QPR 2-0
QPR – Norwich 0-1
QPR – Millwall 2-0 (Luongo, Eze)
Bolton – QPR 1-2 (Freeman, Eze)
Birmingham – QPR 0-0

Vurdering: Swansea City har ikke vunnet mye i det siste, men er solide og vanskelige å spille mot. Det kommer Queens Park Rangers til å merke på lørdag. Gjestene med et par imponerende seiere i det siste, men jeg tror de får det tøffere her. Jeg ser for meg at Swansea drar i land en knepen seier. Derfor markerer jeg for hjemmeseier. 

Spill:  H (2.25 @ Fansbet)


 

Rotherham United – Stoke City
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Borte fælt, men hjemme best. Det er vel kanskje ikke slik det lyder, men det er slik det fungerer for Rotherham United. Forrige helg tapte de mot Nottingham Forest på City Ground. Det gjør at The Millers nå har tapt samtlige fem bortekamper og står med fæle 1-11 i målforskjell på disse kampene. Forrige gang de var i Championship tok de bare to poeng på bortebane, og de ser ikke bedre ut på fremmed gress denne sesongen. Hjemme på New York Stadium er situasjonen en annen. Der har rødtrøyene spilt fire kamper i høst, og tre av disse kampene har endt med seier. Derby County, Millwall og Ipswich Town er lagene de har slått. Dersom Rotherham skal ha et håp om å overleve denne sesongen, er de enten nødt til å fortsette med den flotte formen på hjemmebane, eller fikse sine problemer på bortebane. Forrige gang Stoke var på besøk hos Rotherham spilte vertene sine hjemmekamper på Millmoor. Det sier litt om hvor lenge det er siden disse to lagene var i samme divisjon.

Rotherhams siste kamper:
Forest – Rotherham 1-0
Aston Villa – Rotherham 2-0
Rotherham – Derby 1-0 (Manning)
Wigan – Rotherham 1-0
Everton – Rotherham 3-1 (Vaulks)

Gary Rowett var ikke nådig etter 2-3 tapet mot Blackburn Rovers forrige helg. Stoke lå under 0-3 og var heldige som ikke var flere mål bak, men mot slutten av kampen kjempet de seg heroisk tilbake og var svært nær utligning. Peter Crouch misset en gigantisk mulighet på 2-3, mens Saido Berahino misset straffespark på overtid. Etter kampen fortalte Rowett at han forstod pipingen fra hjemmepublikummet, men mente at midtstopperne også fortjente pepper. Ikke akkurat en tillitserklæring fra Rowett til sine egne forsvarsspillere. Noen dager senere havnet Stoke nok en gang under 0-3 borte mot Nottingham Forest, og nok en gang endte kampen med 2-3 tap. Heldigvis for Stoke var det bare i ligacupen, men i serien har de bare vunnet to av sine ni første kamper. De er allerede ni poeng bak direkte opprykksplass, og Rowett tåler sannsynligvis ikke mange flere dårlige kamper før han risikerer å måtte pakke sakene sine. På bortebane har Stoke 0-2-2 denne sesongen, men kanskje kommer sesongens første borteseier her?

Stokes siste kamper:
Forest – Stoke 3-2 (Afobe, Berahino)
Stoke – Blackburn 2-3 (Berahino, Ince)
Stoke – Swansea 1-0 (Allen)
Sheff  Wed – Stoke 2-2 (Afobe x2)
West Brom – Stoke 2-1 (Pieters)

Vurdering: Rotherham er dyktige hjemme, men elendige borte. Heldigvis for vertene er dette en hjemmekamp, og på besøk kommer et lag som fortsatt ikke har vunnet på bortebane denne sesongen. Mye står på spill for Gary Rowett og hans Stoke, mens Rotherham kan spille med lavere skuldre her. Det er ikke lett å si hvordan dette skal gå, men jeg velger å ta en sjanse på hjemmeseier. Det skyldes først og fremst det faktum at denne kampen i mine øyne er vidåpen, samtidig som Rotherham har blitt gjort til underdog av bookmakerne. Mitt beste tips er dog å styre unna spill på dette oppgjøret.

Tips: H (3.55 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply