Skrevet av: Eirik Aase

 

Sheffield Wednesday – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Gary Hooper, men får tilbake Fernando Forestieri etter suspensjon. Gjestene mangler fortsatt viktige spillere som blant andre Kemar Roofe og Pablo Hernandez, og Marcelo Bielsa har bekreftet at han vil starte med de samme som startet i tapet sist.

Steven Fletcher fikk flere muligheter til å bli den store helten borte mot Aston Villa forrige helg, og etter hvert fikk man inntrykket av det ikke skulle bli hans dag. Som da han for eksempel var nære ved å score med et herlig brassespark. Senere i kampen kom likevel scoringen som sikret uglene en meget sterk seier. De ble dermed det første laget til å ta med seg tre poeng fra Villa Park denne sesongen, og forrige sesong var de ett av bare to lag som klarte det samme. Nå har Wednesday bare tapt én av sine seks siste kamper, og fire av disse har endt med seier. Uglene sniker seg oppover tabellen uten å stjele noen overskrifter, og med seier her vil de være oppe på play-off plass. Hjemme på Hillsborough har Wednesday 2-2-0 denne sesongen hvor Millwall og Ipswich Town er lagene som har blitt slått. 

Sheff Weds siste kamper:
Aston Villa – Sheff Wed 1-2 (Fletcher, Matias)
Forest – Sheff Wed 2-1 (Fletcher)
Sheff Wed – Stoke 2-2 (Matias, Bannan)
Reading – Sheff Wed 1-2 (Joao, Reach)
Sheff Wed – Wolverhampton 0-2

Leeds United fikk besøk av et Birmingham City-lag forrige helg som fortsatt ikke hadde vunnet en seriekamp denne høsten. Leeds hadde på sin side ikke gått av banen uten poeng på de åtte første rundene, men det ble det en endring på. Che Adams scoret to mål i første omgang som Leeds strengt tatt burde gjort en bedre jobb med. Leeds styrte det aller meste i kampen, men slet med å skape de store sjansene. Mot slutten kom likevel reduseringsmålet fra Ezgjan Alioski, men flere mål ble det ikke. Stuart Dallas var nær ved å utligne helt på tampen, men heller ikke den nordirske landslagsspilleren kunne stoppe Garry Monk fra å ta med seg tre poeng hjem til Birmingham. Nå blir det meget interessant å se hvordan Leeds slår tilbake etter tapet sist. De har hatt noen tunge fravær de siste ukene, og nå har de én seier på de fem siste kampene dersom man tar med cuptapet mot Preston North End. På bortebane har Yorkshire-klubben 2-2-0 denne sesongen, hvor sterke lag som Derby County og Norwich City har blitt slått.  

Leeds siste kamper:
Leeds – Birmingham 1-2 (Alioski)
Leeds – Preston 2-0 (Roberts x2, Cooper)
Millwall – Leeds 1-1 (Harrison)
Leeds – Boro 0-0
Leeds – Preston 0-2

Vurdering: Dette blir underholdene! Et intenst Yorkshire-derby mellom to lag som har startet sesongen bra. Vertene får tilbake viktige Fernando Forestieri, mens gjestene fortsatt har tunge fravær. Med Kemar Roofe og Pablo Hernandez på banen ville jeg gått for borteseier, men med de to viktige brikkene ute ender jeg opp med poengdeling.

Tips: U (3.45 @ Fansbet)

 


 

Bristol City – Aston Villa
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Mo Eisa, Korey Smith, Tomas Kalas og Bailey Wright er ute hos vertene. Ingen nye skader å melde om hos gjestene.

Etter fire strake seiere var stemningen meget bra i Bristol City-leiren, men to strake tap har fått supporterne ned på jorda igjen. Først var de involvert i en utrolig kamp mot West Bromwich Albion som endte med 2-4 tap, men som The Robins kunne scoret enda flere mål i. Etterpå ble det et knepent 0-1 tap borte mot Wigan Athletic forrige helg. Som jeg har nevnt flere ganger før har lagene til manager Lee Johnson en tendens til å virkelig være i kjempeform, men også ha noen skikkelige formsvikter. Det kommer derfor gjerne flere seiere og tap på rad når de først vinner eller taper. Av den grunn er det ekstra viktig for The Robins å slå tilbake med seier så fort som mulig. Hjemme på Ashton Gate har de 2-1-1 denne sesongen, hvor Sheffield United og Blackburn Rovers har blitt slått i de to siste hjemmekampene.

Bristol Citys siste kamper:
Wigan – Bristol City 1-0
West Brom – Bristol City 4-2 (Diedhiou, Kelly)
Bristol City – Sheff Utd 1-0 (Watkins)
Bristol City – Blackburn 4-1 (Watkins, Diedhiou, Brownhill, Pack)
Swansea – Bristol City 0-1 (Weimann)

Jobben til Steve Bruce ser ut til å bli et tema gjennom hele høsten, og sjeldent har den blitt diskutert hyppigere enn den siste uken. Til tross for en drømmescoring av en annen verden fra John McGinn, klarte ikke Villa ta poeng hjemme mot Sheffield Wednesday forrige helg. Villa tapte 1-2, og formen har ikke vært bra i det siste. Bare én av de syv siste kampene har endt med seier i ligaen, og det skjedde i en hjemmekamp mot et Rotherham United-lag som er forferdelige på bortebane. Med den troppen Bruce har til rådighet er alt annet enn opprykkskamp uakseptabelt. Nå ligger Villa på 13. plass med fem poeng opp til direkte opprykk. Den luken bør ikke bli større for Bruce sin del, for da tror jeg fort han må pakke sammen sakene sine. Fredag kveld returnerer Jonathan Kodjia og Tammy Abraham til Ashton Gate. Der har de scoret mange mål før, og kanskje vil det gi Villa et ekstra løft på fredag.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Sheff Wed 1-2 (McGinn)
Aston Villa – Rotherham 2-0 (Bolasie, Abraham)
Blackburn – Aston Villa 1-1 (Hourihane)
Sheff Utd – Aston Villa 4-1 (El Ghazi)
Burton – Aston Villa 1-0

Vurdering: Bristol City har sett tidvis meget sterke ut i høst. De er et bra kollektiv som er vanskelige å spille mot. Aston Villa har derimot ikke imponert noe særlig, er i dårlig form nå, og ser ut til å være litt avhengig av at enkeltspillere skal glimte til. Villa har dog et såpass bra lag at de bør kunne skape problemer for en hver motstander, men det er noe som ikke stemmer. Jeg ville ikke satt pengene mine på denne kampen, men hvis jeg måtte valgt hadde jeg endt opp med hjemmeseier her.

Tips: H (2.50 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply