Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Tirsdag:
20.45: Ipswich Town –  Middlesbrough (Viaplay)

Rundens utvalgte:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Hull City – Leeds United (Leeds United scorer mer enn ett mål til 1.95 i odds)

Rundens trippel:

Tirsdagstrippel


 

Ipswich Town – Middlesbrough
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Matthew Pennington som er suspendert, mens Jon Walters og Ellis Harrison er skadet. Hos gjestene er Adam Clayton suspendert..

Paul Hurst trodde nok at ting endelig skulle snu for Ipswich Town da de ledet 2-0 borte mot Birmingham City forrige runde. Dessverre falt korthuset sammen i andre omgang for traktorgutta, og til slutt ble de stående igjen med bare ett poeng. Hurst har dermed fortsatt ikke vunnet en eneste kamp som Ipswich-sjef, og nå nærmer vi oss en fjerdedel av sesongen unna gjort. Ipswich ligger på nedrykksplass med 0-6-4 på sine ti kamper, samtidig som de røk ut av ligacupen mot Exeter City i første hinder. Hjemme på Portman Road har de spilt uavgjort i samtlige fem hjemmekamper denne sesongen. 

Ipswichs siste kamper:
Birmingham – Ipswich 2-2 (Nolan, Pennington)
Ipswich – Bolton 0-0
Ipswich – Brentford 1-1 (Harrison)
Hull – Ipswich 2-0
Ipswich – Norwich 1-1 (Edwards)

Middlesbrough er fortsatt kompakte bakover på banen, men måtte se motstanderen score et mål da det ble 1-1 borte mot Hull City på lørdag. Hull fikk et straffespark da Chris Martin ble lagt i bakken, og det straffesparket satte Jarrod Bowen i mål. Boro hadde tidligere tatt ledelsen ved Britt Assombalonga, men måtte til slutt nøye seg med ett poeng. Boro okkuperer nå tredjeplassen på tabellen med ett poeng opp til tabelltopp. Hjemme er de suverene og slipper ikke inn mål, mens de på bortebane har vunnet mot Bristol City, tapt mot Norwich City, samt spilt uavgjort tre ganger.  

Boros siste kamper:
Hull – Boro 1-1 (Assombalonga)
Preston – Boro 2-2 (Fletcher, Tavernier)
Boro – Swansea 0-0
Boro – Bolton 2-0 (Saville, Assombalonga)
Norwich – Boro 1-0

Vurdering: Ipswich venter fortsatt på sin første seier, og jeg blir overrasket dersom den kommer mot et sterkt Middlesbrough-lag. Ipswich spiller bare uavgjort hjemme, mens Boro nesten gjør det samme borte. Det blir nok fort jevnt dette, og da synes jeg uavgjort ser ut som det klart beste tipset her.

Tips: U (3.10 @ Fansbet)

 


 

Aston Villa – Preston North End
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Scott Hogan og Keinan Davis er ute, mens Tammy Abraham er usikker hos vertene. Hos gjestene er Callum Woods og Michael Crowe snart tilbake, mens Josh Harrop er ute resten av sesongen.

Birkir Bjarnason headet inn et frispark fra Conor Hourihane og sikret i hvert fall ett poeng for Aston Villa borte mot Bristol City, men i nåværende situasjon er ikke ett poeng bra nok. Manager Steve Bruce er nemlig en presset mann, og stadig kan man lese rykter i avisene om hvem som er aktuelle for å overta jobben som Villa-sjef. Nå har Villa bare én seier på de åtte siste kampene, og det er ikke i nærheten av å være bra nok med tanke på det mannskapet Bruce har til rådighet. Det er ingenting som tyder på at det skal bli mye bedre med det første, og nettopp det gjør nok flere Villa-supportere skeptiske til Bruces fremtid i klubben. Hjemme på Villa Park tapte de bare to kamper forrige sesong, men allerede nå har de tapt mot Sheffield Wednesday denne sesongen. Trøsten for Villa får være at veien til toppen fortsatt er kort, men spørsmålet er om Bruce er mannen som får tette den luken. Uten seier i denne kampen kan det fort skje ting bak kulissene.

Aston Villas siste kamper:
Bristol City – Aston Villa 1-1 (Bjarnason)
Aston Villa – Sheff Wed 1-2 (McGinn)

Aston Villa – Rotherham 2-0 (Bolasie, Abraham)
Blackburn – Aston Villa 1-1 (Hourihane)
Sheff Utd – Aston Villa 4-1 (El Ghazi)

Det er ikke bare Steve Bruce som er i trøbbel. Preston North End-sjef Alex Neil har det heller ikke lett. The Lilywhites imponerte stort under Neils ledelse forrige sesong, men denne sesongen har ingenting fungert. Etter å ha sluppet inn tre mål for fjerde kamp på rad i serien har Preston nå ni kamper på rad uten seier. De ligger nede på jumboplass med sine fem poeng, og på bortebane har de tapt samtlige fem kamper og har fæle 2-11 i målforskjell. Neil får nok ekstra tillit grunnet den gode jobben han gjorde forrige sesong, men dersom de ikke snur snart vil nok også Neils jobb bli vurdert på Deepdale.

Prestons siste kamper:
Preston – West Brom 2-3 (Browne, Hughes)
Preston – Boro 2-2 (Robinson, Barkhuizen)
Sheff Utd – Preston 3-2 (Robinson, Johnson)
Leeds – Preston 3-0
Preston – Reading 2-3 (Johnson, Robinson)

Vurdering: To lag i svak form, men gjestene i absolutt verst form. Aston Villa-sjef Steve Bruce trenger en seier og pleier få det greit til på hjemmebane. Her lukter det hjemmeseier, selv om det ikke er enkelt å stole på vertene for tiden.

Tips: H (1.83 @ Fansbet)


 

Brentford – Birmingham City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Said Benrahma suspendert, mens Rico Henry er skadet. David Davis er ute hos gjestene, mens Craig Gardner snart er klar igjen.

Brentford hadde full pott på hjemmebane før Reading var på besøk på lørdag. The Bees tok en tidlig ledelse og alt så ut til å gå på skinner, men to svake involveringer fra Brentford-keeper Daniel Bentley sørget for at The Royals snudde kampen. Mot slutten fikk Brentford Said Benrahma utvist, men til tross for én mann færre på banen fant de utligningsmålet like før slutt. Brentford har nå tre kamper på rad uten seier, men opp til tabelltopp skiller det bare fire poeng. Hjemme på Griffin Park har de valset over lag som Wigan Athletic, Nottingham Forest, Sheffield Wednesday og Rotherham United, mens det som nevnt ble uavgjort mot Reading. 

Brentfords siste kamper:
Brentford – Reading 2-2 (Barbet, Maupay)
Arsenal – Brentford 3-1 (Judge)
Derby – Brentford 3-1 (Dalsgaard)
Ipswich – Brentford 1-1 (Maupay)
Brentford – Wigan 2-0 (Maupay x2)

I fjor sommer hentet Birmingham City tre av Brentfords beste spillere i Jota, Harlee Dean og Maxime Colin. Etter disse kjøpene har møtet mellom Brentford og Birmingham blitt mer spesiell enn tidligere. Disse tre spillerne vil nok være ekstra ivrige etter å gjøre det bra på Griffin Park tirsdag kveld. Birmingham sikret sesongens første seier for to runder siden da de vant borte mot Leeds United, men på lørdag fikk man se blåtrøyene på både sitt verste og beste da de først lå under 0-2 mot Ipswich Town, før de deretter hentet inn ledelsen og sikret poengdeling. På bortebane har Garry Monk & Co 1-2-2, og ingen av deres tre siste på fremed gress har endt med tap.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Ipswich 2-2 (Jutkiewicz x2)
Leeds – Birmingham 1-2 (Adams)
Sheff Utd – Birmingham 0-0
Birmingham – West Brom 1-1 (Jota)
Birmingham – QPR 0-0

Vurdering: Brentford har vært fantastiske i starten av sesongen, og da spesielt på hjemmebane. Lørdagens kamp mot Reading var derimot en nedtur, og tirsdag får vi vite om Reading-kampen bare var et arbeidsuhell. Birmingham City har spilt uavgjort i syv av sine ti kamper, og har levert gode prestasjoner i nesten samtlige kamper de har spilt uavgjort i. Jeg tror de kommer til å gjøre det vanskelig for Brentford og ser derfor for meg en jevn kamp. Gjestene har blitt gjort til klare underdogs, noe som gjør at oddsen på uavgjort er bra. Jeg spår derfor en åttende uavgjortkamp for Birmingham denne sesongen.

Tips: U (3.75 @ Fansbet)


 

Hull City – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Jordy De Wijs er ute hos vertene. Både Kemar Roofe og Pablo Hernandez er blant de skadede spillerne hos gjestene.

Nigel Adkins er én av flere managere i Championship som ikke sitter helt stødig stolen for tiden, men lørdagens uavgjortresultat hjemme mot Middlesbrough var ikke så verst. Jarrod Bowen satte et straffespark, mens samme mann samtidig hadde en stor mulighet da han headet utenfor helt upresset fra kort hold. Hull viste mye bedre takter enn da de tapte hele 0-3 mot Reading en uke tidligere. Nå ligger tigrene nede på en 21. plass med sine åtte poeng. Veien til bunnen er kort, og Hull trenger virkelig noen oppturer i tiden fremover dersom Adkins skal fortsette i sjefsstolen. Hjemme på KCOM Stadium har de 1-1-3 denne sesongen, men de har tatt poeng i begge sine to siste hjemmekamper. 

Hulls siste kamper:
Hull – Boro 1-1 (Bowen)
Reading – Hull 3-0
Wigan – Hull 2-1 (Bowen)
Hull – Ipswich 2-0 (Bowen, Irvine)
Hull – Derby 1-2 (Kane)

Leeds United sliter fortsatt med tunge fravær, men det hindret dem ikke fra å levere en meget bra kamp borte mot Yorkshire-rival Sheffield Wednesday før helgen. Leeds malte i stykker uglene til tider, men foran mål var de både udyktige og uheldige. Foran eget mål var Leeds også uheldige da Adam Reach scoret med et utrolig drømmetreff. Mateusz Klich ordnet poengdeling senere med en vakker scoring, men til tross for alle sjansene ble det bare ett poeng. Leeds har dermed bare én seier på de fem siste kampene, men innehar likevel andreplassen på tabellen med ett poeng opp til tabelltopp. På bortebane har de 2-3-0 denne sesongen, noe som både gjør de til ligaens beste bortelag, og samtidig betyr at de er det eneste laget i Championship i høst som fortsatt ikke har tapt på fremmed gress. 

Leeds siste kamper:
Sheff Wed – Leeds 1-1 (Klich)
Leeds – Birmingham 1-2 (Alioski)
Leeds – Preston 2-0 (Roberts x2, Cooper)
Millwall – Leeds 1-1 (Harrison)
Leeds – Boro 0-0

Vurdering: Hull City har skuffet meg i høst, og jeg har ikke helt troen på at Nigel Adkins kan snu den vonde trenden. Her møter de et Leeds United-lag som imponerer spillemessig selv uten flere av sine viktigste spillere. Leeds kommer til å skape en del sjanser på KCOM Stadium, og jeg tror de har det som skal til for å vinne denne kampen.

Tips: B (2.15 @ Fansbet)


 

Wigan Athletic – Swansea City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Will Grigg usikker, mens Dan Burn nærmer seg. Gjestene melder ikke om noen nye skader, mens Leroy Fer og Martin Olsson begge er klare.

Wigan Athletic var fulle av selvtillit da de tok turen til Norfolk lørdag for å møte Norwich City. The Latics hadde vunnet sine to foregående kamper mot Hull City og Bristol City, men de fikk tøffere utfordring fra gultrøyene fra East Anglia. Wigan klarte ikke sette en eneste ball på mål gjennom kampen, noe som gjorde jobben enkel for Norwich-keeper Tim Krul. Mot slutten av kampen fikk Norwich et straffespark som de scoret på og dermed sikret seieren. Wigan har nå bare fire poeng opp til tabelltopp og må være mer enn fornøyde med sesongstarten, men samtidig viste tapet mot Norwich at de har litt å jobbe med dersom de har planer om å være med helt i toppen. Hjemme på DW Stadium har de fantastiske 4-1-0, hvor Nottingham Forest er det eneste laget som har fått med seg poeng så langt.  

Wigans siste kamper:
Norwich – Wigan 1-0
Wigan – Bristol City 1-0 (Powell)
Wigan – Hull 2-1 (Morsy, Windass)
Brentford – Wigan 2-0
Wigan – Rotherham 1-0 (Vaughan)

Etter tre kamper på rad uten scoring løsnet det endelig for The Swans da Queens Park Rangers kom på besøk lørdag ettermiddag. Swansea fant veien til nettmaskene tre ganger, deriblant en fantastisk lagscoring hvor de holdt ballen innad i laget en god stund før ballen til slutt endte i mål. At Courtney Baker-Richardson slo tilbake etter suspensjonen med scoring gjorde nok manager Graham Potter ekstra glad etter seieren over QPR. Nå er Swansea oppe på en syvendeplass med 16 poeng, og bare bedre målforskjell gjør at de ligger foran tirsdagens motstander. 10-6 i målforskjell så langt denne sesongen viser at Swansea er et gjerrig lag bakover på banen, men samtidig har litt å jobbe med fremover på banen. På bortebane har de 2-2-1 denne sesongen, hvor deres eneste tap kom mot Stoke City.   

Swanseas siste kamper:
Swansea – QPR 3-0 (Baker-Richardson, Roberts, Fulton)
Boro – Swansea 0-0
Stoke – Swansea 1-0
Swansea – Forest 0-0
Millwall – Swansea 1-2 (Naughton, McBurnie)

Vurdering: Wigan Athletic er fantastiske hjemme, men her møter de et Swansea City-lag som ikke er enkle å slå. Wigan kan fort få en tøff jobb med å finne veien til nettmaskene mot et solid Swansea-lag, samtidig som Swansea har hatt sine problemer fremover på banen de også. Jeg ser for meg et jevnt og målfattig oppgjør som ender uavgjort.  

Spill: U (3.30 @ Fansbet)


 

Reading – Queens Park Rangers
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Sam Baldock er meget usikker hos vertene, mens gjestene håper å få Toni Leistner klar igjen til denne kampen.

Reading snudde 0-1 til 2-1 på Griffin Park mot et Brentford-lag som hadde vunnet samtlige hjemmekamper denne sesongen før møtet med The Royals. Like før slutt fikk Brentford en spiller utvist, og da trodde mange at Reading skulle sikre seg sin andre seier på rad. Slik skulle det likevel ikke gå, ettersom Brentford utlignet på overtid og sikret poengdeling. Reading tok dermed bare ett poeng, men det poenget er absolutt imponerende. Nå har de tatt syv poeng av tolv mulige på de fire siste kampene, og det synes jeg er bra. De er nå oppe på ni poeng og på hjemmebane tok de sin første seier i forrige hjemmekamp. Før det hadde de tapt samtlige fire hjemmekamper.

Readings siste kamper:
Brentford – Reading 2-2 (Bödvarsson, Swift)
Reading – Hull 3-0 (Bödvarsson, Baldock, Yiadom)
Reading – Norwich 1-2 (Bödvarsson)
Preston – Reading 2-3 (Bacuna, Baldock, Illori)
Reading – Sheff Wed 1-2 (Moore)

QPR startet sesongen forferdelig med fire strake tap, og det fikk enkelte til å diskutere jobben til den nyansatte manager Steve McClaren. Den rutinerte lederen fikk stanset alle ryktene da han deretter ledet QPR til ti poeng av tolv mulige på de fire påfølgende kampene, men nå har det stoppet opp igjen. De har tapt begge sine to siste kamper i ligaen, samtidig som det ble exit mot League One-klubben Blackpool i ligacupen. London-klubben har ikke scoret i noen av disse tre kampene. Nå er QPR bare fire poeng unna nedrykk, og dersom de ikke snur denne vonde trenden kan de fort befinne seg på bunnen igjen. På bortebane har de 1-1-3 denne sesongen, hvor seieren kom mot Bolton Wanderers.  

QPRs siste kamper:
Swansea – QPR 3-0
Blackpool – QPR 2-0
QPR – Norwich 0-1
QPR – Millwall 2-0 (Luongo, Eze)
Bolton – QPR 1-2 (Freeman, Eze)

Vurdering: Reading har slitt på hjemmebane denne sesongen, men tok en sterk seier i forrige hjemmekamp. På bortebane har de vært imponerende, og jeg synes det har sett litt bedre ut generelt sett for The Royals i det siste. Her møter de berg og dalbane-laget QPR som for øyeblikket er inne i en tøff periode. Det er ikke enkelt å spå denne kampen, men basert på lagenes siste prestasjoner ender jeg opp med hjemmeseier.

Spill: H (2.35 @ Fansbet)


 

Stoke City – Bolton Wanderers
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Vertene håper å få James McClean tilbake her, mens gjestene får tilbake Marc Wilson fra suspensjon.

Jeg føler virkelig med Gary Rowett. Den dyktige manageren har imponert meg i flere sesonger, men nå ser han ut til å være i en jobb hvor han nærmest er dømt til å feile. Rowett er kjent for sin bunnsolide organisering av forsvaret, men gang på gang har man fått se Stokes forsvarsspillere gjøre håpløse og enkle feil denne høsten. Senest på lørdag klønet Ashley Williams det til da han nærmest ga bort et straffespark til Rotherham United. Stoke havnet under 0-2 mot The Millers, men kom tilbake og sikret ett poeng. Nå har Stoke bare to seiere på de ti første kampene, og veien opp til direkte opprykk er på ni poeng. Hjemme på Bet365 Stadium har de 2-1-2 denne sesongen, hvor seierne har kommet mot Swansea City og Hull City. 

Stokes siste kamper:
Rotherham – Stoke 2-2 (Bojan, Ince)
Forest – Stoke 3-2 (Afobe, Berahino)
Stoke – Blackburn 2-3 (Berahino, Ince)
Stoke – Swansea 1-0 (Allen)
Sheff  Wed – Stoke 2-2 (Afobe x2)

Det ble en emosjonell aften da Bolton Wanderers vant 1-0 over Derby County forrige runde. Stephen Darby måtte nylig legge opp grunnet en dødelig nervesykdom, og kampen mot Derby var hans første på tribunen etter at han la skoene på hylla. Spillerne gikk ut i drakter med Darbys navn på ryggen, mens Craig Noone feiret kampens eneste mål med å løpe opp på tribunen for å feire med sin lagkamerat. Seieren var meget viktig for et Bolton-lag som ikke hadde vunnet noen av sine fem foregående kamper, og nå har de 15 poeng etter ti serierunder. På bortebane har Bolton imponert med 2-2-1 denne sesongen, men ingen av deres tre siste på fremmed gress har endt med seier. 

Boltons siste kamper:
Bolton – Derby 1-0 (Noone)
Ipswich – Bolton 0-0
Boro – Bolton 2-0
Bolton – QPR 1-2 (Magennis)
Preston – Bolton 2-2 (Ameobi, Olkowski)

Vurdering: Stoke City er i trøbbel og Gary Rowett har litt av en jobb foran seg når han skal forsøke å snu skuta. Her får de en gyllen mulighet til å få ting til å fungere igjen når Bolton kommer på besøk. The Trotters har imponert på bortebane, men har samtidig fått meget godt betalt i sine kamper så langt. Selv om prestasjonene og resultatene tidligere i sesongen gir et hint om at dette kan bli en jevn kamp, har jeg en følelse av at det løsner for Stoke her. Jeg spiller på hjemmeseier. 

Spill: H (1.54 @ Fansbet)

 

About The Author

Leave a Reply