Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Tirsdag:
20.45: Sheffield Wednesday – West Bromwich Albion (Viaplay)

Rundens trippel:

Onsdagstrippel

 


 

Blackburn Rovers – Sheffield United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Nå har det gått over ett år siden forrige gang Blackburn Rovers tapte en hjemmekamp i ligaen. Lørdag lå de under 0-1 mot Nottingham Forest, men snudde senere kampen til 2-1. Mot slutten sikret Forest poengdeling på et straffespark. Etter utligningsmålet hadde Forest et par gode muligheter til å vinne, men kampen endte uavgjort. Dermed har Rovers nå 25 kamper på rad uten tap på Ewood Park i ligaen. Denne sesongen har Lancashire-klubben startet bra med bare ett tap på de ti første kampene. Dog har hele seks av disse ti kampene endt uavgjort. Hjemme på Ewood Park har de vunnet én kamp, mens fire har endt uavgjort. Den ene seieren kom mot Brentford.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Forest 2-2 (Dack, Armstrong)
Bournemouth – Blackburn 3-2 (Conway, Armstrong)
Stoke – Blackburn 2-3 (Dack, Reed, Graham)
Derby – Blackburn 0-0
Blackburn – Aston Villa 1-1 (Dack)

Sheffield United er ett av lagene som imponerer klart mest for øyeblikket. Lørdag vant de 3-2 for andre kamp på rad, og måten de gjorde det på mot Millwall var ekstra imponerende. The Blades lå nemlig under 1-2 med ti minutter igjen å spille, men da tok David McGoldrick ansvar og snudde kampen. Nå har The Blades  vunnet seks av sine åtte siste kamper og ligger nå helt oppe på en fjerdeplass med ett poeng til tabelltopp. På bortebane har de 3-0-2 denne sesongen.

Sheff Utds siste kamper:
Millwall – Sheff Utd 2-3 (McGoldrick x2, Sharp)
Sheff Utd – Preston 3-2 (Sharp, Basham, McGoldrick)

Sheff Utd – Birmingham 0-0
Bristol City – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – Aston Villa 4-1 (O`Connell, Duffy, Norwood, Sharp)

Vurdering: Blackburn Rovers spiller nesten bare uavgjort på hjemmebane, mens de her møter et av ligaens store formlag. I mine øyne er denne kampen helt åpen, og da synes jeg uavgjort fremstår som det beste alternativet.    

Spill: U (3.25 @ Fansbet)


 

Derby County – Norwich City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Etter en meget imponerende seier hjemme mot Brentford og deretter et utrolig avansement i ligacupen på Old Trafford, kan man trygt si at Derby County fikk føttene plantet ned på jorda igjen lørdag ettermiddag. The Rams tok turen til University of Bolton Stadium for å møte Bolton Wanderers, og det endte til slutt med nederlag. Den gode formen til Derby fikk dermed en ripe i lakken, men fortsatt er det bare fire poeng opp til tabelltopp. Derby har vunnet fire av sine syv siste kamper, og på hjemmebane har de tatt ti av tolv mulige poeng på de fire siste kampene. De har tapt én hjemmekamp denne sesongen, og det skjedde mot Leeds United.

Derbys siste kamper:
Bolton – Derby 1-0
Man Utd – Derby 2-2 (Marriott, Wilson)
Derby – Brentford 3-1 (Wilson, Mount, Nugent)
Derby – Blackburn 0-0
Rotherham – Derby 1-0

Norwich City er i kjempeform, men de gjør det likevel spennende hver eneste kamp. Etter lørdagens 1-0 seier mot Wigan Athletic har de nå vunnet fem kamper på rad dersom man tar med cupkampen mot Wycombe Wanderers. I samtlige av disse fem seierne har gultrøyene vunnet med bare ett mål. Lørdag stanget de lenge mot Wigan-forsvaret uten å få uttelling, men da Teemu Pukki fikk straffespark mot slutten valgte han å gi den bort til Mario Vrancic. Han gjorde ingen feil fra krittmerket og skjøt dermed Norwich opp på en femteplass med tre poeng til tabelltopp. På bortebane har Norfolk-klubben 2-2-1 denne sesongen, hvor deres eneste tap kom mot Sheffield United.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Wigan 1-0 (Vrancic)
Wycombe – Norwich 3-4 (Rhodes, Trybull)

QPR – Norwich 0-1 (Pukki)
Reading – Norwich 1-2 (Pukki, Vrancic)
Norwich – Boro 1-0 (Pukki)

Vurdering: Derby County har tidvis sett fantastiske ut, men har samtidig en del arbeidsuhell. Her møter de et av ligaens store formlag i Norwich City. Norwich har fem seiere på rad, men de vinner alltid med knappest mulig margin. Jeg sliter veldig med å plukke ut en vinner her, og velger derfor å gå for uavgjort.

Tips: U (3.40 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Nottingham Forest hadde tre seiere på rad før møtet med Blackburn Rovers lørdag ettermiddag, men måtte se seiersrekken da en slutt da kampen på Ewood Park endte 2-2. Forest hadde et par gode muligheter til å ta med seg tre poeng på tampen, men uavgjort var nok et rettferdig resultat. Det ene poenget gjør at Forest nå har fire kamper på rad uten tap, og totalt har de bare tapt én kamp denne sesongen. Det skjedde borte mot Brentford. Hjemme på City Ground har de sterke 3-2-0 denne sesongen, men på disse fem kampene har de bare scoret syv mål.    

Forests siste kamper:
Blackburn – Forest 2-2 (Grabban x2)
Forest – Stoke 3-2 (Osborn, Murphy, Lolley)
Forest – Rotherham 1-0 (Grabban)
Forest – Sheff Wed 2-1 (Grabban, Carvalho)
Swansea – Forest 0-0

Varselslampene blinker på The Den. Millwall ledet 2-1 over Sheffield United ti minutter før slutt lørdag ettermiddag, men tapte til slutt 2-3. Det var Millwalls fjerde strake tap dersom man tar med cupkampen mot Fulham. I serien har Millwall bare tatt ett poeng på de syv siste kampene, og den svake formen har ført løvene ned til nest sisteplass med ett poeng til bunnen. På bortebane har formen vært ekstra svak for London-klubben. De har bare tatt ett poeng på sine fem bortekamper, og målforskjellen på disse kampene er fæle 1-7.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Sheff Utd 2-3 (Cooper, Gregory)
Millwall – Fulham 1-3 (Elliott)
West Brom – Millwall 2-0
QPR – Millwall 2-0
Millwall – Leeds 1-1 (Wallace)

Vurdering: Det har ikke løsnet helt for Nottingham Forest, men de taper svært sjeldent. I det siste har de vunnet et par kamper, og her tror jeg det kommer en ny seier. Millwall ligner ikke på seg selv for tiden, og det vil overraske meg dersom de overrasker onsdag kveld.

Tips: H (1.90 @ Fansbet)


 

Rotherham United – Bristol City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Rotherham United fortsetter å imponere på hjemmebane. Lørdag var Stoke City på besøk, og The Millers var ikke langt unna å ta en ny sterk seier. Rotherham ledet 2-0, men slapp inn to mål i andre omgang slik at kampen endte til slutt 2-2. Måten 2-2 målet kom på vil nok irritere mange Rotherham-supportere, ettersom Stoke fikk et innkast da ballen aldri var ute av spill. Like etter dette innkastet endte de opp med å sette inn utligningsmålet. Rotherham har dermed plukket ti poeng på sine fem hjemmekamper, men det er også alle poengene de har. De har nemlig tapt samtlige bortekamper. Heldigvis for The Millers er det en hjemmekamp som står på menyen i kveld. Der har de nemlig bare tapt én kamp i høst, og det skjedde mot Hull City. 

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Stoke 2-2 (Manning, Towell)
Forest – Rotherham 1-0
Aston Villa – Rotherham 2-0
Rotherham – Derby 1-0 (Manning)
Wigan – Rotherham 1-0

Etter fire strake seiere var Bristol City-fansen høyt oppe, men den gode formen har roet seg litt de siste ukene. Etter uavgjort 1-1 hjemme mot Aston Villa fredag kveld har The Robins nå bare ett poeng på de tre siste kampene. Den formen er langt fra bra nok dersom man skal være med i toppen, men fortsatt er det så jevnt på øvre halvdel av tabellen at de fort vil klatre til en av de øverste plassene dersom de vinner kamper igjen snart. Foran midtukerunden har rødtrøyene bare fem poeng opp til tabelltopp. På bortebane har de 2-1-2 denne sesongen, hvor seierne har  kommet mot Swansea City og Queens Park Rangers. 

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Aston Villa 1-1 (Brownhill)
Wigan – Bristol City 1-0
West Brom – Bristol City 4-2 (Diedhiou, Kelly)
Bristol City – Sheff Utd 1-0 (Watkins)
Bristol City – Blackburn 4-1 (Watkins, Diedhiou, Brownhill, Pack)

Vurdering: Rotherham United er dyktige hjemme, men samtidig meget avhengig av dødballer for å score. Jeg tror de kan få en tøff jobb mot et sterkt Bristol City-lag, til tross for gjestenes svake resultater de siste ukene. Man skal ikke undervurdere Rotherham når de spiller på eget gress, men her har jeg en følelse av at bortelaget trekker det lengste strået. 

Spill:  B (2.05 @ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – West Bromwich Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det er aldri moro å gå av banen på sin egen stadion uten tre poeng i lommen, men Sheffield Wednesday-sjef Jos Luhukay kunne ikke klage da laget hans gjorde nettopp det mot Leeds United sist. Uglene var nemlig nest best i store deler av kampen, men et drømmemål av Adam Reach var med på å sørge for at kampen endte 1-1. Nå har Wednesday bare ett tap på de syv siste kampene, og jeg må innrømme at jeg har blitt ekstra imponert av det uglene har fått til i høst. Muligens skyldes det at jeg ikke hadde de store forventningene til Yorkshire-klubben denne sesongen. Nå ligger Wednesday midt på tabellen med fem poeng opp til tabelltopp, mens de på hjemmebane er ubeseiret etter fem kamper. De har slått Millwall og Ipswich Town, mens tre kamper har endt uavgjort.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Leeds 1-1 (Reach)
Aston Villa – Sheff Wed 1-2 (Fletcher, Matias)
Forest – Sheff Wed 2-1 (Fletcher)
Sheff Wed – Stoke 2-2 (Matias, Bannan)
Reading – Sheff Wed 1-2 (Joao, Reach)

Mål, mål, mål! Det scores på bestilling fra West Bromwich Albion, og nå har alle scoringene ført The Baggies opp på toppen av tabellen. Darren Moore har virkelig gjort underverker med dette West Brom-laget i høst, og i skrivende stund seiler de opp som den største opprykksfavoritten. 25 mål har det blitt på de ti første kampene, og det snittet må man bare ta av seg hatten for. Lørdag vant de 3-2 borte mot Preston North End i et oppgjør hvor blant annet Dwight Gayle scoret på et vakkert frispark. West Brom har tatt 13 av 15 mulige poeng på de fem siste kampene, og på bortebane har de 2-2-1 denne sesongen. De har med andre ord bare tapt én av sine fem bortekamper, og det skjedde mot et sterkt Middlesbrough-lag.

West Broms siste kamper:
Preston – West Brom 2-3 (Rodriguez, Selvmål, Gayle)
West Brom – Crystal Palace 0-3
West Brom – Millwall 2-0 (Gibbs, Gayle)
West Brom – Bristol City 4-2 (Rodriguez x2, Gayle, Barnes)
Birmingham – West Brom 1-1 (Phillips)

Vurdering: To lag som har vist bra form over tid, hvor spesielt bortelaget er i suveren form. Vertene har imponert meg i høst, men her tror jeg de går på et tap. Gjestene ser nemlig enda bedre ut og scorer mål på bestilling. At Wednesday sliter litt bakover på banen gir meg større tro på bortelaget drar dette i land.

Tips: B (2.05 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply