Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Lørdag:
13.30: Leeds United – Brentford (Viasport 2)
16.00: Preston North End – Wigan Athletic (Viasport 2)

18.30: Bolton Wanderers – Blackburn Rovers (Viasport 2)

Rundens utvalgte:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Birmingham City – Rotherham United (Birmingham vinner til 1.66 i odds)
Sheffield United – Hull City (Sheffield United vinner til 1.57 i odds)

Rundens trippel:

43253530_330641161077736_7817493326633893888_n


 

Leeds United – Brentford
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Kemar Roofe, Gaetano Berardi, Pablo Hernandez, Patrick Bamford og Barry Douglas med skader. Gjestene mangler bare Rico Henry.

Hull City-sjef Nigel Adkins ble mektig imponert av det Leeds United viste i deres møte tidligere denne uken. Et av de beste lagene i Championship på mange år var dommen fra Adkins etter å ha sett sitt eget lag tape 0-1. Tyler Roberts scoret kampens eneste mål for hvittrøyene, og den scoringen var nok til å sikre tabelltopp. Nå troner Yorkshire-klubben øverst på tabellen med 22 poeng, men både Middlesbrough og Sheffield United har samme poengsum. Selv med tunge fravær imponerer Leeds på banen, og nå ser det ut som om både Kemar Roofe og Pablo Hernandez blir klar igjen til spill etter landslagspausen. Hjemme på Elland Road har Leeds 3-1-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Birmingham City i forrige kamp på eget gress. 

Leeds siste kamper:
Hull – Leeds 0-1 (Roberts)
Sheff Wed – Leeds 1-1 (Klich)
Leeds – Birmingham 1-2 (Alioski)
Leeds – Preston 2-0 (Roberts x2, Cooper)
Millwall – Leeds 1-1 (Harrison)

Etter en super start på sesongen trodde jeg at denne TV-kampen mot Leeds United skulle bli en skikkelig thriller mellom de to beste lagene i Championship, men de siste ukene har ikke formen til Brentford vært den beste. Tidligere denne uken ble det uavgjort mot Birmingham City, til tross at Birmingham fikk en spiller utvist på stillingen 1-1 midtveis i andre omgang. Det var Brentfords andre uavgjorte kamp på én uke, og begge har vært på hjemmebane mot lag som de nok hadde forventet å slå. The Bees har ikke vunnet noen av sine fire siste kamper i ligaen, og på bortebane har det ikke gått så bra i høst. I løpet av deres fem bortekamper har de fortsatt ikke vunnet. De har spilt uavgjort tre ganger, mens det har blitt tap mot Blackburn Rovers og Derby County.   

Brentfords siste kamper:
Brentford – Birmingham 1-1 (McEachran)
Brentford – Reading 2-2 (Barbet, Maupay)
Arsenal – Brentford 3-1 (Judge)
Derby – Brentford 3-1 (Dalsgaard)
Ipswich – Brentford 1-1 (Maupay)

Vurdering: Leeds United imponerer stort og ser virkelig ut som et topplag for øyeblikket. Her møter de et Brentford-lag som startet sterkt, men som har slitt litt de siste kampene. Brentford sliter litt på bortebane, og jeg tror deres offensive spillestil vil kunne gi Leeds gode arbeidsforhold her. Jeg markerer for hjemmeseier.

Tips: H (2.35 @ Fansbet)

 


 

Birmingham City – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har manager Garry Monk på tribunen, men Maikel Kieftenbeld slapp suspensjon. Gjestene mangler viktige Richard Wood, mens Clark Robertson og Kyle Vassell også er ute.

Garry Monk var rasende både underveis og etter tirsdagens 1-1 kamp borte mot Brentford. Resultatet var absolutt bra å ta med seg hjem til Birmingham, men dommerens avgjørelse om å sende Maikel Kieftenbeld i garderoben midtveis i andre omgang fikk det til å koke over for Monk. Han ble sendt på tribunen og blir straffet av FA, men når ting har roet seg vil han nok se tilbake på kampen på Griffin Park med et smil. Birmingham fortsetter å være uavgjortspesialisten i Championship denne sesongen. Hele åtte(!) av elleve kamper har endt uavgjort. De har bare vunnet én gang, men den seieren kom riktignok mot serieleder Leeds United. Totalt har de syv kamper på rad uten tap nå, og på St Andrews har de spilt uavgjort i samtlige fem hjemmekamper.

Birminghams siste kamper:
Brentford – Birmingham 1-1 (Morrison)
Birmingham – Ipswich 2-2 (Jutkiewicz x2)
Leeds – Birmingham 1-2 (Adams)
Sheff Utd – Birmingham 0-0
Birmingham – West Brom 1-1 (Jota)

Rotherham United fortsetter å imponere på hjemmebane. Den siste uken har det blitt uavgjort hjemme mot både Stoke City og Bristol City, men i begge kampene hadde The Millers meget gode muligheter til å ta tre poeng. Spillemessig fungerer Rotherham bra på hjemmebane, men problemene blir større på fremmed gress. Forrige gang rødtrøyene spilte i Championship endte de opp med å bare ta to(!) poeng. Denne sesongen har de spilt fem bortekamper og ikke tatt et eneste poeng. Man kan trygt si at det kommer til å føles meget befriende ut den dagen manager Paul Warne endelig kan juble for tre poeng på bortebane. I løpet av de fem tapene på bortebane i høst har Rotherham bare score ett mål. 

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Bristol City 0-0
Rotherham – Stoke 2-2 (Manning, Towell)
Forest – Rotherham 1-0
Aston Villa – Rotherham 2-0
Rotherham – Derby 1-0 (Manning)

Vurdering: Birmingham City er den store uavgjortspesialisten. De taper ikke kamper lenger, men mangler det lille ekstra for å vinne. Her møter de et Rotherham United-lag som er elendige på bortebane. Selv om Birmingham har spilt uavgjort i samtlige hjemmekamper denne sesongen, føler jeg meg trygg på at de sikrer seg sin første hjemmeseier for sesongen på lørdag.

Tips: H (1.64 @ Fansbet)


 

Middlesbrough – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens gjestene mangler Diogo Goncalves.

Nok en gang kunne Middlesbrough-keeper Darren Randolph forlate banen uten å ha måttet plukke ut en eneste ball fra nettmaskene. Middlesbrough scoret to tidlige mål borte mot Ipswich Town tirsdag kveld, og da kunne de bare stenge igjen bakover resten av kampen. Boro har nå spilt elleve kamper denne sesongen, og så langt har de bare sluppet inn mål i tre av disse oppgjørene. Totalt fire baklengsmål har det blitt, hvor to av scoringene kom i første omgang i første serierunde. Tony Pulis har noe stort på gang på Riverside Stadium, og det blir vanskelig å riste av seg dette Boro-laget i toppen for de andre utfordrerne så lenge Boro er så gode bakover på banen. Hjemme på Riverside Stadium har de tatt 13 av 15 mulige poeng, og på disse fem kampene har de ikke sluppet inn et eneste mål.   

Boros siste kamper:
Ipswich – Boro 0-2 (Downing, Besic)
Hull – Boro 1-1 (Assombalonga)
Preston – Boro 2-2 (Fletcher, Tavernier)
Boro – Swansea 0-0
Boro – Bolton 2-0 (Saville, Assombalonga)

Aitor Karanka returnerer til en stadion han har mange gode minner fra. Spanjolen ledet Boro opp til Premier League på en ganske like måte som det de holder på med nå. Nemlig gjennom bunnsolid forsvarsspill. Nå forsøker Karanka å få til det samme med sitt Forest-lag, men foreløpig er det ikke mye som er solid bakover på banen for rødtrøyene. I midtuken gikk flomlyset i andre omgang i Forests kamp mot Millwall, og på overtid gikk lyset for forsvarsspillerne også da Millwall sikret poengdeling. Forest har nå bare tre seiere på elleve kamper, og det er ikke bra nok for et lag som hadde store ambisjoner om å kjempe helt i toppen før sesongstart. Skogvokterne taper dog sjeldent kamper, og så langt er det bare Brentford som har klart å vinne mot rødtrøyene. På bortebane har Forest som nevnt tapt mot Brentford, mens de fire resterende bortekampene har endt uavgjort.

Forests siste kamper:
Forest – Millwall 2-2 (Lolley, Carvalho)
Blackburn – Forest 2-2 (Grabban x2)
Forest – Stoke 3-2 (Osborn, Murphy, Lolley)
Forest – Rotherham 1-0 (Grabban)
Forest – Sheff Wed 2-1 (Grabban, Carvalho)

Vurdering: To managere som liker best å ha kontroll bakover på banen. Det er ikke mye som tyder på at dette blir en festaften på Riverside Stadium. Jeg ser for meg en jevn kamp som vertene vipper til sin fordel og vinner. Skal vi si 1-0? Dog må det nevnes at uavgjortfaren er stor når Forest er involvert, og da spesielt i en kamp som denne hvor det ikke ventes mange scoringer.

Tips: H (1.80 @ Fansbet)


 

Millwall – Aston Villa
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens gjestene mangler suspenderte James Chester. I tillegg er Mile Jedinak og Keinan Davis usikre hos gjestene.

Onsdag kveld var Millwall på besøk på City Ground for å møte Nottingham Forest. I andre omgang gikk flomlyset på stadion, og det kan man gjerne si at har skjedd med Millwall også denne høsten. Løvene til Neil Harris har gått fra å være et av vårens absolutt beste formlag, til å nå se ut som en klar nedrykkskandidat. Kampen mot Forest endte riktignok med et sterkt poeng, men London-klubben er helt klart nødt til å vinne kamper igjen så fort som mulig. Nå har de åtte kamper på rad uten seier, og på disse åtte kampene har de bare tatt to poeng. Formen er elendig, og akkurat nå fremstår ikke The Den som den skumle stadion som den skal være. Bare Derby County har blitt slått på The Den denne høsten, mens de fire resterende hjemmekampene har endt med to uavgjort og to tap. I forrige hjemmekamp ledet de 2-0 mot Sheffield United med ti minutter igjen å spille, men tapte til slutt 2-3. 

Millwalls siste kamper:
Forest – Millwall 2-2 (Williams, Gregory)
Millwall – Sheff Utd 2-3 (Cooper, Gregory)
Millwall – Fulham 1-3 (Elliott)
West Brom – Millwall 2-0
QPR – Millwall 2-0

For en uke det har vært for Aston Villa-supporterne! Tirsdag kveld ledet Villa 2-0 over Preston North End da James Chester ble utvist. Preston scoret på det påfølgende straffesparket, før The Lilywhites senere snudde kampen og ledet 3-2. På overtid slo Yannick Bolasie tilbake for et Villa-lag med ti mann på banen, før Glenn Whelan misset et straffespark hele seks minutter på overtid. Whelan hadde bare scoret ett mål siden 2011, og derfor var det mange som lurte på hvorfor det var nettopp han som fikk ta det viktige straffesparket. Underveis i kampen fikk Steve Bruce et hodekål kastet mot seg, og dagen etter var Bruce ferdig som Villa-sjef. Han ble den første manageren til å få fyken i Championship denne sesongen, og nå blir det nevnt flere meget spennende navn i forbindelse med den ledige jobben. Lørdag ettermiddag er det derimot U23-trener Kevin MacDonald som leder laget, og på bortebane har Villa 1-3-1 denne sesongen. 

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Preston 3-3 (Bolasie, Kodjia, Abraham)
Bristol City – Aston Villa 1-1 (Bjarnason)
Aston Villa – Sheff Wed 1-2 (McGinn)
Aston Villa – Rotherham 2-0 (Bolasie, Abraham)
Blackburn – Aston Villa 1-1 (Hourihane)

Vurdering: Millwall i håpløs form, men som regel gir de i hvert fall litt motstand. Onsdag tok de et sterkt poeng mot Nottingham Forest, og kanskje løfter det moralen litt foran helgens runde. Hva man kan forvente av Aston Villa er nærmest umulig å si med tanke på sparkingen av Steve Bruce. Jeg har dog en følelse av at spillerne kanskje slipper seg litt mer løs, og derfor drister jeg meg til å markere for borteseier her. Det lureste er nok å styre unna spill på Villa frem til de har fått en ny manager på plass.

Tips: B (2.40 @ Fansbet)


 

Norwich City – Stoke City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Grant Hanley, Kenny MacLean og Matt Jarvis er ute hos vertene. Hos gjestene er Sam Clucas ute.

Norwich City var bare minutter unna å sikre seg sin femte strake seier i Championship da turen gikk til East Midlands for å møte et sterkt Derby County-lag tidligere denne uken. Timm Klose hadde sendt Norwich i ledelsen tidligere i kampen, men Craig Bryson dukket opp på tampen og tok på seg ansvaret som festbrems for de tilreisende Norwichs-supporterne. The Canaries har virkelig begynt å fungere på banen og for første gang under Daniel Farkes ledelse har jeg nå fått troen på at han faktisk kan lede Norwich til toppen av tabellen denne sesongen. The Canaries ligger nå på en femteplass med bare fire poeng opp til serieleder Leeds United. Hjemme på Carrow Road har de 3-0-2 denne sesongen, hvor Leeds United og West Bromwich Albion er lagene som har reist hjem med tre poeng i bagasjen. . 

Norwichs siste kamper:
Derby – Norwich 1-1 (Klose)

Norwich – Wigan 1-0 (Vrancic)
Wycombe – Norwich 3-4 (Rhodes, Trybull)
QPR – Norwich 0-1 (Pukki)
Reading – Norwich 1-2 (Pukki, Vrancic)

Etter tre kamper på rad uten seier, deriblant et tap i ligacupen mot Nottingham Forest, løsnet det endelig for Gary Rowett og hans Stoke City tirsdags kveld. Bolton Wanderers var på besøk og ble sendt hjem uten verken scoring eller poeng. Tom Ince scoret i sin tredje kamp på rad, og spesielt det faktum at The Potters klarte holde nullen er nok noe som ga Rowett en god natts søvn. Bare én av de fem siste ligakampene har endt med tap for Stoke, mens to av de fire siste har endt med seier. Kanskje er Stoke nå i ferd med å jobbe seg oppover tabellen slik som mange har forventet at de skal gjøre. På bortebane har de fortsatt ikke vunnet denne sesongen. Tre av deres fem bortekamper har endt uavgjort, mens de har tapt mot Leeds United og West Bromwich Albion.   

Stokes siste kamper:
Stoke – Bolton 2-0 (Martins-Indi, Ince)
Rotherham – Stoke 2-2 (Bojan, Ince)
Forest – Stoke 3-2 (Afobe, Berahino)
Stoke – Blackburn 2-3 (Berahino, Ince)
Stoke – Swansea 1-0 (Allen)

Vurdering: Norwich City i strålende form, mens det fortsatt er vanskelig å vite hva man kan forvente fra Stoke City. Vertene har vunnet flere kamper i det siste, men de vinner alltid med knappest mulig margin. Dette blir nok en jevn og intens batalje på Carrow Road, og jeg blir ikke overrasket dersom det ender uavgjort. 

Spill: U (3.25 @ Fansbet)


 

Preston North End – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Darnell Fisher er usikker hos vertene, mens Billy Bodin og Josh Harrop er langtidsskadet. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Ti kamper på rad uten seier. Det er status for manager Alex Neil og hans Preston North End. Tirsdag kveld snudde de 0-2 til 3-2 borte mot Aston Villa, men måtte se seieren glippe på overtid da Yannick Bolasie utlignet for Villa. Hele seks minutter på overtid kunne det hele endt med tap for Preston, men Chris Maxwell reddet straffesparket fra Glenn Whelan. Etter kampen valgte Neil å fokusere på det positive. Han mente at Preston har gitt samtlige motstandere kamp inn til døra denne sesongen, samme hvor bra eller dårlig de har spilt. Lørdag er det klart for et lokaloppgjør mot Wigan Athletic, og der er bare seier godt nok for Preston-fansen. Den elendige formen gjør at de nå ligger på sisteplass på tabellen, til og med bak et Ipswich Town-lag som ikke har vunnet en kamp enda. Hjemme på Deepdale har Preston 1-2-2, hvor seieren kom mot Queens Park Rangers i sesongåpningen.

Prestons siste kamper:
Aston Villa – Preston 3-3 (Moult, Gallagher, Johnson)
Preston – West Brom 2-3 (Browne, Hughes)
Preston – Boro 2-2 (Robinson, Barkhuizen)
Sheff Utd – Preston 3-2 (Robinson, Johnson)
Leeds – Preston 3-0

At det skulle ende 0-0 mellom Wigan Athletic og Swansea City tidligere i denne uken var ingen overraskelse. Wigan kan nemlig være meget solide bakover på banen når det er nødvendig, mens Swansea knapt slipper inn eller scorer mål. Ett poeng hjemme er som regel to for lite, men samtidig trenger ikke Wigan henge med hodet etter den kampen. The Latics har ikke scoret mot verken Norwich City eller Swansea City den siste uken, og håper nok at det skal løsne når de møter ligaens dårligste forsvar på lørdag. Nå ligger Wigan på en 9. plass med 17 poeng, og det må kunne sies å ha vært en godkjent start på sesongen. På bortebane har Wigan hatt større problemer i høst. Bare én av deres fem bortekamper har endt med seier, og det skjedde mot Stoke City tidligere i høst. De fire resterende bortekampene har alle endt med tap.  

Wigans siste kamper:
Wigan – Swansea 0-0
Norwich – Wigan 1-0
Wigan – Bristol City 1-0 (Powell)
Wigan – Hull 2-1 (Morsy, Windass)
Brentford – Wigan 2-0

Vurdering: Et Preston North End-lag i elendig form som slipper inn alt for mange mål mot et Wigan Athletic-lag som har trøbbel på bortebane. Dette kan bli en åpen og underholdene kamp med en del scoringer involvert. Jeg ville ikke anbefalt å sette penger på dette lokaloppgjøret, men dersom jeg måtte valgt et utfall ville det blitt borteseier. Jeg synes nemlig Wigan har sett klart bedre ut denne høsten.  

Spill: B (3.05@ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Etter fire strake tap hadde Steve McClaren problemer med å få folk til å tro at han var den riktige mannen for QPR, men ti poeng på de fire påfølgende rundene gjorde noe med den saken. Da de deretter tapte tre strake kamper mot henholdsvis Norwich City, Blackpool og Swansea City var det nok en del som begynte å bli bekymret. Spesielt måten de tapte mot Swansea på må ha gjort vondt for QPR-fansen å se på. Derfor var det ekstra viktig for London-klubben å vinne borte mot Reading tidligere denne uken. Toni Leistner scoret det eneste målet i den kampen, men nok en gang var Eberechi Eze en fryd for øyet. Nå gjelder det å bygge videre på den seieren, og hjemme på Loftus Road har de vunnet to av sine tre siste kamper.

QPRs siste kamper:
Reading – QPR 0-1 (Leistner)
Swansea – QPR 3-0
Blackpool – QPR 2-0
QPR – Norwich 0-1
QPR – Millwall 2-0 (Luongo, Eze)

Derby County var skyhøyt oppe etter avansement i ligacupen på selveste Old Trafford, men det kan se ut som om manager Frank Lampard har en jobb foran seg når han skal få spillerne sine ned på jorda igjen. I den påfølgende kampen etter cupsuksessen tapte The Rams 0-1 borte mot Bolton Wanderers, og noen dager senere ble det bare ett poeng da Norwich City var på besøk på Pride Park. Derby kunne fort ha blitt stående uten poeng også mot Norwich, ettersom de lå under 0-1 til det var få minutter igjen å spille. Derby har nå bare én seier på de fem siste kampene i ligaen, og det er ikke bra nok hvis man skal holde følge med lagene helt i toppen. På bortebane har de 2-0-3 denne sesongen, men begge Derbys to siste bortekamper har endt med tap. 

Derbys siste kamper:
Derby – Norwich 1-1 (Bryson)
Bolton – Derby 1-0
Man Utd – Derby 2-2 (Marriott, Wilson)
Derby – Brentford 3-1 (Wilson, Mount, Nugent)
Derby – Blackburn 0-0

Vurdering: QPR med en viktig seier tidligere denne uken, men prestasjonene i de foregående kampene var ikke all verden. Her møter de et Derby County-lag som ikke har imponert resultatmessig i ligaen i de siste kampene, men som spillemessig har sett fantastiske ut i enkelte kamper. Denne kampen er helt åpen i mine øyne, og i mangel av bedre alternativer ender jeg opp med å markere for uavgjort.

Spill: U (3.20 @ Fansbet)

 


 

Sheffield United – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Jackson Irvine er usikker hos gjestene.

Jeg ser samtlige Blackburn Rovers-kamper, og det har jeg gjort i lang tid. Likevel kan jeg knapt huske sist gang Rovers hadde så store problemer med å spille seg til sjanser på hjemmebane enn det de hadde mot Sheffield United onsdag kveld. Sheffield United skapte ikke et hav av sjanser de heller, men to scoringer av Billy Sharp sikret til slutt en meget fortjent seier. The Blades ble dermed det første laget på over ett år som tok med seg tre poeng hjem fra Ewood Park. Chris Wilder & Co seiler nå frem som en mulig utfordrer helt i toppen av tabellen. Etter elleve serierunder ligger Sheffield-klubben på en tredjeplass med 22 poeng, og bare dårligere målforskjell skiller de fra serieleder Leeds United. I midtuken fikk man også se Paul Coutts returnerer etter den fæle skaden han pådro seg i fjor høst, og med tanke på hvor god han var før skadeoppholdet, kan man trygt si at Sheffield United-supporterne har mye å se frem til. Hjemme på Bramall Lane har The Blades 3-1-1 denne sesongen, hvor tapet kom i sesongåpningen mot Swansea City.

Sheff Utds siste kamper:
Blackburn – Sheff Utd 0-2 (Sharp x2)
Millwall – Sheff Utd 2-3 (McGoldrick x2, Sharp)
Sheff Utd – Preston 3-2 (Sharp, Basham, McGoldrick)
Sheff Utd – Birmingham 0-0
Bristol City – Sheff Utd 1-0

Nigel Adkins var mest opptatt av å snakke om hvor gode Leeds United var etter 0-1 tapet mot hvittrøyene hjemme på KCOM Stadium tirsdag kveld. Kanskje var det rett og slett fordi han ble skikkelig imponert av Leeds, men sannsynligvis var det også en måte å flytte fokuset bort fra eget lag på. Hull har nemlig ikke sett bra ut under Adkins ledelse i høst, og jeg trodde lenge at han skulle bli den første manageren til å få sparken i Championship. Nå som Steve Bruce fikk den tvilsomme æren er det nok noen Hull-supportere som kunne tenkt seg å bytte ut Adkins med Bruce. Hull har nå tapt fem av sine syv siste kamper. De har bare åtte poeng og ligger ett poeng over nedrykksplass. Noe må skje med Hull snart, og Adkins har ikke mye tid igjen på å få ting til å klaffe. På bortebane har Hull tapt sine tre siste kamper.

Hulls siste kamper:
Hull – Leeds 0-1
Hull – Boro 1-1 (Bowen)
Reading – Hull 3-0
Wigan – Hull 2-1 (Bowen)
Hull – Ipswich 2-0 (Bowen, Irvine)

Vurdering: Sheffield United fremstår som et av ligaens beste lag akkurat nå og er i storform. Her møter de et Hull City-lag som gjør alt annet enn å imponere. Her kan jeg ikke gå for annet enn hjemmeseier.  

Spill: H (1.62 @ Fansbet)


 

Swansea City – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

For tredje gang på de fem siste kampene spilte Swansea City uavgjort 0-0 da de var på besøk hos Wigan Athletic tidligere denne uken. Swansea-sjef Graham Potter har gjort dette Swansea-laget så tett og solid bakover på banen at det må være meget frustrerende å være motstander. Det gode defensive spillet har samtidig ødelagt litt for angrepsspillet. Svanene har nemlig bare scoret i én av sine fem siste kamper. Nå har hvittrøyene bare to seiere på de ni siste kampene, men de taper sjeldent. Derfor ligger de helt oppe på en syvendeplass på tabellen. Hjemme har de 2-2-1 denne høsten.

Swanseas siste kamper:
Wigan – Swansea 0-0
Swansea – QPR 3-0 (Baker-Richardson, Roberts, Fulton)
Boro – Swansea 0-0
Stoke – Swansea 1-0
Swansea – Forest 0-0

Siden Ipswich Town ansatte Paul Hurst som ny manager i sommer har de ikke vunnet en eneste tellende kamp. I ligacupen ble det exit mot Exeter City i første hinder, mens de i ligaen har spilt elleve kamper uten en eneste seier. Med tanke på hvor mange jevne kamper de har vært involvert i, må det kunne sies å være meget spesielt at de ikke har vunnet enda. Forrige sesong imponerte Hurst som Shrewsbury Town-sjef i League One, men også der var det alltid jevne kamper. Forskjellen var at de som regel klarte vippe kampene til sin favør. Ipswich tapte 0-2 hjemme mot Boro tidligere i uken. Det var deres første hjemmetap for sesongen, mens de på bortebane har tapt fire kamper og spilt uavgjort én gang. 

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Boro 0-2
Birmingham – Ipswich 2-2 (Nolan, Pennington)
Ipswich – Bolton 0-0
Ipswich – Brentford 1-1 (Harrison)
Hull – Ipswich 2-0

Vurdering: Swansea City er gjerrige og man kan ikke stole på at de gjør jobben foran motstanderen sitt mål. Foran eget mål har de derimot god kontroll. Jeg synes det er litt skummelt å tippe på et lag som scorer så lite som Swansea, men her synes jeg hjemmeseier fremstår som det klart beste alternativet.

Tips: H (1.83 @ Fansbet)


 

West Bromwich Albion – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Matt Phillips er usikker hos vertene. Hos gjestene er Sam Baldock og Jon Dadi Bödvarsson usikre.

Med Barry Bannan suspendert og et forsvar som ikke hadde vært tett denne høsten, hadde jeg stor tro på at West Bromwich Albion skulle vinne borte mot Sheffield Wednesday tidligere denne uken. Slik gikk det derimot ikke, men The Baggies var nok fornøyde med ett poeng til slutt likevel. West Brom lå nemlig under med få minutter igjen av kampen, men to raske scoringer sørget for at kampen endte 2-2. Nå ligger West Brom ett poeng bak serieleder Leeds United, og fortsatt scorer de altså mål på bestilling. Hele 27 mål har det blitt på de elleve første kampene, noe som er helt ville tall. Hjemme på The Hawthorns har de vunnet samtlige av sine fire siste hjemmekamper, og på disse fire kampene har de 15-4 i målforskjell.   

West Broms siste kamper:
Sheff Wed – West Brom 2-2 (Selvmål, Barnes)
Preston – West Brom 2-3 (Rodriguez, Selvmål, Gayle)
West Brom – Crystal Palace 0-3
West Brom – Millwall 2-0 (Gibbs, Gayle)
West Brom – Bristol City 4-2 (Rodriguez x2, Gayle, Barnes)

Reading så ut til å være på litt på gang da de vant mot Preston North End og Hull City, før det ble uavgjort borte mot et sterkt Brentford-lag. Dessverre forsvant mye av den gode følelsen for The Royals da de tapte 0-1 hjemme mot Queens Park Rangers tidligere denne uken. Nå har Berkshire-klubben en tøff jobb foran seg når de skal forsøke å slå tilbake på første forsøk. Reading har bare to poeng ned til nedrykk, men på bortebane har de viste mye bra i høst. De har sterke resultater og prestasjoner mot flere gode lag, og ser ut til å kunne spille med lavere skuldre når de entrer fremmed gress.

Readings siste kamper:
Reading – QPR 0-1
Brentford – Reading 2-2 (Bödvarsson, Swift)
Reading – Hull 3-0 (Bödvarsson, Baldock, Yiadom)
Reading – Norwich 1-2 (Bödvarsson)
Preston – Reading 2-3 (Bacuna, Baldock, Illori)

Vurdering: West Bromwich Albion scorer på bestilling og ser meget sterke ut. Hjemme på The Hawthorns har de vært fantastiske de siste kampene, men her møter de et Reading-lag som har klart seg bra på bortebane i høst. Totalt sett har derimot Reading ikke vært så gode, og jeg tror de må ha en meget god dag dersom de skal unngå tap her. Derfor markerer jeg for hjemmeseier.

Tips: H (1.52 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Blackburn Rovers
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Ben Alnwick og Sammy Ameobi er ute hos vertene. Gjestene mangler bare Ryan Nyambe.

Bolton Wanderers ligger nå på en 15. plass med 15 poeng. Det høres kanskje ikke så bra ut, men i mine øyne har The Trotters vært en av de store positive overraskelsene. Det sier kanskje mye om hvor lave forventninger jeg hadde til hvittrøyene før sesongstart, men det var gode grunner til nettopp det. Alt fra økonomisk rot, spillerstreik og en tropp som ikke så bra ut sammenlignet med de fleste andre lagene i ligaen. Phil Parkinson har derimot klart å få Bolton til å prestere denne høsten på en imponerende måte, til tross for at man ved et tidspunkt var en hårsbredd fra å havne under administrasjon. Nå har det stoppet litt opp for The Trotters som bare har vunnet én av sine syv siste kamper, men den seieren kom riktignok i forrige hjemmekamp mot et sterkt Derby County-lag. Forrige sesong hadde de store problemer på bortebane, men det har de fått ordnet opp i. Hjemme på University of Bolton Stadium var de derimot sterke forrige sesong, og der har de nå 2-1-2 denne sesongen.

Boltons siste kamper:
Stoke – Bolton 2-0
Bolton – Derby 1-0 (Noone)
Ipswich – Bolton 0-0
Boro – Bolton 2-0
Bolton – QPR 1-2 (Magennis)

Blackburn Rovers hadde gått over ett år siden forrige hjemmetap i ligaen før Sheffield United var på besøk tidligere denne uken, men den imponerende rekken fikk en brå slutt. Rovers var nest best i absolutt alt på Ewood Park mot Yorkshire-klubben, og det var ingenting å si på at kampen til slutt endt med en 2-0 seier til bortelaget. Etter kampen var manager Tony Mowbray rask med å nevne lørdagens kamp som en flott mulighet til å riste av seg skuffelsen. Rovers har fått en brukbar start på sesongen med bare to tap på de elleve første kampene, og nå ligger de på en 14. plass med 15 poeng. Stjernespiller Bradley Dack har vært i flott form i september, og har vist at han er mer enn god nok for Championship. På bortebane har Rovers sterke 2-2-1 på sine fem kamper på fremmed gress denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Bristol City, mens seierne kom mot Hull City og Stoke City. 

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Sheff Utd 0-2
Blackburn – Forest 2-2 (Dack, Armstrong)
Bournemouth – Blackburn 3-2 (Conway, Armstrong)
Stoke – Blackburn 2-3 (Dack, Reed, Graham)
Derby – Blackburn 0-0

Vurdering: Et herlig lokaloppgjør på TV-skjermen denne lørdagskvelden. Dette blir nok et jevnt oppgjør mellom to lag som spiller en direkte fotball. Bolton har imponert meg i høst, men kanskje mest på bortebane. Her møter de et Blackburn-lag som har sett meget sterke ut på bortebane, men som skuffet stort tidligere denne uken hjemme mot Sheffield United. Dette er en helt åpen kamp, men jeg velger å stole på magefølelsen min som taler til gjestenes fordel. 

Spill:  B (2.20 @ Fansbet)


 

Bristol City – Sheffield Wednesday
Kampstart: 14.30
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Bristol City hang lenge i tauene borte mot Rotherham United, men utover i kampen skapte de noen heftige sjanser selv i oppgjøret som endte 0-0. The Robins har nå fire kamper på rad uten seier i Championship, og denne svake formen har gitt de en luke opp til de aller beste lagene. En skikkelig nedtur for et lag som var høyt oppe da de vant fire kamper på rad tidligere i høst. Tre av de fire siste kampene har riktignok blitt spilt på bortebane, mens de nå skal i aksjon på Ashton Gate igjen. Der har de bare tapt én av sine fem hjemmekamper denne sesongen. To ganger har de vunnet hjemme, og det skjedde mot Blackburn Rovers og Sheffield United.

Bristol Citys siste kamper:
Rotherham – Bristol City 0-0
Bristol City – Aston Villa 1-1 (Brownhill)
Wigan – Bristol City 1-0
West Brom – Bristol City 4-2 (Diedhiou, Kelly)
Bristol City – Sheff Utd 1-0 (Watkins)

Sheffield Wednesday var nære ved å slå et meget bra West Bromwich Albion-lag tidligere i uken, men to sene baklengsmål sørget for at kampen endte uavgjort 2-2. Det var andre kamp på rad uglene blir stående igjen med ett poeng i, men denne gangen føltes det nok ekstra surt da dommeren blåste av kampen. I den foregående kampen mot Leeds United som endte uavgjort var uglene nemlig heldige som unngikk nederlag. Wednesday har nå bare tapt én av sine åtte siste kamper og ligger midt på tabellen med 16 poeng. Totalt har uglene tapt tre kamper denne sesongen, og samtlige tap har kommet på bortebane. På fremmed gress har Wednesday vunnet to ganger og tapt tre ganger.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – West Brom 2-2 (Reach, Forestieri)
Sheff Wed – Leeds 1-1 (Reach)
Aston Villa – Sheff Wed 1-2 (Fletcher, Matias)
Forest – Sheff Wed 2-1 (Fletcher)
Sheff Wed – Stoke 2-2 (Matias, Bannan)

Vurdering: Bristol City med fire på rad uten seier, mens Sheffield Wednesday knapt taper kamper lenger. Det er ikke enkelt å vite hvordan denne kampen kommer til å utvikle seg. Vertene er favoritter, men jeg stoler ikke nok på rødtrøyene til at jeg velger å markere for hjemmeseier her. Derfor setter jeg et kryss i midten i det som fort kan bli et jevnt oppgjør.

Tips: U (3.60 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply