Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Fredag:
20.45: Sheffield Wednesday – Middlesbrough (Viasport 2)

Lørdag:
16.00: Brentford – Bristol City (Viasport 2)

18.30: Derby County – Sheffield United (Viasport 2)

Rundens utvalgte:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Hull City – Preston North End (Preston vinner DNB til 1.86 i odds)
* DNB betyr at du får innsatsen tilbake dersom kampen ender uavgjort.

Grunnet ferie får jeg ikke lagt ut info om skader og suspensjoner denne gangen.


 

Sheffield Wednesday – Middlesbrough
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen….

Sheffield Wednesday har vel knapt stjålet noen overskrifter denne sesongen, men har nå sneket seg opp på play-off plass etter noen imponerende resultater. Bare én av uglenes ni siste kamper har endt med tap, og forrige runde tok de en sterk seier borte mot Bristol City. Lucas Joao imponerte i det oppgjøret med to scoringer etter at han ble byttet inn midtveis i første omgang. Basert på det jeg har sett av Wednesday så langt er jeg ikke overbevist om at de kan være med i toppen, men her får de en god mulighet til å bevise at de faktisk kan det. Hjemme på Hillsborough har de ikke tapt denne sesongen. De har vunnet to ganger, mens fire av deres hjemmekamper har endt uavgjort.  

Sheff Weds siste kamper:
Bristol City – Sheff Wed 1-2 (Joao x2)
Sheff Wed – West Brom 2-2 (Reach, Forestieri)
Sheff Wed – Leeds 1-1 (Reach)
Aston Villa – Sheff Wed 1-2 (Fletcher, Matias)
Forest – Sheff Wed 2-1 (Fletcher)

Middlesbrough hadde ikke sluppet inn i noen av deres fem første hjemmekamper før møtet med Nottingham Forest forrige runde. Det ble det en endring på i det oppgjøret. Forest scoret to ganger og sikret seg til slutt tre poeng mot et Boro-lag som gikk av banen uten scoringer. Boro har litt å jobbe med når det kommer til angrepsspillet, samtidig som de har full kontroll bakover på banen. Bare seks baklengsmål har det blitt denne sesongen, mens det fremover på banen bare har blitt scoret 14 mål. Boro ligger nå på en fjerdeplass med tre poeng til tabelltopp, men har bare vunnet to av sine syv siste kamper. På bortebane har de 2-3-1 denne sesongen. 

Boros siste kamper:
Boro – Forest 0-2
Ipswich – Boro 0-2 (Downing, Besic)
Hull – Boro 1-1 (Assombalonga)
Preston – Boro 2-2 (Fletcher, Tavernier)
Boro – Swansea 0-0

Vurdering: Hjemmelaget i god form, mens gjestene har ikke vært helt på topp i det siste. Boro har derimot sett mer solid og stabilt gode ut enn Wednesday. Jeg tror vertene vil få en tøff oppgave her, men samtidig har de vist de siste ukene at de er mer enn gode nok til å ta poeng her. For meg lukter det uavgjort her.

Tips: U (3.20 @ Fansbet)

 


 

Blackburn Rovers – Leeds United
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen…

Blackburn Rovers startet bra mot Bolton Wanderers i lokaloppgjøret forrige runde, og fikk etter hvert satt inn det som viste seg å bli kampens eneste scoring. Selvsagt var det stjernespiller Bradley Dack som pirket ballen i mål, og han er allerede oppe i seks scoringer denne sesongen. Utover i kampen hadde Rovers mer enn nok med å stenge igjen bakover på banen, og helt på tampen fikk Bolton et straffespark som kort tid etterpå ble omgjort til frispark til Rovers på grunn av en offside. Man kan godt si at Lancashire-klubben hadde hellet på sin side i den TV-sendte kampen. Nå ligger Rovers på en 10. plass med 18 poeng. I forrige hjemmekamp tapte de fortjent 0-2 mot Sheffield United, og det var deres første tap i ligaen siden september i fjor.

Blackburns siste kamper:
Bolton – Blackburn 0-1 (Dack)
Blackburn – Sheff Utd 0-2
Blackburn – Forest 2-2 (Dack, Armstrong)
Bournemouth – Blackburn 3-2 (Conway, Armstrong)
Stoke – Blackburn 2-3 (Dack, Reed, Graham)

Nærmere 8000 Leeds United-supportere retter kursen mot Ewood Park lørdag ettermiddag. De kommer til å fylle opp den ene kortsiden på stadion som heter Darwen End, og da sier det seg selv at det kommer til å bli en fantastisk stemning i denne kampen. Leeds spilte uavgjort 1-1 hjemme mot Brentford like før landslagspausen i en kamp som på mange måter ble ødelagt av dommer Jeremy Simpson. Etter kampen var Pontus Jansson lite imponert av det kamplederen hadde vist, og dette valgte han å gi uttrykk for på direktesendt TV. Leeds ligger nå på en tredjeplass med to poeng opp til tabelltopp. Bare to av de syv siste kampene har endt med seier, men prestasjonene har jevnt over vært meget imponerende. Til denne kampen får Leeds tilbake flere nøkkelspillere som har vært ute med skade. 

Leeds siste kamper:
Leeds – Brentford 1-1 (Jansson)
Hull – Leeds 0-1 (Roberts)
Sheff Wed – Leeds 1-1 (Klich)
Leeds – Birmingham 1-2 (Alioski)
Leeds – Preston 2-0 (Roberts x2, Cooper)

Vurdering: Med nesten 8000 Leeds United-supportere på plass kan man ikke si at Rovers får noen hjemmefordel her. Begge lagene har hatt en god start på sesongen, hvor Leeds er det laget som kan være mest fornøyd. Selv uten flere viktige spillere har de levert gode kamper, og nå får de tilbake flere nøkkelspillere. Dette kan fort bli en morsom kamp, og magefølelsen min taler til gjestenes fordel. Jeg markerer for borteseier.

Tips: B (2.25 @ Fansbet)


 

Brentford – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen…

Det har skjedd mye på Griffin Park siden forrige runde hvor de spilte uavgjort 1-1 borte mot Leeds United. Hovedtrener Dean Smith har pakket sammen sakene sine og tatt jobben som Aston Villa-hovedtrener. Tilbake på Griffin Park har hans assistent Thomas Frank overtatt jobben som hovedtrener. Dansken har tidligere vært hovedtrener i Brøndby, og kjenner klubben godt etter å ha vært der noen sesonger. Det blir spennende å se om det blir noen merkbare endringer i tiden fremover. The Bees har nå fem kamper på rad uten seier, og denne dårlige formen har ført dem ned på en syvendeplass med 18 poeng. Hjemme på Griffin Park har de 4-2-0 denne sesongen, hvor begge de to siste hjemmekampene har endt uavgjort.

Brentfords siste kamper:
Leeds – Brentford 1-1 (Maupay)
Brentford – Birmingham 1-1 (McEachran)
Brentford – Reading 2-2 (Barbet, Maupay)
Arsenal – Brentford 3-1 (Judge)
Derby – Brentford 3-1 (Dalsgaard)

Det er ikke bare Brentford som har hatt dårlige resultater i det siste. Bristol City har gått fra å vinne fire strake kamper til å nå stå uten seier på deres fem siste kamper i Championship. Denne dårlige formen gjør at de nå ligger på en 13. plass på tabellen. To uavgjorte og tre tap er status på disse fem siste kampene, og nå gjelder det å komme på vinnersporet igjen så fort som mulig. På bortebane har The Robins 2-2-2 denne sesongen, men på de tre siste bortekampene har de bare tatt ett poeng.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Sheff Wed 1-2 (Taylor)
Rotherham – Bristol City 0-0
Bristol City – Aston Villa 1-1 (Brownhill)
Wigan – Bristol City 1-0
West Brom – Bristol City 4-2 (Diedhiou, Kelly)

Vurdering: Brentford er sterke, og da spesielt på hjemmebane. Jeg tror ikke det blir store endringer på måten de kommer til å spille på, til tross for ny hovedtrener. Her møter de et Bristol City-lag som har skuffet de siste rundene. Uavgjortfaren er der, men her har jeg troen på hjemmeseier.

Tips: H (1.76 @ Fansbet)


 

Aston Villa – Swansea City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen…

Det meste av fokuset i Championship under landslagspausen var rettet mot Villa Park. Aston Villa var på jakt etter ny hovedtrener, og etter hvert fikk de napp. Ikke av Thierry Henry eller Rui Faria. På kroken hang nemlig Brentford-sjef Dean Smith. Han kommer til Villa etter å ha imponert stort på Griffin Park. Brentford har spilt fantastisk angrepsfotball under Smiths ledelse, og nå skal han forsøke å få det til med Villas fantastiske offensive lagdel. Villa gikk på et skuffende 1-2 tap mot Millwall forrige runde, og har nå bare én seier på de ti siste kampene. Så langt denne sesongen har Villa scoret 20 og sluppet inn 20. Det blir ofte underholdene når Villa spiller, og sannsynligvis vil det også bli det med Smith som sjef. Det blir interessant å se hvor lenge det går før man får se Smith sette sitt preg på dette laget. Hjemme på Villa Park har Aston Villa 2-3-1 denne sesongen.   

Aston Villas siste kamper:
Millwall – Aston Villa 2-1 (Abraham)
Aston Villa – Preston 3-3 (Bolasie, Kodjia, Abraham)

Bristol City – Aston Villa 1-1 (Bjarnason)
Aston Villa – Sheff Wed 1-2 (McGinn)
Aston Villa – Rotherham 2-0 (Bolasie, Abraham)

Swansea City verken scorer eller slipper inn mål denne sesongen, men plutselig eksploderte det i forrige runde. Swansea fikk da besøk av et Ipswich Town-lag som fortsatt ikke hadde vunnet en kamp denne sesongen, men det ble det en endring på. Swansea tapte nemlig 2-3 mot blåtrøyene, og det var meget overraskende med tanke på at svanene hadde 6-3 i målforskjell på hjemmebane på de fem første hjemmekampene. Swansea har nå bare to seiere på de ti siste kampene, men har likevel ikke lang avstand opp til toppen. På bortebane har Graham Potter & Co 2-3-1 denne sesongen, hvor deres eneste bortekamp har kommet mot Stoke City.  

Swanseas siste kamper:
Swansea – Ipswich 2-3 (Celina, Selvmål)
Wigan – Swansea 0-0
Swansea – QPR 3-0 (Baker-Richardson, Roberts, Fulton)
Boro – Swansea 0-0
Stoke – Swansea 1-0

Vurdering: Aston Villa med ny hovedtrener gjør dette til en vanskelig kamp å vurdere. Swansea City er som regel alltid involvert i jevne kamper, og sannsynligvis vil det skje på Villa Park også. Det kan fort bli en drømmestart for Smith, men et sterkt Swansea-lag blir ingen enkel motstander. Her lukter det uavgjort.

Tips: U (3.40 @ Fansbet)


 

Hull City – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Hull City står nå med to strake tap mot henholdsvis Sheffield United og Leeds Untied, men etter kampene virket manager Nigel Adkins mest opptatt av å snakke om motstanderne enn om eget lags prestasjoner. Kanskje tilfeldig, men kanskje en bevisst strategi for å rette fokuset bort fra lagets dårlige prestasjoner. Nå ligger Hull helt nederst på tabellen med åtte poeng etter tolv kamper. Det er bare ett poeng opp til trygg plass, men ting ser ikke ut til å stemme for tigrene. På de fem siste kampene har de bare tatt ett poeng, mens de på hjemmebane har 1-1-4 denne sesongen. 

Hulls siste kamper:
Sheff Utd – Hull 1-0
Hull – Leeds 0-1
Hull – Boro 1-1 (Bowen)
Reading – Hull 3-0
Wigan – Hull 2-1 (Bowen)

Etter ti kamper på rad uten seier løsnet det endelig for Preston North End i forrige runde. De fikk besøk av lokalrival Wigan Athletic, og der rant plutselig målene inn. The Lilywhites ga seg ikke før de hadde satt fire baller i buret, og skal nå forsøke å bygge videre på den imponerende seieren. Manager Alex Neil må ha følt seg som en helt ny mann under landslagspausen etter seieren mot Wigan, ettersom sesongstarten så langt har vært forferdelig. På bortebane har Preston elendige 0-1-5 denne sesongen, men den ene uavgjorte kampen kom i forrige bortekamp. 

Prestons siste kamper:
Preston – Wigan 4-0 (Robinson, Barkhuizen, Gallagher, Selvmål)
Aston Villa – Preston 3-3 (Moult, Gallagher, Johnson)
Preston – West Brom 2-3 (Browne, Hughes)
Preston – Boro 2-2 (Robinson, Barkhuizen)
Sheff Utd – Preston 3-2 (Robinson, Johnson)

Vurdering: Hull City skuffer stort. Resultatene er dårlige, mens prestasjonene er heller ikke noe å skrive hjem om. Her møter de et Preston North End-lag som har vært skuffende i høst, men som ofte har vært uheldige. Av disse to lagene synes jeg Preston har sett best ut, og jeg tror seieren i forrige runde gjør at de kommer til denne kampen fulle av selvtillit. Her tror jeg på borteseier.  

Spill: B (2.65 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Mange måtte nok gni seg i øynene da de sjekket resultatene fra forrige runde. Ipswich Town vant nemlig en fotballkamp for første gang denne sesongen. Etter elleve seriekamper og én cupkamp uten seier, kunne endelig manager Paul Hurst jubel for sin første seier siden han ble ansatt i klubben. At seieren kom borte mot Swansea City må ha gjort det hele enda mer fantastisk både for spillere og supportere, og at de klarte score tre mål på et gjerrig Swansea-lag var meget imponerende. Nå gjelder det å smi mens jernet er varmt, og dermed bygge videre på seieren mot Swansea. Hjemme på Portman Road har de spilt uavgjort i fem av sine seks kamper denne sesongen. I forrige hjemmekamp ble det tap mot Middlesbrough.

Ipswichs siste kamper:
Swansea – Ipswich 2-3 (Selvmål, Chalobah, Edwards)
Ipswich – Boro 0-2
Birmingham – Ipswich 2-2 (Nolan, Pennington)
Ipswich – Bolton 0-0
Ipswich – Brentford 1-1 (Harrison)

Queens Park Rangers spilte uavgjort hjemme mot Derby County forrige runde, og har nå bare én seier på de fire siste kampene. Formen til QPR har sett ut som en berg og dalbane denne høsten, og fortsatt er det vanskelig å vite hva man faktisk kan forvente av dette London-laget denne sesongen. Det som derimot er sikkert er at Steve McClaren & Co har en jobb å gjøre fremover på banen. Så langt har QPR bare scoret ni mål på sine tolv kamper, og det er faktisk færrest scoringer i Championship denne sesongen. På bortebane har de 2-1-3 denne sesongen, og to av de tre siste bortekampene har endt med seiere. 

QPRs siste kamper:
QPR – Derby 1-1 (Cameron)
Reading – QPR 0-1 (Leistner)
Swansea – QPR 3-0
Blackpool – QPR 2-0
QPR – Norwich 0-1

Vurdering: Ipswich Town vant endelig en fotballkamp forrige runde, og nå skal de forsøke å bygge videre på den seieren. Her møter de et QPR-lag som ikke er enkle å vurdere. Ipswich spiller mye uavgjort, men det gjør ikke QPR. Gjestene vil ikke være enkle å ha med å gjøre for Ipswich, men likevel tror jeg det løsner for vertene nå som de endelig har vunnet en kamp. Jeg markerer for hjemmeseier.  

Spill: H (2.70 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen..

Nottingham Forest brukte lang tid på å få maskineriet til å fungere, men nå er de endelig i gang. Gode resultater den siste tiden har ført rødtrøyene helt opp på play-off plass. Nå skiller det bare fem poeng opp til direkte opprykk, og det uten at jeg egentlig har blitt særlig imponert av det skogvokterne har vist så langt. I mine øyne bor det mye mer i dette Forest-laget, og det må være godt for supporterne å tenke på. Forrige runde var én av få ganger jeg virkelig har latt meg imponere av Forest denne sesongen da de vant 2-0 borte mot Middlesbrough. Hjemme på City Ground har de fortsatt ikke tapt enda denne sesongen. De har 3-3-0 på sine hjemmekamper denne sesongen.

Forests siste kamper:
Boro – Forest 0-2 (Lolley, Grabban)
Forest – Millwall 2-2 (Lolley, Carvalho)
Blackburn – Forest 2-2 (Grabban x2)
Forest – Stoke 3-2 (Osborn, Murphy, Lolley)
Forest – Rotherham 1-0 (Grabban)

Norwich City hadde seks kamper på rad uten tap i ligaen før møtet med Stoke City i forrige runde. I den kampen var et selvmål nok til å sende Norwich, noe som gjør at de nå skal prøve å slå tilbake igjen så fort som mulig. Gultrøyene har imponert stort den siste tiden, og selv om de tapte mot Stoke viste supporterne etter kampslutt at de setter pris på det kanarifuglene viser på banen for tiden. Norwich er nå bare ett poeng bak lørdagens motstander. På bortebane har de 2-3-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Sheffield United. 

Norwichs siste kamper:
Norwich – Stoke 0-1

Derby – Norwich 1-1 (Klose)
Norwich – Wigan 1-0 (Vrancic)
Wycombe – Norwich 3-4 (Rhodes, Trybull)
QPR – Norwich 0-1 (Pukki)

Vurdering: To sterke lag som har vist bra form i det siste. Jeg klarer ikke se for meg at ett av lagene skal være mye bedre enn det andre i denne kampen. Dette blir en jevn batalje. Jeg markerer for uavgjort. 

Spill: U (3.25 @ Fansbet)

 


 

Reading – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen….

Av en eller annen grunn har Reading fått ting til å fungere bra på bortebane denne sesongen, selv mot sterk motstand. Derfor trodde jeg at The Royals skulle kunne finne på noe borte mot høytflyvende West Bromwich Albion forrige runde, men slik gikk det ikke. Reading tok riktignok ledelsen tidlig, men tapte til slutt hele 1-4. Nå har Reading tre kamper på rad uten seier, og de har like mange poeng som to av lagene som ligger under streken. Manager Paul Clement er en av bookmakernes favoritter til å være neste mann til å få sparken, og jeg tror det fort kan skje dersom resultatene ikke bedrer seg. Hjemme på Madejski Stadium har de tapt fem av sine seks hjemmekamper. Er det én ting som fort koster managere jobben, er det dersom man ikke leverer varene foran egne supportere. 

Readings siste kamper:
West Brom – Reading 4-1 (Bacuna)
Reading – QPR 0-1
Brentford – Reading 2-2 (Bödvarsson, Swift)
Reading – Hull 3-0 (Bödvarsson, Baldock, Yiadom)
Reading – Norwich 1-2 (Bödvarsson)

Denne sesongen har nærmest vært et langt mareritt for Millwall-sjef Neil Harris. Løvene var den store positive overraskelsen forrige sesong da de nesten klarte play-off, men denne sesongen har det meste gått mot Millwall. Før møtet med Aston Villa forrige runde hadde de åtte kamper på rad uten seier, men mot Villa kom det endelig en trepoenger. Nå gjelder det å bygge videre på seieren, og det var én av suksessfaktorene forrige sesong. Millwall har derimot aldri vunnet på bortebane denne sesongen, og blir først og fremst nødt til å gjøre noe med det. 0-2-4 er status på deres seks kamper på fremmed gress.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Villa 2-1 (Elliott, Ferguson)
Forest – Millwall 2-2 (Williams, Gregory)
Millwall – Sheff Utd 2-3 (Cooper, Gregory)
Millwall – Fulham 1-3 (Elliott)
West Brom – Millwall 2-0

Vurdering: Reading har vært skuffende hjemme denne høsten og manager Paul Clement lever farlig. Millwall fikk seg et løft da de slo Aston Villa sist, og vil nok være fulle av selvtillit her. Dette kan vippe begge veier, men magefølelsen min taler for gjestene her. Det til tross for at de ikke har vunnet på bortebane denne sesongen. 

Spill: B (2.75 @ Fansbet)


 

Rotherham United – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen…

Hjemme på New York Stadium er det ikke bare stemmen til Frank Sinatra som briljerer, men det gjør også Rotherham United. De er overraskende sterke på eget gress, og har så langt 3-2-1 på sine hjemmekamper. Bare Hull City har reist derfra med tre poeng denne sesongen. En god hjemmeform er helt avgjørende for The Millers, ettersom de er fullstendig hjelpesløse på bortebane. Samtlige seks bortekamper har endt med tap, og de har ikke vunnet en eneste av sine 30 siste bortekamper i Championship. Forrige runde tapte de 1-3 mot Birmingham City, mens de to foregående kampene endte uavgjort.

Rotherhams siste kamper:
Birmingham – Rotherham 3-1 (Taylor)
Rotherham – Bristol City 0-0
Rotherham – Stoke 2-2 (Manning, Towell)
Forest – Rotherham 1-0
Aston Villa – Rotherham 2-0

Bolton Wanderers har vært heldig i flere tilfeller denne sesongen. De har vunnet et par kamper hvor de virkelig har blitt presset hardt av sin motstander, men i forrige serierunde var situasjonen snudd på hodet. Bolton ga nemlig lokalrival Blackburn Rovers en meget tøff kamp hjemme på University of Bolton Stadium, men fant aldri veien til nettmaskene. The Trotters tapte til slutt 0-1, og følte seg nok litt snytt etter kampslutt. Manager Phil Parkinson har en tøff jobb foran seg med et Bolton-lag som bare har vunnet én av sine åtte siste kamper. Bolton nærmer seg bunnen med stormskritt, og det var også der de ble spådd en tilværelse denne sesongen. På bortebane har de brukbare 2-2-2 denne sesongen, hvor den ene seieren blant annet kom mot et meget sterkt West Bromwich Albion-lag.  

Boltons siste kamper:
Bolton – Blackburn 0-1
Stoke – Bolton 2-0
Bolton – Derby 1-0 (Noone)
Ipswich – Bolton 0-0
Boro – Bolton 2-0

Vurdering: Med sin meget direkte stil har Bolton klart å skape trøbbel for flere lag på sine bortekamper denne sesongen, men her tror jeg de kan få det tøft. Rotherham spiller med et ekstra gir på hjemmebane, samtidig som Bolton har sett svake ut den siste tiden. Dette blir en viktig og spennende kamp mellom to lag som ventes å kjempe i bunnen, men i dette tilfellet tror jeg vertene drar i land seieren.

Tips: H (2.20 @ Fansbet)


 

Stoke City – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Har Gary Rowett endelig funnet frem til de riktige knappene på tastaturet? Det kan se slik ut. Etter en horribel start på sesongen som har inneholdt kritiske kommentarer, dårlige resultater, piping fra eget publikum og tidlige rop om Rowetts avgang, ser det nå ut til å ha løsnet. I forrige runde tok Stoke City det som i mine øyne var sesongens sterkeste seier da de vant 1-0 borte mot Norwich City. Det var deres andre strake seier, og nå har de bare tapt én av sine seks siste kamper i ligaen. Klatringen har startet, og veien til toppen er kort dersom man vinner et par kamper på rad. Hjemme på Bet365 Stadium har Stoke 3-1-2 denne sesongen, men det må nevnes at samtlige tre seiere har kommet i løpet av de fire siste hjemmekampene.   

Stokes siste kamper:
Norwich – Stoke 0-1 (Selvmål)
Stoke – Bolton 2-0 (Martins-Indi, Ince)
Rotherham – Stoke 2-2 (Bojan, Ince)
Forest – Stoke 3-2 (Afobe, Berahino)
Stoke – Blackburn 2-3 (Berahino, Ince)

Endelig vant Birmingham City sin første hjemmekamp for sesongen. Etter å ha spilt uavgjort i samtlige fem første hjemmekamper, løsnet det for blåtrøyene da Rotherham United var på besøk forrige runde. Lukas Jutkiewicz trumfet til med en hattrick i den kampen, og det er noe man ikke trodde man skulle få se med det første. Birmingham-spissen har vært i imponerende form den siste tiden, og det samme kan egentlig sies om Birmingham også. De har levert prestasjoner på et høyt nivå hele sesongen, men har alt for ofte endt opp med å ha marginene mot seg. Nå har de åtte kamper på rad uten tap, men bare to av disse har endt med seier. Dog hadde de fortjent å vinne mange flere. På bortebane har Birmingham bare vunnet én av seks kamper, men den seieren kom riktignok mot et sterkt Leeds United-lag.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Rotherham 3-1 (Jutkiewicz x3)
Brentford – Birmingham 1-1 (Morrison)
Birmingham – Ipswich 2-2 (Jutkiewicz x2)
Leeds – Birmingham 1-2 (Adams)
Sheff Utd – Birmingham 0-0

Vurdering: Helgens vanskeligste kamp? Ikke langt unna i hvert fall. Stoke City er favoritter på papiret, men basert på det Birmingham har vist i høst synes jeg dette ser helt åpent ut. Jeg tror fort at Birmingham kan få med seg poeng her, men våger meg ikke til å gå for borteseier. Jeg nøyer meg derfor med et kryss i midten.

Tips: U (3.30 @ Fansbet)


 

Wigan Athletic – West Bromwich Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen..

Wigan Athletic har levert en god start på den nye sesongen etter opprykket fra League One, men måtte likevel gå gjennom hele landslagspausen med en bitter smak i munnen. The Latics tapte nemlig hele 0-4 borte mot en meget formsvak lokalrival i Preston North End. Det var tredje kamp på rad for Wigan uten scoring, og det kan virke som om Paul Cook er nødt til å prøve ut noen nye knapper i de kommende kampene. Nick Powell ser fortsatt helt fantastisk ut, men han kan ikke gjøre alt på egenhånd. Wigan har nå bare ett poeng på de tre siste kampene, men har gjennom hele høsten vist at de kan finne på noe mot hvem som helst på dette nivået. Hjemme på DW Stadium har de imponerende 4-2-0 denne sesongen.

Wigans siste kamper:
Preston – Wigan 4-0
Wigan – Swansea 0-0
Norwich – Wigan 1-0
Wigan – Bristol City 1-0 (Powell)
Wigan – Hull 2-1 (Morsy, Windass)

West Bromwich Albion fortsetter å score på bestilling. I forrige runde havnet de under 0-1 hjemme mot Reading, men snudde kampen og vant til slutt 4-1. The Baggies er nå oppe i 31 scoringer på tolv kamper, og det er rett og slett spinnvilt. Bakover på banen er de derimot ikke like imponerende. Det opprykksjagende laget har allerede 17 baklengsmål, noe som er ett mål færre enn Ipswich Town som ligger på nedrykksplass. West Brom har nå syv kamper på rad uten tap, og på bortebane har de 2-3-1 denne sesongen. Deres eneste tap på fremmed gress kom mot Middlesbrough.  

West Broms siste kamper:
West Brom – Reading 4-1 (Gayle x2, Barnes, Bartley)
Sheff Wed – West Brom 2-2 (Selvmål, Barnes)
Preston – West Brom 2-3 (Rodriguez, Selvmål, Gayle)
West Brom – Crystal Palace 0-3
West Brom – Millwall 2-0 (Gibbs, Gayle)

Vurdering: Wigan med noen svake kamper i det siste, mens de her skal prøve seg mot et av ligaen aller beste lag for øyeblikket. Det blir ingen lett oppgave for Wigan, men samtidig er de sterke på hjemmebane. Jeg har større tro på borteseier enn hjemmeseier, men størst tro har jeg helt klart på uavgjort på DW Stadium denne lørdagen. 

Spill:  U (3.55 @ Fansbet)


 

Derby County – Sheffield United
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer ikke denne gangen…

Etter litt startproblemer kom Frank Lampard og hans Derby County-lag i gang utover høsten. De så tidvis helt fantastiske ut, men nå har maskineriet fått noen vansker igjen. I forrige runde ble det uavgjort 1-1 borte mot Queens Park Rangers, i et oppgjør hvor blant annet Jack Marriott fikk presentert seg for Championship-publikummet. Bare én seier på de seks siste kampene i ligaen har det blitt for Derby, og det er ikke bra nok dersom man skal henge med helt i toppen. Det mangler fortsatt litt i begge ender av banen for Derby, men samtidig viser de ofte at det er noe spennende på gang på Pride Park. Hjemme på eget gress har de 3-2-1 denne sesongen, og de er ubeseiret på de fem siste hjemmekampene.

Derbys siste kamper:
QPR – Derby 1-1 (Marriott)
Derby – Norwich 1-1 (Bryson)
Bolton – Derby 1-0
Man Utd – Derby 2-2 (Marriott, Wilson)
Derby – Brentford 3-1 (Wilson, Mount, Nugent)

Flere lag flyr høyt, men ingen flyr høyere enn Sheffield United akkurat nå. The Blades har nå vunnet fire kamper på rad og troner helt øverst på tabellen med sine 25 poeng. Tre lag følger like bak, men måten Sheffield United har kommet seg opp til toppen gir fansen grunn til å være optimistiske. The Blades spiller nemlig meget bra fotball og ser absolutt ut som et lag som fortjener å være med blant de aller beste på dette nivået. Forrige runde måtte de ha et straffespark for å sikre seieren mot Hull City, og det er kanskje én av få ting man kan sette fingeren på når det gjelder dette Blades-laget. De kan nemlig ha litt vansker med å skape store sjanser mot lag som legger seg dypt. På bortebane har Sheffield United vunnet fire av sine fem siste kamper.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Hull 1-0 (McGoldrick)
Blackburn – Sheff Utd 0-2 (Sharp x2)
Millwall – Sheff Utd 2-3 (McGoldrick x2, Sharp)
Sheff Utd – Preston 3-2 (Sharp, Basham, McGoldrick)
Sheff Utd – Birmingham 0-0

Vurdering: Ingen lag har spilt uavgjort færre ganger enn Sheffield United denne sesongen, men likevel er det nettopp uavgjort jeg velger å gå for her. Derby er sterke på hjemmebane og har et meget sterkt lag. Sheffield United er i fantastisk form og er dyktige på bortebane. Det finnes grunner til å gå for både hjemme- og borteseier, men det finnes i mine øyne flest grunner til å gå for poengdeling.

Tips: U (3.30 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply