Skrevet av: Eirik Aase

 

Kveldens TV-kamp:
21.00: West Bromwich Albion – Derby County

Kveldens utvalgte:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Preston North End – Brentford (Begge lag scorer til 1.60 i odds hos Fansbet)

Ondagens trippel:

onsdagstrippel


 

Bristol City – Hull City
Kampstart: 20.45

Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen….

Lee Johnson hadde ingen problemer med å innrømme at Brentford var uheldige som fikk viktige Chris Mepham utvist i lørdagens kamp på Griffin Park. Med én mann mer på banen klarte Bristol City bli det første bortelaget til å vinne mot Brentford da Nicklas Eliasson satte inn kampens eneste mål mot slutten. Det var en befriende seier for et Robins-lag som hadde fem kamper på rad uten seier før møtet med Brentford. Nå er de bare en seier eller to unna en plass helt i toppen av tabellen. Hjemme på Ashton Gate har rødtrøyene litt skuffende 2-2-2 denne sesongen.

Bristol Citys siste kamper:
Brentford – Bristol City 0-1 (Eliasson)
Bristol City – Sheff Wed 1-2 (Taylor)
Rotherham – Bristol City 0-0
Bristol City – Aston Villa 1-1 (Brownhill)
Wigan – Bristol City 1-0

Jeg har sagt det hele sesongen, men nå ser det ut som om det snart må skje. Nigel Adkins ser ikke ut til å være riktig mann til å lede dette Hull-laget, selv om det må sies at han ikke har enkle arbeidsforhold. Lørdag ble det uavgjort hjemme mot Preston North End etter at gjestene scoret på overtid. Nå har Hull seks kamper på rad uten seier og ligger dermed helt sist på tabellen. Tigrene har svake 11-20 i målforskjell og ser ikke bra ut. På bortebane har de tapt samtlige fire siste kamper. Bare én av deres seks bortekamper har endt med seier, og det skjedde mot Rotherham United.

Hulls siste kamper:
Hull – Preston 1-1 (Bowen)
Sheff Utd – Hull 1-0
Hull – Leeds 0-1
Hull – Boro 1-1 (Bowen)
Reading – Hull 3-0

Vurdering: Bristol City med viktig seier sist. De er dermed tilbake på vinnersporet igjen etter en tung periode. Her møter de et Hull City-lag som virkelig er i trøbbel. Jeg synes hjemmeseier her er et bra tips. Det må for øvrig nevnes at det ble en utrolig 5-5 kamp forrige gang disse to lagene møtte hverandre. 

Spill: H (1.86 @ Fansbet)


 

Leeds United – Ipswich Town
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen…

Leeds United ble straffet på defensive dødballer da de sammen med over 7000 supportere tok turen til Lancashire for å møte Blackburn Rovers forrige runde. Rovers tok en tidlig ledelse og ga Leeds en del problemer i første omgang. Like før pause utlignet Mateusz Klich, og etter hvilen tok Leeds mer over spillet. Midtveis i andre omgang scoret Rovers på hjørnespark for andre gang i kampen og påførte dermed Leeds sitt andre tap i ligaen for sesongen. Marcelo Bielsa & Co har bare vunnet én av sine fem siste kamper, men får nå to hjemmekamper denne uken som absolutt kan (og bør) vinnes. Leeds har 3-2-1 på hjemmebane denne sesongen, hvor det ene tapet har kommet mot Birmingham City.

Leeds siste kamper:
Blackburn – Leeds 2-1 (Klich)
Leeds – Brentford 1-1 (Jansson)
Hull – Leeds 0-1 (Roberts)
Sheff Wed – Leeds 1-1 (Klich)
Leeds – Birmingham 1-2 (Alioski)

Etter elleve kamper på rad uten seier løsnet det endelig for Ipswich Town da de vant 3-2 borte mot Swansea City like før landslagspausen. Mange – inkludert meg selv – trodde at Ipswich da ville kunne bygge videre på den seieren da Queens Park Rangers kom på besøk lørdag ettermiddag, men slik gikk det ikke. Et tragikomisk selvmål fra Dean Gerken ga QPR en tidlig ledelse, og litt senere økte gjestene ledelsen på straffespark. Ipswich fikk seg dermed en skikkelig smell på eget gress, og skal nå prøve å slå tilbake så fort som mulig. På bortebane har de 1-1-4 denne sesongen, hvor den ene seieren kom mot Swansea.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – QPR 0-2
Swansea – Ipswich 2-3 (Selvmål, Chalobah, Edwards)
Ipswich – Boro 0-2
Birmingham – Ipswich 2-2 (Nolan, Pennington)
Ipswich – Bolton 0-0

Vurdering: Ipswich med sterk seier i forrige bortekamp, men generelt har sesongstarten vært meget skuffende. Akkurat nå ser de ut som et bunnlag, selv om de absolutt har spillere som er gode nok til å levere mye bedre enn de gjør akkurat nå. Her møter de et Leeds United-lag som har vært inne i en litt tøff periode med mange tunge fravær, men som nå er ivrige på å få ting til å stemme igjen. Det er vanskelig å se for seg noe annet enn hjemmeseier her.

Tips: H (1.41 @ Fansbet)


 

Preston North End – Brentford
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer ikke denne gangen..

Preston North End klarte ikke sikre seg en andre strake seier da turen gikk til et formsvakt Hull City-lag forrige runde. The Lilywhites hadde ti kamper på rad uten seier da de valset over lokalrival Wigan Athletic før landslagspausen, men ser nå ut til å være over det verste. Fem poeng på de tre siste kampene har fått hvittrøyene over nedrykksstreken. Viktige Sean Maguire er tilbake i angrepet og gjør Preston enda farligere fremover på banen. Hjemme på Deepdale vant Preston 1-0 over QPR i sesongåpningen, men etterpå ble det fire på rad uten seier før de vant mot Wigan i forrige hjemmekamp.

Prestons siste kamper:
Hull – Preston 1-1 (Moult)
Preston – Wigan 4-0 (Robinson, Barkhuizen, Gallagher, Selvmål)
Aston Villa – Preston 3-3 (Moult, Gallagher, Johnson)
Preston – West Brom 2-3 (Browne, Hughes)
Preston – Boro 2-2 (Robinson, Barkhuizen)

Brentfords nye hovedtrener Thomas Frank fikk ingen god start i sin nye jobb. Bristol City kom på besøk på Griffin Park og ble det første bortelaget til å ta med seg tre poeng hjem igjen denne sesongen. Brentford så tidvis meget bra ut, men var ikke effektive foran mål. I andre omgang ble Chris Mepham utvist etter to billige gule kort, og da tok The Robins over kontrollen. Helt på tampen sikret svensken Nicklas Eliasson seieren da han var på riktig sted foran mål. Brentford har dermed seks kamper på rad uten seier. Denne elendige formen har ført biene helt ned til en 12. plass på tabellen. På bortebane har de svake 0-4-2 denne sesongen. De venter derfor fortsatt på sin første borteseier for sesongen.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Bristol City 0-1
Leeds – Brentford 1-1 (Maupay)
Brentford – Birmingham 1-1 (McEachran)
Brentford – Reading 2-2 (Barbet, Maupay)
Arsenal – Brentford 3-1 (Judge)

Vurdering: Dette kan bli et morsomt oppgjør. To lag som har mye kvalitet fremover på banen, men som mangler litt i bakre ledd. Slikt lukter det målfest av. Hvem som scorer flest mål her klarer ikke jeg bestemme meg for. Derfor velger jeg å gå for uavgjort på Deepdale denne onsdagen.

Tips: U (3.40 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Nottingham Forest
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen..

Det ser ikke særlig bra ut for Bolton Wanderers for øyeblikket. Tidligere i høst skaffet de seg poeng på løpende bånd, selv om de sjeldent imponerte spillemessig. Den siste tiden har de for det meste skuffet rent prestasjonsmessig, men forskjellen fra tidligere i høst er at de ikke vinner så mange kamper lenger. Lørdag hang de lenge i tauene borte mot Rotherham United, men en flott scoring av Christian Doidge mot slutten sørget for at det endte uavgjort. The Trotters har bare én seier på de ni siste kampene og faller som en stein på tabellen. De er nå nede på en 18. plass på tabellen med 2-1-3 på eget gress denne sesongen.

Boltons siste kamper:
Rotherham – Bolton 1-1 (Doidge)
Bolton – Blackburn 0-1
Stoke – Bolton 2-0
Bolton – Derby 1-0 (Noone)
Ipswich – Bolton 0-0

City Ground var utsolgt og det meste så lovende ut for skogvokterne da Lewis Grabban sendte Forest i ledelsen etter bare et par minutter spill. Scoringen kom som følge av en utrolig pasning fra Joao Carvalho som absolutt bør sees på video minst fire-fem ganger. Utover i kampen var det gjestene i gule drakter som tok over kommandoen. Norwich imponerte foran et imponerende hjemmepublikum og snudde kampen takket være to scoringer av Timm Klose. Det ble derfor et tungt nederlag for et Forest-lag som hadde seks strake uten tap før møtet med The Canaries. På bortebane har Forest 1-4-1 denne sesongen. De tok en uhyre sterk seier borte mot Middlesbrough i deres forrige bortekamp.

Forests siste kamper:
Forest – Norwich 1-2 (Grabban)
Boro – Forest 0-2 (Lolley, Grabban)
Forest – Millwall 2-2 (Lolley, Carvalho)
Blackburn – Forest 2-2 (Grabban x2)
Forest – Stoke 3-2 (Osborn, Murphy, Lolley)

Vurdering: Bolton ser ikke bra ut og er i dårlig form. Riktignok er det ikke mange ukene siden de vant hjemme mot et sterkt Derby County-lag. Mot Nottingham Forest tror jeg vertene skal få større problemer. Forest blir bare bedre og bedre utover høsten. De har flere enkeltspillere som kan finne på ting på egenhånd, og jeg har stor tro på at de vil finne veien til nettmaskene her. Derfor markerer jeg for borteseier. 

Spill:  B (2.25 @ Fansbet)


 

West Bromwich Albion – Derby County
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Kommer ikke denne gangen…

Bare én gang tidligere denne sesongen hadde West Bromwich Albion gått av banen uten å score mål, men mot Wigan Athletic lørdag ettermiddag skjedde det igjen. West Brom lignet ikke på seg selv mot Wigan og tapte til slutt 0-1. Hva som gikk galt er vanskelig å si, men nå har de to hjemmekamper i løpet av få dager hvor de kan rette opp igjen feilene fra forrige runde. West Brom ligger nå på tredjeplass med ett poeng opp til tabelltopp. Ned til onsdagens motstander skiller det tre poeng. Man kan derfor gjerne si at dette er en slags tidlig sekspoengskamp. Hjemme på The Hawthorns har de fantastiske 5-0-1. De har vunnet samtlige av sine fem siste hjemmekamper siden tapet mot Bolton Wanderers i sesongåpningen.

West Broms siste kamper:
Wigan – West Brom 1-0
West Brom – Reading 4-1 (Gayle x2, Barnes, Bartley)
Sheff Wed – West Brom 2-2 (Selvmål, Barnes)
Preston – West Brom 2-3 (Rodriguez, Selvmål, Gayle)
West Brom – Crystal Palace 0-3

Derby County gikk rett i angrep mot daværende serieleder Sheffield United lørdag kveld. Etter bare 18 sekunder satte Craig Bryson ballen i nettmaskene etter flott angrepsspill. Senere utlignet Sheffield United, men med et drøyt kvarter igjen scoret Jack Marriott for andre kamp på rad. Spissen fikk et fantastisk innlegg fra Craig Forsyth som han styrte videre i mål på herlig vis. Derby holdt unna og tok tre meget viktige poeng. Nå er de bare én seier unna å virkelig blande seg inn blant lagene helt øverst. På bortebane har Derby hatt litt trøbbel denne sesongen. 2-1-3 er status etter seks bortekamper, og på de tre siste bortekampene har de bare tatt ett poeng.

Derbys siste kamper:
Derby – Sheff Utd 2-1 (Marriott, Bryson)
QPR – Derby 1-1 (Marriott)
Derby – Norwich 1-1 (Bryson)
Bolton – Derby 1-0
Man Utd – Derby 2-2 (Marriott, Wilson)

Vurdering: For en kamp dette blir! To lag som har vist glitrende angrepsfotball i høst. Det finnes så mye kvalitet fremover på banen hos begge lagene at det er vanskelig å se for seg en kjedelig kamp. Spørsmålet er hvem som har dagen foran mål. Basert på kampene tidligere i høst, samt hjemmefordelen til West Brom, tror jeg vertene drar i land seieren her. Dog er ikke dette et oppgjør jeg ville satt penger på.

Tips: H (2.00 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply