Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamp:
Tirsdag:
20.45: Norwich City – Aston Villa (Viaplay)

Rundens utvalgte:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Middlesbrough – Rotherham United (Middlesbrough scorer mer enn ett mål til 1.58 i odds)


 

Birmingham City – Reading
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Det ble mye action i andre omgang da Stoke City fikk besøk av Birmingham City lørdag ettermiddag. Begge lag hadde sine sjanser, men til slutt var det Che Adams som sikret tre poeng for blåtrøyene. Stoke følte seg snytt for straffespark ved to anledninger på slutten, noe som fikk det til å koke over for tidligere Birmingham-sjef Gary Rowett. Nå har Birmingham ni kamper på rad uten tap, og det er ikke tilfeldig. De ser rett og slett meget bra ut med sitt solide forsvarsspill og direkte angrepsfotball. Hjemme på St Andrews har de 1-5-0 så langt denne sesongen.  

Birminghams siste kamper:
Stoke – Birmingham 0-1 (Adams)
Birmingham – Rotherham 3-1 (Jutkiewicz x3)
Brentford – Birmingham 1-1 (Morrison)
Birmingham – Ipswich 2-2 (Jutkiewicz x2)
Leeds – Birmingham 1-2 (Adams)

Reading hadde bare tatt ett poeng på de tre siste kampene før møtet med Millwall sist. Millwall hadde flere meget gode muligheter på Madejski Stadium lørdag ettermiddag, men fant nettmaskene bare én gang. Reading var derimot mer effektive og scoret tre ganger. Seieren fjernet nok noen kilo fra manager Paul Clement. Reading er fortsatt nede i bunnsstriden, men en seier her vil gi de et skikkelig løft på tabellen. På bortebane har Reading hatt flere gode prestasjoner denne høsten. Likevel har de bare vunnet én av sine seks kamper på fremmed gress. 

Readings siste kamper:
Reading – Millwall 3-1 (Meite x2, Baldock)
West Brom – Reading 4-1 (Bacuna)
Reading – QPR 0-1
Brentford – Reading 2-2 (Bödvarsson, Swift)
Reading – Hull 3-0 (Bödvarsson, Baldock, Yiadom)

Vurdering: Birmingham City er i meget bra form og har ikke tapt en fotballkamp på lang tid. Her møter de et Reading-lag som ikke har sett så bra ut i høst, men som har levert flere gode prestasjoner på bortebane. Vertene er favoritter, men Reading har yppet seg på bortebane flere ganger i høst. Jeg tror kampbildet kan havne litt utenfor Birminghams komfortsone, og prøver derfor uavgjort her.

Tips: U (3.50 @ Fansbet)

 


 

Middlesbrough – Rotherham United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Mo Besic hadde en meget bra kamp for Middlesbrough da de vant 2-1 borte mot Sheffield Wednesday fredag kveld. Først scoret han selv, før han senere serverte Britt Assombalonga på uselvisk vis litt senere. Boro fikk dermed slått raskt tilbake etter det skuffende 0-2 tapet hjemme mot Nottingham Forest. Nå troner Boro helt øverst på tabellen med sine 25 poeng. På eget gress har de 4-1-1 og 7-2 i målforskjell. Begge de to baklengsmålene kom i forrige hjemmekamp.

Boros siste kamper:
Sheff Wed – Boro 1-2 (Besic, Assombalonga)
Boro – Forest 0-2
Ipswich – Boro 0-2 (Downing, Besic)
Hull – Boro 1-1 (Assombalonga)
Preston – Boro 2-2 (Fletcher, Tavernier)

Rotherham United har nå spilt 31 bortekamper på rad i Championship uten å vinne. Forrige gang de var oppe på dette nivået tok de bare to(!) poeng på fremmed gress gjennom hele sesongen. Denne sesongen har de startet opp med tap i samtlige seks bortekamper. De ser ut som et helt annet lag hjemme enn borte, og var meget uheldige som ikke vant mot Bolton Wanderers sist. The Millers har nå seks kamper på rad uten seier, og er nå på vei mot bunnstriden i stor fart. 

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Bolton 1-1 (Vaulks)
Birmingham – Rotherham 3-1 (Taylor)
Rotherham – Bristol City 0-0
Rotherham – Stoke 2-2 (Manning, Towell)
Forest – Rotherham 1-0

Vurdering: Middlesbrough ser meget sterke ut og er bunnsolide bakover på banen. Her møter de et Rotherham United-lag som er håpløse på bortebane. Det er ikke mulig å gå for noe annet enn hjemmeseier her.

Tips: H (1.38 @ Fansbet)


 

Millwall – Wigan Athletic
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Jeg venter hele tiden på at det skal løsne for Neil Harris og hans Millwall, men akkurat nå ser det ikke bra ut for London-klubben. De vant 2-1 hjemme mot Aston Villa før landslagspausen, men kom seg raskt ned på jorda igjen da det ble tap mot Reading lørdag ettermiddag. I den kampen hadde Millwall flere gode muligheter, men var rett og slett for dårlige i begge boksene. På bortebane har de fortsatt ikke vunnet denne sesongen, men hjemme på The Den har de 2-2-2. Seierne har kommet mot sterke lag som Derby County og Aston Villa. 

Millwalls siste kamper:
Reading – Millwall 3-1 (Wallace)
Millwall – Villa 2-1 (Elliott, Ferguson)
Forest – Millwall 2-2 (Williams, Gregory)
Millwall – Sheff Utd 2-3 (Cooper, Gregory)
Millwall – Fulham 1-3 (Elliott)

Wigan Athletic hadde tre kamper på rad uten scoring, samt et fælt 0-4 tap mot Preston North End i bakhodet da de fikk besøk av West Bromwich Albion for noen dager siden. Der vartet The Latics opp med en imponerende forestilling da de vant 1-0 over høytflyvende Baggies. West Brom har scoret på bestilling hele sesongen, men klarte ikke score mot Wigan. Josh Windass scoring viste seg å være nok til å sikre tre poeng. På bortebane har Wigan svake 1-0-5 denne sesongen. Bare Stoke City har blitt slått på bortebane, mens de fire siste bortekampene har endt med tap.

Wigans siste kamper:
Wigan – West Brom 1-0 (Windass)
Preston – Wigan 4-0
Wigan – Swansea 0-0
Norwich – Wigan 1-0
Wigan – Bristol City 1-0 (Powell)

Vurdering: Millwall får ikke ting til å stemme, men hjemme på The Den er de ikke enkle å møte. Wigan Athletic er gode, men det har lugget litt på bortebane. De er mer enn gode nok til å få med seg noe her, men magefølelsen min taler til vertenes favør.

Tips: H (2.20 @ Fansbet)


 

Norwich City – Aston Villa
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Selv om det gjerne blir knepne seiere synes jeg dette Norwich City-laget nå begynner å se meget spennende ut. Jeg hadde ikke troen på at Daniel Farke kunne få til noe med The Canaries etter en skuffende debutsesong, men nå ser det ut som om han faktisk er den riktige mannen for gultrøyene. De spiller bra fotball, gir unge spillere muligheten og gjør store byks på tabellen. Lørdag vant de 2-1 mot Nottingham Forest foran et utsolgt City Ground. De har nå bare ett tap på de åtte siste kampene, og på hjemmebane har de 3-0-3 denne sesongen.   

Norwichs siste kamper:
Forest – Norwich 1-2 (Klose x2)

Norwich – Stoke 0-1
Derby – Norwich 1-1 (Klose)
Norwich – Wigan 1-0 (Vrancic)
Wycombe – Norwich 3-4 (Rhodes, Trybull)

Dean Smith fikk en drømmestart som Aston Villa-sjef da det ble seier mot Swansea City i hans første kamp i sin nye jobb. Tammy Abraham scoret kampens eneste mål, men burde strengt tatt scoret minst ett mål til mot sin tidligere klubb. Bakover på banen var Ørjan Nyland i det umulige hjørnet og spilte en meget viktige rolle da Villa tok tre poeng. Det er ikke lett å si hvor mye av æren Smith skal ha for seieren, og jeg ser for meg at det kan komme et par smeller nå i startfasen for Smith også. På bortebane har Villa 1-3-2 denne sesongen, og ingen av de fem siste bortekampene har endt med seier.  

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Swansea 1-0 (Abraham)
Millwall – Aston Villa 2-1 (Abraham)
Aston Villa – Preston 3-3 (Bolasie, Kodjia, Abraham)
Bristol City – Aston Villa 1-1 (Bjarnason)
Aston Villa – Sheff Wed 1-2 (McGinn)

Vurdering: Norwich City er i gang nå. De ser meget bra ut og er ikke enkle å spille mot. Aston Villa har skuffet i høst, men har nå en ny manager ved sidelinjen. Jeg tror Smith vil trenge litt tid før ting fungerer som det skal, og mot et velsmurt Norwich-maskineri tror jeg det kan bli vanskelig. Jeg går for en knepen hjemmeseier.

Tips: H (2.45 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Etter en sesongstart hvor man hadde fokus på å spille seg ut bakfra og holde ballen i laget, har manager Steve McClaren måttet prøve en mer pragmatisk spillestil med sitt Queens Park Rangers-lag. Det har så langt sett ut til å være en god oppskrift. Lørdag vant London-klubben 2-0 borte mot Ipswich Town og har nå tatt syv av ni mulige poeng på de tre siste kampene. De har bare tapt to av sine ni siste kamper, og kan nå fokusere på det som skjer i toppen av tabellen. Hjemme på Loftus Road har QPR 2-1-3 denne sesongen, hvor Millwall og Wigan Athletic er lagene som har blitt slått.  

QPRs siste kamper:
Ipswich – QPR 0-2 (Selvmål, Hemed)
QPR – Derby 1-1 (Cameron)
Reading – QPR 0-1 (Leistner)
Swansea – QPR 3-0
Blackpool – QPR 2-0

Adam Reach klemte nok en gang til med en fantastisk scoring da Sheffield Wednesday møtte Middlesbrough fredag kveld, men den vakre scoringen var ikke nok til å sikre poeng. Boro ble for sterke for uglene, samtidig som sløve feil fra Owls-spillerne bakover på banen gjorde arbeidsforholdene litt for enkle for Boro. Sheffield Wednesday hadde fire kamper på rad uten tap før møtet med Boro, og skal nå forsøke å slå tilbake så fort som mulig. På bortebane har de 3-0-3 denne sesongen, hvor de har vunnet tre av sine fire siste kamper.  

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Boro 1-2 (Reach)
Bristol City – Sheff Wed 1-2 (Joao x2)
Sheff Wed – West Brom 2-2 (Reach, Forestieri)
Sheff Wed – Leeds 1-1 (Reach)
Aston Villa – Sheff Wed 1-2 (Fletcher, Matias)

Vurdering: Helt åpent oppgjør på Loftus Road. QPR har sett mye bedre ut i det siste, mens Sheffield Wednesday har vært sterke over tid. Jeg klarer ikke finne en vinner her, og derfor markerer jeg for uavgjort. 

Spill: U (3.40 @ Fansbet)


 

Sheffield United – Stoke City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Sheffield United-spillerne fikk knapt med seg at dommeren hadde blåst i gang kampen før Derby County hadde satt inn 1-0 på Pride Park da lagene møttes lørdag kveld. The Blades kjempet seg inn i kampen igjen, men endte til slutt opp som det tapende laget. Det var et tungt nederlag å svelge for et Yorkshire-lag som hadde fire strake seiere før lørdagens kamp. The Blades falt dermed ned fra tabelltopp, men bare dårligere målforskjell gjør at de ligger bak serieleder Middlesbrough. Hjemme på Bramall Lane har Chris Wilder & Co 4-1-1 denne sesongen, og de er ubeseiret på de fem siste hjemmekampene.

Sheff Utds siste kamper:
Derby – Sheff Utd 2-1 (Basham)
Sheff Utd – Hull 1-0 (McGoldrick)
Blackburn – Sheff Utd 0-2 (Sharp x2)
Millwall – Sheff Utd 2-3 (McGoldrick x2, Sharp)
Sheff Utd – Preston 3-2 (Sharp, Basham, McGoldrick)

Stoke City så ut til å endelig være i gang under manager Gary Rowetts ledelse da de vant 1-0 borte mot Norwich City før landslagspausen. Dessverre for Rowett skulle hans tidligere arbeidsgiver Birmingham City sette en stopper for The Potters. De vant 1-0 lørdag ettermiddag på Bet365 Stadium, i en kamp hvor Rowett senere ble sendt på tribunen etter protester mot dommerens avgjørelse om å ikke gi Stoke straffespark. Stoke har nå 16 poeng etter 13 kamper, noe som gjør at de allerede nå har en luke på ni poeng opp til direkte opprykk. Heldigvis for The Potters er det fryktelig jevnt i årets Championship-sesong. Hvis ikke kunne det allerede nå sett virkelig mørkt ut med tanke på å klare direkte opprykk. På bortebane har Stoke 1-3-2 denne sesongen.   

Stokes siste kamper:
Stoke – Birmingham 0-1
Norwich – Stoke 0-1 (Selvmål)
Stoke – Bolton 2-0 (Martins-Indi, Ince)
Rotherham – Stoke 2-2 (Bojan, Ince)
Forest – Stoke 3-2 (Afobe, Berahino)

Vurdering: Sheffield United i meget god form, men det ble tap på lørdag. Her skal de forsøke å slå tilbake igjen mot et Stoke-lag som har en meget sterk tropp, men som ikke helt får ting til å stemme på banen. Basert på det disse lagene har vist så langt i høst synes jeg hjemmeseier er det beste tipset her.   

Spill: H (1.90 @ Fansbet)


 

Swansea City – Blackburn Rovers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Da Swansea City først holdt Middlesbrough til uavgjort på Riverside Stadium og deretter valset over Queens Park Rangers hjemme på Liberty Stadium, trodde i hvert fall jeg at det skulle løsne for svanene. Siden seieren over QPR har det derimot ikke gått så bra. Uavgjort mot Wigan Athletic og tap mot Ipswich Town og Aston Villa er ikke det man forventer fra et lag som skal være med i toppen. Nå har Swansea bare én seier på de syv siste kampene. De ligger midt på tabellen og er det det laget som er involvert i færrest scoringer i Championship denne sesongen. Bare 22 mål har det blitt scoret på deres 13 kamper så langt. Hjemme på Liberty Stadium har de 2-2-2 denne sesongen, med bare én seier på de fem siste kampene.

Swanseas siste kamper:
Aston Villa – Swansea 1-0
Swansea – Ipswich 2-3 (Celina, Selvmål)
Wigan – Swansea 0-0
Swansea – QPR 3-0 (Baker-Richardson, Roberts, Fulton)
Boro – Swansea 0-0

Blackburn Rovers har vist flere ganger i høst at de kan skape problemer for hvem som helst, men lørdagens seier mot Leeds United viste at de absolutt må bli tatt på alvor. I første omgang mot Leeds var Rovers meget gode, og spesielt Adam Armstrong var i en egen klasse med sin enorme hurtighet. Allerede etter få minutter spill sendte Danny Graham Rovers i ledelsen, men Leeds utlignet på overtid i første omgang. Midtveis i andre omgang tok Rovers ledelsen igjen ved Darragh Lenihan, og for andre gang i kampen scoret Rovers på hjørnespark. Etter kampen kunne manager Tony Mowbray røpe at det var noe de hadde øvd på frem til kampen. Nå har Rovers bare ett tap på de syv siste kampene. På bortebane har de vunnet tre av sine seks kamper, mens bare én av bortekampene har endt med tap. 

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Leeds 2-1 (Graham, Lenihan)
Bolton – Blackburn 0-1 (Dack)
Blackburn – Sheff Utd 0-2
Blackburn – Forest 2-2 (Dack, Armstrong)
Bournemouth – Blackburn 3-2 (Conway, Armstrong)

Vurdering: Swansea i svak form, men de er aldri enkle å spille mot for noen lag på dette nivået. Her møter de et formsterkt Blackburn-lag som er fulle av selvtillit etter lørdagens seier. Jeg ser for meg et jevnt oppgjør hvor Swansea styrer spillet, mens gjestene er farlige på overganger. Her tror jeg lagene står igjen med ett poeng hver. 

Spill: U (3.25 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply