Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Fredag:
20.45: Queens Park Rangers – Aston Villa (Viasport 2)

Lørdag:
13.30: Middlesbrough – Derby County (Viasport 2)
16.00: Bolton Wanderers – Hull City (Viasport 2)

18.30: Leeds United – Nottingham Forest (Viaplay)

Rundens trippel:

43675347_1950672375000509_7779136154829324288_n


 

Queens Park Rangers – Aston Villa
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Olamide Shodipo er ute hos vertene. Hos gjestene er både Albert Adomah og Tammy Abraham usikre, mens John McGinn er klar igjen etter suspensjon.

Endelig svinger det av Steve McClaren og hans QPR-lag. London-klubben startet forferdelig med fire strake tap, og allerede den gang ble jobben til McClaren et tema både hos media og supportere. Nå har McClaren fått ting til å fungere, og den siste uken har nedrykk blitt byttet ut med play-off som samtaleemne. Tirsdag kveld valset QPR over Sheffield Wednesday, og nå har de tatt ti poeng av tolv mulige på de fire siste kampene. QPR er mye mer solide bakover enn tidligere i høst, samtidig som rutinerte og dyktige angrepsspillere fremover på banen vipper kampene til QPRs favør. Hjemme på Loftus Road har de 3-1-3 denne sesongen, og bare én av deres fem siste hjemmekamper har endt med tap.  

QPRs siste kamper:
QPR – Sheff Wed 3-0 (Hemed, Freeman, Wells)
Ipswich – QPR 0-2 (Selvmål, Hemed)
QPR – Derby 1-1 (Cameron)
Reading – QPR 0-1 (Leistner)
Swansea – QPR 3-0

Dean Smith fikk en drømmestart som ny Aston Villa-trener da de vant 1-0 hjemme mot Swansea City forrige helg, men den tidligere Brentford-sjefen kom seg raskt ned på jorda igjen noen dager senere. Mot et formsterkt Norwich City gikk de fra å lede 1-0 til å tape 1-2. Det er vanskelig å si for mye om hva slags forskjeller vi allerede nå kan se på dette Villa-laget, men at Jack Grealish får spille i en sentral offensiv rolle synes jeg er meget positivt. Nå ligger Villa helt nede på en 16. plass med 18 poeng, men avstanden til toppen er ikke urovekkende stor. På bortebane har Birmingham-klubben seks kamper på rad uten seier. De har bare vunnet én bortekamp, og det skjedde i sesongåpningen mot Hull City. 

Aston Villas siste kamper:
Norwich – Aston Villa 2-1 (Chester)
Aston Villa – Swansea 1-0 (Abraham)
Millwall – Aston Villa 2-1 (Abraham)
Aston Villa – Preston 3-3 (Bolasie, Kodjia, Abraham)
Bristol City – Aston Villa 1-1 (Bjarnason)

Vurdering: QPR i god form, men de fleste lagene de har slått har vært blant ligaens svakere på papiret. Her møter de et sterkt Aston Villa-mannskap som nå har fått en dyktig hovedtrener på plass. Det er litt vanskelig å vite hvor bra eller dårlig dette Villa-laget er så tidlig etter Dean Smiths ansettelse, men at de skal kunne gi QPR tøff kamp på Loftus Road føler jeg meg trygg på. Dette kan bli en morsom kamp hvor jeg tror begge lagene blir stående igjen med ett poeng hver.

Tips: U (3.20 @ Fansbet)

 


 

Middlesbrough – Derby County
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen…

Middlesbrough holdt nullen på hjemmebane igjen tirsdag kveld. For sjette gang på sine syv første hjemmekamper gikk de av banen uten baklengsmål, men tirsdagens kamp føltes nok likevel ut som et tap for rødtrøyene. På motsatt banehalvdel stod nemlig et Rotherham United-lag som har vært fryktelige på bortebane over lengre tid. Boro har dermed lagt bak seg tre skuffende hjemmekamper på rad, og de har ikke scoret et mål i noen av disse tre kampene. Det er litt tilfeldig, men samtidig et resultat av et stort fokus på bunnsolid forsvarsspill. Til tross for bare tre seiere på de ni siste kampene er Boro á poeng med serieleder Leeds United. 

Boros siste kamper:
Boro – Rotherham 0-0
Sheff Wed – Boro 1-2 (Besic, Assombalonga)
Boro – Forest 0-2
Ipswich – Boro 0-2 (Downing, Besic)
Hull – Boro 1-1 (Assombalonga)

Derby County stod for en av sesongens store maktdemonstrasjoner da de valset over høytflyvende West Bromwich Albion onsdag kveld. Tom Lawrence og Harry Wilson viste frem sine fantastiske skuddføtter, mens Jack Marriott scoret i tredje kamp på rad. Det meste klaffer for Frank Lampard & Co for øyeblikket, og Derby ser akkurat nå ut som en meget sterkt utfordrer i toppen. Deres akilleshæl har vært prestasjonene og resultatene på bortebane, men onsdagens seier vil nok gjøre noe med den saken. Nå har hvittrøyene bare to poeng opp til tabelltopp og er ubeseiret på sine fire siste kamper i ligaen. Noen dager etter lørdagens kamp skal Lampard returnere til Stamford Bridge med sitt Derby-lag i ligacupen, men det bruker han nok ikke noen krefter på akkurat nå. 

Derbys siste kamper:
West Brom – Derby 1-4 (Marriott, Wilson, Lawrence, Malone)
Derby – Sheff Utd 2-1 (Marriott, Bryson)
QPR – Derby 1-1 (Marriott)
Derby – Norwich 1-1 (Bryson)
Bolton – Derby 1-0

Vurdering: Middlesbrough med tre hjemmekamper på rad uten scoring. De er ikke helt i form, men er fortsatt bunnsolide bakover på banen. Her møter de et Derby-lag som er høyt oppe etter en fantastisk seier, men som har slitt litt på bortebane tidligere i høst. Det er ikke enkelt å finne en vinner i dette oppgjøret. I mine øyne er dette helt åpent, og siden Derby har blitt gjort til klar underdog hos bookmakerne velger jeg å gi de tipset. Mitt beste tips er å styre unna spill her.

Tips: B (3.70 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen…

Bolton Wanderers har ikke sett bra ut denne sesongen. Tabellen viser at de har skrapt sammen hele 16 poeng, men basert på spill og sjanser synes jeg de har vært veldig heldige så langt. Nå ser det derimot ut som om flyten er borte, noe ett poeng på de fire siste kampene sier en del om. Det ene poenget kom borte mot Rotherham United, og i den kampen hang Bolton lenge i tauene. Onsdag kveld ble det stortap hjemme mot Nottingham Forest, og like før kampstart måtte viktige Pawel Olkowski gi seg. The Trotters er i trøbbel og har nå bare én seier på de ti siste kampene. De har stupt som en stein på tabellen og har nå bare fire poeng til nedrykk. Hjemme på University of Bolton Stadium har de tapt fire av sine fem siste.

Boltons siste kamper:
Bolton – Forest 0-3
Rotherham – Bolton 1-1 (Doidge)
Bolton – Blackburn 0-1
Stoke – Bolton 2-0
Bolton – Derby 1-0 (Noone)

Det er ikke bare Bolton Wanderers som er i trøbbel. Hull City har nemlig enda større problemer og ser nå ut som en klar dumpekandidat basert på det de har fått vist i høst. Bristol City-sjef Lee Johnson hadde derimot ikke den oppfatningen etter at lagene møttes onsdag kveld, og mente at Hull snart kom til å komme seg opp fra bunnen. Jeg føler meg ikke like trygg på det, og frykter at manager Nigel Adkins først må ut døra før Hull kan starte klatringen. Etter et sent 0-1 tap mot Bristol City har Hull nå syv kamper på rad uten seier. På bortebane har de tapt samtlige av sine fem siste kamper. 

Hulls siste kamper:
Bristol City – Hull 1-0
Hull – Preston 1-1 (Bowen)
Sheff Utd – Hull 1-0
Hull – Leeds 0-1
Hull – Boro 1-1 (Bowen)

Vurdering: To lag i svak form møtes til en skikkelig interessant bunnkamp i Bolton lørdag ettermiddag. Dette kan gå alle veier. Hull har vist en del gode tendenser i det siste, mens Bolton har en tøff direkte stil som kan skape problemer for Hulls forsvar. Dette er ikke kampen du setter penger på, men hvis jeg måtte valgt et utfall ville det blitt uavgjort.

Tips: U (3.15 @ Fansbet)


 

Birmingham City – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen…

Ti kamper på rad uten tap. Det er status for Birmingham City etter at de slo Reading 2-1 hjemme på St Andrews tidligere denne uken. Gjennom hele høsten har jeg skrevet at Birmingham har prestert mye bedre enn det tabellen viste, og nå har det begynt å få betalt for sine gode prestasjoner. Garry Monk & Co har nå vunnet tre kamper på rad og har nå klatret opp til en 11. plass med 20 poeng. Veien helt til toppen er kort, og den luken til de aller beste lagene kan Birmingham helt klart tette dersom de fortsetter i samme spor. Lukas Jutkiewicz ser nå ut som en potensiell utfordrer i kampen om toppscorertittelen, og det er ikke noe man hadde trodd før sesongstart. Hjemme på St Andrews har Birmingham 2-5-0 denne sesongen, hvor de to seierne har kommet i deres to siste hjemmekamper.   

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Reading 2-1 (Jutkiewicz, Gardner)
Stoke – Birmingham 0-1 (Adams)
Birmingham – Rotherham 3-1 (Jutkiewicz x3)
Brentford – Birmingham 1-1 (Morrison)
Birmingham – Ipswich 2-2 (Jutkiewicz x2)

Sheffield Wednesday har egentlig hatt en helt motsatt start på sesongen enn det Birmingham City har hatt. Uglene leverte bra form tidligere i høst og kom seg høyt opp på tabellen, selv om prestasjonene kanskje ikke stod helt i stil med de resultatene de skaffet seg. Etter landslagspausen har uglene tapt to kamper på rad mot henholdsvis Middlesbrough og Queens Park Rangers. Ettersom tabellen er så jevn i høst, har uglene nå falt ned til nedre halvdel av tabellen. Bare to av de åtte siste kampene har endt med seier for Wednesday, mens de på bortebane har 3-0-4 på sine kamper så langt denne sesongen.  

Sheff Weds siste kamper:
QPR – Sheff Wed 3-0
Sheff Wed – Boro 1-2 (Reach)
Bristol City – Sheff Wed 1-2 (Joao x2)
Sheff Wed – West Brom 2-2 (Reach, Forestieri)
Sheff Wed – Leeds 1-1 (Reach)

Vurdering: Birmingham City er akkurat nå et av de store formlagene i Championship. De spiller meget bra fotball og er solide bakover på banen. Her møter de et Sheffield Wednesday-lag som akkurat nå er i en nedadgående kurve. Uglene har tapt sine to siste bortekamper på St Andrews, og jeg tror det blir et tredje strake tap på lørdag.

Tips: H (1.86 @ Fansbet)


 

Bristol City – Stoke City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen..

Etter fem kamper på rad uten seier har det nå løsnet for Bristol City igjen. De har vært involvert i to fartsfylte kamper mot Brentford og Hull City hvor alle lagene har skapt flere sjanser, men hvor Bristol City til slutt har vunnet 1-0 takket være sene seiersmål. Det viser styrke å vinne slike kamper på den måten, og nå er The Robins i gang med en ny god periode. Helt siden hovedtrener Lee Johnson var i Barnsley har hans klubber opplevd flere gode og dårlige perioder. Når de vinner flere kamper på rad seiler Johnson frem som en av de mest spennende hovedtrenerne i England, mens han etter et par dårlige kamper nærmest kjenner flammene under føttene. Nå er det bare fire poeng opp til direkte opprykk for rødtrøyene, og der kan de absolutt henge med. Hjemme på Ashton Gate har de 3-2-2 denne sesongen.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Hull 1-0 (Diedhiou)
Brentford – Bristol City 0-1 (Eliasson)
Bristol City – Sheff Wed 1-2 (Taylor)
Rotherham – Bristol City 0-0
Bristol City – Aston Villa 1-1 (Brownhill)

Det vil seg ikke helt for Gary Rowett og hans Stoke City. De var klare opprykksfavoritter før sesongstart, men har så langt vært en av sesongens store skuffelser. I midtuken tok de et sterkt poeng borte mot Sheffield United, men jeg kan ikke si at jeg ble imponert av det The Potters leverte i den kampen. Forrige helg ble det tap hjemme mot Birmingham City, og nå har Stoke bare syv lag bak seg på tabellen. Alt er derimot ikke bekmørkt for The Potters. Årets sesong er såpass jevn at de raskt kan klatre til lagene i toppen dersom ting begynner å fungere for de røde og hvite. Problemet er at det foreløpig er lite som tyder på at det kommer til å skje med det første. På bortebane har Stoke bare vunnet én av sine syv bortekamper, men det skjedde riktignok mot et meget sterkt Norwich City-lag. 

Stokes siste kamper:
Sheff Utd – Stoke 1-1 (Allen)
Stoke – Birmingham 0-1
Norwich – Stoke 0-1 (Selvmål)
Stoke – Bolton 2-0 (Martins-Indi, Ince)
Rotherham – Stoke 2-2 (Bojan, Ince)

Vurdering: Bristol City med to strake seiere, mens Stoke City sliter på bortebane og er i dårlig form. Stoke kan fort ta både ett eller tre poeng, men her møter de et velsmurt maskineri som kommer til å gi Stoke tøff motstand. Jeg holder en knapp på hjemmelaget, men anbefaler ikke spill på dette oppgjøret.   

Spill: H (2.35 @ Fansbet)


 

Millwall – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen..

Nå minner Millwall endelig om det Millwall-laget vi fikk se forrige sesong. Det laget som kjemper hardt, gjør motstanderne frustrerte og som klarer vippe kampene til sin fordel. De havnet tidlig under mot Wigan Athletic tirsdag kveld, men viste styrke da de snudde kampen og etter hvert stod igjen som vinnere. Millwall har nå tatt syv poeng på de fire siste kampene, til tross for at motstanderne har vært forholdsvis tøffe. Med sine 13 poeng er de i hvert fall unna nedrykksplassene, men det skille bare ett poeng ned til feil side av streken. Hjemme på The Den har de 3-2-2 denne sesongen, hvor begge de to siste hjemmekampene har endt med seier.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Wigan 2-1 (Morison, Williams)
Reading – Millwall 3-1 (Wallace)
Millwall – Villa 2-1 (Elliott, Ferguson)
Forest – Millwall 2-2 (Williams, Gregory)
Millwall – Sheff Utd 2-3 (Cooper, Gregory)

Hele syv endringer valgte Paul Hurst å gjøre på laget før møtet med Leeds United onsdag kveld. Det endte med nederlag og deretter sparken for Hurst. Paul Lambert står nå klar for å overta klubben.  Ipswich har bare vunnet én av sine 14 første kamper i ligaen og ligger dermed helt nederst på tabellen. Jeg mener selv at Hurst burde fått lenger tid, men det er vanskelig å vite hva som har skjedd bak kulissene. Ipswichs eneste seier denne sesongen kom på bortebane mot Swansea City. Totalt har de 1-1-5 på sine bortekamper denne sesongen. 

Ipswichs siste kamper:
Leeds – Ipswich 2-0
Ipswich – QPR 0-2
Swansea – Ipswich 2-3 (Selvmål, Chalobah, Edwards)
Ipswich – Boro 0-2
Birmingham – Ipswich 2-2 (Nolan, Pennington)

Vurdering: Millwall er litt på gang igjen, men det samme kan ikke sies om Ipswich Town. Basert på det disse to lagene har vist den siste tiden er det ingen tvil om at vertene er favoritter her. Oddsen på hjemmelaget synes jeg derimot er alt for lav. Ipswich vant nylig borte mot Swansea City og spilte uavgjort borte mot et av ligaens store formlag i Birmingham City. Millwall har skuffet i høst sammenlignet med forrige sesong, mens Ipswich kan få en positiv (eller negativ) reaksjon på grunn av managerbytte. Her tror jeg rundens overraskelse kan komme. Jeg prøver et langskudd og går for borteseier til høy odds. 

Spill: B (5.40 @ Fansbet)


 

Norwich City – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen..

Norwich City havnet under mot Aston Villa tirsdag kveld, men for andre gang på få dager snudde de fra 0-1 til 2-1 og sikret seg tre poeng. Gultrøyene har dermed innkassert seks poeng mot kruttsterk motstand siden landslagspausen. Dette prosjektet til hovedtrener Daniel Farke har aldri vært mer spennende enn det er akkurat nå. Teemu Pukki har vært “go to man” de siste ukene, men i midtuken var det Jordan Rhodes som presenterte seg med to scoringer. Gultrøyene ligger nå på en sjetteplass med to poeng til toppen av tabellen. De andre lagene i toppen bør absolutt frykte disse gule kanarifuglene som har 4-0-3 på hjemmebane i høst.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Aston Villa 2-1 (Rhodes x2)

Forest – Norwich 1-2 (Klose x2)
Norwich – Stoke 0-1
Derby – Norwich 1-1 (Klose)
Norwich – Wigan 1-0 (Vrancic)

Brentfords nye hovedtrener Thomas Frank har fått en marerittstart i den nye jobben. Først tapte de 0-1 hjemme mot Bristol City i et jevnt oppgjør på Griffin Park hvor Chris Mepham ble utvist på billig vis, før det raknet fullstendig i midtuken. Brentford lå under 0-3 borte mot Preston North End før halvtimen var spilt, men kom seg tilbake og kunne i hvert fall reise hjem med litt av æren i behold. The Bees tapte til slutt 3-4 mot Preston og har nå syv kamper på rad uten seier. Denne elendige formen har ført London-klubben ned på nedre halvdel av tabellen, og det hadde man ikke trodd for noen uker siden. På bortebane har de fæle 0-4-3 på sine syv turer så langt i høst. 

Brentfords siste kamper:
Preston – Brentford 4-3 (Maupay, Watkins, Canos)
Brentford – Bristol City 0-1
Leeds – Brentford 1-1 (Maupay)
Brentford – Birmingham 1-1 (McEachran)
Brentford – Reading 2-2 (Barbet, Maupay)

Vurdering: Norwich City er akkurat nå et av ligaens mest spennende lag. De imponerer stort på banen, og nå vinner de kamper også. Her møter de et Brentford-lag som er i dårlig form, og som samtidig sliter på bortebane. Dette her ender med hjemmeseier. 

Spill: H (2.25 @ Fansbet)

 


 

Preston North End – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen….

Det så mørkt ut i høst da Preston North End gikk ti kamper på rad uten å vinne. Nå ser det derimot lysere ut etter fire kamper på rad uten tap. Preston vant 4-3 hjemme mot Brentford onsdag kveld og har nå scoret åtte mål på sine to siste hjemmekamper. The Lilywhites ble sett på som en “dark horse” i kampen om opprykk før sesongstart, men har vært plantet nede i bunnen av tabellen i høst. Den gode formen de siste ukene har nå fått Lancashire-klubben opp fra nedrykksplass. Fortsatt er det en vei å gå før de er med i kampen om opprykk. Hjemme på Deepdale har Preston 3-2-2 denne sesongen og hele 17-13 i målforskjell.  

Prestons siste kamper:
Preston – Brentford 4-3 (Robinson x2, Browne, Barkhuizen)
Hull – Preston 1-1 (Moult)
Preston – Wigan 4-0 (Robinson, Barkhuizen, Gallagher, Selvmål)
Aston Villa – Preston 3-3 (Moult, Gallagher, Johnson)
Preston – West Brom 2-3 (Browne, Hughes)

Rotherham United tok et meget sterkt poeng borte mot Middlesbrough for et par dager siden. De maktet ikke score mot Boro, men 0-0 på Riverside Stadium er et resultat samtlige bortelag i Championship ville vært fornøyd med. For Rotherhams del var det spesielt viktig grunnet deres svake prestasjoner og resultater på bortebane. Før møtet med Boro hadde The Millers tapt samtlige seks bortekamper, og totalt er de nå oppe i 32 bortekamper på rad uten seier på dette nivået. Etter en god start på sesongen har det stoppet litt opp for Rotherham. De er nå i ferd med å havne ned på nedrykksplass, og nå skiller det bare ett poeng ned til feil side av streken. Foran helgens runde har de syv på rad uten seier.

Rotherhams siste kamper:
Boro – Rotherham 0-0
Rotherham – Bolton 1-1 (Vaulks)
Birmingham – Rotherham 3-1 (Taylor)
Rotherham – Bristol City 0-0
Rotherham – Stoke 2-2 (Manning, Towell)

Vurdering: Sterkt poeng på tirsdag for Rotherham, men her tror jeg ikke de klarer stenge igjen bakover. Preston er endelig på gang igjen, mens Rotherham har vært elendige på bortebane over lang tid. Jeg klarer ikke gå for noe annet enn hjemmeseier her. 

Spill: H (1.62 @ Fansbet)


 

Sheffield United – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen…

Sheffield United skapte flere store sjanser hjemme mot Stoke City, men det ble bare med den ene scoringen til Leon Clarke. Stoke City var ikke like på hugget, men klarte likevel få med seg ett poeng takket være et utligningsmål av Joe Allen mot slutten av kampen. The Blades står dermed med bare ett poeng etter landslagspausen, men ser absolutt meget gode ut i toppen. Ser man bak resultatene er det ikke mange lag i toppen som kan måle seg med Sheffield United så langt denne sesongen. Nå ligger Yorkshire-klubben på en tredjeplass á poeng med serieleder Leeds United. Hjemme på Bramall Lane har de 4-2-1 denne sesongen, og de er ubeseiret på sine seks siste på eget gress. 

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Stoke 1-1 (Clarke)
Derby – Sheff Utd 2-1 (Basham)
Sheff Utd – Hull 1-0 (McGoldrick)
Blackburn – Sheff Utd 0-2 (Sharp x2)
Millwall – Sheff Utd 2-3 (McGoldrick x2, Sharp)

Wigan Athletic har ikke hatt mye å juble for de siste ukene. De imponerte likevel stort forrige helg da de vant fortjent hjemme mot West Bromwich Albion, men kom seg raskt ned på jorda igjen da de tapte borte mot Millwall noen dager senere. Det har bare blitt én seier på de fem siste kampene for The Latics, men på grunn av en god start i høst har de likevel bare seks poeng opp til tabelltopp. Det store problemet for Wigan denne sesongen har vært bortekampene. De vant mot Stoke City tilbake i august, men for uten om den kampen har det blitt seks tap. Foran lørdagens kamp på Bramall Lane har Wigan fem strake bortetap.   

Wigans siste kamper:
Millwall – Wigan 2-1 (Selvmål)
Wigan – West Brom 1-0 (Windass)
Preston – Wigan 4-0
Wigan – Swansea 0-0
Norwich – Wigan 1-0

Vurdering: Sheffield United med litt stang ut den siste uken, men jeg synes de ser meget bra ut. Det store problemet er det som skjer i siste tredjedel av banen for The Blades. Her møter de et formsvakt Wigan-lag som har skuffet stort på bortebane. Dette her tror jeg ender med hjemmeseier.

Tips: H (1.74 @ Fansbet)


 

Swansea City – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen..

Det har lugget litt for Swansea City utover høsten. Graham Potter har helt klart mye spennende på gang i Wales, men det ser ut til å ta litt tid før ting fungerer som det skal. Tirsdag kveld lå de under 0-1 hjemme mot Blackburn Rovers til pause, men et dobbeltbytte i forkant av andre omgang snudde kampen. Hvittrøyene hadde litt marginer på sin side med tanke på hvordan det første målet kom, samt timingen på 3-1 målet, men det var ingenting å si på at svanene stod igjen som vinnere. Nå er spørsmålet om Swansea kan vinne to kamper på rad. Det har de nemlig ikke klart siden de to første rundene av årets sesong. Hjemme på Liberty Stadium har de 3-2-2 denne sesongen.   

Swanseas siste kamper:
Swansea – Blackburn 3-1 (Selvmål, Celina, Roberts)
Aston Villa – Swansea 1-0
Swansea – Ipswich 2-3 (Celina, Selvmål)
Wigan – Swansea 0-0
Swansea – QPR 3-0 (Baker-Richardson, Roberts, Fulton)

Readings sesong så langt har minnet litt om en berg og dalbane, men akkurat denne berg og dalbanen går mer ned enn opp. Forrige helg tok The Royals en viktig 3-1 seier hjemme mot Millwall, men et par dager senere ble det tap mot Birmingham City. Det er ikke alltid lett å vite hva man kan forvente fra dette Reading-laget. På en måte så skuffer de stort, men samtidig vinner de kamper akkurat når det ser mørkest ut. På den måten har manager Paul Clement fortsatt fått lov til å beholde jobben sin. Nå ligger Berkshire-klubben på nedrykksplass med tolv poeng. Jeg sitter med følelsen av at Clement fort kan miste jobben neste gang The Royals går et par kamper på rad uten seier. Derfor kan man trygt si at hver eneste kamp er meget viktig for Reading-sjefen. På bortebane har Reading levert flere gode prestasjoner i høst, men 1-3-3 er ikke noe å skrive hjem om. 

Readings siste kamper:
Birmingham – Reading 2-1 (Meite)
Reading – Millwall 3-1 (Meite x2, Baldock)
West Brom – Reading 4-1 (Bacuna)
Reading – QPR 0-1
Brentford – Reading 2-2 (Bödvarsson, Swift)

Vurdering: Swansea City med sterk seier i midtuken. Her møter de et Reading-lag som har skapt problemer for flere lag de har vært på besøk hos i høst, men som generelt sett sliter denne sesongen. Jeg klarer fortsatt ikke stole på Swansea, men hvis jeg måtte valgt et utfall her ville det blitt hjemmeseier.

Tips: H (1.80 @ Fansbet)


 

West Bromwich Albion – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen..

Det har vært en bekmørk uke for West Bromwich Albion. Forrige helg leverte de en meget svak bortekamp da de tapte 0-1 mot Wigan Athletic. Onsdag kveld skulle de rette opp inntrykket da opprykksrival Derby County kom på besøk på The Hawthorns. Man kan trygt si at det ikke gikk etter planen. West Brom hadde store problemer med The Rams og tapte til slutt hele 1-4. At forsvarsspillet til The Baggies har vært skuffende i høst har ikke vært noen hemmelighet, men grunnet alle scoringene i riktig ende av banen har det ikke fått så mye fokus. Nå må West Brom slå tilbake så fort som mulig for å ikke havne ned i en dyp og mørk dal i en viktig fase i sesongen. Nå har West Brom 24 poeng, noe som gjør at de bare har to poeng opp til tabelltopp. Det sier litt om hvor jevnt det er, samtidig som det også viser at det er mulig å gå på noen smeller denne sesongen. Hjemme på The Hawthorns hadde West Brom fem strake seiere før tapet mot Derby.

West Broms siste kamper:
West Brom – Derby 1-4 (Rodriguez)
Wigan – West Brom 1-0
West Brom – Reading 4-1 (Gayle x2, Barnes, Bartley)
Sheff Wed – West Brom 2-2 (Selvmål, Barnes)
Preston – West Brom 2-3 (Rodriguez, Selvmål, Gayle)

Blackburn Rovers trumfet til med en sterk 2-1 seier hjemme mot Leeds United forrige helg, men nedturen kom borte mot Swansea City tirsdag kveld. Etter en sjansefattig første omgang ledet de 1-0 mot laget som spilte to divisjoner høyere enn Rovers forrige sesong, men etter pause tok Swansea helt over. Vertene snudde kampen og vant 3-1. Rovers-sjef Tony Mowbray har likevel ingen grunn til å henge med hodet etter 14 serierunder. Lancashire-klubben ligger nå på en niendeplass med 21 poeng, og har gjennom høsten vist at de kan skape problemer for hvem som helst både på hjemme- og bortebane. På bortebane har de 3-2-2 så langt, hvor blant annet Stoke City er ett av lagene de har slått. 

Blackburns siste kamper:
Swansea – Blackburn 3-1 (Mulgrew)
Blackburn – Leeds 2-1 (Graham, Lenihan)
Bolton – Blackburn 0-1 (Dack)
Blackburn – Sheff Utd 0-2
Blackburn – Forest 2-2 (Dack, Armstrong)

Vurdering: West Bromwich Albion med to strake tap. Her tror jeg de vil være svært ivrige på å løfte seg opp igjen etter det ydmykende tapet mot Derby. Blackburn Rovers har vist mye bra i høst, og er et lag som helt klart kan få med seg noe fra The Hawthorns. Dog tror jeg et skjerpet West Brom blir for sterke i dette tilfellet. Jeg markerer for hjemmeseier. 

Spill:  H (1.76 @ Fansbet)


 

Leeds United – Nottingham Forest
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer ikke denne gangen…

Med bare to seiere på de åtte siste kampene, samt et tap borte mot Blackburn Rovers forrige helg, var det noen som var skeptiske til om Leeds United faktisk var gode nok til å være en av favorittene i toppen av Championship-tabellen. Etter en kontrollert hjemmeseier mot Ipswich Town noen dager senere synes jeg ikke det skal være noen tvil om at Leeds nå står ovenfor sin beste mulighet til å rykke opp til Premier League på lang tid. Hvittrøyene troner helt øverst på tabellen, men det skille bare seks poeng ned til 13. plass(!) på tabellen. Ting kan med andre ord snu fort i Championship denne sesongen, men det faktum at ingen lag kjører avgårde i enorm hastighet gjør at alle lag har råd til å gå på noen smeller. Hjemme på Elland Road har Leeds 4-2-1 denne sesongen. Det ene tapet kom mot Birmingham City, men man kan ikke akkurat si at det var et fortjent tap. Nå har Leeds flere viktige spillere tilbake fra skade, og i onsdagens seier over Ipswich viste spesielt Pablo Hernandez hvorfor han har vært savnet de siste ukene. 

Leeds siste kamper:
Leeds – Ipswich 2-0 (Cooper, Roofe)
Blackburn – Leeds 2-1 (Klich)
Leeds – Brentford 1-1 (Jansson)
Hull – Leeds 0-1 (Roberts)
Sheff Wed – Leeds 1-1 (Klich)

Nottingham Forest har minnet litt om et damplokomotiv denne sesongen. Det gikk tregt i starten, men nå begynner de å nærme seg toppfart. Et par smeller blir det likevel innimellom, men på de to siste bortekampene har de vunnet 2-0 og 3-0 mot henholdsvis Middlesbrough og Bolton Wanderers. Spesielt seieren mot Middlesbrough bør kunne gjøre Leeds-fansen bekymret foran lørdagens kveldskamp. Selv om Lewis Grabban scorer på bestilling for øyeblikket, er det i mine øyne Joe Lolley som virkelig skinner. Den direkte og hurtige vingen har imponert med meget bra spill den siste tiden, og har samtidig bidratt med et par vakre scoringer. På bortebane har Forest 2-4-1 denne sesongen, hvor de to seierne som nevnt har kommet i deres to siste bortekamper. 

Forests siste kamper:
Bolton – Forest 0-3 (Grabban x2, Lolley)
Forest – Norwich 1-2 (Grabban)
Boro – Forest 0-2 (Lolley, Grabban)
Forest – Millwall 2-2 (Lolley, Carvalho)
Blackburn – Forest 2-2 (Grabban x2)

Vurdering: Leeds United ser meget sterke ut, og nå har de samtidig fått tilbake flere viktige spillere. Nottingham Forest er sterke, og viste mot Middlesbrough at de kan finne på ting borte mot de sterkeste lagene. Dette kan bli en meget morsom kamp hvor Leeds sannsynligvis kommer til å styre spillet, mens Forest vil forsøke å utnytte de overgangsmulighetene som dukker opp. Hvem som lykkes best med sin kampplan er vanskelig å si, men magefølelsen taler til vertenes fordel.

Tips: H (1.74 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply