Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Fredag:
20.45: Aston Villa – Bolton Wanderers (Viasport 2)

Lørdag:
16.00: Rotherham United – Swansea City (Viasport 2)

18.30: Stoke City – Middlesbrough (Viasport 2)

Søndag:
14.30: Wigan Athletic – Leeds United (Viasport 2)

Rundens trippel:

helgetrippel


 

Aston Villa – Bolton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Etter en drømmestart med seier hjemme mot Swansea City, har det nå blitt to strake tap for den ferske Aston Villa-manageren Dean Smith. Motstanden i disse to tapene har vært tøff, ettersom både Queens Park Rangers og Norwich City er blant ligaens bedre formlag for øyeblikket. Begge kampene var på bortebane, men nå som Villa returnerer til Villa Park fredag kveld vil alt annet enn seier være for dårlig. Supporterne forventer nok å få se mer av den offensive fotballen som Smith står for. Villa ligger nå på en 17. plass med 18 poeng. En dårlig plassering, men veien til toppen er forholdsvis kort. Hjemme på Villa Park har de 3-3-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Sheffield Wednesday.  

Aston Villas siste kamper:
QPR – Aston Villa 1-0
Norwich – Aston Villa 2-1 (Chester)

Aston Villa – Swansea 1-0 (Abraham)
Millwall – Aston Villa 2-1 (Abraham)
Aston Villa – Preston 3-3 (Bolasie, Kodjia, Abraham)

Det så bekmørkt ut for Bolton Wanderers i sommer hvor en del utenomsportslige hendelser kastet en skygge over laget. Da sesongen etter hvert ble sparket i gang fremstod Bolton som en av de store positive overraskelsene de første rundene. Utover høsten har resultatene derimot skuffet mer, og nå er de snart nede på nedrykksplass hvor de fleste før sesongstart hadde spådd at de kom til å havne. Bolton har nå bare tatt ett poeng på de fem siste kampene, og det skjedde i en bortekamp mot Rotherham United hvor de virkelig ikke var gode. På de fem siste kampene har de bare scoret ett mål, og på bortebane har de nå fem kamper på rad uten seier.  

Boltons siste kamper:
Bolton – Hull 0-1
Bolton – Forest 0-3
Rotherham – Bolton 1-1 (Doidge)
Bolton – Blackburn 0-1
Stoke – Bolton 2-0

Vurdering: To strake tap for Aston Villa, men motstanden har vært tøff. Her møter de et Bolton Wanderers-lag som virkelig sliter. Bolton viste tidlig denne sesongen at de med sine direkte stil ikke kan undervurderes, men det er vanskelig å se for seg at ikke Aston Villas fantastiske angrepsspillere skal klare bryte ned dette Bolton-laget. Her blir det hjemmeseier.

Tips: H (1.44 @ Fansbet)

 


 

Blackburn Rovers – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det ble en kamp utenom det vanlige da Blackburn Rovers tok turen til The Hawthorns for å møte West Bromwich Albion forrige runde. Etter en jevnspilt første omgang lå de under etter å ha sovnet på et hjørnespark. I andre omgang gikk de rett i strupen på West Brom og fikk et fortjent utligningsmål da en fantastisk Harrison Reed scoret fra distanse. Etter scoringen ble kampen snudd helt på hodet da David Raya brakk nesen etter et sammenstøt med knottene til Jay Rodriguez. Rovers hadde brukt opp byttene og måtte dermed sette utespiller Richie Smallwood i mål. Med én spiller færre på banen og Smallwood i mål, klarte Rovers likevel stå imot og sikre seg ett viktig poeng. Lancashire-klubben har dermed fortsatt ikke tapt to kamper på rad siden august i fjor. Nå ligger Rovers på en 12. plass me 22 poeng, og på hjemmebane har de litt skuffende 2-4-1 denne sesongen.  

Blackburns siste kamper:
West Brom – Blackburn 1-1 (Reed)
Swansea – Blackburn 3-1 (Mulgrew)
Blackburn – Leeds 2-1 (Graham, Lenihan)
Bolton – Blackburn 0-1 (Dack)
Blackburn – Sheff Utd 0-2

Queens Park Rangers er et av ligaens store formlag for øyeblikket. Noen ville ha bort manager Steve McClaren etter fire serierunder da QPR stod uten poeng, men McClaren har helt klart vunnet over fansen. Etter 1-0 seieren over Aston Villa i forrige runde har QPR nå tre strake seiere. De har ikke tapt noen av sine fem siste kamper, og har i løpet av disse fem kampene tatt hele 13 poeng. Denne flotte formen har før London-laget opp på en 10. plass med 23 poeng. På bortebane har QPR 3-1-3 denne sesongen, hvor samtlige tre seiere har kommet i løpet av klubbens fire siste bortekamper. 

QPRs siste kamper:
QPR – Aston Villa 1-0 (Wzsolek)
QPR – Sheff Wed 3-0 (Hemed, Freeman, Wells)
Ipswich – QPR 0-2 (Selvmål, Hemed)
QPR – Derby 1-1 (Cameron)
Reading – QPR 0-1 (Leistner)

Vurdering: Vertene taper sjeldent, og da spesielt på hjemmebane. Bare ett tap har det blitt på eget gress siden september i fjor. Her får de derimot en tøff utfordring når et formsterkt QPR-lag kommer på besøk. Vertene har sannsynligvis et par tunge fravær som QPR kan utnytte, men likevel tror jeg dette blir et jevnt oppgjør. For meg fremstår uavgjort som det mest sannsynlige utfallet her.

Tips: U (3.30 @ Fansbet)


 

Brentford – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Thomas Frank ble forfremmet da Dean Smith valgte å reise til Aston Villa, men den ferske danske Brentford-sjefen har fått en fæl start i sin nye jobb. Etter tre kamper med hovedansvaret står Brentford med tre strake tap. Først tapte de en jevn kamp hjemme mot Bristol City hvor Brentford var uheldige som fikk et meget billig rødt kort på stillingen 0-0. Deretter tapte de en målfest på Deepdale mot Preston North End, mens det ble et nytt tap mot et formsterkt Norwich City-lag sist. Basert på det man har fått se i de tre siste kampene er det ingen grunn til å trykke på panikk-knappen, men den situasjonen kan fort endre seg dersom de røde og hvite ikke vinner kamper som den de har nå på lørdag. Brentford har nå ni kamper på rad i alle turneringer uten seier, og på hjemmebane har de 4-2-1. En sterk hjemmestatistikk, men samtlige tre poengtap på eget gress har kommet i lagets tre siste hjemmekamper.

Brentfords siste kamper:
Norwich – Brentford 1-0
Preston – Brentford 4-3 (Maupay, Watkins, Canos)
Brentford – Bristol City 0-1
Leeds – Brentford 1-1 (Maupay)
Brentford – Birmingham 1-1 (McEachran)

Millwall startet sesongen forferdelig og så ut som et helt annet lag enn det vi fikk se forrige sesong. Nå har de tatt seg sammen og fått ting til å fungere igjen. Forrige runde valset de over Ipswich Town hjemme på The Den, og nå har de vunnet tre av sine fire siste kamper. Denne formen har tatt de bort fra nedrykksplass og gitt de en liten luke ned til streken. Problemet for Neil Harris nå er å gjøre noe med borteformen. Forrige sesong gikk det 13 bortekamper før Millwall endelig vant på fremmed gress, mens de denne sesongen nå har spilt syv bortekamper på rad uten å vinne.  

Millwalls siste kamper:
Millwall – Ipswich 3-0 (Gregory x2, Leonard)
Millwall – Wigan 2-1 (Morison, Williams)
Reading – Millwall 3-1 (Wallace)
Millwall – Villa 2-1 (Elliott, Ferguson)
Forest – Millwall 2-2 (Williams, Gregory)

Vurdering: Brentford med tre strake tap, men de har både hatt utur og tøff motstand i disse kampene. Her møter de et  Millwall-lag som har bedre seg i det siste, men som sliter på bortebane. Det er ikke alltid lett å vite hvordan slike London-derby utvikler seg, men her taler magefølelsen helt klart til vertenes favør. Jeg markerer for hjemmeseier.

Tips: H (1.86 @ Fansbet)


 

Derby County – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det ble en spesiell kveld da Frank Lampard returnerte til Stamford Bridge i ligacupen tidligere denne uken. Litt overraskende valgte Chelsea å la både Fikayo Tomori og Mason Mount spille kampen, til tross for at de er på lån til Derby fra nettopp Chelsea. Valget skulle vise seg å være smart noen få minutter etter avspark da Tomori scoret et tragikomisk selvmål som ga Chelsea ledelsen. Derby slo tilbake kort tid senere, men tapte til slutt 2-3. I serien har de derimot hatt mer å juble for de siste rundene. Sterke seiere har det blitt mot topplagene Sheffield United og West Bromwich Albion, mens de tidvis rundspilte Middlesbrough på Riverside Stadium i forrige runde. Boro sikret seg likevel ett poeng til slutt etter et meget klønete selvmål av Jayden Bogle. Derby er nå oppe på en sjetteplass med 25 poeng og er ubeseiret på de fem siste ligakampene. Hjemme på Pride Park har de ikke tapt noen av sine seks siste hjemmekamper.    

Derbys siste kamper:
Chelsea – Derby 3-2 (Waghorn, Marriott)
Boro – Derby 1-1 (Selvmål)
West Brom – Derby 1-4 (Marriott, Wilson, Lawrence, Malone)
Derby – Sheff Utd 2-1 (Marriott, Bryson)
QPR – Derby 1-1 (Marriott)

Birmingham City startet sesongen med åtte kamper på rad uten seier. Likevel satt jeg med følelsen av at det snart ville løsne for blåtrøyene, ettersom prestasjonene i de åtte første kampene nesten alltid var imponerende. Etter hvert løsnet det også, og nå fremstår Birmingham som et av ligaens beste lag for øyeblikket. Etter seieren mot Sheffield Wednesday forrige runde har de vunnet fire kamper på rad. De spiller så bra at en spiss som Lukas Jutkiewicz plutselig ser ut som en toppscorerkandidat, og det er ikke noe man hadde forventet å få se noen gang. Nå har Birmingham elleve kamper på rad uten tap, og det skal manager Garry Monk ha mye av æren for. På bortebane har de 2-3-2 denne sesongen, men de har ikke tapt noen av sine fem siste på bortebane. Seierne på fremmed gress har kommet mot sterke lag som Stoke City og Leeds United.   

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Sheff Wed 3-1 (Mahoney, Jutkiewicz, Adams)
Birmingham – Reading 2-1 (Jutkiewicz, Gardner)
Stoke – Birmingham 0-1 (Adams)
Birmingham – Rotherham 3-1 (Jutkiewicz x3)
Brentford – Birmingham 1-1 (Morrison)

Vurdering: For en kamp dette blir! Derby County har vært helt fenomenale de siste kampene, og hjemme på Pride Park er de ikke enkle å forsvare seg mot. Her møter de et formsterkt Birmingham City-lag som spiller med stor selvtillit. Dette kan vippe alle veier, men dette er nok én av få ganger man vil få servert hjemmeseier for Derby til over to i odds. Derfor ville jeg valgt hjemmeseier dersom jeg måtte valgt et utfall, men det beste tipset er å styre unna spill her.

Tips: H (2.00 @ Fansbet)


 

Hull City – West Bromwich Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Nigel Adkins hadde nok et stort smil helt fra han la seg til å sove på lørdagskvelden og frem til han stod opp neste morgen. Hull vant nemlig den meget viktige kampen borte mot Bolton Wanderers forrige runde, og man kan bare tenke seg hvor hardt presset Adkins ville vært dersom tigrene hadde tapt det oppgjøret. Hull ligger nemlig fortsatt på nedrykksplass, men har nå tre poeng ned til tabelljumbo Ipswich Town. Man kan på ingen måter friskmelde Hull etter en seier mot et svakt Bolton-lag, og derfor bør både Adkins og spillerne ha kommet raskt ned på jorda igjen foran lørdagens tøffe hjemmekamp. På KCOM Stadium har Hull svake 1-2-4 denne sesongen, hvor deres eneste seier kom mot tabelljumbo Ipswich Town.

Hulls siste kamper:
Bolton – Hull 0-1 (Campbell)
Bristol City – Hull 1-0
Hull – Preston 1-1 (Bowen)
Sheff Utd – Hull 1-0
Hull – Leeds 0-1

Darren Moore fikk mye ros tidligere i høst da hans West Bromwich Albion høvlet over det meste av motstand og scoret mål på bestilling. De siste ukene har de derimot sett meget skuffende ut. Først var de helt tannløse i en bortekamp mot Wigan Athletic som endte med 0-1 tap. Deretter ble de revet i stykker hjemme mot opprykksrival Derby County. I forrige runde kom Blackburn Rovers på besøk på The Hawthorns, og tidvis i det oppgjøret hadde de store problemer med å forsvare seg mot den nyopprykkede klubben. På slutten av kampen fikk de derimot en gavepakke da Rovers måtte sette en utespiller i mål og fullføre de drøye 20 siste minuttene med én spiller færre på banen. Til tross for et par farlige innlegg klarte de likevel ikke utnytte overtallet og den svake målvakten, slik at kampen til slutt endte 1-1. Nå må West Brom opp flere hakk, ettersom prestasjonene de siste rundene har ikke vært i nærheten av det man forventer av lag som skal kjempe i toppen.

West Broms siste kamper:
West Brom – Blackburn 1-1 (Dawson)
West Brom – Derby 1-4 (Rodriguez)
Wigan – West Brom 1-0
West Brom – Reading 4-1 (Gayle x2, Barnes, Bartley)
Sheff Wed – West Brom 2-2 (Selvmål, Barnes)

Vurdering: Hull City med livsviktig seier forrige runde, men de møter tøffere motstand her. West Bromwich Albion har lagt bak seg flere svake kamper, men jeg tror de løfter seg selv et par hakk denne helgen. De møter et Hull-forsvar som sjeldent klarer stenge igjen bakover, og da bør det være gode muligheter for scoringer for gjestene. Jeg går for borteseier på KCOM Stadium.

Spill: B (2.15 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Paul ut. Paul inn. Det er status på Portman Road. Paul Hurst fikk 15 kamper som Ipswich Town-manager før eier Marcus Evans hadde fått nok. Kort tid etter Hurst forlot klubben ble Paul Lambert klar som ny Ipswich-sjef, og det kunne virke som om det managerbyttet hadde ligget i kortene en liten stund. Lambert oppnådde stor suksess med Ipswichs erkerival Norwich City, men har bedt supporterne om å glemme fortiden og heller fokusere på det Lambert leverer fra nå av. Lambert fikk se Ipswich tape hele 0-3 borte mot Millwall forrige runde, og nå ligger blåtrøyene helt nede på jumboplass på tabellen med ni poeng etter 15 serierunder. De har tre strake tap og fem poeng opp til trygg plass. Hjemme på Portman Road har Ipswich 0-5-2 denne sesongen. De er det eneste laget i Championship som fortsatt venter på sin første hjemmeseier. 

Ipswichs siste kamper:
Millwall – Ipswich 3-0
Leeds – Ipswich 2-0

Ipswich – QPR 0-2
Swansea – Ipswich 2-3 (Selvmål, Chalobah, Edwards)
Ipswich – Boro 0-2

Etter en tung start på sesongen hvor de blant annet gikk ti kamper på rad uten seier, har det nå løsnet for Preston North End. De har ikke tapt noen av sine fem siste kamper, og med bedre flyt kunne de stått med fem strake seiere. Istedenfor har bare to av disse fem kampene endt med seier, mens tre har endt uavgjort. De to seierne har kommet på hjemmebane, og i begge disse oppgjørene scoret Preston fire mål. The Lilywhites har kommet seg opp fra nedrykksplass, men har bare to poeng ned til feil side av streken. Forrige sesong var Lancashire-klubben sterke på bortebane, men denne sesongen har de fortsatt ikke vunnet på fremmed gress. 0-2-5 er status på bortebane så langt i høst. 

Prestons siste kamper:
Preston – Rotherham 1-1 (Barkhuizen)
Preston – Brentford 4-3 (Robinson x2, Browne, Barkhuizen)
Hull – Preston 1-1 (Moult)
Preston – Wigan 4-0 (Robinson, Barkhuizen, Gallagher, Selvmål)
Aston Villa – Preston 3-3 (Moult, Gallagher, Johnson)

Vurdering: Et hjemmelag som aldri vinner på hjemmebane møter et bortelag som aldri vinner på bortebane. Ser man på formen er det ingen tvil om at Preston har vært sterkest i det siste, men hos Ipswich er det en managerdebutant nede ved sidelinjen. Det er med andre ord helt umulig å spå utfallet i dette oppgjøret. I mangel av bedre alternativer ender jeg derfor opp med å markere for uavgjort her.

Spill: U (3.25 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Sheffield United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Mange trodde nok at Nottingham Forest skulle ta seg videre til kvartfinalen i ligacupen da de ble trukket mot Burton Albion i åttendedelsfinalen. Slik skulle det ikke gå. Forest tapte 2-3 borte mot The Brewers denne uken, og etter kampen følte manager Aitor Karanka at han skyldte de tilreisende supporterne en unnskyldning. I ligaen har det derimot vært mer å juble for de siste rundene. Forest har bare tapt én av sine ni siste kamper. Forrige runde ledet de lenge 1-0 borte mot Leeds United, men måtte til slutt ta til takke med ett poeng etter at Kemar Roofe styrte inn utligningsmålet med armen for hjemmelaget. Forest følte seg derfor snytt etter den kampen, men kan likevel se tilbake på flere gode resultater i det siste. Nå ligger rødtrøyene på en syvendeplass med 23 poeng, og opp til direkte opprykksplass skiller det bare fire poeng. Hjemme på City Ground har Forest 3-3-1 denne sesongen, hvor tapet kom mot Norwich City i forrige hjemmekamp.

Forests siste kamper:
Burton – Forest 3-2 (Appiah, Grabban)
Leeds – Forest 1-1 (Robinson)
Bolton – Forest 0-3 (Grabban x2, Lolley)
Forest – Norwich 1-2 (Grabban)
Boro – Forest 0-2 (Lolley, Grabban)

Sheffield United troner øverst på tabellen i Championship etter at de vant hele 4-2 hjemme mot Wigan Athletic forrige runde. Billy Sharp hadde ikke scoret en hattrick på over ti år, men fikk endelig gjort noe med den saken i storseieren over Wigan. Med sine tre mål ble han den store helten på Bramall Lane forrige helg. At The Blades nå leder tabellen er ingen tilfeldighet, ettersom deres prestasjoner har vært meget imponerende. Spesielt Enda Stevens fortjener mye ros for sine gode offensive bidrag på venstresiden. Nå har Yorkshire-klubben bare tapt én av sine åtte siste kamper, og på bortebane har de vunnet fire av sine syv kamper i høst. 

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Wigan 4-2 (Sharp x3, Selvmål)
Sheff Utd – Stoke 1-1 (Clarke)
Derby – Sheff Utd 2-1 (Basham)
Sheff Utd – Hull 1-0 (McGoldrick)
Blackburn – Sheff Utd 0-2 (Sharp x2)

Vurdering: To sterke lag møtes på City Ground lørdag ettermiddag. Begge lagene har vist bra form utover høsten, men i mine øyne har gjestene sett hakket sterkere ut. Her har derimot Forest fordelen av å spille på hjemmebane, og jeg klarer ikke se for meg noe annet enn at dette blir et jevnt oppgjør. Her ender jeg opp med å markere for uavgjort. 

Spill: U (3.30 @ Fansbet)

 


 

Reading – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen….

Hver gang Reading får seg en opptur under Paul Clements ledelse, går det som regel ikke lang tid før det kommer en ny nedtur. Tre ganger har de dratt i land seieren i sine kamper i høst, men så langt har de ikke klart å følge opp med en ny seier i den påfølgende kampen. For tre runder siden vant The Royals 3-1 hjemme mot Millwall, men i de to siste kampene har det blitt tap både mot Birmingham City og Swansea City. Nå skal det sies at det er to tøffe bortekamper, men det er likevel helt klart noe som ikke helt stemmer på Madejski Stadium. Reading ligger på nedrykksplass med to poeng opp til trygg plass. Hjemme i Berkshire har de 2-0-5, men de to seierne har kommet i løpet av lagets tre siste hjemmekamper.  

Readings siste kamper:
Swansea – Reading 2-0
Birmingham – Reading 2-1 (Meite)
Reading – Millwall 3-1 (Meite x2, Baldock)
West Brom – Reading 4-1 (Bacuna)
Reading – QPR 0-1

Etter to knepne 1-0 seiere var Bristol City i ferd med å stable sammen en ny god periode med bra form, men hjemme mot Stoke City sa det stopp forrige helg. Darren Fletcher scoret kampens eneste mål da The Robins selv fikk oppleve hvordan det føles å tape 0-1. Nå gjelder det å slå tilbake så fort som mulig etter tapet mot Stoke, og det er noe rødtrøyene ikke alltid har vært like god til. Bristol City ligger nå på en 11. plass med 22 poeng. De har stødige og gode ut i høst, og med litt flyt og marginer på riktig side kan de blande seg inn i opprykkskampen utover vinteren. På bortebane har de brukbare 3-2-2 denne sesongen, og i forrige bortekamp vant de mot vanligvis meget hjemmesterke Brentford.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City  – Stoke 0-1
Bristol City – Hull 1-0 (Diedhiou)
Brentford – Bristol City 0-1 (Eliasson)
Bristol City – Sheff Wed 1-2 (Taylor)
Rotherham – Bristol City 0-0

Vurdering: Reading har vært skuffende i høst, men har glimtvis fått vise frem gode prestasjoner. Bristol City har vært stabilt gode, men mangler av og til det lille ekstra. Etter noen fæle hjemmekamper har det løsnet litt på eget gress for Reading, men her tror jeg The Royals får seg en nedtur. Jeg tror gjestene stikker av med en knepen seier her, men ville ikke anbefalt å sette penger på dette oppgjøret.

Spill: B (2.25 @ Fansbet)


 

Rotherham United – Swansea City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer …

Uavgjort borte mot Preston North End og Middlesbrough er absolutt godkjent for Rotherham United. Spesielt når man ikke har vunnet noen av sine 33 siste bortekamper på dette nivået. Rotherham nærmer seg derimot en borteseier nå, men samtidig er det viktig at de klarer holde vedlike den gode hjemmeformen som de viste tidligere i sesongen. Rotherham vant tre av sine fire første hjemmekamper, men nå har de spilt uavgjort i samtlige av sine tre siste hjemmekamper. I de to siste hjemmekampene leverte de meget gode prestasjoner, men hadde litt stang ut. Det har ikke Rotherham råd til å ha dersom de skal unngå nedrykk denne sesongen. The Millers har nå åtte kamper på rad uten seier, noe som gjør at de nå bare har to poeng ned til nedrykksplassene. Hjemme på New York Stadium har de totalt 3-3-1 denne sesongen.

Rotherhams siste kamper:
Preston – Rotherham 1-1 (Smith)
Boro – Rotherham 0-0
Rotherham – Bolton 1-1 (Vaulks)
Birmingham – Rotherham 3-1 (Taylor)
Rotherham – Bristol City 0-0

Ledet an av Daniel James og Bersant Celina har Swansea City nå lagt bak seg to meget imponerende kamper. Hjemme mot Blackburn Rovers og Reading var på mange måter bare seier godt nok, men likevel er det ingen kamper i denne ligaen som er enkle. Den direkte stilen til James og Celina har vært en fryd å se på, mens Ollie McBurnie endelig scoret igjen da Reading ble slått. Swansea er nå oppe på en åttendeplass med 23 poeng og har nå bare fire poeng opp til direkte opprykk. Det er ganske utrolig med tanke på hvor varierende starten på sesongen har vært for dette Swansea-laget. På bortebane har waliserne 2-3-2 denne sesongen. De har ikke vunnet noen av sine fire siste bortekamper, og i disse fire bortekampene har de ikke scoret et eneste mål. 

Swanseas siste kamper:
Swansea – Reading 2-0 (McBurnie x2)
Swansea – Blackburn 3-1 (Selvmål, Celina, Roberts)
Aston Villa – Swansea 1-0
Swansea – Ipswich 2-3 (Celina, Selvmål)
Wigan – Swansea 0-0

Vurdering: Rotherham vinner ikke kamper lengre, men er sterke på hjemmebane. De har plukket et par imponerende poeng på bortebane også i det siste. Her møter de et Swansea-lag som kommer til denne kampen fulle av selvtillit etter to gode seiere. På bortebane har Swansea større problemer, og det tror jeg vertene kan utnytte. Dette blir nok jevnt og målfattig. Likevel tar jeg en råsjans og prøver hjemmeseier her.

Tips: H (3.40@ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Sheffield Wednesday snek seg oppover tabellen i høst uten å særlig imponere, med unntak av de fantastiske målene til Adam Reach. Nå har de ikke hatt like bra flyt som tidligere i høst, og det ser man klart på resultatene. Uglene har tre strake tap og bare én seier på de seks siste kampene. I de to siste bortekampene mot Queens Park Rangers og Birmingham City har de sluppet inn totalt seks mål, og man kan trygt si at forsvarsspillet ikke fungerer som det skal for Jos Luhukay & Co. Nå har Wednesday falt ned til en 15. plass med 19 poeng. Hjemme på Hillsborough har Yorkshire-klubben bare tapt én av sine syv hjemmekamper denne sesongen, og det skjedde da Middlesbrough var på besøk for to uker siden. Totalt har uglene 4-2-1 på hjemmebane.    

Sheff Weds siste kamper:
Birmingham – Sheff Wed 3-1 (Fletcher)
QPR – Sheff Wed 3-0
Sheff Wed – Boro 1-2 (Reach)
Bristol City – Sheff Wed 1-2 (Joao x2)
Sheff Wed – West Brom 2-2 (Reach, Forestieri)

I mine øyne fremstår Norwich City som ligaens beste lag for øyeblikket. Måten de dominerer kamper på har tatt pusten av meg de siste ukene, og jeg har til og med dristet meg til å sette noen kronasjer på at dette her ender med opprykk for The Canaries. Det er tidlig og mye kan skje, men det er ingen tvil om at Daniel Farke endelig har noe spennende på gang med dette Norwich-laget. I de tre siste rundene har de vunnet mot sterke lag som Nottingham Forest, Aston Villa og Brentford. Disse seierne har vært alt annet enn heldige, mens de i ligacupen imponerte stort til tross for at de tapte mot AFC Bournemouth. Bournemouth-sjef Eddie Howe var full av lovord om Norwich etter kampen, og mente at de lagene som skal ta Norwich denne sesongen bør være meget gode. Nå er Norwich oppe på en fjerdeplass med 27 poeng. Det er like mange poeng som Leeds United på direkte opprykksplass, samt to poeng bak serieleder Sheffield United. På bortebane har Norwich sterke 3-3-1 denne sesongen, og tre av de fire siste bortekampene har endt med seier. 

Norwichs siste kamper:
Bournemouth – Norwich 2-1 (Hernandez)

Norwich – Brentford 1-0 (Buendia)
Norwich – Aston Villa 2-1 (Rhodes x2)
Forest – Norwich 1-2 (Klose x2)
Norwich – Stoke 0-1

Vurdering: Sheffield Wednesday har en sterk hjemmestatistikk å vise til, men de har ikke vært gode den siste tiden. Her møter de et Norwich City-lag som ser bedre ut enn på lenge. Jeg har stor tro på at gjestene kan stikke av med tre poeng fra Hillsborough på lørdag. Jeg markerer for borteseier.

Tips: B (2.35 @ Fansbet)


 

Stoke City – Middlesbrough
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer ..

Det går litt opp og ned for Stoke City i høst. De har vist at de kan vinne på dårlige dager, tape på gode dager og samtidig slite litt med å leverte stabilt gode prestasjoner over tid. Hvis man skulle gitt et terningkast på sesongen til Stoke så langt, ville det ikke vært mange øyne på terningen. Likevel har de bare syv poeng opp til direkte opprykk etter 15 serierunder. Forrige runde vant de 1-0 borte mot Bristol City, og på de ni siste kampene har det bare blitt to tap. Det er absolutt fremgang å spore, men Stoke ser fremdeles ut til å være et stykke unna det nivået man forventer at de skal være på. Hjemme på Bet365 Stadium har de 3-1-3 denne sesongen, men to av de tre siste hjemmekampene har endt med tap.

Stokes siste kamper:
Bristol City – Stoke 0-1 (Fletcher)
Sheff Utd – Stoke 1-1 (Allen)
Stoke – Birmingham 0-1
Norwich – Stoke 0-1 (Selvmål)
Stoke – Bolton 2-0 (Martins-Indi, Ince)

Stortalentet Lewis Wing har vist mye bra siden han imponerte under sommerens sesongoppkjøring. I midtuken fikk han tillit fra start i ligacupen mot Crystal Palace. Der vartet han opp med en fantastisk scoring som viste seg å være nok til å sikre kvartfinale mot Burton Albion. Boro har hatt en god start på sesongen hvor de har vært bunnsolide bakover på banen. Fremover har det derimot lugget litt. De ligger nå på tredjeplass med to poeng til tabelltopp og har 17-8 i målforskjell etter 15 serierunder. Forrige helg fikk de hjelp av det spesielt selvmål mot Derby County da de spilte uavgjort 1-1 på Riverside Stadium. I starten av kampen mot Derby viste Boro noe som må ha vært nære årsverste. Boro har nå bare to seiere på de syv siste ligakampene, og er et lite stykke unna det som man gjerne kan se på som opprykksform. På bortebane har de klart seg bra denne sesongen. Sammen med Leeds United er Boro ligaens beste bortelag med 3-3-1 på sine syv bortekamper. Deres eneste tap på fremmed gress kom mot Norwich City.  

Boros siste kamper:
Boro – Crystal Palace 1-0 (Wing)
Boro – Derby 1-1 (Selvmål)
Boro – Rotherham 0-0
Sheff Wed – Boro 1-2 (Besic, Assombalonga)
Boro – Forest 0-2

Vurdering: Stoke City har ikke overbevist i høst, men er ikke langt unna toppen. De har blitt gradvis bedre de siste månedene, men får en tøff oppgave mot et solid og sterkt Middlesbrough-lag på lørdag. Boro holder det tett bakover, men mangler litt fremover på banen. Jeg ser for meg et jevnt oppgjør hvor begge lagene blir stående igjen med ett poeng hver. 

Spill:  U (3.15 @ Fansbet)


 

Wigan Athletic – Leeds United
Kampstart: 14.30
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Borte dårlig, hjemme best. Slik har det vært for Wigan Athletic etter opprykket fra League One i vår. I Championship har de vist at de helt klart hører hjemme på dette nivået, men på bortebane får de ikke ting til å stemme. The Latics har tapt syv av sine åtte bortekamper denne sesongen, men hjemme på DW Stadium er de sterke. Faktisk er de det beste hjemmelaget i Championship så langt i høst. Etter syv hjemmekamper står de med fem seiere og to uavgjorte. Ingen av deres hjemmekamper har endt med tap. Denne flotte hjemmeformen er samtidig grunnen til at Wigan for øyeblikket bare er syv poeng bak søndagens motstander som i skrivende stund ligger på direkte opprykksplass. Formen totalt sett har dog ikke vært den beste for Wigan. Paul Cook & Co har nemlig bare vunnet én av sine seks siste kamper.

Wigans siste kamper:
Sheff Utd – Wigan 4-2 (Naismith, Garner)
Millwall – Wigan 2-1 (Selvmål)
Wigan – West Brom 1-0 (Windass)
Preston – Wigan 4-0
Wigan – Swansea 0-0

Det har nærmest blitt en vane i høst at Leeds United dominerer kampene sine gjennom høy ballbesittelse og flere avslutninger, men det mangler fortsatt noe i siste tredjedel av banen. Farlige innlegg skaper de ofte, men de store sjansene har en tendens til å utebli sammenlignet med hvor mye de presser motstanderne. Forrige runde spilte de uavgjort 1-1 mot Nottingham Forest i en kamp hvor Kemar Roofe reddet poeng da han satte inn utligningsmålet med armen. Leeds er i skrivende stund på andreplass på tabellen og kan være godt fornøyd med sesongen så langt, men samtidig kunne den fort ha vært enda bedre. Med bedre uttelling kunne Marcelo Bielsa & Co hatt en luke på toppen av tabellen. Leeds startet sesongen med tre strake seiere, men etterpå har de ikke klart å vinne to kamper på rad. Det er noe de må få til dersom de skal være med helt øverst. Yorkshire-klubben er ligaens beste bortelag med 3-3-1 på sine syv bortekamper denne sesongen. 

Leeds siste kamper:
Leeds – Forest 1-1 (Roofe)
Leeds – Ipswich 2-0 (Cooper, Roofe)
Blackburn – Leeds 2-1 (Klich)
Leeds – Brentford 1-1 (Jansson)
Hull – Leeds 0-1 (Roberts)

Vurdering: Wigan Athletic er kruttsterke på hjemmebane. Paul Cook har en tydelig og god spillestil som gjør det vanskelig for alle som kommer på besøk til DW Stadium. Leeds United har sett sterke ut i hele høst og klarer seg godt på bortebane. Dette her kan egentlig vippe alle veier, men i mine øyne fremstår uavgjort som det mest sannsynlige utfallet her.

Tips: U (3.35 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply