Skrevet av: Eirik Aase

 

Wigan Athletic – Leeds United
Kampstart: 14.30
Skader og Suspensjoner: Nick Powell og Gary Roberts er usikre hos vertene. Gjestene mangler Gaetano Berardi, Izzy Brown, Patrick Bamford og Luke Ayling.

Borte dårlig, hjemme best. Slik har det vært for Wigan Athletic etter opprykket fra League One i vår. I Championship har de vist at de helt klart hører hjemme på dette nivået, men på bortebane får de ikke ting til å stemme. The Latics har tapt syv av sine åtte bortekamper denne sesongen, men hjemme på DW Stadium er de sterke. Faktisk er de det beste hjemmelaget i Championship så langt i høst. Etter syv hjemmekamper står de med fem seiere og to uavgjorte. Ingen av deres hjemmekamper har endt med tap. Denne flotte hjemmeformen er samtidig grunnen til at Wigan for øyeblikket bare er syv poeng bak søndagens motstander som i skrivende stund ligger på direkte opprykksplass. Formen totalt sett har dog ikke vært den beste for Wigan. Paul Cook & Co har nemlig bare vunnet én av sine seks siste kamper.

Wigans siste kamper:
Sheff Utd – Wigan 4-2 (Naismith, Garner)
Millwall – Wigan 2-1 (Selvmål)
Wigan – West Brom 1-0 (Windass)
Preston – Wigan 4-0
Wigan – Swansea 0-0

Det har nærmest blitt en vane i høst at Leeds United dominerer kampene sine gjennom høy ballbesittelse og flere avslutninger, men det mangler fortsatt noe i siste tredjedel av banen. Farlige innlegg skaper de ofte, men de store sjansene har en tendens til å utebli sammenlignet med hvor mye de presser motstanderne. Forrige runde spilte de uavgjort 1-1 mot Nottingham Forest i en kamp hvor Kemar Roofe reddet poeng da han satte inn utligningsmålet med armen. Leeds er i skrivende stund på andreplass på tabellen og kan være godt fornøyd med sesongen så langt, men samtidig kunne den fort ha vært enda bedre. Med bedre uttelling kunne Marcelo Bielsa & Co hatt en luke på toppen av tabellen. Leeds startet sesongen med tre strake seiere, men etterpå har de ikke klart å vinne to kamper på rad. Det er noe de må få til dersom de skal være med helt øverst. Yorkshire-klubben er ligaens beste bortelag med 3-3-1 på sine syv bortekamper denne sesongen.

Leeds siste kamper:
Leeds – Forest 1-1 (Roofe)
Leeds – Ipswich 2-0 (Cooper, Roofe)
Blackburn – Leeds 2-1 (Klich)
Leeds – Brentford 1-1 (Jansson)
Hull – Leeds 0-1 (Roberts)

Vurdering: Wigan Athletic er kruttsterke på hjemmebane. Paul Cook har en tydelig og god spillestil som gjør det vanskelig for alle som kommer på besøk til DW Stadium. Leeds United har sett sterke ut i hele høst og klarer seg godt på bortebane. Dette her kan egentlig vippe alle veier, men i mine øyne fremstår uavgjort som det mest sannsynlige utfallet her.

Tips: U (3.35 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply