Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Fredag:
20.45: Sheffield United – Sheffield Wednesday (Viasport 2)

Lørdag:
16.00: Reading – Ipswich Town (Viasport 2)

18.30: West Bromwich Albion – Leeds United (Viasport 2)

Rundens trippel: 

FREDAG:

Sheffield United – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Mark Duffy kan være klar igjen for vertene, samtidig som Chris Basham er tilbake fra suspensjon. Gjestene håper at både Fernando Forestieri og Marco Matias skal bli klare til fredagens derby.

Det er ikke så ofte man får servert slike fantastiske derbykamper som “Steel City Derby” under flomlys på kvelden på grunn av sikkerhetsmessige årsaker. Heldigvis skjer det av og til, som blant annet da disse to lagene møttes i januar. Fredag kveld er det klart for en ny utgave av det intense og fantastiske derbyet mellom de to største klubbene i Sheffield. At kampen spilles under flomlys passer bra, ettersom den første kampen som noensinne ble spilt under flomlys ble spilt på nettopp Bramall Lane på 1800-tallet. Sheffield United kommer til fredagens kamp fulle av selvtillit etter en flott start på sesongen. De tapte 0-1 mot Nottingham Forest sist, men har gjennom hele høsten fremstått som en klar utfordrer i toppen av tabellen. Fem av de åtte siste har endt med seier, og de ser virkelig bra ut når de spiller fotball den måten Chris Wilder ønsker at laget skal spille. Hjemme på Bramall Lane tapte The Blades serieåpningen, men etterpå har de gått syv kamper på rad uten tap. Det gjør de til ligaens beste hjemmelag sammen med tre andre lag. 

Sheff Utds siste kamper:
Forest – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – Wigan 4-2 (Sharp x3, Selvmål)
Sheff Utd – Stoke 1-1 (Clarke)
Derby – Sheff Utd 2-1 (Basham)
Sheff Utd – Hull 1-0 (McGoldrick)

De fleste Sheffield Wednesday-supportere gruer seg nok mer enn de gleder seg til fredagens derby. Der det meste er positivt i den rød og hvite delen av byen, er det meste mørkt i den andre delen. Forrige helg fikk mange supportere nok da Norwich City vant hele 4-0 på Hillsborough, og selv om den kampen startet forholdsvis jevnt, kunne det tapet blitt enda verre med tanke på sjansene Norwich skapte. Nå har Wednesday fire tap på rad og både eier Dejphon Chansiri og manager Jos Luhukay har fått merke misnøyen fra deler av fansen den siste tiden. Takket være en bra start på sesongen er ikke uglene lenger nede på tabellen enn en 17. plass med 19 poeng, men ned til nedrykksplass skiller det bare fire poeng. Den luken kan fort bli tettet dersom ikke uglene skjerper seg snart. Nøkkelspiller Adam Reach har likevel klart å holde et positivt fokus i forkant av fredagens derby. Han er fast bestemt på at dette kan bli vendepunktet i uglenes sesong. På bortebane har 3-0-5 denne sesongen, og bare ett lag har sluppet inn flere mål på fremmed gress enn Wednesday.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Norwich 0-4
Birmingham – Sheff Wed 3-1 (Fletcher)
QPR – Sheff Wed 3-0
Sheff Wed – Boro 1-2 (Reach)
Bristol City – Sheff Wed 1-2 (Joao x2)

Vurdering: Forrige sesong tok Sheffield United en sterk seier på Hillsborough, mens det ble 0-0 da lagene møttes på Bramall Lane. Denne sesongen virker situasjonen å være helt annerledes. Det har vært en stor forskjell mellom lagenes resultater og prestasjoner i høst. Man sier ofte at slike kamper som dette lever sitt helt eget liv, men det er nok en myte. Sansynligheten for hjemmeseier her er nemlig meget stor. Det virker som om stemningen i klubben hos vertene er mye bedre enn hos gjestene for øyeblikket, og derfor tror jeg på hjemmeseier her. Dersom det blir en klar hjemmeseier tror jeg samtidig det kan komme til å koste Sheffield Wednesday-sjef Jos Luhukay jobben.

Tips: H (1.50 @ Fansbet)

 


 LØRDAG:

Reading – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

“Denne seieren reddet nok jobben min” var ordene til Reading-sjef Paul Clement etter at The Royals vant 3-2 hjemme mot Bristol City forrige helg. Det vil i så fall ikke overrasket meg, ettersom jeg har ventet en stund nå på at ledelsen i klubben skal foreta seg noe. Reading har nemlig ikke sett bra ut i høst og ligger nå på nedrykksplass med 15 poeng etter 16 runder. Det er ikke krise med tanke på hvor jevnt det er, men mangelen på fremgang i prestasjonene til The Royals er urovekkende. Seieren mot Bristol City var sterk, men samtidig hadde det ikke vært noe å si på at Berkshire-klubben hadde stått igjen uten poeng. Nå har Reading to seiere på de fire siste kampene. En seier her vil kunne gi en meget god følelse i landslagspausen. Hjemme på Madejski Stadium har de 3-0-5 denne sesongen, men det er verdt å merke seg at disse tre seierne har alle kommet i løpet av deres fire siste hjemmekamper.   

Readings siste kamper:
Reading – Bristol City 3-2 (Meite, Bacuna, Kelly)
Swansea – Reading 2-0
Birmingham – Reading 2-1 (Meite)
Reading – Millwall 3-1 (Meite x2, Baldock)
West Brom – Reading 4-1 (Bacuna)

Det ble ingen drømmedebut for Paul Lambert som Ipswich Town-manager. Det så lyst ut da de ledet 1-0 i andre omgang på Portman Road mot Preston North End, men det var en annen Paul som skulle ødelegge moroa for Lambert. Da snakker jeg selvsagt som Paul Gallagher. Preston-spilleren ble byttet inn, scoret med sin første berøring, før han senere måtte overta som keeper da Chris Maxwell ble utvist. Gallagher slapp ikke inn mål det siste kvarteret og dermed endte kampen uavgjort. Ipswich står derfor med fire kamper på rad uten seier og ligger på nedrykksplass. På videoer fra treningsfeltet denne uken har man fått se Lambert jobbe knallhardt med små detaljer ute på feltet. Kanskje får vi se resultater av det på lørdag? På bortebane har de tatt sesongens eneste seier mot Swansea City. Totalt har de svake 1-1-6 på fremmed gress.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Preston 1-1 (Sears)
Millwall – Ipswich 3-0
Leeds – Ipswich 2-0
Ipswich – QPR 0-2
Swansea – Ipswich 2-3 (Selvmål, Chalobah, Edwards)

Vurdering: Reading med et par sterke hjemmeseiere i det siste, mens Ipswich Town har fått ny manager. Det er ikke enkelt å vurdere denne kampen. Reading har sett sterkere ut, men jeg tror Ipswich kan få et løft snart. Skadeproblemene fremover på banen for Reading gjør det samtidig litt vanskeligere å stole på vertene her. Jeg ender derfor opp med å markere for uavgjort.

Tips: U (3.20 @ Fansbet)


 

Birmingham City – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Etter elleve kamper på rad uten tap kom det et nederlag for Garry Monk og hans Birmingham City. De tok riktignok ledelsen borte mot Derby County forrige helg, men tapte til slutt 1-3. Det er ingen skam i å tape i en så tøff bortekamp, men tre enkle baklengsmål gjorde nok likevel vondt å svelge for Monk. Nå har de muligheten til å slå tilbake på første forsøk når Hull City kommer på besøk. Birmingham ligger på en 10. plass med 23 poeng og kan jobbe seg opp mot play-off plass med seier her. Hjemme på St Andrews har de fortsatt ikke tapt denne sesongen. De har 3-5-0 på sine åtte hjemmekamper. 

Birminghams siste kamper:
Derby – Birmingham 3-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Sheff Wed 3-1 (Mahoney, Jutkiewicz, Adams)
Birmingham – Reading 2-1 (Jutkiewicz, Gardner)
Stoke – Birmingham 0-1 (Adams)
Birmingham – Rotherham 3-1 (Jutkiewicz x3)

Hull City med to seiere på rad. Fraizer Campbell har blitt matchvinner og eneste målscorer i begge kampene, mens man bakover på banen har unngått baklengsmål. Manager Nigel Adkins må føle seg 20kg lettere i disse dager, ettersom det er vanskelig å se for seg at han fortsatt ville vært Hull-sjef dersom de to kampene hadde endt med tap. Til tross for to seiere på rad ligger Hull fortsatt på nedrykk, og samtidig må det nevnes at de to seierne kom mot lag som har vist seg å være i fæl form for øyeblikket. Krisen er på ingen måter over for Adkins & Co. På bortebane har Hull 2-1-5 denne sesongen.  

Hulls siste kamper:
Hull – West Brom 1-0 (Campbell)
Bolton – Hull 0-1 (Campbell)
Bristol City – Hull 1-0
Hull – Preston 1-1 (Bowen)
Sheff Utd – Hull 1-0

Vurdering: Birmingham med tap sist, men har vist meget bra form over lengre tid. Her møter de et Hull-lag som har vunnet to på rad mot ymse motstand. En seier her ville derimot vist at Hull endelig har fått ting til å fungere igjen. Den seieren tror jeg dog ikke kommer. Birmingham er meget sterke og bør kunne stå igjen med tre poeng etter at Hull har vært på besøk.

Tips: H (1.86 @ Fansbet)


 

Blackburn Rovers – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Queens Park Rangers kom til Ewood Park med en kampplan som tilsa at de var mer enn fornøyd med ett poeng. Det lyktes de nesten med ettersom Rovers ikke fikk spilt seg frem til noe særlig med sjanser, men like før slutt sikret Bradley Dack seieren fra straffemerket. Ben Brereton kom inn og skaffet straffesparket som Dack scoret på, men i mine øyne var det et heldig straffespark for vertene. Det er ikke mange som snakker om sesongen til Rovers ettersom de helt siden sesongstart har vært en plass midt på tabellen, men det faktum at de bare har tapt tre av sine 16 første kamper etter opprykket er meget imponerende. Nå er de helt oppe på en åttendeplass med sine 25 poeng, og kan gå opp på play-off plass med seier her. Hjemme på Ewood Park har de 3-4-1 denne sesongen. Det tapet kom mot Sheffield United og er det eneste ligatapet på hjemmebane siden september i fjor.     

Blackburns siste kamper:
Blackburn – QPR 1-0 (Dack)
West Brom – Blackburn 1-1 (Reed)
Swansea – Blackburn 3-1 (Mulgrew)
Blackburn – Leeds 2-1 (Graham, Lenihan)
Bolton – Blackburn 0-1 (Dack)

Rotherham United ble rundspilt av Swansea City forrige helg, men sikret seg likevel tre poeng takket være to straffescoringer av Ryan Manning mot slutten av kampen. Etter kampen gikk blant annet Rotherham-spiller Joe Newell ut på sosiale medier og spøkte om at han ville gi beskjed til politiet om at det hadde skjedd et ran på New York Stadium. På hjemmebane er Rotherham sterke, men det har vært verre på fremmed gress. Denne sesongen står de med 0-2-6 på bortebane og er dermed ligaens dårligste bortelag. Likevel har de tatt sterke poeng borte mot Middlesbrough og Preston North End i sine to siste bortekamper. Går man lenger tilbake i tid vil man se at Rotherham ikke har vunnet noen av sine 33 siste bortekamper i Championship. Kanskje kan de gjøre noe med den fæle statistikken på lørdag?    

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Swansea 2-1 (Manning x2)
Preston – Rotherham 1-1 (Smith)
Boro – Rotherham 0-0
Rotherham – Bolton 1-1 (Vaulks)
Birmingham – Rotherham 3-1 (Taylor)

Vurdering: Blackburn Rovers er solide og har et stort fokus på å forsvare seg som et lag under Tony Mowbrays ledelse. Det gjør at angrepsspillet av og til lider litt. Av den grunn tror jeg fort det kan bli en kamp hvor vertene stanger mot Rotherhams forsvarsmur. Jeg ser ikke bort fra at det blir få scoringer, men har samtidig troen på at vertene vil finne veien til nettmaskene minst én gang før kampen er over. Derfor markerer jeg for hjemmeseier.

Tips: H (1.68 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Swansea City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Phil Parkinson er et navn som blir heftig diskutert både hos avisene og i sosiale medier. Mange mener at Bolton Wanderers-manageren har gjort en fenomenal jobb så langt og fortjener å fortsette som Bolton-sjef til tross for dårlige resultater den siste tiden. Andre mener at alt bare går én vei nå, og at en endring på managersiden er den eneste veien å gå for å unngå nedrykk. Jeg er usikker på om at en ny manager ville klart å få mye mer ut av den spillertroppen som Parkinson har til rådighet, og sitter derfor trygt plassert på gjerdet. Det som derimot er sikkert er at den nåværende formen er elendig. På de seks siste kampene har det bare blitt ett poeng, og i enkelte av disse kampene har hvittrøyene virkelig ikke sett bra ut. Hjemme på University of Bolton Stadium har de tapt fem av sine seks siste kamper.

Boltons siste kamper:
Aston Villa – Bolton 2-0
Bolton – Hull 0-1
Bolton – Forest 0-3
Rotherham – Bolton 1-1 (Doidge)
Bolton – Blackburn 0-1

Hvordan Swansea City klarte rote bort tre poeng mot Rotherham United forrige runde er ikke enkelt å forstå. Swansea var det klart beste laget på New York Stadium og ledet også fortjent 1-0 etter scoring av Ollie McBurnie. Daniel James og Bersant Celina ga Rotherham store problemer, men de kunne lite gjøre da Rotherham scoret på to straffespark mot slutten av kampen. Tapet var nok ekstra surt å svelge med tanke på at Swansea hadde vunnet sine to foregående kamper og så ut til å endelig være på gang. På bortebane har Swansea 2-3-3 denne sesongen, men de har ikke vunnet noen av sine fem siste på fremmed gress.

Swanseas siste kamper:
Rotherham -Swansea 2-1 (McBurnie)
Swansea – Reading 2-0 (McBurnie x2)
Swansea – Blackburn 3-1 (Selvmål, Celina, Roberts)
Aston Villa – Swansea 1-0
Swansea – Ipswich 2-3 (Celina, Selvmål)

Vurdering: Bolton er i fryktelig form. Her møter de et Swansea-lag som blir bedre jo lenger vi kommer ut i sesongen. De siste kampene har de virkelig imponert meg, og jeg kan fint se for meg at svanene kan gi Bolton store problemer her. Jeg markerer for borteseier.

Spill: B (2.05 @ Fansbet)


 

Bristol City – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Bristol City scoret to mål mot Reading forrige runde, men fikk likevel ikke med seg poeng hjemover. Reading skapte ikke mye, men foran eget mål var Bristol City alt for svake. Dermed står de med to strake tap foran helgens runde. Jeg har nevnt det flere ganger før, men rødtrøyene har en tendens til å gå på et par smeller på rad når det først bøtter imot. Vertene ligger nå på en 12. plass med 22 poeng og kan fortsatt melde seg på i toppen hvis formen klaffer fremover. Hjemme på Ashton Gate har de 3-2-3 denne sesongen. 

Bristol Citys siste kamper:
Reading – Bristol City 3-2 (Brownhill, Pack)
Bristol City  – Stoke 0-1
Bristol City – Hull 1-0 (Diedhiou)
Brentford – Bristol City 0-1 (Eliasson)
Bristol City – Sheff Wed 1-2 (Taylor)

Paul Gallagher var en populær mann etter at Preston North End spilte uavgjort 1-1 mot Ipswich Town forrige helg. Han ble byttet inn midt i andre omgang på stillingen 1-0 til Ipswich. Det første han gjorde var å utligne med et frispark, før han etterpå måtte ta plass i mål da Chris Maxwell ble utvist på klønete mål. Mellom stengene fikk han lite å gjøre, men han hadde blant annet en flott “TV-redning” på et langskudd. Kampen endte til slutt 1-1, og det må sies å være et greit resultat for de liljehvite. Preston har nå seks kamper på rad uten tap, men er likevel á poeng med to av lagene som ligger på nedrykk. På bortebane har Preston 0-3-5 denne sesongen, men samtlige tre uavgjorte kamper har kommet på deres tre siste bortekamper.

Prestons siste kamper:
Ipswich – Preston 1-1 (Gallagher)
Preston – Rotherham 1-1 (Barkhuizen)

Preston – Brentford 4-3 (Robinson x2, Browne, Barkhuizen)
Hull – Preston 1-1 (Moult)
Preston – Wigan 4-0 (Robinson, Barkhuizen, Gallagher, Selvmål)

Vurdering: Bristol City med varierende form og prestasjoner i høst. Det er ikke så enkelt å vite hva du får fra The Robins. Her møter de et Preston-lag som startet forferdelig, men som har kommet seg i det siste. Jeg tror på en åpen og underholdene kamp hvor det er vanskelig å finne en vinner. Jeg markerer for uavgjort.

Spill: U (3.40 @ Fansbet)


 

Derby County – Aston Villa
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Derby County spiller flott fotball, og nå har de også klart å skrape sammen seiere også. Det hjelper lite å underholde dersom man ikke klarer vinne kamper. Derfor er nok Frank Lampard meget fornøyd med hvordan årets sesong har utviklet seg. I starten var Derby glimtvis mesterlige, men alt for varierende i prestasjonene. Nå ser de fantastiske ut omtrent hver gang de går ut på banen. Forrige helg vant de 3-1 hjemme mot et Birmingham City-lag som ikke hadde tapt noen av sine elleve siste kamper. I den foregående runden valset de tidvis over Middlesbrough på Riverside Stadium. Det lukter svidd av Derby akkurat nå, og på hjemmebane er de meget sterke. De tapte sin første hjemmekamp, men har etterpå gått syv kamper på rad uten tap på eget gress.

Derbys siste kamper:
Derby – Birmingham 3-1 (Wilson, Marriott, Bennett)
Chelsea – Derby 3-2 (Waghorn, Marriott)
Boro – Derby 1-1 (Selvmål)
West Brom – Derby 1-4 (Marriott, Wilson, Lawrence, Malone)
Derby – Sheff Utd 2-1 (Marriott, Bryson)

Dean Smith har allerede tapt én gang på Pride Park i høst da han var Brentford-sjef. Han vet derfor godt hva som venter når han reiser til East Midlands med sitt Aston Villa-lag på lørdag. Forrige runde ble det seier hjemme mot Bolton Wanderers, men i Smiths to bortekamper som Aston Villa-hovedtrener har det blitt tap. Nå står Smith ovenfor en meget tøff oppgave mot et sterkt Derby-lag, og det er denne typen kamper Villa bør bite fra seg i dersom de skal være med helt i toppen. Foran helgens runde har de ni poeng opp til direkte opprykk, og den avstanden blir enda større med tap her. På bortebane står Villa uten seier på sine syv siste kamper.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Bolton 2-0 (Chester, Grealish)
QPR – Aston Villa 1-0
Norwich – Aston Villa 2-1 (Chester)
Aston Villa – Swansea 1-0 (Abraham)
Millwall – Aston Villa 2-1 (Abraham)

Vurdering: Derby County fremstår som et av ligaens klart beste lag for øyeblikket. Deres angrepsfotball er ikke enkel å forsvare seg mot, og da spesielt ikke på Pride Park. Aston Villa har vært skuffende på bortebane i høst. Akkurat den biten har ikke Dean Smith klart å gjøre noe med enda. Villa har så sterke spillere fremover på banen at de aldri kan avskrives, men her tror jeg de får det tøft. Jeg markerer for hjemmeseier. 

Spill: H (2.10 @ Fansbet)

 


 

Middlesbrough – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Tre uavgjorte kamper på rad har det blitt i ligaen for Middlesbrough. Hjemmekamper mot Rotherham United og Derby County, mens det i forrige runde ble målløst da Boro møtte Stoke City på Bet365 Stadium. I mellomtiden sikret Boro seg avansement til kvartfinalen i ligacupen, men det er først og fremst ligaen som er viktig. Boro har vært bunnsolide bakover hele sesongen, men de har mye å gå på fremover på banen. Det er én av hovedgrunnene til at de spiller mye uavgjort denne sesongen. Nå ligger rødtrøyene på en fjerdeplass med 28 poeng, og har dermed to poeng opp til tabelltopp. Hjemme på Riverside Stadium har de 4-3-1, men de har ikke vunnet noen av sine fire siste på eget gress.  

Boros siste kamper:
Stoke – Boro 0-0
Boro – Crystal Palace 1-0 (Wing)
Boro – Derby 1-1 (Selvmål)
Boro – Rotherham 0-0
Sheff Wed – Boro 1-2 (Besic, Assombalonga)

Wigan Athletic har fått nye eiere. Whelan-familien tok sin avskjed i 1-2 tapet mot Leeds United forrige helg og har nå blitt erstattet med et asiatisk konsortium. Vanligvis når det kommer utenlandske eiere inn i klubber i Championship hører man mye mas og fjas med lovnader om gull og grønne skoger. Også her har de nye eierne snakket høyt om å få klubben tilbake til Premier League, men da gjennom å bygge stein på stein uten å kaste penger i hytt og vær. Wigan har hatt en brukbar start på sesongen og ligger på en 16. plass med 20 poeng. Nå står de med tre strake tap, og er nok ivrige på å gjøre noe med den fæle rekken. På bortebane har ikke ting gått Wigans vei denne sesongen. De har spilt åtte kamper på fremmed gress, og hele syv av disse kampene har endt med tap. 

Wigans siste kamper:
Wigan – Leeds 1-2 (James)
Sheff Utd – Wigan 4-2 (Naismith, Garner)
Millwall – Wigan 2-1 (Selvmål)
Wigan – West Brom 1-0 (Windass)
Preston – Wigan 4-0

Vurdering: Middlesbrough har ikke vært helt overbevisende i det siste. De har fire hjemmekamper på rad uten seier, men møter her et Wigan-lag som er i dårligere form. Wigan er samtidig elendige på bortebane. Av den grunn er det vanskelig å få for noe annet enn hjemmeseier her. 

Spill: H (1.64 @ Fansbet)


 

Norwich City – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer …

Hele 4-0 ble det da Norwich City tok turen til Hillsborough for å møte Sheffield Wednesday. På en annen dag kunne de vunnet med enda mer imponerende sifre, men det ble blant annet en straffemiss og flere misbrukte muligheter. Norwich har nå vunnet fire kamper på rad i ligaen, og motstanden i disse kampene har ikke vært svak. De var på tabelltopp et lite øyeblikk forrige helg, men ligger nå på andreplass med dårligere målforskjell enn serieleder Leeds United. Norwich ser for meg ut som en av de tøffeste utfordrerne i toppen av tabellen, og allerede for noen uker siden satte jeg litt penger på Norwich-opprykk. Det sier mye om hvor imponert jeg har blitt av måten de spiller på for tiden. Hjemme på Carrow Road var de ikke alltid like imponerende forrige sesong, men jeg synes vi ser et annet hjemmelag denne sesongen. 5-0-3 er status etter åtte hjemmekamper, og to av de tre tapene har kommet i kamper hvor Norwich i mine øyne fortjente å vinne. 

Norwichs siste kamper:
Sheff Wed – Norwich 0-4 (Pukki x2, Buendia, Srbeny)

Bournemouth – Norwich 2-1 (Hernandez)
Norwich – Brentford 1-0 (Buendia)
Norwich – Aston Villa 2-1 (Rhodes x2)
Forest – Norwich 1-2 (Klose x2)

Millwall startet sesongen forferdelig, men det har kommet seg litt i det siste. Eller rettere sagt, det har kommet seg på hjemmebane i det siste. På bortebane ser de ut til å være på samme sted som de var i fjor høst. Da slet de voldsomt på fremmed gress og gikk 13 bortekamper på rad før sesongens første borteseier kom. Forrige runde tapte de 0-2 mot Brentford og nå har de 0-2-6 på sine åtte bortekamper denne sesongen. Tre seiere på de fem siste kampene har ført Millwall opp fra nedrykksplassene, men avstanden til feil side av streken er ikke på mer enn ett poeng. De kan med andre ord fort falle ned på nedrykksplass med tap på lørdag.

Millwalls siste kamper:
Brentford – Millwall 2-0
Millwall – Ipswich 3-0 (Gregory x2, Leonard)
Millwall – Wigan 2-1 (Morison, Williams)
Reading – Millwall 3-1 (Wallace)
Millwall – Villa 2-1 (Elliott, Ferguson)

Vurdering: Norwich City er i strålende form og spiller meget bra fotball. Her møter de et Millwall-lag som har kommet seg i det siste, men som sliter tungt på bortebane. Dette tar vertene.

Tips: H (1.83 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Stoke City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Lewis Grabban har fått opp farten og er nå oppe i ni scoringer. Dette til tross for tre straffebom i høst. Forrige helg sikret han tre poeng hjemme mot et meget sterkt Sheffield United-lag på City Ground. Forest ble sett på som en forhåndsfavoritt før sesongstart, men så ikke slik ut da sesongen startet. Nå har de gradvis blitt sterkere utover høsten og ser nå ut som det sterke laget man forventet de skulle være. Rødtrøyene er nå oppe på en sjetteplass med 26 poeng. Opp til tabelltopp skiller det bare fire poeng. Hjemme på City Ground har de 4-3-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Norwich City.     

Forests siste kamper:
Forest – Sheff Utd 1-0 (Grabban)
Burton – Forest 3-2 (Appiah, Grabban)
Leeds – Forest 1-1 (Robinson)
Bolton – Forest 0-3 (Grabban x2, Lolley)
Forest – Norwich 1-2 (Grabban)

Stoke City startet også trøblete tidligere i høst, men har kommet seg utover høsten. Gary Rowett begynner å få mer kontroll over forsvarsspillet, men fremover på banen er det fortsatt mye å gjøre. Forrige helg ble det 0-0 hjemme mot Middlesbrough, og i den kampen var målvakt Jack Butland den store helten med meget gode prestasjoner. Stoke har bare tapt én av sine syv siste kamper, men ligger helt nede på en 15. plass på tabellen. Veien til toppen er derimot kort, og dersom de fortsetter å plukke poeng vil de sakte, men sikkert komme seg opp der de er forventet å være. På bortebane har de 2-4-2 denne sesongen, og de har ikke tapt noen av sine fem siste bortekamper. 

Stokes siste kamper:
Stoke – Boro 0-0
Bristol City – Stoke 0-1 (Fletcher)
Sheff Utd – Stoke 1-1 (Allen)
Stoke – Birmingham 0-1
Norwich – Stoke 0-1 (Selvmål)

Vurdering: To sterke lag som begge startet litt dårlig, men som har kommet seg utover høsten. Forest har sett klart best ut av disse to lagene, men Stoke er litt på gang nå. Det er ikke lett å finne en vinner her. Jeg tror på et jevnt oppgjør hvor lagene til slutt ender opp med å dele poengene.

Tips: U (3.25 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer ..

Queens Park Rangers startet sesongen med fire strake tap, men Steve McClaren tok grep og fikk gjort om spillestilen slik at man ble mer solide bakover på banen. Det har han lyktes bra med, ettersom QPR har klart seg meget bra defensivt den siste tiden. Med et bra forsvar vinner man også kamper, og det har QPR fått erfare de siste månedene. Etter 13 poeng av 15 mulige på de fem siste kampene, måtte QPR se seg slått borte mot Blackburn Rovers forrige helg. QPR forsvarte seg bra i den kampen, men et billig straffe like før slutt ødela alt for London-klubben. Nå ligger de på en 11. plass med 23 poeng og har 4-1-3 på eget gress.

QPRs siste kamper:
Blackburn – QPR 1-0
QPR – Aston Villa 1-0 (Wzsolek)
QPR – Sheff Wed 3-0 (Hemed, Freeman, Wells)
Ipswich – QPR 0-2 (Selvmål, Hemed)
QPR – Derby 1-1 (Cameron)

Ingen Brentford-trenere hadde startet med fire strake tap, og heldigvis for Thomas Frank skjedde det ikke med han heller. Det ble tre strake tap for dansken i hans tre første kamper som Brentford-sjef, men forrige helg kom endelig seieren da Millwall var på besøk. Nå har Brentford muligheten til å bygge videre på den seieren mot en annen London-rival på Loftus Road. Brentford startet sesongen med imponerende vis, men utover høsten har de skuffet en del. Nå har de falt ned til en 13. plass på tabellen med 21 poeng. Heldigvis for The Bees er veien til toppen fortsatt kort dersom de klarer vinne noen kamper fremover. På bortebane har de fortsatt ikke vunnet denne sesongen. De står med 0-4-4 på sine bortekamper så langt i høst.   

Brentfords siste kamper:
Brentford – Millwall 2-0 (Canos, Watkins)
Norwich – Brentford 1-0
Preston – Brentford 4-3 (Maupay, Watkins, Canos)
Brentford – Bristol City 0-1
Leeds – Brentford 1-1 (Maupay)

Vurdering: QPR har blitt sterkere defensivt og er ikke enkle å spille mot. Her møter de et Brentford-lag som fikk seg en skikkelig opptur forrige helg. Kampene mellom disse to lagene pleier være ganske underholdene. Jeg ser ikke bort fra det blir det i år også, men jeg klarer ikke finne en vinner her. Jeg markerer for uavgjort. 

Spill:  U (3.35 @ Fansbet)


 

West Bromwich Albion – Leeds United
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Tidligere i høst tok West Bromwich Albion pusten fra oss med sitt glitrende angrepsspill. De valset over lag etter lag og scoret ofte mer enn to mål da de gikk på banen. Samtidig var det ingen hemmelighet at forsvarsspillet hadde klare svakheter som før eller siden kom til å skape problemer for The Baggies. Nå har man kommet til det tidspunktet hvor forsvarsspillet skaper problemer, ettersom ting ikke lenger fungerer i motsatt ende av banen. På de fire siste kampene har det bare blitt ett poeng og to scoringer. Det poenget kom hjemme mot Blackburn Rovers i en kamp hvor West Brom ikke akkurat imponerte. Nå står manager Darren Moore ovenfor sin tøffeste oppgave så langt som manager, ettersom det ikke blir enkelt å snu denne vonde trenden. West Brom ligger fortsatt bare fem poeng unna tabelltopp, men den luken øker til åtte poeng dersom det blir tap på lørdag. Hjemme på The Hawthorns har de vært sterke i høst og står totalt med 5-1-2 på eget gress.

West Broms siste kamper:
Hull – West Brom 1-0
West Brom – Blackburn 1-1 (Dawson)
West Brom – Derby 1-4 (Rodriguez)
Wigan – West Brom 1-0
West Brom – Reading 4-1 (Gayle x2, Barnes, Bartley)

Tabelltopp. Det er et ord Leeds United-supporterne har fått smake en del på i høst. Med seier på lørdag vil de etter all sannsynlighet kunne ta landslagspause som serieleder. Forrige helg ødela de avskjedsfesten til Whelan-familien da de vant 2-1 borte mot Wigan Athletic, og nok en gang scoret Kemar Roofe et spesielt mål. Denne gangen var det ikke Roofe som gjorde noe galt, men heller Wigan-spillerne som klønet det til. Leeds ser meget sterke ut, men jeg savner enda mer presisjon i siste tredjedel av banen. Med tanke på hvor ballsikre de er og hvor mye de dominerer de fleste kampene, bør de kunne skape enda flere store sjanser. Mot Wigan fikk man også se tydelig hvor sterke Leeds er i gjenvinningsfasen da Wigan forsøkte en kontring, men den ene Wigan-spilleren raskt ble omringet av en haug med Leeds-spillere. Videoklippet med den hendelsen har gått sin gang på sosiale medier, og jeg synes den oppsummerer fint hvor spennende årets Leeds-utgave er. Etter 16 runder har de bare tapt to ganger, og på bortebane har de sterke 4-3-1. Det gjør de til ligaens beste bortelag. 

Leeds siste kamper:
Wigan – Leeds 1-2 (Roofe, Hernandez)
Leeds – Forest 1-1 (Roofe)

Leeds – Ipswich 2-0 (Cooper, Roofe)
Blackburn – Leeds 2-1 (Klich)
Leeds – Brentford 1-1 (Jansson)

Vurdering: West Bromwich Albion har vært meget svake de siste rundene. De er nesten ikke til å kjenne igjen fra tidligere i sesongen. Her tror jeg de vil få store problemer mot et velsmurt Leeds-maskineri. Basert på det lagene har vist i det siste har jeg stor tro på at Leeds drar i land tre poeng.

Tips: B (2.65 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply