Skrevet av: Eirik Aase

 


KONKURRANSE!
Fredag kveld kan du se Steel City-derbyet på Viasport 2 og Viaplay. I anledning fredagens storkamp blir det konkurranse i samarbeid med Fansbet hvor du vinne en valgfri Championship-drakt. Sjekk ut Championship Norges Facebook eller Twitter-konto for mer informasjon om hvordan du kan delta i konkurransen.


Sheffield United – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Mark Duffy kan være klar igjen for vertene, samtidig som Chris Basham er tilbake fra suspensjon. Gjestene håper at både Fernando Forestieri og Marco Matias skal bli klare til fredagens derby.

Det er ikke så ofte man får servert slike fantastiske derbykamper som “Steel City Derby” under flomlys på kvelden på grunn av sikkerhetsmessige årsaker. Heldigvis skjer det av og til, som blant annet da disse to lagene møttes i januar. Fredag kveld er det klart for en ny utgave av det intense og fantastiske derbyet mellom de to største klubbene i Sheffield. At kampen spilles under flomlys passer bra, ettersom den første kampen som noensinne ble spilt under flomlys ble spilt på nettopp Bramall Lane på 1800-tallet. Sheffield United kommer til fredagens kamp fulle av selvtillit etter en flott start på sesongen. De tapte 0-1 mot Nottingham Forest sist, men har gjennom hele høsten fremstått som en klar utfordrer i toppen av tabellen. Fem av de åtte siste har endt med seier, og de ser virkelig bra ut når de spiller fotball den måten Chris Wilder ønsker at laget skal spille. Hjemme på Bramall Lane tapte The Blades serieåpningen, men etterpå har de gått syv kamper på rad uten tap. Det gjør de til ligaens beste hjemmelag sammen med tre andre lag. 

Sheff Utds siste kamper:
Forest – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – Wigan 4-2 (Sharp x3, Selvmål)
Sheff Utd – Stoke 1-1 (Clarke)
Derby – Sheff Utd 2-1 (Basham)
Sheff Utd – Hull 1-0 (McGoldrick)

De fleste Sheffield Wednesday-supportere gruer seg nok mer enn de gleder seg til fredagens derby. Der det meste er positivt i den rød og hvite delen av byen, er det meste mørkt i den andre delen. Forrige helg fikk mange supportere nok da Norwich City vant hele 4-0 på Hillsborough, og selv om den kampen startet forholdsvis jevnt, kunne det tapet blitt enda verre med tanke på sjansene Norwich skapte. Nå har Wednesday fire tap på rad og både eier Dejphon Chansiri og manager Jos Luhukay har fått merke misnøyen fra deler av fansen den siste tiden. Takket være en bra start på sesongen er ikke uglene lenger nede på tabellen enn en 17. plass med 19 poeng, men ned til nedrykksplass skiller det bare fire poeng. Den luken kan fort bli tettet dersom ikke uglene skjerper seg snart. Nøkkelspiller Adam Reach har likevel klart å holde et positivt fokus i forkant av fredagens derby. Han er fast bestemt på at dette kan bli vendepunktet i uglenes sesong. På bortebane har 3-0-5 denne sesongen, og bare ett lag har sluppet inn flere mål på fremmed gress enn Wednesday.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Norwich 0-4
Birmingham – Sheff Wed 3-1 (Fletcher)
QPR – Sheff Wed 3-0
Sheff Wed – Boro 1-2 (Reach)
Bristol City – Sheff Wed 1-2 (Joao x2)

Vurdering: Forrige sesong tok Sheffield United en sterk seier på Hillsborough, mens det ble 0-0 da lagene møttes på Bramall Lane. Denne sesongen virker situasjonen å være helt annerledes. Det har vært en stor forskjell mellom lagenes resultater og prestasjoner i høst. Man sier ofte at slike kamper som dette lever sitt helt eget liv, men det er nok en myte. Sansynligheten for hjemmeseier her er nemlig meget stor. Det virker som om stemningen i klubben hos vertene er mye bedre enn hos gjestene for øyeblikket, og derfor tror jeg på hjemmeseier her. Dersom det blir en klar hjemmeseier tror jeg samtidig det kan komme til å koste Sheffield Wednesday-sjef Jos Luhukay jobben.

Tips: H (1.50 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply