Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Fredag:
20.45: Ipswich Town – West Bromwich Albion (Viasport 2)

Lørdag:
13.30: Rotherham United – Sheffield United (Viasport 2)
16.00: Stoke City – Queens Park Rangers (Viasport 2)
18.30: Brentford – Middlesbrough (Viasport 2)

Søndag:
13.00: Aston Villa – Birmingham City (Viasport 2)

Rundens trippel:


 

FREDAG:

Ipswich Town – West Bromwich Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Paul Lambert var meget fornøyd med det han så av sitt Ipswich Town-lag i første omgang mot Reading forrige runde. Freddie Sears og Gwion Edwards fant begge nettmaskene, men en sen scoring av Yakou Meite sørget for at Ipswish bare ble stående igjen med ett poeng. Ipswich-fansen kan likevel føle seg litt optimistiske med tanke på noe av det de fikk se på Madejski Stadium. Ipswich har nå fem kamper på rad uten seier og bare én seier på de 17 første rundene. Disse dårlige resultatene gjør at de ligger på jumboplass på tabellen. Hjemme på Portman Road har de 0-6-2 denne sesongen. Tapene har kommet mot Middlesbrough og Queens Park Rangers. 

Ipswichs siste kamper:
Reading – Ipswich 2-2 (Sears, Edwards)
Ipswich – Preston 1-1 (Sears)
Millwall – Ipswich 3-0
Leeds – Ipswich 2-0
Ipswich – QPR 0-2

Etter fire fæle kamper som resulterte i ett eneste poeng, fikk man endelig se West Bromwich Albion imponere igjen da Leeds United var på besøk sist. West Brom herjet med et Leeds-lag som har fått mye skryt denne høsten. The Baggies ga seg ikke før de hadde satt fire baller i kassen, og dermed er West Brom oppe på en femteplass med sine 28 poeng. Det blir viktig for Darren Moore & Co å bygge videre på seieren mot Leeds dersom de skal ha mulighet til å henge med helt i toppen av tabellen. På bortebane har de 2-3-3 denne sesongen. Preston North End og Norwich City er lagene de har slått på fremmed gress i høst.

West Broms siste kamper:
West Brom – Leeds 4-1 (Barnes, Gayle, Phillips, Robson-Kanu)
Hull – West Brom 1-0
West Brom – Blackburn 1-1 (Dawson)
West Brom – Derby 1-4 (Rodriguez)
Wigan – West Brom 1-0

Vurdering: Ipswich Town med bedre takter med Paul Lambert som manager, men det er fortsatt alt for tidlig å si hva man kan forvente i tiden fremover. Jeg føler likevel at vertene kommer til å ha en god mulighet til å gi West Brom tøff kamp her. West Brom har variert mellom det mest elendige til det mest fantastiske i de siste ukene. Dette kan vippe alle veier, men magefølelsen sier uavgjort.

Tips: U (3.40 @ Fansbet)

 


LØRDAG:

Rotherham United – Sheffield United
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Etter 33 bortekamper på rad i Championship uten seier, var det en del Rotherham United-supportere som trodde at den fæle rekken endelig skulle stoppe da de var på besøk hos Blackburn Rovers forrige runde. “How shit must you be, we`re winning away” sang The Millers-fansen da Michael Smith satte inn 1-0 mot slutten av kampen. Ikke lenge etterpå kom kalddusjen da Rovers utlignet og sikret poengdeling. Rotherham var dog lite imponerende utover kampen og fortjente ikke mer enn ett poeng. På hjemmebane har de derimot fortjent mye denne høsten. Etter åtte hjemmekamper har de bare tapt én gang denne sesongen, mens fire av de åtte kampene har endt med seier. Skal Rotherham ha mulighet til å holde seg i denne divisjonen, er de nødt til å fortsette med like gode resultater på eget gress. Nå er det bare to poeng til feil side av streken.   

Rotherhams siste kamper:
Blackburn – Rotherham 1-1 (Smith)
Rotherham – Swansea 2-1 (Manning x2)
Preston – Rotherham 1-1 (Smith)
Boro – Rotherham 0-0
Rotherham – Bolton 1-1 (Vaulks)

Sheffield United trillet ballen frem og tilbake, misset på straffespark og var det førende laget i Sheffield-derbyet mot Sheffield Wednesday forrige runde. Likevel ble det bare ett poeng ettersom kampen endte uten scoringer. The Blades står nå med bare én seier på de fem siste kampene, noe som har vippet de fra tabelltopp og ned til en tredjeplass på tabellen. De litt skuffende resultatene de siste ukene har nok påvirket humøret til Sheffield United-fansen litt, men jeg tror ikke de trenger være redde. De røde og hvite ser nemlig meget bra ut og kunne fort ha stått med en del flere poeng i løpet av de fem siste kampene. I mine øyne ser Sheffield-klubben ut som en tøff utfordrer i toppen av tabellen. På bortebane har de vunnet fire ganger og tapt fire ganger denne høsten.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Sheff Wed 0-0
Forest – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – Wigan 4-2 (Sharp x3, Selvmål)
Sheff Utd – Stoke 1-1 (Clarke)
Derby – Sheff Utd 2-1 (Basham)

Vurdering: Rotherham United er sterke på hjemmebane, men skal få kjørt seg mot Yorkshire-rival Sheffield United. Rotherham har bare vunnet én av sine ti siste kamper, og den seieren var et ran av de sjeldne. Her bør det være god mulighet for gjestene å ta med seg poeng, til tross for vertenes gode hjemmestatistikk. Jeg markerer for borteseier.

Tips: B (1.74 @ Fansbet)


 

Stoke City – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Stoke City spilte uavgjort 0-0 i to strake kamper før landslagspausen. Man kan trygt si at målene ikke kommer på bestilling for The Potters, ettersom de ikke har scoret mer enn ett mål i noen av sine seks siste kamper. Stoke har klatrer sakte oppover på tabellen, men er nødt til å løfte seg enda et par hakk dersom de skal henge med lagene helt i toppen. Foran helgens runde innehar de en 14. plass med 22 poeng. Med maks utur kan avstanden til direkte opprykk øke til tolv poeng denne runden, og da begynner det fort å bli tungt å fokusere på direkte opprykk. Hjemme på Bet365 Stadium har de 3-2-3 denne sesongen.

Stokes siste kamper:
Forest – Stoke 0-0
Stoke – Boro 0-0
Bristol City – Stoke 0-1 (Fletcher)
Sheff Utd – Stoke 1-1 (Allen)
Stoke – Birmingham 0-1

Steve McClaren fortjener all hyllest han kan få for den måten han snudde skuta på for QPR tidligere i høst. Fra å se helt håpløse ut etter fire serierunder har de nå sett ut som et solid og kompakt lag over lengre tid. Spillestilen er enkel, men effektiv. Forrige runde ble Brentford slått 3-2 hjemme på Loftus Road, og dermed fikk man slått tilbake så fort som mulig etter det sure 0-1 tapet borte mot Blackburn Rovers i den foregående kampen. Med seier her kan QPR klatre opp på play-off plass dersom de har hellet med seg i de andre kampene også, og det sier litt om hvor gode QPR har vært utover høsten. På bortebane har de 3-1-4 denne sesongen.  

QPRs siste kamper:
QPR – Brentford 3-2 (Luongo, Wells, Lynch)
Blackburn – QPR 1-0
QPR – Aston Villa 1-0 (Wzsolek)
QPR – Sheff Wed 3-0 (Hemed, Freeman, Wells)
Ipswich – QPR 0-2 (Selvmål, Hemed)

Vurdering: Det er ofte jevnt når Stoke City er i aksjon. Her møter de et QPR-lag som liker å være defensiv og gjøre livet surt for hjemmelaget. Det har de lyktes bra med utover høsten, og jeg tror de kan frustrere Stoke lørdag ettermiddag. Vertene er favoritter, men dette tror jeg ender uavgjort.

Tips: U (3.35 @ Fansbet)


 

Hull City – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Har det snudd for Nigel Adkins? Jeg har i hele høst ventet på at han og Hull City skulle gå hver sine veier, men resultatene i de siste kampen tyder muligens på at det fortsatt kan fungere for Adkins på KCOM Stadium. To strake seiere mot Bolton Wanderers og West Bromwich Albion ble etterfulgt av en utrolig 3-3 kamp borte mot Birmingham City sist. Klarer de fortsette med slike gode resultater i tiden fremover skal jeg være den første til å legge meg flat med tanke på mine tidligere tanker om Adkins som Hull-manager. Tigrene ligger fortsatt på feil side av streken i bunnen, men kan komme seg opp fra nedrykksplass med seier her. Hjemme på KCOM Stadium har de 2-2-4 denne sesongen.     

Hulls siste kamper:
Birmingham – Hull 3-3 (Campbell x2, Grosicki)
Hull – West Brom 1-0 (Campbell)
Bolton – Hull 0-1 (Campbell)
Bristol City – Hull 1-0
Hull – Preston 1-1 (Bowen)

Nottingham Forest har blitt gradvis bedre utover høsten og ser nå ut som det topplaget man forventet at de skulle være før sesongstart. Forrige runde klarte de bare ett poeng hjemme mot Stoke City, men resultatene har ellers vært sterke over lengre tid for skogvokterne. Forest har bare tapt to av sine 17 ligakamper i høst, og det er faktisk færrest tap i hele Championship denne sesongen. De er ubeseiret på de fire siste kampene, og har ikke tapt noen av sine fem siste bortekamper. På fremmed gress har de 2-5-1 totalt denne sesongen.

Forests siste kamper:
Forest – Stoke 0-0
Forest – Sheff Utd 1-0 (Grabban)
Burton – Forest 3-2 (Appiah, Grabban)
Leeds – Forest 1-1 (Robinson)
Bolton – Forest 0-3 (Grabban x2, Lolley)

Vurdering: Hull City med noen sterke resultater i de siste rundene, men her får de tøff motstand. Nottingham Forest ser mye bedre ut nå, enn de gjorde tidligere denne sesongen. Her har jeg stor tro på at gjestene reiser hjem med poeng i bagasjen. Om det blir ett eller tre poeng for Forest er ikke enkelt å vurdere, men magefølelsen min taler for borteseier.

Tips: B (2.95 @ Fansbet)


 

Leeds United – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Leeds United-supporterne har vært høyt oppe hele høsten, og det har de hatt god grunn til. Leeds har imponert stort med sin interessante og underholdene spillestil, samtidig som Marcelo Bielsa har gitt supporterne troen på at dette faktisk kan gå veien. Resultatene har vært gode, men litt varierende. Det har blitt noen poengtap, men som regel har Leeds fortjent mer enn null/ett poeng i de kampene de ikke har vunnet. Derfor var det både overraskende, men kanskje også nødvendig at det ble en skikkelig smell mot West Bromwich Albion forrige runde. Kanskje kan det tapet fungere som en liten oppvekker for Yorkshire-klubben. Det blir i hvert fall interessant å se hvordan laget som ligger på tredjeplass på tabellen kommer til å slå tilbake denne helgen. Leeds har 4-3-1 på sine åtte hjemmekamper i høst, hvor tapet kom mot Birmingham City.

Leeds siste kamper:
West Brom – Leeds 4-1 (Hernandez)
Wigan – Leeds 1-2 (Roofe, Hernandez)
Leeds – Forest 1-1 (Roofe)
Leeds – Ipswich 2-0 (Cooper, Roofe)
Blackburn – Leeds 2-1 (Klich)

Lee Johnson og hans Bristol City er i trøbbel igjen. Forrige runde ble det 0-1 tap hjemme mot Preston North End, noe som gjør at The Robins nå har tre strake tap i ligaen. Det er ingen enkle kamper i Championship, men disse tre kampene som har endt med tap går alle inn under kategorien “kamper som man gjerne forventer minst ett poeng i”. Nå har Bristol City falt helt ned til en 13. plass med sine 22 poeng. Dersom de ikke snur denne vonde trenden kan det fort bli en stor luke opp til play-off. På bortebane har The Robins 3-2-3 denne sesongen. 

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Preston 0-1
Reading – Bristol City 3-2 (Brownhill, Pack)
Bristol City  – Stoke 0-1
Bristol City – Hull 1-0 (Diedhiou)
Brentford – Bristol City 0-1 (Eliasson)

Vurdering: Leeds United med et tungt tap forrige runde, men her tror jeg de slår tilbake. Bristol City har tapt sine tre siste kamper og er generelt et lag som er vanskelig å bli klok på. Leeds har imponert i hele høst og bør ha en god mulighet til å vinne her. Jeg markerer for hjemmeseier, men det må nevnes at begge de to målvaktene til Leeds er skadet. Det betyr at det blir en ung debutant i mål her.

Spill: H (1.71 @ Fansbet)


 

Millwall – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Millwall ledet både 1-0 og 3-2, men ble til slutt stående igjen uten poeng da de møtte formsterke Norwich City på bortebane. Etter 90 minutter var spilt ledet løvene til Neil Harris 3-2, men to mål på overtid sørget for at Millwall gikk av banen uten poeng. London-klubben må dermed fortsatt vente på sin første seier på fremmed gress for sesongen. Hjemme på The Den har det derimot vært mer å juble for den siste tiden. Millwall har nemlig vunnet samtlige av deres tre siste kamper på eget gress. Disse seierne har ført Millwall opp fra nedrykksplass, men fortsatt er de á poeng med to av lagene som ligger på feil side av streken. 

Millwalls siste kamper:
Norwich – Millwall 4-3 (Leonard, Wallace, Elliott)
Brentford – Millwall 2-0
Millwall – Ipswich 3-0 (Gregory x2, Leonard)
Millwall – Wigan 2-1 (Morison, Williams)
Reading – Millwall 3-1 (Wallace)

Millwall har vist fremgang den siste tiden, men Bolton Wanderers fremstår derimot som Bambi på isen. Etter et par overraskende og sterke seiere i starten har de nå bare tatt ett poeng på de syv siste kampene. Denne elendige formen har ført hvittrøyene ned på nedrykksplass hvor de har like mange poeng som lørdagens motstander. Bolton ser i mine øyne ut som det svakeste laget i Championship akkurat nå, og det er mange som nå mener at manager Phil Parkinson bør rydde kontoret sitt på University of Bolton Stadium. På bortebane har Bolton ikke vunnet noen av sine seks siste kamper.

Boltons siste kamper:
Bolton – Swansea 0-1
Aston Villa – Bolton 2-0
Bolton – Hull 0-1
Bolton – Forest 0-3
Rotherham – Bolton 1-1 (Doidge)

Vurdering: Millwall var uheldige sist, men ser ut til å være litt på gang nå. Hjemme på The Den har de vunnet sine tre siste hjemmekamper. Gjestene fra Bolton ser ut til å være i fritt fall, og det er ingenting som tyder på at ting skal snu med det første. Det er vanskelig å ikke gå for hjemmeseier her.

Spill: H (1.58 @ Fansbet)


 

Preston North End – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Sakte, men sikkert har Preston North End startet klatringen på tabellen. Jeg så på The Lilywhites som en mulig utfordrer i kampen om play-off, men den fryktelige starten på sesongen gjorde mine spådommer til latter. Nå ser Preston ut til å være i gang igjen. Foran helgens runde står de med seks kamper på rad uten tap. Denne formen har ført Preston opp på en 18. plass med 18 poeng, og fortsatt har de en lang vei å gå før de er oppe i toppen. Det er fortsatt mye Preston kan bli bedre på, men jeg tror de vil fortsette den klatringen de er i gang med nå. Hjemme på Deepdale har de 3-3-2 denne sesongen, hvor de blant annet knuste Wigan Athletic da de kom på besøk med mange bortesupportere for noen uker siden. Nå venter en ny kamp hvor den ene kortsiden vil være fullt opp med supportere av bortelaget. 

Prestons siste kamper:
Bristol City – Preston 0-1 (Robinson)
Ipswich – Preston 1-1 (Gallagher)
Preston – Rotherham 1-1 (Barkhuizen)
Preston – Brentford 4-3 (Robinson x2, Browne, Barkhuizen)
Hull – Preston 1-1 (Moult)

5500 Blackburn Rovers-supportere tar turen til Deepdale for å se favorittlaget sitt i aksjon på lørdag. Disse nevnte supporterne kommer til å lage en fantastisk ramme rundt et lokaloppgjør som kan bli meget underholdene. Rovers har bare tapt tre av sine 17 kamper siden de rykket opp fra League One i vår. De er foreløpig med i kampen om play-off plassene, men de må heve seg noen hakk dersom de skal være med i den diskusjonen senere i sesongen. Forrige runde ble det nemlig bare ett poeng hjemme mot Rotherham United, og det er den typen kamper Lancashire-klubben må vinne dersom de skal skremme lagene øverst på tabellen. Nå har Rovers tre kamper på rad uten tap, mens de på bortebane står med 3-3-2 denne sesongen. 

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Rotherham 1-1 (Dack)
Blackburn – QPR 1-0 (Dack)
West Brom – Blackburn 1-1 (Reed)
Swansea – Blackburn 3-1 (Mulgrew)
Blackburn – Leeds 2-1 (Graham, Lenihan)

Vurdering: Lancashire-derby med mange tilreisende supportere. Det bør bli en bra stemning på Deepdale når disse to naboene barker sammen. Vertene er i form igjen, mens gjestene har vært vanskelig å møte for omtrent samtlige lag denne sesongen. Her er det ikke enkelt å finne en vinner. Jeg ender derfor opp med å markere for uavgjort her.

Spill: U (3.35 @ Fansbet)

 


 

Sheffield Wednesday – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Med fire strake tap foran byderbyet mot Sheffield United var det nok mange Sheffield Wednesday-supportere som fryktet det verste forrige runde. Disse supporterne kunne puste lettet ut etter en målløs affære borte mot Sheffield United, men sett i etterkant kan de umulig ha vært fornøyd med det de fikk se på Bramall Lane. Det er ikke lenge siden uglene var et lag man forventet å se i toppen av Championship-tabellen, men mot erkerivalen Sheffield United var ikke uglene i nærheten av å minne om et topplag. Nå har Wednesday bare ett poeng på de fem siste kampene. Bare én av de åtte siste kampene har endt med seier, mens de på hjemmebane har 2-4-2 denne sesongen. Wednesday har ikke vunnet noen av sine fem siste på eget gress.  

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Utd – Sheff Wed 0-0
Sheff Wed – Norwich 0-4
Birmingham – Sheff Wed 3-1 (Fletcher)
QPR – Sheff Wed 3-0
Sheff Wed – Boro 1-2 (Reach)

Derby County har sett ut som et av Championship beste lag utover høsten. Derfor var overraskelsen stor da de tapte hele 0-3 hjemme mot Aston Villa forrige runde. The Rams-sjef Frank Lampard har nok hatt mange netter uten søvn gjennom landslagspausen, og nå blir det spennende å se om Derby kan slå tilbake med seier på første forsøk. Derby ligger nå på en sjetteplass på tabellen med sine 28 poeng, og bør ta poeng her for å ikke få en luke opp til direkte opprykksplass. På bortebane har Derby 3-2-3 denne sesongen, men det må legges til at de er ubeseiret på sine tre siste på fremmed gress.  

Derbys siste kamper:
Derby – Aston Villa 0-3
Derby – Birmingham 3-1 (Wilson, Marriott, Bennett)
Chelsea – Derby 3-2 (Waghorn, Marriott)
Boro – Derby 1-1 (Selvmål)
West Brom – Derby 1-4 (Marriott, Wilson, Lawrence, Malone)

Vurdering: Derby County med stortap sist, men her tror jeg de slår tilbake. Sheffield Wednesday har skuffet meg stort de siste ukene, og jeg sliter med å se hvordan dagens Wednesday-forsvar skal klare stoppe det imponerende Derby-angrepet. Dette blir borteseier. 

Spill: B (2.05 @ Fansbet)


 

Swansea City – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer …

Etter fem bortekamper på rad uten seier løsnet det endelig for Swansea City. De vant 1-0 borte mot Bolton Wanderers takket være et flott mål av Barrie McKay. Swansea står dermed med tre seiere på de fire siste kampene, og burde strengt tatt vunnet alle disse fire kampene. Det ene tapet mot Rotherham United var nemlig et ran av de sjeldne hvor Swansea var lite effektive, mens Rotherham snudde kampen med to straffespark. Spillere som Ollie McBurnie, Bersant Celina og Daniel James har vist mye bra den siste tiden og er ikke enkle å stanse. Svanene er nå oppe på en åttendeplass med 26 poeng, og jeg kan fint se for meg at hvittrøyene bare blir bedre utover sesongen. Hjemme på Liberty Stadium har de 4-2-2 denne sesongen, hvor tre av de fire siste hjemmekampene har endt med seier.  

Swanseas siste kamper:
Bolton – Swansea 0-1 (McKay)
Rotherham -Swansea 2-1 (McBurnie)
Swansea – Reading 2-0 (McBurnie x2)
Swansea – Blackburn 3-1 (Selvmål, Celina, Roberts)
Aston Villa – Swansea 1-0

Lørdagens hjemmelag imponerer for tiden, men ingen lag i Championship imponerer mer enn Norwich City. Gultrøyene har vært fantastiske over lengre tid nå, og er i mine øyne den kanskje største opprykkfavoritten akkurat nå. Det skal dog sies at favorittstempelet i Championship skifter eier omtrent etter hver eneste serierunde. Norwich lå under 2-3 på overtid mot Millwall forrige runde, men klarte på utrolig vis snu kampen og vinne 4-3. Den seieren sier mye om årets Norwich City-utgave, samtidig som de nå har fem strake seiere i ligaen. Denne fantastiske formen gjør at de topper tabellen, mens de er ligaens beste bortelag med 4-3-1 på sine åtte kamper på fremmed gress i høst. 

Norwichs siste kamper:
Norwich – Millwall 4-3 (Pukki x2, Leitner, Rhodes)

Sheff Wed – Norwich 0-4 (Pukki x2, Buendia, Srbeny)
Bournemouth – Norwich 2-1 (Hernandez)
Norwich – Brentford 1-0 (Buendia)
Norwich – Aston Villa 2-1 (Rhodes x2)

Vurdering: To lag som har vist mye bra i høst. Swansea har kommet seg i det siste, mens Norwich har vært meget imponerende over lengre tid. Det er ikke enkelt å finne en vinner her. Jeg klarer ikke se for meg mange scoringer, og derfor blir det første målet ekstra viktig her. Jeg klarer ikke finne en vinner her, og markerer derfor for uavgjort.

Tips: U (3.20 @ Fansbet)


 

Wigan Athletic – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Paul Cook har nok hatt mye å tenke på gjennom landslagspausen. Etter 0-2 tapet borte mot Middlesbrough forrige runde har Wigan Athletic nå fire strake tap. Bare én av de åtte siste kampene har endt med seier, og det blir spennende å se hvordan Cook skal snu denne vonde trenden. De dårlige resultatene har ført Wigan ned til nedre halvdel av tabellen, og dersom de skal ha et håp om å henge med i kampen om play-off har de ikke råd til å tape flere kamper på rad nå når vi går inn i en hektisk periode. Trøsten for Wigan-fansen får være at de er sterke på hjemmebane. Så langt har Wigan 5-2-1 på eget gress denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Leeds United.     

Wigans siste kamper:
Boro – Wigan 2-0
Wigan – Leeds 1-2 (James)
Sheff Utd – Wigan 4-2 (Naismith, Garner)
Millwall – Wigan 2-1 (Selvmål)
Wigan – West Brom 1-0 (Windass)

Etter 3-2 seieren mot Bristol City mente manager Paul Clement at han fort kunne vært arbeidsløs uten tre poeng i det oppgjøret. Derfor er det ikke utenkelig at Clement føler selv at han er en hardt presset mann på Madejski Stadium etter bare 2-2 hjemme mot tabelljumbo Ipswich Town forrige runde. Jeg sitter med følelsen av at Clement bare er et par strake tap unna NAV-kontoret, og derfor kan man trygt si at denne kampen er viktig for Clement og hans Reading. Nå ligger The Royals på en 20. plass med like mange poeng som to av lagene under streken. På bortebane har de bare vunnet én av sine åtte kamper, men det skal sies at de i enkelte bortekamper har sett ganske bra ut. 

Readings siste kamper:
Reading – Ipswich 2-2 (Meite x2)
Reading – Bristol City 3-2 (Meite, Bacuna, Kelly)
Swansea – Reading 2-0
Birmingham – Reading 2-1 (Meite)
Reading – Millwall 3-1 (Meite x2, Baldock)

Vurdering: Wigan Athletic er i elendig form, men hjemme på DW Stadium er de som regel sterke. Her møter de et Reading-lag som i mine øyne har skuffet hele sesongen. Enkelte ganger har Reading glimtet til med gode tendenser på fremmed gress, men bare én borteseier så langt denne sesongen sier det meste. Selv om Wigan er i dårlig form, tror jeg likevel dette ender med hjemmeseier.

Tips: H (1.83 @ Fansbet)


 

Brentford – Middlesbrough
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer ..

Thomas Frank startet sin jobb som Brentfords hovedtrener med tre strake tap. Han kunne blitt den første Brentford-treneren noensinne til å tape sin fire første kamper, men en seier mot Millwall i forrige hjemmekamp reddet Frank fra den tvilsomme æren. Man trodde kanskje at det skulle løsne for Brentford etter den seieren, men slik skulle det ikke gå. QPR på bortebane ble for vanskelig og The Bees tapte 2-3 mot sine London-rivaler. Brentford har dermed bare én seier på de ti siste kampene og har fortsatt ikke vunnet på bortebane i høst. Hjemme på Griffin Park har de derimot bare tapt én av sine åtte kamper denne sesongen.

Brentfords siste kamper:
QPR – Brentford 3-2 (Maupay, Dalsgaard)
Brentford – Millwall 2-0 (Canos, Watkins)
Norwich – Brentford 1-0
Preston – Brentford 4-3 (Maupay, Watkins, Canos)
Brentford – Bristol City 0-1

Middlesbrough snek seg opp på direkte opprykksplass etter at de vant 2-0 hjemme mot Wigan Athletic forrige runde. Det kompakte og bunnsolide forsvarsspillet til Tony Pulis holder fortsatt stand på Riverside Stadium, og etter 17 serierunder har Boro bare sluppet inn åtte mål. Ser man tilbake på de siste sesongene har færrest baklengsmål som oftest vært ensbetydende med opprykk, og det bør gjøre Middlesbrough-fansen optimistiske. Det mangler ofte litt fremover på banen for Boro, men slik blir det fort når man fokuserer så mye på det som skjer bakover på banen. På bortebane har Boro bare tapt én sine åtte kamper denne sesongen, og det skjedde mot Norwich City.

Boros siste kamper:
Boro – Wigan 2-0 (Hugill x2)
Stoke – Boro 0-0
Boro – Crystal Palace 1-0 (Wing)
Boro – Derby 1-1 (Selvmål)
Boro – Rotherham 0-0

Vurdering: Ikke enkelt å vurdere dette oppgjøret. Brentford i elendig form, men hjemme på Griffin Park er de sterke. Her møter de et Middlesbrough-lag som er bunnsolide bakover på banen og som taper sjeldent. Et offensivt Brentford mot et defensivt Middlesbrough. Dette kan vippe alle veier. Jeg tar den feige løsningen og markerer for uavgjort.

Spill:  U (3.25 @ Fansbet)


Søndag:

Aston Villa – Birmingham City
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det kunne ikke fungere for Steve Bruce denne sesongen etter play-off tapet i vår. Mangelen på progresjon utover høsten førte til at man ble nødt til å gå nye veier. Aston Villa-supporter Dean Smith ble hentet fra Brentford, og har foreløpig opplevd både opp- og nedturer i sin korte Villa-karriere. Det ble seier i første kamp mot Swansea City, men deretter fulgte to strake tap. Foran søndagens derby har Villa vunnet to kamper på rad, hvor den siste kampen var av det meget imponerende slaget. Smith hadde tidligere i høst opplevd å tape borte mot Derby County da han var Brentford-sjef, og mente at han hadde lært mye fra den kampen. Det hele resulterte i hvert fall i en kruttsterk 3-0 eier på Pride Park. Nå er det klart for derby mot erkerival Birmingham City. Der har de hatt et godt tak innbyrdes de siste årene, og for Smith sin del vil han automatisk stige flere hakk i gradene hos Villa-fansen dersom det skulle bli seier mot den blå naboen på første forsøk. Hjemme på Villa Park har Aston Villa 4-3-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Sheffield Wednesday.

Aston Villas siste kamper:
Derby – Aston Villa 0-3 (McGinn, Abraham, Hourihane)
Aston Villa – Bolton 2-0 (Chester, Grealish)
QPR – Aston Villa 1-0
Norwich – Aston Villa 2-1 (Chester)
Aston Villa – Swansea 1-0 (Abraham)

Birmingham City startet sesongen på skuffende vis rent resultatmessig, men prestasjonene har egentlig vært ganske bra hele sesongen. Garry Monk har fått skikk på dette Birmingham-laget, samtidig som han har fått supporterne med på laget igjen etter mye rør fra ledelsen de siste årene. Foran helgens derby har det blitt to skuffende kamper mot Derby County og Hull City, men før tapet mot Derby hadde blåtrøyene elleve kamper på rad uten tap. Den flotte formen var alt annet enn tilfeldig, og det sier mye om hvor bra Monk har fått dette Birmingham-laget til å spille. På topp har både fyrtårnet Lukas Jutkiewicz og fotrappe Che Adams skapt trøbbel for mange lag den siste tiden, og er absolutt to spillere som Aston Villa bør se opp for på søndag. På bortebane har Birmingham 2-3-3 denne sesongen, men bare én av de seks siste kampene på fremmed gress har endt med tap. 

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Hull 3-3 (Adams x3)
Derby – Birmingham 3-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Sheff Wed 3-1 (Mahoney, Jutkiewicz, Adams)
Birmingham – Reading 2-1 (Jutkiewicz, Gardner)
Stoke – Birmingham 0-1 (Adams)

Vurdering: To lag som begge ser ut til å være på vei oppover for øyeblikket. Stemningen er bra hos begge klubber, samtidig som de leverer varene på banen. Det finnes matchvinnere hos begge lag, selv om det offensive arsenalet til Aston Villa er en del sterkere enn det Birmingham har å vise til. Spissduoen til Birmingham er derimot i såpass god form at de fort kan ende opp med å avgjøre dette derbyet. Det finnes gode grunner for de fleste utfall i dette oppgjøret, og i likhet med bookmakerne synes jeg det er fornuftig at Villa har fått favorittstempelet her. Oddsen på hjemmeseier er derimot for lav til å være av interesse ettersom jeg ser på dette som et ganske åpent oppgjør. Jeg markerer derfor for uavgjort.

Tips: U (3.60 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply