Skrevet av: Eirik Aase

 

Aston Villa – Birmingham City
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: James Chester ser ut til å bli klar hos vertene, men Birkir Bjarnason og John McGinn er usikre. David Davis og Isaac Vassell er ute hos gjestene, mens Jota er usikker.

Det kunne ikke fungere for Steve Bruce denne sesongen etter play-off tapet i vår. Mangelen på progresjon utover høsten førte til at man ble nødt til å gå nye veier. Aston Villa-supporter Dean Smith ble hentet fra Brentford, og har foreløpig opplevd både opp- og nedturer i sin korte Villa-karriere. Det ble seier i første kamp mot Swansea City, men deretter fulgte to strake tap. Foran søndagens derby har Villa vunnet to kamper på rad, hvor den siste kampen var av det meget imponerende slaget. Smith hadde tidligere i høst opplevd å tape borte mot Derby County da han var Brentford-sjef, og mente at han hadde lært mye fra den kampen. Det hele resulterte i hvert fall i en kruttsterk 3-0 eier på Pride Park. Nå er det klart for derby mot erkerival Birmingham City. Der har de hatt et godt tak innbyrdes de siste årene, og for Smith sin del vil han automatisk stige flere hakk i gradene hos Villa-fansen dersom det skulle bli seier mot den blå naboen på første forsøk. Hjemme på Villa Park har Aston Villa 4-3-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Sheffield Wednesday.

Aston Villas siste kamper:
Derby – Aston Villa 0-3 (McGinn, Abraham, Hourihane)
Aston Villa – Bolton 2-0 (Chester, Grealish)
QPR – Aston Villa 1-0
Norwich – Aston Villa 2-1 (Chester)
Aston Villa – Swansea 1-0 (Abraham)

Birmingham City startet sesongen på skuffende vis rent resultatmessig, men prestasjonene har egentlig vært ganske bra hele sesongen. Garry Monk har fått skikk på dette Birmingham-laget, samtidig som han har fått supporterne med på laget igjen etter mye rør fra ledelsen de siste årene. Foran helgens derby har det blitt to skuffende kamper mot Derby County og Hull City, men før tapet mot Derby hadde blåtrøyene elleve kamper på rad uten tap. Den flotte formen var alt annet enn tilfeldig, og det sier mye om hvor bra Monk har fått dette Birmingham-laget til å spille. På topp har både fyrtårnet Lukas Jutkiewicz og fotrappe Che Adams skapt trøbbel for mange lag den siste tiden, og er absolutt to spillere som Aston Villa bør se opp for på søndag. På bortebane har Birmingham 2-3-3 denne sesongen, men bare én av de seks siste kampene på fremmed gress har endt med tap. 

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Hull 3-3 (Adams x3)
Derby – Birmingham 3-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Sheff Wed 3-1 (Mahoney, Jutkiewicz, Adams)
Birmingham – Reading 2-1 (Jutkiewicz, Gardner)
Stoke – Birmingham 0-1 (Adams)

Vurdering: To lag som begge ser ut til å være på vei oppover for øyeblikket. Stemningen er bra hos begge klubber, samtidig som de leverer varene på banen. Det finnes matchvinnere hos begge lag, selv om det offensive arsenalet til Aston Villa er en del sterkere enn det Birmingham har å vise til. Spissduoen til Birmingham er derimot i såpass god form at de fort kan ende opp med å avgjøre dette derbyet. Det finnes gode grunner for de fleste utfall i dette oppgjøret, og i likhet med bookmakerne synes jeg det er fornuftig at Villa har fått favorittstempelet her. Oddsen på hjemmeseier er derimot for lav til å være av interesse ettersom jeg ser på dette som et ganske åpent oppgjør. Jeg markerer derfor for uavgjort.

Tips: U (3.60 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply