Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Tirsdag:
20.45: Leeds United – Reading (Viaplay)


 

Leeds United – Reading
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene ser ut til å få tilbake Bailey Peacock-Farrell. Hos gjestene er Jon Dadi Bödvarsson og Sam Baldock ute, mens Mo Barrow er usikker.

Det var mange som var spente på hvordan det skulle gå da unggutten Will Huffer fikk sin debut mellom stengene for Leeds United. Bristol City var motstander, men de klarte knapt sette Huffer på prøve. Bare én avslutning fra The Robins fant veien mellom stengene, og den passerte ikke Huffer. Derfor ble det clean sheet på første forsøk for Huffer, samtidig som Pablo Hernandez og Kemar Roofe fikset biffen i motsatt ende av banen. Seieren mot Bristol City var ekstra viktig med tanke på det fæle tapet Leeds hadde like før landslagspausen. Nå er Yorkshire-klubben på en tredjeplass med tre poeng opp til serieleder Norwich City. Hjemme på Elland Road har Leeds 5-3-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Birmingham City. 

Leeds siste kamper:
Leeds – Bristol City 2-0 (Roofe, Hernandez)
West Brom – Leeds 4-1 (Hernandez)
Wigan – Leeds 1-2 (Roofe, Hernandez)
Leeds – Forest 1-1 (Roofe)
Leeds – Ipswich 2-0 (Cooper, Roofe)

Reading-manager Paul Clement følte at seieren mot Bristol City for tre runder reddet jobbet hans. Etter den seieren har det blitt uavgjort mot Ipswich Town og Wigan Athletic. Det er ikke gode nok resultater for The Royal, og sannsynligvis vil presset på Clement øke raskt igjen dersom de ikke vinner en kamp igjen snart. Fremover på banen har Reading hatt noen tunge forfall i det siste, men Yakou Meite har slått til for fullt og scorer nærmest på bestilling. Reading ligger nå like over streken og har like mange poeng som ett av lagene på nedrykksplass. På bortebane har de bare vunnet én av sine ni kamper i høst.

Readings siste kamper:
Wigan – Reading 0-0
Reading – Ipswich 2-2 (Meite x2)
Reading – Bristol City 3-2 (Meite, Bacuna, Kelly)
Swansea – Reading 2-0
Birmingham – Reading 2-1 (Meite)

Vurdering: Leeds United fikset biffen mot Bristol City med keeperdebutant. Her møter de en antatt svakere motstander, samtidig som de ser ut til å få Bailey Peacock-Farrell tilbake fra skade. Det er vanskelig å gå for noe annet enn hjemmeseier her.

Tips: H (1.36 @ Fansbet)

 


 

Brentford – Sheffield United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Said Benrahma og Ollie Watkins er usikre, mens Kamohelo Mokotjo er ute hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Thomas Frank har ledet Brentford som hovedtrener i seks kamper. Det har resultert i fem tap. Brentford har utover høsten gått fra å se ut som en tøff utfordrer i toppen av tabellen, til å nå nærme seg nedrykksplassene. Med sine 21 poeng har de bare fire poengs luke ned til nedrykk, mens det skiller ti poeng opp til play-off. Man kan trygt si at The Bees har hatt en negativ utvikling denne sesongen. Nå blir det spennende å se om Frank kan snu denne vonde trenden, men det blir ikke enkelt mot et sterkt Sheffield United-lag. Lørdag ble det tap hjemme mot Middlesbrough, og nå har de bare vunnet én av sine fem siste på eget gress.   

Brentfords siste kamper:
Brentford – Boro 1-2 (Judge)
QPR – Brentford 3-2 (Maupay, Dalsgaard)
Brentford – Millwall 2-0 (Canos, Watkins)
Norwich – Brentford 1-0
Preston – Brentford 4-3 (Maupay, Watkins, Canos)

Sheffield United leverte en sjelden svak prestasjon borte mot Yorkshire-rival Rotherham United på lørdag. Rotherham skapte mer enn nok sjanser til å vinne den kampen, men The Blades unngikk tap. Faktisk var Sheffield United nære ved å vinne kampen, men et utligningsmål på overtid fra Jamie Proctor førte til at kampen endte uavgjort. Etter kampen var Chris Wilder ikke nådig mot egne spillere, og man kunne se at han var tydelig oppgitt og frustrert under intervjuene. Nå har The Blades tre poeng opp til direkte opprykksplass, men bare én av de seks siste kampene har endt med seier. På bortebane har de 4-1-4 denne sesongen.

Sheff Utds siste kamper:
Rotherham – Sheff Utd 2-2 (Duffy, Basham)
Sheff Utd – Sheff Wed 0-0

Forest – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – Wigan 4-2 (Sharp x3, Selvmål)
Sheff Utd – Stoke 1-1 (Clarke)

Vurdering: Brentford i elendig form, mens Sheffield United har slitt litt med den siste tiden. Ser man bak resultatene synes jeg Sheffield United ha sett best ut i det siste av disse to lagene, men i lørdagens kamp mot Rotherham var de skuffende. Dette er to lag som spiller flott fotball, men det er ikke enkelt å si hvordan dette skal gå. Jeg finner gode argumenter for både hjemme- og borteseier, men synes uavgjort fremstår som det beste tipset her.

Tips: U (3.35 @ Fansbet)


 

Hull City – Norwich City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Nouha Dicko er skadet, mens toppscorer Fraizer Campbell er suspendert hos vertene. Hos gjestene er viktige Moritz Leitner usikker.

Nigel Adkins var høyt oppe etter syv poeng av ni mulige på de tre siste kampene før landslagspausen. Lørdag ble det derimot en skikkelig nedtur for Adkins og Hull City-fansen da Nottingham Forest ble for sterke på KCOM Stadium. Hull var ikke gode nok i noen ender av banen, men spesielt de fryktelige feilene i forsvar må ha gjort vondt å se på for supporterne. Nå gjelder det å slå tilbake så fort som mulig for Hull, ettersom de nå har havnet nest sist på tabellen. Hjemme på KCOM Stadium har de 2-2-5 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens nest svakeste hjemmelag. 

Hulls siste kamper:
Hull – Forest 0-2
Birmingham – Hull 3-3 (Campbell x2, Grosicki)
Hull – West Brom 1-0 (Campbell)
Bolton – Hull 0-1 (Campbell)
Bristol City – Hull 1-0

Norwich City er for øyeblikket ligaens beste lag. Både fordi de leder Championship med sine 36 poeng, men også fordi de akkurat nå spiller den beste fotballen. De er forholdsvis solide bakover på banen, mens det virkelig har løsnet fremover på banen. I samtlige av deres tre siste kamper i Championship har de scoret fire mål. Ikke overraskende har alle disse endt med seier, og nå har gultrøyene vunnet seks ligakamper på rad. Drømmen om opprykk har absolutt funnet veien til Norwich-fansen, og fortsetter de med like gode prestasjoner fremover, vil det ikke være lenge før de har en luke ned til play-off. På bortebane har Norwich 5-3-1 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens beste bortelag.  

Norwichs siste kamper:
Swansea – Norwich 1-4 (Selvmål, Buendia, Pukki, Stiepermann)

Norwich – Millwall 4-3 (Pukki x2, Leitner, Rhodes)
Sheff Wed – Norwich 0-4 (Pukki x2, Buendia, Srbeny)
Bournemouth – Norwich 2-1 (Hernandez)
Norwich – Brentford 1-0 (Buendia)

Vurdering: Det er nesten topp mot bunn på KCOM Stadium tirsdag kveld. Norwich ser fantastiske ut og er ligaens beste bortelag. Her møter de et Hull City-lag som har vist fremgang i det siste, men som ellers har vært fryktelig svake denne sesongen. Hull har vist at de kan skape problemer for topplagene også hjemme på KCOM Stadium, men her tror jeg de får det tøft. Jeg går for borteseier til god odds.

Tips: B (2.20 @ Fansbet)


 

Preston North End – Middlesbrough
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Josh Harrop, Sean Maguire, Daniel Johnson, Billy Bodin og Callum Robinson er ute hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Nå har det løsnet for Alex Neil og hans Preston North End! Etter å valset over Blackburn Rovers på Deepdale forrige runde har The Lilywhites nå åtte kamper på rad uten tap. Den elendige starten på sesongen gjør at de fortsatt ligger et stykke nede på tabellen, men det ville på ingen måte overrasket meg dersom de klarer tette luken opp til play-off utover vinteren. Preston er nemlig et meget bra lag under Neils ledelse, men skader har ødelagt fryktelig mye for Neil & Co. Hjemme på Deepdale har Preston 4-3-2 denne sesongen, og på de fire siste hjemmekampene har de tatt ti poeng av tolv mulige.      

Prestons siste kamper:
Preston – Blackburn 4-1 (Moult, Browne, Robinson, Barkhuizen)
Bristol City – Preston 0-1 (Robinson)
Ipswich – Preston 1-1 (Gallagher)
Preston – Rotherham 1-1 (Barkhuizen)
Preston – Brentford 4-3 (Robinson x2, Browne, Barkhuizen)

Jordan Hugill er i kjempeform for Middlesbrough og står nå med tre mål på de to siste kampene. Ikke bare scorer han mål, men han gjør også en viktig jobb for Middlesbrough både som førsteforsvarer og som oppsspillspunkt. Ingen vet bedre enn Preston-fansen hvor god Hugill kan være. Fra 2014 og frem til januar i år spilte han for nettopp Preston. Nå skal Hugill forsøke å skape problemer for gamleklubben og dermed sikre Boro seg sin syvende kamper på rad uten tap. Boro vant 2-1 borte mot Brentford sist og ligger nå på direkte opprykksplass. De er det eneste laget i Championship med ensifret antall baklengsmål, og det er utrolig imponerende med tanke på at man har lagt bak seg 18 serierunder. På bortebane har Boro 4-4-1, hvor det ene bortetapet kom mot serieleder Norwich City.

Boros siste kamper:
Brentford – Boro 1-2 (Tavernier, Hugill)
Boro – Wigan 2-0 (Hugill x2)
Stoke – Boro 0-0
Boro – Crystal Palace 1-0 (Wing)
Boro – Derby 1-1 (Selvmål)

Vurdering: To av lagene i Championship som er i best form for øyeblikket. Dette blir nok jevnt. Vertene med et par tunge forfall, men likevel klarer jeg ikke gå for borteseier. Dette tror jeg ender med poengdeling.

Tips: U (3.15 @ Fansbet)


 

Rotherham United – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Darren Potter er skadet, mens Ryan Manning ikke kan spille for vertene ettersom han er på lån fra QPR. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Rotherham United har i løpet av sine to siste hjemmekamper vist flere sider av seg selv. Mot Swansea City ble de rundspilt, men endte opp med å vinne 2-1 takket være to straffespark. Mot Sheffield United på lørdag var det Rotherham United som nærmet rundspilte sin Yorkshire-rival, men til slutt ble det bare ett poeng. Det poenget føltes nok likevel som en liten seier med tanke på at utligningsmålet til Jamie Proctor kom på overtid. Rotherham ser fortsatt ut som en av favorittene til å rykke ned, men den siste tiden synes jeg de har imponert. Paul Warne har noe på gang med The Millers, men samtidig må det legges til at de bare har vunnet én av sine ti siste kamper. Hjemme på New York Stadium har de sterke 4-4-1, hvor det ene tapet kom mot Hull City tilbake i august. 

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Sheff Utd 2-2 (Proctor, Taylor)
Blackburn – Rotherham 1-1 (Smith)
Rotherham – Swansea 2-1 (Manning x2)
Preston – Rotherham 1-1 (Smith)
Boro – Rotherham 0-0

Det skjedde mye rart i fotballverden forrige helg, men ingenting var mer overraskende enn det faktum at den spanske ringreven Angel Rangel plutselig scoret to mål i samme kamp for Queens Park Rangers. Spanjolen hadde bare scoret ett mål siden 2013 men scoret begge målene da QPR spilte uavgjort 2-2 mot Stoke City. Mannen bak begge scoringene var stortalentet Eberechi Eze, og han har virkelig tatt Championship med storm. QPR har sett meget bra ut utover høsten, og mandag fikk fansen seg enda en opptur da ettertraktede Luke Freeman skrev under på en ny kontrakt med klubben. På bortebane har QPR bare tapt to av sine syv siste kamper denne sesongen.

QPRs siste kamper:
Stoke – QPR 2-2 (Rangel x2)
QPR – Brentford 3-2 (Luongo, Wells, Lynch)
Blackburn – QPR 1-0
QPR – Aston Villa 1-0 (Wzsolek)
QPR – Sheff Wed 3-0 (Hemed, Freeman, Wells)

Vurdering: To lag som ikke har vært enkle å slå i det siste. Rotherham imponerte stort på lørdag, men det ville seg ikke helt mot et sterkt Sheffield United-lag. QPR har vært gode over lengre tid nå, men her får de seg en tøff oppgave mot et bra hjemmelag. Det er ikke enkelt å spå denne kampen, og jeg synes uavgjort fremstår som det mest sannsynlige utfallet her..

Spill: U (3.30 @ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Bolton Wanderers
Kampstart: 20.00
Skader og Suspensjoner: Sam Winnall, Kieran Lee og Gary Hooper er ute hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Er tiden ute for Jos Luhukay? Nederlenderen har ikke klart å gjøre Sheffield Wednesday til topplaget supporterne hadde håpet at de skulle være, og nå minner uglene mer om et bunnlag. Etter tapet mot Derby County forrige runde har Wednesday nå bare ett poeng på de seks siste kampene i ligaen. Denne fryktelige formen har ført til at Sheffield-klubben bare har tre poeng ned til nedrykk. Hjemme på Hillsborough har de tapt samtlige av sine tre siste hjemmekamper, mens ingen av de seks siste på eget gress har endt med seier. Skulle det ikke bli seier mot Bolton tirsdag kveld, tror jeg ikke Luhukay får fortsette i klubben.  

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Derby 1-2 (Reach)
Sheff Utd – Sheff Wed 0-0
Sheff Wed – Norwich 0-4
Birmingham – Sheff Wed 3-1 (Fletcher)
QPR – Sheff Wed 3-0

Phil Parkinson har fått mye ros for den jobben han har gjort med Bolton Wanderers, men nå spekuleres det i om at både han og klubben hadde hatt godt av å gå hver sin vei. Formen utover høsten har ikke vært god for The Trotters, og nå har de bare tatt to poeng på de åtte siste kampene. Den formen lukter det nedrykk av, og nå har Bolton havnet på feil side av streken. Med seier tirsdag kveld kan de klatre flere plasser og passere Sheffield Wednesday på tabellen. Med tap kan muligens Parkinson være ferdig som Bolton-sjef. Det er med andre ord en del på spill her. På bortebane har Bolton 2-4-3 denne sesongen, men begge disse seierne kom i starten av sesongen. Nå har de syv bortekamper på rad uten seier. 

Boltons siste kamper:
Millwall – Bolton 1-1 (Beevers)
Bolton – Swansea 0-1
Aston Villa – Bolton 2-0
Bolton – Hull 0-1
Bolton – Forest 0-3

Vurdering: For en kamp dette blir! To lag i elendig form som begge trenger en seier. Både Sheffield Wednesday og Bolton Wanderers managere står i fare for å bli sparket dersom de taper her. Av den grunn blir det interessant å se hva slags tilnærming de to lagene kommer til å ha her. Ingen av lagene har imponert i det siste, men jeg synes gjestene har sett svakest ut. Når Wednesday i tillegg har hjemmefordel her, synes jeg hjemmeseier ser ut som det beste alternativet. 

Spill: H (1.95 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply