Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamp:
21.00: Stoke City – Derby County (Viaplay)

 


Aston Villa – Nottingham Forest
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: John McGinn kan være tilbake for vertene, men Albert Adomah er ute. Daryl Murphy er tilbake hos gjestene etter sykdom og kan være klar her.

Når man blir ansatt som ny manager i en klubb er det én ting som står øverst på ønskelisten. Det er selvsagt å vinne over erkerivalen. Nettopp det fikk Dean Smith oppleve da Aston Villa vant 4-2 hjemme mot Birmingham City søndag. Smith er selv Aston Villa-supporter, og derfor må den seieren ha smakt ekstra bra. For å toppe det hele fant Alan Hutton frem sin indre Diego Maradona da han satte inn Villas siste scoring. Villa har nå vunnet tre kamper på rad, hvor spesielt de to siste seierne har det luktet svidd av. Denne flotte formen har ført Birmingham-klubben opp på en åttendeplasss like bak play-off. Hjemme på Villa Park har de sterke 5-3-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Sheffield Wednesday.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Birmingham 4-2 (Kodjia, Abraham, Grealish, Hutton)
Derby – Aston Villa 0-3 (McGinn, Abraham, Hourihane)
Aston Villa – Bolton 2-0 (Chester, Grealish)
QPR – Aston Villa 1-0
Norwich – Aston Villa 2-1 (Chester)

Nottingham Forest har nå fem kamper på rad uten tap. Bare én av deres ti siste kamper har endt med tap. Formen er med andre ord upåklagelig, og på lørdag ble Hull City slått på KCOM Stadium takket være scoringer av Lewis Grabban og Joe Lolley. Den duoen har stått for de fleste av skogvokternes scoringer utover høsten. Forest ser nå ut som det laget jeg forventet de skulle være før sesongstart. De ligger like bak play-off, og jeg kan fint se for meg at de klatrer enda høyere på tabellen i tiden fremover. På bortebane har rødtrøyene 3-5-1 denne sesongen. Deres eneste tap på fremmed gress kom mot Brentford i starten av september. 

Forests siste kamper:
Hull – Forest 0-2 (Grabban, Lolley)
Forest – Stoke 0-0
Forest – Sheff Utd 1-0 (Grabban)
Burton – Forest 3-2 (Appiah, Grabban)
Leeds – Forest 1-1 (Robinson)

Vurdering: For en herlig godbit dette blir! To lag som har vist mye bra i det siste. Aston Villa med to utrolig sterke seiere på rad, mens Nottingham Forest ser generelt gode ut. Dette tror jeg blir en jevn og interessant affære. Vertene er knepne favoritter, men jeg synes bookmakerne har gitt vertene litt for mye respekt. Forest er nemlig meget sterke. I mine øyne fremstår uavgjort som det beste alternativet her. 

Spill: U (3.55 @ Fansbet)

 


 

Ipswich Town – Bristol City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Gjestene mangler Josh Brownhill som er suspendert. Vertene kan få Myles Kenlock og Ellis Harrison tilbake til denne kampen.

Alle gode ting var ikke tre for Paul Lambert. Heller ikke i hans tredje kamp som Ipswich Town-sjef klarte han lede guttene sine til seier. Blåtrøyene tapte 1-2 hjemme mot West Bromwich Albion og er virkelig i trøbbel. Selv om det har vært noen positive sider ved lagets prestasjoner etter Lambert kom, ser det ikke bra ut på tabellen. Etter 18 serierunder ligger de helt sist på tabellen med seks poeng opp til trygg plass. Akkurat nå ser Ipswich ut som en klar dumpekandidat, men samtidig vet man at slike ting fort kan snu. Det er lenge igjen av sesongen, og kanskje kan en seier onsdag kveld være det som skal til for å virkelig få en kickstart på sesongen. Så langt har det bare blitt én seier for Ipswich denne sesongen, og på hjemmebane har de ikke vunnet noen av sine ni kamper i høst. Man kan trygt si at Ipswich-fansen ikke har fått valuta for sesongkortene.  

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – West Brom 1-2 (Jackson)
Reading – Ipswich 2-2 (Sears, Edwards)
Ipswich – Preston 1-1 (Sears)
Millwall – Ipswich 3-0
Leeds – Ipswich 2-0

Det er ikke bare Ipswich Town som har slitt den siste tiden. Bristol City er også dypt nede for øyeblikket med fire strake tap i ligaen. Lørdag ble det 0-2 tap borte mot Leeds United, men det skal sies at et rødt kort til Josh Brownhill på stillingen 0-0 ødela mye. De tre andre tapene har alle vært med ett måls margin. Grunnet en god start på sesongen ligger The Robins fortsatt midt på tabellen, men drømmen om opprykk forsvinner raskt dersom de ikke gjør noe med den dårlige formen snart. På bortebane har de 3-2-4 denne sesongen, men bare én av de seks siste på fremmed gress har endt med seier.  

Bristol Citys siste kamper:
Leeds – Bristol City 2-0
Bristol City – Preston 0-1
Reading – Bristol City 3-2 (Brownhill, Pack)
Bristol City  – Stoke 0-1
Bristol City – Hull 1-0 (Diedhiou)

Vurdering: Ipswich Town med bare én seier denne sesongen, men har her en gyllen mulighet til å få gang på sesongen når et formsvakt Bristol City kommer på besøk. Det finnes mange åpne kamper i Championship, og dette er definitivt én av de. Jeg har litt på følelsen av at dette er kampen hvor Ipswich faktisk kan vinne, men samtidig er det mye som peker på uavgjort her. Jeg setter derfor et kryss i midten.

Spill: U (3.25 @ Fansbet)


 

Millwall – Birmingham City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene får tilbake Ben Amos som ikke kunne spille mot sin egen klubb forrige runde. Gjestene håper at de får klar Jota til denne kampen.

Med to skadede dommere måtte en Millwall-supporter ta over som assistentdommer da Bolton Wanderers var på besøk lørdag ettermiddag. Selv med en av sine egne langs linja klarte ikke Millwall vinne mot det formsvake laget fra nord. Jake Cooper reddet ett poeng, men det var på mange måter to poeng for lite sammenlignet med forventningene før kampen. Millwall ligger derfor fortsatt plantet nede i bunnstriden, men hjemme på The Den har de tatt ti poeng av tolv mulige på de fire siste kampene.  

Millwalls siste kamper:
Millwall – Bolton 1-1 (Cooper)
Norwich – Millwall 4-3 (Leonard, Wallace, Elliott)
Brentford – Millwall 2-0
Millwall – Ipswich 3-0 (Gregory x2, Leonard)
Millwall – Wigan 2-1 (Morison, Williams)

Birmingham City startet dårlig tidligere i høst, men hevet seg betraktelig etter hvert som sesongen kom skikkelig i gang. En stund kunne de nærmest se ut som en mulig utfordrer i toppen av tabellen, men etter tapet mot erkerival Aston Villa på søndag har de bare tatt ett poeng på de tre siste kampene. Det er absolutt ikke godt nok, men det skal sies at de to tapene de har på de tre siste kampene har vært mot meget tøff motstand. Fortsatt er spissene Che Adams og Lukas Jutkiewicz imponerende på topp, og sistnevntes luftstyrke blir ekstra viktig på The Den mot hodesterke Millwall-spillere. Birmingham må snart vinne kamper igjen dersom de skal henge med lagene som kjemper om opprykk. På bortebane har blåtrøyene 2-3-4, hvor seierne har kommet mot Leeds United og Birmingham City.  

Birminghams siste kamper:
Aston Villa – Birmingham 4-2 (Jutkiewicz, Pedersen)
Birmingham – Hull 3-3 (Adams x3)
Derby – Birmingham 3-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Sheff Wed 3-1 (Mahoney, Jutkiewicz, Adams)
Birmingham – Reading 2-1 (Jutkiewicz, Gardner)

Vurdering: Vertene favoritter hos bookmakerne her, men jeg synes dette er helt åpent. Birmingham City med noen dårlige resultater de siste ukene, men motstanden har for det meste vært tøff. På bortebane har de ofte klart seg godt, selv om det bare har blitt én seier. Oddsen på gjestene er i mine øyne overraskende høy for det som i mine øyne er en helt jevn kamp, samtidig som det må nevnes at Millwall ikke har hatt den tøffeste motstanden i de siste hjemmekampene. Jeg tar en råsjans og markerer for borteseier her.

Tips: B (3.55 @ Fansbet)


 

Swansea City – West Bromwich Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Luciano Narsingh er ute, mens Tom Carroll er usikker hos vertene. Kyle Bartley og Bakary Sako er de eneste som mangler hos gjestene.

Jeg har skrytt mye av Swansea City den siste tiden, men på lørdag skuffet de stort. Norwich City er riktignok veldig gode, men 1-4 tap på hjemmebane hadde jeg ikke forventet fra svanene. Det må legges til at Swansea på ingen måter ble totalt rundspilt, men alt for mange enkle feil bakover på banen viste seg å koste dyrt i det oppgjøret. Nå gjelder det å slå tilbake så fort som mulig for hvittrøyene. De ligger nå noen poeng bak play-off, og bør fortsette å vinne kamper regelmessig dersom de skal henge med i toppen. Hjemme på Liberty Stadium har de vært meget varierende denne høsten, og foran onsdagens kamp har de 4-2-3 på eget gress. De er blant annet det eneste laget som i skrivende stund har tapt mot tabelljumbo Ipswich Town.     

Swanseas siste kamper:
Swansea – Norwich 1-4 (James)
Bolton – Swansea 0-1 (McKay)
Rotherham -Swansea 2-1 (McBurnie)
Swansea – Reading 2-0 (McBurnie x2)
Swansea – Blackburn 3-1 (Selvmål, Celina, Roberts)

Etter fire svake kamper på rad fryktet jeg at luften hadde gått helt ut av West Bromwich Albion-ballongen. Jeg var spent på om Darren Moore virkelig kunne finne tilbake til formen fra tidligere i høst, men det ser det ut til at han har klart. Like før landslagspausen valset de over Leeds United, mens de i forrige runde tok tre poeng borte mot tabelljumbo Ipswich Town. Disse to seierne gjør at The Baggies fortsatt henger godt med i toppen. På bortebane har Darren Moore & Co 3-3-3 denne sesongen, og de har fortsatt ikke h0ldt nullen i noen av sine kamper på fremmed gress i høst.

West Broms siste kamper:
Ipswich – West Brom 1-2 (Barnes, Rodriguez)
West Brom – Leeds 4-1 (Barnes, Gayle, Phillips, Robson-Kanu)
Hull – West Brom 1-0
West Brom – Blackburn 1-1 (Dawson)
West Brom – Derby 1-4 (Rodriguez)

Vurdering: Swansea City med lei smell på lørdag, og her tror jeg de kan gå på et nytt tap. Swansea liker å holde ballen i laget og har noen ganger slitt litt med raske overganger fra sine motstandere. Nettopp farlige kontringer tror jeg West Brom kan få en del av her, og da tror jeg spesielt en spiller som Harvey Barnes kan skinne. Dette er et åpent oppgjør som kan vippe begge veier, men jeg tror gjestene kontrer inn tre poeng her.

Tips: B (2.65 @ Fansbet)


 

Wigan Athletic – Blackburn Rovers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer ..

Det ville seg ikke foran mål for Wigan Athletic mot Reading for et par dager siden. The Latics skapte et par gode sjanser, men ballen ville ikke inn. For å gjøre det hele verre måtte nøkkelspiller Nick Powell gi seg på grunn av en skade. Nå har Wigan bare ett poeng på sine fem siste kamper i ligaen. Formen er fryktelig svak, men her har de en god mulighet til å gjøre noe med den saken. Hjemmeformen har nemlig ikke vært så verst denne sesongen. Foran onsdagens kamp har Wigan 5-3-1 denne sesongen, noe som gjør de til et av ligaens beste hjemmelag. Så langt har de bare tapt mot Leeds United på eget gress. 

Wigans siste kamper:
Wigan – Reading 0-0
Boro – Wigan 2-0
Wigan – Leeds 1-2 (James)
Sheff Utd – Wigan 4-2 (Naismith, Garner)
Millwall – Wigan 2-1 (Selvmål)

Over 5500 Blackburn Rovers-supportere tok turen til Deepdale for å se laget sitt mot Preston North End lørdag ettermiddag. Der fikk de se Rovers havne under etter et knapt minutt spill. Etter det kjempet de blå og hvite i motbakke og tapte til slutt 1-4. Tapet har gjort vondt for Rovers-fansen som ikke har opplevd mange nedturer det siste året, men onsdag kveld håper de at det skal komme en opptur igjen når et nytt lokaloppgjør står for tur. Med seier vil Rovers fortsatt henge med i kampen om play-off, men et tap kan skape en tung luke. På bortebane har Lancashire-klubben 3-3-3 denne sesongen, men på de tre siste bortekampene har det bare blitt ett poeng.

Blackburns siste kamper:
Preston – Blackburn 4-1 (Graham)
Blackburn – Rotherham 1-1 (Dack)
Blackburn – QPR 1-0 (Dack)
West Brom – Blackburn 1-1 (Reed)
Swansea – Blackburn 3-1 (Mulgrew)

Vurdering: Wigan Athletic er et av ligaens beste hjemmelag, men er i elendig form. Her møter de et forholdsvis sterkt Blackburn Rovers-lag, men de har også slitt litt i det siste. Gjestene har som oftest slått raskt tilbake etter nedturer under Tony Mowbrays ledelse, men har kan det bli tøft. Ikke enkelt å finne et utfall her, men den sterke hjemmeformen til Wigan vipper meg til vertenes fordel her. Mitt beste tips er å styre unna spill på dette oppgjøret.

Spill:  H (2.50 @ Fansbet)


 

Stoke City – Derby County
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene, mens gjestene må klare seg uten Mason Bennett, Craig Forsyth, Joe Ledley og Marcus Olsson.

Gary Rowett vakte oppsikt da han valgte å forlate Derby County til fordel for Stoke City kort tid etter at de røk ut i play-off i vår. Derby-fansen var rasende, men sett i etterkant kom de ikke dårlig ut av situasjonen med Frank Lampard inn som ny sjef. Rowett har derimot ikke fått noen god høstsesong. Etter en elendig start på sesongen ble hans navn ofte nevnt i forbindelse med hvilke managere som kunne risikere å miste jobben først i Championship. Etter hvert har Rowett fått mer kontroll på sakene hos The Potters, men de er fortsatt et stykke unna å være det topplaget som man forventet at de skulle være. Nå har de spilt uavgjort i samtlige av sine tre siste kamper, og opp til play-off har det allerede blitt en luke. Bare én seier på de seks siste kampene lukter det ikke opprykk av. Hjemme på Bet365 Stadium har de 3-3-3 denne sesongen. 

Stokes siste kamper:
Stoke – QPR 2-2 (Allen, Berahino)
Forest – Stoke 0-0
Stoke – Boro 0-0
Bristol City – Stoke 0-1 (Fletcher)
Sheff Utd – Stoke 1-1 (Allen)

Derby County var ikke veldig imponerende, men dro likevel i land tre viktige poeng borte mot Sheffield Wednesday lørdag ettermiddag. Harry Wilson scoret nok en gang, og han har faktisk aldri opplevd å tape en kamp på seniornivå som han har scoret i. The Rams hadde et stygt tap mot Aston Villa like før landslagspausen, men har ellers sett meget gode ut over lengre tid nå. Hvittrøyene henger med i toppen av tabellen og har tidvis spilt meget vakker fotball. På bortebane har de ikke tapt noen av sine fire siste kamper, og har totalt 4-2-3 på fremmed gress denne sesongen. 

Derbys siste kamper:
Sheff Wed – Derby 1-2 (Wilson, Marriott)
Derby – Aston Villa 0-3
Derby – Birmingham 3-1 (Wilson, Marriott, Bennett)
Chelsea – Derby 3-2 (Waghorn, Marriott)
Boro – Derby 1-1 (Selvmål)

Vurdering: Stoke City har ikke imponert i høst og ser fortsatt ut til å være et stykke unna der de forventer å være. Her møter de et Derby County-lag som har god kjennskap til den måten Gary Rowett ønsker å spille fotball. Jeg tror Derby kommer til å kjøre på fra start i denne kampen, og har samtidig stor tro på at de vil lykkes med det. Jeg markerer for borteseier.

Tips: B (3.10 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply