Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper

Lørdag:
13.30: Sheffield United – Leeds United (Viasport 2)
16.00: Blackburn Rovers – Sheffield Wednesday (Viasport 2)
18.30: Middlesbrough – Aston Villa (Viasport 2)

Mandag:
21.00: West Bromwich Albion – Brentford (Viasport 2)

Rundens trippel:


 

Sheffield United – Leeds United
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om for noen av lagene. Gjestene mangler fortsatt Luke Ayling, Gaetano Berardi, Izzy Brown, Patrick Bamford og Jamal Blackman.

Sheffield United har ikke hatt de beste resultatene den siste tiden, og derfor var det ekstra viktig med en sterk seier borte mot Brentford tidligere denne uken. Oliver Norwood vartet opp med en fantastisk scoring, og han har skumle planer om å sikre seg et tredje strake opprykk til Premier League denne sesongen. De to siste sesongene har han rykket opp med henholdsvis Brighton & Hove Albion og Fulham. The Blades ligger på femteplass med to poeng opp til lørdagens motstander. Med seier her har de muligheten til å klatre opp på tabelltopp før resten av rundens spilles. Leeds må nok en gang se opp for sin tidligere spiller Billy Sharp. Han har ifølge seg selv scoret syv mål på de seks siste møtene med Leeds, samtidig som Sheffield United aldri taper under Chris Wilders ledelse i de kampene Sharp scorer i. Hjemme på Bramall Lane har The Blades fantastisk 5-3-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Swansea City i første serierunde. 

Sheff Utds siste kamper:
Brentford – Sheff Utd 2-3 (Clarke, Norwood, Selvmål)
Rotherham – Sheff Utd 2-2 (Duffy, Basham)
Sheff Utd – Sheff Wed 0-0
Forest – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – Wigan 4-2 (Sharp x3, Selvmål)

Bailey Peacock-Farrell har ikke hatt den beste starten på sesongen. Det er ikke lenge siden Marcelo Bielsa fortalte media at han hadde planlagt å droppe sisteskansen, men ble nødt til å endre planer da Jamal Blackman ble langtidsskadet. Derfor føltes nok tirsdagens strafferedning på overtid ekstra deilig ut for både Peacock-Farrell og Leeds United-fansen. På det tidspunktet ledet Leeds bare med ett mål mot Reading, til tross for at de hadde skapt nok av sjanser til å finne nettmaskene både to og tre ganger. Leeds har dermed lagt bak seg en god uke med to hjemmeseiere. De har ikke sluppet inn mål i noen av de to kampene, og ligger nå bare poenget bak serieleder Norwich City. På bortebane har de 4-3-2 denne sesongen, og de to tapene har kommet i løpet av deres tre siste på fremmed gress. Et av de to tapene kom som følge av slurv på defensive dødballer. Her vil de nok en gang få testet seg på det området, ettersom Sheffield United har flere spillere som kan skape store problemer på blant annet hjørnespark. 

Leeds siste kamper:
Leeds – Reading 1-0 (Dallas)
Leeds – Bristol City 2-0 (Roofe, Hernandez)
West Brom – Leeds 4-1 (Hernandez)
Wigan – Leeds 1-2 (Roofe, Hernandez)
Leeds – Forest 1-1 (Roofe)

Vurdering: Sheffield United har hatt et bra tak på Leeds United de siste årene. Denne sesongen ser de to Yorkshire-klubbene ut som to av ligaens klart beste lag. Vertene er sterke på hjemmebane, mens Leeds har vaklet litt i sine siste bortekamper. Det er to spesielle måter å spille fotball på hos disse to lagene, og derfor blir det interessant å se hva slags kampbilde vi får servert. I mine øyne er dette helt åpent og kan vippe alle veier. Jeg ender opp med å markere for uavgjort.

Tips: U (3.35 @ Fansbet)

 


 

Blackburn Rovers – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Darragh Lenihan usikker. Hos gjestene er Steven Fletcher usikker, mens Ash Baker er suspendert.

Blackburn Rovers hadde ingen problemer med å takle nivåforskjellen fra League One til Championship da de rykket opp tidligere i år. I høst har de vært et sterkt Championship-lag som har gitt flere av topplagene noen meget tøffe kamper. Ved forrige landslagspause så verken spillere, manager eller supportere noen grunn til at ikke Rovers kunne henge med i kampen om play-off dersom de har litt flyt utover sesongen. Én uke senere er situasjonen litt annerledes. De to siste kampene har nemlig endt med pinlige tap borte mot lokalrivaler. Ikke bare har Rovers tapt kampene, men de har også spilt dårlig. Onsdagens 1-3 tap mot Wigan Athletic var det verste manager Tony Mowbray hadde sett fra sine spillere siden han ankom klubben. Nå har Rovers fem poeng til play-off og ni poeng til nedrykk. Formen i desember vil fortelle oss mye om hvor man kan forvente å se Lancashire-klubben i andre halvdel av sesongen. Hjemme på Ewood Park har de bare tapt én kamp i serien siden september i fjor(!), og det tapet kom mot Sheffield United tidligere i høst.

Blackburns siste kamper:
Wigan – Blackburn 3-1 (Selvmål)
Preston – Blackburn 4-1 (Graham)
Blackburn – Rotherham 1-1 (Dack)
Blackburn – QPR 1-0 (Dack)
West Brom – Blackburn 1-1 (Reed)

Tom Lees ble den store helten med kampens eneste scoring da Sheffield Wednesday vant 1-0 hjemme mot Bolton Wanderers. Den scoringen reddet sannsynligvis jobben til manager Jos Luhukay, i hvert fall for en liten stund. For at nederlenderen skal klare klamre seg fast til managerstolen på Hillsborough er han nødt til å få uglene til å bygge videre på tirsdagens seier. Før møtet med Bolton hadde Wednesday bare ett poeng på de seks siste kampene. De havnet nesten helt ned i bunnstriden, men har nå fått seg en luke. På bortebane har Wednesday 3-1-5 denne sesongen, hvor Bristol City, Aston Villa og Reading har blitt slått.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Bolton 1-0 (Lees)
Sheff Wed – Derby 1-2 (Reach)
Sheff Utd – Sheff Wed 0-0
Sheff Wed – Norwich 0-4
Birmingham – Sheff Wed 3-1 (Fletcher)

Vurdering: Blackburn Rovers var ikke til å kjenne igjen etter landslagspausen. Nå trenger de virkelig en seier for å få ting til å fungere igjen. Her møter de et formsvakt Sheffield Wednesday-lag som har skuffet over lengre tid i høst, men som endelig vant en kamp igjen for et par dager siden. Vertene er favoritter her, men basert på det de har vist den siste uken stoler jeg ikke nok på Lancashire-klubben til å markere for hjemmeseier. Samtidig fikk Wednesday seg en opptur tidligere i uken som de kan ta med seg inn i dette oppgjøret. Jeg går for poengdeling.

Tips: U (3.55 @ Fansbet)


 

Birmingham City – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Jota, David Davis og Isaac Vassell. Gjestene har en lang skadeliste med blant andre Callum Robinson og Sean Maguire blant de nye skadene.

Birmingham City trengte sårt en opptur etter det ydmykende 2-4 tapet borte mot erkerival Aston Villa søndag ettermiddag. Den oppturen fikk de servert på The Den noen dager senere. Millwall var vertskap og valgte å ta den oppgaven alvorlig. De forærte nemlig Birmingham både et selvmål og senere i første omgang fikk de en spiller utvist. Birmingham fikk dermed kampen servert på sølvfat, og lot seg ikke be to ganger. I andre omgang sikret Michael Morrison seieren med sin scoring, og dermed kan Birmingham gå med hevet hode igjen etter tapet forrige helg. Blåtrøyene ligger midt på tabellen og trenger et par seiere i desember for å henge med i kampen om play-off. Birmingham er for øvrig det eneste laget i Championship denne sesongen som fortsatt ikke har tapt på hjemmebane. 

Birminghams siste kamper:
Millwall – Birmingham 0-2 (Selvmål, Morrison)
Aston Villa – Birmingham 4-2 (Jutkiewicz, Pedersen)
Birmingham – Hull 3-3 (Adams x3)
Derby – Birmingham 3-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Sheff Wed 3-1 (Mahoney, Jutkiewicz, Adams)

Preston North End hadde en fryktelig start på sesongen. De ble spådd en tilværelse i øvre halvdel av tabellen, og nå ser de endelig ut til å komme seg opp der man forventet at de skulle være. Tirsdag ble det uavgjort hjemme mot Middlesbrough, noe som gjør at hvittrøyene nå har ni kamper på rad uten tap i serien. En slik rekke er alltid imponerende, men enda mer imponerende når man vet hvor mye Preston har slitt med skader i høst. På bortebane har The Lilywhites 1-3-5, men ingen av deres fire siste på fremmed gress har endt med tap.

Prestons siste kamper:
Preston – Boro 1-1 (Browne)
Preston – Blackburn 4-1 (Moult, Browne, Robinson, Barkhuizen)
Bristol City – Preston 0-1 (Robinson)
Ipswich – Preston 1-1 (Gallagher)
Preston – Rotherham 1-1 (Barkhuizen)

Vurdering: To lag som har hatt en ganske lik sesong. Begge startet svakt, men kom seg utover høsten. Her ser jeg for meg et jevnt oppgjør mellom to lag som ikke er enkle å slå. Birmingham har enda ikke tapt på hjemmebane og må finne seg i å være knepne favoritter her, men jeg ser på uavgjort som det beste tipset her.

Tips: U (3.20 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Nick Powell er usikker hos gjestene. I tillegg er Gavin Massey og Michael Jacobs ute.

Er dette siste kampen til manager Phil Parkinson? Under fryktelig tøffe rammer og omstendigheter har han gjort en flott jobb med dette Bolton Wanderers-laget. Måten han tok hvittrøyene opp fra League One på står det respekt av. Nå ser det derimot ut som om han har utrettet det han kunne utrette med dette Bolton-laget. Etter tapet mot formsvake Sheffield Wednesday tirsdag kveld har Bolton nå bare to poeng på de ni siste kampene. Denne fryktelige formen gjør at de nå ligger på nedrykksplass og for øyeblikket ser ut som den største dumpekandidaten sammen med Ipswich Town. Hjemme på University of Bolton Stadium har de tapt seks av sine syv siste kamper.

Boltons siste kamper:
Sheff Wed – Bolton 1-0
Millwall – Bolton 1-1 (Beevers)
Bolton – Swansea 0-1
Aston Villa – Bolton 2-0
Bolton – Hull 0-1

Etter bare ett poeng på de fem siste kampene kunne Wigan Athletic endelig juble for seier igjen onsdag kveld. Lokalrival Blackburn Rovers kom på besøk, og i den kampen var det bare ett lag som leverte varene på banen. Wigan vant fullt fortjent og kunne fort ha vunnet med enda flere mål. Nå gjelder det å bygge videre på den sterke seieren, men det har vist seg å være vanskelig å få til på bortebane. Wigan er nemlig ligaens tredje svakeste bortelag med bare én seier på sine ni bortekamper. Samtlige av de resterende åtte kampene har endt med tap. Seieren kom riktignok på imponerende vis mot Stoke City tidlig i høst, men de syv siste turene har endt med tap. 

Wigans siste kamper:
Wigan – Blackburn 3-1 (Roberts, McManaman, Vaughan)
Wigan – Reading 0-0
Boro – Wigan 2-0
Wigan – Leeds 1-2 (James)
Sheff Utd – Wigan 4-2 (Naismith, Garner)

Vurdering: Nå kan vel ikke Phil Parkinson ha mange flere sjanser før han ryker. Skulle det bli tap i dette lokaloppgjøret er det vanskelig å se for seg at han blir sittende mye lengre. Bolton har sett svake ut hele sesongen, mens Wigan har slitt på bortebane. Onsdag kveld så Wigan så sterke ut mot Blackburn Rovers at jeg tror de vil være fulle av selvtillit til denne kampen. Denne selvtilliten finnes ikke hos Bolton for øyeblikket, og derfor tror jeg dette ender med en sjelden borteseier for The Latics. I tillegg har det vært en del rot med utbetaling av lønn hos vertene denne helgen. Det kan fort påvirke vertene negativt.

Tips: B (2.40 @ Fansbet)


 

Derby County – Swansea City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Curtis Davies, Craig Forsyth og Mason Bennett er ute hos vertene. Ingen nye skader hos vertene.

Akkurat da Derby County fikk muligheten til å virkelig markere seg i toppen, endte de opp med å tape en kamp de fort kunne vunnet borte mot Stoke City onsdag kveld. Med gamlesjefen Gary Rowett nede ved sidelinjen, var det nok flere Derby County-supportere som håpet ekstra mye på seier i nettopp den kampen. Derby havnet under midtveis i første omgang, men etter en halvtime spill fikk Stoke en spiller utvist. Derby utlignet ved Harry Wilson like etter pause, men måtte se sin tidligere spiller Tom Ince sikre seier for Stoke med én spiller færre på banen. Et surt tap for Derby, og samtidig første gang i Wilsons karriere at han er på det tapende laget etter å ha scoret. Nå trenger Derby en seier for å unngå å få en luke opp til direkte opprykk. Hjemme på Pride Park har de 5-2-2 denne sesongen, hvor det ene tapet kom i forrige hjemmekamp mot Aston Villa.

Derbys siste kamper:
Stoke – Derby 2-1 (Wilson)
Sheff Wed – Derby 1-2 (Wilson, Marriott)
Derby – Aston Villa 0-3
Derby – Birmingham 3-1 (Wilson, Marriott, Bennett)
Chelsea – Derby 3-2 (Waghorn, Marriott)

Etter tre seiere på de fire siste kampene før landslagspausen i november følte jeg at Swansea City endelig var på gang under Graham Potters ledelse. Slik har det ikke sett ut den siste uken. Forrige helg ble det stortap mot Norwich City, i en kamp hvor man gjorde alt for mange feil i bakre ledd. Noen dager senere ble det et nytt hjemmetap da West Bromwich Albion kom på besøk, og denne gangen var det på dødballer Swansea var for svake. Med seier her kan de krype opp i ryggen på lørdagens motstander, mens de med tap kan få en stygg luke opp til lagene helt i toppen. På bortebane har Swansea 3-3-3 denne sesongen. 

Swanseas siste kamper:
Swansea – West Brom 1-2 (McBurnie)
Swansea – Norwich 1-4 (James)
Bolton – Swansea 0-1 (McKay)
Rotherham -Swansea 2-1 (McBurnie)
Swansea – Reading 2-0 (McBurnie x2)

Vurdering: Derby har sett sterke ut i høst, men to tap på de tre siste kampene har ikke vært bra. Spesielt hjemmetapet mot Aston Villa gjør meg litt usikker på hva man kan forvente fra Derby i denne kampen. Swansea City har tidvis imponert, men er alt for varierende i prestasjonene. Har Swansea en god dag kan de fort få til noe her, men sannsynligheten er størst for at Derby fikser jobben her. Jeg markerer for hjemmeseier, men anbefaler ikke å spille på denne kampen.

Spill: H (1.86 @ Fansbet)


 

Norwich City – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Moritz Leitner og Onel Hernandez er ute hos vertene. Hos gjestene er Kyle Vassell ute, mens Jon Taylor er usikker.

Etter seks strake seiere i ligaen ble det stopp for seiersrekken til Norwich City tirsdag kveld. Borte mot Hull City klarte de ikke finne nettmaskene, noe som førte til at kampen endte uavgjort 0-0. Meget viktige Moritz Leitner var ute i den kampen, og muligens var det en viktig grunn for at det ikke ble mer enn ett poeng. Norwich troner likevel øverst på tabellen og ser ut som en meget spennende utfordrer i opprykkskampen. De spiller bra fotball og har flere spillere med X-faktor. Hjemme på Carrow Road har de vunnet fem av sine seks siste kamper. 

Norwichs siste kamper:
Hull – Norwich 0-0

Swansea – Norwich 1-4 (Selvmål, Buendia, Pukki, Stiepermann)
Norwich – Millwall 4-3 (Pukki x2, Leitner, Rhodes)
Sheff Wed – Norwich 0-4 (Pukki x2, Buendia, Srbeny)
Bournemouth – Norwich 2-1 (Hernandez)

Rotherham United har nå gått syv kamper på rad uten å tape. Det er en imponerende rekke for et lag som Rotherham, men det må legges til at hele seks av disse kampene har endt uavgjort. Uavgjort er ikke det man vil ha for å holde seg oppe, men den siste tidens resultater viser at Rotherham ikke er enkle å spille mot. Nå ligger de tre poeng over streken, men vil fort havne under igjen dersom de ikke gjør noe med sin fæle borteform. The Millers har nemlg ikke vunnet noen av sine 34 siste kamper på fremmed gress i Championship.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – QPR 2-2 (Vaulks, Robertson)
Rotherham – Sheff Utd 2-2 (Proctor, Taylor)
Blackburn – Rotherham 1-1 (Smith)
Rotherham – Swansea 2-1 (Manning x2)
Preston – Rotherham 1-1 (Smith)

Vurdering: Norwich City fremstår som ligaens beste lag for tiden. Her møter de et Rotherham United-lag som har kommet seg utover høsten og som har vist seg som vanskelige å slå. De er dog fryktelig svake på bortebane, og jeg klarer ikke se hvordan de skal klare stå imot dette Norwich-laget. Her blir det hjemmeseier..

Spill: H (1.42 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Tobias Figueiredo er suspendert hos vertene, mens Tayo Edun er ute med et øyeproblem hos gjestene.

Det ble en fotballkamp utenom det vanlige da Nottingham Forest tok turen til Villa Park onsdag kveld. Spesielt for formspilleren Joe Lolley som signerte seg for fire målgivende pasning og en flott scoring, men klarte likevel ikke dra seieren i land. Forest spilte nemlig uavgjort 5-5 mot Villa, og var nære på med å stå tomhendt igjen da Villa fikk to scoringer annullert helt på tampen. At jeg noen gang skulle oppleve et Aitor Karanka-lag være involvert i en 5-5 kamp hadde jeg aldri trodd. Forest har nå seks kamper på rad uten tap, og er nå med i toppen. Hjemme på City Ground har skogvokterne 4-4-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Norwich City. 

Forests siste kamper:
Villa – Forest 5-5 (Lolley, Grabban x2, Carvalho, Cash)
Hull – Forest 0-2 (Grabban, Lolley)
Forest – Stoke 0-0
Forest – Sheff Utd 1-0 (Grabban)
Burton – Forest 3-2 (Appiah, Grabban)

Fire kamper, men ingen seier. Det er status for Paul Lambert etter at han tok over som Ipswich Town-manager. Onsdag kveld ledet både 1-0 og 2-1, men endte til slutt opp med å tape 2-3 mot Bristol City. Den kampen fremstod som en super mulighet til å få gang på sesongen, og derfor må nok tapet ha gjort enda vondere enn vanlig for Ipswich-fansen. Nå venter en tøff bortekamp for et Ipswich-lag som skal være glade for at de andre lagene i bunnen også plukker få poeng. Blåtrøyene ligger på jumboplass med seks poeng opp til riktig side av streken. En slik luke kan fort tettes dersom man får ting til å stemme på banen igjen. På bortebane har Ipswich 1-2-6 denne sesongen, hvor den ene seieren kom mot Swansea City.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Bristol City 2-3 (Sears x2)
Ipswich – West Brom 1-2 (Jackson)
Reading – Ipswich 2-2 (Sears, Edwards)
Ipswich – Preston 1-1 (Sears)
Millwall – Ipswich 3-0

Vurdering: Nottingham Forest har etablert seg i toppen av tabellen, men står i fare for å få en liten luke opp til direkte opprykksplass dersom de taper her. Ipswich Town ser ikke bra ut og trenger sårt en seier for å få gang på sesongen. Det er vanskelig å se for seg at den seieren kommer her, men uavgjort er ikke utenkelig. Mitt tips blir likevel hjemmeseier. 

Spill: H (1.64 @ Fansbet)

 


 

Queens Park Rangers – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Jon Toral er ute hos gjestene.

Luke Freeman ble helten da han sikret poengdeling på overtid for Queens Park Rangers borte mot Rotherham United tirsdag kveld. Basert på spill og sjanser synes jeg det utligningsmålet var helt på sin plass, og det mot et Rotherham-lag som har vært bra i det siste. QPR har dermed spilt uavgjort 2-2 på bortebane to ganger den siste uken. Nå er de tilbake på Loftus Road hvor de har vunnet samtlige av sine tre siste kamper. Med seier her vil de kunne krype helt opp i ryggen på lagene på play-off plass. Bare én av QPRs ni siste kamper har endt med tap. 

QPRs siste kamper:
Rotherham – QPR 2-2 (Freeman, Wells)
Stoke – QPR 2-2 (Rangel x2)
QPR – Brentford 3-2 (Luongo, Wells, Lynch)
Blackburn – QPR 1-0
QPR – Aston Villa 1-0 (Wzsolek)

Hull City har verken scoret eller vunnet i sine to hjemmekamper den siste uken. Først ble det 0-2 tap mot Nottingham Forest, mens de tirsdag kveld gikk målløse av banen hjemme mot Norwich City. Dermed klarte ikke Nigel Adkins & Co bygge videre på de gode resultatene de vartet opp med før landslagspausen. Markus Henriksen og hans Hull ligger nå nedrykksplass med sine 17 poeng, men har like mange poeng som to av lagene over streken. På bortebane har tigrene 2-2-5 denne sesongen, og ingen av deres to siste kamper på fremmed gress har endt med tap.  

Hulls siste kamper:
Hull – Norwich 0-0
Hull – Forest 0-2
Birmingham – Hull 3-3 (Campbell x2, Grosicki)
Hull – West Brom 1-0 (Campbell)
Bolton – Hull 0-1 (Campbell)

Vurdering: Queens Park Rangers har vært det klart beste av disse to lagene i høst. Formen til vertene er bra, mens gjestene har lagt bak seg to skuffende resultater. Hull har vist i sine to siste bortekamper at de kan yppe på fremmed gress, men her tror jeg det blir for vanskelig. Jeg markerer for hjemmeseier.

Spill: H (1.86 @ Fansbet)


 

Reading – Stoke City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Sam Baldock og Jon Dadi Bödvarsson er usikre hos vertene. Peter Etebo er suspendert hos gjestene.

Reading stod ovenfor en av sesongens tøffeste bortekamper tirsdag kveld da turen gikk til Elland Road. Der ble de presset hardt gjennom kampen, men holdt det likevel spennende hele tiden. På stillingen 1-0 til Leeds United fikk Reading straffespark på overtid. Josh Sims prøvde seg fra krittmerket, men forsøket hans ble reddet. Selv om det dermed ble tap for The Royals, trenger de ikke henge med hodet etter den kampen. Et annet lyspunkt i tirsdagens kamp var at stortalentet Danny Loader endelig fikk sin første kamp fra start i Championship. Nå ligger Reading på en 20. plass med 17 poeng. De er á poeng med to av lagene som er under streken, og trenger derfor sårt seiere fremover. Hjemme på Madejski Stadium har de 3-1-5 denne sesongen, hvor samtlige av deres tre hjemmeseiere har kommet i løpet av deres fem siste på eget gress.

Readings siste kamper:
Leeds – Reading 1-0
Wigan – Reading 0-0
Reading – Ipswich 2-2 (Meite x2)
Reading – Bristol City 3-2 (Meite, Bacuna, Kelly)
Swansea – Reading 2-0

Gary Rowett fikk besøk av gamleklubben Derby County onsdag kveld. Derby-fansen hadde et stort ønske om å vinne mot mannen som forlot klubben like etter at de røk ut av play-off i vår, men det var til slutt Rowett som lo sist denne uken. Stoke fikk en spiller utvist i første omgang på stillingen 1-0. Derby slo deretter tilbake, men på imponerende vis klarte Stoke likevel dra seieren i land takket være en scoring av Tom Ince. Stoke er nå ubeseiret på sine seks siste kamper, men de spiller en del uavgjort. Fire av de seks siste kampene har endt uavgjort. På bortebane har Stoke 2-5-2 denne sesongen.

Stokes siste kamper:
Stoke – Derby 2-1 (Ince, Clucas)
Stoke – QPR 2-2 (Allen, Berahino)
Forest – Stoke 0-0
Stoke – Boro 0-0
Bristol City – Stoke 0-1 (Fletcher)

Vurdering: Reading har kommet seg litt i det siste, og da spesielt på hjemmebane. Selv med et par tunge fravær tror jeg de kan gi Stoke City tøff kamp her. Stoke er på sin side ofte involvert i jevne kamper. Jeg tror nok dette kan bli en ny jevn kamp, og synes derfor uavgjort er det beste alternativet.

Tips: U (3.45 @ Fansbet)


 

Middlesbrough – Aston Villa
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Rudy Gestede er skadet hos vertene, mens gjestene må klare seg uten Alan Hutton som er suspendert. I tillegg er Albert Adomah skadet.

Tirsdag kveld sendte Tony Pulis ut den største samlingen av høyreiste beist som jeg har sett i en og samme Championship-kamp. Forsvarsrekken bestående av fem spillere hadde en snitthøyed på godt over 190cm. I tillegg hadde man kraftplugger som Rudy Gestede og Jordan Hugill på topp. Til tross for duellstyrken klarte ikke Boro rive i stykker Preston North End på dødballer. Aden Flint hadde en god mulighet til å klare det, men det ville seg ikke. Kampen endte uavgjort 1-1 takket være en scoring av innbytter Marcus Tavernier. Boro falt dermed ned fra direkte opprykksplass, men har bare to poeng opp til tabelltopp. Hjemme på Riverside Stadium har de sterke 5-3-1, men bare én av de fem siste hjemmekampene har endt med seier. På sine ni hjemmekamper har Boro bare sluppet inn tre(!) mål.     

Boros siste kamper:
Preston – Boro 1-1 (Tavernier)
Brentford – Boro 1-2 (Tavernier, Hugill)
Boro – Wigan 2-0 (Hugill x2)
Stoke – Boro 0-0
Boro – Crystal Palace 1-0 (Wing)

Det blir ikke enkelt for Aston Villa å finne nettmaskene borte mot et bunnsolid Middlesbrough-lag lørdag kveld, men på onsdag rant målene inn da Nottingham Forest var på besøk på Villa Park. Hele ti scoringer fikk man servert, hvor Tammy Abraham stod for fire av de. Bakover på banen hadde ikke Ørjan Nyland noen god dag. Nordmannen fikk fem skudd på mål i løpet av kampen, og samtlige fant veien til nettmaskene. Mot slutten av kampen kunne Villa fort vunnet, men to ganger opplevde de å få et eventuelt seiersmål annullert. Nå har Villa tatt ti poeng av tolv mulige på de fire siste kampene og er i god form. På bortebane har de svake 2-3-4 denne sesongen, men i forrige bortekamp imponerte de stort ved å slå Derby County hele 3-0. 

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Forest 5-5 (Abraham x4, El Ghazi)
Aston Villa – Birmingham 4-2 (Kodjia, Abraham, Grealish, Hutton)
Derby – Aston Villa 0-3 (McGinn, Abraham, Hourihane)
Aston Villa – Bolton 2-0 (Chester, Grealish)
QPR – Aston Villa 1-0

Vurdering: Middlesbrough er bunnsolide på hjemmebane, men klarer ikke alltid levere bra angrepsspill. Hjemme mot Derby County tidligere i høst viste de at de kan være sårbare mot lag som tørr (og klarer) holde trykket oppe inne på Boros halvdel. Aston Villa er en sånn type lag, og derfor blir det spennende å se hvordan dette skal gå. Boro er vanligvis alltid favoritter når de spiller hjemmekamper i Championship, men for meg er denne kampen helt åpen. Jeg markerer for uavgjort.

Tips: U (3.20 @ Fansbet)


 

Bristol City – Millwall
Kampstart: 14.30
Skader og Suspensjoner: Kommer ..

Etter fire strake tap var Bristol City-manager Lee Johnson en lettet mann da The Robins vant 3-2 borte mot Ipswich Town onsdag kveld. Rødtrøyene lå under både 0-1 og 1-2, men snudde og vant til slutt. Ofte under Johnson har man sett lagene hans enten vinne flere kamper på rad, eller tape flere kamper på rad. Av den grunn er det ikke utenkelig at man nå får servert en ny rekke med gode resultater fra Bristol-klubben. De ligger nå på en 14. plass med 25 poeng, og på hjemmebane har de svake 3-2-4 denne sesongen. 

Bristol Citys siste kamper:
Ipswich – Bristol City 2-3 (Diedhiou, Paterson, Selvmål)
Leeds – Bristol City 2-0
Bristol City – Preston 0-1
Reading – Bristol City 3-2 (Brownhill, Pack)
Bristol City  – Stoke 0-1

Millwall gjorde det enkelt for Birmingham City onsdag kveld. I første omgang ble det både selvmål og rødt kort for løvene til Neil Harris, og i andre omgang sikret Birmingham seieren med sin andre scoring for kvelden. Millwall står dermed med bare ett poeng på de fire siste kampene. Millwall ligger nå like over streken, men situasjonen kunne vært mye verre dersom de ikke hadde levert varene på hjemmebane. På fremmed gress har de derimot skuffet stort. På sine ni bortekamper har de bare tatt to poeng, noe som gjør de til ligaens svakeste bortelag. 

Millwalls siste kamper:
Millwall – Birmingham 0-2
Millwall – Bolton 1-1 (Cooper)
Norwich – Millwall 4-3 (Leonard, Wallace, Elliott)
Brentford – Millwall 2-0
Millwall – Ipswich 3-0 (Gregory x2, Leonard)

Vurdering: Bristol City med svak form i det siste, men tok en viktig seier på onsdag. Jeg tror de bygger videre på den seieren og tar tre poeng hjemme mot et Millwall-lag som er fryktelig svake på bortebane. 

Spill:  H (2.00 @ Fansbet)


Mandag:

West Bromwich Albion – Brentford
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Jeg hadde troen på seier for West Bromwich Albion borte mot Swansea City på onsdag, men trodde det var kontringene som kom til å felle Swansea. Derimot var det på dødballer The Baggies stakk av med seieren, hvor både Craig Dawson og Ahmed Hegazi fant nettmaskene. Bakover på banen ble det selvsagt baklengsmål, og forsvarerne til West Brom skal nok få litt å gjøre når Brentford kommer på besøk mandag kveld. Etter den tunge perioden fra slutten av oktober og frem til november har West Brom nå løftet seg grundig. Tre seiere har det blitt på de tre siste kampene, og de minner nå mer om det laget vi fikk se tidligere i høst. I skrivende stund er de bare tre poeng bak tabelltopp, og på hjemmebane har de 6-1-2 denne sesongen.

West Broms siste kamper:
Swansea – West Brom 1-2 (Dawson, Hegazi)
Ipswich – West Brom 1-2 (Barnes, Rodriguez)
West Brom – Leeds 4-1 (Barnes, Gayle, Phillips, Robson-Kanu)
Hull – West Brom 1-0
West Brom – Blackburn 1-1 (Dawson)

Det har nå gått syv kamper siden danske Thomas Frank overtok roret etter Dean Smith på Griffin Park. Man kan trygt si at Frank ikke har fått en drømmestart på jobben som hovedtrener for The Bees. Hele seks av de syv kampene har endt med tap, hvor en seier mot Millwall er den eneste kampen Frank har ledet laget til poeng i. Denne elendige formen gjør at Brentford nå nærmer seg bunnstriden i Championship, og det er noe jeg aldri trodde jeg skulle skrive denne sesongen. Selv om formen er elendig, så er det mulig å se bak resultatene også. De har ikke vært gode nok, men kampprogrammet har heller ikke vært bra for Brentford. En av de store svakhetene til Brentford er deres elendige borteform. Denne sesongen har det ikke blitt en eneste seier på deres ni kamper på fremmed gress.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Sheff Utd 2-3 (Maupay, Selvmål)
Brentford – Boro 1-2 (Judge)
QPR – Brentford 3-2 (Maupay, Dalsgaard)
Brentford – Millwall 2-0 (Canos, Watkins)
Norwich – Brentford 1-0

Vurdering: West Brom har sett meget sterke ut de siste ukene. Brentford er derimot i skrekkelig form. Det er to offensive lag som barker sammen denne mandagskvelden, og jeg tror dette kan bli en fantastisk fotballkamp. Det stinker mål av dette oppgjøret, og jeg tror vertene scorer flest. Jeg prøver derfor hjemmeseier her.

Tips: H (2.00 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply