Skrevet av: Eirik Aase

 

West Bromwich Albion – Brentford
Kampstart: 21.00 (Vises på Viasport 2 og Viaplay)
Skader og Suspensjoner: Kyle Bartley er ute hos vertene, mens Bakary Sako ser ut til å være klar. Gjestene må klare seg uten Said Benrahma, Ollie Watkins og Kamohelo Mokotjo.

Jeg hadde troen på seier for West Bromwich Albion borte mot Swansea City på onsdag, men trodde det var kontringene som kom til å felle Swansea. Derimot var det på dødballer The Baggies stakk av med seieren, hvor både Craig Dawson og Ahmed Hegazi fant nettmaskene. Bakover på banen ble det selvsagt baklengsmål, og forsvarerne til West Brom skal nok få litt å gjøre når Brentford kommer på besøk mandag kveld. Etter den tunge perioden fra slutten av oktober og frem til november har West Brom nå løftet seg grundig. Tre seiere har det blitt på de tre siste kampene, og de minner nå mer om det laget vi fikk se tidligere i høst. I skrivende stund er de bare tre poeng bak tabelltopp, og på hjemmebane har de 6-1-2 denne sesongen.

West Broms siste kamper:
Swansea – West Brom 1-2 (Dawson, Hegazi)
Ipswich – West Brom 1-2 (Barnes, Rodriguez)
West Brom – Leeds 4-1 (Barnes, Gayle, Phillips, Robson-Kanu)
Hull – West Brom 1-0
West Brom – Blackburn 1-1 (Dawson)

Det har nå gått syv kamper siden danske Thomas Frank overtok roret etter Dean Smith på Griffin Park. Man kan trygt si at Frank ikke har fått en drømmestart på jobben som hovedtrener for The Bees. Hele seks av de syv kampene har endt med tap, hvor en seier mot Millwall er den eneste kampen Frank har ledet laget til poeng i. Denne elendige formen gjør at Brentford nå nærmer seg bunnstriden i Championship, og det er noe jeg aldri trodde jeg skulle skrive denne sesongen. Selv om formen er elendig, så er det mulig å se bak resultatene også. De har ikke vært gode nok, men kampprogrammet har heller ikke vært bra for Brentford. En av de store svakhetene til Brentford er deres elendige borteform. Denne sesongen har det ikke blitt en eneste seier på deres ni kamper på fremmed gress.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Sheff Utd 2-3 (Maupay, Selvmål)
Brentford – Boro 1-2 (Judge)
QPR – Brentford 3-2 (Maupay, Dalsgaard)
Brentford – Millwall 2-0 (Canos, Watkins)
Norwich – Brentford 1-0

Vurdering: West Brom har sett meget sterke ut de siste ukene. Brentford er derimot i skrekkelig form. Det er to offensive lag som barker sammen denne mandagskvelden, og jeg tror dette kan bli en fantastisk fotballkamp. Det stinker mål av dette oppgjøret, og jeg tror vertene scorer flest. Jeg prøver derfor hjemmeseier her.

Tips: H (2.00 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply