Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper

Fredag:
20.45: West Bromwich Albion – Aston Villa (Viasport 2)

Lørdag:
16.00: Birmingham City – Bristol City (Viasport 2)
18.30: Reading – Sheffield United (Viasport 2)

Rundens trippel:


 

West Bromwich Albion – Aston Villa
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene må muligens klare seg uten Hal-Robson Kanu, mens gjestene får tilbake Alan Hutton fra suspensjon.

Fredag kveld er det klart for et herlig lokalderby når West Bromwich Albion får besøk av Aston Villa. Mandag kveld avsluttet West Brom forrige serierunde med en herlig kamp mot Brentford. West Brom spilte meget bra fotball og skapte en haug med sjanser, men var fryktelig lite effektive foran mål. Sjansesløseriet skulle vise seg å koste dyrt, ettersom Brentford utlignet og sikret et ufortjent poeng på overtid. West Brom har vist en del bra takter de siste ukene og ser ut til å være på gang igjen. Spesielt Harvey Barnes viser seg nok en gang som en kvalitetsspiller, men også Matt Phillips er et stadig uromoment med sine gode innlegg og harde skudd. Bakover på banen sliter man fortsatt med å mure igjen, og det blir helt klart ikke enkelt å få til mot Aston Villa på fredag. Hjemme på The Hawthorns har West Brom bare tapt én av sine ni siste kamper. På de seks siste møtene med Aston Villa på eget gress har West Brom ikke tapt en eneste gang.  

West Broms siste kamper:
West Brom – Brentford 1-1 (Barnes)
Swansea – West Brom 1-2 (Dawson, Hegazi)
Ipswich – West Brom 1-2 (Barnes, Rodriguez)
West Brom – Leeds 4-1 (Barnes, Gayle, Phillips, Robson-Kanu)
Hull – West Brom 1-0

Nå lukter det svidd av Aston Villa igjen. Dean Smith har funnet frem til de riktige knappene, noe som gjør Villa både sterkere og mer underholdene. Med det fantastiske offensive arsenalet Smith har til rådighet, det kanskje ikke så overraskende at Birmingham-klubben har scoret hele 15(!) mål på de fire siste kampene. Samtidig må det nevnes at de har hatt meget tøff motstand i disse fire kampene. Villa har blitt morsomme å se på igjen, og man merker at optimismen er tilbake. Tammy Abraham stjeler de fleste overskriftene for tiden, noe som ikke er så rart med tanke på at han har scoret syv mål på de fire siste kampene. På bortebane har Villa 3-3-4 denne sesongen, men begge deres to siste bortekamper har endt med seier. Forrige gang de vant på The Hawthorns var tilbake i 2008. Den gangen var John Carew en av spillerne som fant veien til scoringslisten. 

Aston Villas siste kamper:
Boro – Aston Villa 0-3 (Whelan, Abraham, Chester)
Aston Villa – Forest 5-5 (Abraham x4, El Ghazi)
Aston Villa – Birmingham 4-2 (Kodjia, Abraham, Grealish, Hutton)
Derby – Aston Villa 0-3 (McGinn, Abraham, Hourihane)
Aston Villa – Bolton 2-0 (Chester, Grealish)

Vurdering: Basert på det lagene har vist den siste tiden bør dette bli et helt utrolig oppgjør. Alt ligger til rette for en målfest, selv om managerne selvsagt vil fokusere mye på den defensive biten foran fredagens lokaloppgjør. Både West Brom og Aston Villa har sett gode ut i det siste, og derfor er det vanskelig å spå hvordan dette skal gå. Uavgjortfaren er absolutt til stede, men i mine øyne synes jeg Villa har sett hakket bedre ut de siste ukene. At Villa har slått opprykksrivaler som Derby County og Middlesbrough på bortebane i det siste gjør at jeg har en følelse for at de kan finne på noe sprell her også. Jeg prøver et spill på bortelaget her.

Tips: B (3.00 @ Fansbet)

 


 

Birmingham City – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene kan få tilbake Jota til dette oppgjøret, mens gjestene håper at Bailey Wright skal bli klar etter et langt skadeavbrekk.

Birmingham City-supporterne fikk oppleve sesongens største keepertabbe da Preston North End-keeper Declan Rudd på uforståelig vis lot en enkel ball glippe mellom armene sine på vei mot mål. Det var en type scoring som man bare må se om og om igjen. De samme supporterne fikk samtidig se Che Adams fortsette sine herjinger på topp i kampen som endte med 3-0 seier. Birmingham har dermed to strake seiere etter en litt svak periode hvor de bare tok ett poeng på tre kamper. Garry Monk har gjort en utrolig jobb med dette Birmingham-laget, og de har fortsatt kontakt med play-off plassene. Hjemme på St Andrews er de ubeseiret denne sesongen. De er det eneste Championship-laget som ikke har tapt på eget gress. 

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Preston 3-0 (Kieftenbeld, Maghoma, Adams)
Millwall – Birmingham 0-2 (Selvmål, Morrison)
Aston Villa – Birmingham 4-2 (Jutkiewicz, Pedersen)
Birmingham – Hull 3-3 (Adams x3)
Derby – Birmingham 3-1 (Jutkiewicz)

Etter fire strake tap ble det endelig en seier for Bristol City borte mot Ipswich Town for halvannen uke siden. Da trodde man kanskje at ting ville snu for The Robins, men forrige helg ble det en nedtur igjen. Et skadeskutt Millwall-lag kom på besøk på Ashton Gate, men der måtte rødtrøyene nøye seg med ett poeng. Det var to poeng for lite for et lag som har ambisjoner om å kjempe i toppen, og nå har Bristol City åtte poeng opp til play-off. Dersom de ikke gjøre noe med den svake formen snart, vil den luken etter hvert bli alt for tung å tette. På bortebane har de 4-2-4 denne sesongen.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Millwall 1-1 (Selvmål)
Ipswich – Bristol City 2-3 (Diedhiou, Paterson, Selvmål)
Leeds – Bristol City 2-0
Bristol City – Preston 0-1
Reading – Bristol City 3-2 (Brownhill, Pack)

Vurdering: Birmingham City har vært en av sesongens store positive overraskelser. De er sterke bakover, samtidig som de har flere strenger å spille på fremover på banen. Med sin direkte stil har de gitt problemer for de fleste de har møtt. Her møter de et Bristol City-lag som har slitt litt i det siste. Selv om man aldri skal avskrive Bristol City, synes jeg hjemmeseier fremstår som det klart beste utfallet her.

Tips: H (2.20 @ Fansbet)


 

Brentford – Swansea City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Både Rico Henry og Emiliano Marcondes er usikre hos vertene. Gjestene mangler både Daniel James og Tom Carroll.

Under Dean Smith opplevde Brentford ofte å føle seg snytt etter å ha spilt uavgjort eller tapt. De skapte som regel alltid mer enn nok sjanser til å vinne kamper, enten det var på hjemme- eller bortebane. Mandag kveld var de derimot meget godt fornøyd med ett poeng borte mot West Bromwich Albion. Med bedre uttelling foran mål kunne West Brom scoret fire-fem mål, mens Brentford slet med å skape noe. På overtid dukket likevel Lewis MacLeod opp og sikret et meget heldig poeng for The Bees. Situasjonen er fortsatt kritisk for Brentford som nå bare har én seier på de ti siste kampene. Dansken Thomas Frank har fått en fryktelig start på sin jobb som Brentfords hovedtrener. Hjemme på Griffin Park var de sterke tidligere i høst, men under Frank har de vunnet én gang og tapt tre ganger. 

Brentfords siste kamper:
West Brom – Brentford 1-1 (MacLeod)
Brentford – Sheff Utd 2-3 (Maupay, Selvmål)
Brentford – Boro 1-2 (Judge)
QPR – Brentford 3-2 (Maupay, Dalsgaard)
Brentford – Millwall 2-0 (Canos, Watkins)

Swansea City har mye ball når de spiller, men det er ikke alltid det lønner seg. Det har nemlig resultert i en del feil bakover på banen, samtidig som de tidvis sliter med å få ting til å klaffe i siste tredjedel av banen. For noen uker siden virket det som om svanene endelig var litt på gang, men etter 1-2 tapet mot Derby County forrige helg har hvittrøyene tre strake tap i serien. Denne dårlige formen gjør at de nå har åtte poeng opp til play-off, og derfor har ikke Graham Potter & Co råd til å avgi så mange poeng i det hektiske juleprogrammet. På bortebane har svanene bare vunnet én av sine syv siste kamper.

Swanseas siste kamper:
Derby – Swansea 2-1 (McBurnie)
Swansea – West Brom 1-2 (McBurnie)
Swansea – Norwich 1-4 (James)
Bolton – Swansea 0-1 (McKay)
Rotherham -Swansea 2-1 (McBurnie)

Vurdering: Ikke enkelt å vurdere denne kampen mellom to lag som liker å holde ballen i laget, men som samtidig er i dårlig form. Dette er en åpen kamp om kan vippe begge veier, men magefølelsen min taler til vertenes fordel. Jeg tror de har større sjans til å få ting til å stemme her enn hva Swansea har. Jeg går for en knepen hjemmeseier, men anbefaler ikke spill her.

Tips: H (2.05 @ Fansbet)


 

Leeds United – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Både Stuart Dallas og Liam Cooper er ute en stund hos vertene. Gjestene har ingen nye skader, og kan få Grant Hall klar til denne kampen.

Leeds United ble revet i stykker av West Bromwich Albion i siste runde før landslagspausen, men har etter på reist seg på mesterlig vis. På de tre påfølgende kampene har det blitt tre seiere og ingen baklengsmål. Pablo Hernandez har herjet slik som han gjorde før skaden, samtidig som hvittrøyene har hatt litt flyt. I forrige kamp var det en gigantisk brøler fra Sheffield United-keeper Dean Henderson som ga Leeds kampens eneste scoring. I den foregående kampen vant Leeds fullt fortjent mot Reading, men samtidig kunne det fort blitt et poengtap dersom Reading hadde scoret på sitt straffespark helt på tampen av kampen. Litt flyt må man uansett ha dersom man skal henge med helt i toppen, og akkurat nå ser Norwich City og Leeds United ut til å kunne lage en liten luke ned til play-off plassene. Leeds innehar i skrivende stund andreplassen med fire poeng ned til neste lag på tabellen. Hjemme på Elland Road har de 6-3-1 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens beste hjemmelag. Bare Birmingham City har reist fra Elland Road med tre poeng i bagasjen i høst.

Leeds siste kamper:
Sheff Utd – Leeds 0-1 (Hernandez)
Leeds – Reading 1-0 (Dallas)
Leeds – Bristol City 2-0 (Roofe, Hernandez)
West Brom – Leeds 4-1 (Hernandez)
Wigan – Leeds 1-2 (Roofe, Hernandez)

Queens Park Rangers har hatt en stigende kurve utover høsten. Det skal Steve McClaren ha mye skryt for, men nå står han ovenfor en tøff utfordring igjen. QPR hadde nemlig spilt uavgjort i sine to siste kamper før det ble et surt nederlag hjemme mot Hull City forrige runde. London-klubben har dermed tre på rad uten seier, samtidig som de nå skal møte topplagene Leeds United, Middlesbrough og Nottingham Forest i sine tre neste kamper. Den gode formen i høst har ført QPR til en plass midt på tabellen, men dersom de ønsker å sikte enda høyere denne sesongen, er de nødt til å sikre seg noen resultater i disse tøffe kampene. På bortebane har QPR bare tapt to av sine åtte siste kamper.  

QPRs siste kamper:
QPR – Hull 2-3 (Freeman, Wszolek)
Rotherham – QPR 2-2 (Freeman, Wells)
Stoke – QPR 2-2 (Rangel x2)
QPR – Brentford 3-2 (Luongo, Wells, Lynch)
Blackburn – QPR 1-0

Vurdering: Leeds United med tre strake seiere. De ser bra ut og har samtidig litt flyt. Her møter de et QPR-lag som ikker har vunnet noen av sine tre siste kamper, men som har blitt sterkere utover høsten. Her tror jeg QPR kommer til å legge seg lavt og la Leeds styre showet. Man har allerede sett hvor vanskelig det er å lykkes med kontringer mot dette Leeds-laget, og det tror jeg ikke QPR kommer til å mestre. Spørsmålet er om Leeds klarer finne nettmaskene. Jeg tror de kommer til å klare det, og derfor har jeg ingen problemer med å markere for hjemmeseier her.

Tips: H (1.66 @ Fansbet)


 

Middlesbrough – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Dael Fry og Rudy Gestede er ute hos vertene. Hos gjestene er Elliott Bennett ute.

Middlesbrough slapp inn hele tre mål da Aston Villa var på besøk på Riverside Stadium forrige runde. Det er ikke hverdagskost for et lag som totalt bare hadde ti baklengsmål på sine 19 første kamper denne sesongen. Spesielt på hjemmebane hadde Boro vært solide med bare tre baklengsmål på de ni første hjemmekampene. Rødtrøyene har hatt litt problemer fremover på banen, og det er noe manager Tony Pulis har snakket høyt om den siste tiden. På lørdag får de muligheten til å slå tilbake på første forsøk når Blackburn Rovers kommer på besøk. Totalt har Boro 5-3-2 på hjemmebane, men bare én av deres seks siste på eget gress har endt med seier. Boro har nå fire poeng opp til direkte opprykk, og bør derfor vinne her for å unngå at det blir en skikkelig luke til toppen. 

Boros siste kamper:
Boro – Aston Villa 0-3
Preston – Boro 1-1 (Tavernier)
Brentford – Boro 1-2 (Tavernier, Hugill)
Boro – Wigan 2-0 (Hugill x2)
Stoke – Boro 0-0

Danny Graham og Bradley Dack spilte hovedrollene da Blackburn Rovers slo tilbake etter to strake tap forrige helg. Sheffield Wednesday kom på besøk og ble slått hele 4-2. Seieren burde kanskje vært enda klarere, men svakt forsvarsspill og sjansesløseri førte til at det forble spennende hele veien inn. Graham signerte seg for tre scoringer som Dack hadde målgivende pasninger på, mens Dack scoret et mål selv også. De to spillerne har scoret syv av Rovers åtte siste scoringer. Craig Conway fikk også en sjelden mulighet mot Sheffield Wednesday, og den tok han absolutt vare på. På bortebane har Lancashire-klubben 3-3-4 denne sesongen, men på de fire siste på fremmed gress har de bare tatt ett poeng. 

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Sheff Wed 4-2 (Graham x3, Dack)
Wigan – Blackburn 3-1 (Selvmål)
Preston – Blackburn 4-1 (Graham)
Blackburn – Rotherham 1-1 (Dack)
Blackburn – QPR 1-0 (Dack)

Vurdering: Middlesbrough med en skikkelig smell forrige runde, mens Blackburn Rovers fikk seg en viktig opptur. Her tror jeg Boro kommer til å reise seg igjen. Jeg tror de kommer til å stenge igjen bakover på banen, samtidig som de vil skape nok farligheter fremover på banen til å stikke av med seieren. Dette ender med hjemmeseier.

Spill: H (1.71 @ Fansbet)


 

Millwall – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har flere usikre spillere fremover på banen, mens Shaun Williams mangler på midtbanen. Hos gjestene er Reece Burke og Eric Lichaj skadet.

Med Lee Gregory, Tom Elliott og Tom Bradshaw på skadelisten, var ikke en skade på Aiden O`Brien det manager Neil Harris ville se i kampen mot Bristol City forrige helg. Etter kampen kunne Harris fortelle at hans eneste tilgjengelige spiss, Steve Morison, heller ikke var helt frisk. Derfor spøkte Harris om at han snart måtte registrere seg selv i troppen dersom det ikke bedret seg. Til tross for skadene klarte likevel Millwall ta et sterkt poeng mot The Robins. Formen er derimot ikke bra for løvene fra London. De har ikke vunnet noen av sine fem siste kamper, og ligger nå under streken. Hjemme på The Den har de 4-3-3 denne sesongen, og på de fem siste hjemmekampene har de 3-1-1. 

Millwalls siste kamper:
Bristol City – Millwall 1-1 (Williams)
Millwall – Birmingham 0-2
Millwall – Bolton 1-1 (Cooper)
Norwich – Millwall 4-3 (Leonard, Wallace, Elliott)
Brentford – Millwall 2-0

Hull City startet sesongen på tungt vis, men det har løsnet litt etter hvert. Det har blitt et par seiere som har gitt manager Nigel Adkins litt etterlengtet arbeidsro, og forrige runde klemte de til med tre meget sterke poeng borte mot Queens Park Rangers. Jarrod Bowen fant nettmaskene to ganger, samtidig som kaptein Markus Henriksen scoret et sjeldent mål. Nå har Hull bare tapt én av deres seks siste kamper. Denne gode formen har ført til at tigrene er på riktig side av streken og har to poeng ned til nedrykk. På bortebane hadde Hull fem strake tap tidligere i høst, men nå står de med syv av ni mulige poeng på de tre siste kampene på fremmed gress.

Hulls siste kamper:
QPR – Hull 2-3 (Bowen, x2, Henriksen)
Hull – Norwich 0-0
Hull – Forest 0-2
Birmingham – Hull 3-3 (Campbell x2, Grosicki)
Hull – West Brom 1-0 (Campbell)

Vurdering: Millwall overbeviser ikke for tiden og sliter litt med skader. Her møter de et Hull City-lag som ser ut til å være litt på gang igjen. Ikke enkelt å vurdere denne kampen, men jeg tror Hull-spillerne er fulle av selvtillit foran dette oppgjøret. Med Kamil Grosicki og Jarrod Bowen i storform tror jeg de vil kunne trekke det lengste strået her. Jeg prøver borteseier. 

Spill: B (3.35 @ Fansbet)


 

Norwich City – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene må igjen klare seg uten viktige Moritz Leitner. Gjestene kan ikke bruke Remi Matthews og Yanic Wildschut ettersom de er på lån fra nettopp Norwich City.

Norwich City fortsetter å imponere, og nå har til og med ungguttene Todd Cantwell og Max Aarons funnet veien til nettmaskene. De var blant målscorerne da gultrøyene snudde 0-1 til 3-1 hjemme mot Rotherham United forrige runde. Rotherham ga Norwich tøff kamp på Carrow Road og var fryktelig nære en 2-0 ledelse. Likevel holdt Norwich-spillerne hodene kalde og snudde til slutt kampen. Det betyr at The Canaries fortsatt troner øverst på tabellen etter å ha vunnet syv av sine åtte siste kamper. De er ubeseiret på disse åtte kampene og har nå fem poeng ned til play-off. Hjemme på Carrow Road har de fire strake seiere å vise til. 

Norwichs siste kamper:
Norwich – Rotherham 3-1 (Cantwell, Aarons, Pukki)

Hull – Norwich 0-0
Swansea – Norwich 1-4 (Selvmål, Buendia, Pukki, Stiepermann)
Norwich – Millwall 4-3 (Pukki x2, Leitner, Rhodes)
Sheff Wed – Norwich 0-4 (Pukki x2, Buendia, Srbeny)

Det er fortsatt trøbbel utenfor banen hos Bolton Wanderers. Den siste uken har skriveriene i avisene handlet om lønninger som ikke har blitt utbetalt. Det er ikke akkurat noe som hjelper et lag som nå har ti kamper på rad uten seier. Det eneste positive med den siste tidens hendelser er at manager Phil Parkinson har fått litt mer arbeidsro. Han er dog fortsatt en presset mann for øyeblikket, samtidig som han blant annet blir linket til managerjobben hos Reading. Bolton klarte bare uavgjort hjemme mot et bortesvakt Wigan Athletic sist, og ligger nå under streken. Sammen med Ipswich Town fremstår de som ligaens svakeste lag for øyeblikket. På bortebane startet de sterkt med to seiere, men etterpå har de gått åtte bortekamper på rad uten seier.

Boltons siste kamper:
Bolton – Wigan 1-1 (Buckley)
Sheff Wed – Bolton 1-0
Millwall – Bolton 1-1 (Beevers)
Bolton – Swansea 0-1
Aston Villa – Bolton 2-0

Vurdering: Ligaens beste lag mot det som kanskje er ligaens svakeste lag for øyeblikket. I tillegg må man huske på uroen utenfor banen hos gjestene med lønninger som ikke har blitt utbetalt i tide. Jeg klarer ikke se hvordan dette skal ende med annet enn hjemmeseier.  

Spill: H (1.34 @ Fansbet)

 


 

Nottingham Forest – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Hilal Soudani og Danny Fox er skadet, mens Tobias Figueiredo er suspendert hos vertene. Gjestene har en lang skadeliste med spillere som Daniel Johnson, Sean Maguire, Josh Harrop, Callum Robinson og Billy Bodin. I tillegg er Ben Pearson usikker.

Lewis Grabban signerte seg for to nye scoringer da Ipswich Town enkelt ble slått forrige runde. Han er nå toppscorer i Championship med 14 mål på 19 kamper. Sammen med Joe Lolley har de herjet fremover på banen for Forest over lengre tid i høst. Skogvokterne er nå ubeseiret på de syv siste kampene og ligger nå på en femteplass med fem poeng opp til direkte opprykk. Hjemme på City Ground har Aitor Karanka & Co 5-4-1 denne sesongen. Det ene hjemmetapet kom mot Norwich City tilbake i oktober. 

Forests siste kamper:
Forest – Ipswich 2-2 (Grabban x2)
Villa – Forest 5-5 (Lolley, Grabban x2, Carvalho, Cash)
Hull – Forest 0-2 (Grabban, Lolley)
Forest – Stoke 0-0
Forest – Sheff Utd 1-0 (Grabban)

Declan Rudd har nok ikke fått mye søvn den siste uken etter den utrolige tabben han gjorde i 0-3 tapet mot Birmingham City forrige helg. Den lille trøsten for Rudd får være at den tabben ikke var så utslagsgivende med tanke på at kampen endte med tremålstap. Tapet var vondt å svelge for et Preston-lag som hadde gått ni kamper på rad uten tap før møtet med Birmingham. Den gode formen har ført de opp fra bunnen, men samtidig har de ikke råd til å gå på en ny dårlig periode dersom de skal ha et aldri så lite håp om å klare blande seg inn i kampen om play-off denne sesongen. På bortebane har de bare vunnet én av sine ti kamper denne sesongen, og det skjedde mot Bristol City for to bortekamper siden.   

Prestons siste kamper:
Birmingham – Preston 3-0
Preston – Boro 1-1 (Browne)
Preston – Blackburn 4-1 (Moult, Browne, Robinson, Barkhuizen)
Bristol City – Preston 0-1 (Robinson)
Ipswich – Preston 1-1 (Gallagher)

Vurdering: Nottingham Forest ser sterke ut. De taper sjeldent og har flere offensive spillere som leverer varene for tiden. Her møter de et Preston North End-lag som har hevet seg betraktelig utover høsten, men som gikk på en stygg smell sist. Preston er i mine øyne mye bedre enn hva tabellen tilsier, noe som gjør at Forest ikke får det enkelt her. Likevel tror jeg vertene klarer vippe kampen til sin fordel. Jeg markerer for hjemmeseier. 

Spill: H (2.05 @ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer.

Nå må vel tiden være ute for Jos Luhukay? Forrige helg fikk vi servert en ny oppvisning i elendig forsvarsspill fra Sheffield Wednesday da de tapte 2-4 borte mot Blackburn Rovers. Uglene var alt annet enn gode i det oppgjøret, og man kunne høre fra de mange tilreisende supporterne at de ønsket nytt blod ved trenerbenken. Sheffield Wednesday har nå tapt seks av sine åtte siste kamper, mens bare én av disse åtte kampene har endt med seier. Den seieren kom mot et meget svakt Bolton Wanderers-lag. Uglene har fortsatt en luke på fem poeng ned til nedrykk, men den vil fort bli tettet dersom ting ikke bedre seg snart. Hjemme på Hillsborough har Wednesday 3-4-3 denne sesongen, hvor bare én av deres syv siste hjemmekamper har endt med seier.

Sheff Weds siste kamper:
Blackburn – Sheff Wed 4-2 (Bannan, Joao)
Sheff Wed – Bolton 1-0 (Lees)
Sheff Wed – Derby 1-2 (Reach)
Sheff Utd – Sheff Wed 0-0
Sheff Wed – Norwich 0-4

Rotherham United hadde syv kamper på rad uten tap før møtet med serieleder Norwich City forrige helg. På Carrow Road gikk Rotherham rett i strupen på Norwich og ledet 1-0 etter bare elleve minutter. Litt sener sendte Ryan Williams avgårde et skudd som traff innsiden av stolpen før den spratt ut igjen. Med 2-0 kunne Rotherham fort ha sikret seg sin første borteseier siden våren 2016. Dessverre for The Millers ble det et nytt tap på fremmed gress da Norwich etter hvert snudde 0-1 til 3-1. Rotherham har nå utrolige 35 bortekamper på rad uten seier i Championship. Kanskje er det mot Yorkshire-rival Sheffield Wednesday de endelig skal få satt en stopper for den fæle rekken? 

Rotherhams siste kamper:
Norwich – Rotherham 3-1 (Towell)
Rotherham – QPR 2-2 (Vaulks, Robertson)
Rotherham – Sheff Utd 2-2 (Proctor, Taylor)
Blackburn – Rotherham 1-1 (Smith)
Rotherham – Swansea 2-1 (Manning x2)

Vurdering: Sheffield Wednesday imponerer ingen for tiden. Alt annet enn seier hjemme mot Rotherham United på lørdag må vel nærmest bety exit for Jos Luhukay. Rotherham har imponert i det siste og før tapet mot Norwich hadde de syv på rad uten nederlag. Jeg tror The Millers kan gi Wednesday problemer her. De har startet bra i de siste kampene, og det tror jeg de kan gjøre her også. Med tanke på formen/selvtilliten hos vertene, kombinert med supporternes frustrasjon over klubbens svake form, tror jeg et tidlig Rotherham-mål kan være nok til å sikre en borteseier her. Derfor tror jeg at Rotherham etter 35 bortekamper på rad uten seier i Championship, endelig kan ta med seg tre poeng hjem i bagasjen.

Tips: B (3.60 @ Fansbet)


 

Stoke City – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Oghenekaro Etebo er suspendert, mens Erik Pieters er usikker hos vertene. Gjestene må klare seg uten Cole Skuse mot Paul Lamberts tidligere arbeidsgiver.

Stoke City og uavgjort har nærmest blitt et synonym de siste ukene. Forrige helg sørget et sent baklengsmål for at The Potters nok en gang måtte dele poengene med sin motstander. Gary Rowett & Co har nå spilt uavgjort i fem av sine syv siste kamper. Det må nevnes at Stoke er ubeseiret på disse syv kampene, men det hjelper lite med mange uavgjorte kamper dersom de har planer om å henge med helt i toppen av tabellen. Allerede nå har The Potters fått en luke på syv poeng opp til play-off, og den kan bli vond å tette dersom Stoke ikke vinner fotballkamper oftere i tiden fremover. Hjemme på Bet365 Stadium har de 4-3-3, men de har bare vunnet én av sine fire siste på eget gress.     

Stokes siste kamper:
Reading – Stoke 2-2 (Afobe, Ince)
Stoke – Derby 2-1 (Ince, Clucas)
Stoke – QPR 2-2 (Allen, Berahino)
Forest – Stoke 0-0
Stoke – Boro 0-0

Den dårlige starten på sesongen for Ipswich Town gjorde forståelig nok supporterne bekymret for klubbens fremtid i Championship. Da Paul Hurst måtte forlate klubben tidligere i høst håpet nok supporterne at Paul Lambert skulle løfte laget umiddelbart slik som av og til skjer når nye managere kommer til en klubb. Hos Ipswich har det absolutt ikke skjedd i høst. Lambert har nå ledet blåtrøyene i fem kamper, og fortsatt har de ikke vunnet under hans ledelse. At tre av kampene har blitt spilt på hjemmebane gjør ikke saken bedre, spesielt siden Ipswich fortsatt ikke har vunnet på eget gress denne sesongen. Bare én seier har det blitt på de 20 første rundene for traktorgutta, og nå ligger de på jumboplass med syv poeng opp til trygg plass. Dersom Lambert ikke får ting til å fungere snart, vil Ipswich snart bli stående igjen på perrongen på samme måte som Rotherham United og Bolton Wanderers har gjort de siste sesongene. På bortebane har Ipswich vunnet mot Swansea City, men ellers har det blitt to uavgjorte kamper og syv tap. 

Ipswichs siste kamper:
Forest – Ipswich 2-0
Ipswich – Bristol City 2-3 (Sears x2)
Ipswich – West Brom 1-2 (Jackson)
Reading – Ipswich 2-2 (Sears, Edwards)
Ipswich – Preston 1-1 (Sears)

Vurdering: Stoke City spiller mye uavgjort, men taper i hvert fall ikke. Ipswich Town skuffer stort og ser virkelig svake ut for øyeblikket. Stoke har vist flere ganger denne sesongen hvor sårbare de kan være, men jeg tror ikke Ipswich klarer skape problemer her. Jeg markerer for hjemmeseier til svak odds.

Tips: H (1.44 @ Fansbet)


 

Wigan Athletic – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Antonee Robinson, Cheyenne Dunkley og Gavin Massey er ute hos vertene. Craig Forsyth, Mason Bennett og Marcus Olsson er usikre hos gjestene.

Borte bra, men hjemme best. For Wigan Athletics del lyder det “Borte forferdelig, men hjemme suverent”. The Latics er det beste hjemmelaget i Championship sammen med Leeds United så langt. De har vunnet seks av ti hjemmekamper, mens det bare har blitt ett tap. Det tapet kom mot Leeds United for noen runder siden. På bortebane vil det seg derimot ikke, selv om de forrige runde fikk satt en stopper for en syv kamper lag tapsrekke på fremmed gress. Hvorfor de fremstår så forskjellig hjemme og borte er vanskelig å si, men det som er sikkert er at de alltid gir motstanden tøff kamp på DW Stadium. Nå ligger Wigan på en 15. plass med 25 poeng. De har med andre ord havnet midt mellom play-off og nedrykk. Resultatene i desember vil sannsynligvis gi oss en bedre pekepinn på hvilken ende av tabellen Wigan-fansen kommer til å følge med på resten av sesongen. 

Wigans siste kamper:
Bolton – Wigan 1-1 (Grigg)
Wigan – Blackburn 3-1 (Roberts, McManaman, Vaughan)
Wigan – Reading 0-0
Boro – Wigan 2-0
Wigan – Leeds 1-2 (James)

Venstrefoten til Harry Wilson er så god at det nesten burde vært forbud mot å bruke den. Mot Swansea City prikket han inn to nye scoringer da Derby County vant 2-1, og nå har han scoret fem mål på Derbys fem siste kamper. Leiesoldaten har et trøkk i skuddene sine som er fantastisk å se på, samtidig som hans presisjon er imponerende. Den siste tiden har Derby vært avhengig av magi fra Wilson for å sikre seg poengene. Bakover på banen har Derby vært mindre imponerende utover høsten. Tar man med cupkamper mot Manchester United og Chelsea har The Rams nå 14 kamper på rad uten å holde nullen. Det er noe Frank Lampard er nødt til å ta tak i dersom hvittrøyene skal henge med helt i toppen. Nå sitter de på en syvendeplass á poeng med to av lagene på play-off. På bortebane har Derby 4-2-4 denne sesongen, hvor bare én av de fem siste bortekampene har endt med tap.  

Derbys siste kamper:
Derby – Swansea 2-1 (Wilson x2)
Stoke – Derby 2-1 (Wilson)
Sheff Wed – Derby 1-2 (Wilson, Marriott)
Derby – Aston Villa 0-3
Derby – Birmingham 3-1 (Wilson, Marriott, Bennett)

Vurdering: Wigan Athletic er fantastiske på hjemmebane og kommer nok til å gi Derby County tøff kamp her. Derby sliter litt bakover på banen, men har flere meget gode angrepsspillere som kan gi Wigan-forsvaret store problemer. Det finnes gode grunner til å markere for enten hjemme- eller borteseier her, men jeg synes et kryss i midten fremstår som det beste alternativet. 

Spill:  U (3.35 @ Fansbet)


Reading – Sheffield United
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Liam Moore usikker. Gjestene må muligens klare seg uten Leon Clarke og Ben Woodburn.

Reading startet sesongen på skuffende vis, men har hatt litt fremgang i det siste. Til tross for et par tunge fravær har de bare tapt én av sine fem siste kamper, men det var ikke nok for manager Paul Clement. Med Nigel Howe ansatt som ny direktør gikk det knapt én dag før Clement måtte pakke sakene sine. Reading skal derfor ut på managerjakt, men frem til en erstatter er på plass, kommer det til å være reservelagstrener Scott Marshall og assistent manager Nigel Gibbs som leder laget. The Royals ligger nå på en 21. plass på tabellen á poeng med to av lagene under streken. Hjemme på Madejski Stadium startet de sesongen med fire strake tap, men er nå ubeseiret på de fire siste kampene på eget gress. Det blir spennende å se om Reading får et løft til denne kampen med Clement borte fra klubben. 

Readings siste kamper:
Reading – Stoke 2-2 (McNulty, Barrow)
Leeds – Reading 1-0
Wigan – Reading 0-0
Reading – Ipswich 2-2 (Meite x2)
Reading – Bristol City 3-2 (Meite, Bacuna, Kelly)

Sheffield United hadde et par gode muligheter til å få med seg ett eller flere poeng fra Yorkshire-derbyet mot Leeds United forrige runde, men det ville seg ikke for The Blades. Conor Washington hadde blant annet et brassespark i treverket, mens David McGoldrick satte Leeds-keeper Bailey Peacock-Farrell på prøve med et hardt langskudd. Sheffield United ble til slutt stående igjen uten poeng etter en skikkelig brøler fra målvakt Dean Henderson, og nå har Yorkshire-klubben bare to seiere på de åtte siste kampene. Denne litt svake perioden har ført til at Chris Wilder & Co nå har gått fra å lede Championship, til å nå ha seks poeng opp til tabelltopp. På bortebane har The Blades 5-1-4 denne sesongen. 

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Leeds 0-1
Brentford – Sheff Utd 2-3 (Clarke, Norwood, Selvmål)
Rotherham – Sheff Utd 2-2 (Duffy, Basham)
Sheff Utd – Sheff Wed 0-0
Forest – Sheff Utd 1-0

Vurdering: Det er vanskelig å vite hva slags Reading-lag vi kommer til å få se her med tanke på at Paul Clement måtte forlate klubben tidligere denne uken. Det som er sikkert er at de kommer til å få tøff motstand fra et sterkt Sheffield United-lag som riktignok har vært i litt svak form i det siste. Jeg ser for meg et tett og jevnt oppgjør hvor gjestene vil forsøke å kontrollere begivenhetene. Det tror jeg de kan lykkes med, og derfor synes jeg borteseier er det beste alternativet. Dog ville jeg ikke satt penger på en kamp hvor det ene laget akkurat har gjort en endring på managersiden.

Tips: B (1.80 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply