Skrevet av: Eirik Aase

 

 

West Bromwich Albion – Aston Villa
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Vertene må muligens klare seg uten Hal-Robson Kanu, mens gjestene får tilbake Alan Hutton fra suspensjon.

Fredag kveld er det klart for et herlig lokalderby når West Bromwich Albion får besøk av Aston Villa. Mandag kveld avsluttet West Brom forrige serierunde med en herlig kamp mot Brentford. West Brom spilte meget bra fotball og skapte en haug med sjanser, men var fryktelig lite effektive foran mål. Sjansesløseriet skulle vise seg å koste dyrt, ettersom Brentford utlignet og sikret et ufortjent poeng på overtid. West Brom har vist en del bra takter de siste ukene og ser ut til å være på gang igjen. Spesielt Harvey Barnes viser seg nok en gang som en kvalitetsspiller, men også Matt Phillips er et stadig uromoment med sine gode innlegg og harde skudd. Bakover på banen sliter man fortsatt med å mure igjen, og det blir helt klart ikke enkelt å få til mot Aston Villa på fredag. Hjemme på The Hawthorns har West Brom bare tapt én av sine ni siste kamper. På de seks siste møtene med Aston Villa på eget gress har West Brom ikke tapt en eneste gang.  

West Broms siste kamper:
West Brom – Brentford 1-1 (Barnes)
Swansea – West Brom 1-2 (Dawson, Hegazi)
Ipswich – West Brom 1-2 (Barnes, Rodriguez)
West Brom – Leeds 4-1 (Barnes, Gayle, Phillips, Robson-Kanu)
Hull – West Brom 1-0

Nå lukter det svidd av Aston Villa igjen. Dean Smith har funnet frem til de riktige knappene, noe som gjør Villa både sterkere og mer underholdene. Med det fantastiske offensive arsenalet Smith har til rådighet, det kanskje ikke så overraskende at Birmingham-klubben har scoret hele 15(!) mål på de fire siste kampene. Samtidig må det nevnes at de har hatt meget tøff motstand i disse fire kampene. Villa har blitt morsomme å se på igjen, og man merker at optimismen er tilbake. Tammy Abraham stjeler de fleste overskriftene for tiden, noe som ikke er så rart med tanke på at han har scoret syv mål på de fire siste kampene. På bortebane har Villa 3-3-4 denne sesongen, men begge deres to siste bortekamper har endt med seier. Forrige gang de vant på The Hawthorns var tilbake i 2008. Den gangen var John Carew en av spillerne som fant veien til scoringslisten. 

Aston Villas siste kamper:
Boro – Aston Villa 0-3 (Whelan, Abraham, Chester)
Aston Villa – Forest 5-5 (Abraham x4, El Ghazi)
Aston Villa – Birmingham 4-2 (Kodjia, Abraham, Grealish, Hutton)
Derby – Aston Villa 0-3 (McGinn, Abraham, Hourihane)
Aston Villa – Bolton 2-0 (Chester, Grealish)

Vurdering: Basert på det lagene har vist den siste tiden bør dette bli et helt utrolig oppgjør. Alt ligger til rette for en målfest, selv om managerne selvsagt vil fokusere mye på den defensive biten foran fredagens lokaloppgjør. Både West Brom og Aston Villa har sett gode ut i det siste, og derfor er det vanskelig å spå hvordan dette skal gå. Uavgjortfaren er absolutt til stede, men jeg synes Villa har sett hakket bedre ut de siste ukene. At Villa har slått opprykksrivaler som Derby County og Middlesbrough på bortebane i det siste gjør at jeg har en følelse for at de kan finne på noe sprell her også. Jeg prøver et spill på bortelaget her.

Tips: B (3.00 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply