Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper

Fredag:
20.45: Sheffield United – West Bromwich Albion (Viasport 2)

Lørdag:
16.00: Bolton Wanderers – Leeds United (Viasport 2)
18.30: Bristol City – Norwich City (Viasport 2)

Mandag: 
20.45: Derby County – Nottingham Forest (Viasport 2)

Rundens trippel:


 

Sheffield United – West Bromwich Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Sheffield United slet litt i starten mot Reading, men i andre omgang løsnet det. Billy Sharp fant nettmaskene igjen, og da taper sjeldent The Blades. Seieren var ekstra viktig denne gangen ettersom Chris Wilder & Co trengte en rask opptur etter det sure tapet mot Yorkshire-rival Leeds United i den foregående runden. Nå ligger Sheffield-klubben på en tredjeplass med 37 poeng. Det er nå en luke på fem poeng opp til direkte opprykk, og derfor er The Blades nødt til å vinne kamper oftere i tiden fremover dersom de skal henge med helt i toppen. Hjemme på Bramall Lane har de 5-3-2 denne sesongen. De hadde åtte hjemmekamper på rad uten tap før møtet med Leeds United i forrige kamp på eget gress.  

Sheff Utds siste kamper:
Reading – Sheff Utd 0-2 (Selvmål, Sharp)
Sheff Utd – Leeds 0-1
Brentford – Sheff Utd 2-3 (Clarke, Norwood, Selvmål)
Rotherham – Sheff Utd 2-2 (Duffy, Basham)
Sheff Utd – Sheff Wed 0-0

Det har nærmest blitt en ukentlig tradisjon at West Bromwich Albion spiller fotball på fredagskvelden. Det skjedde forrige runde, og det skjer nok en gang denne runden. Forrige fredag var The Baggies heldige som stod igjen med ett poeng mot Aston Villa. West Brom lå nemlig under på overtid, men Jay Rodriguez fikset poengdeling da han dyttet ballen i mål med armen. West Brom står nå med fem kamper på rad uten tap, og har bare ett poeng færre enn fredagens motstander. På bortebane har West Brom 4-3-3 denne sesongen, hvor begge deres to siste på fremmed gress har endt med seier.  

West Broms siste kamper:
West Brom – Aston Villa 2-2 (Rodriguez, Gayle)
West Brom – Brentford 1-1 (Barnes)

Swansea – West Brom 1-2 (Dawson, Hegazi)
Ipswich – West Brom 1-2 (Barnes, Rodriguez)
West Brom – Leeds 4-1 (Barnes, Gayle, Phillips, Robson-Kanu)

Vurdering: Det er to topplag som barker sammen denne fredagen. Sheffield United har sett mest solid ut av disse to lagene, men sliter av og til med å knekke koden fremover på banen. For West Brom er situasjonen annerledes. De scorer mål på bestilling, men lekker som en sil bakover på banen. Jeg tror på et jevnt oppgjør som vertene vipper til sin fordel. Selv om de sliter litt med å score mål av og til, tror jeg de vil få nok sjanser til å score mot West Brom. Jeg er derimot ikke like sikker på at gjestene klarer skape problemer for The Blades her. Jeg prøver en knepen hjemmeseier.

Tips: H (2.25 @ Fansbet)

 


LØRDAG:

Bolton Wanderers – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det kan umulig være enkelt å være Bolton Wanderers-supporter. En ting er at The Trotters ikke leverer varene på banen, men alt rotet utenfor banen må være nok til å ødelegge alt som heter søvn. Lønninger blir ikke utbetalt, og det har vært det store samtaleemnet de siste ukene. Forrige runde holdt de på å sjokkere borte mot Norwich City, men et baklengsmål på overtid sørget for at hvittrøyene tapte 2-3. Nå har Bolton elleve kamper på rad uten seier, noe som har ført de ned på feil side av streken. Hjemme på University of Bolton Stadium har de 2-2-6 denne sesongen. De har bare tatt fire poeng på de åtte siste hjemmekampene.

Boltons siste kamper:
Norwich – Bolton 3-2 (Beevers, Ameobi)
Bolton – Wigan 1-1 (Buckley)
Sheff Wed – Bolton 1-0
Millwall – Bolton 1-1 (Beevers)
Bolton – Swansea 0-1

Leeds United-fansen har lenge opplevd turbulente perioder med uforutsigbare eiere og mye rot både på og utenfor banen. Akkurat nå kan de derimot nyte fornuftige valg fra ledelsen, en meget dyktig hovedtrener, samt resultater som går deres vei. Etter 58 kamper uten straffespark fikk endelig hvittrøyene prøve seg fra krittmerket igjen da QPR ble slått 2-1 hjemme på Elland Road forrige runde. Nå har Leeds fire strake seiere, noe som gjør at de har fått en liten luke ned til tredjeplassen som gir play-off. Akkurat nå skiller det fem poeng fra Leeds på andreplass og ned til Sheffield United på tredjeplass. På bortebane har Leeds 5-3-2 denne sesongen, hvor de to tapene har kommet mot Blackburn Rovers og West Bromwich Albion.

Leeds siste kamper:
Leeds – QPR 2-1 (Roofe x2)
Sheff Utd – Leeds 0-1 (Hernandez)
Leeds – Reading 1-0 (Dallas)
Leeds – Bristol City 2-0 (Roofe, Hernandez)
West Brom – Leeds 4-1 (Hernandez)

Vurdering: Bolton Wanderers er i fryktelig form og ser nå ut som et lag som er på vei rett ned til League One. Både på grunn av de svake prestasjonene på banen, men også på grunn av alt rotet som skjer utenfor banen. Her møter de et av ligaens beste lag, og jeg sliter med å se hvordan Bolton skal klare stikke kjepper i hjulene på Leeds denne runden. I så fall må det skje på dødballer. Her har jeg ingen problemer med å markere for borteseier.

Tips: B (1.68 @ Fansbet)


 

Aston Villa – Stoke City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Aston Villa ser virkelig bra ut under Dean Smiths ledelse. Det er ingen overraskelse for alle som har følgt Smith under hans tid i Brentford og Walsall, men at de skulle skje så fort har vært litt overraskende. Med alle de dyktige angrepsspillerne Smith har til rådighet sier det seg selv at Villa blir et morsomt lag å følge med på fremover. I 2-2 kampen mot West Bromwich Albion viste Anwar El Ghazi seg frem på en fantastisk måte, men havnet likevel litt i skyggen på grunn av måten West Brom utlignet på. Villa har nå seks kamper på rad uten tap, og er nå bare noen få poeng unna play-off. Fortsetter Villa de gode taktene fremover kan de fort blande seg inn helt i toppen av tabellen. Hjemme på Villa Park har de sterke 5-4-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Sheffield Wednesday.

Aston Villas siste kamper:
West Brom – Aston Villa 2-2 (El Ghazi x2)
Boro – Aston Villa 0-3 (Whelan, Abraham, Chester)
Aston Villa – Forest 5-5 (Abraham x4, El Ghazi)
Aston Villa – Birmingham 4-2 (Kodjia, Abraham, Grealish, Hutton)
Derby – Aston Villa 0-3 (McGinn, Abraham, Hourihane)

Stoke City fikk besøk av gamletrener Paul Lambert forrige runde, men det bød ikke på de store problemene. Stoke tok en viktig 2-0 seier mot tabelljumboen Ipswich Town, og har nå gått åtte kamper på rad uten tap. Riktignok har fem av disse åtte kampene endt uavgjort. Sakte, men sikkert klatrer The Potters opp mot toppen av tabellen, og det virker fortsatt som om de har noen ekstra gir å gå på. Foran helgens runde har de seks poeng til play-off, mens de på bortebane har 2-6-2 denne sesongen. De har ikke tapt noen av sine syv siste på fremmed gress, men fem av disse har endt uavgjort.

Stokes siste kamper:
Stoke – Ipswich 2-0 (Allen, Ince)
Reading – Stoke 2-2 (Afobe, Ince)
Stoke – Derby 2-1 (Ince, Clucas)
Stoke – QPR 2-2 (Allen, Berahino)
Forest – Stoke 0-0

Vurdering: Aston Villa ser meget bra ut for tiden, og var uheldige som ikke vant sist. Her møter de et Stoke City-lag som sjeldent taper kamper, men som ikke har imponert like mye spillemessig som det Villa har gjort i det siste. Uavgjortfaren er stor når Stoke er involvert, men her har jeg troen på at vertene vipper kampen til sin fordel.

Tips: H (2.00 @ Fansbet)


 

Blackburn Rovers – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Ett poeng borte mot Middlesbrough er det man må kunne kalle for et meget bra resultat for Blackburn Rovers. Likevel var de skuffet over å ikke ha sikret seg tre poeng på Riverside Stadium forrige runde. Rovers spilte nemlig halvannen omgang med én mann mer på banen, men et drømmemål fra Britt Assombalonga førte til at Rovers måtte nøye seg med poengdeling. Nå er Lancashire-klubben nødt til å vinne noen kamper i det hektiske juleprogrammet for å ha mulighet til å henge med lagene på play-off. Det kan dog vise seg å bli vanskelig med tanke på at de nå står ovenfor et meget tøft kampprogram. Hjemme på Ewood Park har Rovers bare tapt én ligakamp siden september i fjor.

Blackburns siste kamper:
Middlesbrough – Blackburn 1-1 (Mulgrew)
Blackburn – Sheff Wed 4-2 (Graham x3, Dack)
Wigan – Blackburn 3-1 (Selvmål)
Preston – Blackburn 4-1 (Graham)
Blackburn – Rotherham 1-1 (Dack)

Birmingham City så ut til å være på riktig spor igjen etter en svak november måned, men tapet hjemme mot Bristol City forrige helg må ha gjort vondt. Nå gjelder det for Garry Monk og hans Birmingham City å slå tilbake så fort som mulig, hvis ikke kommer avstanden til play-off til å bli ubehagelig stor på nyåret. Birmingham har vært sterke gjennom hele høsten, selv om resultatene ikke var de beste i starten av sesongen. Spesielt spissene Che Adams og Lukas Jutkiewicz har fanget min oppmerksomhet etter mye bra spill. På bortebane har blåtrøyene 3-3-4 denne sesongen, hvor to av de tre siste på fremmed gress har endt med tap.  

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Bristol City 0-1
Birmingham – Preston 3-0 (Kieftenbeld, Maghoma, Adams)
Millwall – Birmingham 0-2 (Selvmål, Morrison)
Aston Villa – Birmingham 4-2 (Jutkiewicz, Pedersen)
Birmingham – Hull 3-3 (Adams x3)

Vurdering: Blackburn Rovers og Birmingham City er begge seks poeng bak play-off, og trenger derfor tre poeng for å ikke få for stor avstand til lagene i toppen. Dette blir nok et jevnt oppgjør mellom to lag som ikke er enkle å slå. I mine øyne stinker det uavgjort av dette oppgjøret.

Tips: U (3.25 @ Fansbet)


 

Hull City – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Markus Henriksen scoret i sin andre kamp på rad, men i motsetning til kampen mot Queens Park Rangers måtte tigrene nøye seg med ett poeng forrige runde. Hull møtte et formsvakt Millwall på The Den, men klarte likevel ikke stikke av med seieren. Hull kan likevel glede seg over at de bare har ett tap på de syv siste kampene i ligaen, og nå er luken til nedrykksplass på tre poeng. Hull har fortsatt en del å jobbe med hjemme på KCOM Stadium. Bare to seiere har det blitt på de ti første hjemmekampene denne sesongen, og bare én seier på de seks siste kampene på eget gress.  

Hulls siste kamper:
Millwall – Hull 2-2 (Grosicki, Henriksen)
QPR – Hull 2-3 (Bowen, x2, Henriksen)
Hull – Norwich 0-0
Hull – Forest 0-2
Birmingham – Hull 3-3 (Campbell x2, Grosicki)

Brentford er prakteksempelet på hvor mye en hovedtrener kan ha å si for et lag. Dean Smith gjorde Brentford til et topplag som i tillegg spilte vakker angrepsfotball. Dansken Thomas Frank var med i støtteapparatet under Smith, men etter at han overtok jobben til Smith har det meste gått galt. Forrige runde lå Brentford under 0-3 før halvtimen var spilt i en kamp som til slutt endte med 2-3 tap hjemme mot Swansea City. Brenford har nå fryktelige 1-1-7 på sine ni kamper under Franks ledelse, og nå har de gått fra å være et topplag til å nå være nære bunnen av tabellen. Foran helgens runde ligger The Bees på en 18. plass med bare fire poeng ned til feil side av streken. Brentford er samtidig ett av bare tre lag som fortsatt ikke har vunnet på bortebane denne sesongen. 

Brentfords siste kamper:
Brentford – Swansea 2-3 (Watkins, Benraham)
West Brom – Brentford 1-1 (MacLeod)
Brentford – Sheff Utd 2-3 (Maupay, Selvmål)
Brentford – Boro 1-2 (Judge)
QPR – Brentford 3-2 (Maupay, Dalsgaard)

Vurdering: Hull City har kommet seg i det siste, men de vinner sjeldent kamper. Her møter de et Brentford-lag som sliter tungt. Det må dog legges til at Brentford både har hatt marginer mot og et meget tungt kampprogram. Jeg synes derfor Brentford ser bedre ut enn det de har vist de siste kampene. Dette kan fort bli et morsomt oppgjør med en del scoringer. Jeg ender opp med å markere for uavgjort.

Spill: U (3.45 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Paul Lambert tok med seg Ipswich Town til sin tidligere arbeidsgiver Stoke City forrige runde. Det ble ikke noe hyggelig gjensyn for Lambert med Bet365 Stadium, ettersom Ipswich gikk på et surt 0-2 tap. Lambert venter derfor fortsatt på sin første seier som Ipswich-manager. Blåtrøyene har bare vunnet én av sine 21 Championship-kamper denne sesongen, og på hjemmebane har de fortsatt ikke vunnet. Man kan trygt si at hjemmesupporterne ikke har fått valuta for sesongkortet. Traktorgutta ligger på jumboplass på tabellen med sine 11 poeng, og har nå åtte poeng opp til trygg plass. 

Ipswichs siste kamper:
Stoke – Ipswich 2-0
Forest – Ipswich 2-0
Ipswich – Bristol City 2-3 (Sears x2)
Ipswich – West Brom 1-2 (Jackson)
Reading – Ipswich 2-2 (Sears, Edwards)

Wigan Athletic fikk Kal Naismith utvist tidlig i kampen mot Derby County forrige runde. Derfor var det ikke lett for de å få til noe i kampen som til slutt endte med 0-1 tap. Tap på hjemmebane har ikke vært hverdagskost for The Latics denne sesongen, men på bortebane har de derimot slitt tungt. Totalt har de 1-1-8 på fremmed gress i høst, hvor den ene seieren kom mot Stoke City tilbake i august. Forrige bortekamp endte uavgjort mot Bolton Wanderers, men før den kampen hadde Wigan syv bortekamper på rad uten seier. Wigan ligger nå midt på tabellen og er nødt til å gjøre noe med borteformen dersom de skal ha et ørlite håp om å blande seg inn i play-off kampen i siste halvdel av sesongen.

Wigans siste kamper:
Wigan – Derby 0-1
Bolton – Wigan 1-1 (Grigg)
Wigan – Blackburn 3-1 (Roberts, McManaman, Vaughan)
Wigan – Reading 0-0
Boro – Wigan 2-0

Vurdering: Ipswich har vært svake hele sesongen, mens Wigan har slitt stort på bortebane. Det er ikke enkelt å si hva man kan forvente fra denne kampen. Jeg finner argumenterer for både hjemme- og borteseier. Likevel føler jeg uavgjort er det beste alternativet her.

Spill: U (3.20 @ Fansbet)


 

Preston North End – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Med store skadeproblemer og ødelagt selvtillit etter 0-3 tap mot Birmingham City, var det nok ikke mange som forventet at Preston North End skulle få til noe borte mot et sterkt Nottingham Forest-lag. Derfor var det litt overraskende da The Lilywhites klemte til med en råsterk 1-0 seier på City Ground forrige runde. Nå har Preston bare ett tap på de ti siste kampene, men avstanden til play-off er fortsatt på hele elleve poeng. Hvittrøyene må derfor fortsette den gode formen over på nyåret dersom de skal kunne være med i kampen om play-off. Hjemme på Deepdale er de ubeseiret på sine fem siste kamper.  

Prestons siste kamper:
Forest – Preston 0-1 (Moult)
Birmingham – Preston 3-0
Preston – Boro 1-1 (Browne)
Preston – Blackburn 4-1 (Moult, Browne, Robinson, Barkhuizen)
Bristol City – Preston 0-1 (Robinson)

Millwall fikk besøk av Hull City forrige runde, men en scoring av Markus Henriksen var med på å ødelegge Millwalls håp om seier i den kampen. Oppgjøret endte 2-2, og dermed har løvene til Neil Harris nå spilt seks kamper på rad uten å vinne. Denne elendige formen gjør at de nå bare ligger ett poeng over nedrykksstreken. I likhet med forrige sesong har Millwall startet svakt på bortebane. Forrige sesong gikk det 13 kamper på bortebane før de tok tre poeng på fremmed gress. Denne sesongen er de allerede oppe i ti kamper uten seier på bortebane. Syv av disse ti kampene har endt med tap, noe som gjør de til ligaens svakeste bortelag. 

Millwalls siste kamper:
Millwall – Hull 2-2 (Gregory, O`Brien)
Bristol City – Millwall 1-1 (Williams)
Millwall – Birmingham 0-2
Millwall – Bolton 1-1 (Cooper)
Norwich – Millwall 4-3 (Leonard, Wallace, Elliott)

Vurdering: Preston North End med sterk seier sist. Hjemme på Deepdale har de sett bra ut i det siste, og formen har generelt vært bra. Her møter de et Millwall-lag som er elendige på bortebane, og som er i dårlig form. Det er vanskelig å gå for noe annet enn hjemmeseier her til god odds.  

Spill: H (2.10 @ Fansbet)

 


 

Queens Park Rangers – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Queens Park Rangers startet fryktelig med fire strake tap, men utover høsten har de vært et av de mer imponerende lagene i Championship denne sesongen. Nå ser det derimot ut som om båten har kommet ut av kurs for Steve McClaren & Co. Forrige runde tapte de 1-2 borte mot Leeds United, mens de i den foregående runden tapte hjemme mot Hull City. London-klubben har dermed fire kamper på rad uten seier, og med den typen form glipper fort drømmen om opprykk for QPR-fansen. Spesielt på hjemmebane må de slå raskt tilbake igjen etter tapet sist, og før det tapet hadde QPR tre strake seiere på eget gress. Samtidig må det trekkes frem en gladnyhet fra forrige uke hvor viktige Angel Rangel skrev under på en ny kontrakt med klubben. Den rutinerte spanjolen har vært en fryd å se på denne sesongen. 

QPRs siste kamper:
Leeds – QPR 2-1 (Wells)
QPR – Hull 2-3 (Freeman, Wszolek)
Rotherham – QPR 2-2 (Freeman, Wells)
Stoke – QPR 2-2 (Rangel x2)
QPR – Brentford 3-2 (Luongo, Wells, Lynch)

Middlesbrough fikk det tøft hjemme mot Blackburn Rovers forrige runde. Mo Besic ble utvist midtveis i første omgang, og på det påfølgende frisparket sendte Charlie Mulgrew gjestene i ledelsen. Boro forsvarte seg meget bra med én mann færre på banen, selv om de et par ganger var nære på å slippe inn flere mål. Som da Bradley Dack traff stolpen i andre omgang. Med ti mann på banen klarte Boro til slutt komme tilbake og sikre ett poeng da Britt Assombalonga vartet opp med en drømmescoring. Boro unngikk dermed et andre strake tap, men formen ser fortsatt ikke bra ut. Det opprykksjagende laget har nå bare to seiere på de åtte siste kampene. På bortebane har de faktisk gjort det bedre enn på hjemmebane i det siste. Rødtrøyene er ubeseiret på de seks siste på fremmed gress, hvor tre har endt med seier og tre har endt uavgjort.   

Boros siste kamper:
Boro – Blackburn 1-1 (Assombalonga)
Boro – Aston Villa 0-3
Preston – Boro 1-1 (Tavernier)
Brentford – Boro 1-2 (Tavernier, Hugill)
Boro – Wigan 2-0 (Hugill x2)

Vurdering: Queens Park Rangers med et par sure resultater på rad. Her møter det et Middlesbrough-lag som heller ikke overbeviser for tiden. Begge lagene liker å ha fokuset rettet mot trygghet bakover på banen, og jeg vil tro at dette blir et jevnspilt oppgjør som sannsynligvis ikke gir oss mange scoringer. Uavgjortfaren er stor, men jeg har en følelse av at gjestene vipper denne kampen til sitt favør. 

Spill: B (2.55 @ Fansbet)


 

Rotherham United – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer.

Rotherham United leverte mye bra borte mot Yorkshire-rival Sheffield Wednesday, men nok en gang lyktes det ikke med å ta tre poeng på bortebane. Rødtrøyene er nå oppe i over 35 bortekamper på rad i Championship uten seier, men de nærmer seg stadig. The Millers har vist seg å være vanskelige å slå for tiden, og på de ni siste kampene har de bare tapt én gang. Det tapet kom nylig mot Norwich City, men det ble på ingen måter noen enkel seier for Norwich. Hjemme på New York Stadium har Rotherham klart seg bra denne sesongen. De har 4-5-1 på deres ti hjemmekamper, hvor det ene tapet kom mot Hull City tilbake i august. 

Rotherhams siste kamper:
Sheff Wed – Rotherham 2-2 (Smith, Towell)
Norwich – Rotherham 3-1 (Towell)

Rotherham – QPR 2-2 (Vaulks, Robertson)
Rotherham – Sheff Utd 2-2 (Proctor, Taylor)
Blackburn – Rotherham 1-1 (Smith)

Managerjakten fortsetter for Reading. Flere navn blir nevnt hver eneste dag, og tidligere denne uken virket det som om portugiseren Luis Castro skulle bli deres nye sjef. De ryktene ble fort avfeid da Castro visstnok takket nei til Reading-jobben, og i skrivende stund har det fortsatt ikke kommet inn noen ny manager. Midlertidig sjef Scott Marshall ser derfor ut til å lede sin andre kamp for Reading denne helgen, etter at det ble 0-2 tap hjemme mot Sheffield United forrige helg. Den kampen var jevn og sjansefattig i første omgang, mens The Blades tok mer over mot slutten. Reading ligger nå under streken med ett poeng opp til trygg plass. På bortebane har de bare vunnet én av sine ti kamper denne sesongen, og det skjedde mot Preston North End tilbake i september. 

Readings siste kamper:
Reading – Sheff Utd 0-2
Reading – Stoke 2-2 (McNulty, Barrow)
Leeds – Reading 1-0
Wigan – Reading 0-0
Reading – Ipswich 2-2 (Meite x2)

Vurdering: Rotherham United ser bra ut for tiden og taper sjeldent kamper. Hjemme på New York Stadium er de meget bra, mens de her møter et Reading-lag som er på jakt etter ny manager og som er svake på bortebane. Faren for uavgjort er alltid stor med Rotherham involvert, men her tror jeg vertene tar tre poeng.

Tips: H (2.15 @ Fansbet)


 

Swansea City – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Etter tre strake tap var det vanskelig å vite hva man kunne forvente fra Swansea City da de tok turen til London for å møte Brentford forrige runde. Jeg hadde egentlig liten tro på at de skulle få med seg tre poeng, og ble derfor veldig overrasket da hvittrøyene hadde satt inn tre scoringer allerede før halvtimen var passert. Brentford reduserte to ganger, men klarte ikke hindre Swansea fra å ta med seg tre viktige poeng hjem til Wales. Swansea har nå 29 poeng og ligger plassert midt på tabellen. Med syv poeng opp til play-off har de absolutt muligheten til å henge med i toppen, men da kan de ikke gå på flere tunge perioder som den de nettopp har opplevd. Hjemme på Liberty Stadium har de 4-2-4 denne sesongen, og det er helt klart ikke bra nok for et lag med ambisjoner i denne ligaen. Begge deres to siste hjemmekamper har endt med tap.     

Swanseas siste kamper:
Brentford – Swansea 2-3 (Routledge, Fer, Selvmål)
Derby – Swansea 2-1 (McBurnie)
Swansea – West Brom 1-2 (McBurnie)
Swansea – Norwich 1-4 (James)
Bolton – Swansea 0-1 (McKay)

Sheffield Wednesday er i trøbbel. Forrige helg ble det en ny nedtur da Yorkshire-rival Rotherham United fikk med seg ett poeng fra Hillsborough. Nå har uglene bare én seier på de ni siste kampene. Det er ingen bedring å spore synes jeg, og derfor ser jeg på det som et tidsspørsmål før hovedtrener Jos Luhukay må forlate klubben. Neste uke skal klubben arrangere et supporterforum i sentrum i Sheffield hvor det er ventet over tusen deltakere. Dersom det ender med tap mot Swansea på lørdag, nekter jeg å tro at Dejphon Chansiri møter opp på det forumet med Luhukay som trener. Jeg tror i hvert fall at det forumet blir en mye hyggeligere affære for Chansiri dersom han kan snakke om potensielle nye managere, istedenfor å måtte forsvare Luhukay. Uglene har nå seks poeng ned til nedrykk, mens de på bortebane har 3-1-6 denne sesongen. På de fire siste bortekampene har de bare tatt ett poeng. 

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Rotherham 2-2 (Joao x2)
Blackburn – Sheff Wed 4-2 (Bannan, Joao)
Sheff Wed – Bolton 1-0 (Lees)
Sheff Wed – Derby 1-2 (Reach)
Sheff Utd – Sheff Wed 0-0

Vurdering: Swansea City med sterk seier sist, men hadde noen fæle resultater mot tøff motstand før den kampen. Her møter de et Sheffield Wednesday-lag som virkelig ikke imponerer for tiden. Jeg tror vertene vinner her og dermed sender Jos Luhukay ut på jobbjakt.

Tips: H (1.76 @ Fansbet)


 

Bristol City  – Norwich City
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Er det ett lag man bør holde seg unna når man setter opp oddskupongen, så er det Bristol City. Rødtrøyene til Lee Johnson har nærmest blitt mestere på å overraske når man minst venter det, samtidig som de like gjerne kan skuffe deg når man tror de skal levere varene. Forrige helg ble de det første laget siden tidlig i vår til å vinne borte mot Birmingham City på St Andrews. Dette til tross for at de ikke hadde vist noe imponerende form den siste tiden. Seieren gjør at Bristol City nå har tatt syv poeng av ni mulige på de tre siste kampene, og kanskje kan de nå få til en skikkelig rekke med seiere fremover. The Robins ligger midt på tabellen med sine 29 poeng, og på hjemmebane har de svake 3-3-4 denne sesongen. På de tre siste hjemmekampene har de bare tatt ett poeng. 

Bristol Citys siste kamper:
Birmingham – Bristol City 0-1 (Diedhiou)
Bristol City – Millwall 1-1 (Selvmål)
Ipswich – Bristol City 2-3 (Diedhiou, Paterson, Selvmål)
Leeds – Bristol City 2-0
Bristol City – Preston 0-1

Norwich City fikk overraskende store problemer hjemme mot Bolton Wanderers forrige runde, men et overtidsmål fra Teemu Pukki sørget for at Norwich nok en gang kunne juble for tre poeng. Gultrøyene troner fortsatt øverst på tabellen med 43 poeng, og har nå fått en luke på seks poeng ned til tredjeplassen som bare gir play-off. Selv med viktige spillere ute med skade klarer dette Norwich-laget prestere bra på banen. Det er noe spennende på gang på Carrow Road, og nå har The Canaries utrolige 8-1-0 på sine ni siste kamper. På fremmed gress har Daniel Farke & Co 5-4-1 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens beste bortelag.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Bolton 3-2 (Vrancic, Stiepermann, Pukki)

Norwich – Rotherham 3-1 (Cantwell, Aarons, Pukki)
Hull – Norwich 0-0
Swansea – Norwich 1-4 (Selvmål, Buendia, Pukki, Stiepermann)
Norwich – Millwall 4-3 (Pukki x2, Leitner, Rhodes)

Vurdering: Bristol City er et lag som er vanskelig å bli klok på. Formen har ikke vært den beste i det siste, men seieren forrige runde var meget imponerende. Her møter de ligaens beste lag for øyeblikket, og jeg tror vertene vil få kjørt seg her. Bristol City har ikke overbevist på hjemmebane denne sesongen, mens Norwich er i ekstremt bra form. Her prøver jeg borteseier.  

Spill:  B (2.50 @ Fansbet)


Mandag:

Derby County – Nottingham Forest
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer.

Bortekamp mot Wigan Athletic er aldri enkelt, men for Derby Countys del ble det litt enklere enn vanlig. Wigan fikk nemlig Kal Naismith utvist tidlig i kampen, og måtte dermed spille med ti mann nesten hele kampen. Jack Marriott og Derby utnyttet det på best mulig måte og sikret seg tre viktige poeng. Derby har dermed vunnet to ligakamper på rad for første gang siden midten av oktober, og det er slike resultater The Rams trenger dersom de skal henge med lagene helt i toppen. I skrivende stund ligger Frank Lampard & Co på en fjerdeplass med fem poeng opp til direkte opprykk. Derby har bare tapt én av sine ti siste kamper på Pride Park, og det tapet kom mot Aston Villa. Derby har nå unngått tap mot sin erkerival Nottingham Forest siden høsten 2015, noe som gjør at de nå har beholdt Brian Clough-trofeet i over tusen dager foran mandagens lokaloppgjør. 

Derbys siste kamper:
Wigan – Derby 0-1 (Marriott)
Derby – Swansea 2-1 (Wilson x2)
Stoke – Derby 2-1 (Wilson)
Sheff Wed – Derby 1-2 (Wilson, Marriott)
Derby – Aston Villa 0-3

Nottingham Forest har ikke fått løftet Brian Clough-trofeet siden november 2015. Med uavgjort eller tap borte mot Derby County på mandag må de nok en gang se sin erkerival løfte pokalen etter kampslutt. I motsetning til andre sesonger ser Forest denne sesongen meget sterke ut både med tanke på troppen Aitor Karanka har til rådighet, men også med tanke på hvordan de har prestert så langt i høst. Skogvokterne er oppe på en syvendeplass med 34 poeng, og grunnet bedre målforskjell vil de passere Derby dersom de vinner på mandag. Forrige runde fikk Forest seg en skikkelig nedtur da de tapte 0-1 hjemme mot Preston North End. Nå gjelder det for rødtrøyene å slå tilbake så fort som mulig, og da finnes det ikke bedre anledninger å gjøre det på enn borte mot erkerivalen. Så langt denne sesongen har Forest bare tapt én bortekamp, og det skjedde borte mot Brentford tilbake i begynnelsen av september.  

Forests siste kamper:
Forest – Preston 0-1
Forest – Ipswich 2-0 (Grabban x2)
Villa – Forest 5-5 (Lolley, Grabban x2, Carvalho, Cash)
Hull – Forest 0-2 (Grabban, Lolley)
Forest – Stoke 0-0

Vurdering: Sjeldent har jeg gledet meg mer til dette derbyet enn hva jeg gjør denne sesongen. Begge lagene gjør det bra i toppen av tabellen og har meget sterke tropper å vise til. At kampen skal spilles mandag kveld under flomlysene på Pride Park gjør det hele ekstra spesielt. Dette oppgjøret her kan vippe begge veier, men jeg har størst tro på at begge lagene blir stående igjen med ett poeng hver. Da blir det med andre ord Derby som får løfte Brian Clough-trofeet igjen.

Tips: U (3.50 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply