Skrevet av: Eirik Aase

 

Derby County – Nottingham Forest
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Bradley Johnson er suspendert hos vertene. I tillegg er Mason Bennett ute med skade. Hos gjestene er Tobias Figueiredo suspendert, mens Michael Dawson og Danny Fox er usikre. Hilal Soudani og Sam Byram er begge ute med skade.

Bortekamp mot Wigan Athletic er aldri enkelt, men for Derby Countys del ble det litt enklere enn vanlig. Wigan fikk nemlig Kal Naismith utvist tidlig i kampen, og måtte dermed spille med ti mann nesten hele kampen. Jack Marriott og Derby utnyttet det på best mulig måte og sikret seg tre viktige poeng. Derby har dermed vunnet to ligakamper på rad for første gang siden midten av oktober, og det er slike resultater The Rams trenger dersom de skal henge med lagene helt i toppen. I skrivende stund ligger Frank Lampard & Co på en fjerdeplass med fem poeng opp til direkte opprykk. Derby har bare tapt én av sine ti siste kamper på Pride Park, og det tapet kom mot Aston Villa. Derby har nå unngått tap mot sin erkerival Nottingham Forest siden høsten 2015, noe som gjør at de nå har beholdt Brian Clough-trofeet i over tusen dager foran mandagens lokaloppgjør. 

Derbys siste kamper:
Wigan – Derby 0-1 (Marriott)
Derby – Swansea 2-1 (Wilson x2)
Stoke – Derby 2-1 (Wilson)
Sheff Wed – Derby 1-2 (Wilson, Marriott)
Derby – Aston Villa 0-3

Nottingham Forest har ikke fått løftet Brian Clough-trofeet siden november 2015. Med uavgjort eller tap borte mot Derby County på mandag må de nok en gang se sin erkerival løfte pokalen etter kampslutt. I motsetning til andre sesonger ser Forest denne sesongen meget sterke ut både med tanke på troppen Aitor Karanka har til rådighet, men også med tanke på hvordan de har prestert så langt i høst. Skogvokterne er oppe på en syvendeplass med 34 poeng, og grunnet bedre målforskjell vil de passere Derby dersom de vinner på mandag. Forrige runde fikk Forest seg en skikkelig nedtur da de tapte 0-1 hjemme mot Preston North End. Nå gjelder det for rødtrøyene å slå tilbake så fort som mulig, og da finnes det ikke bedre anledninger å gjøre det på enn borte mot erkerivalen. Så langt denne sesongen har Forest bare tapt én bortekamp, og det skjedde borte mot Brentford tilbake i begynnelsen av september.  

Forests siste kamper:
Forest – Preston 0-1
Forest – Ipswich 2-0 (Grabban x2)
Villa – Forest 5-5 (Lolley, Grabban x2, Carvalho, Cash)
Hull – Forest 0-2 (Grabban, Lolley)
Forest – Stoke 0-0

Vurdering: Sjeldent har jeg gledet meg mer til dette derbyet enn hva jeg gjør denne sesongen. Begge lagene gjør det bra i toppen av tabellen og har meget sterke tropper å vise til. At kampen skal spilles mandag kveld under flomlysene på Pride Park gjør det hele ekstra spesielt. Dette oppgjøret her kan vippe begge veier, men jeg har størst tro på at begge lagene blir stående igjen med ett poeng hver. Da blir det med andre ord Derby som får løfte Brian Clough-trofeet igjen.

Tips: U (3.50 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply