Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper

Lørdag:
16.00: Sheffield Wednesday – Preston North End (Viasport 2)
18.30: Hull City – Swansea City (Viasport 2)

Søndag: 
14.30: Aston Villa – Leeds United (Viasport 2)

Rundens trippel:


 

Sheffield Wednesday – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Barry Bannan er suspendert, mens Fernando Forestieri er skadet. Hos gjestene er Joshua Earl og Louis Moult usikre, mens de fortsatt har flere langtidsskadde spillere.

Det har vært en turbulent periode for Sheffield Wednesday. Formen har vært elendig, supporterne ønsker en ny manager og tidligere denne uken hadde eier Dejphon Chansiri krisemøte med spillergruppa. Onsdag kveld ble det arrangert supporterforum hvor Chansiri fikk flere tøffe spørsmål, før han til slutt gikk ut med nyheten om at han har lagt ut klubben for salg. Eieren bekreftet også at januarvinduet kom til å bli utfordrende med tanke på Financial Fair Play. Nå ligger uglene på en 18. plass med fem poeng ned til nedrykk, og på de ti siste kampene har de bare vunnet én gang. Ifølge Chansiri er ikke nedrykk et tema, men jeg er redd det snart blir et tema dersom det ikke gjøres endringer snart. Hjemme på Hillsborough har Sheffield-klubben bare vunnet én av sine åtte siste kamper.  

Sheff Weds siste kamper:
Swansea – Sheff Wed 2-1 (Matias)
Sheff Wed – Rotherham 2-2 (Joao x2)
Blackburn – Sheff Wed 4-2 (Bannan, Joao)
Sheff Wed – Bolton 1-0 (Lees)
Sheff Wed – Derby 1-2 (Reach)

Preston North End hadde ni kamper på rad uten tap før de gikk poengløse av banen mot Birmingham City for noen uker siden. Etter det tapet reiste The Lilywhites seg umiddelbart og står nå med to strake seiere. Både Nottingham Forest og Millwall har blitt slått, og klatringen på tabellen fortsetter. Nå har de kommet seg opp fra bunnen til en 15. plass, og fortsetter de den gode formen vil de snart puste lagene på play-off i nakken. På bortebane har Alex Neil & Co svake 2-3-6, men bare én av deres seks siste på fremmed gress har endt med tap.

Prestons siste kamper:
Preston – Millwall 3-2 (Browne, Barkhuizen, Hughes)
Forest – Preston 0-1 (Moult)
Birmingham – Preston 3-0
Preston – Boro 1-1 (Browne)
Preston – Blackburn 4-1 (Moult, Browne, Robinson, Barkhuizen)

Vurdering: To lag som hører hjemme på hver sin ende av formtabellen. Det meste går galt for Sheffield Wednesday for tiden, mens Preston North End har kommet seg på føttene igjen etter en fæl start på sesongen. Uavgjortfaren er til stede, men magefølelsen min vipper til Prestons fordel. Jeg tror de har en god mulighet til å ta tre poeng mot et for øyeblikket svakt Sheffield Wednesday-lag som også mangler viktige Barry Bannan.

Tips: B (2.30 @ Fansbet)

 


 

Blackburn Rovers – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Craig Conway og Elliott Bennett er ute hos vertene. Gjestene er uten Timm Klose, men kan få tilbake Moritz Leitner.

I fæle forhold på Ewood Park ledet Blackburn Rovers 2-0 mot et bra Birmingham City-lag med litt over ti minutter igjen å spille. Da valgte målvakt David Raya å miste hodet da han lagde et klønete straffespark, og kort tid etter satte Che Adams inn utligningsmålet for bortelaget. Flere baklengsmål og manglende evne til å kontrollere inn seiere har vært en gjenganger for Lancashire-klubben denne sesongen, og det er noe Tony Mowbray er nødt til å finne ut av. Nå har Blackburn fem poeng opp til play-off, men de står ovenfor et fryktelig juleprogram hvor de skal møte de fire av de fem øverste lagene på tabellen i de neste fire rundene. Hjemme på Ewood Park har Rovers vært gode over lengre tid. Siden september i fjor har de bare tapt én kamp på eget gress i ligaen.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Birmingham 2-2 (Graham, Armstrong)
Middlesbrough – Blackburn 1-1 (Mulgrew)
Blackburn – Sheff Wed 4-2 (Graham x3, Dack)
Wigan – Blackburn 3-1 (Selvmål)
Preston – Blackburn 4-1 (Graham)

Norwich City fortsetter å imponerene. The Canaries klarte riktignok ikke stikke av med tre poeng borte mot Bristol City forrige runde, men var likevel nære ved å klare det. Jordan Rhodes fant nemlig nettmaskene like før slutt, men scoringen hans ble annullert for offside. Nå skal Rhodes møte gamleklubben Blackburn Rovers, og ettersom serieleder Leeds United ikke spiller før på søndag, har Norwich muligheten til å overta tabelltopp lørdag ettermiddag. Norfolk-klubben har utrolige åtte seiere og to uavgjorte kamper på sine ti siste i ligaen. På bortebane har de meget godkjente 5-5-1 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens nest beste bortelag. Deres eneste bortetap denne sesongen kom tilbake i august mot Sheffield United.

Norwichs siste kamper:
Bristol City – Norwich 2-2 (Stiepermann, Aarons)

Norwich – Bolton 3-2 (Vrancic, Stiepermann, Pukki)
Norwich – Rotherham 3-1 (Cantwell, Aarons, Pukki)
Hull – Norwich 0-0
Swansea – Norwich 1-4 (Selvmål, Buendia, Pukki, Stiepermann)

Vurdering: Blackburn Rovers er gode på hjemmebane, men sliter litt bakover på banen for øyeblikket. Her møter de et meget bra Norwich City-lag som rett og slett ikke taper kamper lenger. Faren for uavgjort er selvsagt stor når Rovers spiller på hjemmebane, men jeg tror Norwichs spillestil kommer til å passe bra mot Lancashire-klubben. Jeg spår derfor en borteseier på Ewood Park denne runden.

Tips: B (2.40 @ Fansbet)


 

Brentford – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Emiliano Marcondes og Lewis Macleod er ute hos vertene, mens gjestene mangler suspenderte Craig Noone.

Hvordan skal dette gå, Brentford? Helt siden Dean Smith forlot klubben til fordel for Aston Villa har The Bees vært et synkende skip. De har gått fra å være en tøff utfordrer i toppen av tabellen, til å nå se ut som et bunnlag. Forsvarsspillet er fraværende, men også fremover på banen skuffer de mer og mer. Forrige runde ble det et blytungt 0-2 tap borte mot Hull City, og nå har The Bees bare tre poeng til nedrykk. De har tapt åtte av sine ti kamper under dansken Thomas Franks ledelse, og fortsatt har de ikke vunnet på bortebane denne sesongen. Hjemme på Griffin Park var de sterke tidligere i høst, men nå har de bare én seier på de syv siste. Samtlige tre siste hjemmekamper har endt med tap.

Brentfords siste kamper:
Hull – Brentford 2-0
Brentford – Swansea 2-3 (Watkins, Benraham)
West Brom – Brentford 1-1 (MacLeod)
Brentford – Sheff Utd 2-3 (Maupay, Selvmål)
Brentford – Boro 1-2 (Judge)

Motgangen fortsetter for Bolton Wanderers. Selv når det roer seg litt utenfor banen med alle de økonomiske problemene, er de ikke i nærheten av å levere på banen. Forrige runde ble det 0-1 tap hjemme mot Leeds United, noe som gjør at de nå har spilt tolv kamper på rad uten å vinne. Den fryktelige formen har ført The Trotters ned på en nest sisteplass på tabellen, men det skiller bare ett poeng opp til riktig side av streken. På bortebane har Bolton ni kamper på rad uten seier, og de har bare scoret ni mål på sine elleve kamper på fremmed gress denne sesongen.

Boltons siste kamper:
Bolton – Leeds 0-1
Norwich – Bolton 3-2 (Beevers, Ameobi)
Bolton – Wigan 1-1 (Buckley)
Sheff Wed – Bolton 1-0
Millwall – Bolton 1-1 (Beevers)

Vurdering: Brentford har vært elendige over lengre tid nå, men her må det vel snu? Bolton Wanderers er omtrent det eneste laget som har sett svakere ut de siste månedene, og de skal virkelig få kjørt seg på Griffin Park. Dette er Brentford gylne mulighet til å snu den vonde trenden, og den tror jeg de griper med begge hender. Jeg går for hjemmeseier.

Tips: H (1.55 @ Fansbet)


 

Derby County – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Tom Lawrence er skadet, mens Bradley Johnson er suspendert hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Det var dekket til fest på Pride Park da erkerival Nottingham Forest kom på besøk mandag kveld, men selve festen ble et aldri så lite antiklimaks. Både Derby og Forest hadde sine muligheter til å vinne kampen, men ingen fant veien til nettmaskene. Istedenfor fikk vi se en del stygge taklinger og vonde albuer. Derby beholdt dermed Brian Clough-trofeet, men følte seg nok skuffet etter å ha gått glipp av to viktige poeng. Nå har The Rams seks poeng opp til direkte opprykk, og det blir viktig å passe på at ikke den luka blir større. Hvittrøyene er sterke på hjemmebane og har bare tapt én av sine ti siste på eget gress. Det tapet kom på ydmykende vis mot Aston Villa for et par uker siden. 

Derbys siste kamper:
Derby – Forest 0-0
Wigan – Derby 0-1 (Marriott)
Derby – Swansea 2-1 (Wilson x2)
Stoke – Derby 2-1 (Wilson)
Sheff Wed – Derby 1-2 (Wilson, Marriott)

Bristol City leverte mye bra hjemme mot Norwich City forrige runde, men klarte ikke hindre gultrøyene fra å ta med seg ett poeng hjem til Norfolk etter en morsom fotballkamp. Det faktum at The Robins ikke tapte kampen gjør dog at Bristol-klubben nå har fire kamper på rad uten tap. Det føles nok bra etter den fæle perioden i oktober og november hvor de hadde fire strake tap. Bristol City ligger nå seks poeng bak play-off og bør derfor ikke tape for mye terreng i juleprogrammet dersom de skal holde liv i drømmen om Premier League. På bortebane har The Robins 5-2-4 denne sesongen, hvor begge de to siste på fremmed gress har endt med seier.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Norwich 2-2 (Diedhiou, O`Dowda)
Birmingham – Bristol City 0-1 (Diedhiou)
Bristol City – Millwall 1-1 (Selvmål)
Ipswich – Bristol City 2-3 (Diedhiou, Paterson, Selvmål)
Leeds – Bristol City 2-0

Vurdering: Derby County er sterke, og da spesielt på hjemmebane. Her møter de et Bristol City-lag som er umulig å bli klok på. De kan variere veldig i prestasjonene, og er derfor vanskelig å vurdere. Gjestene er helt klart kapable til å skape store problemer for Derby, men likevel synes jeg hjemmeseier fremstår som det mest sannsynlige utfallet her.

Tips: H (2.05 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Sheffield United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Grant Ward kan være tilbake hos vertene. Hos gjestene er det ingen nye skader å melde om.

Endelig fikk sesongkortholderne på Portman Road noe å juble for. Wigan Athletic var på besøk forrige helg, og i den kampen var en scoring fra Freddie Sears nok til å sikre Ipswich sin første hjemmeseier for sesongen. Verken kampen, scoringen eller seieren var av det pene slaget, men det bryr nok ikke manager Paul Lambert seg om. Det store spørsmålet nå er om han og hans Ipswich kan bygge videre på den seieren. Lørdag får de besøk av et meget sterkt Sheffield United-lag, og med seier i den kampen vil Ipswich plutselig kunne ha kontakt med trygg plass igjen. Før seieren mot Wigan hadde Ipswich fire strake tap, mens de på hjemmebane hadde tapt fire av sine fem siste. Derfor blir det spennende å se om seieren mot Wigan bare var et blaff, eller om blåtrøyene endelig er på gang igjen. 

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Wigan 1-0 (Sears)
Stoke – Ipswich 2-0
Forest – Ipswich 2-0
Ipswich – Bristol City 2-3 (Sears x2)
Ipswich – West Brom 1-2 (Jackson)

Stemningen var stor på Bramall Lane forrige runde da David McGoldrick sendte The Blades i ledelsen mot opprykksrival West Bromwich Albion. Like bra stemning var det ikke blant hjemmesupporterne da bortelaget snudde kampen og vant 2-1. Nå har Yorkshire-klubben bare vunnet to av sine syv siste kamper, og det er alt for svak form til å klare henge med lagene helt øverst på tabellen. Allerede nå har det blitt en luke på syv poeng opp til direkte opprykksplass, og det sier litt om hvor vanskelig det er å kjempe om direkte opprykk. På bortebane har Chris Wilder & Co godkjente 6-1-4 denne sesongen, hvor begge de to siste på fremmed gress har endt med seier. 

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – West Brom 1-2 (McGoldrick)
Reading – Sheff Utd 0-2 (Selvmål, Sharp)
Sheff Utd – Leeds 0-1
Brentford – Sheff Utd 2-3 (Clarke, Norwood, Selvmål)
Rotherham – Sheff Utd 2-2 (Duffy, Basham)

Vurdering: Ipswich med sjelden og viktig seier sist. Her får de tøffere motstand enn et fryktelig bortesvakt Wigan Athletic. Sheffield United er bra organisert, har kvalitet i alle ledd og ser virkelig bra ut. Formen har ikke vært den beste i det siste, men kampprogrammet har heller ikke vært enkelt. Ipswich er muligens på gang igjen, men her tror jeg de får seg en ny nedtur. Dette blir borteseier.

Spill: B (1.80 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Michael Dawson er ute hos vertene. Gjestene mangler Geoff Cameron som er skadet.

Lewis Grabban hadde en enorm mulighet til å ødelegge festen på Pride Park da Nottingham Forest møtte erkerival Derby County mandag kveld. Den muligheten klarte ikke ligaens toppscorer å utnytte, noe som førte til at Forest måtte nøye seg med ett poeng fra East Midlands-derbyet. Ett poeng i den kampen er helt greit å ta med seg videre for skogvokterne, og var for så vidt en brukbar respons etter 0-1 tapet hjemme mot Preston North End i den foregående runden. Før tapet mot Preston hadde Forest syv kamper på rad uten tap, og det er den formen rødtrøyene må finne tilbake til. Nå ligger de på en syvendeplass med 35 poeng, og opp til play-off skiller det bare ett poeng. Hjemme på City Ground har de 5-4-2, hvor tapene har kommet mot Norwich City og Preston North End.

Forests siste kamper:
Derby – Forest 0-0
Forest – Preston 0-1
Forest – Ipswich 2-0 (Grabban x2)
Villa – Forest 5-5 (Lolley, Grabban x2, Carvalho, Cash)
Hull – Forest 0-2 (Grabban, Lolley)

Etter to strake tap og fire kamper på rad uten seier, var det nok noen Queens Park Rangers-supportere som var litt bekymret foran det som blir et hektisk juleprogram. Disse supporterne fikk nok roet seg ned litt da London-klubben flesket til med en kruttsterk 2-1 seier hjemme mot Middlesbrough forrige helg. Seieren var av det meget imponerende slaget, og nå skiller det fem poeng opp til play-off for Steve McClaren & Co. Etter den tunge starten de hadde på sesongen føles det for så vidt litt merkelig å snakke om play-off ved juletider, men det sier litt om den gode jobben McClaren har gjort i høst. På bortebane har QPR 3-3-5 denne sesongen, hvor ingen av deres fire siste på fremmed gress har gitt tre poeng.

QPRs siste kamper:
QPR – Boro 2-1 (Wszolek, Wells)
Leeds – QPR 2-1 (Wells)
QPR – Hull 2-3 (Freeman, Wszolek)
Rotherham – QPR 2-2 (Freeman, Wells)
Stoke – QPR 2-2 (Rangel x2)

Vurdering: Forest er favoritter, men QPR har over en lengre periode vist at de ikke er noen kasteball. Jeg blir ikke overrasket om gjestene får med seg ett poeng hjem til London, men samtidig tror jeg vertene har nok boksåpnere til å finne veien gjennom et sterkt QPR-forsvar. Derfor prøver jeg en knepen hjemmeseier her. QPR har for øvrig ikke vunnet borte mot Forest på sine 34 siste kamper på City Ground.

Spill: H (2.10 @ Fansbet)


 

Reading – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen av lagene melder om nye skader.

Managerjakten fortsetter for Reading, og i skrivende stund har de fortsatt ikke fått ansatt en ny mann til å styre roret på Madejski Stadium. I mellomtiden er det reservelagssjef Scott Marshall som har ansvaret, men det har blitt lite å juble for under hans ledelse. Nå har Berkshire-klubben seks kamper på rad uten seier, hvor hele fire av disse kampene har endt uavgjort. Med sine 19 poeng ligger de like over streken, men de er á poeng med Millwall på nedrykksplass. Hjemme på Madejski Stadium har de svake 3-2-6 denne sesongen, men bare to av de syv siste har endt med tap. 

Readings siste kamper:
Rotherham – Reading 1-1 (Baldock)
Reading – Sheff Utd 0-2
Reading – Stoke 2-2 (McNulty, Barrow)
Leeds – Reading 1-0
Wigan – Reading 0-0

Det er trøbbel hos Middlesbrough. Tony Pulis fikk mye skryt tidligere i sesongen for å gjøre Middlesbrough bunnsolide bakover på banen. Nå står han ovenfor en ny utfordring lenger fremme på banen hvor Boro ikke klarer levere varene. Dette har resultert i svake resultater, noe som igjen har ført til at Boro-spillerne ikke ser ut til å være like selvsikre og stødige som de var tidligere i høst. Selv ikke dødballene fungerer som de skal, og i midtuken ble det exit i kvartfinalen av ligacupen hjemme mot Burton Albion. Selv om Boro innehar sjetteplassen på tabellen, skal man ikke se bort fra at Pulis vil merke presset dersom ting ikke bedrer seg i jula. Med Reading, Ipswich Town og Sheffield Wednesday i de tre neste rundene bør Boro ha gode muligheter til å gjøre noe med den svake formen. På bortebane har rødtrøyene 4-5-2 denne sesongen.  

Boros siste kamper:
Boro – Burton 0-1
QPR – Boro 2-1 (Saville)
Boro – Blackburn 1-1 (Assombalonga)
Boro – Aston Villa 0-3
Preston – Boro 1-1 (Tavernier)

Vurdering: Reading ser ut til å være i ventemodus frem til en ny mann er på plass. De imponerer ikke, men ser ikke helt dårlige ut heller. Her møter de et Middlesbrough-lag som forholdsvis solide, men som har en del problemer fremover på banen. Dette lukter uavgjort. 

Spill: U (3.30 @ Fansbet)

 


 

Rotherham United – West Bromwich Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene ser ut til å få Sean Raggett klar til denne kampen. Gjestene må klare seg uten Kyle Bartley, Hal Robson-Kanu og James Morrison.

Rotherham United hadde bare tapt én hjemmekamp før møtet med bunnrival Reading forrige runde. I den kampen havnet de under 0-1, men etter en underholdene og fartsfylt kamp fikk Joe Mattock til slutt satt inn utligningsmålet på overtid. Rotherham har dermed bare ett tap på de ti siste kampene i ligaen, og det må kunne sies å være bra for et lag som The Millers. Dog har hele åtte(!) av disse ti kampene endt uavgjort, noe som gjør at rødtrøyene bare ligger tre poeng over nedrykksstreken. Hjemme på New York Stadium har de ikke tapt noen av sine ni siste kamper. 

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Reading 1-1 (Mattock)
Sheff Wed – Rotherham 2-2 (Smith, Towell)
Norwich – Rotherham 3-1 (Towell)
Rotherham – QPR 2-2 (Vaulks, Robertson)
Rotherham – Sheff Utd 2-2 (Proctor, Taylor)

West Bromwich Albion imponerer for tiden. Forrige runde tok de en av sesongens sterkeste seiere da Sheffield United ble slått på Bramall Lane. I den kampen var det utrolig nok Gareth Barry og Kieran Gibbs som stod for scoringene for The Baggies. Nå har Darren Moore & Co seks kamper på rad uten tap, hvorav fire av kampene har endt med seier. Den gode formen gjør at West Brom ligger på tredjeplass med fem poeng opp til direkte opprykk. På bortebane har West Brom 5-3-3, noe som gjør de til ligaens fjerde beste bortelag. Samtlige tre siste bortekamper har endt med seier, og samtlige av de tre kampene har endt 2-1. West Brom har fortsatt ikke holdt nullen på bortebane denne sesongen, og bør absolutt gjøre noe med den saken dersom de skal henge med helt i toppen.   

West Broms siste kamper:
Sheff Utd – West Brom 1-2 (Barry, Gibbs)
West Brom – Aston Villa 2-2 (Rodriguez, Gayle)
West Brom – Brentford 1-1 (Barnes)
Swansea – West Brom 1-2 (Dawson, Hegazi)
Ipswich – West Brom 1-2 (Barnes, Rodriguez)

Vurdering: Rotherham med bare ett tap på de ti siste kampene, mens de er ubeseiret på de ni siste hjemmekampene. De er med andre ord ikke enkle å slå, samtidig som de har vært heldige flere ganger. Her møter de et formsterkt West Brom-lag som jeg tror har en god mulighet til å vinne her. Jeg prøver en knepen borteseier, men advarer mot stor uavgjortfare. 

Spill: B (1.80 @ Fansbet)


 

Stoke City – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Shaun Williams og Tom Bradshaw er ute hos gjestene.

For tredje gang på de fem siste kampene spilte Stoke City 2-2 da de møtte Aston Villa på Villa Park forrige runde. Med tanke på formen til Villa må det kunne sies å være et bra resultat. Nå har Stoke ni kamper på rad uten tap, men hele seks av de ni kampene har endt uavgjort. Det er klar bedring å spore, men fortsatt har Stoke et par gir å gå på. Den gode formen har ført The Potters opp på en 11. plass med 31 poeng, og nå skiller det bare fem poeng opp til play-off. Hjemme på Bet365 Stadium har de røde og hvite 5-3-3 denne sesongen.

Stokes siste kamper:
Aston Villa – Stoke 2-2 (Afobe, Allen)
Stoke – Ipswich 2-0 (Allen, Ince)
Reading – Stoke 2-2 (Afobe, Ince)
Stoke – Derby 2-1 (Ince, Clucas)
Stoke – QPR 2-2 (Allen, Berahino)

Millwall klarte ikke ta med seg noe hjem fra Deepdale da de møtte Preston North End forrige runde. Løvene til Neil Harris tapte 2-3 og har nå syv kamper på rad uten seier i ligaen. Den elendige formen har ført Millwall ned på en nedrykksplass, men det må legges til at de er á poeng med Reading som er over streken. På bortebane har Millwall hatt store problemer denne sesongen. På sine elleve kamper på fremmed gress i høst har de fortsatt ikke klart å vinne. Det minner med andre ord en del om forrige sesong hvor London-klubben ikke vant noen av sine 13 første kamper på bortebane. 

Millwalls siste kamper:
Preston – Millwall 3-2 (Cooper, Gregory)
Millwall – Hull 2-2 (Gregory, O`Brien)
Bristol City – Millwall 1-1 (Williams)
Millwall – Birmingham 0-2
Millwall – Bolton 1-1 (Cooper)

Vurdering: Stoke City med bedring over lengre tid nå, mens formpilen til Millwall peker motsatt vei. Millwall sliter stort på bortebane, og jeg tror de vil få det tøft på lørdag. Dette tror jeg ender med hjemmeseier.

Tips: H (1.80 @ Fansbet)


 

Wigan Athletic – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Nick Powell er usikker, mens Antonee Robinson og Michael Jacobs er ute hos vertene. Gjestene mangler Isaac Vassell, David Davis og Marc Roberts.

Problemene på bortebane fortsetter for Wigan Athletic. Forrige runde ble de det første laget til å tape borte mot Ipswich Town denne sesongen. Heldigvis for Paul Cook og hans Latics fungerer de fortsatt bra på hjemmebane. Det ble riktignok tap i forrige hjemmekamp mot Derby County, men i den kampen spilte de med ti mann nesten hele oppgjøret. Totalt har Wigan nå 6-3-2 på eget gress, noe som gjør de til ligaens fjerde beste hjemmelag. Nå ligger Wigan på en 16. plass med 25 poeng, og avstanden til play-off er på hele elleve poeng. Til nedrykk skiller det derimot ikke mer enn seks poeng.      

Wigans siste kamper:
Ipswich – Wigan 1-0
Wigan – Derby 0-1
Bolton – Wigan 1-1 (Grigg)
Wigan – Blackburn 3-1 (Roberts, McManaman, Vaughan)
Wigan – Reading 0-0

Birmingham City lå under 0-2 borte mot Blackburn Rovers forrige runde til det gjenstod litt over ti minutter å spille. Da fikk de første et straffespark som innbytter Craig Gardner klemte i mål, før Che Adams utlignet like etterpå. Mot slutten av kampen hadde begge lag muligheten til å stikke av med seieren, men det endte til slutt med poengdeling. Birmingham har fortsatt fem poeng opp til play-off, mens de på bortebane har 3-4-4 denne sesongen. Bare én av deres fire siste på fremmed gress har endt med seier, og den seieren kom mot et formsvakt Millwall.  

Birminghams siste kamper:
Blackburn – Birmingham 2-2 (Gardner, Adams)
Birmingham – Bristol City 0-1
Birmingham – Preston 3-0 (Kieftenbeld, Maghoma, Adams)
Millwall – Birmingham 0-2 (Selvmål, Morrison)
Aston Villa – Birmingham 4-2 (Jutkiewicz, Pedersen)

Vurdering: Wigan Athletic er meget sterke på hjemmebane, mens Birmingham City har vært gode hele sesongen. Gjestene har imponert mest av disse to lagene, men vertene er seige hjemme på DW Stadium. Her klarer ikke jeg finne en vinner. Jeg markerer for uavgjort.

Tips: U (3.15 @ Fansbet)


 

Hull City – Swansea City
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Ingen av lagene melder om noen nye skader siden sist.

Det er på tide å gi Hull City fortjent skryt etter en god periode. Forrige runde ble Brentford slått 2-0 hjemme på KCOM Stadium, og nå har tigrene bare ett tap på de åtte siste kampene. Nigel Adkins fortjener klapp på skulderen for å ha snudd den vonde trenden fra tidligere i høst, og jeg trodde ærlig talt ikke at han skulle sitte så lenge i managerstolen. Nå har Hull kommet seg opp på 17. plass med 24 poeng, og har dermed fem poeng ned til nedrykksplass. Utenfor banen er alt fokuset rettet mot salg av klubben, og skulle nok slik gå i orden vil supporterne ha en spennende vårsesong foran seg. Hjemme på KCOM Stadium har Hull 3-3-5 denne sesongen, men bare to av tapene har kommet i løpet av de åtte siste hjemmekampene.

Hulls siste kamper:
Hull – Brentford 2-0 (Campbell x2)
Millwall – Hull 2-2 (Grosicki, Henriksen)
QPR – Hull 2-3 (Bowen, x2, Henriksen)
Hull – Norwich 0-0
Hull – Forest 0-2

Swansea City rotet det først til hjemme mot et formsvakt Sheffield Wednesday, men Bersant Celina snudde kampen for svanene da han både scoret mål og hadde målgivende pasning på Wayne Routledges scoring. Swansea står dermed med to strake seiere i serien, og man kan trygt si at de har hevet seg igjen etter de tre strake tapene i slutten av november. Spørsmålet er om de kan fortsette denne gode formen når bedre motstand venter på motsatt halvdel. Nå har Swansea fire poeng opp til play-off, og på bortebane har de 4-3-4 denne sesongen. 

Swanseas siste kamper:
Swansea – Sheff Wed 2-1 (Celina, Routledge)
Brentford – Swansea 2-3 (Routledge, Fer, Selvmål)
Derby – Swansea 2-1 (McBurnie)
Swansea – West Brom 1-2 (McBurnie)
Swansea – Norwich 1-4 (James)

Vurdering: Hull i bra form, mens Swansea vanligvis ser ganske sterke ut mot lagene på nedre halvdel av tabellen. Dette er i mine øyne det mest åpne oppgjøret i helgens Championship-runde, men likevel tror jeg ikke på uavgjort. Jeg tror begge lagene vil kjøre på for seieren, noe som kan gi oss en underholdene kamp. Her velger jeg å stole på magefølelsen, og den taler til gjestenes fordel. 

Spill:  B (2.75 @ Fansbet)


Søndag:

Aston Villa – Leeds United
Kampstart: 14.30
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Jack Grealish, men kan få Albert Adomah klar til dette oppgjøret. Hos gjestene er Luke Ayling tilbake fra skade.

Aston Villa har nå spilt uavgjort 2-2 i to strake kamper. Først i en kamp mot West Bromwich Albion hvor motstanderen utlignet på overtid på meget kontroversielt vis, mens de forrige runde måtte nøye seg med ett poeng hjemme mot Stoke City. Tammy Abraham fant nettmaskene igjen mot Stoke og har nå scoret syv mål på de fem siste kampene for Aston Villa. Han er en mann som bør være i form på søndag dersom Villa skal klare stoppe serieleder Leeds United. Villa har nå syv kamper på rad uten tap, og har sett mye bedre ut etter at Dean Smith ble ansatt som ny hovedtrener. Hjemme på Villa Park har de 5-5-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Sheffield Wednesday. Ingen av Villas seks siste hjemmekamper har endt med tap, men til søndagens kamp mangler de blant andre viktige Jack Grealish som er ute med skade.  

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Stoke 2-2 (Abraham, Kodjia)
West Brom – Aston Villa 2-2 (El Ghazi x2)
Boro – Aston Villa 0-3 (Whelan, Abraham, Chester)
Aston Villa – Forest 5-5 (Abraham x4, El Ghazi)
Aston Villa – Birmingham 4-2 (Kodjia, Abraham, Grealish, Hutton)

Norwich Citys poengtap mot Bristol City førte til at Leeds United klatret opp på tabelltopp forrige runde. Leeds United gjorde jobben borte mot et formsvakt Bolton Wanderers og har nå vunnet fem kamper på rad. Denne fantastiske formen har ført Leeds opp på 45 poeng, og nå har de en luke på seks poeng ned til tredjeplassen som bare gir play-off. I kampen mot Bolton Wanderers var Patrick Bamford endelig tilbake etter skade, og han kronet like så greit comebacket med å sette inn kampens eneste scoring. Foran helgens runde er Leeds det beste bortelaget i Championship med 6-3-2 på sine elleve bortekamper. Deres to tap på fremmed gress har kommet mot Blackburn Rovers og West Bromwich Albion.

Leeds siste kamper:
Bolton – Leeds 0-1 (Bamford)
Leeds – QPR 2-1 (Roofe x2)
Sheff Utd – Leeds 0-1 (Hernandez)
Leeds – Reading 1-0 (Dallas)
Leeds – Bristol City 2-0 (Roofe, Hernandez)

Vurdering: For en fantastisk kamp dette blir! For Aston Villa og underholdningens del er det synd at Jack Grealish ikke spiller, men fortsatt er det haugevis av herlige spillere på begge lag. Dette er to lag som byr på underholdene fotball, og jeg har stor tro på en fantastisk kamp. En vinner klarer jeg ikke plukke her, og derfor blir tipset mitt uavgjort.

Tips: U (3.45 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply