Skrevet av: Eirik Aase

 

Aston Villa – Leeds United
Kampstart: 14.30
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Jack Grealish, men kan få Albert Adomah klar til dette oppgjøret. Hos gjestene er Luke Ayling tilbake fra skade.

Aston Villa har nå spilt uavgjort 2-2 i to strake kamper. Først i en kamp mot West Bromwich Albion hvor motstanderen utlignet på overtid på meget kontroversielt vis, mens de forrige runde måtte nøye seg med ett poeng hjemme mot Stoke City. Tammy Abraham fant nettmaskene igjen mot Stoke og har nå scoret syv mål på de fem siste kampene for Aston Villa. Han er en mann som bør være i form på søndag dersom Villa skal klare stoppe serieleder Leeds United. Villa har nå syv kamper på rad uten tap, og har sett mye bedre ut etter at Dean Smith ble ansatt som ny hovedtrener. Hjemme på Villa Park har de 5-5-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Sheffield Wednesday. Ingen av Villas seks siste hjemmekamper har endt med tap, men til søndagens kamp mangler de blant andre viktige Jack Grealish som er ute med skade.  

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Stoke 2-2 (Abraham, Kodjia)
West Brom – Aston Villa 2-2 (El Ghazi x2)
Boro – Aston Villa 0-3 (Whelan, Abraham, Chester)
Aston Villa – Forest 5-5 (Abraham x4, El Ghazi)
Aston Villa – Birmingham 4-2 (Kodjia, Abraham, Grealish, Hutton)

Norwich Citys poengtap mot Bristol City førte til at Leeds United klatret opp på tabelltopp forrige runde. Leeds United gjorde jobben borte mot et formsvakt Bolton Wanderers og har nå vunnet fem kamper på rad. Denne fantastiske formen har ført Leeds opp på 45 poeng, og nå har de en luke på seks poeng ned til tredjeplassen som bare gir play-off. I kampen mot Bolton Wanderers var Patrick Bamford endelig tilbake etter skade, og han kronet like så greit comebacket med å sette inn kampens eneste scoring. Foran helgens runde er Leeds det beste bortelaget i Championship med 6-3-2 på sine elleve bortekamper. Deres to tap på fremmed gress har kommet mot Blackburn Rovers og West Bromwich Albion.

Leeds siste kamper:
Bolton – Leeds 0-1 (Bamford)
Leeds – QPR 2-1 (Roofe x2)
Sheff Utd – Leeds 0-1 (Hernandez)
Leeds – Reading 1-0 (Dallas)
Leeds – Bristol City 2-0 (Roofe, Hernandez)

Vurdering: For en fantastisk kamp dette blir! For Aston Villa og underholdningens del er det synd at Jack Grealish ikke spiller, men fortsatt er det haugevis av herlige spillere på begge lag. Dette er to lag som byr på underholdene fotball, og jeg har stor tro på en fantastisk kamp. En vinner klarer jeg ikke plukke her, og derfor blir tipset mitt uavgjort.

Tips: U (3.45 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply