Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper

2. juledag:
16.00: Norwich City – Nottingham Forest (Viasport 1)
16.00: Sheffield United – Derby County (Viasport 2)

Rundens trippel:


 

Norwich City – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Emiliano Buendia, Mortiz Leitner og Timm Klose er usikre hos vertene. Tobias Figueiredo er usikker hos gjestene.

Norwich City stod ovenfor en meget tøff oppgave da de besøkte Blackburn Rovers forrige runde. Hjemmelaget hadde bare tapt én kamp på Ewood Park siden september i fjor, men Norwich City klarte likevel dra i land tre viktige poeng etter at Teemu Pukki selvsagt scoret like før slutt. The Canaries fikk låne tabelltoppen frem til søndagen, men ligger nå på andreplass med ett poeng opp til Leeds United. Ned til tredjeplass skiller det fem poeng. Hjemme på Carrow Road har Norwich meget sterke 8-0-3 denne sesongen, og de har vunnet samtlige fem siste på eget gress.

Norwichs siste kamper:
Blackburn – Norwich 0-1 (Pukki)

Bristol City – Norwich 2-2 (Stiepermann, Aarons)
Norwich – Bolton 3-2 (Vrancic, Stiepermann, Pukki)
Norwich – Rotherham 3-1 (Cantwell, Aarons, Pukki)
Hull – Norwich 0-0

Nottingham Forest gikk av banen for tredje gang på rad uten å score forrige runde. Queens Park Rangers hadde ikke vunnet noen av sine 35 siste kamper på City Ground, men klarte bryte forbannelsen og ta med seg tre poeng hjem til London. Forest med bare ett poeng på de tre siste kampene, og nå ligger de på en syvendeplass med tre poeng opp til play-off. Konkurransen i toppen er så tøff at Forest er nødt til å slå tilbake snart dersom de skal ha mulighet til å kjempe om direkte opprykk. På bortebane har Forest 3-7-1 denne sesongen, hvor deres eneste tap kom mot Brentford tidlig i sesongen. 

Forests siste kamper:
Forest – QPR 0-1
Derby – Forest 0-0
Forest – Preston 0-1
Forest – Ipswich 2-0 (Grabban x2)
Villa – Forest 5-5 (Lolley, Grabban x2, Carvalho, Cash)

Vurdering: Norwich City har vært sterke over lengre tid. De har en enorm evne til å avgjøre kamper til sitt favør, og da gjerne mot slutten av kampene. Her møter de et Forest-lag som har lagt bak seg et par skuffende kamper. Dette blir nok fort en jevn affære, men jeg tror det er Norwich som stikker av med samtlige poeng til slutt.

Tips: H (1.86 @ Fansbet)

 


 

Sheffield United – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene. Bradley Johnson er suspendert hos gjestene.

David McGoldrick returnerte til Portman Road med sitt Sheffield United forrige runde, men klarte ikke ta med seg tre poeng hjem til Yorkshire. The Blades havnet under, men Billy Sharp utlignet senere. Når Sharp scorer, så taper ikke Sheffield United. Derfor endte det ikke overraskende uavgjort 1-1. Sheffield United har nå bare to seiere på de åtte siste kampene, og har nå fått en luke på ni poeng opp til direkte opprykksplass. Hjemme på Bramall Lane har de 5-3-3 denne sesongen, men på de tre siste kampene på eget gress har de bare tatt ett poeng. 

Sheff Utds siste kamper:
Ipswich – Sheff Utd 1-1 (Sharp)
Sheff Utd – West Brom 1-2 (McGoldrick)
Reading – Sheff Utd 0-2 (Selvmål, Sharp)
Sheff Utd – Leeds 0-1
Brentford – Sheff Utd 2-3 (Clarke, Norwood, Selvmål)

Det lugger litt for Derby County også. Det fantastiske angrepsmaskineriet har ikke sett like velsmurt ut de siste ukene, og nå har The Rams to seiere på de fem siste kampene. Det er ikke så verst, men problemet er at lagene helt i toppen vinner kamper på bestilling. Derby har derfor fått en luke på åtte poeng opp til direkte opprykksplass. Forrige runde ble det bare ett poeng hjemme mot Bristol City, mens de på bortebane har 5-2-4 denne sesongen. Bare én av Derbys seks siste på fremmed gress har endt med tap.

Derbys siste kamper:
Derby – Bristol City 1-1 (Waghorn)
Derby – Forest 0-0
Wigan – Derby 0-1 (Marriott)
Derby – Swansea 2-1 (Wilson x2)
Stoke – Derby 2-1 (Wilson)

Vurdering: To lag som har imponert i høst, men som også har vist noen svakheter. Dette kan bli et artig oppgjør mellom to lag som spiller flott fotball, men jeg er redd at begge lagene kommer til å vise litt for mye respekt for hverandre. Derfor tror jeg på en jevn og målfattig affære. Jeg markerer for uavgjort. 0-0 eller 1-1.

Tips: U (3.45 @ Fansbet)


 

Birmingham City – Stoke City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Marc Roberts, Isaac Vassell og David Davis er ute hos vertene. Erik Pieters er usikker hos gjestene.

Birmingham City var høyt oppe etter å ha kommet tilbake fra 0-2 på slutten av deres bortekamp mot Blackburn Rovers. Den selvtilliten tok de med seg inn i kampen mot Wigan Athletic forrige runde hvor de flesket til med en fantastisk 3-0 seier. Wigan var et av ligaens beste hjemmelag før den kampen, men Birmingham viste ingen nåde foran over 4000 Birmingham-supportere. Blåtrøyene har nå fire poeng opp til play-off, mens de på hjemmebane har sterke 4-6-1 denne sesongen. Ingen i Championship har færre tap på eget gress, og det ene tapet kom mot Bristol City i Birminghams forrige hjemmekamp.

Birminghams siste kamper:
Wigan – Birmingham 0-3 (Adams, Morrison, Maghoma)
Blackburn – Birmingham 2-2 (Gardner, Adams)
Birmingham – Bristol City 0-1
Birmingham – Preston 3-0 (Kieftenbeld, Maghoma, Adams)
Millwall – Birmingham 0-2 (Selvmål, Morrison)

Stoke City er ikke enkle å bryne seg på for tiden. Gary Rowetts gutter klatrer sakte og forsiktig oppover på tabellen, og nå har The Potters bare fire poeng til play-off. Det er ganske spesielt med tanke på hvor skuffende de startet sesongen. Stoke vant 1-0 hjemme mot Millwall forrige kamp og har nå ti kamper på rad uten tap. Man må helt tilbake til oktober for å finne forrige gang Stoke tapte en kamp. På bortebane har Rowett & Co 2-7-2 denne sesongen, hvor seks av deres åtte siste bortekamper har endt uavgjort.

Stokes siste kamper:
Stoke – Millwall 1-0 (Berahino)
Aston Villa – Stoke 2-2 (Afobe, Allen)
Stoke – Ipswich 2-0 (Allen, Ince)
Reading – Stoke 2-2 (Afobe, Ince)
Stoke – Derby 2-1 (Ince, Clucas)

Vurdering: Dette blir jevnt. Det blir det omtrent alltid når Stoke er i aksjon. Birmingham taper sjeldent hjemme, mens Stoke taper sjeldent borte. Dette stinker uavgjort.

Tips: U (3.10 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos noen av lagene.

Ny kamp og nytt tap. Bolton Wanderers møtte formsvake Brentford i London, men heller ikke der fikk The Trotters med seg poeng. Bolton tapte 0-1 og har nå tre tap på rad. Totalt har de 13 kamper på rad uten seier, og derfor ligger de ikke overraskende under streken. Med problemene utenfor banen, samt kvaliteten på troppen, spørs det om det er mange som kan gjøre en bedre jobb en Phil Parkinson som Bolton-sjef. Likevel er det ingen tvil om at Bolton-ledelsen må foreta seg noe dersom de skal prøve å unngå nedrykk. Hjemme på University of Bolton Stadium har hvittrøyene 2-2-7 denne sesongen. Det gjør de til ligaens svakeste hjemmelag med bare ett poeng på de seks siste kampene på eget gress. 

Boltons siste kamper:
Brentford – Bolton 1-0
Bolton – Leeds 0-1
Norwich – Bolton 3-2 (Beevers, Ameobi)
Bolton – Wigan 1-1 (Buckley)
Sheff Wed – Bolton 1-0

Skal det endelig lykkes for Rotherham United? De har nå spilt 36 bortekamper på rad i Championship uten seier. Denne sesongen har de spilt uavgjort fire ganger og tapt syv ganger. Seieren lar derimot vente på seg. Bedre mulighet til å gjøre noe med den fæle borteformen får ikke Rotherham, enn den de får på onsdag. Nå har Rotherham fire uavgjorte på de fem siste bortekampene, mens de totalt har syv kamper på rad uten seier. Formen er ikke den beste, men de har for det meste vært vanskelige å slå. Det var dog ikke tilfellet på lørdag da de tapte 0-4 hjemme mot West Bromwich Albion. 

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – WBA 0-4
Rotherham – Reading 1-1 (Mattock)
Sheff Wed – Rotherham 2-2 (Smith, Towell)
Norwich – Rotherham 3-1 (Towell)
Rotherham – QPR 2-2 (Vaulks, Robertson)

Vurdering: Kan Bolton endelig vinne en kamp, eller kan Rotherham endelig vinne en bortekamp? Dette blir et meget interessant og viktig oppgjør. Dette kan vippe alle veier, og jeg anbefaler å styre unna. Med to lag som sjeldent vinner kamper, føles det mest fristende å markere for uavgjort.

Tips: U (3.10 @ Fansbet)


 

Bristol City – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har ingen nye skader, mens gjestene mangler Lewis Macleod og Emiliano Marcondes. I tillegg er Chris Mepham usikker hos Brentford.

Bristol City tok ledelsen borte mot Derby County forrige runde, men klarte ikke holde det helt inn. Derby utlignet litt senere, og til slutt endte kampen 1-1. Ett poeng på Pride Park er nok noe hovedtrener Lee Johnson er meget fornøyd med, og nå har The Robins fem kamper på rad uten tap. De ligger midt på tabellen og har vært vanskelige å forstå seg på så langt denne sesongen. Hjemme på Ashton Gate har rødtrøyene 3-4-4 denne sesongen, og i skrivende stund er det bare tre lag som har svakere hjemmestatistikk. 

Bristol Citys siste kamper:
Derby – Bristol City 1-1 (Paterson)
Bristol City – Norwich 2-2 (Diedhiou, O`Dowda)
Birmingham – Bristol City 0-1 (Diedhiou)
Bristol City – Millwall 1-1 (Selvmål)
Ipswich – Bristol City 2-3 (Diedhiou, Paterson, Selvmål)

Brentford har vært i fryktelig form siden danske Thomas Frank overtok som hovedtrener etter Dean Smith forlot klubben. The Bees hadde bare tatt ett poeng på de seks siste kampene før de fikk besøk av Bolton Wanderers, men der lyktes endelig London-klubben. Målmaskinen Neal Maupay scoret kampens eneste mål da Brentford endelig vant en kamp igjen. Nå har Brentford seks poeng ned til nedrykksplassene, og det blir spennende å se om de kan bygge videre på seieren sist. På bortebane har The Bees skuffet stort i første halvdel av sesongen. De har nemlig fortsatt ikke vunnet en bortekamp og står med 0-5-6 på fremmed gress denne sesongen.  

Brentfords siste kamper:
Brentford – Bolton 1-0 (Maupay)
Hull – Brentford 2-0
Brentford – Swansea 2-3 (Watkins, Benraham)
West Brom – Brentford 1-1 (MacLeod)
Brentford – Sheff Utd 2-3 (Maupay, Selvmål)

Vurdering: Bristol City er meget uforutsigbare, mens Brentford er i elendig form. Jeg har lært meg å ikke tippe på kamper hvor Bristol City er involvert, men hvis jeg måtte valgt et utfall ville det vært hjemmeseier.

Spill: H (2.30 @ Fansbet)


 

Leeds United – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Patrick Bamford ser ut til å være ute hos vertene, mens Barry Douglas kan være klar igjen. Hos gjestene er sannsynligvis Craig Conway og Elliott Bennett ute, mens Charlie Mulgrew er usikker.

Det tok forståelig nok helt av da Kemar Roofe smalt inn 3-2 fem minutter på overtid mot Aston Villa søndag ettermiddag. Leeds lå under 0-2 til pause på Villa Park, men snudde 0-2 til 3-2 i løpet av andre omgang. Snuoperasjonen var et flott eksempel på hvor bra trent Leeds-spillerne er under Marcelo Bielsa, samt et eksempel på hvor bra stemning det er innad i klubben. Nå troner Leeds øverst på tabellen med sine 48 poeng. De har seks poeng ned til tredjeplass på tabellen, og samtidig må det legges til at samtlige lag som har ledet tabellen på julaften siden 2008 har rykket opp. Leeds har nå vunnet seks kamper på rad, og på hjemmebane har de 7-3-1. Det gjøre de til ligaens beste hjemmelag, hvor det ene tapet kom mot Birmingham City. 

Leeds siste kamper:
Aston Villa – Leeds 2-3 (Roofe, Jansson, Clarke)
Bolton – Leeds 0-1 (Bamford)
Leeds – QPR 2-1 (Roofe x2)
Sheff Utd – Leeds 0-1 (Hernandez)
Leeds – Reading 1-0 (Dallas)

Blackburn Rovers vant 2-1 hjemme mot Leeds United tidligere i sesongen, men får en tøffere oppgave på Elland Road 2. juledag. Leeds-laget bobler over av selvtillit, mens Blackburn Rovers har hatt et par skuffende opplevelser i det siste. Lørdag tapte de 0-1 hjemme mot Norwich City etter et sent baklengsmål, mens de rotet bort en 2-0 ledelse mot Birmingham City sent i den foregående kampen. Nå har Lancashire-klubben bare én seier på de syv siste kampene. På bortebane har Rovers fem på rad uten seier, mens de totalt har 3-4-4 denne sesongen.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Norwich 0-1
Blackburn – Birmingham 2-2 (Graham, Armstrong)
Middlesbrough – Blackburn 1-1 (Mulgrew)
Blackburn – Sheff Wed 4-2 (Graham x3, Dack)
Wigan – Blackburn 3-1 (Selvmål)

Vurdering: Leeds United i fantastisk form, mens Blackburn Rovers er i en nedadgående kurve. Det er vanskelig å se for seg noe annet enn hjemmeseier her. 

Spill: H (1.57 @ Fansbet)


 

Middlesbrough – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ryan Shotton er usikker hos vertene. Fernando Forestieri er sannsynligvis ute hos gjestene, mens Barry Bannan er tilbake fra suspensjon.

Stemningen rundt Middlesbrough har ikke vært den beste den siste tiden. Rødtrøyene hadde fire kamper på rad uten seier før møtet med Reading forrige runde, samtidig som de røk ut av ligacupen i kvartfinalen mot Burton Albion. Derfor var det nok ekstra viktig for Tony Pulis & Co at de klarte dra i land tre poeng borte mot Reading sist. Nå ligger Boro på en fjerdeplass med åtte poeng opp til direkte opprykk. Hjemme på Riverside Stadium har Boro 5-4-2 denne sesongen, men bare én av de syv siste på eget gress har endt med seier. 

Boros siste kamper:
Reading – Boro 0-1 (Friend)
Boro – Burton 0-1

QPR – Boro 2-1 (Saville)
Boro – Blackburn 1-1 (Assombalonga)
Boro – Aston Villa 0-3

Jos Luhukay fikk sparken like før Sheffield Wednesdays møte med Preston North End forrige runde. Lee Bullen tok over ansvaret midlertidig, og han klemte til med seier på første forsøk. Preston North End ble slått 1-0, men det må nevnes at Preston fikk en spiller utvist tidlig. Owls-fansen gledet seg ekstra mye over at utstøtte Keiren Westwood endelig var tilbake i startoppstillingen, og han gjorde sakene sine bra. Uglene har nå åtte poeng ned til nedrykk, mens de på bortebane har 3-1-7. På de fem siste bortekampene har de bare tatt ett poeng. 

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Preston 1-0 (Hector)
Swansea – Sheff Wed 2-1 (Matias)
Sheff Wed – Rotherham 2-2 (Joao x2)
Blackburn – Sheff Wed 4-2 (Bannan, Joao)
Sheff Wed – Bolton 1-0 (Lees)

Vurdering: Middlesbrough med flere skuffende resultater og prestasjoner i det siste. Her møter de et managerløst Sheffield Wednesday som endelig vant igjen sist. Uglene har vært svake på bortebane i det siste, men det er vanskelig å si hvordan de vil prestere borte nå som Jos Luhukay er borte. Litt skummel kamp dette, men magefølelsen taler til vertenes fordel. 

Spill: H (1.57 @ Fansbet)

 


 

Millwall – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Shaun Williams og Tom Bradshaw er ute hos vertene. Liam Moore, Paul McShane og Tiago Illori er alle ute hos gjestene.

Den elendige formen fortsetter for Millwall. Løvene til Neil Harris tapte 0-1 borte mot Stoke City og har nå åtte kamper på rad uten seier. På disse åtte kampene har de spilt uavgjort tre ganger og tapt fem ganger. Nå ligger London-klubben på nedrykksplass med sine 19 poeng. De er á poeng med Reading over streken, men har to scoringer dårligere målforskjell. På bortebane har de ikke vunnet denne sesongen, men på hjemmebane har de vært bedre. 4-4-3 er status etter elleve hjemmekamper, men de tre siste kampene på eget gress har bare gitt to poeng.

Millwalls siste kamper:
Stoke – Millwall 1-0
Preston – Millwall 3-2 (Cooper, Gregory)
Millwall – Hull 2-2 (Gregory, O`Brien)
Bristol City – Millwall 1-1 (Williams)
Millwall – Birmingham 0-2

Reading har fått seg ny manager. Portugisiske Jose Gomes har tatt over jobben etter Paul Clement, og han har litt av en utfordring foran seg. Reading har like mange poeng som Millwall, men ligger over streken med bedre målforskjell. Det betyr at The Royals vil havne ned på nedrykksplass med tap her. Forrige runde ble det tap hjemme mot Middlesbrough, noe som gjør at Berkshire-klubben har syv kamper på rad uten seier. På bortebane har Reading meget svake 1-5-5, hvor den ene seieren kom mot Preston North End.   

Readings siste kamper:
Reading – Boro 0-1
Rotherham – Reading 1-1 (Baldock)
Reading – Sheff Utd 0-2
Reading – Stoke 2-2 (McNulty, Barrow)
Leeds – Reading 1-0

Vurdering: Millwall er favoritter, men dette bunnoppgjøret er i mine øyne mye åpnere enn hva bookmakerne tror. Reading har fått ny manager, og det kan alltids gi spillerne et boost. Selv om jeg har størst tro på hjemmeseier, synes jeg oddsen på bortelaget er alt for høy her. Derfor prøver jeg et langskudd og markerer for borteseier. 

Spill: B (4.65 @ Fansbet)


 

Preston North End – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Louis Moult har blitt en del av en fryktelig lang skadeliste hos vertene. I tillegg er Ben Pearson suspendert. Hos gjestene er Ondrej Mazuch usikker.

Preston North End fikk en tøff oppgave mot Sheffield Wednesday sist. Ikke bare hadde uglene fått et løft grunnet sparkingen av Jos Luhukay. Ben Pearson gjorde nemlig jobben enda tøffere for Preston da han ble utvist midtveis i første omgang. Pearson gikk alt for hardt inn i en takling og løftet føttene etter at han traff ballen. Av en eller annen grunn valgte Preston å anke det røde kortet, men FA ga ikke medhold. Preston klarte seg likevel bra med ti mann, men måtte til slutt se seg slått på Hillsborough. Nå ligger Preston på en 15. plass med 28 poeng, og har derfor avstand til både play-off og nedrykk. På hjemmebane har de sterke 5-4-2, hvor de seks siste kampene har gitt 4-2-0.

Prestons siste kamper:
Sheff Wed – Preston 1-0
Preston – Millwall 3-2 (Browne, Barkhuizen, Hughes)
Forest – Preston 0-1 (Moult)
Birmingham – Preston 3-0
Preston – Boro 1-1 (Browne)

Jeg skrev mye positivt om Hull City foran forrige runde, og jeg kunne gjort det samme nå. Hull vant 3-2 hjemme mot Swansea City og har nå fem kamper på rad uten tap. Bare én av de ni siste har endt med tap, noe som gjør at tigrene nå har åtte poeng ned til nedrykksplass. Det er ganske utrolig med tanke på hvor svake de så ut for et par måneder siden. På bortebane har Hull 3-3-5 denne sesongen, men de har ikke tapt noen av sine fire siste på fremmed gress. Mest gledelig for oss nordmenn er det faktum at Markus Henriksen endelig har fått vise seg frem fra sin beste side for Hull-fansen. 

Hulls siste kamper:
Hull – Swansea 3-2 (Bowen x2, Elphick)
Hull – Brentford 2-0 (Campbell x2)
Millwall – Hull 2-2 (Grosicki, Henriksen)
QPR – Hull 2-3 (Bowen, x2, Henriksen)
Hull – Norwich 0-0

Vurdering: Preston North End med surt tap sist, men har vært gode over lengre tid. Spesielt på hjemmebane er de sterke. Hull City er i meget god form, men får seg en tøff utfordring her. Ettersom Preston nå mangler viktige Ben Pearson på midtbane og har en del skadeproblemer fremover på banen, tror jeg vertene må nøye seg med uavgjort her.

Tips: U (3.20 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Joel Lynch er usikker hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Queens Park Rangers hadde ikke vunnet borte mot Nottingham Forest i noen av de 35 oppgjørene de hadde spilt der de snart 85 siste årene. Derfor var jubelscene enda mer ville enn de vanligvis er i borteseksjonen på City Ground når bortelagene vinner der. Toni Leistner ble den store helten med sin ene scoring, og nå har QPR virkelig slått sterkt tilbake etter fire kamper på rad uten seier for et par uker siden. På de to siste kampene har de slått både Middlesbrough og Nottingham Forest, og nå har de fire poeng opp til play-off. Før sesongstart trodde jeg på en tung sesong i bunnen for QPR, men nå vil det ikke overraske meg om de kan henge med i kampen om play-off utover våren. Hjemme på Loftus Road har de 6-1-4 denne sesongen, hvor fire av de fem siste har endt med seier.       

QPRs siste kamper:
Forest – QPR 0-1 (Leistner)
QPR – Boro 2-1 (Wszolek, Wells)
Leeds – QPR 2-1 (Wells)
QPR – Hull 2-3 (Freeman, Wszolek)
Rotherham – QPR 2-2 (Freeman, Wells)

Ipswich Town tok ledelsen hjemme mot Sheffield United, men måtte til slutt nøye seg med ett poeng på Portman Road. Ett poeng mot Sheffield United er ikke det verste, men skuffelsen over å ikke bygge videre på seieren mot Wigan Athletic må ha gjort vondt for Paul Lambert. I den situasjonen Ipswich er i nå er ikke uavgjorte kamper det de trenger for mange av. Det er seieren som kan få Ipswich opp fra sumpen, og nå har blåtrøyene fire poeng opp til trygg plass. Bare to seiere har det blitt i første halvdel av sesongen, og på bortebane har de svake 1-2-8. Deres ene borteseier kom mot Swansea City, men de fem siste kampene på fremmed gress har bare gitt ett poeng.   

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Sheff Utd 1-1 (Harrison)
Ipswich – Wigan 1-0 (Sears)
Stoke – Ipswich 2-0
Forest – Ipswich 2-0
Ipswich – Bristol City 2-3 (Sears x2)

Vurdering: Queens Park Rangers med to sterke seiere på de to siste kampene. Her møter de tabelljumbo Ipswich Town som har fire poeng på de to siste. Selv om et det er jumboen som kommer på besøk, vil dette ikke bli lett for QPR. Likevel føler jeg hjemmeseier er det mest fornuftige tipset her.

Tips: H (1.71 @ Fansbet)


 

Swansea City – Aston Villa
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene, mens Alex Tuanzebe er ute hos gjestene.

Bersant Celina fant nettmaskene igjen for Swansea City, men likevel var det ikke nok til å sikre poeng borte mot Hull City. Swansea tapte 2-3 mot tigrene, og fikk dermed ikke sikret en tredje strake seier. Den typen tap er det som gjør at Swansea for øyeblikket ikke ser ut som en utfordrer i toppen, og nå har hvittrøyene seks poeng opp til play-off plass. Hjemme på Liberty Stadium har svanene litt skuffende 5-2-4 denne sesongen, hvor to av de tre siste på eget gress har endt med tap.

Swanseas siste kamper:
Hull – Swansea 3-2 (Celina, Bony)
Swansea – Sheff Wed 2-1 (Celina, Routledge)
Brentford – Swansea 2-3 (Routledge, Fer, Selvmål)
Derby – Swansea 2-1 (McBurnie)
Swansea – West Brom 1-2 (McBurnie)

Aston Villa hadde syv kamper på rad uten tap før Leeds United kom på besøk forrige runde. Villa ledet 2-0 til pause mot Leeds og stemningen var på topp på Villa Park, men etter pause kollapset de fullstendig. Leeds snudde 0-2 til 3-2 og ble det andre laget til å vinne på Villa Park denne sesongen. Nå gjelder det for hovedtrener Dean Smith og hans Villa å slå tilbake så fort som mulig. Nå har Birmingham-klubben fem poeng opp til play-off, mens det er hele 14 poeng opp til direkte opprykksplass. På bortebane har Villa 3-4-4, men på de tre siste bortekampene har de tatt syv poeng.  

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Leeds 2-3 (Hourihane, Abraham)
Aston Villa – Stoke 2-2 (Abraham, Kodjia)
West Brom – Aston Villa 2-2 (El Ghazi x2)
Boro – Aston Villa 0-3 (Whelan, Abraham, Chester)
Aston Villa – Forest 5-5 (Abraham x4, El Ghazi)

Vurdering: Dette kan bli en morsom kamp mellom to lag som liker å spille fin fotball. Swansea har vært ustabile, samtidig som de sliter litt mot topplagene. Aston Villa har vært gode over lengre tid, selv om de gikk på en smell sist. Tammy Abraham er i storform for Villa, og han er nok ivrig på å senke gamleklubben på Liberty Stadium. Det tror jeg han klarer, og derfor markerer jeg for borteseier. 

Spill:  B (2.60 @ Fansbet)


 

West Bromwich Albion – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om. Hos gjestene er Nick Powell ute, mens James Vaughan er usikker.

Dwight Gayle er alltid livsfarlig i Championship, og det viste han på ny da West Bromwich Albion møtte Rotherham United forrige runde. Gayle scoret tre ganger i det som til slutt ble en råsterk 4-0 seier for The Baggies. West Brom har nå syv kamper på rad uten tap, hvor hele fem av disse kampene har endt med seier. De er ett av få lag som har kontakt med de to lagene øverst på tabellen, og har nå fem poeng opp til Norwich City på andreplass. West Brom har 6-3-2 på eget gress, men på de fem siste hjemmekampene har de bare vunnet én gang.  

West Broms siste kamper:
Rotherham – West Brom 0-4 (Gayle x2, Barnes)
Sheff Utd – West Brom 1-2 (Barry, Gibbs)
West Brom – Aston Villa 2-2 (Rodriguez, Gayle)
West Brom – Brentford 1-1 (Barnes)
Swansea – West Brom 1-2 (Dawson, Hegazi)

Wigan Athletic har vært fryktelige på bortebane hele sesongen. Idet vi har passert halvveis i årets sesong er det bare to lag i Championship som kan vise til svakere statistikk på fremmed gress. Én seier, én uavgjort og ni tap er status etter elleve bortekamper. På de ni siste bortekampene har de bare tatt ett poeng. På hjemmebane har de derimot vært sterke, men forrige runde tapte de hele 0-3 hjemme mot Birmingham City. Nå har Wigan tre tap på rad, og i disse tre kampene har de ikke scoret. Ingen gledelig jul for manager Paul Cook & Co med andre ord. 

Wigans siste kamper:
Wigan – Birmingham 0-3
Ipswich – Wigan 1-0
Wigan – Derby 0-1
Bolton – Wigan 1-1 (Grigg)
Wigan – Blackburn 3-1 (Roberts, McManaman, Vaughan)

Vurdering: West Bromwich Albion med noen svake resultater på hjemmebane i det siste, men formen generelt er meget bra. Her møter de et formsvakt Wigan Athletic-lag som er elendige på bortebane. Jeg har ingen problemer med å markere for hjemmeseier her.

Tips: H (1.54 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply