Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper

Lørdag:
16.00: Bristol City – Rotherham United (Viasport 2)

Rundens trippel:

 


 

Bristol City – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene ser ut til å mangle Nathan Baker. Hos gjestene kan ikke Zak Vyner spille, mens Joe Mattock, Jamie Proctor og Richie Towell er usikre.

Eros Pisano scoret sitt første mål i engelsk fotball, men det var ikke nok til å sikre tre poeng hjemme mot Brentford 2. juledag. Brentfords toppscorer Neal Maupay utlignet senere i kampen og fastsatte sluttresultatet til 1-1. Det var ingen god dag på jobben for Bristol City, og de må opp et par hakk dersom det skal bli tre poeng på lørdag. Nå har The Robins seks kamper på rad uten tap, men samtlige tre siste har endt uavgjort. Hjemme på Ashton Gate har de svake 3-5-4 denne sesongen, og ingen av deres fem siste hjemmekamper har endt med seier. 

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Brentford 1-1 (Pisano)
Derby – Bristol City 1-1 (Paterson)
Bristol City – Norwich 2-2 (Diedhiou, O`Dowda)
Birmingham – Bristol City 0-1 (Diedhiou)
Bristol City – Millwall 1-1 (Selvmål)

Rotherham United er nå oppe i 37 bortekamper på rad i Championship uten seier. De hadde en gyllen mulighet til å gjøre noe med den fæle rekken da de besøkte et meget formsvakt Bolton Wanderers 2. juledag, men der ble det et skuffende 1-2 tap. The Millers er nå i trøbbel med hele åtte kamper på rad uten seier. Denne dårlige formen har ført til at rødtrøyene nå sitter på plassen like over streken med bare ett poeng ned til nedrykk. Bare tabelljumbo Ipswich Town har vunnet færre kamper enn Rotherham denne sesongen, og på bortebane har Yorskhire-klubben svake 0-4-8 på sine tolv kamper på fremmed gress.

Rotherhams siste kamper:
Bolton – Rotherham 2-1 (Vaulks)
Rotherham – WBA 0-4
Rotherham – Reading 1-1 (Mattock)
Sheff Wed – Rotherham 2-2 (Smith, Towell)
Norwich – Rotherham 3-1 (Towell)

Vurdering: Bristol City er svake på hjemmebane og har tre uavgjorte på rad foran denne kampen. Her møter de et Rotherham United som ikke har vært enkle å slå i det siste, men som ikke vinner fotballkamper. Uavgjortfaren er til stede, men jeg tror likevel vertene vipper denne kampen til sitt favør. Jeg markerer derfor for hjemmeseier.

Tips: H (1.62 @ Fansbet)

 


 

Birmingham City – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kristian Pedersen er usikker hos vertene, mens Chris Mepham er usikker hos gjestene.

Stoke City hadde ni kamper på rad uten tap i ligaen før møtet med Birmingham City 2. juledag. Det fikk Birmingham gjort noe med, ettersom blåtrøyene senket gamletreneren Gary Rowett og hans Stoke-lag med to vakre langskudd. Passende nok var det nettopp Birmingham som var det siste laget som hadde slått Stoke før de startet sin lange rekke med kamper på rad uten tap. Birmingham har nå lagt bak seg to imponerende seiere mot Wigan Athletic og Stoke City, og i begge disse kampene har de holdt nullen. Det har nok gjort Garry Monk ekstra fornøyd under årets julefeiring. Nå ligger Birmingham bare to poeng bak play-off plass, og på hjemmebane har de 5-6-1 denne sesongen. Deres eneste hjemmetap kom mot Bristol City.  

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Stoke 2-0 (Maghoma, Bogle)
Wigan – Birmingham 0-3 (Adams, Morrison, Maghoma)
Blackburn – Birmingham 2-2 (Gardner, Adams)
Birmingham – Bristol City 0-1
Birmingham – Preston 3-0 (Kieftenbeld, Maghoma, Adams)

Brentford har hatt en fryktelig tung høst etter at Dean Smith forlot klubben til fordel for Aston Villa. London-klubben har falt som et lodd på tabellen fra opprykkskamp til bunnstrid. Denne julen har de derimot fått en liten opptur med seier mot Bolton Wanderers og uavgjort mot Bristol City, men fortsatt er de helt nede på en 18. plass med fem poeng til nedrykksplass. The Bees trenger et par flere gode prestasjoner og resultater før man kan si at de har kommet på riktig spor igjen, men det blir ikke enkelt å få til borte mot et sterkt Birmingham City-lag. På bortebane har Brentford skuffet stort hele sesongen, og foran helgens runde har de fryktelige 0-6-6 på sine tolv kamper på fremmed gress. 

Brentfords siste kamper:
Bristol City – Brentford 1-1 (Maupay)
Brentford – Bolton 1-0 (Maupay)
Hull – Brentford 2-0
Brentford – Swansea 2-3 (Watkins, Benraham)
West Brom – Brentford 1-1 (MacLeod)

Vurdering: Birmingham City er sterke og på hjemmebane har de bare tapt én gang denne sesongen. Brentford har vært i dårlig form over lengre tid, men har tatt fire poeng på de to siste kampene. På bortebane har Brentford ikke vunnet denne sesongen, og jeg tviler på at det blir en endring på den saken lørdag ettermiddag. Her markerer jeg for hjemmeseier.

Tips: H (2.35 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Stoke City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er det ingen nye skader å melde om, mens Erik Pieters er usikker hos gjestene.

Noen måtte nok sjekke om det var noe galt med mobilen da det tikket inn at Bolton Wanderers hadde vunnet en fotballkamp 2. juledag. The Trotters hadde 13 kamper på rad uten seier før møtet med Rotherham United, men klarte til slutt dra i land tre poeng etter en viktig 2-1 seier. Passende (og utrolig) nok var det Gary O`Neil som fant nettmaskene for hvittrøyene og dermed endte opp som matchvinner når Bolton først skulle vinne en kamp. Nå har Bolton bare ett poeng opp til trygg plass, og det blir interessant å se om de kan bygge videre på seieren forrige runde. Hjemme på University of Bolton Stadium har Bolton 3-2-7 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens nest svakeste hjemmelag.

Boltons siste kamper:
Bolton – Rotherham 2-1 (Ameobi, O`Neil)
Brentford – Bolton 1-0
Bolton – Leeds 0-1
Norwich – Bolton 3-2 (Beevers, Ameobi)
Bolton – Wigan 1-1 (Buckley)

Stoke City hadde ti kamper på rad uten tap før de røk mot Birmingham City forrige runde. The Potters forrige tap kom tilbake i oktober, og da var det utrolig nok nettopp Birmingham som vant mot Gary Rowett & Co. Nå skal Stoke forsøke å finne tilbake til den gode formen igjen så fort som mulig når de tar turen nordover for å møte Bolton. De gode resultatene den siste tiden har ført Stoke opp på en 11. plass med 34 poeng, og nå skiller det fem poeng opp til play-off. På bortebane har Stoke 2-7-3 denne sesongen, og før tapet mot Bolton hadde de åtte bortekamper på rad uten tap. 

Stokes siste kamper:
Birmingham – Stoke 2-0
Stoke – Millwall 1-0 (Berahino)

Aston Villa – Stoke 2-2 (Afobe, Allen)
Stoke – Ipswich 2-0 (Allen, Ince)
Reading – Stoke 2-2 (Afobe, Ince)

Vurdering: Bolton med viktig seier sist, men jeg synes ikke de ser bra ut. Her møter de et Stoke-lag som har vært gode over lengre tid, men som spiller mye uavgjort. Jeg tror ikke vertene vinner her, men er litt usikker på om gjestene klarer ta med seg samtlige poeng. Vanskelig valg mellom uavgjort og borteseier, men jeg faller ned på førstnevnte.

Tips: U (3.35 @ Fansbet)


 

Leeds United – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Patrick Bamford skadet, mens Tyler Roberts er usikker. Hos gjestene har Jackson Irvine reist for å spille landslagsfotball for Australia.

Like før jul snudde Leeds United 0-2 til 3-2 i andre omgang borte mot Aston Villa. 2. juledag var det duket for en kanskje enda råere snuoperasjon med tanke på måten det skjedde på. Leeds havnet under 1-2 idet klokken passerte 90 spilte minutter mot Blackburn Rovers, men Kemar Roofe sikret likevel seier da han scoret to ganger på overtid. Etter 3-2 scoringen var det noen helt elleville jubelscener på Elland Road, og akkurat nå virker det som om de fleste Leeds-supporterne endelig tørr tro på opprykk. Hvittrøyene har nå syv seiere på rad og troner derfor øverst på tabellen med sine 51 poeng. Ned til tredjeplassen som bare gir play-off skiller det seks poeng, og på hjemmebane har Yorkshire-klubben 8-3-1 denne sesongen. Det gjør de til ligaens beste hjemmelag, og samtlige fire siste på eget gress har endt med seier.  

Leeds siste kamper:
Leeds – Blackburn 3-2 (Roofe x2, Selvmål)
Aston Villa – Leeds 2-3 (Roofe, Jansson, Clarke)
Bolton – Leeds 0-1 (Bamford)
Leeds – QPR 2-1 (Roofe x2)
Sheff Utd – Leeds 0-1 (Hernandez)

Stemningen er bra hos Hull City også for øyeblikket. Forrige runde vant de 2-1 borte mot Preston North End takket være to scoringer av Jackson Irvine. Den viktige australske landslagsspilleren reiser nå til De forente arabiske emirater for å spille landslagsfotball den neste måneden, og vil derfor gå glipp av de neste kampene for Hull. Det er et tungt slag for tigrene, men samtidig er stemningen såpass bra i klubben at de fort kan klare seg bra uten han. Hull startet sesongen elendig, men har nå seks kamper på rad uten tap. De har bare tapt én av sine ti siste i ligaen, og foran denne runden står de med tre strake seiere. De har nå fått en god avstand ned til nedrykk, og på bortebane har de 4-3-5. De fem siste bortekampene har gitt 3-2-0. 

Hulls siste kamper:
Preston – Hull 1-2 (Irvine x2)
Hull – Swansea 3-2 (Bowen x2, Elphick)
Hull – Brentford 2-0 (Campbell x2)
Millwall – Hull 2-2 (Grosicki, Henriksen)
QPR – Hull 2-3 (Bowen, x2, Henriksen)

Vurdering: Leeds United er i fantastisk form og er fulle av selvtillit etter snuoperasjonene i det siste. Her møter de et Hull City-lag som også er høyt oppe for øyeblikket. Leeds er store favoritter og jeg tror de vinner her, men kampen mot Blackburn Rovers viste oss at Leeds kan være sårbare. Med tanke på formen til Hull kan Leeds fort bli straffet dersom de slurver på lørdag.

Tips: H (1.55 @ Fansbet)


 

Middlesbrough – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene. Hos gjestene er Grant Ward ute i lang tid, mens Tom Adeyemi, Emyr Huws og Cole Skuse også mangler..

Manager Tony Pulis kan umulig ha fått mye søvn den siste tiden. Den dårlige formen må plage han noe voldsomt, og på 2. juledag ble det et skuffende 0-1 tap hjemme mot Sheffield Wednesday. Supporterne var ikke fornøyde med det de fikk se, og man kunne høre både piping og rop om mer offensiv fotball fra tribunen. Tony Pulis kunne forstå publikums frustrasjon etter kampen, og var opptatt av å gjøre noe med den dårlige hjemmeformen. Nå har Boro bare én seier på de åtte siste hjemmekampene, og det er bare ett lag i hele Championship som har færre scorede mål på eget gress enn Boro denen sesongen. Boro har én seier på de seks siste kampene og har derfor fått en luke på ni poeng opp til direkte opprykksplass. Noe må gjøres snart for Pulis & Co dersom de skal klare henge med helt i toppen utover våren. 

Boros siste kamper:
Boro – Sheff Wed 0-1
Reading – Boro 0-1 (Friend)
Boro – Burton 0-1
QPR – Boro 2-1 (Saville)
Boro – Blackburn 1-1 (Assombalonga)

Ipswich Town fikk seg en skikkelig opptur da Wigan Athletic ble slått for noen uker siden, men de har ikke klart å bygge videre på den seieren. Ett poeng hjemme mot Sheffield United like før jul var ikke det verste, men 0-3 tapet mot Queens Park Rangers 2. juledag ødela nok julefeiringen for manager Paul Lambert. To av rivalene i bunnen vant sine kamper, noe som gjør at blåtrøyene nå har syv poeng opp til trygg plass på tabellen. På bortebane har Ipswich tapt ni av sine tolv kamper, mens det bare har blitt én seier. Den seieren kom mot Swansea City tidligere i høst, og var den eneste seieren daværende manager Paul Hurst fikk oppleve som manager for Ipswich. 

Ipswichs siste kamper:
QPR – Ipswich 3-0
Ipswich – Sheff Utd 1-1 (Harrison)
Ipswich – Wigan 1-0 (Sears)
Stoke – Ipswich 2-0
Forest – Ipswich 2-0

Vurdering: Middlesbrough i svak form og med store problemer på hjemmebane. Her møter de et Ipswich Town-lag som har vært i elendig form hele sesongen. Det er ofte målfattig på Riverside Stadium, og dette blir sikkert ikke noe unntak. Ipswich har helt klart en mulighet til å få med seg poeng fra denne kampen, ettersom Boro helt klart har problemer i siste tredjedel av banen. Vertene får likevel tipset, men oddsen på hjemmeseier er alt for lav til å sette penger på. 

Spill: H (1.46 @ Fansbet)


 

Millwall – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jiri Skalak mangler hos vertene, mens gjestene ikke melder om noen nye skader.

Jed Wallace scoret et fantastisk mål for Millwall da de vant 1-0 over Reading forrige runde. Arbeidsforholdene ble betydelig enklere da Reading-spiller Tyler Blackett ble utvist et minutt etter scoringen. Millwall holdt unna resten av kampen og sikret seg tre viktige poeng, og skal nå forsøke å klatre unna bunnstriden etter en lang periode med fæl form. London-klubben hadde åtte kamper på rad uten seier før møtet med Reading. Hjemme på The Den har Millwall vært sterke over lengre tid, og nå står de med 5-4-3 på eget gress denne sesongen.  

Millwalls siste kamper:
Millwall – Reading 1-0 (Wallace)
Stoke – Millwall 1-0
Preston – Millwall 3-2 (Cooper, Gregory)
Millwall – Hull 2-2 (Gregory, O`Brien)
Bristol City – Millwall 1-1 (Williams)

Nottingham Forest sjokkerte de fleste da de ledet 3-0 borte mot Norwich City forrige runde. Med et kvarter igjen av kampen satte Matty Cash inn 3-0 målet, men det som skjedde etterpå var omtrent som en togulykke for Forest-fansen. Norwich reduserte først like etterpå, men Forest holdt unna helt til overtiden. Da klarte Norwich score to ganger og dermed sikre poengdeling. Etter kampen forsøkte Aitor Karanka å fortelle media at han var fornøyd med ett poeng, ettersom han hadde vært fornøyd med ett poeng før kampen. Etter det skuffende poengtapet kom det meldinger fra media om at Karanka visstnok lever på lånt tid som Forest-manager ettersom skogvokterne nå har fått en luke på hele tolv poeng opp til direkte opprykk. Det spørs derfor om dette faktisk kan være en skjebnekamp for spanjolen. På bortebane har Forest utrolige 3-8-1 denne sesongen, hvor deres eneste tap kom mot Brentford. 

Forests siste kamper:
Norwich – Forest 3-3 (Cash x2, Robinson)
Forest – QPR 0-1
Derby – Forest 0-0
Forest – Preston 0-1
Forest – Ipswich 2-0 (Grabban x2)

Vurdering: Millwall med dårlig form over tid, men tok en viktig seier sist. Forest rotet bort tre sikre poeng forrige kamp og har nå fire på rad uten seier. Forest taper sjeldent kamper, og det tror jeg ikke de gjør her heller. Jeg synes det meste peker på poengdeling her.  

Spill: U (3.20 @ Fansbet)


 

Norwich City – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Emi Buendia er ute hos vertene. Gjestene får tilbake Bradley Johnson fra suspensjon, men må muligens klare seg uten Tom Lawrence igjen.

Norwich City har gitt oss mange utrolige øyeblikk denne sesongen takket være deres sene scoringer og snuoperasjoner. 2. juledag fikk vi servert en ny utrolig avslutning på en kamp da gultrøyene fikk besøk av Nottingham Forest. Med et kvarter igjen å spille gikk Forest opp i en 3-0 ledelse, men Norwich kom tilbake. Like etterpå kom reduseringen, mens de to neste scoringene kom på overtid. Det ble bare ett poeng for The Canaries, men det ene poenget smakte nok bedre enn de fleste trepoengerne de har tatt denne sesongen. Norwich okkuperer fortsatt andreplassen som gir direkte opprykk, men nå er det tre poeng opp til tabelltopp og tre poeng ned til tredjeplass. Hjemme på Carrow Road har Norwich sterke 8-1-3 denne sesongen. 

Norwichs siste kamper:
Norwich – Forest 3-3 (Hernandez x2, Vrancic)

Blackburn – Norwich 0-1 (Pukki)
Bristol City – Norwich 2-2 (Stiepermann, Aarons)
Norwich – Bolton 3-2 (Vrancic, Stiepermann, Pukki)
Norwich – Rotherham 3-1 (Cantwell, Aarons, Pukki)

Harry Wilson viste nok en gang frem sin helt eksepsjonelle venstrefot borte mot Sheffield United, men det var likevel ikke nok til å sikre poeng. Sheffield United vant til slutt 3-1 over The Rams, og i løpet av kampen fikk man til og med se den beherskede manager Frank Lampard koke litt. Derby står nå uten seier på de tre siste kampene, og har derfor fått en luke på hele ni poeng opp til direkte opprykk. Hvittrøyene sitter nå på en sjetteplass som gir play-off, men det er fryktelig jevnt i den delen av tabellen. På bortebane har Derby 5-2-5 denne sesongen.  

Derbys siste kamper:
Sheff Utd – Derby 3-1 (Wilson)
Derby – Bristol City 1-1 (Waghorn)
Derby – Forest 0-0
Wigan – Derby 0-1 (Marriott)
Derby – Swansea 2-1 (Wilson x2)

Vurdering: Spennende kamp mellom to lag som spiller mye bra fotball. Norwich City har sett best ut av disse lagene, men Derby County er helt klart kapable til å skape problemer for Norwich her. Dette er en kamp jeg ikke ville satt penger på, men dersom jeg måtte valgt et utfall her, ville det blitt hjemmeseier. 

Spill: H (2.20 @ Fansbet)

 


 

Preston North End – Aston Villa 
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Skadelisten til Preston er lang. Der finner man blant andre Callum Robinson, Ben Davies, Brandon Barker, Sean Maguire, Josh Harrop og Billy Bodin. I tillegg er Ben Pearson suspendert. Gjestene mangler Axel Tuanzebe og muligens Jack Grealish.

Uten Ben Pearson på midtbanen og en hel angrepsrekke på behandlingsrommet, viste det seg å bli litt for vanskelig hjemme mot Hull City 2. juledag. Alan Browne scoret nesten som vanlig på Deepdale i den kampen, men Jackson Irvine scoret to ganger for Hull. Preston har derfor fått en kjedelig jul med to strake tap i kamper som de nok forventet å få med seg noe fra. The Lilywhites har nå syv poeng ned til nedrykksplass og elleve poeng opp til play-off. Uten alle skadeproblemene føler jeg meg sikker på at de ville vært med mye høyere på tabellen, men selv med skadene viser de at de er gode nok til å holde seg unna bunnstriden. Hjemme på Deepdale har Preston 5-4-3 denne sesongen. Før tapet mot Hull hadde Preston seks hjemmekamper på rad uten tap.

Prestons siste kamper:
Preston – Hull 1-2 (Browne)
Sheff Wed – Preston 1-0
Preston – Millwall 3-2 (Browne, Barkhuizen, Hughes)
Forest – Preston 0-1 (Moult)
Birmingham – Preston 3-0

Ørjan Nyland får en ny konkurrent på keeperplass fra januar av, og bør derfor vise seg fra sin beste side nå i romjula. 2. juledag var det nettopp det nordmannen gjorde da Aston Villa var på besøk hos Swansea City. Conor Hourihane hadde headet Villa i ledelsen tidligere i kampen, før Nyland ble den store helten med sin strafferedning like før slutt. Aston Villa fikk seg dermed en rask opptur etter det smertefulle tapet hjemme mot Leeds United. Nå har Birmingham-klubben tre poeng opp til play-off plass, mens de på bortebane har 4-4-4 denne sesongen. På de fire siste på fremmed gress har de tatt ti poeng av tolv mulige.   

Aston Villas siste kamper:
Swansea – Aston Villa 0-1 (Hourihane)
Aston Villa – Leeds 2-3 (Hourihane, Abraham)
Aston Villa – Stoke 2-2 (Abraham, Kodjia)
West Brom – Aston Villa 2-2 (El Ghazi x2)
Boro – Aston Villa 0-3 (Whelan, Abraham, Chester)

Vurdering: Preston North End har vært sterke på hjemmebane i det siste, men fikk et surt tap sist. Her møter de et Aston Villa-lag som jeg synes har sett bra ut i det siste. Dette kan fort bli jevnt og spennende, men jeg har på følelsen at gjestene vipper denne kampen til sitt favør. 

Spill: B (2.40 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Tre seiere på rad. Først mot Middlesbrough, deretter Nottingham Forest og nå sist mot Ipswich Town. Queens Park Rangers ser nå ut som en utfordrer i kampen om play-off, og det er det nok ikke mange som hadde trodd før sesongstart. Steve McClaren gjør en fantastisk jobb som QPR-sjef og nå har London-klubben to poeng opp til play-off. Hjemme på Loftus Road har de 7-1-4 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens fjerde beste hjemmelag. De seks siste hjemmekampene har resultert i fem seiere. 

QPRs siste kamper:
QPR – Ipswich 3-0 (Wells, Lynch, Wszolek)
Forest – QPR 0-1 (Leistner)
QPR – Boro 2-1 (Wszolek, Wells)
Leeds – QPR 2-1 (Wells)
QPR – Hull 2-3 (Freeman, Wszolek)

Reading havnet først under 0-1 mot Millwall etter åtte minutter, før Tyler Blackett ble utvist minuttet senere. Reading klarte aldri komme tilbake, selv om John Swift hadde et utrolig forsøk fra distanse som traff treverket. Helt på tampen fikk Leandro Bacuna også det røde kortet, noe som førte til at The Royals måtte fullføre kampen med ni mann. Tapet mot Millwall var  Jose Gomes første kamp som Reading-manager. Etter kampen fortalte han media at han var fornøyd med spillerne, og at de viste at de hadde sterkt blod i kroppen. Et av de merkeligste intervjuene jeg har sett på en stund, men samtidig kan det ikke være så enkelt med slike intervju etter at man nettopp har ankommet et nytt land og en ny klubb. Nå har Reading 19 poeng og ligger under nedrykksstreken. Det skiller tre poeng opp til trygg plass, og på bortebane har de svake 1-5-6 denne sesongen.

Readings siste kamper:
Millwall – Reading 1-0
Reading – Boro 0-1
Rotherham – Reading 1-1 (Baldock)
Reading – Sheff Utd 0-2
Reading – Stoke 2-2 (McNulty, Barrow)

Vurdering: Queens Park Rangers er i kjempeform og er meget sterke på hjemmebane. Reading er fæle på bortebane og har åtte kamper på rad uten seier. Selv med ny manager på plass hos gjestene har jeg stor tro på at QPR vinner her.

Tips: H (1.64 @ Fansbet)


 

Sheffield United – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene. Gjestene mangler Craig Conway og må muligens klare seg uten Ryan Nyambe.

David McGoldrick var overalt i Sheffield Uniteds 3-1 seier over Derby County, og scoret blant annet ett av målene for The Blades. Seieren var viktig etter at de har hatt noen svake resultater den siste tiden, og nå er Yorkshire-klubben oppe på en fjerdeplass med 41 poeng. Opp til direkte opprykksplass skiller det syv poeng for øyeblikket. Hjemme på Bramall Lane har Sheffield United 6-3-3 denne sesongen, men før seieren mot Derby County hadde The Blades bare tatt ett poeng på de tre siste hjemmekampene. Dog skal det nevnes at to av de kampene var mot sterke lag som Leeds United og West Bromwich Albion.       

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Derby 3-1 (McGoldrick, Clarke, Sharp)
Ipswich – Sheff Utd 1-1 (Sharp)
Sheff Utd – West Brom 1-2 (McGoldrick)
Reading – Sheff Utd 0-2 (Selvmål, Sharp)
Sheff Utd – Leeds 0-1

Blackburn Rovers har ikke hatt marginene på sin side i det siste. På de fire siste kampene har det meste gått mot Rovers. Først rotet de bort ledelsen mot Middlesbrough med én mann mer på banen, før de måtte nøye seg med ett poeng mot Birmingham City i en kamp hvor de ledet med to mål med ti minutter igjen å spille. Like før jul tapte de 0-1 mot Norwich City etter et sent baklengsmål, men ingenting kan måle seg med den nedturen Rovers opplevde 2. juledag. Charlie Mulgrew satte inn 2-1 på et frispark idet klokka bikket 90 spilte minutter, og da trodde de fleste at Rovers skulle ta tre overraskende poeng på Elland Road. På utrolig vis snudde Leeds United kampen på overtid med to scoringer og sørget dermed for at Lancashire-klubben tapte 2-3. Nå har Rovers bare én seier på de åtte siste kampene, og på bortebane har de 3-4-5 denne sesongen. På de seks siste bortekampene har de svake 0-2-4.    

Blackburns siste kamper:
Leeds – Blackburn 3-2 (Mulgrew x2)
Blackburn – Norwich 0-1
Blackburn – Birmingham 2-2 (Graham, Armstrong)
Middlesbrough – Blackburn 1-1 (Mulgrew)
Blackburn – Sheff Wed 4-2 (Graham x3, Dack)

Vurdering: Sheffield United hadde full kontroll da de slo Blackburn Rovers tidligere i høst. Da slet Rovers stort med å spille mot The Blades 3-5-2 formasjon. Til denne kampen kommer Sheffield United med stor selvtillit etter en sterk seier, mens gjestene er langt nede etter flere tunge smeller i det siste. Det er vanskelig å se for seg noe annet enn hjemmeseier her.

Tips: H (1.62 @ Fansbet)


 

Swansea City – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om fra noen av lagene.

Swansea City gikk på sitt andre strake tap da Aston Villa var på besøk 2. juledag. Swansea hadde gode muligheter til å score og brant blant annet et straffespark like før slutt. Nå har hvittrøyene fått en luke på syv poeng opp til play-off, og Swanseas varierende prestasjoner gjør at de ikke ser ut som et lag som kommer til å kjempe i toppen denne sesongen. Swansea kan likevel spille flott fotball til tider, men det er fortsatt mye å jobbe med for manager Graham Potter. Hjemme på Liberty Stadium har Swansea 5-2-5 denne sesongen, hvor tre av de fire siste hjemmekampene har endt med tap. Dog har disse tapene kommet mot sterke lag som Aston Villa, West Bromwich Albion og Norwich City.

Swanseas siste kamper:
Swansea – Aston Villa 0-1
Hull – Swansea 3-2 (Celina, Bony)

Swansea – Sheff Wed 2-1 (Celina, Routledge)
Brentford – Swansea 2-3 (Routledge, Fer, Selvmål)
Derby – Swansea 2-1 (McBurnie)

Marerittet på bortebane fortsetter for Wigan Athletic. Onsdag ettermiddag ble det et nytt tap på fremmed gress da West Bromwich Albion vant 2-0 på The Hawthorns. Wigan har nå fire tap på rad i ligaen og har ikke scoret i noen av disse fire kampene. The Latics har bare én seier på de ti siste kampene, og avstanden ned til nedrykk er ikke på mer enn fire poeng. På bortebane har de som nevnt store problemer med 1-1-10 på sine tolv kamper denne sesongen. Seieren kom tilbake i august, og nå har Wigan bare tatt ett poeng på sine ti siste på bortebane.  

Wigans siste kamper:
West Brom – Wigan 2-0
Wigan – Birmingham 0-3
Ipswich – Wigan 1-0
Wigan – Derby 0-1
Bolton – Wigan 1-1 (Grigg)

Vurdering: Swansea City svinger en del i prestasjonene og har problemer mot topplagene. Mot de svakere lagene kan de derimot være sterke, og her møter de et Wigan Athletic-lag som sliter stort på bortebane. Den elendige borteformen til Wigan er hovedgrunnen til at jeg velger å markere for hjemmeseier på Liberty Stadium denne runden.

Spill:  H (1.90 @ Fansbet)


 

West Bromwich Albion – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene må kanskje klare seg uten Dwight Gayle som pådro seg en skade i forrige kamp. Hos gjestene ser Fernando Forestieri ut til å mangle denne gangen også.

West Bromwich Albion fortsetter å imponere. 2. juledag ble det en ny seier da Wigan Athletic kom på besøk, noe som gjør at The Baggies nå har tre seiere på rad. West Brom har ikke tapt noen av sine åtte siste ligakamper og er nå bare tre poeng bak direkte opprykksplass. Manager Darren Moore vil nok utvilsomt være mest fornøyd med at laget klarte holde nullen i begge de to siste seierne, ettersom forsvarsspillet har vært West Broms akilleshæl denne sesongen. Hjemme på The Hawthorns har West Brom 7-3-2 denne sesongen, men bare to av deres seks siste på eget gress har endt med seier.  

West Broms siste kamper:
West Brom – Wigan 2-0 (Rodriguez x2)
Rotherham – West Brom 0-4 (Gayle x2, Barnes)

Sheff Utd – West Brom 1-2 (Barry, Gibbs)
West Brom – Aston Villa 2-2 (Rodriguez, Gayle)
West Brom – Brentford 1-1 (Barnes)

Midlertidige manager Lee Bullen har gjort en fantastisk jobb siden Jos Luhukay fikk sparken. Først ledet han laget til tre poeng hjemme mot Preston North End like før julaften, før han på 2. juledag kunne ta med seg tre poeng hjem fra Riverside Stadium da Middlesbrough ble slått 1-0. To seiere og ingen baklengsmål er ikke verst for en vikarierende sjef. Steve Bruce skal være på vei inn som erstatter så fort høytiden er over, og han vil i så fall ta over et lag som nå har fått behagelig avstand fra bunnstriden. Uglene har nå 30 poeng og har like lang vei opp til play-off som de har ned til nedrykk. På bortebane har Wednesday 4-1-7 denne sesongen. 

Sheff Weds siste kamper:
Boro – Sheff Wed 0-1 (Reach)
Sheff Wed – Preston 1-0 (Hector)
Swansea – Sheff Wed 2-1 (Matias)
Sheff Wed – Rotherham 2-2 (Joao x2)
Blackburn – Sheff Wed 4-2 (Bannan, Joao)

Vurdering: Sheffield Wednesday med to imponerende seiere, men her får de tøffere motstand. West Bromwich Albion er i fantastisk form og er vanskelige å møte for et hvert lag i denne ligaen. Jeg tror på hjemmeseier her, men er litt spent på hva uglene kan få til med tanke på deres to siste kamper under sin vikarierende sjef.

Tips: H (1.47 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply