Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper

Lørdag:
16.00: Nottingham Forest – Leeds United (Viasport 1)
16.00: Derby County – Middlesbrough (Viasport 2)

Rundens langskudd:

 


 

Nottingham Forest – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer.

Før kampen mot Millwall skrev avisene at Aitor Karanka snart ville være ferdig som Nottingham Forest-sjef. Lørdag ble det et surt tap borte mot Millwall, og da spørs det hvor lenge spanjolen fortsatt får sitte i managerstolen på City Ground. Managersparkinger har nærmest blitt en tradisjon hver sesong for Forest-fansen, og selv om de har havnet bakpå denne sesongen, synes jeg det virker strengt å fjerne Karanka nå. Formen den siste tiden har derimot ikke vært bra, og nå har rødtrøyene fem kamper på rad uten seier. I fire av disse fem kampene har de ikke scoret, og nå er det plutselig seks poeng opp til play-off. Hjemme på City Ground har Forest 5-4-3 denne sesongen, hvor begge de to siste kampene har endt med 0-1 tap. 

Forests siste kamper:
Millwall – Forest 1-0
Norwich – Forest 3-3 (Cash x2, Robinson)
Forest – QPR 0-1
Derby – Forest 0-0
Forest – Preston 0-1

Kemar Roofe har hatt en fin julefeiring med viktige scoringer i snuoperasjonene mot Aston Villa og Blackburn Rovers. Lørdag ettermiddag ble det derimot en stor nedtur for både han og alle som følger Leeds United da de tapte 0-2 hjemme mot Hull City. Leeds var ikke helt til å kjenne igjen i den kampen, og flere ganger fikk man se enkle feil i bakre ledd hos hvittrøyene. Fremover på banen skapte de en del sjanser, men en god David Marshall i Hull-buret hadde både flotte redninger selv, samtidig som han fikk hjelp fra oppofrende forsvarsspillere. Tirsdag kommer nok Roofe til å få en del hets fra Forest-fansen etter at han scoret med armen mot rødtrøyene da lagene møttes tidligere i høst. Leeds hadde syv strake seiere før tapet mot Hull, og nå skal de forsøke å sette i gang en ny flott seiersrekke. Det blir i hvert fall viktig for hvittrøyene å slå tilbake så fort som mulig. På bortebane har Leeds 7-3-2 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens beste bortelag. 

Leeds siste kamper:
Leeds – Hull 0-2
Leeds – Blackburn 3-2 (Roofe x2, Selvmål)
Aston Villa – Leeds 2-3 (Roofe, Jansson, Clarke)
Bolton – Leeds 0-1 (Bamford)
Leeds – QPR 2-1 (Roofe x2)

Vurdering: Ikke enkelt å vurdere denne kampen. Forest kan gi hvem som helst store problemer, mens Leeds United har vært sesongens beste lag i Championship. Jeg tror gjestene er ivrige på å slå tilbake så fort som mulig, mens det virker som om ting ikke er helt på stell hos vertene. Aitor Karanka har sett litt resignert ut i de siste intervjuene, og jeg tror fort det kan være over for han dersom det blir tap her. Dette kan vippe alle veier, men magefølelsen min taler til gjestenes fordel.

Tips: B (2.40 @ Fansbet)

 


 

Derby County – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det ble en meget underholdene og dramatisk avslutning på Derby Countys kamp mot Norwich City lørdag ettermiddag. Derby havnet under 2-3 med noen minutter igjen å spille av kampen på Carrow Road, men da gikk plutselig flomlyset på stadion. Dommeren valgte å sende lagene i garderoben, før det hele kunne avsluttes en stund senere. Det var ikke mange minuttene igjen av kampen da den endelig ble satt igang igjen, men likevel klarte Derby snu fra 2-3 til 4-3 på utrolig vis. Helt på tampen hadde Norwich en avslutning i treverket, men Derby holdt unna og sikret seg tre meget viktige poeng. Hjemme på Pride Park har Derby 6-4-2 denne sesongen, men bare én av deres fire siste hjemmekamper har endt med seier. The Rams ligger nå på sjetteplassen som gir play-off og har fått en luke på fire poeng ned til neste lag på tabellen.   

Derbys siste kamper:
Norwich – Derby 3-4 (Tomori, Marriott, Mount, Jozefzoon)
Sheff Utd – Derby 3-1 (Wilson)
Derby – Bristol City 1-1 (Waghorn)
Derby – Forest 0-0
Wigan – Derby 0-1 (Marriott)

Ting har ikke akkurat gått veien for Middlesbrough den siste tiden, men lørdag ble det endelig noe å juble for på hjemmebane igjen. Tabelljumbo Ipswich Town kom på besøk på Riverside Stadium, og de ble sendt hjem igjen uten poeng etter at Boro vant 2-0. Jordan Hugill var i bra slag i den kampen og scoret blant annet på straffesparket som han selv skaffet. Boro-fansen håper nok at denne seieren skal få Boro til å fungere igjen, men det blir ikke enkelt å følge opp med en ny seier når det er Derby County som er motstander denne runden. Boro hadde tidvis store problemer med Derby da lagene møttes på Riverside Stadium tidligere i høst. Boro har like mange poeng som Derby og kan blande seg inn i kampen om direkte opprykk igjen dersom de vinner her. På bortebane har rødtrøyene 5-5-2 denne sesongen, noe som gjør de til et av ligaens beste bortelag. 

Boros siste kamper:
Boro – Ipswich 2-0 (Tavernier, Hugill)
Boro – Sheff Wed 0-1
Reading – Boro 0-1 (Friend)
Boro – Burton 0-1
QPR – Boro 2-1 (Saville)

Vurdering: Derby County med sterk seier sist, men de har hatt litt trøbbel i det siste. Her møter de et Middlesbrough-lag som også fikk seg en viktig seier sist, men som helt klart har en del å jobbe med. Jeg ble veldig imponert av det Derby viste i store deler av kampen borte mot Boro i høst, og jeg tror de kan gjøre en god jobb på Pride Park denne tirsdagen. Derfor markerer jeg for hjemmeseier her.

Tips: H (2.30 @ Fansbet)


 

Aston Villa – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det ble fartsfylt og underholdene da Aston Villa spilte uavgjort borte mot Preston North End på lørdag. Tammy Abraham scoret nok en gang for Villa, men Birmingham-klubben hadde samtidig litt av hvert de måtte gjøre bakover på banen også. Mot slutten kunne de stukket av med samtlige poeng da Birkir Bjarnason bommet på en gedigen mulighet. Ett poeng gjorde likevel hovedtrener Dean Smith fornøyd, og nå har Villa fem poeng opp til play-off. Hjemme på Villa Park gikk Villa på en smell da de rotet bort en 2-0 ledelse mot Leeds United og tapte 2-3 sist. Bortsett fra det har de bare tapt mot Sheffield Wednesday tidligere i høst. Totalt har de 5-5-2 på eget gress denne sesongen.

Aston Villas siste kamper:
Preston – Aston Villa 1-1 (Abraham)
Swansea – Aston Villa 0-1 (Hourihane)
Aston Villa – Leeds 2-3 (Hourihane, Abraham)
Aston Villa – Stoke 2-2 (Abraham, Kodjia)
West Brom – Aston Villa 2-2 (El Ghazi x2)

Queens Park Rangers hadde to forsøk i treverket hjemme mot Reading sist, men klarte aldri finne veien til nettmaskene. Samtidig var heller ikke Reading ufarlige, og spesielt Yakou Meite ga QPR-forsvaret en del å tenke på. Ett poeng hjemme mot Reading betyr at London-klubben nå har fire kamper på rad uten tap. De hadde vunnet samtlige tre oppgjør før møtet med Reading, og har nå bare fire poeng opp til play-off. Det kan derfor bli en meget spennende vårsesong for QPR-fansen, og det skal manager Steve McClaren ha æren for. På bortebane har QPR 4-3-5 denne sesongen. De vant forrige bortekamp mot Nottingham Forest, men før den kampen hadde de fire bortekamper på rad uten seier.

QPRs siste kamper:
QPR – Reading 0-0
QPR – Ipswich 3-0 (Wells, Lynch, Wszolek)
Forest – QPR 0-1 (Leistner)
QPR – Boro 2-1 (Wszolek, Wells)
Leeds – QPR 2-1 (Wells)

Vurdering: Aston Villa har sett bra ut i det siste, men har en del å arbeide med bakover på banen. Her møter de et meget bra Queens Park Rangers-lag som ikke er enkle å bryte ned. Dette blir ingen enkel jobb for Villa, men likevel tror jeg de kan stå igjen med tre poeng her. Jeg prøver en hjemmeseier, men anbefaler ikke spill på denne kampen.

Tips: H (1.83 @ Fansbet)


 

Blackburn Rovers – West Bromwich Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Nedturen fortsetter for Blackburn Rovers som nå har tre strake tap. De har møtt tre av ligaens beste lag, og i samtlige kamper har de hatt gode muligheter til å vinne. Av den grunn føles det nok ekstra surt å tape for manager Tony Mowbray & Co. Lørdag hadde de kampen i sin egen lomme med 20 minutter igjen å spille. Mowbray valgte å hvile sine beste spillere fra start, men Rovers imponerte likevel og ga Sheffield United store problemer. I andre omgang fikk vertene en spiller utvist og da hadde Rovers god kontroll. Like etter at Mowbray hadde sendt inn Bradley Dack for å sikre seieren presterte Richie Smallwood å bli utvist for Rovers, og da ble kampen snudd helt på hodet. Rovers-spillerne gikk rett i kjelleren og Sheffield United banket inn tre kjappe mål. Nå venter enda et topplag for Blackburn Rovers, men hjemme på Ewood Park har de vært gode over lengre tid. Det ble riktignok tap i forrige hjemmekamp mot Norwich City, men før det hadde de bare tapt én ligakamp siden september 2017.    

Blackburns siste kamper:
Sheff Utd – Blackburn 3-0
Leeds – Blackburn 3-2 (Mulgrew x2)
Blackburn – Norwich 0-1
Blackburn – Birmingham 2-2 (Graham, Armstrong)
Middlesbrough – Blackburn 1-1 (Mulgrew)

West Bromwich Albion havnet tidlig under mot Sheffield Wednesday sist, og de så tidvis ut til å ha litt problemer på defensive dødballer. Det var ingen god kamp for The Baggies, men helt på tampen sikret de seg likevel ett poeng da David Jones var uheldig hos uglene og satte ballen i eget mål. Dwight Gayle var nok en gang ute med skade hos West Brom, og enklere ble det ikke da Jay Rodriguez fikk et noe strengt rødt kort. Seiersrekka til West Brom stanset dermed på tre kamper, men de er fortsatt ubeseiret på de ni siste kampene i ligaen. Ettersom begge lagene over på tabellen tapte sine kamper, har West Brom nå to poeng opp til direkte opprykk. På bortebane har de vunnet samtlige av sine fire siste på fremmed gress, og totalt har de 6-3-3 på sine bortekamper denne sesongen.  

West Broms siste kamper:
West Brom – Sheff Wed 1-1 (Selvmål)
West Brom – Wigan 2-0 (Rodriguez x2)
Rotherham – West Brom 0-4 (Gayle x2, Barnes)
Sheff Utd – West Brom 1-2 (Barry, Gibbs)
West Brom – Aston Villa 2-2 (Rodriguez, Gayle)

Vurdering: Blackburn Rovers i dårlig form, men samtidig har de vært meget uheldige og udyktige mot slutten av de siste kampene. Med bedre flyt kunne situasjonen vært en helt annen. West Bromwich Albion skuffet sist, men har vist bra takter over lengre tid. Dette kan vippe alle veier, men jeg tror uavgjort er et meget sannsynlig utfall her.

Tips: U (3.40 @ Fansbet)


 

Brentford – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det er bedring å spore hos The Bees. På de tre siste kampene har de vunnet hjemme mot Bolton Wanderers, mens de har tatt med seg poeng både fra St Andrews og Ashton Gate. Med marginene på riktig side kunne de vunnet i begge de to uavgjorte kampene, og jeg føler meg trygg på at Brentford vil starte 2019 mye bedre enn hvordan de avsluttet 2018. London-klubben har gått fra å være en opprykksutfordrer til å se ut som et bunnlag etter at Dean Smith gikk til Aston Villa, og nå frykter Brentford-fansen at Smith vil hente noen av lagets beste spillere til Villa Park i januarvinduet. Det har de siste sesongene nærmest blitt en tradisjon at de beste spillerne til Brentford tar turen til Birmingham når overgangsvinduene er åpne. Hjemme på Griffin Park har Brentford 6-2-4 denne sesongen, hvor tre av tapene har kommet på de fire siste kampene.  

Brentfords siste kamper:
Birmingham – Brentford 0-0
Bristol City – Brentford 1-1 (Maupay)
Brentford – Bolton 1-0 (Maupay)
Hull – Brentford 2-0
Brentford – Swansea 2-3 (Watkins, Benraham)

Da Norwich City tok ledelsen 3-2 mot slutten av kampen mot Derby County på lørdag trodde nok de fleste Norwich-supporterne at det skulle bli en ny gul jubeldag. Kort tid etterpå gikk flomlyset på Carrow Road, og da virket det som om lyset sluknet hos Norwich-spillerne også. Etter en pause i garderoben kom spillerne ut på banen igjen for å fullføre kampen, men da klarte Norwich slippe inn to kjappe mål slik at de tapte 3-4. Helt på tampen kunne Norwich sikret ett poeng, men en avslutning fra kort hold smalt i treverket. Heldigvis for Norwich tapte også serieleder Leeds United, noe som gjør at de fortsatt bare har tre poeng opp til tabelltopp. Ned til tredjeplassen skiller det dog bare to poeng, og derfor blir det viktig for The Canaries å riste av seg skuffelsen så fort som mulig. På bortebane har Norwich sterke 6-5-1 denne sesongen, hvor deres eneste tap kom mot Sheffield United i august.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Derby 3-4 (Pukki x2, Godfrey)

Norwich – Forest 3-3 (Hernandez x2, Vrancic)
Blackburn – Norwich 0-1 (Pukki)
Bristol City – Norwich 2-2 (Stiepermann, Aarons)
Norwich – Bolton 3-2 (Vrancic, Stiepermann, Pukki)

Vurdering: Brentford med bedring i det siste, men her får de seg en tøff utfordring. Norwich City kommer til å kjøre på mot et Brentford-forsvar som ikke alltid holder mål. Samtidig vil nok Norwich-forsvaret også få kjørt seg. Det meste taler for en meget underholdene kamp på Griffin Park som jeg tror gjestene vipper til sitt favør. 

Spill: B (2.90 @ Fansbet)


 

Hull City – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Jeg vet ikke hva Nigel Adkins gir spillerne sine, men det funker i hvert fall. For et par måneder siden så Hull ganske så håpløse ut i bunnen av tabellen, og jeg kunne ærlig talt ikke forstå hvor for Adkins fikk lov til å fortsette som manager. Spol tiden frem til i dag og nå er det plutselig jeg som ser håpløs ut med min vurdering tidligere i høst. Adkins har snudd skuta og har ført Hull opp til toppsjiktet på formtabellen. Lørdag vant de 2-0 borte mot serieleder Leeds United, og nå har tigrene syv kamper på rad uten tap. Samtlige av deres fire siste kamper har endt med seier, og selv da de mistet viktige Jackson Irvine og Tommy Elphick foran kampen mot Leeds sist, klarte de likevel varte opp med en imponerende forestilling. Det virker som om maskineriet virkelig er på gang nå, og jeg er spent på hvor lenge det kan vare. Hull er nå plassert midt på tabellen, men på hjemmebane har de lite imponerende 4-3-5 denne sesongen. Dog må det nevnes at de har vunnet begge sine to siste hjemmekamper.  

Hulls siste kamper:
Leeds – Hull 0-2 (Bowen x2)
Preston – Hull 1-2 (Irvine x2)
Hull – Swansea 3-2 (Bowen x2, Elphick)
Hull – Brentford 2-0 (Campbell x2)
Millwall – Hull 2-2 (Grosicki, Henriksen)

Etter en fryktelig høst med tull utenfor banen og elendige resultater på banen, må det ha vært befriende for Bolton Wanderers-sjef Phil Parkinson å få en god avslutning på året. På Boxing Day kom endelig en seier igjen for hvittrøyene da Rotherham United ble slått, og på lørdag unngikk de tap hjemme mot Stoke City. De kunne fort ha vunnet også mot Stoke, men Jack Butland hadde en mesterlig redning på en heading fra Mark Beevers. Bolton er nå på plassen over nedrykk med like mange poeng som Rotherham United som ligger under streken. På bortebane har The Trotters 2-4-6 denne sesongen, men de har ikke vunnet noen av sine ti siste på fremmed gress. 

Boltons siste kamper:
Bolton – Stoke 0-0
Bolton – Rotherham 2-1 (Ameobi, O`Neil)
Brentford – Bolton 1-0
Bolton – Leeds 0-1
Norwich – Bolton 3-2 (Beevers, Ameobi)

Vurdering: Hull City i kjempeform, mens Bolton Wanderers har hatt en brukbar avslutning på året. Her er det dog liten tvil om hvilket lag som ser best ut for øyeblikket. Hull flyr skyhøyt og er fulle av selvtillit etter en enorm seier på lørdag. Jeg har stor tro på at oppturen fortsetter for tigrene hjemme mot Bolton Wanderers. Jeg markerer derfor for hjemmeseier.  

Spill: H (1.64 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Elendigheten fortsetter for Ipswich Town. Romjulen endte med to strake tap og ingen scoringer. Det betyr at blåtrøyene fortsatt okkuperer jumboplassen på tabellen, og nå er luken opp til trygg plass på hele syv poeng. Den luken vokser fort dersom resultatene uteblir, og jo større den blir, jo vanskeligere blir det for spillerne å motivere seg foran en tung vårsesong. Det skaper også problemer for Ipswich i det kommende overgangsvinduet, ettersom det er fryktelig vanskelig å hente spillere til klubben når man ligger så dårlig an på tabellen. Ipswich har bare to seiere denne sesongen, men like før jul hadde de en opptur med seier mot Wigan Athletic og uavgjort mot Sheffield United. Det er den formen de må finne tilbake til nå på nyåret. Hjemme på Portman Road har Ipswich 1-7-4 denne sesongen, hvor Wigan er det eneste laget de har slått.

Ipswichs siste kamper:
Boro – Ipswich 2-0
QPR – Ipswich 3-0
Ipswich – Sheff Utd 1-1 (Harrison)
Ipswich – Wigan 1-0 (Sears)
Stoke – Ipswich 2-0

Ipswich har hatt store problemer både hjemme og borte, men for Millwall er det først og fremst på bortebane de sliter. Hjemme på The Den er de faktisk et av ligaens bedre lag, men på bortebane er det ingenting som fungerer. Etter tolv bortekamper står de uten seier og med bare tre poeng. Fem av de seks siste på fremmed gress har endt med tap, og det minner mye om forrige sesong. Da gikk de nemlig 13 bortekamper på rad uten seier før det løsnet. Romjula har derimot gitt løvene til Neil Harris en skikkelig opptur med to strake seiere mot Reading og Nottingham Forest. Disse to resultatene har ført Millwall opp fra nedrykksplassene, og nå har de tre poeng ned til feil side av streken. Kanskje kan de ta med seg den gode følelsen fra romjula inn i denne kampen, og da skal man ikke se bort fra at sesongens første borteseier kommer.  

Millwalls siste kamper:
Millwall – Forest 1-0 (Tunnicliffe)
Millwall – Reading 1-0 (Wallace)
Stoke – Millwall 1-0
Preston – Millwall 3-2 (Cooper, Gregory)
Millwall – Hull 2-2 (Gregory, O`Brien)

Vurdering: Ipswich Town har skuffet stort hele sesongen, og romjulen har vært bekmørk. Her møter de et Millwall-lag som er fulle av selvtillit, men som er håpløse på bortebane. Dette er helt åpent i mine øyne, men jeg synes det meste peker på uavgjort her. 

Spill: U (3.15 @ Fansbet)

 


 

Reading – Swansea City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Readings nye manager Jose Gomes fikk en marerittstart da The Royals tapte 0-1 borte mot Millwall på Boxing Day. Ikke bare fordi de tapte, men fordi Berkshire-klubben fikk to spillere utvist. Lørdag hadde han derimot grunn til å være fornøyd da de holdt et formsterkt Queens Park Rangers til uavgjort på Loftus Road. QPR testet metallet et par ganger, men Reading var ikke ufarlige de heller. Nå blir det spennende å se hva Reading kan få til i Jose Gomes første hjemmekamp. Reading er nå uten seier på de ni siste kampene, og på de fem siste kampene har de bare scoret ett mål. Hjemme på Madejski Stadium har Reading 3-2-7, noe som gjør de til ligaens nest svakeste hjemmelag. Man kan trygt si at den nye manageren har en tøff jobb foran seg.

Readings siste kamper:
QPR – Reading 0-0
Millwall – Reading 1-0
Reading – Boro 0-1
Rotherham – Reading 1-1 (Baldock)
Reading – Sheff Utd 0-2

Det var mange som var forbannet på Swansea City på lørdag. Svanene ødela nemlig oddskupongen for mange da de ikke maktet vinne hjemme mot Wigan Athletic. Hvittrøyene havnet under med to mål etter et fryktelig unødvendig straffespark og et hjørnespark. Senere i kampen kom Swansea tilbake og sikret seg ett poeng, men det er ikke bra nok for hvittrøyene dersom de skal være med i kampen om play-off. Nå har Swansea ni poeng opp til sjetteplassen som gir play-off, og det er lite som tyder på at de skal blande seg inn der med det første. På bortebane har Swansea 4-3-5 denne sesongen. På de fire siste bortekampene har de blant annet slått Brentford og Bolton Wanderers.    

Swanseas siste kamper:
Swansea – Wigan 2-2 (McBurnie, Van der Horn)
Swansea – Aston Villa 0-1
Hull – Swansea 3-2 (Celina, Bony)
Swansea – Sheff Wed 2-1 (Celina, Routledge)
Brentford – Swansea 2-3 (Routledge, Fer, Selvmål)

Vurdering: Vanskelig å si hva man kan forvente av Reading her. Jose Gomes leder klubben i sin første hjemmekamp, og det kan være både positivt og negativ. Swansea City er det umulig å bli klok på. Det smarteste er å holde seg unna spill på denne kampen. Dersom jeg måtte valgt et utfall ville det vært uavgjort.

Spill: U (3.30 @ Fansbet)


 

Rotherham United – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Rotherham United leverte egentlig en overbevisende forestilling borte mot Bristol City forrige runde, men måtte til slutt gi tapt da vertene scoret like før slutt. At scoringen kom var kanskje ikke så overraskende, ettersom Rotherham måtte spille de 20 siste minuttene med ni mann på banen. Både Richie Towell og Billy Jones ble nemlig sendt i garderoben av dommeren. Rotherham må dermed vente enda lengre på sin første borteseier i Championship siden 2016. The Millers har derimot klart seg bra på hjemmebane hvor de har 4-6-2 totalt denne sesongen. De har dog slitt med å vinne hjemme den siste tiden, og på de åtte siste hjemmekampene har de spilt uavgjort hele seks ganger. Rødtrøyene er nå oppe i ni kamper på rad uten seier totalt, og nå ligger de under streken med like mange poeng som Bolton Wanderers på 21. plass. Kanskje kommer deres første seier siden 3. november denne tirsdagen?  

Rotherhams siste kamper:
Bristol City – Rotherham 1-0
Bolton – Rotherham 2-1 (Vaulks)
Rotherham – WBA 0-4
Rotherham – Reading 1-1 (Mattock)
Sheff Wed – Rotherham 2-2 (Smith, Towell)

Skadelisten til Preston North End er lang som et vondt år. Likevel synes jeg de leverer mye bra fotball. I starten av sesongen hadde Preston mye utur, men det rett seg opp litt utover høsten. Derfor sitter jeg med følelsen av at The Lilywhites fort kunne vært oppe i kampen om play-off dersom de ikke hadde mistet så mange nøkkelspillere siden sesongstart. I juleperioden har de knapt hatt angrepsspillere tilgjengelig, men likevel scorer de mål. Mot Aston Villa sist fikk de riktignok hjelp fra Ahmed Elmohamady som satte ballen i eget nett, men de skapte sjanser nok til å kunne score mer enn det ene de fikk i 1-1 kampen. Preston er nå nede på en 17. plass med 29 poeng, og har derfor lang vei opp til toppen, men også en grei luke ned til nedrykk. På bortebane har hvittrøyene svake 2-3-7, men bare to av de syv siste på fremmed gress har endt med tap.

Prestons siste kamper:
Preston – Villa 1-1 (Selvmål)
Preston – Hull 1-2 (Browne)
Sheff Wed – Preston 1-0
Preston – Millwall 3-2 (Browne, Barkhuizen, Hughes)
Forest – Preston 0-1 (Moult)

Vurdering: Ja, hvordan skal dette gå? Rotherham United vinner sjeldent, mens Preston North End er i mine øyne bedre enn hva tabellen tilsier. Gjestene sliter dog med mange skader, mens vertene har et par suspenderte spillere. Dette er helt åpent i mine øyne, men magefølelsen min taler for gjestene her. Det beste tipset er å styre unna spill.

Tips: B (2.35 @ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Lee Bullen har hatt et nærmest perfekt vikariat som Sheffield Wednesday-manager siden Jos Luhukay fikk sparken. Først ledet han uglene til seier både mot Preston North End og Middlesbrough, og forrige runde holdt det på å bli en tredje strake gevinst. Uglene tok en tidlig ledelse borte mot opprykksjagende West Bromwich Albion, men helt på tampen scoret The Baggies slik at det ble poengdeling. Ett poeng er likevel noe Wednesday bør være meget fornøyd med, men det føles selvsagt surt når utligningsmålet kommer så sent. Sheffield Wednesday ligger nå midt i ingenmannsland på tabellen. Hjemme på Hillsborough har de svake 4-5-3, men på de tre siste hjemmekampene har de tatt syv poeng av ni mulige.        

Sheff Weds siste kamper:
West Brom – Sheff Wed 1-1 (Nuhiu)
Boro – Sheff Wed 0-1 (Reach)
Sheff Wed – Preston 1-0 (Hector)
Swansea – Sheff Wed 2-1 (Matias)
Sheff Wed – Rotherham 2-2 (Joao x2)

Birmingham City hadde lagt bak seg to meget imponerende seiere mot Wigan Athletic og Stoke City før kampen mot Brentford lørdag ettermiddag. Det ble en jevn affære hjemme mot The Bees, og til slutt var det ingen som klarte finne nettmaskene i kampen som endte 0-0. Birmingham er derfor ubeseiret på sine fire siste kamper, og nå ligger blåtrøyene plassen bak play-off med fire poeng opp til Derby County på sjetteplass. Høstsesongen må kunne betegnes som en stor suksess for Garry Monk & Co, og det blir spennende å se om de kan fortsette på samme måte utover våren. På bortebane har Birmingham 4-4-4 denne sesongen, men på deres tre siste bortekamper har de vunnet to ganger og spilt uavgjort én gang.    

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Brentford 0-0
Birmingham – Stoke 2-0 (Maghoma, Bogle)
Wigan – Birmingham 0-3 (Adams, Morrison, Maghoma)
Blackburn – Birmingham 2-2 (Gardner, Adams)
Birmingham – Bristol City 0-1

Vurdering: Sheffield Wednesday har fått et skikkelig løft etter at Jos Luhukay forlot klubben. Her møter de et sterkt Birmingham City-lag som har gjort det bra gjennom hele sesongen. Det er ikke enkelt å finne en vinner her, og derfor velger jeg å markere for uavgjort.

Tips: U (3.10 @ Fansbet)


 

Stoke City – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Stoke City gikk på en smell på Boxing Day borte mot Birmingham City. I den påfølgende kampen hadde de en på papiret enklere oppgave borte mot Bolton Wanderers, men der måtte de nøye seg med ett poeng. Stoke står fortsatt med bare ett tap på de ti siste kampene, men det føles som om The Potters mangler det ekstra giret for å kunne utfordre lagene i toppen av tabellen. Stoke ligger nå på en 12. plass med syv poeng opp til play-off. Ikke en for stor luke, men likevel må man kunne si at det ikke er bra nok for et Stoke-lag som var forventet å kjempe helt i toppen av tabellen. Hjemme på Bet365 Stadium har de tre strake seiere å vise til, og totalt har de 6-3-3 på eget gress denne sesongen. Den gode hjemmeformen er noe de med fortsette med på nyåret dersom de skal klare tette luken opp til play-off. 

Stokes siste kamper:
Bolton – Stoke 0-0
Birmingham – Stoke 2-0
Stoke – Millwall 1-0 (Berahino)
Aston Villa – Stoke 2-2 (Afobe, Allen)
Stoke – Ipswich 2-0 (Allen, Ince)

Bristol City fikk det ikke enkelt hjemme mot Rotherham United forrige runde, men sikret seg likevel seieren til slutt takket være en sen scoring av Adam Webster. Rotherham fikk to spillere utvist og måtte spille de siste 20 minuttene med ni mann på banen. Til tross for overtallet hadde Bristol City utfordringer med å finne veien gjennom et heroisk Rotherham-forsvar. Seieren til The Robins betyr at de nå har syv kamper på rad uten tap, men hele fire av disse syv kampene har endt uavgjort. Den gode formen har ført rødtrøyene opp på en 11. plass med like mange poeng som tirsdagens motstander. Fortsetter den denne formen nå på starten av nyåret vil de snart komme seg opp til lagene på play-off. På bortebane har Bristol City 5-3-4 denne sesongen, og på de tre siste bortekampene har de tatt syv poeng av ni mulige.   

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Rotherham 1-0 (Webster)
Bristol City – Brentford 1-1 (Pisano)
Derby – Bristol City 1-1 (Paterson)
Bristol City – Norwich 2-2 (Diedhiou, O`Dowda)
Birmingham – Bristol City 0-1 (Diedhiou)

Vurdering: To lag som sjeldent taper kamper. Stoke City med favorittstempelet, men Bristol City har vist flere lag den siste tiden at de kan gi hvem som helst problemer. Uavgjort blir mitt tips her. 

Spill:  U (3.25 @ Fansbet)


 

Wigan Athletic – Sheffield United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Wigan Athletic får det ikke til å stemme på bortebane. Før møtet med Swansea City hadde de bare tatt ett poeng på de ni siste bortekampene, men likevel sjokkerte de ved å lede 2-0 til pause mot svanene. Wigan-fansen kunne knapt tro det de fikk se, men i andre omgang var det tilbake til hverdagen da Swansea scoret to ganger og sikret poengdeling. Wigan står dermed fortsatt uten seier på de seks siste kampene, og bortestatistikken er så fryktelig at det burde vært 18-årsgrense for å kunne se den. Hjemme på DW Stadium har de vært sterke tidligere i høst, men på de fem siste på eget gress har de vunnet én gang, spilt uavgjort én gang og tapt tre ganger. Nå har The Latics bare fire poeng ned til nedrykksplass, og dersom de ikke snur denne vonde trenden snart, vil det ikke gå lenge før lagene bak puster Wigan i nakken.  

Wigans siste kamper:
Swansea – Wigan 2-2 (Garner x2)
West Brom – Wigan 2-0
Wigan – Birmingham 0-3
Ipswich – Wigan 1-0
Wigan – Derby 0-1

Sheffield United hadde problemer hjemme mot Blackburn Rovers i drøyt 70 minutter forrige runde. Det var jevnt frem til pause, men like etter hvilen fikk Chris Basham sitt andre gule kort for The Blades. Etter utvisningen virket det som om gjestene fra Lancashire skulle få med seg minst ett poeng hjem fra Bramall Lane, men et klønete rødt kort til Richie Smallwood snudde kampen på hodet. Med ti mann på begge lag var det Sheffield United som var klart best. De prikket inn tre scoringer på ti minutter og sikret dermed en sterk 3-0 seier til slutt. Billy Sharp scoret to nye mål og er nå delt toppscorer i Championship med Teemu Pukki og Neal Maupay. Yorkshire-klubben har nå bare fire poeng opp til direkte opprykk, og på bortebane har de 6-2-4 denne sesongen. De har ikke tapt noen av sine fire siste på fremmed gress, og i løpet av disse fire kampene har de blant annet slått Brentford og Reading.  

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Blackburn 3-0 (Sharp x2, McGoldrick)
Sheff Utd – Derby 3-1 (McGoldrick, Clarke, Sharp)
Ipswich – Sheff Utd 1-1 (Sharp)
Sheff Utd – West Brom 1-2 (McGoldrick)
Reading – Sheff Utd 0-2 (Selvmål, Sharp)

Vurdering: Wigan Athletic er i dårlig form, men pleier ta seg sammen på hjemmebane. Her møter de et Sheffield United-lag som er høyt oppe etter to strake seiere, og som for øyeblikket ser ut som en tøff utfordrer i toppen av tabellen. Dette blir nok jevnt, men jeg har på følelsen at gjestene trekker det lengste strået her.

Tips: B (2.15 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply