Skrevet av Eirik Aase

 

Vi er over halvveis i inneværende Championship-sesong. Før sesongstart poengterte jeg at det aldri hadde vært vanskeligere å sette opp et tabelltips, og sesongen så langt har på mange måter forsterket det inntrykket. Midtveis i sesongen har fortsatt over halvparten av lagene et håp om å rykke opp til Premier League, mens det i bunnen bare er ett lag som virkelig er i trøbbel.

Når det gjelder spillere har man fått sett svært mange spillere levere meget bra fotball, og da spesielt midtbanespillere. Dette har gjort det veldig vanskelig å plukke opp de elleve spillerne som har vært best denne høsten. Det er så mange spillere som burde vært med på laget, men som likevel ikke får plass. Det kan skyldes at det ikke er flere ledige plasser i deres posisjon, eller at det rett og slett er noen som har vært hakket bedre.

For å være sikker på at jeg har funnet frem til de som har vært best, har jeg fått med meg Viasat-kommentator Arnstein Friling. Sammen har vi vurdert spillere i alle posisjoner, før vi til slutt falt ned på følgende lag:

Høstens lag 2018/19
Formasjon: 3-5-2

Keeperplass:

Darren Randolph (Middlesbrough)

Middlesbrough-keeperen har voktet buret i samtlige kamper for rødtrøyene denne sesongen. Foran seg har han en meget solid forsvarsrekke, men likevel har han fått litt av hvert å gjøre denne høsten. Flere ganger har han levert mesterlige prestasjoner som man vanligvis ser på enda høyere nivå enn Championship. Etter 26 serierunder har han bare sluppet inn 18 mål, og selv om han blant annet hadde en fæl kamp mot Aston Villa, er det i mine øyne ingen tvil om at iren har vært ligaens beste målvakt så langt.

 

Forsvarsspillere:

Liam Cooper (Leeds United)
De siste sesongene har midtstopperkollega Pontus Jansson tatt den største plassen i rampelyset, men denne sesongen har Liam Cooper tatt store steg. Leeds United-kapteinen har sett meget bra ut i Yorkshire-klubbens midtforsvar. Tre scoringer har det også blitt for midtstopperen som skal ha en del av æren for at Leeds har lenge sett meget solide ut bakover på banen. Etter at Cooper ble skadet i starten av desember har det blitt betydelig flere baklengsmål for hvittrøyene.

Chris Basham (Sheffield United)
Sheffield United spiller en spesiell type formasjon hvor spillerne i trebackslinjen bakerst på banen får mye frihet til å vandre fremover. Det har ført til at Chris Basham ofte har tatt farlige løp med ball, samtidig som han har vært stødig uten ball. Flere av Sheffield-klubbens forsvarsspillere har klart seg bra, men Basham har vært den beste. Han har for øvrig også scoret tre mål i høst.

Maximilian Aarons (Norwich City)
Av og til kommer det spillere ut av intet som plutselig leverer spill på svært høyt nivå i Championship. Maximilian Aarons debuterte på Norwich Citys førstelag tilbake i august og har nå blitt en viktig mann for The Canaries. Han er bare 18 år gammel, men slik ser det ikke ut når han er på banen. Backen er god med ballen i føttene og gir Norwich en ekstra streng å spille på fremover på banen. Så langt denne sesongen har det blitt to mål og tre målgivende pasninger fra unggutten.

 

Midtbanespillere:

Pablo Hernandez (Leeds United)
Tidligere i høst fikk Pablo Hernandez høre at han var en av de beste spillerne Marcelo Bielsa noensinne hadde trent. Det er store ord med tanke på alle spillerne Bielsa har hatt under sine vinger, men det sier også litt om hvor god Hernandez har vært. Leeds-spilleren har bare startet 18 kamper grunnet skade, men har på disse kampene scoret syv mål og stått for ti målgivende pasninger.

Harvey Barnes (West Bromwich Albion)
Forrige sesong viste Harvey Barnes at han absolutt hadde noe å gjøre på dette nivået da han var på lån hos Barnsley. Denne sesongen har han vært enda bedre på lån hos West Bromwich Albion. Den direkte vingen har vært en av ligaens aller beste spillere med åtte scoringer og seks målgivende pasninger. Nå frykter West Brom-fansen at Leicester City skal hente tilbake Barnes i januar.

Harry Wilson (Derby County)
I vår var Harry Wilson en av de viktigste grunnene til at Hull City unngikk nedrykk til League One. Denne sesongen har han herjet i motsatt ende av tabellen med Derby County. Liverpool-unggutten har blitt en stor helt hos The Rams med sin fantastiske venstrefot. Han har allerede scoret ni mål, og flere av nettkjenningene har vært kandidater til årets mål.

Joe Lolley (Nottingham Forest)
Lewis Grabban er toppscorer for rødtrøyene, men likevel er det etter min mening hans lagkamerat Joe Lolley som har vært klart best hos Forest denne sesongen. Med enorm innsats, direkte stil og knallharde skudd har Lolley imponert stort i Forest-drakten. Så langt denne sesongen har han seks mål og sju målgivende pasninger.

Bradley Dack (Blackburn Rovers)
Han ble kåret til årets spiller i League One i to av de tre foregående sesongene. Derfor var det knyttet stor spenning til om Dack skulle klare å ta steget opp til Championship denne sesongen. Det har Blackburn Rovers-spilleren absolutt klart. Den dribleglade midtbanespilleren har scoret ti mål og har stått bak fire målgivende pasninger. Dack er for øvrig den spilleren som har slått flest tunneler i Championship denne sesongen.

 

Spissene:

Teemu Pukki (Norwich City)
Det ble ikke knyttet store forventninger til den finske landslagsspissen Teemu Pukki da han kom fra Brøndby i sommer. På Carrow Road har han derimot blitt en stor helt allerede etter 15 mål på 23 kamper. Flere av scoringene har vært av det avgjørende slaget.

Tammy Abraham (Aston Villa)
For to sesonger siden rev Tammy Abraham Championship i stykker da han var på lån hos Bristol City. Denne sesongen har han fortsatt i samme spor med 16 mål på 20 kamper. Han scoret fire mål i én kamp mot Nottingham Forest, og ser ut som en klar favoritt til å sikre seg toppscorertittelen denne sesongen. I skrivende stund er Villa-fansen livredde for at Chelsea skal selge leiesoldaten til en annen klubb i januarvinduet.

 

Enig? Uenig? Noen som mangler? Ta diskusjonen på Twitter eller på Facebook

About The Author

Leave a Reply