Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper

Fredag:
20.45: Leeds United – Derby County (Viasport 2)

Lørdag:
16.00: Wigan Athletic – Aston Villa (Viasport 2)
18.30: Millwall – Blackburn Rovers (Viasport 2)

Rundens langskudd:

 


FREDAG:

Leeds United – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Pablo Hernandez og Liam Cooper er usikre hos vertene, mens Patrick Bamford og Izzy Brown er ute. Hos gjestene er Scott Malone og viktige Harry Wilson usikre.

Etter to utrolige snuoperasjoner mot Aston Villa og Blackburn Rovers stod Leeds United med syv strake seiere i ligaen. Etterpå har Yorkshire-klubben gått på tre strake tap, hvor to av nederlagene har kommet i ligaen. Leeds troner likevel øverst på tabellen med fire poeng ned til tredjeplassen som ikke gir direkte opprykk. Forrige helg tok Leeds turen til London for å møte Queens Park Rangers i FA Cupen, men der ble det ikke avansement. Marcelo Bielsa valgte å gjøre noen endringer på laget til den kampen, og så er det heller ikke FA Cupen som bør være hovedfokuset til Leeds denne våren. Hjemme på Elland Road har Leeds 8-3-2 denne sesongen, og det gjør at de for øyeblikket er ligaens beste hjemmelag. 

Leeds siste kamper:
QPR – Leeds 2-1 (Halme)
Forest – Leeds 4-2 (Clarke, Alioski)
Leeds – Hull 0-2
Leeds – Blackburn 3-2 (Roofe x2, Selvmål)
Aston Villa – Leeds 2-3 (Roofe, Jansson, Clarke)

Derby County viste styrke da de kom tilbake etter å ha ligget under 0-2 hjemme mot Premier League-klubben Southampton forrige helg. I serien har det ikke blitt alt for mye å juble for den siste tiden, og på de fem siste ligakampene har de bare vunnet én gang. Harry Wilsons venstrefot er fortsatt livsfarlig for alle målvakter, noe man fikk se da The Rams spilte uavgjort 1-1 mot Middlesbrough forrige serierunde. Nå sitter Derby på en sjetteplass med 43 poeng og har åtte poeng opp til fredagens motstander. På bortebane har hvittrøyene 6-2-5 denne sesongen. 

Derbys siste kamper:
Derby – Southampton 2-2 (Marriott, Lawrence)
Derby – Boro 1-1 (Wilson)
Norwich – Derby 3-4 (Tomori, Marriott, Mount, Jozefzoon)
Sheff Utd – Derby 3-1 (Wilson)
Derby – Bristol City 1-1 (Waghorn)

Vurdering: Derby County hadde store problemer hjemme mot Leeds United tidligere denne sesongen. Her møter de et Leeds-lag som vil være svært ivrige på å slå hardt tilbake etter tre strake tap. Derby har nok kvalitet i laget til å gi Leeds trøbbel på Elland Road, men her tror jeg vertene får seg en opptur igjen. Derfor markerer jeg for hjemmeseier.

Tips: H (1.76 @ Fansbet)

 


 

Birmingham City – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: David Davis og Omar Bogle er ute hos vertene. Aden Flint er ute hos gjestene, mens Daniel Ayala og Ricky Shotton er usikre.

Over 5000 Birmingham City-supportere tok turen til London for å se laget sitt i aksjon mot West Ham United i FA Cupen. Det ble dessverre for blåtrøyene et skuffende 0-2 tap, men stemningen fra bortefansen var fantastisk. I serien har Birmingham nå fem kamper på rad uten tap. Det gjør at de har 39 poeng og dermed bare fire poeng opp til play-off plass. Hjemme på St Andrews har de bare tapt én kamp denne sesongen, og det skjedde mot Bristol City i begynnelsen av desember. Ingen lag i Championship har færre hjemmetap enn Birmingham så langt denne sesongen.   

Birminghams siste kamper:
West Ham – Birmingham 2-0
Sheff Wed – Birmingham 1-1 (Adams)
Birmingham – Brentford 0-0
Birmingham – Stoke 2-0 (Maghoma, Bogle)
Wigan – Birmingham 0-3 (Adams, Morrison, Maghoma)

Det er ikke mye som har fungert for Middlesbrough fremover på banen denne sesongen, men bakover på banen har de tidvis vært helt fantastiske. Den gode defensive jobben gjør at rødtrøyene fortsatt henger med i toppen av tabellen. For øyeblikket innehar de en femteplass med seks poeng opp til direkte opprykksplass. I FA Cupen forrige helg vant de hele 5-0 hjemme mot Peterborough United, og kanskje kan de ta med seg det gode angrepsspillet inn i kampene som kommer i Championship fremover. På bortebane har Boro 5-6-2 denne sesongen, og bare én av deres ni siste på fremmed gress har endt med tap. 

Boros siste kamper:
Boro – Peterborough 5-0 (Assombalonga x2, Wing, Friend, Fletcher)
Derby – Boro 1-1 (Hugill)
Boro – Ipswich 2-0 (Tavernier, Hugill)

Boro – Sheff Wed 0-1
Reading – Boro 0-1 (Friend)

Vurdering: To lag som sjeldent taper og som ofte er involvert i jevne kamper. I mine øyne er det vanskelig å gå for noe annet enn uavgjort her..

Tips: U  (3.00 @ Fansbet)


 

Brentford – Stoke City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Hos gjestene er Ryan Shawcross usikker. Vertene må klare seg uten Emiliano Marcondes og Lewis Macleod.

Det er absolutt fremgang å spore for Brentford under den danske hovedtreneren Thomas Frank. Like etter at dansken overtok roret etter Dean Smith gikk The Bees fra å være en opprykkskandidat til å plutselig være involvert i bunnstriden. Nå har Brentford unngått nederlag i sine fem siste kamper, men samtlige tre siste i ligaen har endt uavgjort. Forrige helg ble det 1-0 seier over Oxford United i FA Cupen, og i den kampen scoret Neal Maupay det eneste målet. Maupay har vært linket til flere klubber denne sesongen, men denne uken ga London-klubben klar beskjed til andre klubber om at de ikke ønsker å miste sin juvel dette overgangsvinduet. Hjemme på Griffin Park har de røde og hvite 6-3-4 denne sesongen. 

Brentfords siste kamper:
Brentford – Oxford 1-0 (Maupay)
Brentford – Norwich 1-1 (Jeanvier)
Birmingham – Brentford 0-0
Bristol City – Brentford 1-1 (Maupay)
Brentford – Bolton 1-0 (Maupay)

Det har vært en innholdsrik uke for Stoke City-fansen. Tidlig denne uken ble det klart at Gary Rowett måtte forlate klubben etter et skuffende halvår i klubben. Rowett forlater et Stoke-lag som for øyeblikket ligger på en 14. plass med 35 poeng, og har nå en luke på åtte poeng opp til play-off. Det er selvsagt alt for dårlig for et lag som var forventet å kjempe helt i toppen denne sesongen. Stoke-ledelsen ventet ikke lenge på å få inn en erstatter, og allerede onsdag ettermiddag ble det klart at Nathan Jones ble hentet fra Luton Town. Jones har gjort en utrolig jobb med Luton. Først tok han tok de fra League Two til League One, før han denne sesongen har fått Luton til å kjempe helt i toppen av tabellen i League One. Med sin offensive og attraktive fotball kan denne ansettelsen fort være en genial avgjørelse av Stoke-ledelsen. Modig er det i hvert fall. På bortebane har Stoke 2-8-3 denne sesongen, og de har ikke vunnet en eneste av sine fem siste på fremmed gress.

Stokes siste kamper:
Shrewsbury – Stoke 1-1 (Crouch)
Stoke – Bristol City 0-2
Bolton – Stoke 0-0
Birmingham – Stoke 2-0
Stoke – Millwall 1-0 (Berahino)

Vurdering: Vanskelig å si hva man kan forvente fra denne kampen nå som Stoke City har fått på plass en ny manager. Av den grunn bør man styre unna dette oppgjøret. Stoke spiller fryktelig mye uavgjort på bortebane, og jeg ser for meg en jevn kamp på Griffin Park. Av den grunn velger jeg å gå for det kjedelige alternativet. Jeg markerer med andre ord for uavgjort.

Tips: U (3.25 @ Fansbet)


 

Bristol City – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kasey Palmer kan få sin debut for vertene, mens Eros Pisano er usikker. Hos gjestene er Craig Noone og Josh Vela usikre.

Bristol City er på vei oppover etter en litt trøblete første halvdel av denne Championship-sesongen. Forrige serierunde klemte de til med en kruttsterk 2-0 seier borte mot Stoke City, noe som gjør at The Robins nå har åtte kamper på rad uten tap i serien. Den gode formen har ført rødtrøyene opp til en 11. plass med 38 poeng, og nå skiller det fem poeng opp til play-off. I FA Cupen ble Premier League-klubben Huddersfield Town slått ut, og tidligere denne uken ble den offensive midtbanespilleren Kasey Palmer hentet på lån fra Chelsea. Hjemme på Ashton Gate har Bristol City svake 4-5-4 denne sesongen, hvor bare én av de seks siste har endt med seier. Den seieren kom riktignok i forrige hjemmekamp.    

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Huddersfield 1-0 (Brownhill)
Stoke – Bristol City 0-2 (Diedhiou, O`Dowda)
Bristol City – Rotherham 1-0 (Webster)
Bristol City – Brentford 1-1 (Pisano)
Derby – Bristol City 1-1 (Paterson)

Sirkus Bolton Wanderers fortsetter i samme spor som tidligere. I over lang tid har de slitt med at spillere ikke har fått utbetalt lønnen sin til riktig tid, samtidig som skattemyndighetene hele tiden banker hardt på døra til styreformann Ken Anderson. Nå har Anderson i tillegg startet en krig mot Forest Green Rovers-eier Dale Vince etter at Bolton ikke overholdt løftet om å hente Christian Doidge da januarvinduet åpnet slik de hadde en avtale om. Bolton-supporterne er forståelig nok rasende på ledelsen i klubben, og det planlegges flere protester i tiden fremover. På banen går ting heller ikke veien, og i forrige serierunde tapte de hele 0-6 borte mot Hull City. Bolton ligger nå på nedrykksplass med bare én seier på de ti siste kampene. På bortebane har The Trotters elleve kamper på rad uten seier, samt tap i samtlige fire siste. 

Boltons siste kamper:
Bolton – Walsall 5-2 (Magennis x3, Selvmål, Donaldson)
Hull – Bolton 6-0
Bolton – Stoke 0-0
Bolton – Rotherham 2-1 (Ameobi, O`Neil)
Brentford – Bolton 1-0

Vurdering: Bristol City er svake på hjemmebane, men formen er generelt meget bra. Her møter de et håpløst Bolton Wanderers-lag som for øyeblikket har nok problemer å stri med utenfor banen. Her bør det bli hjemmeseier.

Tips: H (1.57 @ Fansbet)


 

Hull City – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Hull City startet desember måned på nedrykksplass, men ser nå ut som en outsider i kampen om play-off. Tigrene er i en helt vanvittig form for øyeblikket, og det er vanskelig å sette fingeren på hva som har skjedd. Nigel Adkins så ut som en ferdig mann midt på høsten, og jeg må innrømme at jeg hadde ingen tro på at han skulle snu den vonde trenden for Hull. Det har han likevel klart, og det fortjener han all mulig ros for. I de to siste seriekampene har Hull både slått Leeds United på Elland Road, men også valset over Bolton Wanderers hjemme på KCOM Stadium. Hull er nå ubeseiret på de åtte siste seriekampene, og har samtidig vunnet samtlige av sine fem siste. Forrige helg gjorde de en del endringer på laget da de møtte Millwall i FA Cupen, noe som resulterte i at de tapte 1-2. Hjemme på KCOM Stadium har Hull litt svake 5-3-5, men de har samtidig vunnet sine tre siste hjemmekamper. 

Hulls siste kamper:
Millwall – Hull 2-1 (Toral)
Hull – Bolton 6-0 (Grosicki x2, Bowen, Martin, Dicko, Evandro)
Leeds – Hull 0-2 (Bowen x2)
Preston – Hull 1-2 (Irvine x2)
Hull – Swansea 3-2 (Bowen x2, Elphick)

Steve Bruce er klar som ny Sheffield Wednesday-manager, men han overtar ikke roret før i februar. Frem til den tid er det hans assistenter Stephen Clemence og Steve Agnew som skal styre skuta. Bruce skal visstnok til Karibien for å se på cricket før han tar over jobben, men med tanke på det tøffe året han nettopp har lagt bak seg, er det forståelig at han tar seg en god pause før han kommer seg opp på hesten igjen. Etter at Jos Luhukay ble sparket klarte vikarierende sjef Lee Bullen lede laget til to seiere og to uavgjorte kamper. Nå blir det spennende å se om Clemence og Agnew kan fortsette i samme spor som Bullen. På bortebane har uglene 4-2-7 denne sesongen, men bare én av deres syv siste bortekamper har endt med seier. Uglene ligger nå på 16. plass med lang avstand til både play-off og nedrykk. 

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Luton 0-0
Sheff Wed – Birmingham 1-1 (Fletcher)
West Brom – Sheff Wed 1-1 (Nuhiu)
Boro – Sheff Wed 0-1 (Reach)
Sheff Wed – Preston 1-0 (Hector)

Vurdering: Sheffield Wednesday har hevet seg betraktelig i det siste, men her møter de ligaens store formlag. Hull City har levert strålende spill og resultater over lengre tid nå, og derfor tørr jeg ikke gjøre annet enn å markere for hjemmeseier her. 

Spill: H (2.10 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Nysigneringene James Collins, Collin Quaner og Simon Dawkins er alle klare hos vertene. Hos gjestene er Richie Towell suspendert, mens Joe Newell er usikker.

Det ser mørkere ut for Ipswich Town for hver runde som går. Forrige runde kom Millwall på besøk på Portman Road, men heller ikke det ble en jubeldag for Ipswich-fansen. Millwall hadde aldri vunnet en bortekamp før denne sesongen, men sikret seg likevel tre poeng borte mot Ipswich. For å gjøre vondt verre klarte Rotherham United vinne sin kamp, slik at det nå skiller ti poeng opp til trygg plass for Ipswich. I FA Cupen forrige helg hadde nok Ipswich-fansen håpet på en opptur mot League One-klubben Accrington Stanley, men heller ikke der gikk det veien. Blåtrøyene tapte 0-1 mot Lancashire-klubben, og skal nå forsøke å løfte hodene sine igjen i det som blir en meget viktig vårsesong for traktorguttene. Hjemme på Portman Road har de bare én seier på sine 13 kamper denne sesongen. Den seieren kom mot Wigan Athletic, og ikke overraskende er Ipswich det klart svakeste hjemmelaget i Championship denne sesongen.  

Ipswichs siste kamper:
Accrington – Ipswich 1-0
Ipswich – Millwall 2-3 (Jackson, Lankester)
Boro – Ipswich 2-0
QPR – Ipswich 3-0
Ipswich – Sheff Utd 1-1 (Harrison)

Er dette kampen hvor det endelig skal skje for Rotherham United? Etter 38 bortekamper på rad i Championship uten seier, får de nå servert en gyllen mulighet når de skal besøke tabelljumbo Ipswich Town på Portman Road. Med seier her vil de ikke bare få gjort noe med bortebane-forbannelsen, men også øke luken ned til lørdagens motstander. Forrige helg tapte Rotherham 0-7 borte mot et nærmest toppet Manchester City-lag, men i forrige serierunde vant de hjemme mot Preston North End. Nå ligger The Millers like over streken med tre poeng ned til nedrykksplass, mens de samtidig er ligaens svakeste bortelag med 0-4-9 så langt denne sesongen. 

Rotherhams siste kamper:
Man City – Rotherham 7-0
Rotherham – Preston 2-1 (Vaulks, Smith)
Bristol City – Rotherham 1-0
Bolton – Rotherham 2-1 (Vaulks)
Rotherham – WBA 0-4

Vurdering: Nesten ingenting fungerer for Ipswich Town. Skal de ha et eneste håp om å klare overleve denne sesongen, er de nødt til å vinne kamper som denne. Her møter de et Rotherham United-lag som ikke har vist den beste formen i det siste, men som på ingen måter er noen kasteball. Jeg ser for meg en jevn kamp som til slutt ender uavgjort. 

Spill: U (3.25 @ Fansbet)


 

Preston North End – Swansea City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Viktige Ben Pearson er endelig tilbake fra suspensjon, mens fire spillere kan få sin debut etter å ha blitt hentet i starten av januarvinduet hos vertene. Gjestene har fått tilbake spillerne som var syke forrige helg og har ellers lite å melde om.

Etter den gode formen utover høsten trodde jeg Preston North End virkelig skulle bite fra seg gjennom vinteren, men de mange skadene på nøkkelspillerne ser ut til å ødelagt alt for mye. I FA Cupen tapte de hjemme mot Doncaster Rovers forrige helg, mens det ble tap mot Rotherham United i forrige serierunde. Nå har The Lilywhites bare ett poeng på de fire siste ligakampene, og luken til nedrykksplass er nå på syv poeng. Hjemme på Deepdale har de 5-5-3 denne sesongen, men det må nevnes at de bare har tapt én av sine åtte siste hjemmekamper. Det tapet kom mot det store formlaget Hull City.

Prestons siste kamper:
Preston – Doncaster 1-3 (Hughes)
Rotherham – Preston 2-1 (Nmecha)
Preston – Villa 1-1 (Selvmål)
Preston – Hull 1-2 (Browne)
Sheff Wed – Preston 1-0

Swansea City er fulle av selvtillit igjen etter å ha vunnet stort borte mot både Reading og Aston Villa. Reading ble slått 4-1 i serien, mens Aston Villa ble slått 3-0 i FA Cupen. I første halvdel av sesongen var Swansea fryktelige varierende med tanke på både resultater og prestasjoner. Alt for ofte ble det en skuffende smell akkurat idet de så ut til å komme igang. Av den grunne blir det interessant å se om de kan fortsette de gode taktene fra de siste kampene nå som de skal prøve seg mot Preston North End på Deepdale. Swansea ligger nå på en 12. plass med syv poeng opp til play-off. På bortebane har de 5-3-5 denne sesongen.   

Swanseas siste kamper:
Aston Villa – Swansea 0-3 (Baker-Richardson, Dyer, Fulton)
Reading – Swansea 1-4 (McBurnie x2, Roberts, Van der Hoorn)
Swansea – Wigan 2-2 (McBurnie, Van der Hoorn)
Swansea – Aston Villa 0-1
Hull – Swansea 3-2 (Celina, Bony)

Vurdering: Preston i svak form og har mange skader. Swansea er fryktelig uforutsigbare. Derfor er det vanskelig å si hva vi får servert her. Basert på det Swansea har vist i sine to siste kamper bør de ha stor tro på at de selv skal kunne reise fra denne kampen med tre poeng. Jeg tror svanene kommer til å gå rett i strupen på Preston, og det tror jeg de vil lykkes med. Derfor prøver jeg borteseier her. 

Spill: B (2.90 @ Fansbet)

 


 

Reading – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Readings nye manager Jose Gomes har ikke fått noen god start på sin nye jobb. The Royals har tapt tre av sine fire kamper under hans ledelse, samtidig som de bare har scoret ett mål på disse fire kampene. Den eneste kampen som de har tatt poeng i var borte mot Queens Park Rangers i romjulen. I forrige seriekamp tapte de hele 1-4 hjemme mot Swansea City, og det er ikke den måten man ønsker å presentere seg selv foran hjemmepublikummet på. I FA Cupen ble Manchester United forståelig nok for sterke på Old Trafford, men Reading viste absolutt mye bra i den kampen. Reading ligger nå på en nedrykksplass med fem poeng opp til trygg grunn. Denne uken har de hentet inn lånespillerne Ovie Ejariya og Lewis Baker fra henholdsvis Liverpool og Chelsea, og kanskje kan det hjelpe de ut av gjørma. Hjemme på Madejski Stadium har Reading 3-2-8. På de fem siste hjemmekampene har de ikke vunnet en eneste gang, mens det har blitt tre strake tap på de tre siste på eget gress. 

Readings siste kamper:
Man Utd – Reading 2-0
Reading – Swansea 1-4 (Harriott)
QPR – Reading 0-0

Millwall – Reading 1-0
Reading – Boro 0-1

Fredag ettermiddag kom nyheten som de fleste ventet på. Aitor Karanka forlot jobben som Nottingham Forest-sjef, noe som betyr at skogvokterne nok en gang må ut på managerjakt. Forest ligger nå på en syvendeplass med fire poeng opp til play-off. Det var ikke bra nok for klubbens kravstore eier, og man kan trygt si at den neste personen som setter seg i managerstolen ikke kommer til å få det lett. Forrige helg tapte Forest 0-2 borte mot Chelsea i FA Cupen, mens de i forrige serierunde klemte til med en sterk 4-2 seier mot serieleder Leeds United hjemme på City Ground. På bortebane har rødtrøyene 3-8-2 denne sesongen, men de har ikke vunnet noen av sine fire siste på fremmed gress. Simon Ireland skal lede laget frem til en ny mann er på plass.     

Forests siste kamper:
Chelsea – Forest 2-0
Forest – Leeds 4-2 (Colback x2, Osborn, Murphy)
Millwall – Forest 1-0
Norwich – Forest 3-3 (Cash x2, Robinson)
Forest – QPR 0-1

Vurdering: Reading har ikke fått noen god start under sin nye manager Jose Gomes. Her møter de et Nottingham Forest-lag som heller ikke har vært så gode i det siste, men som tok en sterk seier i forrige serierunde. Det er vanskelig å si hva man kan forvente når det ene laget har en forholdsvis ny manager, mens det andre laget akkurat har mistet sin. Dette er en kamp man bør styre unna, men dersom jeg måtte valgt et utfall ville det blitt borteseier.

Spill: B (2.15 @ Fansbet)


 

Sheffield United – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene. Gjestene mangler Massimo Luongo som er opptatt med landslagsspill, mens Tomer Hemed og Angel Rangel er skadet.

Sheffield United har skrudd på maskineriet igjen og ser nok en gang ut som et lag som kan være med helt i toppen av tabellen. På sine tre siste ligakamper har de slått Derby County, Blackburn Rovers og Wigan Athletic. I samtlige av disse tre kampene har de scoret tre mål, og nå ligger Yorkshire-klubben på en tredjeplass med bare to poeng opp til direkte opprykk. I FA Cupen forrige helg gjorde manager Chris Wilder store endringer på laget mot Barnet, noe som resulterte i et overraskende 0-1 tap hjemme på Bramall Lane. Siden forrige serierunde har The Blades overrasket mange da de hentet Gary Madine på lån fra Cardiff City. Samme Madine som tidligere har snakket stygt om Billy Sharp, og som samtidig har sonet fengselsstraff etter blant annet å ha slått ned en Sheffield United-supporter. Man kan trygt si at Madine må nok gjøre litt ekstra for å få supporterne på sin side i Sheffield United-drakten. Hjemme på Bramall Lane har The Blades 7-3-3 denne sesongen.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Barnet 0-1
Wigan – Sheff Utd 0-3 (McG0ldrick, Sharp, Duffy)
Sheff Utd – Blackburn 3-0 (Sharp x2, McGoldrick)
Sheff Utd – Derby 3-1 (McGoldrick, Clarke, Sharp)
Ipswich – Sheff Utd 1-1 (Sharp)

Med unntak av de fire første serierundene har Queens Park Rangers vært meget bra denne sesongen. For meg er de en av de store positive overraskelsene, og nå ligger de på en niendeplass med fire poeng opp til play-off. Dersom sesongen hadde startet etter de fire første serierundene ville London-klubben bare hatt to poeng opp til direkte opprykk. Forrige runde tok QPR et sterkt poeng borte mot Aston Villa, mens de i FA Cupen forrige helg slo ut serieleder Leeds United. QPR har nå fem kamper på rad uten tap, mens de på bortebane har 4-4-5 denne sesongen. Bare én av QPRs seks siste bortekamper har endt med seier. 

QPRs siste kamper:
QPR – Leeds 2-1 (Oteh, Bidwell)
Aston Villa – QPR 2-2 (Freeman, Eze)
QPR – Reading 0-0
QPR – Ipswich 3-0 (Wells, Lynch, Wszolek)
Forest – QPR 0-1 (Leistner)

Vurdering: Sheffield United seiler frem som en meget tøff utfordrer i kampen om direkte opprykk. De ser ut som en velsmurt maskin som fungerer som den skal. Selv om resultatene ikke alltid har vært de beste i tiden før jul, var likevel prestasjonene som regel alltid imponerende. Her møter de et sterkt QPR-lag som sjeldent taper kamper, men akkurat denne kampen tror jeg de må reise hjem uten poeng fra. Jeg markerer for hjemmeseier.

Tips: H (1.62 @ Fansbet)


 

West Bromwich Albion – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har mistet viktige Harvey Barnes som har returnert til Leicester City. I tillegg er Jake Livermore suspendert. Hos gjestene er Grant Hanley suspendert, mens Marco Stiepermann er ute. Timm Klose er usikker hos bortelaget.

Etter ni kamper på rad uten tap, måtte West Bromwich Albion til slutt forlate banen uten poeng da de besøkte Blackburn Rovers i forrige serierunde. Nå gjelder det for The Baggies å slå tilbake så fort som mulig dersom de skal henge med lagene helt i toppen av tabellen. Til tross for den gode formen over lengre tid, ligger West Brom likevel tre poeng bak direkte opprykksplass. Forrige helg ble Wigan Athletic slått 1-0 hjemme på The Hawthorns i FA Cupen. I serien har West Brom sterke 7-4-2 på eget gress denne sesongen, noe som gjør de til ligaens nest beste hjemmelag.        

West Broms siste kamper:
West Brom – Wigan 1-0 (Sako)
Blackburn – West Brom 2-1 (Rodriguez)
West Brom – Sheff Wed 1-1 (Selvmål)
West Brom – Wigan 2-0 (Rodriguez x2)
Rotherham – West Brom 0-4 (Gayle x2, Barnes)

Norwich City står nå uten seier på noen av deres tre siste kamper i serien, mens det ble 0-1 tap mot Portsmouth i FA Cupen forrige helg. Nå er det store spørsmålet om Norwich er i ferd med å ramle av i toppen, eller om dette bare er typiske feilskjær som alle topplag gjør i ny og ne. Jeg tror mest på sistnevnte, og samtidig skal Norwich være meget fornøyd med at serieleder Leeds United også har gått på et par smeller i det siste. Det gjør at The Canaries fortsatt bare har to poeng opp til tabelltopp, men bak Norwich følger Sheffield United bare to poeng bak. Ingen lag i Championship har vært bedre enn Norwich på bortebane denne sesongen. 6-6-1 er status etter 13 bortekamper, hvor det ene tapet kom mot Sheffield United tilbake i august. 

Norwichs siste kamper:
Norwich – Portsmouth 0-1

Brentford – Norwich 1-1 (Klose)
Norwich – Derby 3-4 (Pukki x2, Godfrey)
Norwich – Forest 3-3 (Hernandez x2, Vrancic)
Blackburn – Norwich 0-1 (Pukki)

Vurdering: Herlig toppoppgjør. West Brom har vist bra form over lengre tid, men tapte sist. Her møter de et Norwich-lag som har hatt et par skuffende kamper på rad, men samtidig har motstanden vært tøff. På bortebane er Norwich meget gode, og jeg tror de kan gi West Brom en del problemer her. I mine øyne er dette et helt åpent oppgjør som kan vippe begge veier, men magefølelsen taler for gjestene. Oddsen på Norwich er samtidig klart høyere enn på West Brom, noe som gjør at jeg markerer for borteseier her. Det lureste er nok likevel å holde seg unna spill.

Tips: B (3.25 @ Fansbet)


 

Wigan Athletic – Aston Villa
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene melder ikke om nye skader, men mangler fortsatt viktige Nick Powell. Den nye leiesoldaten Anthony Pilkington ventes å gå rett inn på laget hos Wigan. Gjestene er fortsatt uten Jack Grealish og Axel Tuanzebe.

Det ble tap i FA Cupen mot West Bromwich Albion forrige helg, og i den foregående kampen tapte Wigan Athletic 0-3 hjemme mot Sheffield United i serien. Formen er elendig for The Latics, og de har nå klart å blande seg inn i det som kan bli en tung bunnstrid. The Latics har bare scoret i én av sine syv siste kamper, og i tre av sine fire siste ligakamper har de tapt med mer enn ett mål. Hjemme på DW Stadium var de meget sterke tidligere i høst, men nå har de tre strake tap på eget gress. Torsdag ble Anthony Pilkington hentet på lån fra Cardiff City, og kanskje kan han være nøkkelen når Wigan skal forsøke å gjøre noe med den fæle formen.  

Wigans siste kamper:
West Brom – Wigan 1-0
Wigan – Sheff Utd 0-3
Swansea – Wigan 2-2 (Garner x2)
West Brom – Wigan 2-0
Wigan – Birmingham 0-3

Tammy Abraham ser nå ut til å bli værende hos Aston Villa. Det er den nyheten alle Villa-supportere har ventet på, og det er samtidig en avgjørelse som får meg til å tro at Villa kan stikke av med en av play-off plassene ved sesongslutt. Birmingham-klubben er nemlig et helt annet lag når Abraham og Jack Grealish er på banen, sammenlignet med når de to mangler. Formen til Villa har derimot ikke vært den beste i det siste, og forrige helg tapte de hele 0-3 hjemme mot Swansea City i FA Cupen. I serien har de bare vunnet én av sine seks siste kamper, men det må legges til at fire av disse seks kampene har endt uavgjort. Nå ligger Villa på en 10. plass med fem poeng opp til play-off, mens de på bortebane har 4-5-4 denne sesongen. På de fem siste bortekampene har de sterke 3-2-0.   

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Swansea 0-3
Aston Villa – QPR 2-2 (Abraham x2)
Preston – Aston Villa 1-1 (Abraham)
Swansea – Aston Villa 0-1 (Hourihane)
Aston Villa – Leeds 2-3 (Hourihane, Abraham)

Vurdering: Wigan er i dårlig form, mens Aston Villa sjeldent taper. Man skal ikke undervurdere Wigan på DW Stadium, men her tror jeg gjestene vinner. Villas prestasjoner på bortebane har vært bra i det siste, og jeg tror de vil få et løft av at Abraham nå blir værende.

Spill:  B (2.30 @ Fansbet)


 

Millwall – Blackburn Rovers
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler målvakt Ben Amos som er skadet. Hos gjestene er Ryan Nyambe og Charlie Mulgrew usikre, mens Richie Smallwood er suspendert.

Skal vi få en reprise av forrige sesong fra Wigan Athletic? Da startet de også litt trøblete i første halvdel av sesongen, før de var helt fantastiske utover våren. Forrige sesong vant de ikke på bortebane i første halvdel av sesongen, før det endelig løsnet i januar. Forrige serierunde tok Millwall sin første borteseier for sesongen, og nå har løvene fire strake seiere. Tre av seierne har vært i ligaen, mens formlaget Hull City ble slått i FA Cupen forrige helg. Enkelte Millwall-supportere drømmer nok om en reprise av formen fra i fjor vår, men det spørs om det kommer til å skje. Nå ligger Millwall på en 19. plass med 28 poeng, og fokuset for øyeblikket er selvsagt på å komme seg unna bunnstriden. Hjemme på The Den har Millwall brukbare 6-4-3 denne sesongen, hvor Reading og Nottingham Forest har blitt slått i de to siste hjemmekampene i serien.   

Millwalls siste kamper:
Millwall – Hull 2-1 (Ferguson x2)
Ipswich – Millwall 2-3 (Elliott, Ferguson, Cooper)
Millwall – Forest 1-0 (Tunnicliffe)
Millwall – Reading 1-0 (Wallace)
Stoke – Millwall 1-0

Blackburn Rovers fikk en utakknemlig oppgave denne julen. De skulle spille mot samtlige av de fire øverste lagene på tabellen, med bortekamper mot både Leeds United og Sheffield United i romjulen. Det resulterte til slutt i bare tre poeng da West Bromwich Albion ble slått i forrige runde, men det kunne fort vært annerledes. Mot Norwich City tapte de 0-1 etter et sent baklengsmål. Mot Leeds United tok Rovers ledelsen på overtid, før de på utrolig vis slapp inn to mål og tapte like etterpå. Mot Sheffield United hadde Rovers én mann mer på banen og var laget som hadde kontrollen på stillingen 0-0 og 20 minutter igjen å spille. Da fikk Richie Smallwood et klønete rødt kort som førte til at Rovers kollapset fullstendig de neste ti minuttene og tapte 0-3. Nå på nyåret har oppturene kommet med seier mot West Brom og uavgjort borte mot Newcastle United i FA Cupen. På bortebane har Lancashire-klubben 3-4-6 denne sesongen, og de har ikke vunnet en bortekamp siden starten av oktober.  

Blackburns siste kamper:
Newcastle – Blackburn 1-1 (Dack)
Blackburn – West Brom 2-1 (Mulgrew, Dack)
Sheff Utd – Blackburn 3-0
Leeds – Blackburn 3-2 (Mulgrew x2)
Blackburn – Norwich 0-1

Vurdering: Millwall ser endelig ut til å være i gang igjen. Fire seiere på rad er ingen tilfeldighet, og på The Den har de vært gode over lengre tid. Her får de besøk av et Blackburn Rovers-lag som sliter på bortebane. Dette blir nok et jevnt oppgjør som jeg ikke anbefaler å sette penger på, men med tanke på hjemmefordel og form synes jeg hjemmeseier er det beste tipset her.

Tips: H (2.10 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply