Skrevet av: Eirik Aase

 

Leeds United – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Pablo Hernandez og Liam Cooper er usikre hos vertene, mens Patrick Bamford, Gaetano Berardi, Barry Douglas og Izzy Brown er ute med skader. I tillegg er Kalvin Phillips suspendert hos Leeds. Hos gjestene er Scott Malone og viktige Harry Wilson usikre.

Etter to utrolige snuoperasjoner mot Aston Villa og Blackburn Rovers stod Leeds United med syv strake seiere i ligaen. Etterpå har Yorkshire-klubben gått på tre strake tap, hvor to av nederlagene har kommet i ligaen. Leeds troner likevel øverst på tabellen med fire poeng ned til tredjeplassen som ikke gir direkte opprykk. Forrige helg tok Leeds turen til London for å møte Queens Park Rangers i FA Cupen, men der ble det ikke avansement. Marcelo Bielsa valgte å gjøre noen endringer på laget til den kampen, og så er det heller ikke FA Cupen som bør være hovedfokuset til Leeds denne våren. Hjemme på Elland Road har Leeds 8-3-2 denne sesongen, og det gjør at de for øyeblikket er ligaens beste hjemmelag. 

Leeds siste kamper:
QPR – Leeds 2-1 (Halme)
Forest – Leeds 4-2 (Clarke, Alioski)
Leeds – Hull 0-2
Leeds – Blackburn 3-2 (Roofe x2, Selvmål)
Aston Villa – Leeds 2-3 (Roofe, Jansson, Clarke)

Derby County viste styrke da de kom tilbake etter å ha ligget under 0-2 hjemme mot Premier League-klubben Southampton forrige helg. I serien har det ikke blitt alt for mye å juble for den siste tiden, og på de fem siste ligakampene har de bare vunnet én gang. Harry Wilsons venstrefot er fortsatt livsfarlig for alle målvakter, noe man fikk se da The Rams spilte uavgjort 1-1 mot Middlesbrough forrige serierunde. Nå sitter Derby på en sjetteplass med 43 poeng og har åtte poeng opp til fredagens motstander. På bortebane har hvittrøyene 6-2-5 denne sesongen. 

Derbys siste kamper:
Derby – Southampton 2-2 (Marriott, Lawrence)
Derby – Boro 1-1 (Wilson)
Norwich – Derby 3-4 (Tomori, Marriott, Mount, Jozefzoon)
Sheff Utd – Derby 3-1 (Wilson)
Derby – Bristol City 1-1 (Waghorn)

Vurdering: Derby County hadde store problemer hjemme mot Leeds United tidligere denne sesongen. Her møter de et Leeds-lag som vil være svært ivrige på å slå hardt tilbake etter tre strake tap. Derby har nok kvalitet i laget til å gi Leeds trøbbel på Elland Road, men her tror jeg vertene får seg en opptur igjen. Derfor markerer jeg for hjemmeseier.

Tips: H (1.76 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply