Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper

Fredag:
20.45: Norwich City – Birmingham City (Viasport 2)

Lørdag:
16.00: Middlesbrough – Millwall (Viasport 2)
18.30: Swansea City – Sheffield United (Viasport 2)

Mandag:
21.00: Bolton Wanderers – West Bromwich Albion (Viasport 2)

Rundens langskudd:

 


FREDAG:

Norwich City – Birmingham City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Alexander Tettey og Timm Klose. Gjestene er uten Omar Bogle.

Gjennom hele høstsesongen imponerte Norwich City stort. Gultrøyene spiller vakker fotball og ser ut til å ha et fantastisk miljø innad i laget. Denne viljen til å jobbe litt ekstra for hverandre har resultert i svært mange sene seiersmål og snuoperasjoner. Den siste tiden har det derimot stoppet litt opp for Norfolk-klubben. Etter uavgjort borte mot opprykksrival West Bromwich Albion forrige runde, har Norwich nå fem kamper på rad uten seier i alle turneringer. Denne dårlige formen har ført til at de nå har falt ned fra direkte opprykksplass og har fire poeng opp til tabelltopp. Hjemme på Carrow Road har de 8-1-4 denne sesongen.  

Norwichs siste kamper:
West Brom – Norwich 1-1 (Rhodes)

Norwich – Portsmouth 0-1
Brentford – Norwich 1-1 (Klose)
Norwich – Derby 3-4 (Pukki x2, Godfrey)
Norwich – Forest 3-3 (Hernandez x2, Vrancic)

Birmingham City hadde bare tapt én hjemmekamp denne sesongen før møtet med Middlesbrough forrige runde. Dessverre for blåtrøyene ble det ingen hyggelig affære mot gjestene for Nordøst-England. Birmingham-sjef Garry Monk måtte se laget sitt gå på et andre tap for sesongen mot gamleklubben. Birmingham har nå fire kamper på rad uten seier i alle turneringer, men med marginene på riktig side kunne situasjonen vært helt annerledes. Birmingham sitter nå på en åttendeplass med fire poeng opp til play-off. På bortebane har blåtrøyene 4-5-4 denne sesongen, hvor ingen av deres fire siste på fremmed gress i ligaen har endt med tap. 

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Boro 1-2 (Adams)
West Ham – Birmingham 2-0
Sheff Wed – Birmingham 1-1 (Adams)
Birmingham – Brentford 0-0
Birmingham – Stoke 2-0 (Maghoma, Bogle)

Vurdering: Norwich City med svak form i det siste, men også Birmingham City har slitt med å vinne de siste ukene. Dette tror jeg kan bli en meget artig fotballkamp mellom to sterke lag, men her tror jeg det er vertene som sitter igjen med alle poengene til slutt. Jeg markerer for hjemmeseier.

Tips: H (1.80 @ Fansbet)

 


LØRDAG:

Middlesbrough – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler fortsatt Aden Flint og Ryan Shotton. Gjestene må klare seg uten Tom Elliott og Ben Amos.

Det lugget en del for Middlesbrough i januar, og spesielt angrepsspillet var meget skuffende. De siste rundene har dette bedret seg noen hakk, noe som har resultert i at Boro nå har fire kamper på rad uten tap. I FA Cupen banket de inn hele fem mål mot Peterborough United, mens de forrige runde tok en råsterk 2-1 seier borte mot et hjemmesterkt Birmingham City. Boro ser nå ut til å være litt på gang igjen etter en dårlig periode, og nå innehar de en femteplass med fire poeng opp til direkte opprykksplass. Hjemme på Riverside Stadium startet de sesongen fantastisk, men nå har de bare vunnet to av sine ni siste på eget gress.  

Boros siste kamper:
Birmingham – Boro 1-2 (Assombalonga, Wing)
Boro – Peterborough 5-0 (Assombalonga x2, Wing, Friend, Fletcher)
Derby – Boro 1-1 (Hugill)
Boro – Ipswich 2-0 (Tavernier, Hugill)
Boro – Sheff Wed 0-1

Millwall hadde en meget bra periode i det hektiske juleprogrammet, noe som førte til at de startet det nye året i bra form. I forkant av forrige runde stod de med fire strake seiere, deriblant et avansement i FA Cupen etter å ha møtt formlaget Hull City. Forrige helg sa det derimot stopp for seiersrekken til Millwall da de tapte 0-2 hjemme mot Blackburn Rovers. Den kampen var fryktelig svak og kjedelig frem til det gjenstod fem minutter, og da banket gjestene inn to raske mål på sine to første sjanser i kampen. Etter tapet sist har Millwall nå fem poeng ned til nedrykksplass, mens de på bortebane bare har vunnet én kamp denne sesongen. Den seieren kom faktisk i forrige bortekamp da de spilte mot Ipswich Town.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Blackburn 0-2
Millwall – Hull 2-1 (Ferguson x2)
Ipswich – Millwall 2-3 (Elliott, Ferguson, Cooper)
Millwall – Forest 1-0 (Tunnicliffe)
Millwall – Reading 1-0 (Wallace)

Vurdering: Middlesbrough med bedre takter i det siste, men har slitt litt på hjemmebane over lengre tid nå. Her møter de et Millwall-lag som vant borte sist, men som ellers har vært håpløse på fremmed gress. Dette blir ikke lett for vertene, men likevel synes jeg hjemmeseier er det beste tipset her.

Tips: H (1.90 @ Fansbet)


 

Aston Villa – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler fortsatt Jack Grealish, mens gjestene må klare seg uten Jackson Irvine.

Etter 0-3 tap først mot Swansea City i FA Cupen og deretter mot Wigan Athletic i serien, kunne Aston Villa-manager Dean Smith fortelle media at han aldri har vært lenger nede i sin managerkarriere enn han er akkurat nå. På Villas åtte siste kamper i alle turneringer har de bare vunnet én kamp, og det går forståelig nok innpå Smith som selv er Villa-supporter. Den dårlige formen gjør at Villa kan se langt etter direkte opprykksplass, men til play-off skiller det fortsatt ikke mer enn fem poeng. Hjemme på Villa Park har Villa 5-6-2 denne sesongen, men de har ikke vunnet noen av sine fem siste på eget gress dersom man tar med cupkampen mot Swansea.  

Aston Villas siste kamper:
Wigan – Aston Villa 3-0
Aston Villa – Swansea 0-3
Aston Villa – QPR 2-2 (Abraham x2)
Preston – Aston Villa 1-1 (Abraham)
Swansea – Aston Villa 0-1 (Hourihane)

Hull City er i strålende form. Tigrene valset over Sheffield Wednesday på KCOM Stadium forrige helg og er nå oppe i seks strake seiere i serien. Formen er helt spinnvill, men det er på ingen måter bare flyt som gjør at de nå vinner kamper på denne imponerende måten. De ser nemlig meget bra ut også, og nettopp det får meg til å tro at dette faktisk kan bli en meget spennende vår for Hull-fansen. Den flotte formen gjør at Hull nå er oppe på en 10. plass med 39 poeng, og nå har de bare fire poeng opp til play-off. På bortebane har Nigel Adkins og hans spillere 5-3-5 denne sesongen, og ingen av deres seks siste bortekamper i serien har endt med tap.

Hulls siste kamper:
Hull – Sheff Wed 3-0 (Bowen x2, Campbell)
Millwall – Hull 2-1 (Toral)
Hull – Bolton 6-0 (Grosicki x2, Bowen, Martin, Dicko, Evandro)
Leeds – Hull 0-2 (Bowen x2)
Preston – Hull 1-2 (Irvine x2)

Vurdering: Aston Villa i svak form, mens Hull City er ligaens store formlag. Vertene er likevel favoritter, men jeg ville ikke satt penger på hjemmeseier her. Jeg har stor tro på at gjestene kan få med seg poeng hjem fra Villa Park, men nøyer meg med å markere for uavgjort.

Tips: U (3.55 @ Fansbet)


 

Blackburn Rovers – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det nye året har startet på en god måte for Blackburn Rovers. Først ble West Bromwich Albion slått hjemme på Ewood Park i serien, før de nesten slo ut Newcastle United i FA Cupen på St James` Park. Et sent utligningsmål for Newcastle førte til at lagene måtte spille omkamp, og den omkampen ble spilt tidligere denne uken. Rovers hadde bare én kampklar midtstopper i troppen til omkampen, og ble derfor nødt til å spille et system som de ikke er komfortable med. Dette førte til at de havnet under 0-2 i første omgang, men Lancashire-klubben kom tilbake og sikret ekstraomganger. I forlengelsen tapte Rovers 2-4, og de ekstra minuttene spilletid kan nok føre til en del slitne føtter hos hjemmelaget på lørdag. Forrige helg vant Rovers 2-0 borte mot Millwall i en meget svak fotballkamp. Hjemme på Ewood Park har Rovers vært vanskelige å slå de siste årene. Denne sesongen har de 5-6-2 på eget gress.    

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Newcastle 2-4 (Armstrong, Lenihan)
Millwall – Blackburn 0-2 (Armstrong, Nuttall)
Newcastle – Blackburn 1-1 (Dack)
Blackburn – West Brom 2-1 (Mulgrew, Dack)
Sheff Utd – Blackburn 3-0

Etter ydmykende tap mot både Millwall og Accrington Stanley i de to foregående kampene, kunne man godt forstå at hjemmepublikummet på Portman Road var ekstra fornøyde da blåtrøyene vant mot Rotherham United forrige helg. Nysigneringen Will Keane scoret kampens eneste mål, og nå skiller det syv poeng opp til trygg plass. Den luken er fortsatt stor, men samtidig er det ikke mange seierne som skal til før man har kontakt med lagene over streken. Før seieren mot Rotherham hadde Ipswich fire strake tap i alle turneringer, men nå håper Paul Lambert & Co at de skal sikre seg strake seiere for første gang denne sesongen. På bortebane har Suffolk-klubben 1-2-10. På de syv siste bortekampene har de bare tatt ett poeng. 

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Rotherham 1-0 (Keane)
Accrington – Ipswich 1-0
Ipswich – Millwall 2-3 (Jackson, Lankester)
Boro – Ipswich 2-0
QPR – Ipswich 3-0

Vurdering: Vertene taper sjeldent hjemme og har vunnet sine to siste i serien. I midtuken spilte de en lang og tøff kamp mot Newcastle United som nok sitter litt i kroppen hos flere av spillerne. Vertene har samtidig slitt litt med sykdom og skader den siste tiden. Ipswich har fortsatt en lang vei å gå før de nærmer seg trygg plass, men seieren sist har gitt litt håp for Ipswich-fansen. Jeg tror gjestene kan frustrere Blackburn her, og jeg blir ikke overrasket dersom dette ender uavgjort. Akkurat slik det gjorde da lagene møttes på Portman Road i serieåpningen.

Tips: U (3.40 @ Fansbet)


 

Derby County – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene kan måtte gjøre en del endringer på laget etter cupkampen tidligere denne uken. Hos gjestene er Paul McShane, John O`Shea, Yakou Meite og Callum Harriott mest sannsynlig ute.

Frank Lampard var en skuffet mann etter Derby Countys 0-2 tap borte mot Leeds United forrige runde. Både var han skuffet fordi laget hans var fryktelig svake i den kampen, men også fordi Leeds hadde sendt en “spion” til Derbys treningsfelt i forkant av kampen. Lampard fortalte media grundig hva han syntes om den saken, noe som førte til at Leeds United-sjef Marcelo Bielsa denne uken la frem hele klubbens analyse av Derby til britisk presse. Nå vet med andre ord alle det som trengs å vite om Derbys spillestil og spillere, og det tviler jeg på at Lampard satte stor pris på. I midtuken fikk han seg likevel en opptur da Derby tok seg videre til neste runde i FA Cupen etter omkamp og straffesparkkonkurranse borte mot Southampton. Nå ligger Derby på en sjetteplass på tabellen med 43 poeng, og like bak følger en enorm gjeng med lag som ønsker å kapre en play-off plass. På hjemmebane har hvittrøyene 6-5-2 denne sesongen, men samtlige tre siste hjemme har endt uavgjort i serien.

Derbys siste kamper:
Southampton – Derby 2-2 (Wilson, Waghorn)
Leeds – Derby 2-0
Derby – Southampton 2-2 (Marriott, Lawrence)
Derby – Boro 1-1 (Wilson)
Norwich – Derby 3-4 (Tomori, Marriott, Mount, Jozefzoon)

Readings nye manager Jose Gomes fikk ingen god start på sin nye jobb i Berkshire. På de fire første kampene under hans ledelse tapte Reading tre ganger, mens én endte uavgjort. Derfor var nok portugiseren ekstra lettet da Reading klemte til med en sterk og viktig seier hjemme mot Nottingham Forest sist. John Swift scoret endelig sitt første seriemål for sesongen, og Forest fikk samtidig to spillere utvist. Nå blir det interessant å se om Reading kan bygge videre på seieren sist. The Royals ligger fortsatt på nedrykksplass, men har nå bare to poeng opp til trygg plass. På bortebane har de ikke vunnet noen av sine ti siste kamper i alle turneringer. 

Readings siste kamper:
Reading – Forest 2-0 (Selvmål, Swift)
Man Utd – Reading 2-0
Reading – Swansea 1-4 (Harriott)
QPR – Reading 0-0
Millwall – Reading 1-0

Vurdering: Derby måtte ut i ekstraomganger onsdag kveld, noe som gjør at de kanskje kan ha en del slitne føtter her. Formen til Derby har ikke vært den beste i det siste, men samtidig har de mye kvalitet innad i laget som bør kunne gi laget en god mulighet til å sikre seieren her. Det er fortsatt litt vanskelig å vite hva man kan forvente av gjestene under sin nye manager, men seieren forrige runde var sterk. Gjestene kan nok fort overraske her, men jeg har likevel størst tro på at hjemmelaget tar tre poeng.

Spill: H (1.68 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Store problemer bakover for vertene. Danny Fox og Tendayi Darikwa er suspenderte, mens Michael Hefele er ute. I tillegg er Michael Dawson og Tobias Figueiredo usikre. Gjestene mangler Eros Pisano.

Den siste uken var tøff for Nottingham Forest-fansen da Aitor Karanka først forlot klubben, før de like etterpå måtte se laget sitt tape 0-2 borte mot bunnlaget Reading. I den kampen presterte rødtrøyene å få to spillere utvist, og tapet gjør at de nå har fire poeng opp til play-off. Den luken er dog ikke skremmende stor, og siden forrige runde har klubben ansatt en ny manager. Den manageren er ingen hvem som helst, og han er nok nøyaktig den riktige typen til å få dette Forest-laget til å tro på seg selv utover våren. Martin O`Neill spilte over ti år i klubben da Forest hadde sin storhetstid, og opplevde blant annet å vinne serievinnercupen to ganger under den perioden. Nå har han returnert til City Ground som manager, og han kommer selvsagt til å få en fantastisk velkomst. Hjemme på City Ground har Forest 6-4-3 denne sesongen. 

Forests siste kamper:
Reading – Forest 2-0
Chelsea – Forest 2-0
Forest – Leeds 4-2 (Colback x2, Osborn, Murphy)
Millwall – Forest 1-0
Norwich – Forest 3-3 (Cash x2, Robinson)

Bristol City er et av Championships klare formlag for øyeblikket. Det er ikke alltid de ser like imponerende ut på banen, men resultatene har vært sterke over lengre tid. Etter å ha snudd 0-1 til 2-1 hjemme mot Bolton Wanderers forrige runde, har rødtrøyene nå ni kamper på rad uten tap i serien. I tillegg har de nylig slått ut Huddersfield Town i FA Cupen. Nå skiller det bare to poeng opp til play-off for The Robins, men samtidig er jeg usikker på hvor lenge denne gode formen skal vare. I motsetning til Hull City som virkelig spiller flott fotball og dominerer i flere kamper, synes jeg Bristol City har vært litt heldige i enkelte kamper. På bortebane har Bristol City 6-3-4, og på de fire siste bortekampene har de tatt ti poeng av tolv mulige.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Bolton 2-1 (Palmer, Taylor)
Bristol City – Huddersfield 1-0 (Brownhill)
Stoke – Bristol City 0-2 (Diedhiou, O`Dowda)
Bristol City – Rotherham 1-0 (Webster)
Bristol City – Brentford 1-1 (Pisano)

Vurdering: Bristol City er et av ligaens store formlag. De kommer til City Ground fulle av selvtillit, men her tror jeg ikke de får det enkelt. Det blir ofte diskutert om “ny manager-effekt” bare er en myte, men det får så være. Jeg tror i hvert fall at dette Forest-laget kommer til å få et enormt løft til helgens kamp nå som Martin O`Neill er på plass. Publikum kommer til å være med, og spillermaterialet er det ingenting i veien med. Jeg anbefaler ikke å tippe mot et formlag som Bristol City, men dersom jeg måtte valgt et utfall ville det blitt hjemmeseier. 

Spill: H (2.45 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Angel Rangel, Tomer Hemed og Geoff Cameron er ute hos vertene. Gjestene har fortsatt en lang skadeliste, mens Joshua Earl er suspendert.

Queens Park Rangers tapte 0-1 borte mot Sheffield United, men de trenger ikke henge med hodet av den grunn. Sheffield United er i kjempeform og er et av ligaens aller beste lag. QPR kan derimot være stolte av det de har fått til så langt denne sesongen. Etter 27 serierunder sitter de på en 11. plass med fire poeng opp til play-off. At det skulle snakkes om play-off på Loftus Road så langt ut i sesongen hadde aldri jeg trodd før sesongstart, og det sier litt om hvilken fantastisk jobb Steve McClaren har gjort med dette QPR-laget. Før tapet mot Sheffield United hadde QPR seks kamper på rad uten tap i alle turneringer, og på hjemmebane har de 7-2-4 denne sesongen.

QPRs siste kamper:
Sheff Utd – QPR 1-0
QPR – Leeds 2-1 (Oteh, Bidwell)
Aston Villa – QPR 2-2 (Freeman, Eze)
QPR – Reading 0-0
QPR – Ipswich 3-0 (Wells, Lynch, Wszolek)

Preston North End er i trøbbel igjen. De startet sesongen fryktelig, men hevet seg betraktelig utover høsten. Nå er de nede i dalen igjen med seks kamper på rad uten seier i alle turneringer. Forrige helg ble det bare uavgjort hjemme mot Swansea City, mens de tapte hjemme mot League One-laget Doncaster Rovers i den foregående kampen. Denne elendige formen har knust alle drømmer om play-off, og nå skiller det syv poeng ned til nedrykk. På bortebane har Preston 2-3-8 denne sesongen. The Lilywhites har slitt enormt med skader hele sesongen, men tidligere denne måneden fikk de hentet inn flere nye spillere som kan være med å bidra utover våren.   

Prestons siste kamper:
Preston – Swansea 1-1 (Johnson)
Preston – Doncaster 1-3 (Hughes)
Rotherham – Preston 2-1 (Nmecha)
Preston – Villa 1-1 (Selvmål)
Preston – Hull 1-2 (Browne)

Vurdering: QPR med tap sist, men formen har vært bra før den kampen. Hjemme er de solide og gir ikke bort mye gratis. Her møter de et Preston-lag som er i meget svak form, og de har som vanlig en lang skadeliste. Her tror jeg vertene har en god mulighet til å vinne. Jeg markerer for hjemmeseier.

Spill: H (2.20 @ Fansbet)

 


 

Rotherham United – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Selv ikke mot tabelljumbo Ipswich Town klarte Rotherham United gjøre noe med bortebane-forbannelsen. Rotherham ga Ipswich mye å jobbe med, men endte til slutt opp med å tape 0-1. The Millers er derfor oppe i 39 bortekamper på rad i Championship uten seier. Hjemme på New York Stadium går det derimot bedre. Forrige hjemmekamp endte med 2-1 seier mot Preston North End, og totalt har de 5-6-2 på eget gress. Det må dog nevnes at bare to av de ni siste hjemme har endt med seier. Formen har ikke vært den beste for Rotherham over lengre tid, og bare én gang har de vunnet på de ti siste kampene i serien. Denne dårlige formen har ført til at de nå bare har to poeng til feil side av streken.

Rotherhams siste kamper:
Ipswich – Rotherham 1-0
Man City – Rotherham 7-0
Rotherham – Preston 2-1 (Vaulks, Smith)
Bristol City – Rotherham 1-0
Bolton – Rotherham 2-1 (Vaulks)

Er det i ferd med å løsne for Brentford? Forrige runde fikk man se et Brentford-lag som spilte den typen angrepsfotball som de aller fleste ble glad i da Dean Smith var manager i klubben. Stoke City hang ikke med mot hissige bier, og til slutt vant Brentford 3-1. Nå har London-klubben seks kamper på rad uten tap i alle turneringer, og de er nå oppe på 17. plass med 31 poeng. Veien til play-off er lang, men ned til nedrykk har de fått en etterlengtet pusterom. Det store problemet for Brentford har vært deres elendige borteform. Etter 13 bortekamper har de fortsatt ikke vunnet en eneste gang denne sesongen. Syv ganger har de spilt uavgjort, og seks ganger har de tapt.      

Brentfords siste kamper:
Brentford – Stoke 3-1 (Benrahma, Henry, Selvmål)
Brentford – Oxford 1-0 (Maupay)
Brentford – Norwich 1-1 (Jeanvier)
Birmingham – Brentford 0-0
Bristol City – Brentford 1-1 (Maupay)

Vurdering: Et bra hjemmelag mot et dårlig bortelag. Et hjemmelag i dårlig form mot et bortelag som er i ferd med å få ting til å klaffe igjen. Begge lagene spiller mye uavgjort, og jeg blir ikke overrasket dersom denne kampen også ender med poengdeling. Dersom jeg måtte valgt mellom disse to lagene ville jeg nok gått for borteseier, men her synes jeg uavgjort er det beste tipset. 

Spill: U (3.50 @ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Vikarierende manager Lee Bullen gjorde en fantastisk jobb da han ledet uglene etter at Jos Luhukay fikk sparken. Sheffield Wednesday vant to ganger og spilte uavgjort to ganger under hans ledelse, men forrige runde var det ikke Bullen som trakk i trådene. Steve Bruce har blitt ansatt som ny manager, men starter ikke i jobben før februar. Derfor er det hans assistenter Stephen Clemence og Steve Agnew som trekker i trådene for øyeblikket. De måtte skuffet innse at Wednesday var et par hakk svakere enn Hull City forrige runde da uglene tapte 0-3. Nå ligger Wednesday på en 16. plass med 32 poeng, og dersom de ikke får til noe bra på banen de neste ukene, kan det fort bli en kjedelig sesongavslutning uten noe å spille for. I midtuken møtte Wednesday Luton Town i en omkamp i FA Cupen, og der ble det seier og avansement til neste runde. Hjemme på Hillsborough har Wednesday svake 4-6-3, men samtidig har de ikke tapt noen av sine fire siste på eget gress i serien.

Sheff Weds siste kamper:
Luton – Sheff Wed 0-1 (Nuhiu)
Hull – Sheff Wed 3-0
Sheff Wed – Luton 0-0
Sheff Wed – Birmingham 1-1 (Fletcher)
West Brom – Sheff Wed 1-1 (Nuhiu)

Wigan Athletic-sjef Paul Cook var et eneste stort smil etter en utrolig 3-0 seier hjemme mot Aston Villa forrige runde. Wigan hadde åtte kamper på rad uten seier i alle turneringer før møtet med Birmingham-klubben, og derfor var det lett å forstå hvorfor Cook var så glad. Seieren førte til at Wigan nå er oppe på en 19. plass med 29 poeng. Ned til nedrykksplass skiller det for øyeblikket seks poeng for The Latics. På bortebane har de skuffet stort denne sesongen. Etter 13 kamper på fremmed gress står de med bare én seier. De har ikke vunnet noen av sine elleve siste bortekamper i serien, og åtte av deres ti siste bortekamper har endt med tap. 

Wigans siste kamper:
Wigan – Aston Villa 3-0 (Roberts, Jacobs, Garner)
West Brom – Wigan 1-0
Wigan – Sheff Utd 0-3
Swansea – Wigan 2-2 (Garner x2)
West Brom – Wigan 2-0

Vurdering: Sheffield Wednesday med lei smell sist, mens Wigan Athletic fikk tilbake selvtilliten da de valset over Aston Villa. Sheffield Wednesday viste mye bra før kampen mot et formsterkt Hull-lag, mens Wigan har vært i dårlig form over lengre tid. Dette er en skummel kamp som er vanskelig å forutse. Dersom jeg måtte valgt et utfall ville det blitt hjemmeseier, og det skyldes først og fremst gjestenes svake bortestatistikk.

Tips: H (2.40 @ Fansbet)


 

Stoke City – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Nathan Jones gjorde en utrolig jobb da han ledet Luton Town fra League Two og opp til toppen av League One de siste sesongene. Nå står han ovenfor en kanskje enda tøffere oppgave når han skal leve opp til de store forventningene på Bet365 Stadium. Waliseren er avhengig av å få fansen og spillerne på sin side tidlig, men de to første kampene under Jones ledelse har ikke akkurat gitt fansen ståpels. Først ble de et par nummer for små borte mot Brentford forrige helg, før de gikk på et ydmykende 2-3 tap hjemme mot Shrewsbury Town tidligere denne uken. Stoke ledet 2-0 da det gjenstod 20 minutter av kampen mot League One-klubben, men klarte på en eller annen måte slippe inn tre mål på ti minutter og tapte dermed 2-3. Nå skal Jones for første gang vise seg frem foran egne supportere, og da kunne han nok ikke drømt om en verre motstander. Hjemme på eget gress har Stoke 6-3-4 denne sesongen.         

Stokes siste kamper:
Stoke – Shrewsbury 2-3 (Campbell x2)
Brentford – Stoke 3-1 (Afobe)
Shrewsbury – Stoke 1-1 (Crouch)
Stoke – Bristol City 0-2
Bolton – Stoke 0-0

Leeds United har vært den store snakkisen i Fotball-England den siste uken. Yorkshire-klubben hadde nemlig sendt ut en mann for å se på treningen til Derby County foran deres møte forrige runde, og den mannen ble tatt av politiet. Etterpå tok Leeds United-sjef Marcelo Bielsa på seg all skyld for det som hadde skjedd, men kunne ikke love at det ikke kom til å skje igjen. Leeds vant kampen mot Derby 2-0 foran et fantastisk hjemmepublikum på Elland Road, og etter et par svake kamper er nå optimismen tilbake på topp hos Leeds-fansen. Onsdag kveld var det en del Leeds-supportere som satte kaffen i halsen da Bielsa kalte inn til pressekonferanse. På grunn av hans historikk fra andre klubber var det noen som fryktet at han skulle si opp, men istedenfor leverte han et utrolig foredrag om analyse til de fremmøtte journalistene. Nå troner Leeds øverst på Championship-tabellen med fire poeng ned til neste lag. På bortebane har de 7-3-3 denne sesongen. Foran denne kampen kunne Bielsa fortelle at Leeds har studert samtlige av Lutons kamper denne sesongen for å være best mulig forberedt på det Stoke prøver å få til under Nathan Jones ledelse. 

Leeds siste kamper:
Leeds – Derby 2-0 (Harrison, Roofe)
QPR – Leeds 2-1 (Halme)
Forest – Leeds 4-2 (Clarke, Alioski)
Leeds – Hull 0-2
Leeds – Blackburn 3-2 (Roofe x2, Selvmål)

Vurdering: Stoke City med to meget skuffende kamper etter at Nathan Jones ble ansatt. Det vil nok ta litt tid før Jones får ting til å stemme, og derfor tror jeg vertene vil få det meget tøft her. Leeds er fulle av selvtillit og kommer til å gjøre det de kan for å gå rett i strupen på et formsvakt Stoke-lag. Her tror jeg det blir borteseier til bra odds.

Tips: B (2.45 @ Fansbet)


 

Swansea City – Sheffield United
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Ingen av lagene har noen nye skader å melde om. Vertene får tilbake Ollie McBurnie.

Swansea City fortsetter uten å tape. Forrige helg ble det uavgjort borte mot Preston North End, noe som gjør at de nå har fire kamper på rad uten tap. Blant de kampene finner vi fantastiske storseiere borte mot Reading og Aston Villa, hvor sistnevnte var en FA Cup-kamp. Nå ligger waliserne på en 13. plass på tabellen med 37 poeng. Avstanden til play-off er på seks poeng, og den luken kan fort tettes dersom man virkelig treffer med formen utover våren. Svanene har ikke overbevist på eget gress denne sesongen. Så langt har de 5-3-5 på hjemmebane, noe som gjør de til ligaens femte svakeste hjemmelag. 

Swanseas siste kamper:
Preston – Swansea 1-1 (Baker-Richardson)
Aston Villa – Swansea 0-3 (Baker-Richardson, Dyer, Fulton)
Reading – Swansea 1-4 (McBurnie x2, Roberts, Van der Hoorn)
Swansea – Wigan 2-2 (McBurnie, Van der Hoorn)
Swansea – Aston Villa 0-1

Sheffield United har endelig fått maskineriet til å fungere igjen. Selv om det ble et pinlig 0-1 tap hjemme mot Barnet i FA Cupen, er stemningen på topp hos Yorkshire-klubben. Forrige helg ble Queens Park Rangers slått 1-0 hjemme på Bramall Lane, noe som gjør at de nå har fire strake seiere i ligaen. Nå har The Blades bare fire poeng opp til serieleder Leeds United, og for øyeblikket ser Sheffield United ut som én av de store favorittene til å rykke opp denne sesongen. De fleste lag sliter fortsatt med å forsvare seg mot Uniteds spillestil, til tross for at Chris Wilder har vært tro til sitt system over lengre tid. På bortebane har Sheffield United 7-2-4 denne sesongen, og de har ikke tapt noen av sine fem siste bortekamper.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – QPR 1-0 (McGoldrick)
Sheff Utd – Barnet 0-1
Wigan – Sheff Utd 0-3 (McG0ldrick, Sharp, Duffy)
Sheff Utd – Blackburn 3-0 (Sharp x2, McGoldrick)
Sheff Utd – Derby 3-1 (McGoldrick, Clarke, Sharp)

Vurdering: Swansea City er kanskje ligaens mest uforutsigbare lag. Det er umulig å vite hva man kan forvente når de går på banen, enten det er på hjemme- eller bortebane. Her møter de et av ligaens beste og sterkest formlag. Alt kan egentlig skje når Swansea er involvert, men jeg tror gjestene har gode forutsetninger for å sikre seieren her. Jeg tror The Blades får revansj fra serieåpningen og sikrer seg tre poeng i denne kampen.

Spill:  B (2.40 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – West Bromwich Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

For et kaos det er hos Bolton Wanderers. Ikke bare på banen hvor svært lite fungerer, men først og fremst utenfor banen. Styreformann Ken Anderson har forståelig nok blitt en meget upopulær mann blant Bolton Wanderers-fansen, og i forkant av denne kampen er det varslet protester fra hjemmefansen rettet mot Anderson. Forrige runde ledet Bolton borte mot Bristol City, men endte til slutt opp med å tape 1-2. Litt typisk for et bunnlag i dårlig form, og nå har Bolton bare én seier på de ti siste kampene. The Trotters er nest sist på tabellen med 22 poeng, og opp til trygg plass skiller det tre poeng. Hjemme på University of Bolton Stadium har vertene 3-3-7 denne sesongen, men det må legges til at bare én av deres fire siste på eget gress har endt med tap.   

Boltons siste kamper:
Bristol City – Bolton 2-1 (Buckley)
Bolton – Walsall 5-2 (Magennis x3, Selvmål, Donaldson)
Hull – Bolton 6-0
Bolton – Stoke 0-0
Bolton – Rotherham 2-1 (Ameobi, O`Neil)

West Bromwich Albion mistet den spilleren som har prestert best denne sesongen da Harvey Barnes ble hentet tilbake til Leicester City forrige uke. Uten Barnes kunne det nesten se ut som om resten av spillerne hevet seg flere hakk da Norwich City var på besøk i forrige serierunde. Ledet an av en fantastisk Mason Holgate ga West Brom sin motstander store problemer, og de må nok ha følt seg litt snytt da det bare ble ett poeng til slutt. West Brom står nå med bare én seier på sine tre siste seriekamper, og har nå tre poeng opp til direkte opprykksplass. På bortebane har de 6-3-4 denne sesongen, og de hadde fire strake borteseiere før tapet mot Blackburn Rovers i forrige kamp på fremmed gress.

West Broms siste kamper:
West Brom – Norwich 1-1 (Gayle)
West Brom – Wigan 1-0 (Sako)
Blackburn – West Brom 2-1 (Rodriguez)
West Brom – Sheff Wed 1-1 (Selvmål)
West Brom – Wigan 2-0 (Rodriguez x2)

Vurdering: Det er ingenting som fungerer for Bolton Wanderers for øyeblikket. Her møter de et av ligaens beste lag, men som har snublet litt i de siste kampene. Jeg tror West Brom løfter seg noen hakk til denne kampen, og da bør de kunne vinne mot et svakt Bolton-lag. Samtidig skal man ikke se bort fra at protestene fra hjemmefansen også kan gi kampen en litt spesiell ramme. Her synes jeg borteseier et det beste tipset.

Tips: B (1.80 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply