Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper

Ingen TV-kamper på norske kanaler, dessverre. Dette grunnet FA Cup. 

Rundens trippel:

 


 

Aston Villa – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen…

Ting går ikke akkurat på skinner for Dean Smith og hans Aston Villa. Forrige helg havnet de under 0-2 hjemme mot Hull City, men til slutt fikk de sikret seg ett poeng. Poengdelingen gjør at Villa nå har fem kamper på rad uten seier i alle turneringer, og det gjør at avstanden til play-off hele tiden øker. Foran helgens runde har Villa syv poeng opp til play-off, samtidig må det nevnes at det er flere lag som ligger rundt Villa på tabellen. Birmingham-klubben trenger en skikkelig kickstart, og da passer det bra at det er tabelljumbo Ipswich Town som kommer på besøk. Hjemme på Villa Park har Villa 5-7-2 denne sesongen. På de fem siste hjemmekampene i serien har de svake 0-4-1. 

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Hull 2-2 (Chester, Abraham)
Wigan – Aston Villa 3-0
Aston Villa – Swansea 0-3
Aston Villa – QPR 2-2 (Abraham x2)
Preston – Aston Villa 1-1 (Abraham)

Manager Paul Lambert valgte å betale for bussreisen til Ipswich Town-supporterne som tok turen til Ewood Park forrige helg. Supporterne var nok fornøyde med den gesten fra manageren, men det som ble levert på banen ga ikke Ipswich-fansen en god følelse. Ipswich slapp til sin motstander alt for enkelt ved flere anledninger, uten at de klarte sette skikkelig press på Blackburn Rovers i motsatt ende av banen. Ipswich har fortsatt syv poeng opp til trygg plass, og den luken bør ikke bli større med det første. På sine åtte siste bortekamper har blåtrøyene bare tatt ett(!) poeng.  

Ipswichs siste kamper:
Blackburn – Ipswich 2-0
Ipswich – Rotherham 1-0 (Keane)
Accrington – Ipswich 1-0
Ipswich – Millwall 2-3 (Jackson, Lankester)
Boro – Ipswich 2-0

Vurdering: Aston Villa har skuffet en del i det siste, men her møter de et lag som har skuffet hele sesongen. Selv om Villa er i dårlig form, bør de være gode nok til å ta tre poeng hjemme mot dette Ipswich Town-laget. Her markerer jeg for hjemmeseier.

Tips: H (1.52 @ Fansbet)

 


 

Blackburn Rovers – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen..

Etter en del stang ut og udyktighet i slutten av desember, har Blackburn Rovers nå fått en fantastisk start på det nye året. De var minutter fra å slå ut Newcastle United i FA Cupen på St James` Park, men måtte til slutt nøye seg med en omkamp som de tapte. Ser man på formen i serien har alt gått på skinner i 2019 for Lancashire-klubben. Etter å ha vunnet 2-0 hjemme mot Ipswich Town forrige helg har de blå og hvite nå tre strake seiere i serien. West Bromwich Albion og Millwall var begge i bra form før de møtte Rovers, men begge lagene måtte forlate banen uten poeng etter å ha møtt Tony Mowbray & Co. Den gode formen har ført Rovers opp til en 10. plass med 40 poeng, og på hjemmebane har de 6-6-2 denne sesongen.  

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Ipswich 2-0 (Graham, Nuttall)
Blackburn – Newcastle 2-4 (Armstrong, Lenihan)
Millwall – Blackburn 0-2 (Armstrong, Nuttall)
Newcastle – Blackburn 1-1 (Dack)
Blackburn – West Brom 2-1 (Mulgrew, Dack)

Ligaens store formlag heter fortsatt Hull City. Etter seks seiere på rad måtte tigrene nøye seg med ett poeng borte mot Aston Villa, men det må sies at Hull ledet 2-0 i poengdelingen på Villa Park. Nå har Nigel Adkins & Co ti kamper på rad uten tap i serien, og denne fantastiske formen gjør at tigrene i likhet med hjemmelaget har seks poeng opp til play-off. Jarrod Bowen er mannen alle retter blikket mot på dette Hull-laget, og det er ikke så rart med tanke på hans åtte mål på sine seks siste kamper i serien. På bortebane har formlaget 5-4-5 totalt, hvor ingen av deres syv siste på fremmed gress har endt med tap.

Hulls siste kamper:
Aston Villa – Hull 2-2 (Evandro, Bowen)
Hull – Sheff Wed 3-0 (Bowen x2, Campbell)
Millwall – Hull 2-1 (Toral)
Hull – Bolton 6-0 (Grosicki x2, Bowen, Martin, Dicko, Evandro)
Leeds – Hull 0-2 (Bowen x2)

Vurdering: To lag i fin form som møtes på Ewood Park. Vertene taper sjeldent på hjemmebane, mens gjestene ikke taper kamper lenger. Dette blir jevnt, spennende og kan vippe alle veier. I dette oppgjøret synes jeg vertene har blitt gjort til for stor favoritt hos bookmakerne. Det er ikke ofte man får over 3 i odds på det som har vært ligaens store formlag i flere måneder, og derfor synes jeg borteseier er den mest fornuftige markeringen her.

Tips: B (3.10 @ Fansbet)


 

Norwich City – Sheffield United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen…

Norwich City-supporterne har nærmest blitt vant med å se kamper med makspuls denne sesongen. På en eller annen måte klarer de gjøre omtrent samtlige kamper spennende, men det skjedde ikke forrige helg. Birmingham City var på besøk på Carrow Road forrige runde, og den kampen endte The Canaries opp med å vinne 3-1. Samtlige mål ble scoret i første halvdel av første omgang, og derfor forsvant mye av spenningen mot slutten av kampen. Seieren mot Birmingham førte Norwich opp på en andreplass med bare ett poeng opp til serieleder Leeds United. Hjemme på Carrow Road har gultrøyene 9-1-4 denne sesongen, hvor seks av de åtte siste kampene har endt med seier.  

Norwichs siste kamper:
Norwich – Birmingham 3-1 (Vrancic, Trybull, Pukki)

West Brom – Norwich 1-1 (Rhodes)
Norwich – Portsmouth 0-1
Brentford – Norwich 1-1 (Klose)
Norwich – Derby 3-4 (Pukki x2, Godfrey)

Sheffield United var høyt oppe i forkant av forrige runde. The Blades lå på direkte opprykksplass med fire strake seiere. Derfor var skuffelsen forståelig nok stor da Yorkshire-klubben tapte 0-1 borte mot Swansea City forrige helg. Nå gjelder det å slå tilbake så fort som mulig for manager Chris Wilder & Co, men det blir alt annet enn enkelt mot et sterkt Norwich City-lag. Med tap her vil Sheffield United fort ha en luke på seks poeng opp til direkte opprykk, og nettopp derfor er dette en ekstra viktig kamp for The Blades. På bortebane har de 7-2-5 denne sesongen.

Sheff Utds siste kamper:
Swansea – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – QPR 1-0 (McGoldrick)
Sheff Utd – Barnet 0-1
Wigan – Sheff Utd 0-3 (McG0ldrick, Sharp, Duffy)
Sheff Utd – Blackburn 3-0 (Sharp x2, McGoldrick)

Vurdering: Hvordan i all verden skal dette gå? Norwich City vant sist, men hadde noen skuffende kamper før det. Sheffield United tapte sist, men hadde fire seiere på rad før det. Norwich har tapt mot topplag på hjemmebane tidligere denne sesongen, mens Sheffield United har tapt mot topplag på bortebane tidligere denne sesongen. Begge lagene har klare og litt spesielle spillestiler. Dette kan i mine øyne vippe alle mulige veier, men magefølelse og hjemmefordel gjør at jeg gir vertene et syltynt tips her. Her bør en holde seg unna spill.

Tips: H (2.45 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen…

Alt lå til rette for en fantastisk start for Martin O`Neill som Nottingham Forest-manager da Bristol City var på besøk på City Ground forrige runde. Stadion var utsolgt og O`Neill fikk en fantastisk velkomst fra Forest-fansen. Gjestene hadde derimot bestemt seg for å være festbrems, og det var en rolle de lyktes bra i. Forest tapte til slutt 0-1, men denne helgen får O`Neill en ny mulighet til å juble for tre poeng foran egne supportere. Formen til rødtrøyene er fryktelig, og foran denne runden har Forest bare vunnet én av sine åtte siste kamper. Formsvikten gjør at skogvokterne nå har syv poeng opp til play-off, mens de på hjemmebane har 6-4-4 denne sesongen. Tre av deres fire siste på eget gress har endt med tap.    

Forests siste kamper:
Forest – Bristol City 0-1
Reading – Forest 2-0
Chelsea – Forest 2-0
Forest – Leeds 4-2 (Colback x2, Osborn, Murphy)
Millwall – Forest 1-0

Wigan Athletic overbeviste på en imponerende måte da de banket Aston Villa hjemme på DW Stadium for to uker siden. Etter den sterke seieren trodde mange at de endelig ville gjøre noe med sin fryktelige borteform da de møtte Sheffield Wednesday forrige helg, men slik skulle det ikke gå. Wigan tapte kampen mot Yorkshire-klubben 0-1, og derfor står de fortsatt uten seier på sine ti siste bortekamper. Den elendige borteformen er hovedgrunnen til at Wigan bare har seks poeng ned til nedrykksplass. Formen generelt har heller ikke vært bra, og i skrivende stund har Wigan bare én seier på de ti siste kampene i alle turneringer.   

Wigans siste kamper:
Sheff Wed – Wigan 1-0
Wigan – Aston Villa 3-0 (Roberts, Jacobs, Garner)
West Brom – Wigan 1-0
Wigan – Sheff Utd 0-3
Swansea – Wigan 2-2 (Garner x2)

Vurdering: Nottingham Forest skuffet forrige helg, men da møtte de et meget bra Bristol City-lag. Her møter de et Wigan Athletic-lag som sliter enormt på bortebane. Jeg tror ikke dette blir noen enkel seier for hjemmelaget, men samtidig sliter jeg med å se for meg at gjestene skal ta med seg poeng her. Jeg markerer derfor for hjemmeseier.

Tips: H (2.15 @ Fansbet)


 

Rotherham United – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen…

Rotherham United har vært vanskelige å slå på New York Stadium denne sesongen, men forrige runde måtte de se Brentford prikke inn fire scoringer da The Millers tapte 2-4. Det er rett og slett lite som fungerer for rødtrøyene, til tross for at de vant 2-1 hjemme mot Preston North End for et par runder siden. Nå har Rotherham bare én seier på de ti siste kampene i serien, og lagene på nedrykksplass sniffer The Millers i nakken. I skrivende stund sitter Rotherham på en 21. plass med bare to poeng ned til feil side av streken. Hjemme på New York Stadium har de 5-6-3 denne sesongen, hvor bare én av deres seks siste på eget gress har endt med seier.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Brentford 2-4 (Selvmål, Taylor)
Ipswich – Rotherham 1-0
Man City – Rotherham 7-0
Rotherham – Preston 2-1 (Vaulks, Smith)
Bristol City – Rotherham 1-0

Spionasje er det som har blitt mest omtalt rundt Leeds United de siste ukene, og på banen har ikke ting gått helt veien. Den imponerende seieren over Derby County ga Leeds-fansen god grunn til å være optimistiske foran det som blir en meget spennende vårsesong. Samtidig førte tapet mot Stoke City forrige runde til at Leeds nå har tapt fire av sine fem siste kamper i alle turneringer. Til tross for alle disse tapene sitter jeg ikke med følelsen av at dette er en formsvikt for Yorkshire-klubben, men heller at de har hatt marginene på feil side. Som for eksempel i forrige kamp hvor Pontus Jansson i mine øyne ble feilaktig utvist på stillingen 0-1 mot Stoke. Leeds spiller fortsatt bra fotball og gir motstanderne store problemer i hver kamp, og det tror jeg de vil fortsette med. I skrivende stund har Leeds fire poeng ned til tredjeplassen som ikke gir direkte opprykksplass. Den luken tror jeg ikke blir mindre i hvert fall etter denne helgen. På bortebane har Leeds 7-3-4 denne sesongen.

Leeds siste kamper:
Stoke – Leeds 2-1 (Alioski)
Leeds – Derby 2-0 (Harrison, Roofe)
QPR – Leeds 2-1 (Halme)
Forest – Leeds 4-2 (Clarke, Alioski)
Leeds – Hull 0-2

Vurdering: Rotherham United er i meget svak form. De var sterke på hjemmebane tidligere i høst, men er ikke like friske på eget gress akkurat nå. Her møter de et revansjesugent Leeds United-lag som er nødt til å slå tilbake etter et par sure tap. I dette Yorkshire-derbyet har jeg stor tro på at gjestene vinner.

Spill: B (1.62 @ Fansbet)


 

Stoke City – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer dessverre ikke denne gangen…

Nathan Jones fikk en fryktelig start på sin managerkarriere hos Stoke City. Hans to første kamper endte med tap mot Brentford i serien og cup-exit mot League One-klubben Shrewsbury Town. Disse to tapene ble derimot raskt glemt da The Potters klemte til med en 2-1 seier hjemme mot serieleder Leeds United forrige runde. Nathan Jones er kjent for sin ballbesittende og offensive fotball, men i kampen mot Stoke fikk man se en helt annen type fotball. Kanskje ble Leeds United-sjef Marcelo Bielsa tatt litt på senga da Stoke plutselig hadde en meget defensiv tilnærming til kampen. Nå blir det interessant å se om Stoke kan bygge videre på den viktige seieren sist. De røde og hvite har nå åtte poeng opp til play-off, mens de på hjemmebane har vunnet fire av sine fem siste kamper.

Stokes siste kamper:
Stoke – Leeds 2-1 (Allen, Clucas)
Stoke – Shrewsbury 2-3 (Campbell x2)
Brentford – Stoke 3-1 (Afobe)
Shrewsbury – Stoke 1-1 (Crouch)
Stoke – Bristol City 0-2

Preston North End har hatt enorme skadeproblemer hele sesongen. Ikke bare har de hatt mange skader, men det er også nøkkelspillerne som har blitt hardest rammet av skadene. Derfor var nok manager Alex Neil ekstra glad da flere av klubbens nysigneringer presenterte seg med scoring i bortekampen mot Queens Park Rangers forrige runde. London-klubben ble slått hele 4-1 på Loftus Road, men før den seieren hadde Preston seks kamper på rad uten seier i alle turneringer. Med spillere som kommer tilbake fra skade, kombinert med spillere som har blitt hentet i januar, kan det fort bli en trivelig vårsesong for Preston-fansen. Avstanden til både play-off og nedrykk er lang, men en flott vårsesong kan i hvert fall skape viktig optimisme gjennom sommeren. På bortebane har The Lilywhites 3-3-8 denne sesongen.

Prestons siste kamper:
QPR – Preston 1-4 (Potts, Storey, Stockley, Browne)
Preston – Swansea 1-1 (Johnson)
Preston – Doncaster 1-3 (Hughes)
Rotherham – Preston 2-1 (Nmecha)
Preston – Villa 1-1 (Selvmål)

Vurdering: Stoke City med viktig seier sist, men jeg tror nok det fortsatt vil ta en stund før The Potters virkelig vil få maskineriet i gang under sin nye manager. Her møter de et Preston North End-lag som imponerte stort da de vant 4-1 mot QPR sist. Vertene er favoritter, men her tror jeg Preston har klart større mulighet til å vinne enn hva bookmakerne tror. Preston er i mine øyne klart bedre enn hva tabellposisjonen tilsier. Her møter de et Stoke-lag som sannsynligvis vil fremstå som mer offensive enn hva de var mot Leeds. Dette kan fort bli et kampbilde som passer Preston bra, og derfor prøver jeg et langskudd i dette oppgjøret. Jeg markerer for borteseier til høy odds.

Spill: B (4.20 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply