Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

TV-kamper

Fredag:
20.45: Preston North End – Derby County

Lørdag:
16.00: Sheffield United – Bolton Wanderers
18.30: Leeds United – Norwich City

Rundens trippel:

 


 

Preston North End – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Tom Clarke ser ut til å bli klar, mens Louius Moult er ute hos vertene. I tillegg har de flere langtidsskadde spillere.  Andre Wisdom er usikker hos gjestene, mens Mason Mount er ute.

Bare to ganger tidligere hadde Preston North End vunnet på bortebane før møtene med Stoke City og Queens Park Rangers. Derfor var det ganske overraskende at de liljehvite nå står med full pott etter sine to siste kamper. Det som vil ha gledet manager Alex Neil kanskje mest av alt, er det faktum at de nye signeringene virkelig har stått frem i det siste kampene. Preston hadde fem på rad uten seier nå nylig, men står nå med to strake seiere i serien. Nå har The Lilywhites god avstand ned til nedrykksplassene, mens de på hjemmebane har 5-6-3 denne sesongen.  

Prestons siste kamper:
Stoke – Preston 0-2 (Browne, Potts)
QPR – Preston 1-4 (Potts, Storey, Stockley, Browne)
Preston – Swansea 1-1 (Johnson)
Preston – Doncaster 1-3 (Hughes)
Rotherham – Preston 2-1 (Nmecha)

Derby County tok seg videre til femte runde i FA Cupen forrige helg. League One-klubben Accrington Stanley ble slått på bortebane, og nå skal de møte vinneren av oppgjøret West Bromwich Albion – Brighton & Hove Albion i femte runde. I serien vant Derby mot Reading sist, men før det hadde de bare én seier på de seks siste kampene. Denne svake formen har ført til at lagene like bak play-off har begynt å puste hvittrøyene i nakken. På bortebane har The Rams 6-2-6 denne sesongen. På de seks siste bortekampene har de vunnet og tapt annenhver gang. Fortsetter den trenden fredag kveld vil Derby-fansen ha en god kamp å se frem til. Hvittrøyene tapte nemlig forrige bortekamp mot Leeds United.  

Derbys siste kamper:
Accrington – Derby 0-1 (Waghorn)
Derby – Reading 2-1 (Holmes, Wilson)
Southampton – Derby 2-2 (Wilson, Waghorn)
Leeds – Derby 2-0
Derby – Southampton 2-2 (Marriott, Lawrence)

Vurdering: Helt åpen fredagskamp i Championship. Preston North End har våknet etter dårlig form og er fulle av selvtillit etter to sterke seiere. Preston har bare tapt én av sine ni siste hjemmekamper, mens Derby County er vanskelige å forutse på bortebane. I mine øyne kan dette vippe begge veier, og i mangel av bedre alternativer synes jeg uavgjort er det tryggeste valget her.

Tips: U (3.30 @ Fansbet)

 


 

Birmingham City – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kristian Pedersen er suspendert hos vertene, mens Tendayi Darikwa og Jack Colback er suspendert hos gjestene. Gjestene mangler samtidig skadede Michael Dawson og Michael Hefele.

Birmignham City har hatt en flott sesong så langt, men starten på 2019 har ikke vært bra for blåtrøyene. I FA Cupen ble det exit borte mot West Ham United, mens de i serien står med fem kamper på rad uten seier. Tirsdag kveld var de nære ved å stoppe den vonde rekken da de møtte Swansea City på bortebane, men et utligningsmål på overtid fra waliserne sørget for at Birmingham fortsatt venter på årets første seier. I kampen mot Swansea lå Birmingham under 1-2 med ti mann på banen, men klarte likevel snu kampen til 3-2 på imponerende vis. Derfor føltes nok 3-3 scoringen til Oliver McBurnie ekstra vond ut for Garry Monk & Co. Nå sitter blåtrøyene på en 12. plass med seks poeng opp til play-off. Hjemme på St Andrews har de 5-7-2 denne sesongen. 

Birminghams siste kamper:
Swansea – Birmingham 3-3 (Adams, Maghoma, Selvmål)
Norwich – Birmingham 3-1 (Adams)
Birmingham – Boro 1-2 (Adams)
West Ham – Birmingham 2-0
Sheff Wed – Birmingham 1-1 (Adams)

Martin O`Neill opplevde tap i sin debut som Nottingham Forest-manager, men forrige helg kom den første seieren for den ferske Forest-sjefen. Wigan Athletic ble slått hele 3-1 hjemme på City Ground, og nå blir det spennende å se om Forest bygger videre på den seieren. Skogvokterne gikk opp på en niendeplass etter å ha slått Wigan, og nå er det fire poeng opp til play-off for rødtrøyene. Tidligere denne uken returnerte Roy Keane til klubben som assistent manager, og han er en mann som viste mye bra på City Ground tidlig på 90-tallet. På bortebane har Forest ikke vunnet noen av sine seks siste kamper i alle turneringer, men samtidig må det nevnes at dette blir O`Neills første bortekamp som Forest-sjef.

Forests siste kamper:
Forest – Wigan 3-1 (Lolley, Cash, Guedioura)
Forest – Bristol City 0-1
Reading – Forest 2-0
Chelsea – Forest 2-0
Forest – Leeds 4-2 (Colback x2, Osborn, Murphy)

Vurdering: Birmingham City var fryktelig nære en utrolig seier tidligere denne uken, men står istedenfor nå med fem kamper på rad uten seier. Her møter de et Nottingham Forest-lag som har mer hvile i føttene enn sin motstander, og som tok sin første seier under Martin O`Neill sist. Det er fortsatt litt tidlig å vite hva man kan forvente fra Forest under sin nye manager, samtidig som Birmingham ikke er helt på topp for øyeblikket. Uavgjort blir derfor mitt tips her.

Tips: U (3.20 @ Fansbet)


 

Brentford – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Emiliano Marcondes og Lewis Macleod er ute hos vertene. Gjestene mangler kaptein Charlie Mulgrew.

Det ble en utrolig kamp på The Hive Stadium da Brentford tok den korte turen for å møte Barnet i FA Cupen mandag kveld. Cupkampen endte til slutt 3-3, noe som betyr at de må ut i omkamp på Griffin Park ved en senere anledning. Brentford slet enormt i tiden etter at Dean Smith forlot klubben, men ser nå ut til å være på riktig vei igjen. Etter 4-2 seieren mot Rotherham United i forrige seriekamp, står The Bees nå med seks kamper på rad uten tap i serien. Sesongen er på mange måter allerede over for London-klubben, selv om det er fryktelig lenge igjen av inneværende sesong. Hjemme på Griffin Park har Brentford 7-3-4 denne sesongen, hvor de tre siste kampene har resultert i syv poeng.  

Brentfords siste kamper:
Barnet – Brentford 3-3 (Watkins, Maupay, Canos)
Rotherham – Brentford 2-4 (Mokotjo x2, Benrahma, Maupay)
Brentford – Stoke 3-1 (Benrahma, Henry, Selvmål)
Brentford – Oxford 1-0 (Maupay)
Brentford – Norwich 1-1 (Jeanvier)

Blackburn Rovers har fått en super start på 2019. Forrige helg sikret de seg sin fjerde strake seier i serien da det store formlaget Hull City ble slått 3-0. Lancashire-klubben hadde full kontroll mot tigrene til Nigel Adkins og kunne fort ha vunnet med enda flere mål dersom de hadde hatt bedre uttelling. Jack Rodwell har fått mye kritikk etter hans tid i Sunderland, men nå har han fått lov til å skinne igjen på banen i Rovers midtforsvar. I kampen mot Hull scoret han blant annet sitt første mål i Rovers-drakten, mens klubben nå har holdt nullen i samtlige tre seriekamper siden Rodwell kom inn som midtstopper på nyåret. Rovers har nå tre poeng opp til play-off, men på bortebane har de bare vunnet én av sine åtte siste kamper.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Hull 3-0 (Armstrong, Reed, Rodwell)
Blackburn – Ipswich 2-0 (Graham, Nuttall)
Blackburn – Newcastle 2-4 (Armstrong, Lenihan)
Millwall – Blackburn 0-2 (Armstrong, Nuttall)
Newcastle – Blackburn 1-1 (Dack)

Vurdering: Brentford har funnet tilbake til gamle takter. De ser mye bedre ut nå enn hva de gjorde for en liten stund siden. Her får de tøff kamp fra et formsterkt Blackburn Rovers-lag. Gjestene har dog slitt på bortebane over lengre tid, og her tror jeg de vil få tøff kamp fra et fintspillende Brentford-lag. Jeg anbefaler ikke spill på denne kampen grunnet gjestenes gode form, men dersom jeg måtte valgt et utfall ville det blitt hjemmeseier.

Tips: H (1.90 @ Fansbet)


 

Bristol City – Swansea City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens gjestene må klare seg uten Leroy Fer og Wayne Routledge.

Ligaens formlag for øyeblikket heter Bristol City. Forrige helg sikret de seg en plass i femte runde av FA Cupen da Bolton Wanderers ble slått 2-1, mens de i serien nå er oppe i ti kamper på rad uten tap. Forrige serierunde vant de 1-0 borte mot Nottingham Forest, og nå står The Robins med fire strake seiere i serien. Denne fantastiske formen har ført Bristol City opp på en syvendeplass med bare to poeng til play-off. Det er fullt mulig å se for seg at rødtrøyene faktisk kan blande seg inn blant de seks beste på tabellen utover våren. Hjemme på Ashton Gate har Bristol City litt skuffende 5-5-4 denne sesongen, men samtidig har de vunnet begge sine to siste hjemmekamper i serien.     

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Bolton 2-1 (Eliasson, O`Dowda)
Forest – Bristol City 0-1 (Diedhiou)
Bristol City – Bolton 2-1 (Palmer, Taylor)
Bristol City – Huddersfield 1-0 (Brownhill)
Stoke – Bristol City 0-2 (Diedhiou, O`Dowda)

Swansea City så ut til å være på vei til å ta tre viktige poeng da de med én mann mer på banen satte inn 2-1 hjemme mot Birmingham City tirsdag kveld. Med én spiller utvist klarte likevel Birmingham snu 1-2 til 3-2 like etterpå, men måltyven Oliver McBurnie sikret til slutt ett poeng for svanene da han utlignet på overtid. Swansea står derfor nå med fem kamper på rad uten tap i serien, samtidig som de har sikret seg en plass i femte runde i FA Cupen etter at de slo ut Gillingham forrige helg. Waliserne har nå fem poeng opp til play-off, mens de på bortebane har 5-4-5 denne sesongen.

Swanseas siste kamper:
Swansea – Birmingham 3-3 (McBurnie x2, James)
Swansea – Gillingham 4-1 (McBurnie x2, Celina, McKay)
Swansea – Sheff Utd 1-0 (McBurnie)
Preston – Swansea 1-1 (Baker-Richardson)
Aston Villa – Swansea 0-3 (Baker-Richardson, Dyer, Fulton)

Vurdering: Bristol City er i fantastisk form. Her møter de et Swansea City-lag som kan svinge veldig i prestasjonene. Det er vanskelig å vite hva man kan forvente fra Swansea når de går på banen, og nettopp derfor er det litt skummelt å sette penger på kamper hvor svanene er involvert. Her synes jeg dog at vertene er i såpass bra form at jeg velger å markere for hjemmeseier til bra odds.

Tips: H (2.25 @ Fansbet)


 

Hull City – Stoke City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Reece Burke, Jordy de Wijs og Ondrej Mazuch er ute hos vertene. Gjestene må klare seg uten Charlie Adam.

Hull City gikk på kort tid fra å ligge på nedrykksplass, til å nå nylig puste lagene på play-off i nakken. Fra starten av desember og frem til midten av januar gikk tigrene ti kamper på rad uten tap i serien, hvor seks av de åtte siste hadde endt med seier. Formen var fantastisk, og blant alle seierne finner man for eksempel en 2-0 triumf borte mot serieleder Leeds United. Forrige runde stoppet det hele opp for Hull da de møtte Blackburn Rovers på bortebane. Hull var aldri i nærheten mot Lancashire-klubben, og tapte til slutt hele 0-3. Nå blir det viktig for Nigel Adkins & Co å slå tilbake så fort som mulig. Hull har nå seks poeng opp til play-off, mens de på hjemmebane har vunnet samtlige av sine fire siste kamper.

Hulls siste kamper:
Blackburn – Hull 3-0
Aston Villa – Hull 2-2 (Evandro, Bowen)
Hull – Sheff Wed 3-0 (Bowen x2, Campbell)
Millwall – Hull 2-1 (Toral)
Hull – Bolton 6-0 (Grosicki x2, Bowen, Martin, Dicko, Evandro)

Nathan Jones har fått en tøff start på jobben som Stoke City-manager. Hans første kamper i klubben endte med tap borte mot Brentford og cup-exit mot Shrewsbury Town. I sin tredje kamp i managerstolen ble han hyllet av supporterne da serieleder Leeds United ble slått på Bet365 Stadium, men forrige runde ble det en ny nedtur. Preston North End ble for sterke for The Potters, noe som gjør at Stoke nå har bare én seier på de seks siste kampene. Luken til play-off er nå på hele åtte poeng, og det fremstår som mer og mer sannsynlig at de røde og hvite blir nødt til å ta en ny sesong i Championship. På bortebane har Stoke 2-8-4 denne sesongen, og ingen av deres seks siste på fremmed gress har endt med seier.

Stokes siste kamper:
Stoke – Preston 0-2
Stoke – Leeds 2-1 (Allen, Clucas)
Stoke – Shrewsbury 2-3 (Campbell x2)
Brentford – Stoke 3-1 (Afobe)
Shrewsbury – Stoke 1-1 (Crouch)

Vurdering: Hull City med en fryktelig skuffende forestilling sist, men før det hadde de to måneder med fantastisk form. Det blir derfor spennende å se hva slags Hull-lag vi får se på lørdag. Stoke City har opplevd flere skuffende kamper under sin nye manager Nathan Jones, men seieren over Leeds United gjør at man ikke helt vet hva man kan forvente fra The Potters her. Dette er en litt skummel kamp å tippe på, men ser man på formen til de to lagene synes jeg hjemmeseier er det beste tipset.

Spill: H (2.45 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Det meldes ikke om noen nye skader hos noen av lagene.

Paul Lambert var rasende etter Ipswich Towns 1-2 tap mot Aston Villa forrige helg. Han følte seg snytt for straffespark, samtidig som Aston Villa fikk et meget billig straffespark i sin favør. Freddie Sears scoret et fantastisk mål for Ipswich i den kampen, men det var altså ikke nok til å sikre poeng for traktorgutta. Lambert var meget fornøyd med hvordan laget spilte mot Birmingham-klubben, og det var nok også en stor del av grunnen til at han var ekstra opprørt over dommeravgjørelsene. Nå har Ipswich tapt fem av sine seks siste i serien. Luken opp til trygg plass er på syv poeng, men den bør tettes så fort som mulig dersom Ipswich-fansen skal kunne få litt spenning utover våren. Hjemme på Portman Road har de bare vunnet to ganger denne sesongen, men begge de seierne har kommet i løpet av klubbens fire siste kamper på eget gress.

Ipswichs siste kamper:
Aston Villa – Ipswich 2-1 (Sears)
Blackburn – Ipswich 2-0
Ipswich – Rotherham 1-0 (Keane)
Accrington – Ipswich 1-0
Ipswich – Millwall 2-3 (Jackson, Lankester)

Steve Bruce er tilbake fra en nødvendig ferie og skal nå lede Sheffield Wednesday for første gang. Vikarierende manager Lee Bullen styrte skuta frem til Bruce ble ansatt, mens Bruce sine assistenter, Stephen Clemence og Steve Agnew, hadde kontrollen fra ansettelsen og frem til denne runden. Vikarene har gjort en god jobb med uglene, noe som gjør at de nå står med bare ett tap på de seks siste kampene i serien. Forrige helg ble det tap mot Chelsea i FA Cupen, mens de i serien har en stor luke både til play-off og til nedrykk. Det kan med andre ord fort bli en kjedelig vårsesong for Owls-fansen. På bortebane har Wednesday 4-2-8 denne sesongen, og bare én av deres åtte siste bortekamper har endt med seier.

Sheff Weds siste kamper:
Chelsea – Sheff Wed 3-0
Sheff Wed – Wigan 1-0 (Fletcher)
Luton – Sheff Wed 0-1 (Nuhiu)
Hull – Sheff Wed 3-0
Sheff Wed – Luton 0-0

Vurdering: Det ser mørkt ut for Ipswich Town, men på hjemmebane har de kommet seg litt i det siste. De nye spillerne ser ut til å kunne gjøre en god jobb for traktorgutta, og de blir viktige i tiden fremover. Sheffield Wednesday med brukbar form i det siste, og her blir de endelig ledet av Steve Bruce. Her klarer ikke jeg finne en vinner. Derfor markerer jeg for uavgjort.

Spill: U (3.00 @ Fansbet)


 

Millwall – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Tom Elliott og Tom Bradshaw er ute hos vertene. Gjestene mangler Jamie Proctor, Ryan Williams, Joe Newell og Darren Potter.

Uheldige scener både utenfor stadion og på tribunen kastet en mørk skygge over det som var en festaften for Millwall forrige helg. Løvene fikk besøk av Everton i fjerde runde i FA Cupen, og der sikret de seg avansement på overtid takket være en scoring av Murray Wallace. Jake Cooper ble nok en gang en viktig mann fremover på banen for Millwall mot Premier League-klubben. Midtstopperen stod for både scoring og målgivende pasning i 3-2 seieren. Millwall har vist bedre takter både i serie og cup de siste ukene, og foran helgens kamp har de bare tapt én av sine syv siste kamper i alle turneringer. Ned til nedrykk skiller det nå fem poeng for løvene, mens de på hjemmebane har 6-4-4 denne sesongen.  

Millwalls siste kamper:
Millwall – Everton 3-2 (Gregory, Cooper, M.Wallace)
Boro – Millwall 1-1 (J.Wallace)
Millwall – Blackburn 0-2
Millwall – Hull 2-1 (Ferguson x2)
Ipswich – Millwall 2-3 (Elliott, Ferguson, Cooper)

Er dette helgen hvor forbannelsen blir brutt? Rotherham United har nå spilt 39(!) bortekamper på rad i Championship uten å vinne. Forrige gang de var oppe på dette nivået gikk de hele sesongen uten å vinne på fremmed gress, og nå ser de ut til å gjøre det samme. Så langt denne sesongen har de 0-4-10 på bortebane, og på disse 14 bortekampene har de bare scoret åtte mål. Formen totalt er heller ikke god, og nå står The Millers med bare én seier på de ti siste kampene. Rødtrøyene ledet 1-0 mot Leeds United sist runde, men tapte til slutt 1-2. Dersom Yorkshire-klubben ikke gjør noe med den fryktelige borteformen, er jeg redd for at de må ta turen ned til League One igjen i vår.  

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Leeds 1-2 (Ajayi)
Rotherham – Brentford 2-4 (Selvmål, Taylor)
Ipswich – Rotherham 1-0
Man City – Rotherham 7-0
Rotherham – Preston 2-1 (Vaulks, Smith)

Vurdering: Millwall har sett sterke ut de siste ukene. De er høyt oppe etter seieren over Everton sist, og her møter de et Rotherham United-lag som er håpløse på bortebane. Her har jeg ingen problemer med å markere for hjemmeseier.

Tips: H (1.64 @ Fansbet)

 


 

Reading – Aston Villa
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Nelson Oliveira er usikker hos vertene, mens gjestene må klare seg uten Jack Grealish og Andre Green.

Det ble nesten en drømmedebut for Nelson Oliveira i Reading-drakten. Portugiseren ble nylig hentet fra Norwich City, og tirsdag kveld debuterte han i Reading-drakten borte mot Bolton Wanderers. Der så det ut som om han skulle bli den store helten da han satte inn 1-0 på et straffespark mot slutten av kampen, men et overtidsmål fra Bolton ødela til slutt. Reading har nå bare én seier på de seks kampene de har spilt i serien under Jose Gomes ledelse. Man kan vel trygt si at det ikke har blitt en super start for den nye Reading-sjefen. Nå sitter The Royals på nedrykksplass med 24 poeng, men opp til trygg grunn skiller det bare ett poeng. Hjemme på Madejski Stadium har Reading 4-2-8 denne sesongen. De vant forrige hjemmekamp mot Nottingham Forest, men før det hadde de fem på rad på eget gress uten seier.

Readings siste kamper:
Bolton – Reading 1-1 (Oliveira)
Derby – Reading 2-1 (Aluko)
Reading – Forest 2-0 (Selvmål, Swift)
Man Utd – Reading 2-0
Reading – Swansea 1-4 (Harriott)

Tammy Abraham ble som vanlig den store helten da Aston Villa endelig vant en kamp igjen forrige runde. Birmingham-klubben hadde fire kamper på rad i serien uten seier før møtet med tabelljumbo Ipswich Town, men det oppgjøret vant de til slutt 2-1. Prestasjonen til Villa i den kampen var ikke helt imponerende, og det virker som om ting ikke er helt som det skal hos Villa for øyeblikket. Man kan trygt si at Jack Grealish er savnet hos dette Villa-laget. Den dårlige formen den siste tiden har ført Villa ned på en 10. plass med 42 poeng, og nå har Dean Smith & Co fire poeng opp til play-off. På bortebane har de bare tapt én av sine seks siste i serien.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Ipswich 2-1 (Abraham x2)
Aston Villa – Hull 2-2 (Chester, Abraham)
Wigan – Aston Villa 3-0
Aston Villa – Swansea 0-3
Aston Villa – QPR 2-2 (Abraham x2)

Vurdering: Reading overbeviser ikke for tiden, men har samtidig gjort noen interessante signeringer i januarvinduet. Hos Aston Villa handler fortsatt alt om Tammy Abraham. Dette er en helt åpen kamp, men magefølelsen min taler til gjestenes fordel. Jeg tror Abraham nok en gang kan bli tungen på vektskålen.

Tips: B (2.15 @ Fansbet)


 

Sheffield United – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Det meldes ikke om noen nye skader hos vertene. Gjestene mangler Yanic Wildschut og Joe Williams, mens Ben Alnwick, Mark Beevers og Marc Wilson er usikre.

Billy Sharp ble den store helten for Sheffield United forrige runde da han scoret to mål i toppkampen mot Norwich City. The Blades lå under både 0-1 og 1-2, men kom tilbake begge gangene. Nå har klubben fått på plass enda en konkurrent på spissplass gjennom å hente Scott Hogan på lån fra Aston Villa. Det skal med andre ord ikke stå på spissene for manager Chris Wilder utover våren. Etter fire strake seiere står Sheffield United med bare ett poeng på de to siste kampene, men fortsatt er det bare tre poeng opp til direkte opprykksplass. Sheffield United ligger nå på tredjeplass på tabellen, og ettersom begge lagene over The Blades på tabellen møter hverandre denne runden, blir det ekstra viktig for Sheffield United å vinne på lørdag. Hjemme på Bramall Lane har de 8-3-3 denne sesongen, hvor samtlige tre siste hjemmekamper har endt med seier.   

Sheff Utds siste kamper:
Norwich – Sheff Utd 2-2 (Sharp x2)
Swansea – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – QPR 1-0 (McGoldrick)
Sheff Utd – Barnet 0-1
Wigan – Sheff Utd 0-3 (McG0ldrick, Sharp, Duffy)

Bolton Wanderers så ut til å gå på enda et surt tap da Reading var på besøk tidligere denne uken, men utrolig nok var det Jack Hobbs som ble helten med sitt utligningsmål på overtid. Ett poeng er utrolig mye bedre enn null poeng i slike bunnkamper, men samtidig er ikke uavgjort hjemme mot bunnrivaler bra nok for dette Bolton-laget. Nå sitter de nest sist på tabellen med fem kamper på rad uten seier og to poeng opp til trygg plass. I mine øyne ser Bolton nå ut som en klar favoritt til å rykke ned sammen med Ipswich Town, og det virker ikke som om manager Phil Parkinson er i ferd med å få ting til å løsne heller. På bortebane har The Trotters nå tolv kamper på rad uten seier. Samtlige fem siste bortekamper har endt med tap.

Boltons siste kamper:
Bolton – Reading 1-1 (Oliveira)
Bolton – West Brom 0-2
Bristol City – Bolton 2-1 (Buckley)
Bolton – Walsall 5-2 (Magennis x3, Selvmål, Donaldson)
Hull – Bolton 6-0

Vurdering: Helgens sikreste hjemmeseier. Sheffield United er et meget bra lag som er fulle av selvtillit, og som har vist mye bra de siste ukene. Her møter de et Bolton Wanderers-lag som sliter både på og utenfor banen. Det vil være et stort sjokk dersom dette ikke ender med hjemmeseier.

Tips: H (1.28 @ Fansbet)


 

West Bromwich Albion – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Det meldes ikke om noen nye skader hos noen av lagene.

West Bromwich Albion sikret seg omkamp i FA Cupen etter å ha holdt Brighton & Hove Albion til 0-0 nede på sørkysten forrige helg. Med tanke på hvor mange Premier League-lag som er slått ut av turneringen, vil muligheten for et skikkelig cupeventyr være stor for The Baggies dersom de vinner omkampen. Det er dog i ligaen hovedfokuset bør ligge utover våren. Etter seieren mot Bolton Wanderers sist serierunde har West Brom nå fire poeng opp til direkte opprykksplass. Samtidig har de én kamp færre spilt grunnet cuprunden forrige helg. Hjemme på The Hawthorns har Darren Moore & Co slitt litt med å vippe kampene til sin fordel. De har ikke tapt noen av sine syv siste hjemmekamper i serien, men samtidig har hele fem av disse endt uavgjort.    

West Broms siste kamper:
Brighton – West Brom 0-0
Bolton – West Brom 0-2 (Rodriguez, Field)
West Brom – Norwich 1-1 (Gayle)
West Brom – Wigan 1-0 (Sako)
Blackburn – West Brom 2-1 (Rodriguez)

Middlesbrough var svært nære ved å avansere til femte runde i FA Cupen forrige helg, men et baklengsmål på overtid sørget for at de nå må ut i omkamp borte mot Newport County. Trekningen av femte runde i FA Cupen viser at vinneren av den kampen skal opp mot Manchester City i neste runde, og da kan det kanskje tenke seg at Pulis velger å nedprioritere den omkampen litt. Fokuset bør nemlig være rettet mot ligaen hvor det ikke har gått så bra de siste månedene. De har riktignok fire kamper på rad uten tap i serien, men det føles som om de har mye mer å gå på. Nå har det blitt syv poeng opp til direkte opprykksplass, mens de bare har tre poeng ned til syvendeplassen som ikke gir play-off. Det må dog nevnes at Boro har én kamp færre spilt enn flere av de andre lagene rundt på tabellen. På bortebane har rødtrøyene 6-6-2 denne sesongen, og bare én av deres ti siste på fremmed gress har endt med tap.

Boros siste kamper:
Boro – Newport Co 1-1 (Ayala)
Boro – Millwall 1-1 (Hugill)
Birmingham – Boro 1-2 (Assombalonga, Wing)
Boro – Peterborough 5-0 (Assombalonga x2, Wing, Friend, Fletcher)
Derby – Boro 1-1 (Hugill)

Vurdering: Tony Pulis returnerer til The Hawthorns lørdag ettermiddag. Det er to sterke lag som sjelden taper kamper som møtes denne runden. Begge lagene spiller en del uavgjort, og det vil overraske meg om ikke dette også blir en jevn affære. Her føler jeg uavgjort er det beste alternativet.

Tips: U (3.25 @ Fansbet)


 

Wigan Athletic – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Nick Powell og Gavin Massey er usikre hos vertene. Gjestene mangler Geoff Cameron, Tomer Hemed og Angel Rangel.

Det vil seg ikke for manager Paul Cook og hans Wigan Athletic. Etter den fantastiske 3-0 seieren over Aston Villa trodde man kanskje at det ville løsne litt, men slik har det ikke gått. De to påfølgende kampene har begge endt med tap, og nå har The Latics bare fem poeng ned til nedrykksplassene. Den fryktelige borteformen er noe de er nødt til å gjøre noe med, ettersom de ikke har vunnet å fremmed gress siden august. Hjemme på DW Stadium startet de sterkt tidligere i sesongen, men nå har de tapt tre av sine fire siste hjemmekamper. På tampen av overgangsvinduet har de fått inn viktig rutine gjennom å blant annet hente Leon Clarke og Danny Fox, og kanskje kan det være med på å snu den vonde trenden for de blå og hvite.

Wigans siste kamper:
Forest – Wigan 3-1 (Windass)
Sheff Wed – Wigan 1-0
Wigan – Aston Villa 3-0 (Roberts, Jacobs, Garner)
West Brom – Wigan 1-0
Wigan – Sheff Utd 0-3

Queens Park Rangers har vært en av de store suksesshistoriene denne sesongen. De aller fleste – inkludert meg – var sikre på at de kom til å bli liggende nede i bunnstriden denne sesongen. Etter fire strake tap i starten av sesongen var det nok få som var i tvil vedrørende den spådommen. På utrolig vis klarte likevel Steve McClaren gjøre QPR til et meget sterkt og solid lag igjen utover høsten. Flott form i desember førte QPR helt opp til lagene som kjemper om play-off, men 2019 har ikke vært bra for London-klubben. Forrige serierunde tapte de hele 1-4 mot det som var et formsvakt Preston North End-lag, og nå har de fire på rad uten seier i serien. På bortebane har QPR bare vunnet én av sine syv siste i serien, mens de forrige helg sikret seg omkamp mot Portsmouth i FA Cupen.

QPRs siste kamper:
Portsmouth – QPR 1-1 (Wells)
QPR – Preston 1-4 (Smith)
Sheff Utd – QPR 1-0
QPR – Leeds 2-1 (Oteh, Bidwell)
Aston Villa – QPR 2-2 (Freeman, Eze)

Vurdering: Hjelp! Dette blir ikke enkelt. Wigan Athletic har vist svak form over lengre tid, mens QPR har skuffet litt de siste ukene. Her er jeg nødt til å følge magefølelsen. Måten Wigan valset over Aston Villa på for noen runder siden, får meg til å tro at de kan finne tilbake til den gode hjemmeformen igjen. Når man samtidig legger til QPRs svake bortestatistikk de siste månedene, synes jeg hjemmeseier blir det beste tipset her. 

Spill: H (2.30 @ Fansbet)


 

Leeds United – Norwich City
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Izzy Brown ikke helt klar enda, mens Stuart Dallas er skadet. Gjestene mangler Louis Thompson og Carlton Morris, mens Emiliano Buendia er usikker.

For en utrolig avslutning vi får på helgens serierunde. Lørdag kveld kommer det til å koke på Elland Road når Leeds United får besøk av Norwich City. Dersom Leeds leverer varene på banen, vil det garantert bli like elektrisk stemning på Elland Road som det var mot Derby County i forrige hjemmekamp. Leeds lå under 0-1 mot Yorkshire-rival Rotherham United forrige helg, men to scoringer fra Mateusz Klich sørget for at hvittrøyene til slutt vant 2-1. Seieren var spesielt viktig for Leeds ettersom de hadde tapt tre av sine fire siste seriekamper. Foran helgens runde topper Leeds tabellen med tre poeng ned til lørdagens motstander, mens det skiller seks poeng ned til tredjeplassen som ikke gir direkte opprykk. Med seier her vil med andre ord Leeds få en fantastisk luke på toppen av tabellen. Man kan godt forstå dersom Leeds-supporterne sliter med nattesøvnen foran lørdagens storkamp. Hjemme på Elland Road har Leeds 9-3-2, noe som gjør de til ligaens beste hjemmelag. Bare Birmingham City og Hull City har klart å ta med seg tre poeng fra Leeds hjemmebane denne sesongen. 

Leeds siste kamper:
Rotherham – Leeds 1-2 (Klich x2)
Stoke – Leeds 2-1 (Alioski)
Leeds – Derby 2-0 (Harrison, Roofe)
QPR – Leeds 2-1 (Halme)
Forest – Leeds 4-2 (Clarke, Alioski)

Norwich City ledet både 1-0 og 2-1 hjemme mot opprykksrival Sheffield United forrige helg, men klarte ikke sikre seieren til slutt. Ringreven Billy Sharp scoret to ganger og sørget for at kampen endte uavgjort på Carrow Road. Gultrøyene viste nok en gang frem sin fantastiske fotball i kampen mot Sheffield United, men det er fortsatt en del ting å jobbe med bakover på banen. Foran helgens kamp har Norwich tre poeng opp til lørdagens motstander, mens det skiller tre poeng ned til tredjeplassen som ikke gir direkte opprykk. Dette kan derfor sees på som sesongens store kamp hittil for The Canaries, ettersom det ikke vil bli enkelt å tette en luke på seks poeng opp til Leeds United dersom det blir tap her. Norwich var for øvrig et av lagene som rapporterte Leeds inn til Football League etter “spionasje-saken” for et par uker siden, og vil nok få høre det fra hjemmefansen underveis i kampen. På bortebane har Norwich gjort det bra denne sesongen. Bare én av deres 14 kamper på fremmed gress har endt med tap, og det skjedde mot Sheffield United helt tilbake i august. Nå har de tolv bortekamper på rad uten tap. 

Norwichs siste kamper:
Norwich – Sheff Utd 2-2 (Hernandez, Pukki)

Norwich – Birmingham 3-1 (Vrancic, Trybull, Pukki)
West Brom – Norwich 1-1 (Rhodes)
Norwich – Portsmouth 0-1
Brentford – Norwich 1-1 (Klose)

Vurdering: For en kamp dette blir! De to beste lagene i Championship for øyeblikket barker sammen under flomlysene på Elland Road. Ingen av lagene kan være særlig fornøyd med formen de har vist i det siste, mens Leeds er sterke på hjemmebane og Norwich er sterke på bortebane. Norwich har en god mulighet til å ta med seg poeng herfra, men magefølelsen min taler til vertenes fordel. Jeg marker for en knepen hjemmeseier, men anbefaler ikke å sette penger på denne kampen. Denne kampen bør man bare nyte på best mulig vis!   

Spill: H (1.90 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply