Skrevet av: Eirik Aase

 

Preston North End – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Tom Clarke ser ut til å bli klar, mens Louius Moult er ute hos vertene. I tillegg har de flere langtidsskadde spillere.  Andre Wisdom er usikker hos gjestene, mens Mason Mount er ute.

Bare to ganger tidligere hadde Preston North End vunnet på bortebane før møtene med Stoke City og Queens Park Rangers. Derfor var det ganske overraskende at de liljehvite nå står med full pott etter sine to siste kamper. Det som vil ha gledet manager Alex Neil kanskje mest av alt, er det faktum at de nye signeringene virkelig har stått frem i det siste kampene. Preston hadde fem på rad uten seier nå nylig, men står nå med to strake seiere i serien. Nå har The Lilywhites god avstand ned til nedrykksplassene, mens de på hjemmebane har 5-6-3 denne sesongen.  

Prestons siste kamper:
Stoke – Preston 0-2 (Browne, Potts)
QPR – Preston 1-4 (Potts, Storey, Stockley, Browne)
Preston – Swansea 1-1 (Johnson)
Preston – Doncaster 1-3 (Hughes)
Rotherham – Preston 2-1 (Nmecha)

Derby County tok seg videre til femte runde i FA Cupen forrige helg. League One-klubben Accrington Stanley ble slått på bortebane, og nå skal de møte vinneren av oppgjøret West Bromwich Albion – Brighton & Hove Albion i femte runde. I serien vant Derby mot Reading sist, men før det hadde de bare én seier på de seks siste kampene. Denne svake formen har ført til at lagene like bak play-off har begynt å puste hvittrøyene i nakken. På bortebane har The Rams 6-2-6 denne sesongen. På de seks siste bortekampene har de vunnet og tapt annenhver gang. Fortsetter den trenden fredag kveld vil Derby-fansen ha en god kamp å se frem til. Hvittrøyene tapte nemlig forrige bortekamp mot Leeds United.  

Derbys siste kamper:
Accrington – Derby 0-1 (Waghorn)
Derby – Reading 2-1 (Holmes, Wilson)
Southampton – Derby 2-2 (Wilson, Waghorn)
Leeds – Derby 2-0
Derby – Southampton 2-2 (Marriott, Lawrence)

Vurdering: Helt åpen fredagskamp i Championship. Preston North End har våknet etter dårlig form og er fulle av selvtillit etter to sterke seiere. Preston har bare tapt én av sine ni siste hjemmekamper, mens Derby County er vanskelige å forutse på bortebane. I mine øyne kan dette vippe begge veier, og i mangel av bedre alternativer synes jeg uavgjort er det tryggeste valget her.

Tips: U (3.30 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply