Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

TV-kamper

Fredag:
20.45: Aston Villa – Sheffield United

Lørdag:
16.00: Nottingham Forest – Brentford
18.30: Stoke City – West Bromwich Albion

Søndag:
13.00: Norwich City – Ipswich Town

Rundens trippel:

 


 

Aston Villa – Sheffield United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Tyrone Mings slapp straff etter at han tråkket på Nelson Oliveira. Han er derfor klar igjen for Villa, mens Jack Grealish nærmer seg å være kampklar. Sheffield United har ingen nye skader, men kan ikke bruke Scott Hogan siden han møter sin egen klubb.

Aston Villa-manager Dean Smith har litt av hvert å tenke på for tiden. At klubben sliter uten Jack Grealish på banen er det liten tvil om, men nå er Smith nødt til å få Villa til å fungere igjen dersom de skal henge med i kampen om opprykk. Etter uavgjort borte mot Reading sist har Birmingham-klubben bare én seier på de seks siste kampene. Til tross for denne dårlige formen har ikke luken opp til play-off blitt større enn fire poeng, men det kan fort forandre seg. De fleste husker nok best episoden hvor Tyrone Mings tråkket i ansiktet til Nelson Oliveira i forrige kamp, men debutanten slapp unna straff ettersom dommeren hadde sett hendelsen i kampen. Mings kan bli en viktig mann for Villa utover vårsesongen, og foran fredagens kveldskamp har Villa bare én seier på de seks siste hjemmekampene.  

Aston Villas siste kamper:
Reading – Aston Villa 0-0
Aston Villa – Ipswich 2-1 (Abraham x2)
Aston Villa – Hull 2-2 (Chester, Abraham)
Wigan – Aston Villa 3-0
Aston Villa – Swansea 0-3

Det ble en oppskriftsmessig seier for Sheffield United hjemme mot Bolton Wanderers forrige helg. De kom seg dermed tilbake på vinnersporet etter to kamper på rad uten seier. Før de to kampene hadde The Blades fire strake seiere, og for øyeblikket ser Sheffield-klubben ut som en av de tøffeste utfordrerne i toppen av tabellen. Spissduoen Billy Sharp og David McGoldrick leverer alltid varene, og nå sitter The Blades på en tredjeplass med tre poeng opp til direkte opprykksplass. På bortebane har Chris Wilder & Co 7-3-5 denne sesongen, hvor bare én av deres syv siste på fremmed gress har endt med tap.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Bolton 2-0 (Sharp, McGoldrick)
Norwich – Sheff Utd 2-2 (Sharp x2)
Swansea – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – QPR 1-0 (McGoldrick)
Sheff Utd – Barnet 0-1

Vurdering: Aston Villa er ikke i form, mens Sheffield United fremstår som et meget solid topplag for tiden. Vertene er dog ikke enkle å slå, og det er vanskelig å se for seg hvordan dette skal gå. Jeg har litt større tro på borteseier enn hjemmeseier, men størst er troen på uavgjort i denne kveldskampen. Skal vi si 1-1?

Tips: U (3.45 @ Fansbet)

 


LØRDAG:

Middlesbrough – Leeds United
Kampstart: 14.00
Skader og Suspensjoner: Spissene Britt Assombalonga og Jordan Hugill er usikre hos vertene. Pablo Hernandez, Adam Forshaw og Mateusz Klich er usikre hos gjestene. Samtidig mangler Leeds Gaetano Berardi, Stuart Dallas og Izzy Brown.

Deadline Day ble en skuffende affære for Middlesbrough-sjef Tony Pulis. Han fremstod som tydelig frustrert etter at han ikke fikk i orden de avtalene han hadde håpet på, men fikk seg en skikkelig opptur et par dager senere da Boro vant 3-2 borte mot West Bromwich Albion. Tidligere denne uken hadde Boro muligheten til å sikre seg en plass i femte runde av FA Cupen mot Manchester City, men borte mot League Two-klubben Newport County sa det stopp. Boro hadde bare ett skudd på mål i den kampen, og endte derfor opp med å ryke ut mot det samme laget som Leeds United tapte mot forrige sesong. Boro sitter nå på en femteplass med bare syv poeng opp til direkte opprykksplass. Til tross for den gode plasseringen, er det likevel ikke alt som er som det skal i klubben. Med den defensive spillestilen til Pulis skal ikke Boro oppleve mye motgang før presset blir stort på den erfarne manageren. Hjemme på Riverside Stadium har Boro bare vunnet to av sine ti siste kamper. 

Boros siste kamper:
Newport Co – Boro 2-0
West Brom – Boro 2-3 (Assombalonga x2, Saville)
Boro – Newport Co 1-1 (Ayala)
Boro – Millwall 1-1 (Hugill)
Birmingham – Boro 1-2 (Assombalonga, Wing)

Det var dekket opp til fest på Elland Road da Leeds United fikk besøk av Norwich City forrige runde. Dessverre for Leeds United-supporterne hadde Norwich tatt på seg rollen som festbrems. Gjennom høyt press, gode overganger og modig spill klarte Norwich ødelegge festen da de vant 3-1. Leeds falt dermed ned fra tabelltopp og sitter nå på andreplass med like mange poeng som serieleder Norwich. Ned til tredjeplass skiller det tre poeng, og Marcelo Bielsa & Co er nødt til å få maskineriet til å virke igjen dersom de skal unngå å falle flere plasser på tabellen. Nå står Leeds med fire tap på de seks siste seriekampene, mens de i tillegg røk ut av FA Cupen mot Queens Park Rangers. På bortebane har Leeds sterke 8-3-4 denne sesongen, men to av deres tre siste bortekamper har endt med tap.

Leeds siste kamper:
Leeds – Norwich 1-3 (Bamford)
Rotherham – Leeds 1-2 (Klich x2)
Stoke – Leeds 2-1 (Alioski)
Leeds – Derby 2-0 (Harrison, Roofe)
QPR – Leeds 2-1 (Halme)

Vurdering: Middlesbrough i fin form, men fikk seg en nedtur tidligere denne uken. Boro møter her et Leeds United-lag som er nødt til å reise seg etter flere dårligere resultater i det siste. Jeg tror Leeds kan komme til å gå rett i strupen på hjemmelaget her, og jeg tror de har kvalitet nok til å lykkes med det. Derfor velger jeg å gå for borteseier her, til tross for gjestenes svake form.

Tips: B (2.70 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Yohan Benalouane og Jack Colback er suspendert hos vertene. Hos gjestene er Rico Henry usikker etter skaden han pådro seg forrige kamp.

Martin O`Neill kom seg raskt ned på jorda igjen etter 3-1 seieren mot Wigan Athletic for to runder siden. Forrige helg ble Birmingham City for sterke på St Andrews da skogvokterne tapte 0-2. Det kan se ut som om O`Neill for øyeblikket prøver å finne ut hva slags lag han ønsker å gå for i tiden fremover, og derfor kan det nok ta litt tid før ting klaffer for den nye Forest-sjefen. Nå har rødtrøyene fem poeng opp til play-off, og den luken er ikke større enn at Forest-fansen fortsatt har god grunn til å håpe på play-off denne våren. For å klare det må Forest snart begynne å vinne fotballkamper igjen regelmessig. Hjemme på City Ground har Forest 7-4-4 denne sesongen, hvor tre av de fem siste kampene har endt med tap.  

Forests siste kamper:
Birmingham – Forest 2-0
Forest – Wigan 3-1 (Lolley, Cash, Guedioura)
Forest – Bristol City 0-1
Reading – Forest 2-0
Chelsea – Forest 2-0

Brentford er i fantastisk form for øyeblikket. Etter en svært tung høst hvor de gikk fra å være en av opprykksfavorittene, til å plutselig havne nede i bunnstriden, ser de nå ut til å være på riktig spor igjen. Forrige helg snudde de 0-2 til 5-2 hjemme mot formlaget Blackburn Rovers, mens de tidligere denne uken avanserte til femte runde i FA Cupen hjemme mot Barnet. Brentford har nå syv kamper på rad uten tap i serien, hvor samtlige tre siste seriekamper har endt med seier. Formen er det ingenting å si på, men spørsmåelt er om avstanden til play-off har blitt for stor. Nå har The Bees nemlig ti poeng opp til Bristol City som innehar den siste play-off plassen. På bortebane har Brentford bare vunnet én av sine 14 kamper denne sesongen, men den seieren kom riktignok i forrige serierunde mot Rotherham United.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Barnet  3-1 (Maupay, Canos, Jeanvier)
Brentford – Blackburn 5-2 (Watkins x2, Canos, Benrahma, Maupay)
Barnet – Brentford 3-3 (Watkins, Maupay, Canos)
Rotherham – Brentford 2-4 (Mokotjo x2, Benrahma, Maupay)
Brentford – Stoke 3-1 (Benrahma, Henry, Selvmål)

Vurdering: Nottingham Forest ser ut til å kunne trenge litt tid for å komme skikkelig igang under Martin O`Neills ledelse. Her møter de et høytflyvende Brentford-lag som spiller vakker fotball og er i meget bra form. Her har jeg troen på at gjestene kan stikke av med seieren.

Tips: B (2.45 @ Fansbet)


 

Blackburn Rovers – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler viktige Darragh Lenihan som er ute i flere uker etter skaden sist. I tillegg er Danny Graham, Bradley Dack, Charlie Mulgrew og Corry Evans usikre. Hos gjestene meldes det ikke om noen nye skader.

Med fire strake seiere og tre kamper på rad uten baklengsmål, var det forståelig nok et selvsikkert Blackburn Rovers-lag som reiste til London for å møte Brentford forrige runde. Etter bare syv minutter spill var Rovers-spillerne enda høyere oppe i lufta da de ledet 2-0, men det gikk ikke lenge før de møtte veggen. Brentford snudde nemlig fra 0-2 til 5-2 i løpet av kampen, samtidig som Rovers mistet flere nøkkelspillere som Bradley Dack, Danny Graham og Darragh Lenihan med skader. Det var første gang siden våren 2012 at Rovers slapp inn fem mål i én seriekamp. Nå har Lancashire-klubben fire poeng opp til play-off, mens de har sterke 7-6-2 på sine hjemmekamper.      

Blackburns siste kamper:
Brentford – Blackburn 5-2 (Dack, Graham)
Blackburn – Hull 3-0 (Armstrong, Reed, Rodwell)
Blackburn – Ipswich 2-0 (Graham, Nuttall)
Blackburn – Newcastle 2-4 (Armstrong, Lenihan)
Millwall – Blackburn 0-2 (Armstrong, Nuttall)

Bristol City er det store formlaget i ligaen. Nå har de i tillegg tatt turen topp på play-off plass etter en sterk seier over Swansea City sist. Seieren var rødtrøyens femte strake i serien, mens de totalt er oppe i elleve seriekamper på rad uten tap. Bristol City begynner å vise seg som en tøff utfordrer i kampen om opprykk, men spørsmålet er hvor lenge denne flotte formen kan vare. Flere ganger tidligere har Bristol City hatt gode perioder under manager Lee Johnsons ledelse, men hver eneste gang kommer det til slutt en skikkelig nedtur. Kanskje vil det ikke skje denne gangen, og da vil i så fall Bristol City-fansen ha en meget spennende vår å se frem til. I FA Cupen har de sikret seg avansement til femte runde, og på bortebane har de 7-3-4 totalt. På de fem siste bortekampene har de fantastiske 4-1-0. 

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Swansea 2-0 (Weimann, O`Dowda)
Bristol City – Bolton 2-1 (Eliasson, O`Dowda)
Forest – Bristol City 0-1 (Diedhiou)
Bristol City – Bolton 2-1 (Palmer, Taylor)
Bristol City – Huddersfield 1-0 (Brownhill)

Vurdering: Blackburn Rovers er sterke hjemme, men fikk seg en skikkelig smell mot Brentford forrige serierunde. Ikke bare tapte de stort, men flere viktige spillere ble skadet. Her møter de et Bristol City-lag som er i utrolig bra form. Det er vanskelig å tippe mot Rovers når de har hjemmekamp, men er det ett lag som kan få med seg alle poengene hjem fra Lancashire, så må det være et formsterkt Bristol City-lag. Derfor markerer jeg for borteseier her.

Tips: B (2.85 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jack Hobbs er ute hos vertene, mens Andy Taylor er usikker. Connor Ripley er siste tilskudd på en lang skadeliste hos gjestene, men ellers er det ingen nye skader å melde om. Preston ventes derfor å starte likt som sist.

Det vil seg fortsatt ikke for Bolton Wanderers. Forrige runde ble det ikke overraskende et 0-2 tap borte mot Sheffield United, samtidig som det skjedde ting utenfor banen som nok en gang satte hvittrøyene i dårlig lys. De var nemlig på spissjakt på Deadline Day, men lyktes ikke med å hente Ched Evans før vinduet stengte. Det å hente en type som Evans er én ting, men Fleetwood Town-sjef Joey Barton var ikke nådig i sin kritikk rettet mot Bolton etter Deadline Days-hendelser. Nå sitter Bolton på nest sisteplass med tre poeng til trygg plass. De har tapt fire av sine fem siste kamper, og det ser rett og slett bekmørkt ut for The Trotters. Et lite lysglimt er det likevel mulig å finne, ettersom et oppkjøp av klubben ser ut til å være rett rundt hjørnet. Hjemme på University of Bolton Stadium har hvittrøyene bare tapt én av sine fire siste kamper. 

Boltons siste kamper:
Sheff Utd – Bolton 2-0
Bolton – Reading 1-1 (Oliveira)
Bolton – West Brom 0-2
Bristol City – Bolton 2-1 (Buckley)
Bolton – Walsall 5-2 (Magennis x3, Selvmål, Donaldson)

Preston North End har kommet seg til hektene igjen. Etter en periode med dårlig form har de i deres siste kamper fått vise hvor gode de faktisk er. Både Queens Park Rangers og Stoke City har blitt slått på bortebane på imponerende vis, mens de i forrige runde var det beste laget da de spilte uavgjort mot Derby County. De nye signeringene fungerer meget bra, mens enkelte nøkkelspillere er tilbake fra skade. Det ser ut til å bli en god vårsesong for Preston, og det vil i så fall skape en del optimisme i forkant av neste sesong. På bortebane har The Lilywhites vunnet fire av deres syv siste kamper, hvor begge de to siste på fremmed gress har endt med seier.

Prestons siste kamper:
Preston – Derby 0-0
Stoke – Preston 0-2 (Browne, Potts)
QPR – Preston 1-4 (Potts, Storey, Stockley, Browne)
Preston – Swansea 1-1 (Johnson)
Preston – Doncaster 1-3 (Hughes)

Vurdering: Ingenting går Boltons vei, mens lokalrival Preston North End har imponert stort de siste kampene. Preston har en spillestil som jeg tror vil gi Bolton store problemer her, samtidig som de har den selvtilliten som hjemmelaget mangler. Bolton har bare tapt én av sine fire siste hjemme, men her har jeg stor tro på at gjestene vinner. 

Spill: B (1.95 @ Fansbet)


 

Derby County – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har skadeproblemer i forsvar, og foran denne kampen er bare Richard Keogh og Fikayo Tomori spilleklar av de rendyrkede stopperne. Reece Burke og Jordy de Wijs er usikre hos gjestene.

Det er grunn til å være litt bekymret dersom man er Derby County-supporter. Selv om Harry Wilson hadde to langskudd som traff metallet mot Preston North End, var det ingen god kamp The Rams leverte på Deepdale. Derby kunne derfor ikke klage på at det bare ble ett poeng i det oppgjøret, og nå har hvittrøyene bare to seiere på de åtte siste kampene. Den typen form er ikke bra nok dersom man skal holde ut i den tøffe kampen om play-off. Poengtapet sist førte til at Derby nå er ute av play-off plass på tabellen, og foran denne runden sitter de på syvendeplass med like mange poeng som Bristol City på sjetteplass. Derby er videre til femte runde i FA Cupen, men det er først og fremst ligaen som er viktig. Hjemme på Pride Park har de ikke tapt noen av sine fem siste kamper, men hele tre av deres fire siste på eget gress har endt uavgjort.

Derbys siste kamper:
Preston – Derby 0-0
Accrington – Derby 0-1 (Waghorn)
Derby – Reading 2-1 (Holmes, Wilson)
Southampton – Derby 2-2 (Wilson, Waghorn)
Leeds – Derby 2-0

Hull City var ligaens store formlag i desember og januar. De tok seg fra nedrykksplass til opprykkskamp i løpet av den gode perioden, men fikk seg en skikkelig smell borte mot Blackburn Rovers siste helgen i januar. Forrige runde skulle de forsøke å reise kjerringa hjemme mot Stoke City, og det lyktes de meget bra med. Hull vant 2-0 i den kampen, og ikke overraskende var det brennhete Jarrod Bowen og Kamil Grosicki som scoret målene. Nå er Hull bare fire poeng bak Derby på tabellen, og med seier her vil avstanden bare være på ett poeng. Derby har riktignok én kamp færre spilt enn Hull, men likevel er det rart å tenke på hvor fort ting kan snu. Hull har bare ett tap på de ti siste kampene i serien, mens de på bortebane bare har tapt én av sine åtte siste i serien. 

Hulls siste kamper:
Hull – Stoke 2-0 (Grosicki, Bowen)
Blackburn – Hull 3-0
Aston Villa – Hull 2-2 (Evandro, Bowen)
Hull – Sheff Wed 3-0 (Bowen x2, Campbell)
Millwall – Hull 2-1 (Toral)

Vurdering: Det er en del ting som ikke stemmer for Derby County for øyeblikket. De vinner for få fotballkamper, men er samtidig gode nok til å ikke tape for ofte. The Rams er nødt til å ta seg sammen dersom de skal henge med i kampen om play-off, og det tror jeg de gjør her. Hull har vært i fantastisk form over lang tid, men var fryktelig svake i forrige bortekamp. Det er skummelt å tippe mot et bra formlag som Hull, men jeg tror vertene vinner her. 

Spill: H (2.00 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Geoff Cameron og Angel Rangel er ute hos vertene, mens Tomer Hemed er tilbake. Hos gjestene er David Davis endelig tilbake igjen, men Marc Roberts er skadet.

Queens Park Rangers sikret seg avansement til femte runde i FA Cupen tidligere denne uken. Portsmouth ble slått hjemme på Loftus Road, noe som betyr at London-klubben skal møte Watford hjemme neste helg. Med tanke på hvor mange gode lag som er ute av årets FA Cup, kan det fort bli en spennende vårsesong for QPR-fansen. At de nå ser ut til å bli hektet av i kampen om play-off gjør kanskje cupeventyret enda viktigere for supporterne. I serien har QPR nå tre strake tap, samt fem kamper på rad uten seier. Avstanden til play-off har derfor økt til åtte poeng, samtidig som det er syv lag mellom QPR og sjetteplassen før helgens runde. Hjemme på Loftus Road har Steve McClaren & Co brukbare 5-1-2 på sine syv siste kamper.   

QPRs siste kamper:
QPR – Portsmouth 2-1 (Smith, Wells)
Wigan – QPR 2-1 (Osavi-Samuel)
Portsmouth – QPR 1-1 (Wells)
QPR – Preston 1-4 (Smith)
Sheff Utd – QPR 1-0

Birmingham City hadde fem kamper på rad uten seier i serien før møtet med Nottingham Forest forrige runde. Den kampen endte de opp med å vinne 2-0, og nå blir det spennende å se om de kan bygge videre på den imponerende seieren. Foran helgens runde sitter blåtrøyene på en åttendeplass med fire poeng opp til play-off. Det er hele tiden rykter som går vedrørende mulig poengtrekk for Birmingham grunnet brudd på FFP, men det har ikke kommet ny info i den saken. På topp hos Birmingham er Che Adams brennhet for tiden. Flere Premier League-klubber lå langflate etter Adams på Deadline Day, men Birmingham klarte beholde ham. Nå står han med mål i fire strake seriekamper. På bortebane har Birmingham bare ett tap på de seks siste kampene. 

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Forest 2-0 (Adams, Jota)
Swansea – Birmingham 3-3 (Adams, Maghoma, Selvmål)
Norwich – Birmingham 3-1 (Adams)
Birmingham – Boro 1-2 (Adams)
West Ham – Birmingham 2-0

Vurdering: QPR med cupkamp tidligere denne uken, mens formen i serien er svak. Her møter de et Birmingham City-lag som tok en viktig seier sist, samtidig som de har vært brukbare borte en stund. Denne kampen kan vippe alle veier, men i mine øyne fremstår uavgjort som det mest sannsynlige utfallet.

Tips: U (3.20 @ Fansbet)

 


 

Rotherham United – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kyle Vassell mangler hos vertene, mens gjestene ikke har noen nye skader å melde om.

Rotherham United holdt Millwall til 0-0 borte på The Den forrige runde, og må på mange måter være meget fornøyd med det resultatet. Likevel vil det nok føles litt bittert ut for manager Paul Warne at han ikke klarte gjøre noe med “bortebane-forbannelsen” i en slik kamp. Rotherham er nemlig oppe i 40(!) bortekamper på rad i Championship uten seier nå. I skrivende stund innehar The Millers 21. plass på tabellen med bare ett poeng til nedrykk. Formen er meget svakt, og bare én av de ti siste kampene har endt med seier. Tidligere denne sesongen var Rotherham sterke på hjemmebane, men nå har de tapt tre av sine fire siste hjemmekamper. 

Rotherhams siste kamper:
Millwall – Rotherham 0-0
Rotherham – Leeds 1-2 (Ajayi)
Rotherham – Brentford 2-4 (Selvmål, Taylor)
Ipswich – Rotherham 1-0
Man City – Rotherham 7-0

Rotherham United er ikke det eneste laget som sliter på bortebane denne sesongen. Wigan Athletic er nemlig nøyaktig like svake som The Millers på fremmed gress. Begge har bare tatt fem poeng på sine 15 bortekamper, samtidig som begge har -17 i målforskjell. Den store forskjellen er at Wigan har vunnet en bortekamp denne sesongen, men det var helt tilbake i august. Nå har The Latics 13 bortekamper på rad uten seier, mens elleve av deres 13 siste på fremmed gress har endt med tap. Grunnet en god hjemmestatistikk har de en luke på syv poeng til nedrykk, og forrige helg vant de mot Queens Park Rangers. Selvtilliten i troppen er nok derfor bedre hos bortelaget i dette oppgjøret.

Wigans siste kamper:
Wigan – QPR 2-1 (Windass, Clarke)
Forest – Wigan 3-1 (Windass)
Sheff Wed – Wigan 1-0
Wigan – Aston Villa 3-0 (Roberts, Jacobs, Garner)
West Brom – Wigan 1-0

Vurdering: Rotherham klarer seg greit hjemme, men har slitt litt i det siste. Wigan har vist tegn på bedring i det siste, men på bortebane sliter de fælt. Denne bunnkampen er ikke enkel å vurdere, og uavgjort fremstår i mine øyne som det beste alternativet.

Tips: U (3.20  @ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Josh Onomah og Gary Hooper mangler hos vertene. Gjestene mangler Nelson Oliveira, mens Garath McCleary og Ovie Ejaria er usikre.

Det ble en drømmestart for Steve Bruce som Sheffield Wednesday-manager forrige helg. Uglene ga Ipswich Town tøff kamp på Portman Road, men måtte vente helt til overtid før de fikk satt inn seiersmålet. Adam Reach fant Lucas Joao, og han sistnevnte ga de tilreisende Wednesday-supporterne mye å juble for. Wednesday har nå bare ett tap på de syv siste kampene, mens begge de to siste har endt med seier. Med sine 38 poeng er det vanskelig å se for seg at de skal blande seg inn i verken opprykks- eller nedrykkskamp. Hjemme på Hillsborough har Yorkshire-klubben 5-6-3 denne sesongen, men på de fem siste hjemmekampene har de sterke 3-2-0. 

Sheff Weds siste kamper:
Ipswich – Sheff Wed 0-1 (Joao)
Chelsea – Sheff Wed 3-0
Sheff Wed – Wigan 1-0 (Fletcher)
Luton – Sheff Wed 0-1 (Nuhiu)
Hull – Sheff Wed 3-0

Reading valgte å gå for et ukjent kort da de fikk på plass Jose Gomes som ny manager for en stund siden. Foreløpig har ikke det vist seg å være et smart trekk. Portugiseren har nå ledet Reading i åtte kamper, og bare én av disse kampene har endt med tre poeng. Den seieren kom mot et Nottingham Forest-lag som akkurat hadde mistet Aitor Karanka, og som fikk to spillere utvist i det oppgjøret. Forrige helg ble det uavgjort mot Aston Villa i en kamp som vil bli best husket for hendelsen hvor Nelson Oliveira ble tråkket i ansiktet av Tyrone Mings. På bortebane ha Reading nå elleve kamper på rad i serien uten seier. 

Readings siste kamper:
Reading – Aston Villa 0-0
Bolton – Reading 1-1 (Oliveira)
Derby – Reading 2-1 (Aluko)
Reading – Forest 2-0 (Selvmål, Swift)
Man Utd – Reading 2-0

Vurdering: Sheffield Wednesday er i bra form. Forrige helg fikk manager Steve Bruce en drømmestart, og jeg tror på mer jubel for uglene her. Reading har ikke overbevist meg de siste ukene, og jeg kan fint seg for meg at de får en del problemer her. Jeg markerer derfor for hjemmeseier.

Tips: H (2.10 @ Fansbet)


 

Swansea City – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Oli McBurnie har slitt med sykdom denne uken og er derfor usikker. Gjestene mangler Tom Bradshaw og Conor McLaughlin.

Det er alt annet enn bra stemning rundt klubben i Swansea for tiden. Deadline Day ble et aldri så lite sirkus hvor de sendte bort en spiller som Jefferson Montero, samtidig som de var nære ved å selge både Leroy Fer og Daniel James. Det virker egentlig som om Swansea er i ferd med å gå i helt feil retning når det kommer til spillerlogistikk, og jeg tørr ikke tenke på hvor dårlig det kunne ha gått denne sesongen dersom de ikke hadde hatt Graham Potter til manager. Etter lang tid i klubben forlot Huw Jenkins jobben som styreformann. Han har tidligere gjort en utrolig bra jobb for svanene, men den siste tiden har han ikke vært en populær mann. Forrige runde ble det 0-2 tap for Swansea mot Bristol City, og avstanden til play-off er nå oppe i seks poeng. I tillegg har lagene på play-off én kamp færre spilt enn Swansea. Det er mye som må ordnes opp i utenfor banen hos Swansea, og på banen er de nødt til å levere mer stabilt bra enn hva de har gjort hittil. Hjemme på Liberty Stadium har de 6-4-5, hvor bare to av de syv siste har endt med seier.     

Swanseas siste kamper:
Bristol City – Swansea 2-0
Swansea – Birmingham 3-3 (McBurnie x2, James)
Swansea – Gillingham 4-1 (McBurnie x2, Celina, McKay)
Swansea – Sheff Utd 1-0 (McBurnie)
Preston – Swansea 1-1 (Baker-Richardson)

Millwall hadde muligheten til å få en del luft mellom seg selv og nedrykksplassene da Rotherham United var på besøk forrige helg, men den kampen endte uavgjort 0-0. Ikke overraskende ble det en amper affære hvor begge klubbene i ettertid har blitt tiltalt av FA for at de ikke klarte å kontrollere spillerne sine. Millwall har nå tre kamper på rad uten seier, men før den tid hadde de tre strake seiere. Bare én av de seks siste seriekampene har endt med tap, og neste helg skal Millwall spille cupkamp mot AFC Wimbledon. Ned til nedrykk skiller det fem poeng for løvene til Neil Harris. På bortebane gikk Millwall 13 kamper på rad uten å vinne, men nå står de med fire poeng av seks mulige på de to siste. 

Millwalls siste kamper:
Millwall – Rotherham 0-0
Millwall – Everton 3-2 (Gregory, Cooper, M.Wallace)
Boro – Millwall 1-1 (J.Wallace)
Millwall – Blackburn 0-2
Millwall – Hull 2-1 (Ferguson x2)

Vurdering: Swansea er ligaens mest uforutsigbare lag. Man vet aldri hvor man har dem, og de kan overraske både positivt og negativt fra uke til uke. Her møter de et Millwall-lag som har klart seg greit i det siste, men som gjennom sesongen bare har vunnet én bortekamp. Det er ikke utenkelig at Millwall får med seg noe fra denne kampen, men her går jeg for hjemmeseier til over 2 i odds.

Tips: H (2.10 @ Fansbet)


 

Stoke City – West Bromwich Albion
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens gjestene må klare seg uten Matt Phillips. I tillegg er James Morrison usikker.

Det har ikke vært noen god start for Nathan Jones som Stoke City-manager. Jones ble hentet etter sin fantastiske jobb hos Luton Town, men hos The Potters har han slitt så langt. Luton har derimot fortsatt å imponere i League One, og jeg tror Stoke også kommer til å fungere bra når Jones får litt tid på seg på Bet365 Stadium. Forrige runde ble det tap mot Hull City i en kamp hvor nysigneringen Sam Vokes misset på straffespark. Nå står Stoke med tre tap på sine fire seriekamper under Jones ledelse, samtidig som de røk ut av FA Cupen mot League One-klubben Shrewsbury Town. Den ene seieren som Jones har hatt som Stoke-manager kom riktignok mot Leeds United, og de tre poengene satte supporterne forståelig nok stor pris på. Nå ligger Stoke på en 15. plass med ti poeng opp til play-off. Det er ikke en umulig luke å tette, men på en annen side er det lite som tyder på at The Potters kommer til å blande seg inn i toppen denne sesongen. Hjemme på Bet365 Stadium har Stoke 7-3-5 denne sesongen.

Stokes siste kamper:
Hull – Stoke 2-0
Stoke – Preston 0-2
Stoke – Leeds 2-1 (Allen, Clucas)
Stoke – Shrewsbury 2-3 (Campbell x2)
Brentford – Stoke 3-1 (Afobe)

West Bromwich Albion har bare serien å fokusere på utover våren etter at deres omkamp mot Brighton & Hove Albion i FA Cupen endte med tap onsdag kveld. Kyle Bartley scoret et noe komisk 1-0 mål i det oppgjøret, men mot slutten av kampen utlignet The Seagulls. I ekstraomgangen var ringreven Glenn Murray på plass og sendte Brighton til neste runde. I serien gikk West Brom på et surt tap hjemme mot Middlesbrough sist, og nå har de bare én seier på de fem siste kampene. Den dårlige formen gjør at West Brom nå har syv poeng opp til direkte opprykksplass, men det må legges til at The Baggies har én kamp færre spilt enn lagene på de to øverste plassene. På bortebane har West Brom 7-3-4 denne sesongen, hvor hele fem av de seks siste kampene har endt med seier. 

West Broms siste kamper:
West Brom – Brighton 1-3 (Bartley)
West Brom – Boro 2-3 (Gayle, Rodriguez)
Brighton – West Brom 0-0
Bolton – West Brom 0-2 (Rodriguez, Field)
West Brom – Norwich 1-1 (Gayle)

Vurdering: En meget interessant kamp på Bet365 Stadium. Stoke City har ikke overbevist etter at Nathan Jones overtok roret. Her møter de et West Bromwich Albion-lag som har slitt litt i det siste, men som utvilsomt er et av ligaens beste lag. Dette er helt åpent i mine øyne, og i mangel av bedre forslag velger jeg å markere for poengdeling her. 

Spill: U (3.25 @ Fansbet)


SØNDAG: 

Norwich City – Ipswich Town
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler fortsatt Timm Klose og Moritz Leitner, mens Luke Chambers og James Collins er usikre hos gjestene.

Norwich City leverte det som i mine øyne var sesongbeste da de besøkte Leeds United på Elland Road forrige helg. Gjennom en kombinasjon av høyt press og solid forsvarsspill tok de Leeds på senga og vant 3-1 på meget imponerende vis. Gjennom hele kampen virket det som om Norwich-spillerne hadde litt bedre tid med ballen enn hva Leeds hadde, og man kan trygt si at det krever mot for å spille på den måten mot et såpass bra Leeds-lag. Seieren førte Norwich opp på tabelltopp med like mange poeng som nettopp Leeds. Ned til Sheffield United på tredjeplass skiller det nå tre poeng. Norwich har bare tapt én av sine ti siste kamper i serien, men bare to av de syv siste har endt med seier. Det virker som om de har et par ekstra gir å gå på, men man må heller ikke glemme at de har manglet et par nøkkelspillere de siste ukene. Hjemme på Carrow Road har de 9-2-4 denne sesongen. 

Norwichs siste kamper:
Leeds – Norwich 1-3 (Vrancic x2, Pukki)

Norwich – Sheff Utd 2-2 (Hernandez, Pukki)
Norwich – Birmingham 3-1 (Vrancic, Trybull, Pukki)
West Brom – Norwich 1-1 (Rhodes)
Norwich – Portsmouth 0-1

Mens erkerivalen troner øverst på tabellen, befinner Ipswich Town seg på jumboplass. Det har vært en marerittsesong for traktorgutta fra første spark på ballen, og i skrivende stund tyder det meste på at det faktisk kan bli nedrykk for Ipswich Town denne sesongen. Helt siden 2003 har Ipswich spilt Championship-fotball, og det er derfor vanskelig å se for at de ikke skal gjør det samme til høsten. En seier borte mot erkerivalen Norwich kan være det som skal til for å kickstarte sesongen for blåtrøyene, og derfor har Ipswich-fansen en god grunn til  å være spent foran søndagens derby. I skrivende stund er det åtte poeng opp til trygg plass, men dersom de skulle vinne et par kamper i tiden fremover vil man fort kunne få kontakt med lagene over streken. Problemet for Ipswich er at de sjeldent vinner mot sine gule naboer. Traktorgutta har ikke vunnet et eneste av de elleve siste derbyene, mens man må 13 år tilbake i tid for å finne forrige gang de vant på Carrow Road. Den gangen ble Danny Haynes den store helten med sin avgjørende scoring like før slutt. Denne sesongen har Ipswich 1-2-12 på bortebane, noe som gjør de til ligaens svakeste bortelag. De har tapt sine seks siste bortekamper, mens de bare har tatt ett poeng på de ni siste på fremmed gress.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Sheff Wed 0-1
Aston Villa – Ipswich 2-1 (Sears)
Blackburn – Ipswich 2-0
Ipswich – Rotherham 1-0 (Keane)
Accrington – Ipswich 1-0

Vurdering: Det sies ofte at form og kvalitet kastes ut av vinduet i slike derbykamper. Det er for meg en myte. I skrivende stund er Norwich City et såpass mye bedre lag enn Ipswich Town at det er vanskelig å gå for noe annet enn hjemmeseier. Det som kan tale for Ipswich i denne kampen er Norwichs noe svake hjemmeform, samt det faktum at Peter Bankes har blitt satt opp som dommer. Han er kanskje den dommeren som liker best å blåse i fløyta, dele ut kort og blåse for straffespark. At han skal få lede et slikt intenst derby som Old Farm kan plutselig tale til gjestens fordel. Tipset mitt blir uansett hjemmeseier, men oddsen er alt annet enn fristende. 

Spill: H (1.37 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply