Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

TV-kamp

Tirsdag:
21.00: West Bromwich Albion – Nottingham Forest

Rundens trippel:

 


 

Birmingham City – Bolton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene. Hos gjestene kan Mark Beevers være klar, mens Andy Taylor er usikker.

Det ble en utrolig fotballkamp på Loftus Road da Birmingham City besøkte Queens Park Rangers lørdag ettermiddag. Det var ikke en gang spilt en omgang da blåtrøyene ledet hele 4-0 mot QPR. De fleste trodde da at Birmingham enkelt skulle innkassere tre viktige poeng, men det skulle bli tøffere enn som så. QPR slo nemlig tilbake tre ganger, før de på overtid fikk straffespark. Det straffesparket ble reddet av Lee Camp, noe som resulterte i at Birmingham tok med seg tre poeng hjem igjen. Che Adams ble den store helten med sin hattrick, og nå har han scoret i seks seriekamper på rad. Birmingham har fire poeng opp til play-off, og på hjemmebane har de 6-7-2 denne sesongen.  

Birminghams siste kamper:
QPR – Birmingham 3-4 (Adams x3, Dean)
Birmingham – Forest 2-0 (Adams, Jota)
Swansea – Birmingham 3-3 (Adams, Maghoma, Selvmål)
Norwich – Birmingham 3-1 (Adams)
Birmingham – Boro 1-2 (Adams)

Bolton Wanderers måtte se lokalrival Preston North End stikke av med seieren på University of Bolton Stadium lørdag ettermiddag. Det er fryktelig lite som stemmer for Bolton både på og utenfor banen, og dersom man ser bort fra tabelljumbo Ipswich Town er det Bolton som fremstår som den klareste dumpekandidaten. Til tross for syv kamper på rad uten seier, har Bolton likevel bare fire poeng opp til trygg plass. Derfor lever håpet absolutt for Bolton-fansen, men det er lite som tyder på at ting skal snu med det første. På bortebane har hvittrøyene 13 kamper på rad uten seier, og samtlige seks siste på fremmed gress har endt med tap.

Boltons siste kamper:
Bolton – Preston 1-2 (Donaldson)
Sheff Utd – Bolton 2-0
Bolton – Reading 1-1 (Oliveira)
Bolton – West Brom 0-2
Bristol City – Bolton 2-1 (Buckley)

Vurdering: Birmimgham City med sterk seier sist, selv om det nesten ble fiasko til slutt. Che Adams er brennhet om dagen, og det samme gjelder Jota. Her møter de et Bolton Wanderers-lag som ser meget svakt ut for tiden. Det er vanskelig å gå for annet enn hjemmeseier her.

Tips: H (1.50 @ Fansbet)

 


 

Bristol City – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos noen av lagene, mens Geoff Cameron og Angel Rangel fortsatt er usikre hos gjestene.

Det ble en jevn affære da Bristol City besøkte Blackburn Rovers på Ewood Park. Rødtrøyene var beste i første omgang, men i andre omgang kunne kampen vippet begge veier. Heldigvis for Bristol City endte kampen opp med å vippe til deres favør. Det er kanskje slik som kjennetegner et lag som er i flytsonen, og det kan man absolutt si at The Robins er. Nå står de med seks seiere på rad i serien, mens de totalt har tolv seriekamper på rad uten tap. Den flotte formen har ført The Robins opp på play-off, og nå drømmer fansen om Premier League. Hjemme på Ashton Gate har de vært skuffende tidligere i sesongen, men nå står de med tre strake hjemmeseiere.

Bristol Citys siste kamper:
Blackburn – Bristol City 0-1 (Pisano)
Bristol City – Swansea 2-0 (Weimann, O`Dowda)

Bristol City – Bolton 2-1 (Eliasson, O`Dowda)
Forest – Bristol City 0-1 (Diedhiou)
Bristol City – Bolton 2-1 (Palmer, Taylor)

Queens Park Rangers havnet under 0-4 allerede før pause hjemme mot Birmingham City forrige runde. Enkelte supportere valgte nok å forlate kampen på det tidspunktet, og de gikk i så fall glipp av det som nesten ble et helt utrolig comeback. QPR scoret nemlig tre mål og fikk til slutt straffespark på overtid. Det straffesparket skulle Nahki Wells ta, men QPR-spilleren klarte ikke overliste Lee Camp i Birmingham-buret. Nå har London-klubben seks kamper på rad uten seier. Samtlige fire siste kamper har endt med tap. Skal QPR ha et lite håp om å kjempe om play-off denne våren, er de nødt til å snu den vonde trenden så fort som mulig. På bortebane har QPR bare én seier på de åtte siste kampene.

QPRs siste kamper:
QPR – Birmingham 3-4 (Smith x2, Cousins)
QPR – Portsmouth 2-1 (Smith, Wells)
Wigan – QPR 2-1 (Osavi-Samuel)
Portsmouth – QPR 1-1 (Wells)
QPR – Preston 1-4 (Smith)

Vurdering: Bristol City er i ekstremt bra form. Her møter de et QPR-lag som er i meget dårlig form. Championship er ganske bingo, men i mine øyne er det ikke mulig å gå for annet enn hjemmeseier her.

Tips: H (1.86 @ Fansbet)


 

Hull City – Rotherham United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Clark Robertson og Ryan Williams er usikre hos gjestene.

Etter fantastisk form i både desember og januar har Hull City kommet seg tilbake til hverdagen igjen de siste ukene. Nå står de med bare én seier på de fire siste kampene, men det må legges til at motstanden har vært tøff. Det faktum at Hull klarte beholde spillere som Jarrod Bowen og Kamil Grosicki i overgangsvinduet tydet på at det kunne bli en meget spennende vårsesongen for Hull-fansen, men da må de i så fall forbedre spillet sitt et par hakk de neste rundene. Lørdag ble det tap mot Derby, men tirsdag er det klart for hjemmekamp igjen. Hjemme på KCOM Stadium har de vunnet samtlige fem siste kamper i serien.  

Hulls siste kamper:
Derby – Hull 2-0
Hull – Stoke 2-0 (Grosicki, Bowen)
Blackburn – Hull 3-0
Aston Villa – Hull 2-2 (Evandro, Bowen)
Hull – Sheff Wed 3-0 (Bowen x2, Campbell)

40 kamper på rad uten seier. Det er status for Rotherham United på bortebane i Championship. De har ikke vunnet en eneste av sine 40 siste bortekamper på det nest øverste nivået i engelsk fotball. Det er en rekke som nesten er for syk til å være sann, og den ødelegger nok en del for nattesøvnen til Rotherham-sjef Paul Warne. The Millers har spilt uavgjort mot bunnrivalene Millwall og Wigan Athletic de to siste rundene, og er nødt til å vinne kamper igjen snart dersom de ikke skal falle ned på feil side av streken. Med bare én seier på de ti siste kampene har Rotherham nå bare ett poeng ned til nedrykksplass. Foran denne kampen har de fem kamper på rad uten seier. 

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Wigan 1-1 (Robertson)
Millwall – Rotherham 0-0
Rotherham – Leeds 1-2 (Ajayi)
Rotherham – Brentford 2-4 (Selvmål, Taylor)
Ipswich – Rotherham 1-0

Vurdering: Hull City er ikke i like bra form lenger, men hjemme på KCOM Stadium har de vært fantastiske over lengre tid nå. Her møter de ligaens mest håpløse bortelag. Jeg klarer ikke gjøre annet enn å gå for hjemmeseier her.

Tips: H (1.74 @ Fansbet)


 

Millwall – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ben Amos, Conor McLaughlin og Tom Bradshaw er ute hos vertene. Hos gjestene er Tom Lees meget usikker.

Lørdag har Millwall en meget viktig cupkamp borte mot AFC Wimbledon. Med seier i den kampen vil de booke en plass i kvartfinalen i FA Cupen, og der kan det fort bli overkommelig motstand med tanke på hvor mange topplag som allerede er ute av turneringen. Derfor er det kanskje noen Millwall-spillere som gleder seg ekstra til helgen, men de må først rette fokuset mot denne tøffe seriekampen. Millwall står nå med fire kamper på rad uten seier i serien, og det gjør at de nå bare har fire poeng ned til nedrykksplass. Hjemme på The Den er de som regel sterke, og totalt har de 6-5-4 på eget gress denne sesongen.  

Millwalls siste kamper:
Swansea – Millwall 1-0
Millwall – Rotherham 0-0
Millwall – Everton 3-2 (Gregory, Cooper, M.Wallace)
Boro – Millwall 1-1 (J.Wallace)
Millwall – Blackburn 0-2

Steve Bruce fikk en drømmestart på jobben som Sheffield Wednesday-manager da uglene vant 1-0 borte mot Ipswich Town. Lørdag var det klart for Bruce sin hjemmedebut da Reading kom på besøk. Bruce var meget fornøyd med mottakelsen fra supporterne, men samtidig litt mer skuffet over det laget viste på banen. Wednesday har nå bare tapt én av sine åtte siste kamper i serien. Mye tyder på at denne sesongen kommer til å ende med en plass midt på tabellen, men mye kan fortsatt skje. På bortebane har Wednesday bare to seiere på de ni siste kampene. 

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Reading 0-0
Ipswich – Sheff Wed 0-1 (Joao)
Chelsea – Sheff Wed 3-0
Sheff Wed – Wigan 1-0 (Fletcher)
Luton – Sheff Wed 0-1 (Nuhiu)

Vurdering: Ingen enkel kamp å vurdere. Millwall er sterke hjemme, men formen er svak. Sheffield Wednesday har vist bra form over lengre tid, men er ikke så bra på bortebane. Dette er helt åpent i mine øyne. Ettersom Millwall har en meget spennende cupkamp noen dager senere, velger jeg å ta en råsjans på borteseier til bra odds.

Tips: B (3.55 @ Fansbet)


 

West Bromwich Albion – Nottingham Forest
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Matt Phillips og James Morrison mangler hos vertene. Hos gjestene er fortsatt Michael Dawson ute.

Stefan Johansen debuterte for West Bromwich Albion lørdag kveld, og det gjorde han på en meget bra måte. Johansen slo blant annet et meget presist frispark som senere førte til kampens eneste scoring da The Baggies vant 1-0 borte mot Stoke City. Seieren var meget viktig for Darren Moore & Co med tanke på det sure 2-3 tapet mot opprykksrival Middlesbrough i den foregående runden. Nå har West Brom fem poeng opp til direkte opprykksplass, men det må legges til at de har én kamp færre spilt enn lagene foran på tabellen. Hjemme på The Hawthorns har de skuffet litt over lengre tid nå. Bare to av de ni siste hjemmekampene har endt med seier. Det er West Brom nødt til å gjøre noe med dersom de skal henge med lagene helt øverst på tabellen. 

West Broms siste kamper:
Stoke – West Brom 0-1 (Gayle)
West Brom – Brighton 1-3 (Bartley)
West Brom – Boro 2-3 (Gayle, Rodriguez)
Brighton – West Brom 0-0
Bolton – West Brom 0-2 (Rodriguez, Field)

Nottingham Forest fikk besøk av et høytflyvende Brentford lørdag ettermiddag, men det viste seg likevel å bli en flott fotballdag for Forest-fansen. Martin O`Neill har nå med seg Roy Keane nede ved sidelinjen på City Ground, og de kunne juble høyt da dommeren blåste av kampen på stillingen 2-1 til Forest. Det var en underholdene kamp hvor begge lagene kunne og burde scoret enda flere mål, og denne seieren gir Forest-fansen fornyet håp i kampen om play-off. Foran tirsdagens runde har skogvokterne fem poeng opp til sjetteplassen som gir play-off. På bortebane har ikke mye fungert for rødtrøyene den siste tiden. De har tapt samtlige tre siste på fremmed gress, og står totalt med seks bortekamper på rad uten seier i serien. 

Forests siste kamper:
Forest – Brentford 2-1 (Wague, Grabban)
Birmingham – Forest 2-0
Forest – Wigan 3-1 (Lolley, Cash, Guedioura)
Forest – Bristol City 0-1
Reading – Forest 2-0

Vurdering: West Bromwich Albion er sterke. De tok en viktig seier sist, men har slitt litt på hjemmebane over lengre tid. De møter her et Nottingham Forest-lag som fortsatt er litt vanskelige å lese etter at Martin O`Neill ble ansatt. Usikkerheten rundt hvor gode Forest faktisk er akkurat nå gjør at jeg ikke anbefaler spill her. Dersom jeg måtte valgt et utfall ville det blitt hjemmeseier.

Spill: H (1.80 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply