Skrevet av: Eirik Aase

 

Norwich City – Ipswich Town
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler fortsatt Timm Klose og Moritz Leitner, mens Luke Chambers og James Collins er usikre hos gjestene.

Norwich City leverte det som i mine øyne var sesongbeste da de besøkte Leeds United på Elland Road forrige helg. Gjennom en kombinasjon av høyt press og solid forsvarsspill tok de Leeds på senga og vant 3-1 på meget imponerende vis. Gjennom hele kampen virket det som om Norwich-spillerne hadde litt bedre tid med ballen enn hva Leeds hadde, og man kan trygt si at det krever mot for å spille på den måten mot et såpass bra Leeds-lag. Seieren førte Norwich opp på tabelltopp med like mange poeng som nettopp Leeds. Leeds passerte Norwich lørdag ettermiddag da de spilte uavgjort mot Middlesbrough, noe som betyr at Norwich trenger ett poeng for å komme seg opp på toppen igjen på søndag. Ned til Sheffield United på tredjeplass skiller det nå to poeng. Norwich har bare tapt én av sine ti siste kamper i serien, men bare to av de syv siste har endt med seier. Det virker som om de har et par ekstra gir å gå på, men man må heller ikke glemme at de har manglet et par nøkkelspillere de siste ukene. Hjemme på Carrow Road har de 9-2-4 denne sesongen. 

Norwichs siste kamper:
Leeds – Norwich 1-3 (Vrancic x2, Pukki)

Norwich – Sheff Utd 2-2 (Hernandez, Pukki)
Norwich – Birmingham 3-1 (Vrancic, Trybull, Pukki)
West Brom – Norwich 1-1 (Rhodes)
Norwich – Portsmouth 0-1

Mens erkerivalen troner øverst på tabellen, befinner Ipswich Town seg på jumboplass. Det har vært en marerittsesong for traktorgutta fra første spark på ballen, og i skrivende stund tyder det meste på at det faktisk kan bli nedrykk for Ipswich Town denne sesongen. Helt siden 2003 har Ipswich spilt Championship-fotball, og det er derfor vanskelig å se for at de ikke skal gjør det samme til høsten. En seier borte mot erkerivalen Norwich kan være det som skal til for å kickstarte sesongen for blåtrøyene, og derfor har Ipswich-fansen en god grunn til  å være spent foran søndagens derby. I skrivende stund er det ni poeng opp til trygg plass, men dersom de skulle vinne et par kamper i tiden fremover vil man fort kunne få kontakt med lagene over streken. Problemet for Ipswich er at de sjeldent vinner mot sine gule naboer. Traktorgutta har ikke vunnet et eneste av de elleve siste derbyene, mens man må 13 år tilbake i tid for å finne forrige gang de vant på Carrow Road. Den gangen ble Danny Haynes den store helten med sin avgjørende scoring like før slutt. Denne sesongen har Ipswich 1-2-12 på bortebane, noe som gjør de til ligaens svakeste bortelag. De har tapt sine seks siste bortekamper, mens de bare har tatt ett poeng på de ni siste på fremmed gress.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Sheff Wed 0-1
Aston Villa – Ipswich 2-1 (Sears)
Blackburn – Ipswich 2-0
Ipswich – Rotherham 1-0 (Keane)
Accrington – Ipswich 1-0

Vurdering: Det sies ofte at form og kvalitet kastes ut av vinduet i slike derbykamper. Det er for meg en myte. I skrivende stund er Norwich City et såpass mye bedre lag enn Ipswich Town at det er vanskelig å gå for noe annet enn hjemmeseier. Det som kan tale for Ipswich i denne kampen er Norwichs noe svake hjemmeform, samt det faktum at Peter Bankes har blitt satt opp som dommer. Han er kanskje den dommeren som liker best å blåse i fløyta, dele ut kort og blåse for straffespark. At han skal få lede et slikt intenst derby som Old Farm kan plutselig tale til gjestens fordel. Tipset mitt blir uansett hjemmeseier, men oddsen er alt annet enn fristende. 

Spill: H (1.37 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply