Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

TV-kamp

Onsdag:
20.45: Brentford – Aston Villa

Rundens trippel:


 

Brentford – Aston Villa
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens gjestene mangler James Chester og Tom Carroll.

Etter meget bra form den siste tiden fikk Brentford seg en skikkelig nedtur da Nottingham Forest ble for sterke på City Ground lørdag ettermiddag. Tapet gjør at det lille som gjenstod av opprykkshåp hos enkelte Brentford-supportere sannsynligvis forsvant. Nå har nemlig The Bees hele 13 poeng opp til play-off, mens det er elleve poeng ned til nedrykksplass. Mye tyder på at sesongen ender midt på tabellen for Brentford, og derfor er helgens cupkamp mot Swansea City meget viktig. Såpass viktig vil den cupkampen være for Brentford, at jeg er usikker på hvor fokuserte de kommer til å være mot Aston Villa onsdag kveld. Før tapet mot Forest hadde Brentford syv på rad i serien uten tap, mens de på hjemmebane har tatt ti poeng av tolv mulige på de fire siste kampene.

Brentfords siste kamper:
Forest – Brentford 2-1 (Canos)
Brentford – Barnet  3-1 (Maupay, Canos, Jeanvier)
Brentford – Blackburn 5-2 (Watkins x2, Canos, Benrahma, Maupay)
Barnet – Brentford 3-3 (Watkins, Maupay, Canos)
Rotherham – Brentford 2-4 (Mokotjo x2, Benrahma, Maupay)

Under Dean Smiths ledelse så Brentford ut som en av de tøffeste utfordrerne i toppen av tabellen tidligere denne sesongen. Etter at han forlot klubben til fordel for Aston Villa falt Brentford som en stein nedover på tabellen. Nå returnerer Smith til sin tidligere arbeidsgiver, og det gir selvsagt litt ekstra krydder til dette oppgjøret. Selv om Smith gjorde en fremragende jobb hos Brentford, har ikke alt gått like bra hos Aston Villa. Nå har de bare én seier på de syv siste kampene i serien, noe som har ført til at Birmingham-klubben har fått en luke på seks poeng opp til play-off. På bortebane har Villa bare tapt én av sine syv siste kamper i serien. Forrige runde lå Aston Villa under 0-3 hjemme mot Sheffield United etter 82 minutter spill. På utrolig vis klemte de til med en imponerende opphenting som til slutt sikret dem ett poeng. Nå blir det interessant å se om opphentingen fredag kveld vil gi Villa et løft foran denne kampen. 

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Sheff Utd 3-3 (Abraham, Green, Mings)
Reading – Aston Villa 0-0
Aston Villa – Ipswich 2-1 (Abraham x2)
Aston Villa – Hull 2-2 (Chester, Abraham)
Wigan – Aston Villa 3-0

Vurdering: Brentford i bra form den siste tiden, men på lørdag ble det tap. Her møter de gamlesjef Dean Smith, og da vil de nok være ivrige etter å vinne. Vertene ser ut til å ha lite å spille for utover våren, og derfor blir det viktig å gå videre til kvartfinalen i FA Cupen på lørdag. Av den grunn tror jeg Aston Villa har en god mulighet til å få med seg noe her. Villa har ikke vært så verst på bortebane i det siste, og har nok av matchvinnere fremover på banen. Villa har aldri vunnet mot Brentford siden de rykket ned fra Premier League, men kanskje skjer det her? 

Spill: B (3.35 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det ble helt texas på Carrow Road da Ipswich Town besøkte erkerival Norwich City. Ipswich havnet under etter bare ett minutt spill, og senere i første omgang ble Ipswich-manager Paul Lambert sendt på tribunen etter knuffing nede ved sidelinjen. Senere i kampen slapp Ipswich inn to nye mål og tapte til slutt 0-3. Etter kampen fremstod Lambert nok en gang som en skuffet mann, men som likevel ikke var misfornøyd med lagets innsats. Han ser mye positivt i det Ipswich har vist i det siste, men jeg kan ikke si meg enig. Ipswich ser rett og slett ikke bra ut, og akkurat nå er det vanskelig å se for seg at blåtrøyene skal overleve denne sesongen. Foran denne runden har Ipswich syv tap på de åtte siste kampene i serien. Luken opp til trygg plass har nå økt til ni poeng. 

Ipswichs siste kamper:
Norwich – Ipswich 3-0
Ipswich – Sheff Wed 0-1
Aston Villa – Ipswich 2-1 (Sears)
Blackburn – Ipswich 2-0
Ipswich – Rotherham 1-0 (Keane)

Martyn Waghorn gikk til Derby County fra Ipswich Town i fjor sommer. Han har ikke akkurat satt fyr på dette Derby-laget, men den siste tiden ser han ut til å ha truffet med formen. Det er dårlig nytt for hans tidligere arbeidsgiver i blå drakter. Waghorn scoret begge målene da Derby County vant 2-0 hjemme mot Hull City på lørdag, og nå ligger The Rams på syvendeplass med like mange poeng som Bristol City som innehar den siste play-off plassen. På bortebane har Derby 6-3-6 denne sesongen. Til helgen skal Derby spille en viktig cupkamp, men den er likevel ikke så viktig som onsdagens seriekamp. Derfor bør ikke den kampen gjemme seg i hodet til Derby-spillerne denne runden. 

Derbys siste kamper:
Derby – Hull 2-0 (Waghorn)
Preston – Derby 0-0
Accrington – Derby 0-1 (Waghorn)
Derby – Reading 2-1 (Holmes, Wilson)
Southampton – Derby 2-2 (Wilson, Waghorn)

Vurdering: Ipswich Town ser virkelig ikke bra ut for tiden. Her møter de et Derby County som heller ikke har overbevist etter nyttår, men som likevel bør ha nok kvalitet fremover på banen til å kunne stikke av med seieren her. Kanskje blir det Martyn Waghorn som senker gamle lagkamerater.

Tips: B (1.83 @ Fansbet)

 


 

Leeds United – Swansea City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Jack Clarke, Gaetano Berardi, Stuart Dallas og Adam Forshaw er ute hos vertene. Hos gjestene er Leroy Fer ute, mens Oli McBurnie er usikker.

Jubelscenene var selvsagt fantastiske da Kalvin Phillips sikret ett poeng for Leeds United hele ti minutter på overtid mot Middlesbrough lørdag ettermiddag. Etter fire tap på de seks foregående seriekampene var forståelig nok lettelsen stor blant Leeds-spillerne da de unngikk et nytt nederlag på Riverside Stadium. Til tross for det dramatiske utligningsmålet, var det noe annet dramatisk det ble snakket om etter kampslutt. Stortalentet Jack Clarke kollapset nemlig nede ved sidelinjen og måtte bli sendt til sykehus. Det var grunnen til de mange tilleggsminuttene, men heldigvis ser det ut til å gå bra med Leeds-spilleren. Nå venter en ny spennende kamp for et Leeds-lag som nå har mistet tabelltoppen til Norwich City. Leeds ligger to poeng bak serielederen, mens det er tre poeng ned til Sheffield United på tredjeplass. Hjemme på Elland Road har Leeds 8-4-4 denne sesongen, men bare én av deres fire siste på eget gress har endt med seier.  

Leeds siste kamper:
Middlesbrough – Leeds 1-1 (Phillips)
Leeds – Norwich 1-3 (Bamford)
Rotherham – Leeds 1-2 (Klich x2)
Stoke – Leeds 2-1 (Alioski)
Leeds – Derby 2-0 (Harrison, Roofe)

22 år gamle George Byers ble den store helten da han sikret tre poeng for Swansea City på lørdag med sitt første mål på seniornivå. Swansea slet med å finne veien til nettmaskene mot et direktespillende og kompakt Millwall-lag, men like før pause løsnet det. Flere mål ble det ikke, men en 1-0 seier var nok manager Graham Potter meget godt fornøyd med etter kampslutt. Swansea har nå seks poeng opp til play-off, men fremstår i mine øyne som for ustabile til å kunne blande seg inn i toppen denne sesongen. Foran onsdagens kamp ga Potter beskjed om at Daniel James ikke vil ha noen problemer med å spille for Swansea mot Leeds United. Det vil i så fall bli en spesiell kamp for James med tanke på at han var fryktelig nær ved å bli Leeds-spiller for to uker siden. På bortebane har Swansea 5-4-6 denne sesongen. 

Swanseas siste kamper:
Swansea – Millwall 1-0 (Byers)
Bristol City – Swansea 2-0
Swansea – Birmingham 3-3 (McBurnie x2, James)
Swansea – Gillingham 4-1 (McBurnie x2, Celina, McKay)
Swansea – Sheff Utd 1-0 (McBurnie)

Vurdering: Leeds United fikk et løft med det sene utligningsmålet på lørdag. Selv om Swansea er et bra lag, er onsdagens kamp en mye mer overkommelig oppgave enn den Leeds hadde på lørdag. Her tror jeg vertene tar tre poeng, men advarer samtidig mot et Swansea-lag som er fryktelig vanskelig å bli klok på. De kan nemlig klemme til med en meget bra prestasjon når man minst venter det.

Tips: H (1.71 @ Fansbet)


 

Preston North End – Norwich City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det var ikke mange ukene siden Preston North End var helt nede i bunnstriden. Nå har det derimot bedret seg betraktelig for The Lilywhites. Preston vant 2-1 i lokaloppgjøret mot Bolton Wanderers sist, og står nå med fem kamper på rad uten tap i serien. Tre av de fire siste har endt med seier, og samtlige av disse tre seierne har vært på bortebane. Preston har nå kommet seg opp på 14. plass og har nå ti poeng opp til play-off. Preston-fansen har ikke hatt mye å juble for på bortebane denne sesongen, men de siste ukene har det virkelig løsnet på fremmed gress. Hjemme på Deepdale har det derimot vært lite å juble for i det siste. Preston står nemlig med fire kamper på rad uten seier på hjemmebane i serien.  

Prestons siste kamper:
Bolton – Preston 1-2 (Barkhuizen, Browne)
Preston – Derby 0-0
Stoke – Preston 0-2 (Browne, Potts)
QPR – Preston 1-4 (Potts, Storey, Stockley, Browne)
Preston – Swansea 1-1 (Johnson)

Onel Hernandez sendte Norwich City i ledelsen etter bare ett minutt spill i derbyet mot Ipswich Town på søndag. Gultrøyene sikret senere seieren da den finske måltyven Teemu Pukki scoret to ganger i kampen som til slutt endte 3-0. Seieren over erkerivalen vil sannsynligvis bare gi Norwich et enda større løft, og for øyeblikket fremstår de som kanskje den største opprykksfavoritten. The Canaries troner nå øverst på tabellen med to poeng ned til Leeds United på andreplass, mens det er fem poeng ned til Sheffield United på tredjeplass. Norwich har nå seks kamper på rad uten tap i serien, mens de på bortebane har 13 kamper på rad uten tap. Gultrøyene har bare tapt én bortekamp denne sesongen, og det skjedde tilbake i august. 

Norwichs siste kamper:
Norwich – Ipswich 3-0 (Pukki x2, Hernandez)

Leeds – Norwich 1-3 (Vrancic x2, Pukki)
Norwich – Sheff Utd 2-2 (Hernandez, Pukki)
Norwich – Birmingham 3-1 (Vrancic, Trybull, Pukki)
West Brom – Norwich 1-1 (Rhodes)

Vurdering: Preston North End har truffet med formen i det siste. Det har resultert i tre meget sterke borteseiere. Hjemme på Deepdale har de derimot ikke vunnet noen av sine fire siste kamper, mens Norwich City kommer til denne kampen i suveren form. De er ligaens beste bortelag og bør ha god mulighet til å få med seg noe mot gamlesjefen Alex Neil. Det er litt skummelt å tippe mot Preston, men her synes jeg oddsen på Norwich er litt for høy. Jeg prøver borteseier.

Tips: B (2.80 @ Fansbet)


 

Sheffield United – Middlesbrough
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Sheffield United-spillerne kunne knapt tro hva som hadde skjedd da dommeren blåste av fredagens kamp mot Aston Villa. Billy Sharp hadde sikret en 3-0 ledelse for The Blades tidligere i kampen, men helt på tampen kollapset Sheffield United fullstendig. Villa reduserte ført i det 82. minuttet, før de på overtid sikret seg ett poeng. Sheffield United gikk dermed fra å kunne overnatte på tabelltopp til å føle seg helt knust. Nå har Yorkshire-klubben tre poeng opp til Leeds United på andreplass, mens de selv sitter på en tredjeplass med sine 55 poeng. Billy Sharp er nå toppscorer i Championship med utrolig 22 mål denne sesongen, og Chris Wilder & Co trenger enda flere mål fra ringreven dersom The Blades skal henge med de to lagene helt øverst på tabellen. Hjemme på Bramall Lane har de vunnet samtlige av sine fire siste kamper i serien.

Sheff Utds siste kamper:
Aston Villa – Sheff Utd 3-3 (Sharp x3)
Sheff Utd – Bolton 2-0 (Sharp, McGoldrick)
Norwich – Sheff Utd 2-2 (Sharp x2)
Swansea – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – QPR 1-0 (McGoldrick)

Middlesbrough fikk en skikkelig knyttneve i ansiktet lørdag ettermiddag. Rødtrøyene ledet 1-0 hjemme mot Leeds United, men mistet seieren hele ti minutter på overtid. Etter en utrolig 3-2 seier mot West Bromwich Albion forrige runde virket Boro å være litt på gang igjen, og de ville virkelig vært høyt oppe dersom de hadde slått Leeds også. Nå står de istedenfor skuffet tilbake etter et sent poengtap, samt et pinlig cuptap mot Newport County. Boro innehar nå en femteplass på tabellen med syv poeng opp til direkte opprykk. Ned til syvendeplassen som ikke gir play-off skiller det bare ett poeng. På bortebane har Boro tatt ti poeng av tolv mulige på de fire siste kampene.   

Boros siste kamper:
Boro – Leeds 1-1 (Wing)
Newport Co – Boro 2-0
West Brom – Boro 2-3 (Assombalonga x2, Saville)
Boro – Newport Co 1-1 (Ayala)
Boro – Millwall 1-1 (Hugill)

Vurdering: Ingen enkel kamp å vurdere. Sheffield United har vist fin form i det siste, og da spesielt hjemme på Bramall Lane. De fikk seg dog en skikkelig mental smell da de rotet bort en 3-0 ledelse på tampen mot Aston Villa sist. Her møter de et Middlesbrough-lag som har vært vanskelig å bli klok på i det siste. Boro tok en sterk seier sist disse to lagene møtte hverandre, men de vil få det mye tøffere her. Jeg har større tro på hjemmeseier enn borteseier, men størst er troen på at dette ender med poengdeling.

Tips: U (3.30 @ Fansbet)


 

Wigan Athletic – Stoke City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

For tredje kamp på rad fant Josh Windass nettmaskene for Wigan Athletic. På lørdag var det likevel ikke bra nok til å sikre tre poeng, men det var viktig for Wigan at de i hvert fall ikke tapte mot Rotherham United. Nå har de syv poeng ned til nedrykksplass, og for øyeblikket er det lite som tyder på at The Latics skal blande seg inn i bunnstriden utover våren. Den store utfordringen for Wigan utover våren blir å gjøre noe med den fryktelige borteformen. Paul Cook & Co har nemlig vært elendige på fremmed gress denne sesongen. Hjemme på DW Stadium har ting derimot gått mye bedre. Wigan har vunnet begge sine to siste på eget gress, mens åtte av totalt 15 hjemmekamper har endt med seier. 

Wigans siste kamper:
Rotherham – Wigan 1-1 (Windass)
Wigan – QPR 2-1 (Windass, Clarke)
Forest – Wigan 3-1 (Windass)
Sheff Wed – Wigan 1-0
Wigan – Aston Villa 3-0 (Roberts, Jacobs, Garner)

Stoke City har fortsatt en lang vei å gå før de fungerer på den måten som deres nye manager Nathan Jones ønsker at de skal gjøre. Lørdag ble det et nytt tap for The Potters da de fikk besøk av West Bromwich Albion hjemme på Bet365 Stadium. Tapet gjør at klubbens ferske manager, Nathan Jones, nå har fem tap og én seier på sine seks kamper siden han ankom klubben. Jeg har troen på Jones er riktig mann for Stoke, men han bør ikke fortsette denne fæle formen over for lang tid. Selv om det ikke blir opprykk eller nedrykk for Stoke i vår, vil det være viktig for The Potters å avslutte sesongen på imponerende vis for å skape litt optimisme foran sommeren. På bortebane har Stoke bare vunnet to av sine 15 kamper denne sesongen. 

Stokes siste kamper:
Stoke – West Brom 0-1
Hull – Stoke 2-0

Stoke – Preston 0-2
Stoke – Leeds 2-1 (Allen, Clucas)
Stoke – Shrewsbury 2-3 (Campbell x2)

Vurdering: Wigan Athletic har vært sterke på hjemmebane denne sesongen. De har vunnet begge sine to siste hjemme, og jeg tror de sikrer en tredje strake seier på eget gress her. Stoke City ser ut som et “work in progress” for øyeblikket. Det er ikke mye som stemmer hos The Potters, og da tror jeg fort de vil få det tøft på DW Stadium. Jeg prøver hjemmeseier her. 

Spill: H (2.75 @ Fansbet)


 

Reading – Blackburn Rovers
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler muligens Nelson Oliveira, mens gjestene må klare seg uten viktige Darragh Lenihan.

Jose Gomes ble hentet inn som erstatter for Paul Clement. På lang sikt kan det fort vise seg å være et smart trekk, men så langt er det lite som har tydet på det. Siden portugiseren ledet klubben for første gang mot Millwall på Boxing Day har Reading bare vunnet én av sine åtte seriekamper. Den ene seieren kom mot et Nottingham Forest-lag som blant annet fikk to spillere utvist i den kampen. The Royals har nå bare én seier på sine 15 siste kamper i serien. Denne dårlige formen gjør at Berkshire-klubben fortsatt ligger under streken, men opp til trygg plass skiller det bare ett poeng. Hjemme på Madejski Stadium har Reading bare vunnet én av sine syv siste kamper. 

Readings siste kamper:
Sheff Wed – Reading
Reading – Aston Villa 0-0
Bolton – Reading 1-1 (Oliveira)
Derby – Reading 2-1 (Aluko)
Reading – Forest 2-0 (Selvmål, Swift)

Blackburn Rovers var hakket svakere enn Bristol City i første omgang lørdag ettermiddag, men i  andre omgang var det en meget jevn affære. Kampen kunne vippet begge veier, men mot slutten var det formlaget Bristol City som til slutt fikk satt inn det avgjørende målet. Håpet om play-off ser derfor ut til å svinne for Rovers som nå har syv poeng opp til sjetteplass på tabellen. Nå står Lancashire-klubben med to strake tap, men før det hadde de fire seiere på rad i serien. På bortebane har ikke Rovers fått det helt til over lengre tid. Foran onsdagens kamp har Tony Mowbray & Co bare vunnet én av sine ni siste bortekamper. 

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Bristol City 0-1
Brentford – Blackburn 5-2 (Dack, Graham)
Blackburn – Hull 3-0 (Armstrong, Reed, Rodwell)
Blackburn – Ipswich 2-0 (Graham, Nuttall)
Blackburn – Newcastle 2-4 (Armstrong, Lenihan)

Vurdering: Reading med tre uavgjort på rad. Her får de en ny stor mulighet til å komme seg opp fra nedrykksplass. Blackburn Rovers med to strake tap, samtidig som deres borteform er svak. Dette kan vippe alle veier, ettersom dette fort blir en meget jevn affære. Jeg velger å prøve uavgjort her. 

Spill: U (3.15 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply