Skrevet av: Eirik Aase

 

Blackburn Rovers – Middlesbrough
Kampstart: 14.00
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Darragh Lenihan, Ben Gladwin og Dominic Samuel som alle er skadet. Hos gjestene er midtstopperne Aden Flint og Daniel Ayala ute med henholdsvis skade og suspensjon.

Etter fire seiere på rad på nyåret begynte Blackburn Rovers-fansen å drømme om opprykk til Premier League. Veien til play-off var kort, og stemningen i troppen så ut til å være meget bra. Seiersrekken fikk et blytungt knekk da Rovers tapte hele 2-5 borte mot Brentford, og etterpå har de tapt mot både Bristol City og Reading. Lancashire-klubben står derfor med tre strake tap, og spesielt de to siste tapene har vært vonde å svelge for manager Tony Mowbray. I begge kampene kunne Rovers ha vunnet dersom de var mer effektive, men enkle baklengsmål førte til at de tapte både mot Bristol City og Reading. Viktige Darragh Lenihan ble skadet i tapet mot Brentford, og hans tilstedeværelse har vært savnet i de to siste kampene. I tapet mot Reading tidligere denne uken valgte Mowbray å hvile nøkkelspillere som Danny Graham, Bradley Dack og Harrison Reed fra start. De bør derfor være klare til søndagens kamp på Ewood Park hvor manager Mowbray møter favorittklubben. Rovers har nå åtte poeng opp til play-off. Hjemme på Ewood Park har de 7-6-3 denne sesongen.

Blackburns siste kamper:
Reading – Blackburn 2-1 (Bell)
Blackburn – Bristol City 0-1
Brentford – Blackburn 5-2 (Dack, Graham)
Blackburn – Hull 3-0 (Armstrong, Reed, Rodwell)
Blackburn – Ipswich 2-0 (Graham, Nuttall)

Middlesbrough mistet først Aden Flint med skade, før Daniel Ayala deretter ble utvist da rødtrøyene møtte Sheffield United onsdag kveld. En scoring av innbytter Richard Stearman sørget for at Boro samtidig måtte reise tomhendt hjem fra Bramall Lane. Boro er nå nede på en sjetteplass med 51 poeng, og ser nå ut til å måtte kjempe seg gjennom en knallhard kamp utover våren for å skaffe seg play-off plass. Formen til Boro har ikke vært den verste den siste tiden, men bare tre seiere på de åtte siste kampene er ikke bra nok dersom man ønsker å henge med lagene helt øverst på tabellen. Boro scorer få mål, men er samtidig solide bakover på banen. Det defensive fokuset har ikke gjort Tony Pulis populær på Riverside Stadium de gangene resultatene ikke er så gode, og derfor skal det ikke mye motgang til før manageren får kjenne på presset. På bortebane har Boro sterke 7-6-3 denne sesongen, og forrige bortekamp slo de opprykksjagende West Bromwich Albion på The Hawthorns. 

Boros siste kamper:
Sheff Utd – Boro 1-0
Boro – Leeds 1-1 (Wing)
Newport Co – Boro 2-0
West Brom – Boro 2-3 (Assombalonga x2, Saville)
Boro – Newport Co 1-1 (Ayala)

Vurdering: Ingen enkel kamp å spå. Blackburn Rovers med tre strake tap, men hjemme på Ewood Park er de sterke. Middlesbrough er alltid vanskelige å møte for et hvert lag, men mangler to viktige midtstoppere til denne kampen. Dette kan vippe begge veier, men mitt tips blir uavgjort.

Spill: U (3.10@ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply