Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

TV-kamp

Lørdag:
16.00: Leeds United – Bolton Wanderers
18.30: West Bromwich Albion – Sheffield United

Mandag:
20.45: Nottingham Forest – Derby County

Rundens trippel:

Kommer..

 

 

Jeg tar selv en Championship-helg i England denne runden. Får derfor ikke lagt ut info om skader og suspensjoner denne gangen.

 

Leeds United – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Leeds United fikk spillefri forrige helg grunnet FA Cup-kamper, og måtte derfor se på mens alle rivalene i toppen av tabellen vant sine kamper. Leeds ble dyttet ned til tredjeplass på tabellen, men opp til tabelltopp skiller det bare to poeng. Samtidig har Leeds én kamp mindre spilt enn de andre lagene i toppen. Straffen etter “Spygate” har også blitt klar siden sist, og klubben har bestemt seg for å godta en bot på £200k etter å ha sendt en mann for å se på Derby Countys treningsøkt. I forrige seriekamp tok Leeds en sterk 2-1 seier hjemme mot Swansea City. Siden den gang har de igjen fått en vond nyhet på skadefronten, ettersom Kemar Roofe nå er ute med skade. Hjemme på Elland Road har Leeds sterke 10-3-3 denne sesongen.     

Leeds siste kamper:
Leeds – Swansea 2-1 (Jansson, Harrison)
Middlesbrough – Leeds 1-1 (Phillips)
Leeds – Norwich 1-3 (Bamford)
Rotherham – Leeds 1-2 (Klich x2)
Stoke – Leeds 2-1 (Alioski)

Bolton Wanderers var flere nummer for små hjemme mot Norwich City forrige helg. Gultrøyene valset over The Trotters og ga seg ikke før Bolton-keeper Remi Matthews hadde plukket ut fire baller fra nettmaskene. Samme mann leverte for øvrig en strålende kamp mellom stengene, til tross for fire baklengsmål. Det sier litt om hvor mye bedre Norwich var i den kampen. Bolton kom seg dermed raskt ned på jorda igjen etter den overraskende borteseieren mot Birmingham City. Nå har hvittrøyene tre poeng opp til trygg plass på tabellen. På bortebane har Bolton 3-4-9 denne sesongen, og før seieren mot Birmingham hadde de seks tap på rad på fremmed gress.

Boltons siste kamper:
Bolton – Norwich 0-4
Birmingham – Bolton 0-1 (Connolly)
Bolton – Preston 1-2 (Donaldson)
Sheff Utd – Bolton 2-0
Bolton – Reading 1-1 (Oliveira)

Vurdering: Her er det ingen tvil. Leeds United vinner.

Tips: H (1.23 @ Fansbet)

 


 

Birmingham City – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Birmingham City-spiss Che Adams var i enorm form foran blåtrøyenes møte med Bolton Wanderers for halvannen uke siden. Med åtte mål på de seks siste kampene i serien hadde han allerede blandet seg inn i toppen av toppscorerlisten. Med et meget svakt Bolton-lag på besøk på St Andrews, trodde de fleste at Adams skulle fortsette der han slapp. Slik skulle det derimot ikke gå, og Birmingham endte overraskende opp med å tape kampen. Nå har Garry Monk & Co syv poeng opp til play-off. Hjemme på St Andrews har de 6-7-3 denne sesongen, og bare én av de fire siste hjemmekampene har endt med seier.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Bolton 0-1
QPR – Birmingham 3-4 (Adams x3, Dean)
Birmingham – Forest 2-0 (Adams, Jota)
Swansea – Birmingham 3-3 (Adams, Maghoma, Selvmål)
Norwich – Birmingham 3-1 (Adams)

Etter fire strake seiere i serien i januar, begynte Blackburn Rovers-supporterne å drømme om play-off. Avstanden var kort, og formen var fantastisk. Til og med manager Tony Mowbray og spillerne snakket om å kunne blande seg inn blant de seks beste lagene. Dessverre for Lancashire-klubben skulle ikke det skje. Fire kamper senere står Rovers nemlig med fire strake tap. Forrige helg tapte de 0-1 hjemme mot Middlesbrough i en kamp hvor de knapt fikk sette målvakt Darren Randolph på prøve. Det må sies at Rovers fikk en spiller utvist like før pause på stillingen 0-1, men de blå og hvite ble faktisk bedre med bare ti mann på banen. Nå har Rovers ti poeng opp til play-off. Nå handler sesongenavslutningen om å gjøre det best mulig, samtidig som unge spillere vil få muligheten til å gripe sjansen. På bortebane har de bare vunnet én av sine ti siste kamper i serien.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Boro 0-1
Reading – Blackburn 2-1 (Bell)
Blackburn – Bristol City 0-1
Brentford – Blackburn 5-2 (Dack, Graham)
Blackburn – Hull 3-0 (Armstrong, Reed, Rodwell)

Vurdering: Birmingham City med overraskende tap sist. De er nok ivrige etter å slå tilbake med et smell her, og har samtidig fått hvile den siste halvannen uken grunnet spillefri forrige helg. Gjestene er i fryktelig form og har kastet bort play-off håpet de siste ukene. Det er to ganske jevngode lag som møtes på St Andrews, men den svake formen og bortestatistikken til Rovers gjør at jeg velger å gå for hjemmeseier her.

Tips: H (2.15 @ Fansbet)


 

Brentford – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Brentford tok ledelsen borte mot Swansea City i FA Cupen forrige helg, men etter et uheldig utligningsmål falt The Bees helt sammen. Til slutt tapte Brentford 1-4, og dermed røk drømmen om Wembley for denne sesongen. Det er nemlig lite som tyder på at Brentford skal kunne komme seg opp på play-off utover våren. Selv med bare ett tap på de ni siste seriekampene virker det som om avstanden til toppen er for stor. Foran helgens runde har Brentford stor luke opp til sjetteplassen. Samtidig har de svært mange lag mellom seg selv og lagene på play-off. Det meste tyder nå på at Thomas Frank snart må rette blikket mot det som skal skje til høsten. Hjemme på Griffin Park har Brentford tatt 13 poeng av 15 mulige på de fem siste kampene. Formen er det med andre ord ingenting å si på. 

Brentfords siste kamper:
Swansea – Brentford 4-1 (Watkins)
Brentford – Aston Villa 1-0 (Maupay)
Forest – Brentford 2-1 (Canos)
Brentford – Barnet  3-1 (Maupay, Canos, Jeanvier)
Brentford – Blackburn 5-2 (Watkins x2, Canos, Benrahma, Maupay)

Hull City var vinterens store formlag, men i det siste har det lugget en del for Nigel Adkins & Co. Noen Hull-supportere drømte forståelig nok om play-off etter at de vant seks seriekamper på rad. Bare én seier på de fem siste kampene ser dog ut til å knust drømmen om opprykk. Nå har tigrene fått en vond luke opp til lagene som ligger på play-off, og det vil nok bli vanskelig for Hull å gjenskape den formen som de viste i desember og januar. Forrige helg hadde Hull spillefri, men i deres forrige seriekamp rotet de bort en 2-0 ledelse hjemme mot Rotherham United. På bortebane har tigrene 5-4-7 denne sesongen, hvor begge de to siste bortekampene har endt med tap.  

Hulls siste kamper:
Hull – Rotherham 2-2 (Bowen, Campbell)
Derby – Hull 2-0
Hull – Stoke 2-0 (Grosicki, Bowen)
Blackburn – Hull 3-0
Aston Villa – Hull 2-2 (Evandro, Bowen)

Vurdering: Brentford er i bra form, men fikk seg en nedtur i FA Cupen sist helg. Her møter de et Hull-lag som var strålende tidligere i vinter, men som har slitt litt mer i det siste. Her tror jeg fort det kan komme en del scoringer, og jeg vil bli overrasket dersom det ikke er Brentford som scorer flest mål. Derfor går jeg for hjemmeseier.

Tips: H (1.76 @ Fansbet)


 

Middlesbrough – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Med viktige Aden Flint og Daniel Ayala ute med henholdsvis skade og suspensjon, ble Middlesbrough nødt til å eksperimentere litt med lagoppstillingen da de møtte Blackburn Rovers forrige helg. Med flere spille i uvante posisjoner klarte rødtrøyene likevel levere en suveren første omgang på Ewood Park. Boro ledet bare 1-0 halvveis, men kunne fort ha ledet med enda flere mål. Like før pause fikk Rovers en spiller utvist, og derfra virket det som om Boro tok foten av gasspedalen. De holdt nesten på å slippe Rovers tilbake i kampen, men Darren Randolph leverte varene når han til slutt ble satt på prøve. Boro har nå bare ett tap på de åtte siste kampene i serien. Den gode formen gjør at de fortsatt ligger på play-off, men det er fortsatt en tung luke opp til lagene øverst på tabellen. Hjemme på Riverside Stadium har Boro skuffende 6-6-3 denne sesongen. De har bare vunnet én av sine seks siste kamper på eget gress. 

Boros siste kamper:
Blackburn – Boro 0-1 (Assombalonga)
Sheff Utd – Boro 1-0
Boro – Leeds 1-1 (Wing)
Newport Co – Boro 2-0
West Brom – Boro 2-3 (Assombalonga x2, Saville)

Queens Park Rangers er i fritt fall på tabellen. Tirsdag kveld ble det et surt tap hjemme mot West Bromwich Albion. Tre minutter på overtid satte Jake Livermore inn 3-2 målet for West Brom mot QPR på Loftus Road, og påførte dermed QPR sitt sjette strake tap i serien. Tapet var ikke bare surt fordi målet kom på overtid, men også fordi målscorer Livermore burde blitt utvist litt tidligere. QPR har ikke vært elendige i det siste, selv om resultatene skulle tilsi det. De har også hatt en del stang ut, som da de blant annet misset et straffespark på overtid på stillingen 3-4 mot Birmingham City for et par runder siden. QPR er nå nede på en 18. plass med 39 poeng. Opprykk blir det ikke, men heldigvis for London-klubben har de fortsatt en komfortabel luke ned til nedrykksplass. 

QPRs siste kamper:
QPR – West Brom
QPR – Watford 0-1
Bristol City – QPR 2-1 (Smith)
QPR – Birmingham 3-4 (Smith x2, Cousins)
QPR – Portsmouth 2-1 (Smith, Wells)

Vurdering: Middlesbrough med sterk seier sist. De sliter fortsatt litt med det offensive, men er solide bakover på banen. De er nødt til å gjøre noe med hjemmeformen, og kamper som denne må vinnes dersom de skal sikre seg play-off utover våren. QPR er i elendig form, men er bedre enn hva resultatene tilsier. Jeg tror gjestene kan gi Boro tøff kamp her, men synes likevel hjemmeseier virker som det beste tipset.

Tips: H (1.74 @ Fansbet)


 

Millwall – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Millwall hadde fem kamper på rad i serien uten seier før onsdagens møte med Derby County. Der dukket Jed Wallace opp og sikret tre viktige poeng i en kamp hvor de var store underdogs. Seieren førte Millwall opp på en 19. plass, og nå har de fått en luke på fem poeng ned til nedrykksplassene. I FA Cupen går det som det suser for løvene, og forrige helg ble AFC Wimbledon slått på bortebane. I kvartfinalen skal Millwall få besøk av Brighton & Hove Albion, og der er det absolutt mulig å ta seg videre. Hjemme på The Den har Millwall bare to seiere på de åtte siste kampene. 

Millwalls siste kamper:
Derby – Millwall
Wimbledon – Millwall 0-1 (M Wallace)
Millwall – Sheff Wed 0-0
Swansea – Millwall 1-0
Millwall – Rotherham 0-0

Preston North End har vist meget bra takter i det siste, men hjemme mot Nottingham Forest fikk de større utfordringer forrige runde. Til slutt sikret de seg ett poeng mot skogvokterne, men man kan vel trygt si at det var et heldig poeng. Forest fikk blant annet en scoring annulert på slutten som fort kunne vært tellende. Før Forest-kampen hadde Preston fire seiere på de fem siste kampene. Nå er de oppe i syv kamper på rad uten tap. Forrige sesong var Preston meget sterke på bortebane, men i høst skuffet det stort på fremmed gress. Nå ser det ut til å være klar fremgang på det området, ettersom The Lilywhites har vunnet samtlige av sine tre siste bortekamper. 

Prestons siste kamper:
Preston – Forest 0-0
Preston – Norwich 3-1 (Davies, Gallagher, Maguire)

Bolton – Preston 1-2 (Barkhuizen, Browne)
Preston – Derby 0-0
Stoke – Preston 0-2 (Browne, Potts)

Vurdering: Millwall har sikret seg plass i kvartfinalen i FA Cupen og tok deretter en meget sterk seier på onsdag. Preston North End har vist mye bra i det siste, og da spesielt på bortebane. Millwall med kamp på onsdag som fort kan sitte litt igjen i føttene, mens Prestons spillestil bør kunne passe bra mot dette Millwall-laget. Jeg har en liten følelse av at gjestene vinner denne. 

Spill:  B (2.75 @ Fansbet)


 

Norwich City – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Norwich City var overlegne i kampen mot Bolton Wanderers forrige runde. Ikke bare kontret de i senk et svakt Bolton-lag på enkelt vis, men måten de gjorde det på var fantastisk å se på. Scoringene var så vakre at jeg har vært nødt til å se dem flere ganger. Gultrøyene klatret opp til topps på tabellen etter 4-0 seieren sist, men det skyldtes først og fremst det faktum at Leeds United ikke var i aksjon. Nå har Norwich to poeng ned til nettopp Leeds som ligger på tredjeplass, men Leeds har én kamp færre spilt. Teemu Pukki er i strålende form for The Canaries, og nå har han scoret åtte mål på de seks siste kampene. Hjemme på Carrow Road har Norwich 10-2-4, men bare to av de fem siste på eget gress har endt med seier. 

Norwichs siste kamper:
Bolton – Norwich 0-4 (Pukki x2, Buendia, Stiepermann)

Preston – Norwich 3-1 (Pukki)
Norwich – Ipswich 3-0 (Pukki x2, Hernandez)
Leeds – Norwich 1-3 (Vrancic x2, Pukki)
Norwich – Sheff Utd 2-2 (Hernandez, Pukki)

Bristol City er ligaens store formlag. Etter 2-1 seier mot Queens Park Rangers for halvannen uke siden har The Robins nå syv seiere på rad i serien. Denne utrolige formen har ført rødtrøyene midt inn i kampen om play-off. Gjennom meget solid forsvarsspill og lynraske overganger er de ikke enkle å bryne seg på. Foran helgens kamp har de 13 seriekamper på rad uten tap, men forrige helg tapte de i FA Cupen da Premier League-klubben Wolverhampton Wanderers kom på besøk. På fremmed gress har The Robins fem seiere og én uavgjort på sine seks siste i serien.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Wolves 0-1
Bristol City – QPR 2-1 (Eliasson, Diedhiou)
Blackburn – Bristol City 0-1 (Pisano)
Bristol City – Swansea 2-0 (Weimann, O`Dowda)
Bristol City – Bolton 2-1 (Eliasson, O`Dowda)

Vurdering: To lag som begge liker å utnytte overganger. Norwich er gjerne mest opptatt av å spille seg fremover på banen gjennom flere ledd, mens Bristol City ønsker mye fart og gjerne flere spillere som umiddelbart truer bakrom. Det blir interessant å se hvem det kommer til å fungere best for her. Både Norwich og Bristol City har vist bra form i det siste, men akkurat nå holder jeg Norwich som et bedre lag. Jeg ville ikke satt penger på dette oppgjøret, men dersom jeg måtte valgt et utfall, ville jeg helt klart gått for hjemmeseier.

Spill: H (2.00 @ Fansbet)


 

Reading – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Reading-supporterne var høyt oppe etter 2-1 seieren over Blackburn Rovers for halvannen uke siden. Etter flere gode prestasjoner fikk de endelig lønn for strevet, men et par dager senere fikk de samme supporterne beina raskt plassert ned på jorda igjen. Turen gikk til Bramall Lane for å møte et Sheffield United-lag som hadde valgt å hvile sin dødelige spissduo for anledningen. Til tross for rotasjon på laget til The Blades hadde Reading lite å stille opp med. The Royals tapte hele 0-4, og bør derfor slå tilbake så fort som mulig denne helgen. Nå ligger Reading like over streken med like mange poeng som lørdagens motstander som ligger under streken. Derfor er det liten tvil om hvor viktig denne kampen blir for begge lag. Reading har bare tapt én av sine fem siste kamper, mens de på hjemmebane har svake 5-3-8. 

Readings siste kamper:
Sheff Utd – Reading 4-0
Reading – Blackburn 2-1 (Oliveira, Swift)
Sheff Wed – Reading 0-0
Reading – Aston Villa 0-0
Bolton – Reading 1-1 (Oliveira)

Jeg har ikke nok fingre tilgjengelig til å telle alle gangene Rotherham United har levert en bra kamp, men likevel ikke har klart å dra seieren i land. Forrige runde så de ut til å sikre seg tre poeng mot Yorkshire-rival Sheffield Wednesday, men ti minutter på overtid glapp poengene. Nå har The Millers fire uavgjorte kamper på rad i serien, og for supporterne må det gjøre vondt å tenke på hvor mye bedre situasjonen ville vært for rødtrøyene dersom de heller hadde vunnet disse kampene. Nå ligger Rotherham under streken med like mange poeng som lørdagens motstander som ligger over streken. På bortebane har Rotherham vært elendige over lang tid. Faktisk har de gått hele 41(!) bortekamper på rad i Championship uten å vinne. Denne sesongen har de 0-6-10 på fremmed gress.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Sheff Wed 2-2 (Towell, Taylor)
Hull – Rotherham 2-2 (Selvmål, Forde)
Rotherham – Wigan 1-1 (Robertson)
Millwall – Rotherham 0-0
Rotherham – Leeds 1-2 (Ajayi)

Vurdering: For en kamp dette blir! To lag som kjemper desperat etter poeng i kampen for å unngå nedrykk. Her blir det trøkk, tøffe tak og nerver i høyspenn. Jeg tror Reading vil ta initiativet her, mens Rotherham vil være opptatt av å unngå tap. Derfor ser jeg ikke for meg noe underholdene kamp. Selv om Rotherham har 41 bortekamper på rad i Championship uten seier, synes jeg dette oppgjøret kan vippe alle veier. Mitt beste tips fra Madejski Stadium denne lørdagen blir uavgjort. 

Spill: U (3.30@ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Swansea City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det ble helt sirkus på slutten av Yorkshire-derbyet mellom Rotherham United og Sheffield Wednesday forrige helg. Sheffield Wednesday var i ferd med å gå poengløse av banen på New York Stadium, men hele ti(!) minutter på overtid sikret debutant Dominic Iorfa poengdeling for uglene. I feiringen etter scoringen presterte deretter Fernando Forestieri å få sitt andre gule kort, noe som betyr at han må stå over denne kampen. Wednesday har nå fem kamper på rad uten tap i serien, samtidig som bare én av de ti siste har endt med tap. Formen er med andre ord godkjent, og manager Steve Bruce har fått en bra start i sin nye jobb. Siden han tok over ansvaret for Wednesday har de vunnet mot Ipswich Town og spilt uavgjort tre ganger. Avstanden både til topp og bunn er såpass stor at vårsesongen nok blir lite spennende for Owls-fansen. Hjemme på Hillsborough har de svake 5-7-3, men ingen av deres seks siste hjemmekamper har endt med tap.

Sheff Weds siste kamper:
Rotherham – Sheff Wed 2-2 (Iorfa, Forestieri)
Millwall – Sheff Wed 0-0
Sheff Wed – Reading 0-0
Ipswich – Sheff Wed 0-1 (Joao)
Chelsea – Sheff Wed 3-0

Swansea City havnet først under hjemme mot Brentford i FA Cupen forrige helg, men kom deretter sterkt tilbake. Svanene scoret fire ganger mot The Bees og sikret seg dermed avansement til kvartfinalen i den gjeve turneringen. Der skal de møte Manchester City, og derfor spørs det om ikke drømmen om Wembley bare kommer til å forbli en drøm. I serien ble det tap mot Leeds United sist Swansea var i aksjon, og bare én av de fire siste seriekampene har endt med seier. Graham Potter & Co har fått en tung luke opp til play-off, og de skal treffe bra med formen dersom de skal ha en mulighet til å tette den luken utover våren. På bortebane har svanene 5-4-7 denne sesongen. 

Swanseas siste kamper:
Swansea – Brentford 4-1 (Celina, Byers, James, Selvmål)
Leeds – Swansea 2-1 (McBurnie)
Swansea – Millwall 1-0 (Byers)
Bristol City – Swansea 2-0
Swansea – Birmingham 3-3 (McBurnie x2, James)

Vurdering: Dette er ingen enkel kamp å vurdere. Swansea City er fryktelig ustabile, og derfor er det vanskelige å vite hva man kan forvente fra den kanten. Sheffield Wednesday taper knapt kamper for tiden, men det må legges til at motstanden i de siste seriekampene ikke har vært den sterkeste. Her klarer jeg ikke finne en vinner. Jeg markerer for uavgjort.

Tips: U (3.20 @ Fansbet)


 

Stoke City – Aston Villa
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det vil seg fortsatt ikke for Nathan Jones etter at han satt seg ned i managerstolen hos Stoke City. Han har nå ledet klubben i åtte kamper, og på disse åtte kampene har det bare blitt én seier. Den kom riktignok mot topplaget Leeds United, men sett bort fra den kampen har det vært tynn suppe. I FA Cupen ble det tap mot Shrewsbury Town, og i serien har The Potters nå fem kamper på rad uten seier. Forrige runde så de ut til å ta tre poeng mot tabelljumbo Ipswich Town, men et baklengsmål på overtid førte til at den kampen endte uavgjort. Fremover på banen har Stoke store problemer, og det blir nøkkelen for Jones å finne ut av frem til sesongslutt. Med 40 poeng etter 33 kamper er det liten tvil om at det kommer til å bli Championship-spill for Stoke neste sesong også. Hjemme på Bet365 Stadium har de 7-3-6, hvor tre av de fire siste har endt med tap. 

Stokes siste kamper:
Ipswich – Stoke 1-1 (McClean)
Wigan – Stoke 0-0
Stoke – West Brom 0-1
Hull – Stoke 2-0
Stoke – Preston 0-2

Opprykkshåpet er i ferd med å forsvinne for Aston Villa også. Forrige helg ble det 0-2 tap hjemme mot West Bromwich Albion, og nå har Villa fire kamper på rad uten seier. I tre av disse kampene har de ikke en gang scoret mål. Den svake formen gjør at Villa nå har en stor luke opp til play-off. Det krever både meget bra form og litt flaks for å kunne tette en slik luke nå som sesongen går mot slutten. Foran helgens kamp har Villa bare én seier på de ni siste kampene. Med den typen form kommer de ikke til å være i nærheten av play-off ved sesongslutt. Nå er håpet for Aston Villa-fansen at Villa skal løfte seg med Jack Grealish tilbake fra skade. Han er ventet å være tilbake igjen til helgens kamp, og man trenger ikke bra syn for å se at Villa er et mye bedre lag med Grealish på banen. På bortebane har Villa 4-6-6 denne sesongen, og ingen av de fire siste på fremmed gress har endt med seier. 

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – West Brom 0-2
Brentford – Aston Villa 1-0
Aston Villa – Sheff Utd 3-3 (Abraham, Green, Mings)
Reading – Aston Villa 0-0
Aston Villa – Ipswich 2-1 (Abraham x2)

Vurdering: To lag i svak form. Begge ble sett på som tøffe utfordrere i toppen av tabellen før sesongstart, men har skuffet stort. Med Jack Grealish tilbake på banen tror jeg Villa kan ha en god mulighet til å vinne her, men selv om han er spilleklar, spørs det om han er frisk nok til å starte. Jeg klarer ikke plukke en vinner her. Derfor velger jeg å markere for uavgjort.

Spill: U (3.35 @ Fansbet)


 

Wigan Athletic – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Wigan Athletic fikk spillefri forrige helg grunnet cupkamper. Derfor har det gått halvannen uke siden forrige gang de var i aksjon, og den kampen endte uavgjort 0-0 mot Stoke City. Wigan har nå tre kamper på rad uten tap, hvor de to siste begge har endt uavgjort. Luken til nedrykk er ikke særlig stor, men den sterke hjemmeformen til Wigan ser ut til å gi de en klar fordel sammenlignet med de andre lagene i bunnen. Det er faktisk bare seks lag i Championship som har vært bedre på eget gress enn The Latics denne sesongen. Nå har de tatt syv poeng av ni mulige på sine tre siste hjemmekamper. Ettersom Reading og Rotherham United spiller mot hverandre, vil en seier i denne kampen garantere Wigan litt pusterom fra nedrykksplassene.  

Wigans siste kamper:
Wigan – Stoke 0-0
Rotherham – Wigan 1-1 (Windass)
Wigan – QPR 2-1 (Windass, Clarke)
Forest – Wigan 3-1 (Windass)
Sheff Wed – Wigan 1-0

Ipswich Town fikk nok en gang grunn til å juble ved kampslutt da Will Keane sikret ett poeng helt på tampen mot Stoke City forrige helg. Å unngå tap på overtid føles alltid bra, men akkurat nå er det seiere Ipswich trenger dersom de skal ha et håp om å overleve. Tabelljumboen har bare tatt to poeng på de seks siste kampene, og nå er luken til trygg plass på ni poeng. Ettersom Reading og Rotherham United møter hverandre denne helgen, vil luken garantert øke dersom Ipswich ikke tar poeng i sin kamp. Det skal ikke mer til enn et par seiere på rad for at troen på å holde seg virkelig blir vekket til liv, men det må helst skje så fort som mulig. På bortebane har Ipswich ti kamper på rad uten seier. På disse ti kampene har de hele ni tap. 

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Stoke 1-1 (Keane)
Ipswich – Derby 1-1 (Nolan)
Norwich – Ipswich 3-0
Ipswich – Sheff Wed 0-1
Aston Villa – Ipswich 2-1 (Sears)

Vurdering: Wigan Athletic er sterke på hjemmebane og har her en gyllen mulighet til å skaffe seg avstand til nedrykksplassene. De møter et Ipswich Town-lag som har vist klar fremgang i det siste, men som fortsatt ser svake ut sammenlignet med de andre lagene. Det er vanskelig å gå for annet enn hjemmeseier her.

Spill: H (1.76 @ Fansbet)


 

West Bromwich Albion – Sheffield United
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer..

West Bromwich Albion flyr høyt for øyeblikket med to sterke borteseiere på rappen. Forrige helg ble Aston Villa slått 2-0 på Villa Park, mens de tirsdag kveld vant 3-2 borte mot Queens Park Rangers. Kampen på Loftus Road så ut til å ebbe ut med poengdeling, men hele fire minutter på overtid satte Jake Livermore inn seiersmålet for The Baggies. En Livermore som fort kunne (og burde) blitt utvist for en stygg takling litt tidligere i kampen. West Brom er nå helt oppe i ryggen på lagene øverst på tabellen, deriblant ett poeng bak lørdagens motstander som for øyeblikket sitter på andreplass. Hjemme på The Hawthorns har West Brom 7-6-3 denne sesongen. De har ikke vunnet noen av sine fire siste hjemmekamper, og hele fem av deres syv siste på eget gress har endt uavgjort.

West Broms siste kamper:
QPR – West Brom 2-3 (Livermore, Montero, Murphy)
Aston Villa – West Brom 0-2 (Robson-Kanu, Rodriguez)
West Brom – Forest 2-2 (Rodriguez, Murphy)
Stoke – West Brom 0-1 (Gayle)
West Brom – Brighton 1-3 (Bartley)

Manager Chris Wilder overrasket nok noen da han satte ut Billy Sharp og David McGoldrick fra startoppstillingen da Sheffield United fikk besøk av Reading forrige helg. Erstatterne Gary Madine og Scott Hogan gjorde dog en meget god jobb da de fikk sjansen, og Madine scoret blant annet to mål i kampen som til slutt endte med 4-0 seier for The Blades. Sheffield United er nå oppe på andreplass på tabellen, men det skiller bare ett poeng ned til West Bromwich Albion, samtidig som de har like mange poeng som Leeds United plassen bak. Leeds har i tillegg én kamp færre spilt enn Sheffield United. Hjemme har The Blades vunnet seks seiere på rad, men på bortebane har de bare vunnet én av sine fem siste. Totalt har de 7-4-5 på bortebane denne sesongen.  

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Reading 4-0 (Madine x2, Freeman, Fleck)
Sheff Utd – Boro 1-0 (Stearman)
Aston Villa – Sheff Utd 3-3 (Sharp x3)
Sheff Utd – Bolton 2-0 (Sharp, McGoldrick)
Norwich – Sheff Utd 2-2 (Sharp x2)

Vurdering: Spennende toppkamp under flomlysene på The Hawthorns. Det er ikke enkelt å si hvordan dette skal gå. Jeg forventer en jevn kamp mellom to gode lag. West Brom spiller mye uavgjort på hjemmebane, mens Sheffield United har slitt litt med å vinne på fremmed gress i det siste. Det lukter uavgjort av denne kveldskampen. 

Spill: U (3.30 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det er ikke mye som slår East Midlands-derbyet mellom Nottingham Forest og Derby County. Mandag kveld møtes lagene igjen, og denne gangen betyr derbyet litt mer enn det pleier å gjøre. Begge klubbene er nemlig i omtrent samme situasjon foran mandagens kamp. De ligger på plassene like bak play-off, og jakter desperat en plass blant de seks beste lagene i Championship. Nottingham Forest spilte uavgjort 0-0 borte mot Preston North End sist, men manager Martin O`Neill var likevel frustrert etter kampen. Forest hadde nemlig fått to scoringer annullert, og spesielt den siste scoringen mente han burde blitt godkjent. I den foregående kampen ble det 2-2 borte mot West Bromwich Albion, og i den kampen fikk West Brom et feilaktig idømt straffespark helt på tampen som de scoret på. Skogvokterne har med andre ord ikke hatt marginene på sin side i det siste. Nå ligger de på en 8. plass med seks poeng opp til play-off. Man kan derfor si at bare seier vil være godt nok i denne hjemmekampen. På City Ground har rødtrøyene 8-4-4 denne sesongen, hvor tre av de fire siste kampene har endt med seier.

Forests siste kamper:
Preston – Forest 0-0
West Brom – Forest 2-2 (Selvmål, Yates)
Forest – Brentford 2-1 (Wague, Grabban)
Birmingham – Forest 2-0
Forest – Wigan 3-1 (Lolley, Cash, Guedioura)

Derby County har lagt bak seg flere store nedturer de siste kampene. Først rotet de bort to poeng borte mot tabelljumbo Ipswich Town, før de forrige helg røk ut av FA Cupen mot Brighton & Hove Albion. Onsdag kveld spilte de hengekamp mot Millwall hjemme på Pride Park, og det oppgjøret endte overraskende med tap for The Rams. Nå har Derby falt ned til syvendeplass på tabellen, og har nå to poeng opp til play-off. Det er fire poeng ned til Nottingham Forest like bak, og derfor vil Derby kunne få en god luke ned til sin erkerival dersom de klarer vinne her. Da lagene møttes i desember endte det uavgjort 0-0, og Derby har nå fått beholde Brian Clough-trofeet i snart tre år. Brian Clough-trofeet er en vandrepokal som alltid blir passet på av det laget som sist vant East Midlands-derbyet. På bortebane har Derby ikke vunnet noen av sine tre siste kamper, og totalt har de 6-4-6 på fremmed gress. 

Derbys siste kamper:
Derby – Millwall 0-1
Brighton – Derby 2-1 (Cole)
Ipswich – Derby 1-1 (Lawrence)
Derby – Hull 2-0 (Waghorn)
Preston – Derby 0-0

Vurdering: Det er ikke enkelt å vurdere dette derbyet. Begge lagene er i omtrent samme situasjon, og begge lagene har vist en blanding av gode og dårlige prestasjoner i det siste. I mine øyne har Forest sett hakket sterkere ut enn Derby de siste ukene, samtidig som dette derbyet sjeldent resulterer i borteseier. Bare én av de tolv siste derbyene har endt med borteseier. Jeg har derfor ikke så stor tro på at Derby vinner, men er litt usikker på om det blir hjemmeseier eller uavgjort. Jeg velger å stole på magefølelsen og markerer derfor for poengdeling. 

Spill: U (3.25 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply