Skrevet av: Eirik Aase

 

Nottingham Forest – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det er ikke mye som slår East Midlands-derbyet mellom Nottingham Forest og Derby County. Mandag kveld møtes lagene igjen, og denne gangen betyr derbyet litt mer enn det pleier å gjøre. Begge klubbene er nemlig i omtrent samme situasjon foran mandagens kamp. De ligger på plassene like bak play-off, og jakter desperat en plass blant de seks beste lagene i Championship. Nottingham Forest spilte uavgjort 0-0 borte mot Preston North End sist, men manager Martin O`Neill var likevel frustrert etter kampen. Forest hadde nemlig fått to scoringer annullert, og spesielt den siste scoringen mente han burde blitt godkjent. I den foregående kampen ble det 2-2 borte mot West Bromwich Albion, og i den kampen fikk West Brom et feilaktig idømt straffespark helt på tampen som de scoret på. Skogvokterne har med andre ord ikke hatt marginene på sin side i det siste. Nå ligger de på en 8. plass med seks poeng opp til play-off. Man kan derfor si at bare seier vil være godt nok i denne hjemmekampen. På City Ground har rødtrøyene 8-4-4 denne sesongen, hvor tre av de fire siste kampene har endt med seier.

Forests siste kamper:
Preston – Forest 0-0
West Brom – Forest 2-2 (Selvmål, Yates)
Forest – Brentford 2-1 (Wague, Grabban)
Birmingham – Forest 2-0
Forest – Wigan 3-1 (Lolley, Cash, Guedioura)

Derby County har lagt bak seg flere store nedturer de siste kampene. Først rotet de bort to poeng borte mot tabelljumbo Ipswich Town, før de forrige helg røk ut av FA Cupen mot Brighton & Hove Albion. Onsdag kveld spilte de hengekamp mot Millwall hjemme på Pride Park, og det oppgjøret endte overraskende med tap for The Rams. Nå har Derby falt ned til syvendeplass på tabellen, og har nå to poeng opp til play-off. Det er fire poeng ned til Nottingham Forest like bak, og derfor vil Derby kunne få en god luke ned til sin erkerival dersom de klarer vinne her. Da lagene møttes i desember endte det uavgjort 0-0, og Derby har nå fått beholde Brian Clough-trofeet i snart tre år. Brian Clough-trofeet er en vandrepokal som alltid blir passet på av det laget som sist vant East Midlands-derbyet. På bortebane har Derby ikke vunnet noen av sine tre siste kamper, og totalt har de 6-4-6 på fremmed gress. 

Derbys siste kamper:
Derby – Millwall 0-1
Brighton – Derby 2-1 (Cole)
Ipswich – Derby 1-1 (Lawrence)
Derby – Hull 2-0 (Waghorn)
Preston – Derby 0-0

Vurdering: Det er ikke enkelt å vurdere dette derbyet. Begge lagene er i omtrent samme situasjon, og begge lagene har vist en blanding av gode og dårlige prestasjoner i det siste. I mine øyne har Forest sett hakket sterkere ut enn Derby de siste ukene, samtidig som dette derbyet sjeldent resulterer i borteseier. Bare én av de tolv siste derbyene har endt med borteseier. Jeg har derfor ikke så stor tro på at Derby vinner, men er litt usikker på om det blir hjemmeseier eller uavgjort. Jeg velger å stole på magefølelsen og markerer derfor for poengdeling. 

Spill: U (3.25 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply