Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

TV-kamper

Fredag:
20.45: Leeds United – West Bromwich Albion

Lørdag:
16.00: Hull City – Birmingham City

Mandag:
20.45: Sheffield Wednesday – Sheffield United

Rundens trippel:

 


 

FREDAG:

 

Leeds United – West Bromwich Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Marcelo Bielsa har bekreftet at Leeds stiller med samme lag som startet mot QPR tirsdag kveld. De blir ingen endringer blant reservene heller. Hos gjestene er Jacob Murphy og Hal Robson-Kanu usikre, mens Ahmed Hegazi ser ut til å bli klar.

Marcelo Bielsa var langt nede etter 0-1 tapet mot Queens Park Rangers tidligere denne uken. Da spillerne gikk i bussen tittet han ned i bakken og var tydelig preget. Noen minutter tidligere fikk han spørsmål fra en journalist om Leeds-spillerne gikk tom for energi utover kampene for tiden. Bielsa måtte le, før han deretter ga klar tale tilbake til journalisten om at energinivået ikke var et problem. Det blir nå spennende å se hvordan Leeds slår tilbake etter tirsdagens tap. Fredag venter en tøff kamp mot opprykksrival West Bromwich Albion, mens Bristol City, Reading og Sheffield United venter i de tre neste kampene. At opprykksrivalene Norwich City og Sheffield United ser ut til å ha truffet med formen gjør ikke situasjonen bedre. Foran helgens runde ligger Leeds på tredjeplass med like mange poeng som Sheffield United på andreplass, mens det skiller to poeng opp til Norwich City på tabelltopp. Leeds vil dermed klatre til topps på tabellen med seier fredag kveld foran et entusiastisk hjemmepublikum. Hjemme på Elland Road har Leeds meget sterke 11-3-3 denne sesongen. Syv av de ni siste hjemmekampene har endt med seier, men hvittrøyene slapp nedrykkstruede Bolton Wanderers til overraskende mange sjanser i forrige hjemmekamp. 

Leeds siste kamper:
QPR – Leeds 1-0
Leeds – Bolton 2-1 (Bamford, Alioski)
Leeds – Swansea 2-1 (Jansson, Harrison)

Middlesbrough – Leeds 1-1 (Phillips)
Leeds – Norwich 1-3 (Bamford)

West Bromwich Albion fortsetter å skuffe på hjemmebane. Forrige helg tapte de toppkampen mot Sheffield United på The Hawthorns, noe som førte til at de nå har fire poeng opp til direkte opprykksplass. Med tap på fredag vil West Brom ha minst seks poeng opp til andreplass på tabellen, og det er en tung luke å få på dette tidspunktet i sesongen. Man kan trygt si at presset derfor er på gjestene fredag kveld, men West Brom kan finne selvtillit i sin sterke bortestatistikk. Darren Moore & Co er nemlig ligaens beste bortelag med 10-3-4 totalt. De har vunnet åtte av sine ni siste kamper på fremmed gress, og midtbanespiller Jake Livermore uttalte bestemt til lokalavisen Express & Star at deres gode prestasjoner på bortebane gir de større mulighet til å få med seg noe i fredagens TV-kamp. Til fredagens kamp har West Brom-spillerne gjort det de kan for å få best mulig støtte i den viktige kampen. Spillerne har nemlig gått sammen for å spandere bussbilletten til de over 2000 West Brom-supporterne som tar turen til Elland Road.

West Broms siste kamper:
West Brom – Sheff Utd 0-1
QPR – West Brom 2-3 (Livermore, Montero, Murphy)
Aston Villa – West Brom 0-2 (Robson-Kanu, Rodriguez)
West Brom – Forest 2-2 (Rodriguez, Murphy)
Stoke – West Brom 0-1 (Gayle)

Vurdering: For en kamp dette blir! To lag som trenger poeng for å ikke falle bakpå i kampen om direkte opprykksplass. Leeds United er sterke på hjemmebane, men har begynt å vise litt svakhetstegn i det siste. Her møter de et West Bromwich Albion-lag som sliter hjemme, men er fantastiske på bortebane. Her sliter jeg med å plukke en vinner. Uavgjort vil ikke være bra for noen av lagene, men tap vil være fryktelig for både Leeds og West Brom. Jeg blir derfor ikke overrasket dersom dette ebber ut med poengdeling.

Tips: U (3.40 @ Fansbet)

 


 

LØRDAG:

 

Hull City – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Stephen Kingsley og Fraizer Campbell er sannsynligvis ute hos vertene. Gjestene melder ikke om noen nye skader.

Vinterens store formlag har slit litt i det siste, men tirsdag kveld ble det en sterk seire for Hull City da Millwall kom på besøk. Seieren var viktig med tanke på den store nedturen laget opplevde da de tapte hele 1-5 mot Brentford noen dager i forveien. At Hull vant akkurat idet Jordy de Wijs var tilbake fra skade var kanskje ikke helt tilfeldig heller. Nå har Hull 47 poeng og ligger på en 11. plass på tabellen. Opp til play-off skiller det seks poeng, og det er ikke en umulig luke å tette. Hjemme på KCOM Stadium har tigrene fantastiske 6-1-0 på sine syv siste kamper. 

Hulls siste kamper:
Hull – Millwall 2-1 (Bowen, Pugh)
Brentford – Hull 5-1 (Campbell)
Hull – Rotherham 2-2 (Bowen, Campbell)
Derby – Hull 2-0
Hull – Stoke 2-0 (Grosicki, Bowen)

Birmingham City-supporterne var forståelig nok svært skuffet over å bare ha tatt ett poeng over de to hjemmekampene mot Blackburn Rovers og Bolton Wanderers, men fikk seg en skikkelig opptur da formlaget Bristol City ble slått 2-1 tirsdag kveld. Conor Mahoney gjorde et fint innhopp mot gamleklubben Blackburn Rovers forrige helg, og han fulgte det opp med både mål og målgivende pasning mot Bristol City. Birmingham har nå bare tre poeng opp til play-off, men samtidig vet man ikke om klubben kommer til å få en poengstraff senere i sesongen grunnet brudd på FFP. På bortebane har Birmingham bare tapt én a sine åtte siste kamper. 

Birminghams siste kamper:
Bristol City – Birmingham 1-2 (Mahoney, Morrison)
Birmingham – Blackburn 2-2 (Adams x2)
Birmingham – Bolton 0-1

QPR – Birmingham 3-4 (Adams x3, Dean)
Birmingham – Forest 2-0 (Adams, Jota)

Vurdering: Hull City med litt vaklende form i det siste, men hjemme på KCOM Stadium er de meget bra. Her møter de et Birmingham City-lag som aldri er enkle å spille mot. Blåtrøyene taper sjeldent borte, men her tror jeg de kan få det tøft. Uavgjortfaren er stor, men jeg tror vertene kan vippe dette til sin fordel.

Tips: H (2.35 @ Fansbet)


 

Aston Villa – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: For første gang siden desember ventes Jack Grealish å være klar for vertene til denne kampen. John McGinn, Ørjan Nyland og Henri Lansbury er skadet. Hos gjestene er skadelisten lang. Andy King er ute for resten av sesongen, mens Mason Mount, Craig Bryson, Marcus Olsson, Craig Forsyth, Curtis Davies og Tom Lawrence er ute til denne kampen.

Jack Grealish ble ikke klar til bortekampen mot Stoke City forrige helg, og da ble det ikke overraskende en ny kamp uten tre poeng. Aston Villa havnet under 0-1 mot Stoke, men kom tilbake og sikret til slutt poengdeling. Uten seier på Bet365 Stadium ser play-off håpet nå ut til å ryke. Villa er nå nede på en 13. plass med 45 poeng, og har nå en luke på åtte poeng opp til sjetteplassen på tabellen. Villa har ikke vunnet noen av sine fem siste kamper, og de er nødt til å vinne så fort som mulig dersom de skal holde liv i play-off håpet. Hjemme på Villa Park har de bare vunnet én av sine åtte siste kamper.

Aston Villas siste kamper:
Stoke – Aston Villa 1-1 (Adomah)
Aston Villa – West Brom 0-2
Brentford – Aston Villa 1-0
Aston Villa – Sheff Utd 3-3 (Abraham, Green, Mings)
Reading – Aston Villa 0-0

Derby County tapte sin tredje strake kamp da de møtte erkerival Nottingham Forest mandag kveld. Martyn Waghorn hadde en stor mulighet i første omgang, men bortsett fra det var Derby tamme både med og uten ball. I den foregående kampen ble det tap hjemme mot Millwall, og det virker som om noe er virkelig galt med dette Derby-laget. Den vakre og hurtige fotballen fra tidligere i sesongen er borte, og nå blir det alt for mye trilling av ball i ufarlige områder. Derby er nå på syvendeplass med to poeng opp til play-off. På bortebane har hvittrøyene 6-4-7 denne sesongen.  

Derbys siste kamper:
Forest – Derby 1-0
Derby – Millwall 0-1
Brighton – Derby 2-1 (Cole)
Ipswich – Derby 1-1 (Lawrence)
Derby – Hull 2-0 (Waghorn)

Vurdering: To lag som sliter litt for tiden, og som begge jakter en play-off plass. Det er vanskelig å plukke en vinner her, og jeg synes uavgjort fremstår som det beste tipset i en kamp man helst bør styre unna.

Tips: U (3.45 @ Fansbet)


 

Brentford – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Rico Henry og Lewis Macleod er begge ute hos vertene. Angel Rangel mangler hos gjestene.

Brentford på hjemmebane er noe av det vakreste Championship har å by på. De fire siste hjemmekampene har alle endt med seier, og på disse fire kampene har de scoret hele 14 mål. Både Hull City og Blackburn Rovers har måttet forlate banen med fem baklengsmål. Forrige helg scoret Said Benrahma tre mål da Hull City ble slått, og spesielt den første scoringen var av det meget vakre slaget. The Bees kom seg raskt ned på jorda igjen da det ble 0-2 tap borte mot Sheffield Wednesday noen dager senere. Brentford står fortsatt bare med én borteseier denne sesongen, men på hjemmebane har de 10-4-3. 

Brentfords siste kamper:
Sheff Wed – Brentford 2-0
Brentford – Hull 5-1 (Benrahma x3, Mokotjo, Maupay)
Swansea – Brentford 4-1 (Watkins)
Brentford – Aston Villa 1-0 (Maupay)
Forest – Brentford 2-1 (Canos)

Queens Park Rangers hadde syv strake tap i serien før opprykksjagende Leeds United kom på besøk tirsdag kveld. Mange forventet nok at Leeds skulle påføre London-klubben sitt åttende strake nederlag, men slik ville ikke Luke Freeman det. Han scoret kampens eneste mål da QPR vant 1-0. Sesongen er nok kjørt med tanke på play-off, men nå er det i hvert fall ingen tvil om at London-klubben kommer til å holde seg unne bunnstrid utover våren. Det blir spennende å se hvordan QPR fortsetter å prestere etter tirsdagens seier. På bortebane har de tapt samtlige av sine fire siste kamper. 

QPRs siste kamper:
QPR – Leeds 1-0 (Freeman)
Boro – QPR 2-0
QPR – West Brom 2-3 (Freeman, Hemed)
QPR – Watford 0-1
Bristol City – QPR 2-1 (Smith)

Vurdering: Interessant London-derby mellom to lag som ser ut til å ende sesongen midt på tabellen. Brentford er i en egen klasse når de spiller på hjemmebane for tiden, mens QPR har slitt på bortebane. Jeg tror ikke Brentford får det enkelt her, men samtidig tror jeg de har det som trengs for å vinne.

Tips: H (1.71 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Will Keane som er skadet, mens Jonas Knudsen er suspendert. Gjestene må klare seg uten Jon Dadi Bödvarsson, Anssi Jaakkola, Andy Rinomhota og Sam Baldock.

For tredje kamp på rad måtte Ipswich Town-manager Paul Lambert se laget sitt forlate banen etter å ha spilt 1-1. Forrige runde hadde Lambert tatt plass på tribunen, ettersom han ble ilagt straff fra forbundet etter bråket i Old Farm. Fra tribuneplass fikk han først se Ipswich Town-forsvarer Jonas Knudsen bli utvist midtveis i første omgang, før Will Keane sendte traktorguttene i ledelsen like etterpå. Ipswich så ut til å holde unna og sikre tre svært viktige poeng, men på overtid kom baklengsmålet. Derfor har Ipswich nå ni poeng opp til trygg plass, istedenfor syv poeng. Det må gjøre vondt for Ipswich-fansen å tenke på hvor nære de ville vært trygg plass dersom de hadde hatt marginene på riktig side i de siste kampene. Nå har blåtrøyene syv kamper på rad uten seier i serien, mens de på hjemmebane bare har vunnet to av 17 kamper denne sesongen. 

Ipswichs siste kamper:
Wigan – Ipswich 1-1 (Keane)
Ipswich – Stoke 1-1 (Keane)
Ipswich – Derby 1-1 (Nolan)
Norwich – Ipswich 3-0
Ipswich – Sheff Wed 0-1

Reading-sjef Jose Gomes mente kampen mot Rotherham United forrige helg ville være sesongens viktigste for The Royals. Derfor var han forståelig nok skuffet da laget hans rotet bort en 1-0 ledelse i bunnkampen som til slutt endte uavgjort. Mot slutten var The Royals nære ved å sikre alle poengene da Mo Barrow snappet ballen etter en misforståelse bak hos Rotherham, men det ble bare med nesten. Reading misbrukte dermed en gyllen mulighet til å få litt luft ned til nedrykksplassene, og nå er det bare målforskjell som gjør at de ligger på riktig side av streken. The Royals har bare tapt én av de seks siste kampene i serien, men samtidig har bare én av de syv siste endt med seier. På bortebane har Reading bare vunnet én av sine 17 kamper denne sesongen.

Readings siste kamper:
Reading – Rotherham 1-1 (Ejaria)
Sheff Utd – Reading 4-0
Reading – Blackburn 2-1 (Oliveira, Swift)
Sheff Wed – Reading 0-0
Reading – Aston Villa 0-0

Vurdering: Ipswich Town har vært nære ved å vinne flere ganger den siste tiden, men det vil seg ikke helt. Reading verken vinner eller taper ofte under Jose Gomes, og sliter litt med å komme seg unna bunnen. Dette blir en interessant og åpen kamp hvor begge lagene sannsynligvis kommer til å være livredde for å tape. Spesielt Ipswich har ikke råd til å tape her. Hvordan dette kommer til å gå er umulig å si. Jeg ender opp med å markere for uavgjort. 

Spill:  U (3.15 @ Fansbet)


 

Millwall – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Conor McLaughlin og Tom Bradshaw er begge ute hos vertene. Carlton Morris og Louis Thompson mangler hos gjestene.

Millwall var høyt oppe etter å ha slått Derby County på Pride Park for halvannen uke siden. Det meste så lyst ut for løvene ved det tidspunktet, spesielt siden de også har tatt seg hele veien til kvartfinale i FA Cupen. Dog kan FA Cupen fort bli mindre viktig utover våren dersom man ikke bedrer seg i serien. Millwall har nå tapt sine to siste kamper mot Preston North End og Hull City, noe som gjør at de nå bare har fire poeng ned til nedrykksplass. Bare én av de åtte siste seriekampene har endt med seier, og hjemme på The Den har de ikke vunnet noen av sine fire siste kamper. 

Millwalls siste kamper:
Hull – Millwall 2-1 (Hutchinson)
Millwall – Preston 1-3 (Thompson)
Derby – Millwall 0-1 (J Wallace)
Wimbledon – Millwall 0-1 (M Wallace)
Millwall – Sheff Wed 0-0

Det er snart ikke flere lovord man kan bruke om Norwich City denne sesongen. Forrige runde havnet de under både 0-1 og 1-2 mot et formsterkt Bristol City-lag, men likevel vant de til slutt 3-2. Den seieren kunne fort ha vært enda større, men gultrøyene var ikke effektive på Carrow Road i den kampen. Kenny McLean har ikke fått vist seg mye frem denne sesongen, men han grep absolutt muligheten da han først fikk den. Mot Bristol City scoret han to av målene, og begge var av det vakre slaget. Bredden i dette Norwich-laget er imponerende, og akkurat nå fremstår de som ligaens beste lag. Likevel er det bare to poeng ned til tredjeplassen som ikke gir direkte opprykk. På bortebane har gultrøyene sterke 8-7-2 denne sesongen.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Bristol City 3-2 (McLean x2, Godfrey)
Bolton – Norwich 0-4 (Pukki x2, Buendia, Stiepermann)

Preston – Norwich 3-1 (Pukki)
Norwich – Ipswich 3-0 (Pukki x2, Hernandez)
Leeds – Norwich 1-3 (Vrancic x2, Pukki)

Vurdering: Millwall i svak form for tiden. De ga Norwich City tøff kamp tidligere i sesongen, men her tror jeg de får det tøft. Norwich er i kjempeform og bør kunne spille seg gjennom Millwall-forsvaret på lørdag. Det eneste som er litt skummelt for gjestene er Millwalls dødballer. Norwich er ikke gode på defensive dødballer, mens Millwall er livsfarlige de gangene de får vippet ballen inn i boksen. Til tross for dødballene har jeg ingen problemer med å markere for borteseier.

Spill: B (2.15 @ Fansbet)


 

Preston North End – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ben Pearson er suspendert hos vertene, mens gjestene ikke har noen nye skader å melde om.

Preston North End var sterke på bortebane forrige sesong, men i første halvdel av inneværende sesong skuffet de stort på fremmed gress. Nå ser de derimot ut til å ha funnet tilbake til gamle takter etter at de har vunnet fire strake bortekamper i serien. Formen til The Lilywhites er strålende, og nå er de oppe i åtte kamper på rad uten tap. Denne flotte formen har ført Preston vekk fra bunnen og nå ser Lancashire-klubben ut som en outsider i kampen om play-off. I skrivende stund ligger de på en 10. plass med seks poeng opp til play-off. Hjemme på Deepdale har de dog bare vunnet én av sine seks siste kamper, og den seieren kom mot serieleder Norwich City. Til lørdagens kamp må Preston klare seg uten meget viktige Ben Pearson som er suspendert. Det har som regel gått dårlig de gangene han ikke har vært med for hvittrøyene denne sesongen. 

Prestons siste kamper:
Millwall – Preston 1-3 (Hughes, Clarke, Maguire)
Preston – Forest 0-0
Preston – Norwich 3-1 (Davies, Gallagher, Maguire)
Bolton – Preston 1-2 (Barkhuizen, Browne)
Preston – Derby 0-0

Bristol City hadde syv seiere på rad før møtet med Norwich City forrige helg. I den kampen ledet de både 1-0 og 2-1, etter at Callum O`Dowda blant annet hadde scoret et av sesongens finere mål. Til tross for at rødtrøyene ledet to ganger, endte de til slutt opp med å tape 2-3. Noen dager senere kom Birmingham City på besøk på Ashton Gate, og der endte det med et nytt tap for The Robins. At lag som blir ledet av Lee Johnson opplever lange seiers- og tapsrekker er ikke en nyhet, og derfor blir det spennende å se hvor lenge det går før Bristol City får stanset denne tapsrekken. Nå ligger Bristol City på sjetteplass med 53 poeng, men flere lag jager like bak. På bortebane hadde The Robins sterke 5-1-0 før tapet mot serieleder Norwich City forrige helg. 

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Birmingham 1-2 (Diedhiou)
Norwich – Bristol City 3-2 (O`Dowda, Paterson)
Bristol City – Wolves 0-1
Bristol City – QPR 2-1 (Eliasson, Diedhiou)
Blackburn – Bristol City 0-1 (Pisano)

Vurdering: Spennende kamp mellom to lag som kjemper om play-off. Begge lagene har vist meget bra form i det siste, men for Bristol City har det stanset opp i de to siste kampene. Egentlig ville jeg holdt Preston som favoritt her, men uten Ben Pearson er de klart svekket. Jeg ser derfor for meg en åpen og underholdene kamp som kan vippe begge veier. Ettersom gjestene har blitt satt som klar underdog hos bookmakerne, synes jeg borteseier fremstår som mest interessant. 

Spill: B (3.35 @ Fansbet)


 

Rotherham United – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Darren Potter og Kyle Vassell er ute hos vertene. Gjestene må nok en gang klare seg uten viktige Darragh Lenihan i midtforsvaret.

Rotherham United maktet ikke gjøre noe med “borte-forbannelsen” da de møtte Reading forrige runde, men var nok likevel godt fornøyd med ett poeng mot bunnrivalen. Rotherham lå under 0-1 mot Reading, men Semi Ajayi fikk pirket inn et meget viktig utligningsmål. Etter kampen var manager Paul Warne tydelig irritert på Reading-sjef Jose Gomes grunnet portugiserens kommentarer om Rotherhams direkte spillestil. Uavgjort var ikke nok til å få Rotherham opp fra nedrykksplass, men fortsatt er de à poeng med Reading som ligger over streken. “Borte-forbannelsen” ble heller ikke brutt, og nå er The Millers oppe i 42 bortekamper på rad i Championship uten å vinne. Hjemme på New York Stadium har de gjort det klart bedre. Denne sesongen har de 5-8-4 på eget gress, men bare én av de ni siste hjemmekampene har endt med seier. 

Rotherhams siste kamper:
Reading – Rotherham 1-1 (Ajayi)
Rotherham – Sheff Wed 2-2 (Towell, Taylor)
Hull – Rotherham 2-2 (Selvmål, Forde)
Rotherham – Wigan 1-1 (Robertson)
Millwall – Rotherham 0-0

Blackburn Rovers hadde tapt fire kamper på rad før de møtte Birmingham City forrige helg. I den kampen startet de fryktelig, og det resulterte etter hvert i et baklengsmål. På 0-1 våknet Lancashire-klubben, og i andre omgang snudde de 0-1 til 2-1. Den målfarlige forsvarsspilleren Charlie Mulgrew kom seg nok en gang på scoringslisten da han for tredje gang denne sesongen skrudde et hjørnespark direkte i mål. Mot slutten av kampen gjorde Rovers som de har gjort så mange ganger tidligere denne sesongen, de ga nemlig fra seg poeng. Kampen endte 2-2, noe som irriterte manager Tony Mowbray, samtidig som han var lettet over å ha satt en stopper for tapsrekken. På bortebane har Rovers nå bare vunnet én av sine ti siste kamper.

Blackburns siste kamper:
Birmingham – Blackburn 2-2 (Graham, Mulgrew)
Blackburn – Boro 0-1
Reading – Blackburn 2-1 (Bell)
Blackburn – Bristol City 0-1
Brentford – Blackburn 5-2 (Dack, Graham)

Vurdering: Dette stinker uavgjort. Rotherham vinner knapt kamper for tiden, mens Blackburn Rovers er forholdsvis ufarlige på bortebane. Det er vanskelig å se for seg et vinnerlag her.

Tips: U (3.30 @ Fansbet)


 

Stoke City – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Sam Vokes er usikker, mens Saido Berahino sannsynligvis ikke er med hos vertene. Michael Dawson, Tobias Figueredo og Lewis Grabban mangler nok hos gjestene.

Stoke City hedret Gordon Banks på en flott måte da Aston Villa var på besøk forrige helg. Jack Butland hadde på seg en spesiallaget drakt som skulle minne om den Banks brukte, mens det var en vakker tifo på tribunen. På banen klarte The Potters ikke gjøre den jobben de ønsket, selv om det startet bra da Sam Vokes flikket inn 1-0 med hælen. Senere i kampen tok Aston Villa mer over, og med en halvtime igjen av andre omgang kom utligningsmålet. Flere scoringer ble det ikke, noe som betyr at Stoke nå bare har én seier på de ni kampene Nathan Jones har ledet som manager. Nå har Stoke tolv poeng opp til play-off, og Stoke-fansen har nok for lenge siden forstått at det kommer til å bli en ny sesong i Championship for de røde og hvite. Hjemme på Bet365 Stadium har de bare vunnet én av sine fem siste kamper. 

Stokes siste kamper:
Stoke – Aston Villa 1-1 (Vokes)
Ipswich – Stoke 1-1 (McClean)

Wigan – Stoke 0-0
Stoke – West Brom 0-1
Hull – Stoke 2-0

Det har vært en fantastisk uke for Nottingham Forest-fansen. Først vant de 1-0 over erkerival Derby County mandag kveld, før de på torsdag fikk vite at klubben har planer om å utvide og fikse opp City Ground. På banen fungerer ting bedre for hver runde som går, og det kan virke som om duoen Martin O`Neill og Roy Keane begynner å bli varme i trøyen nede ved Trent-elven. Forest har nå fire kamper på rad uten tap, og opp til play-off skiller det bare tre poeng for skogvokterne. På bortebane har rødtrøyene derimot en jobb å gjøre. Man må nemlig helt tilbake til november for å finne forrige gang Forest vant på fremmed gress. Hele ti av deres 17 bortekamper har endt uavgjort, og nå har de åtte bortekamper på rad uten seier. 

Forests siste kamper:
Forest – Derby 1-0 (Benalouane)
Preston – Forest 0-0
West Brom – Forest 2-2 (Selvmål, Yates)
Forest – Brentford 2-1 (Wague, Grabban)
Birmingham – Forest 2-0

Vurdering: Stoke sliter med å vinne for tiden, mens Nottingham Forest er i bra form. Gjestene har dog ikke vunnet på bortebane siden november. Interessant kamp mellom to klubber som begge har skiftet manager nylig, og jeg synes det er vanskelig å se for seg hvordan denne kampen kommer til å utarte seg. Som vanlig med Forest på bortebane synes jeg likevel det er smartest å markere for uavgjort. 

Spill: U (3.15 @ Fansbet)


 

Swansea City – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Leroy Fer mangler hos vertene, mens Jason Lowe er suspendert hos gjestene.

Swansea City er det vanskeligste laget å bli klok på i Championship denne sesongen. De går fra å være helt fantastiske den ene runden, til å være fryktelige den neste. I løpet av de to siste kampene har de gått fra å valse over Brentford i FA Cupen, til å tape hele 1-3 mot Sheffield Wednesday forrige helg. De ustabile resultatene og prestasjonene gjør at svanene sannsynligvis kommer til å havne midt på tabellen denne sesongen. I skrivende stund ligger de på en 14. plass med 44 poeng, og opp til play-off skiller det ni poeng. Hjemme på Liberty Stadium har de 7-4-5 denne sesongen, hvor ingen av de fire siste kampene har endt med tap. 

Swanseas siste kamper:
Sheff Wed – Swansea 3-1 (McBurnie)
Swansea – Brentford 4-1 (Celina, Byers, James, Selvmål)
Leeds – Swansea 2-1 (McBurnie)
Swansea – Millwall 1-0 (Byers)
Bristol City – Swansea 2-0

Bolton Wanderers ble utklasset da de fikk besøk av Norwich City for to runder siden, men forrige helg løftet de seg flere hakk da de møtte et opprykksjagende Leeds United på Elland Road. Bolton fant veien til nettmaskene, samtidig som de skapte flere gode sjanser utenom den ene scoringen. Til slutt ble det likevel et 1-2 tap etter det som må kunne karakteriseres som en keepertabbe fra Remi Matthews. Nå har Bolton bare én seier på de ti siste kampene. De ligger nest sist på tabellen med fire poeng opp til trygg plass. Torsdag kom nyheten om at klubben nok en gang ikke klarer betale ut spillerne og ledernes lønninger til avtalt tidspunkt, og på bortebane er de fryktelige. Syv av de åtte siste kampene på fremmed gress har endt med tap. 

Boltons siste kamper:
Leeds – Bolton 2-1 (Beevers)
Bolton – Norwich 0-4
Birmingham – Bolton 0-1 (Connolly)
Bolton – Preston 1-2 (Donaldson)
Sheff Utd – Bolton 2-0

Vurdering: Swansea City er ustabile og vanskelig å bli klok på. De gangene de er påskrudde leverer de gjerne fantastisk fotball. Jeg tror lørdagens motstander er et lag svanene vil fungere bra mot. Jeg tror Bolton skal slite mot Swanseas kjappe og ballbesittende stil, og derfor blir jeg ikke overrasket om det blir en komfortabel seier for vertene her.

Spill: H (1.51 @ Fansbet)


 

Wigan Athletic – Middlesbrough
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene, mens Aden Flint og George Friend mangler hos Boro.

Etter Wigan Athletics 2-1 seier over Queens Park Rangers for noen uker siden trodde de fleste at The Latics ville komme seg trygt unna alt som har med bunnstrid å gjøre. Wigan hadde nemlig tre forholdsvis “enkle” kamper foran seg, men samtlige tre har endt med uavgjort. Hjemme mot Ipswich Town og Stoke City, samt borte mot Rotherham United. Disse skuffende resultatene har ført til at Wigan nå bare har fem poeng ned til nedrykksplass. Bare én av The Latics seks siste seriekamper har endt med seier, mens de på hjemmebane har 8-5-4. Det er en sterk hjemmestatistikk, men bare to av de syv siste hjemmekampene har endt med seier.

Wigans siste kamper:
Wigan – Ipswich 1-1 (Garner)
Wigan – Stoke 0-0
Rotherham – Wigan 1-1 (Windass)
Wigan – QPR 2-1 (Windass, Clarke)
Forest – Wigan 3-1 (Windass)

Middlesbrough fortsetter å gjøre jobben på banen. Forrige runde ble Queens Park Rangers slått 2-0 hjemme på Riverside Stadium, mens Blackburn Rovers ble slått i den foregående runden. Det kan virke som om Boro er litt tilbake dit de var tidligere i høst. Forsvarsspillet ser solid og bra ut igjen, mens det fortsatt mangler en del offensivt. John Obi Mikel har for øvrig kommet inn på laget og ser allerede ut som en spiller som hører hjemme på et høyere nivå. Foran helgens runde ligger Boro på en femteplass med 57 poeng. Ned til syvendeplassen som ikke gir play-off skiller det seks poeng. På bortebane har Boro sterke 8-6-3 denne sesongen.  

Boros siste kamper:
Boro – QPR 2-0 (Howson, Fletcher)
Blackburn – Boro 0-1 (Assombalonga)
Sheff Utd – Boro 1-0
Boro – Leeds 1-1 (Wing)
Newport Co – Boro 2-0

Vurdering: Wigan Athletic har skuffet litt i det siste. Her møter de et solid Middlesbrough-lag som kommer til å gjøre det vanskelig for Wigan på lørdag. Det virker litt som om Boro er på gang igjen, og her tror jeg de har en god mulighet til å ta tre viktige poeng. Jeg spår en knepen borteseier. Skal vi si 1-0? 

Spill: B (2.40 @ Fansbet)


 

MANDAG:

 

Sheffield Wednesday – Sheffield United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Mandag kveld smeller det på Hillsborough. Det var ikke mange ukene tilbake i tid siden Sheffield Wednesdays sesong så ut til å være ferdig. Ingenting tydet på at uglene kom til å få oppleve noe annet enn en plassering midt på tabellen utover våren, men i fotball kan det snu fort. Steve Bruce har kommet inn som ny manager, og han har fortsatt til gode å tape siden han ankom Yorkshire-klubben. Den siste uken har uglene slått både Swansea City og Brentford hjemme, og nå har uglene syv kamper på rad uten tap. Denne imponerende formen har ført Wednesday opp på en 12. plass med 47 poeng, og foran helgens runde har de bare seks poeng opp til play-off. For supporterne vil en seier her bety ekstra mye ettersom det både kan gi Wednesday kontakt med lagene på play-off, men samtidig vil det ødelegge for erkerival Sheffield Uniteds opprykkskamp. Hjemme på Hillsborough har uglene åtte kamper på rad uten tap. Man må faktisk helt tilbake til november for å finne forrige gang Wednesday tapte på eget gress.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Brentford 2-0 (Fletcher x2)
Sheff Wed – Swansea 3-1 (Reach x2, Fletcher)
Rotherham – Sheff Wed 2-2 (Iorfa, Forestieri)
Millwall – Sheff Wed 0-0
Sheff Wed – Reading 0-0

Kieran Dowell hadde aldri scoret med hodet på seniornivå, men hans heading mot West Bromwich Albion forrige helg var nok til å sikre tre meget viktige poeng. The Blades ser meget bra ut for øyeblikket. Selv når viktige spillere er ute med skader eller suspensjon, klarer de likevel fortsette å levere på banen. Nå har Chris Wilder & Co seks kamper på rad uten tap, hvor samtlige tre siste kamper har endt med seier. Denne flotte formen gjør at de nå ligger på direkte opprykksplass med to poeng opp til serieleder Norwich City. Tidligere denne sesongen endte det uavgjort 0-0 da lagene møttes på Bramall Lane, men på Hillsborough har de gode minner fra forrige sesong. Da vant de nemlig 4-2 over sine erkerivaler. På bortebane har Sheffield United 8-4-5 denne sesongen.

Sheff Utds siste kamper:
West Brom – Sheff Utd 0-1 (Dowell)
Sheff Utd – Reading 4-0 (Madine x2, Freeman, Fleck)
Sheff Utd – Boro 1-0 (Stearman)
Aston Villa – Sheff Utd 3-3 (Sharp x3)
Sheff Utd – Bolton 2-0 (Sharp, McGoldrick)

Vurdering: To lag i fin form som barker sammen til dette herlige derbyet. Sheffield Wednesday husker knapt hvordan det føles å tape på hjemmebane, mens Sheffield United ser meget sterke ut i toppen av tabellen. Sjeldent har jeg vært mer usikker på utfallet av Sheffield-derbyet enn hva jeg er denne gangen. At det er den kort- og blåseglade dommeren Peter Bankes som skal lede kampen, gjør det enda vanskeligere å vite hva man kan forvente. Jeg sliter med å plukke ut en vinner her, og derfor ender jeg opp med å markere for uavgjort.

Spill: U (3.35 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply