Skrevet av: Eirik Aase

 

Leeds United – West Bromwich Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Marcelo Bielsa har bekreftet at Leeds stiller med samme lag som startet mot QPR tirsdag kveld. De blir ingen endringer blant reservene heller. Hos gjestene er Jacob Murphy og Hal Robson-Kanu usikre, mens Ahmed Hegazi ser ut til å bli klar.

Marcelo Bielsa var langt nede etter 0-1 tapet mot Queens Park Rangers tidligere denne uken. Da spillerne gikk i bussen tittet han ned i bakken og var tydelig preget. Noen minutter tidligere fikk han spørsmål fra en journalist om Leeds-spillerne gikk tom for energi utover kampene for tiden. Bielsa måtte le, før han deretter ga klar tale tilbake til journalisten om at energinivået ikke var et problem. Det blir nå spennende å se hvordan Leeds slår tilbake etter tirsdagens tap. Fredag venter en tøff kamp mot opprykksrival West Bromwich Albion, mens Bristol City, Reading og Sheffield United venter i de tre neste kampene. At opprykksrivalene Norwich City og Sheffield United ser ut til å ha truffet med formen gjør ikke situasjonen bedre. Foran helgens runde ligger Leeds på tredjeplass med like mange poeng som Sheffield United på andreplass, mens det skiller to poeng opp til Norwich City på tabelltopp. Leeds vil dermed klatre til topps på tabellen med seier fredag kveld foran et entusiastisk hjemmepublikum. Hjemme på Elland Road har Leeds meget sterke 11-3-3 denne sesongen. Syv av de ni siste hjemmekampene har endt med seier, men hvittrøyene slapp nedrykkstruede Bolton Wanderers til overraskende mange sjanser i forrige hjemmekamp. 

Leeds siste kamper:
QPR – Leeds 1-0
Leeds – Bolton 2-1 (Bamford, Alioski)
Leeds – Swansea 2-1 (Jansson, Harrison)

Middlesbrough – Leeds 1-1 (Phillips)
Leeds – Norwich 1-3 (Bamford)

West Bromwich Albion fortsetter å skuffe på hjemmebane. Forrige helg tapte de toppkampen mot Sheffield United på The Hawthorns, noe som førte til at de nå har fire poeng opp til direkte opprykksplass. Med tap på fredag vil West Brom ha minst seks poeng opp til andreplass på tabellen, og det er en tung luke å få på dette tidspunktet i sesongen. Man kan trygt si at presset derfor er på gjestene fredag kveld, men West Brom kan finne selvtillit i sin sterke bortestatistikk. Darren Moore & Co er nemlig ligaens beste bortelag med 10-3-4 totalt. De har vunnet åtte av sine ni siste kamper på fremmed gress, og midtbanespiller Jake Livermore uttalte bestemt til lokalavisen Express & Star at deres gode prestasjoner på bortebane gir de større mulighet til å få med seg noe i fredagens TV-kamp. Til fredagens kamp har West Brom-spillerne gjort det de kan for å få best mulig støtte i den viktige kampen. Spillerne har nemlig gått sammen for å spandere bussbilletten til de over 2000 West Brom-supporterne som tar turen til Elland Road.

West Broms siste kamper:
West Brom – Sheff Utd 0-1
QPR – West Brom 2-3 (Livermore, Montero, Murphy)
Aston Villa – West Brom 0-2 (Robson-Kanu, Rodriguez)
West Brom – Forest 2-2 (Rodriguez, Murphy)
Stoke – West Brom 0-1 (Gayle)

Vurdering: For en kamp dette blir! To lag som trenger poeng for å ikke falle bakpå i kampen om direkte opprykksplass. Leeds United er sterke på hjemmebane, men har begynt å vise litt svakhetstegn i det siste. Her møter de et West Bromwich Albion-lag som sliter hjemme, men er fantastiske på bortebane. Her sliter jeg med å plukke en vinner. Uavgjort vil ikke være bra for noen av lagene, men tap vil være fryktelig for både Leeds og West Brom. Jeg blir derfor ikke overrasket dersom dette ebber ut med poengdeling.

Tips: U (3.40 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply