Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Sheffield Wednesday – Sheffield United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos noen av lagene. Vertene håper å få tilbake Jordan Thorniley og Morgan Fox, mens George Baldock og Jack O`Connell ser ut til å være klar igjen hos gjestene.

Mandag kveld smeller det på Hillsborough. Det var ikke mange ukene tilbake i tid siden Sheffield Wednesdays sesong så ut til å være ferdig. Ingenting tydet på at uglene kom til å få oppleve noe annet enn en plassering midt på tabellen utover våren, men i fotball kan det snu fort. Steve Bruce har kommet inn som ny manager, og han har fortsatt til gode å tape siden han ankom Yorkshire-klubben. Den siste uken har uglene slått både Swansea City og Brentford hjemme, og nå har uglene syv kamper på rad uten tap. Denne imponerende formen har ført Wednesday opp på en 12. plass med 47 poeng, og foran helgens runde har de bare seks poeng opp til play-off. For supporterne vil en seier her bety ekstra mye ettersom det både kan gi Wednesday kontakt med lagene på play-off, men samtidig vil det ødelegge for erkerival Sheffield Uniteds opprykkskamp. Hjemme på Hillsborough har uglene åtte kamper på rad uten tap. Man må faktisk helt tilbake til november for å finne forrige gang Wednesday tapte på eget gress.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Brentford 2-0 (Fletcher x2)
Sheff Wed – Swansea 3-1 (Reach x2, Fletcher)
Rotherham – Sheff Wed 2-2 (Iorfa, Forestieri)
Millwall – Sheff Wed 0-0
Sheff Wed – Reading 0-0

Kieran Dowell hadde aldri scoret med hodet på seniornivå, men hans heading mot West Bromwich Albion forrige helg var nok til å sikre tre meget viktige poeng. The Blades ser meget bra ut for øyeblikket. Selv når viktige spillere er ute med skader eller suspensjon, klarer de likevel fortsette å levere på banen. Nå har Chris Wilder & Co seks kamper på rad uten tap, hvor samtlige tre siste kamper har endt med seier. Denne flotte formen gjør at de nå ligger på direkte opprykksplass med to poeng opp til serieleder Norwich City. Tidligere denne sesongen endte det uavgjort 0-0 da lagene møttes på Bramall Lane, men på Hillsborough har de gode minner fra forrige sesong. Da vant de nemlig 4-2 over sine erkerivaler. På bortebane har Sheffield United 8-4-5 denne sesongen.

Sheff Utds siste kamper:
West Brom – Sheff Utd 0-1 (Dowell)
Sheff Utd – Reading 4-0 (Madine x2, Freeman, Fleck)
Sheff Utd – Boro 1-0 (Stearman)
Aston Villa – Sheff Utd 3-3 (Sharp x3)
Sheff Utd – Bolton 2-0 (Sharp, McGoldrick)

Vurdering: To lag i fin form som barker sammen til dette herlige derbyet. Sheffield Wednesday husker knapt hvordan det føles å tape på hjemmebane, mens Sheffield United ser meget sterke ut i toppen av tabellen. Sjeldent har jeg vært mer usikker på utfallet av Sheffield-derbyet enn hva jeg er denne gangen. At det er den kort- og blåseglade dommeren Peter Bankes som skal lede kampen, gjør det enda vanskeligere å vite hva man kan forvente. Jeg sliter med å plukke ut en vinner her, og derfor ender jeg opp med å markere for uavgjort.

Spill: U (3.35 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply