Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

TV-kamper

Fredag:
20.45: Norwich City – Swansea City

Lørdag:
16.00: West Bromwich Albion – Ipswich Town

Søndag:
13.00: Birmingham City – Aston Villa

Rundens trippel:

 


 

FREDAG:

 

Norwich City – Swansea City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Todd Cantwell er usikker hos vertene. Både Leroy Fer og Martin Olsson er ute hos gjestene, og får ikke møtt sin tidligere arbeidsgiver på fredag.

Norwich City fortsetter å skinne i Championship denne sesongen. Forrige runde vant de 3-1 borte mot Millwall, og de som følger Championship vet hvor vanskelig det kan være å spille mot løvene på The Den. Norwich har nå scoret tre eller flere mål i fem av sine seks siste kamper i serien. The Canaries troner øverst på tabellen med to poeng ned til Leeds United på andreplass. Ned til tredjeplassen som bare gir play-off har det nå blitt en luke på fire poeng. Med fem seiere på de seks siste kampene er det ingenting å si på formen. Fortsetter Norwich på samme måte utover våren, vil de nok sannsynligvis spille Premier League-fotball til høsten. Hjemme på Carrow Road har Norwich 11-2-4 denne sesongen. På de fire siste hjemmekampene har de tatt ti poeng. 

Norwichs siste kamper:
Millwall – Norwich 1-3 (Stiepermann, Zimmermann, Pukki)

Norwich – Bristol City 3-2 (McLean x2, Godfrey)
Bolton – Norwich 0-4 (Pukki x2, Buendia, Stiepermann)
Preston – Norwich 3-1 (Pukki)
Norwich – Ipswich 3-0 (Pukki x2, Hernandez)

Swansea City møtte et formsvakt Bolton Wanderers forrige runde. Der fikk vi ikke servert noen overraskelser da svanene vant 2-0 hjemme på Liberty Stadium, men måten det skjedde på var noe spesiell. Bolton fikk nemlig to spillere utvist på stillingen 0-0, og måtte spille de siste 20 minuttene med ni mann. Swansea klarte da utnytte overtallet og sikret seg til slutt tre poeng. Nå har hvittrøyene syv poeng opp til play-off, men waliserne har vært alt for ustabile denne sesongen til at play-off fremstår som et sannsynlig utfall. Tre av de fem siste kampene har endt med tap, mens de på bortebane har tapt samtlige tre siste kamper. 

Swanseas siste kamper:
Swansea – Bolton 2-0 (Celina, McBurnie)
Sheff Wed – Swansea 3-1 (McBurnie)
Swansea – Brentford 4-1 (Celina, Byers, James, Selvmål)
Leeds – Swansea 2-1 (McBurnie)
Swansea – Millwall 1-0 (Byers)

Vurdering: Norwich City er rett og slett strålende. De ser ut til å være på vei mot Premier League, men veien er fortsatt lang. Her får de besøk av et ustabilt Swansea City-lag som fort kan skape problemer for gultrøyene. Det er alltid vanskelig å vite hva man kan forvente fra dette Swansea-laget, men likevel sliter jeg med å markere for noe annet enn hjemmeseier. Norwich er nemlig alt for gode for øyeblikket.

Tips: H (1.68 @ Fansbet)

 


 

LØRDAG:

 

Blackburn Rovers – Preston North End
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Darragh Lenihan, Jacob Davenport og Harry Chapman er ikke med hos vertene. Callum Robinson og Louis Moult er usikre hos gjestene, mens Ben Pearson er suspendert.

I slutten av janaur ble det snakket høyt om play-off rundt Blackburn Rovers. Det var kanskje ikke så rart med tanke på at de hadde kontakt med topp seks, samtidig som de hadde vunnet fire kamper på rad i serien. Noen uker senere er situasjonen snudd helt på hodet. Bare ett poeng på de seks siste kampene er fryktelig lesning for Rovers-supporterne, og nå fremstår bunnstrid som et mer sannsynlig alternativ enn play-off. Hjemme på Ewood Park har de lenge vært sterke denne sesongen, men begge de to siste hjemmekampene har endt med tap. Meget viktige Darragh Lenihan har vært ute de fem siste kampene, og han kommer til å være ute til tidligst landslagspausen. 

Blackburns siste kamper:
Rotherham – Blackburn 3-2 (Mulgrew, Bell)
Birmingham – Blackburn 2-2 (Graham, Mulgrew)
Blackburn – Boro 0-1
Reading – Blackburn 2-1 (Bell)
Blackburn – Bristol City 0-1

Flere tusen Preston North End-supportere tar den korte turen til Ewood Park for å se sitt lag i aksjon mot Blackburn Rovers på lørdag. Disse supporterne håper at favorittlaget skal sikre seg sin femte strake borteseier, og samtidig ta enda et skritt nærmere play-off. Hvittrøyene er i fantastisk form for øyeblikket, og foran helgens kamp har de ni kamper på rad uten tap. Den gode formen har ført Preston fra bunnstrid til kamp om play-off, og nå skiller det bare seks poeng opp til Bristol City på sjetteplass. På bortebane har Preston 6-3-8 denne sesongen, hvor fire av de seks seierne som nevnt har kommet i løpet av de fire siste bortekampene.

Prestons siste kamper:
Preston – Bristol City 1-1 (Johnson)
Millwall – Preston 1-3 (Hughes, Clarke, Maguire)
Preston – Forest 0-0
Preston – Norwich 3-1 (Davies, Gallagher, Maguire)
Bolton – Preston 1-2 (Barkhuizen, Browne)

Vurdering: Tidlig lokaloppgjør på lørdag. Blackburn Rovers er i fæl form og er ikke helt til å kjenne igjen for tiden. Her møter de et velfungerende og formsterkt Preston North End-lag. Med tanke på hvordan lagene har prestert den siste tiden er det vanskelig å gå for noe annet enn borteseier her.

Tips: B (2.60@ Fansbet)


 

Sheffield United – Rotherham United
Kampstart: 13.15
Skader og Suspensjoner: Kommer..

For andre gang denne sesongen maktet ikke Sheffield United score mot erkerival Sheffield Wednesday. Heller ikke Wednesday fant nettmaskene, og dermed har begge Sheffield-derbyene denne sesongen endt 0-0. Nå venter et nytt lokaloppgjør for Sheffield United, men denne lørdagen er det bare seier som er godt nok. Hjemme mot Rotherham United må det bli tre poeng dersom The Blades skal henge med i kampen om direkte opprykk. Foran helgens runde skiller det to poeng opp til Leeds United på andreplass, mens det er fire poeng opp til tabelltopp. Hjemme på Bramall Lane har Sheffield United seks seiere på rad i serien. 

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Wed – Sheff Utd 0-0
West Brom – Sheff Utd 0-1 (Dowell)
Sheff Utd – Reading 4-0 (Madine x2, Freeman, Fleck)
Sheff Utd – Boro 1-0 (Stearman)
Aston Villa – Sheff Utd 3-3 (Sharp x3)

Rotherham United leverte ingen god kamp mot Blackburn Rovers forrige runde, men sikret seg likevel tre meget viktige poeng. Det var en fin forandre for Rotherham-sjef Paul Warne som flere ganger denne sesongen har sett laget sitt forlate banen uten poeng i kamper hvor de egentlig har vært det klart beste laget. Seieren mot Rovers var helt nødvendig ettersom nedrykksrival Reading også vant sin kamp. Rotherham ligger fortsatt på nedrykksplass, men har nå kontakt med både Reading, Wigan Athletic og Millwall over streken. Det store problemer for Rotherham er deres borteform. The Millers har nå hele 42(!) kamper på rad i Championship på fremmed gress uten seier. Det vil være en stor overraskelse dersom de skulle klare å bryte den “forbannelsen” på Bramall Lane denne runden, selv om Rotherham er ubeseiret på sine seks siste kamper i serien. 

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Blackburn 3-2 (Ajayi x2, Williams)
Reading – Rotherham 1-1 (Ajayi)
Rotherham – Sheff Wed 2-2 (Towell, Taylor)
Hull – Rotherham 2-2 (Selvmål, Forde)
Rotherham – Wigan 1-1 (Robertson)

Vurdering: Her må det bli hjemmeseier. Sheffield United er fantastiske på hjemmebane for tiden, mens Rotherham United er håpløse på bortebane.

Tips: H (1.37 @ Fansbet)


 

West Bromwich Albion – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Matt Phillips kan være tilbake hos vertene. Gjestene må muligens klare seg uten Trevoh Chalobah, James Collins og Ellis Harrison.

West Bromwich Albions opprykkshåp fikk en skikkelig ripe i lakken da de besøkte Elland Road forrige runde. Tidligere denne sesongen valset West Brom over Leeds hjemme på The Hawthorns, men på Elland Road var bordet snudd. Leeds tok ledelsen allerede etter 16 sekunder spill, og resten av kvelden ble et eneste langt mareritt for Darren Moore & Co. Til slutt hadde Sam Johnstone plukket hele fire baller ut av nettmaskene, mens The Baggies ikke maktet å score et eneste mål selv. Tapet førte til at West Brom nå har syv poeng opp til direkte opprykksplass. Hjemme på The Hawthorns har de slitt en del den siste tiden. De har nemlig ikke vunnet en eneste av sine fem siste hjemmekamper.  

West Broms siste kamper:
Leeds – West Brom 4-0
West Brom – Sheff Utd 0-1
QPR – West Brom 2-3 (Livermore, Montero, Murphy)
Aston Villa – West Brom 0-2 (Robson-Kanu, Rodriguez)
West Brom – Forest 2-2 (Rodriguez, Murphy)

Ipswich Town gikk på det som kanskje var sesongens vondeste nederlag da de tapte 1-2 hjemme mot Reading forrige runde. Ekstra surt var det både fordi den avgjørende scoringen kom på overtid, men også fordi luken til trygg plass dermed økte til hele tolv poeng. Med elleve runder igjen av denne sesongen er det nå fryktelig vanskelig å se for seg hvordan blåtrøyene skal klare holde seg. Det aller meste tyder på at det blir League One-spill for traktorguttene til høsten. Foran helgens runde har Ipswich åtte kamper på rad uten seier. På fremmed gress har de fryktelige 1-3-13 denne sesongen, noe som er svakeste i hele Championship. Bare ti scoringer har det blitt på Ipswichs 17 bortekamper.  

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Reading 1-2 (Edwards)
Wigan – Ipswich 1-1 (Keane)
Ipswich – Stoke 1-1 (Keane)
Ipswich – Derby 1-1 (Nolan)
Norwich – Ipswich 3-0

Vurdering: Selv med fem hjemmekamper på rad uten seier, er det vanskelig å se for seg hvordan dette skal ende med noe annet enn seier for vertene. Ipswich har vist mye bra i de siste kampene, men er litt for svake i begge ender av banen. Jeg tror West Brom slår hardt tilbake etter tapet forrige runde, og har derfor ingen problemer med å markere for hjemmeseier her.

Tips: H (1.35 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Tidligere denne uken var det knyttet en del usikkerhet rundt om denne kampen kom til å bli spilt nå på lørdag. Bolton hadde nemlig en del utestående regninger som de ikke hadde klart å betale, og noen av de var til politiet og andre som står for sikkerheten på Boltons hjemmekamper. Heldigvis ble den saken ordnet, og dermed kan det spilles fotball på University of Bolton Stadium denne helgen. Der har ikke Bolton vunnet noen av sine fem siste kamper, og en slik fæl hjemmeform er en sikker oppskrift på nedrykk. Derfor er Bolton nødt til å vinne hjemmekamper igjen så fort som mulig, og da spesielt mot lag som Millwall. Foran helgens runde har Bolton syv poeng opp til trygg plass, mens det skiller åtte poeng opp til lørdagens motstander.

Boltons siste kamper:
Swansea – Bolton 2-0
Leeds – Bolton 2-1 (Beevers)
Bolton – Norwich 0-4
Birmingham – Bolton 0-1 (Connolly)
Bolton – Preston 1-2 (Donaldson)

Millwall hadde lite å stille opp med hjemme mot serieleder Norwich City forrige helg. Løvene gikk dermed på sitt tredje strake tap i serien, og har nå kommet seg ned på jorda igjen etter den sterke borteseieren mot Derby County for noen uker siden. London-klubben ligger plantet dypt nede i bunnstriden, og det er ikke så rart med tanke på at de bare har vunnet én av de ni siste kampene i serien. Bunnrivalene Rotherham United og Reading vant begge sine kamper forrige helg, noe som gjør at Millwall nå bare har ett poeng ned til nedrykksplass. På bortebane har Millwall bare vunnet to ganger denne sesongen, og totalt har de 2-4-11 på fremmed gress. Dog må det nevnes at begge de to seierne har kommet i løpet av de fem siste bortekampene.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Norwich 1-3 (Williams)
Hull – Millwall 2-1 (Hutchinson)
Millwall – Preston 1-3 (Thompson)
Derby – Millwall 0-1 (J Wallace)
Wimbledon – Millwall 0-1 (M Wallace)

Vurdering: Mye tyder på at det kommer til å bli nedrykk for Bolton Wanderers. Luken til trygg plass øker gradvis, mens det utenfor banen fortsatt er fryktelig mye rot. Alt annet enn seier her vil på mange måter ikke være godt nok for The Trotters. Millwall med dårlig form over lengre tid, men jeg tror de vil være påskrudde til denne krigen. Denne kampen blir nok fort jevn og alt annet enn vakker. Til slutt tror jeg Millwall kommer til å dra i land tre viktige poeng. 

Spill:  B (2.05 @ Fansbet)


 

Bristol City – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Målvakt Frank Fielding er ute, mens Niki Maenpaa er usikker. Det gjør at Bristol City muligens må bruke enten Max O`Leary eller Stefan Marinovic i mål. Marcelo Bielsa har bekreftet at Leeds ville stille uforandret fra sist kamp.

Syv seiere på rad førte Bristol City helt opp på play-off, men foran helgens runde står de med bare ett poeng på de tre siste kampene. Til tross for de siste resultatene ligger The Robins fortsatt på sjetteplassen som vil gi play-off ved sesongslutt. Bak rødtrøyene følger flere sterke lag som alle har et stort ønske om å vippe Bristol City ned fra play-off. Forrige runde ble det ett poeng borte mot et formsterkt Preston North End-lag, og det bør de være fornøyd med. Lørdag venter en ny tøff oppgave når Leeds United kommer på besøk på Ashton Gate. Hjemme på eget gress var Bristol City skuffende i høst, men nå har de fire seiere på fem siste hjemmekampene. 

Bristol Citys siste kamper:
Preston – Bristol City 1-1 (Diedhiou)
Bristol City – Birmingham 1-2 (Diedhiou)
Norwich – Bristol City 3-2 (O`Dowda, Paterson)
Bristol City – Wolves 0-1
Bristol City – QPR 2-1 (Eliasson, Diedhiou)

Leeds United leverte det som må kunne omtaltes som sesongbeste da West Bromwich Albion kom på besøk forrige runde. Det var ikke spilt mer enn 16 sekunder da Pablo Hernandez banket Leeds i ledelsen med et vakkert langskudd. Etterpå fortsatte Leeds å rive i stykker sin opprykksrival, og de ga seg ikke før de hadde satt fire baller i nettmaskene bak Sam Johnstone. Nå gjelder det å bygge videre på den seieren for Leeds. Siden romjulen har Leeds møtt på flere fartshumper, men fortsatt sitter de på direkte opprykksplass med bare to poeng til tabelltopp. På bortebane har Leeds vist mye bra gjennom hele sesongen, men foran helgens runde har de bare én seier på de fem siste kampene på fremmed gress.  

Leeds siste kamper:
Leeds – West Brom 4-0 (Bamford x2, Hernandez, Alioski)
QPR – Leeds 1-0
Leeds – Bolton 2-1 (Bamford, Alioski)
Leeds – Swansea 2-1 (Jansson, Harrison)
Middlesbrough – Leeds 1-1 (Phillips)

Vurdering: Helt åpen kamp. Bristol City har vært sterke på hjemmebane i det siste, mens det har lugget litt for Leeds United på bortebane i samme tidsperiode. Her blir jeg nødt til å følge magefølelsen, og den taler til gjestenes fordel. Jeg tror Leeds fortsetter der de slapp mot West Brom, og derfor markerer jeg for borteseier. Dog vil jeg ikke anbefale å sette penger på dette oppgjøret. 

Spill: B (2.40 @ Fansbet)


 

Derby County – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Mason Mount og Craig Bryson mangler hos vertene. Fernando Forestieri er usikker hos gjestene.

Det så bekmørkt ut for Derby County da de lå under 0-1 hjemme mot Wigan Athletic tidligere denne uken. Heldigvis for Frank Lampard og Derby-fansen klarte hvittrøyene snu 0-1 til 2-1 i andre omgang. Derby unngikk dermed et fjerde strake tap i serien, og nå har de like mange poeng som Bristol City på sjetteplass. Mason Bennett scoret et fantastisk mål i kampen mot Wigan, og Derby trenger at flere spillere enn bareHarry Wilson klarer ta ansvar fremover på banen utover våren. Hjemme på Pride Park har Derby sterke 9-5-3 denne sesongen, hvor bare én av de åtte siste kampene har endt med tap.  

Derbys siste kamper:
Derby – Wigan 2-1 (Malone, Bennett)
Aston Villa – Derby 4-0
Forest – Derby 1-0
Derby – Millwall 0-1
Brighton – Derby 2-1 (Cole)

For andre gang denne sesongen endte det målløst da erkerivalene Sheffield Wednesday og Sheffield United barket sammen. Wednesday-sjef Steve Bruce hadde nok helst sett at uglene vant mot hans tidligere arbeidsgiver, men vil nok samtidig være fornøyd med at Wednesday fortsatt ikke har tapt under hans ledelse. Bruce har nå ledet Yorkshire-klubben i syv kamper, og det har resultert i tre seiere og fire uavgjort. Den gode formen til Wednesday har ført de opp på en 13. plass med 48 poeng. Nå skiller det bare seks poeng opp til play-off, men med tap på lørdag vil det bli en luke på ni poeng. Et tap på Pride Park vil derfor på mange måter knuse opprykkshåpet for Bruce & Co. På bortebane har uglene 5-4-8 denne sesongen. 

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Sheff Utd 0-0
Sheff Wed – Brentford 2-0 (Fletcher x2)
Sheff Wed – Swansea 3-1 (Reach x2, Fletcher)
Rotherham – Sheff Wed 2-2 (Iorfa, Forestieri)
Millwall – Sheff Wed 0-0

Vurdering: Derby har ikke imponert i det siste, mens Sheffield Wednesday ikke taper kamper lenger. Derby klarer seg bra hjemme, men her vil de ikke få en enkel oppgave. Jeg synes det meste peker på uavgjort i dette oppgjøret. 

Spill: U (3.30 @ Fansbet)


 

Middlesbrough – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Aden Flint mangler hos vertene, mens Rico Henry er ute hos gjestene.

Det ble ingen scoringer for verken Middlesbrough eller Wigan Athletic da lagene møttes på DW Stadium forrige helg. Boro har dermed gått tre kamper på rad uten å slippe inn mål. Det fantastiske forsvarsspillet til Boro er hovedgrunnen til at de nå ser ut til å sikre seg en play-off plass ved sesongslutt, og der er det nok ingen som ønsker å møte rødtrøyene. Problemet for Boro denne sesongen har vært at det defensive fokuset har ødelagt en del for angrepsspillet. Foran helgens kamp har Boro bare tapt én av sine ti siste kamper i serien. I januar ble John Obi Mikel hentet til klubben, og med han midt på banen ser Boro enda bedre ut enn før. Hjemme på Riverside Stadium har Boro bare to seiere på de syv siste kampene, men det må nevnes at de ikke har tapt noen av sine fire siste på eget gress.  

Boros siste kamper:
Wigan – Boro 0-0
Boro – QPR 2-0 (Howson, Fletcher)
Blackburn – Boro 0-1 (Assombalonga)
Sheff Utd – Boro 1-0
Boro – Leeds 1-1 (Wing)

Brentford på hjemmebane og Brentford på bortebane er to helt forskjellige lag. Hjemme på Griffin Park er de ligaens kanskje mest underholdene lag. De spiller blendende vakker fotball og målene renner inn. Totalt har de scoret 40 mål hjemme på Griffin Park, noe som er nest flest i Championship denne sesongen. På bortebane er det derimot bare fire lag som har scoret færre mål enn The Bees. På 16 bortekamper har de bare scoret 18 mål, hvor fire av målene kom mot Rotherham United i deres eneste borteseier for sesongen. Brentford har nå åtte poeng opp til play-off. Den luken blir vond å tette, men uansett blir det viktig for hovedtrener Thomas Frank å knekke koden på bortebane utover våren. 

Brentfords siste kamper:
Brentford – QPR 3-0 (Maupay, Benrahma, Canos)
Sheff Wed – Brentford 2-0
Brentford – Hull 5-1 (Benrahma x3, Mokotjo, Maupay)
Swansea – Brentford 4-1 (Watkins)
Brentford – Aston Villa 1-0 (Maupay)

Vurdering: Middlesbrough er bunnsolide bakover. Jeg synes de har sett bra ut i det siste, og har stor tro på at de kan vinne hjemme mot Brentford på lørdag. Med tanke på hvor mye Brentford sliter fremover på banen på bortebane, vil de nok slite med å finne veien til nettmaskene mot dette Boro-laget.

Tips: H (2.35 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Fire kamper på rad uten tap, samt seier over erkerival Derby County noen dager i forveien. Det var status for Nottingham Forest da de tok turen til Bet365 Stadium for å møte et formsvakt Stoke City-lag forrige runde. Til Forest-supporternes store skuffelse endte det med et surt 0-2 tap, og nå er det fire poeng opp til play-off. Forest har absolutt en god mulighet til å havne blant de seks beste lagene utover våren, men da er de nødt til å heve seg et par hakk i sesonginnspurten. Hjemme på vakre City Ground har rødtrøyene vunnet samtlige av sine tre siste kamper. 

Forests siste kamper:
Stoke – Forest 2-0
Forest – Derby 1-0 (Benalouane)
Preston – Forest 0-0
West Brom – Forest 2-2 (Selvmål, Yates)
Forest – Brentford 2-1 (Wague, Grabban)

Jarrod Bowen har allerede skrevet seg opp på ønskelisten til flere Premier League-klubber. Han fantastiske prestasjoner utover våren fører samtidig til at prislappen til sommeren kommer til å inneholde mange nuller. Nå har Bowen fire mål på de fire siste kampene, og forrige runde scoret han begge målene for Hull da de slo Birmingham City 2-0. Hull har nå to seiere på rad, men begge har kommet på hjemmebane. På eget gress er Hull sterke, men på bortebane har de hatt større utfordringer. Samtlige tre siste kamper på fremmed gress har nemlig endt med tap. Hull ligger nå på plassen bak Nottingham Forest med like mange poeng. De har derfor fire poeng opp til play-off, og det er fortsatt liv i drømmen om opprykk for Hull-fansen. 

Hulls siste kamper:
Hull – Birmingham 2-0 (Bowen x2)
Hull – Millwall 2-1 (Bowen, Pugh)
Brentford – Hull 5-1 (Campbell)
Hull – Rotherham 2-2 (Bowen, Campbell)
Derby – Hull 2-0

Vurdering: Åpen kamp mellom to lag som begge jakter play-off, og som begge har like mange poeng. I dette tilfellet tror jeg hjemmefordelen er det som avgjør. Forest med gode takter på eget gress i det siste, mens Hull har tre strake bortetap. Jeg tror vertene tar en knepen seier.

Spill: H (2.20 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Stoke City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Åtte tap på de ni siste kampene. Det er status for Queens Park Rangers etter 0-3 tapet mot London-rival Brentford forrige runde. I løpet av to måneder har QPR gått fra å være en utfordrer i kampen om play-off, til å nå ikke føle seg helt trygge med tanke på bunnstriden. Den forferdelige formen har ført QPR ned på en 18. plass med 42 poeng. Nå skiller det ni poeng til nedrykksplass. Den luken bør være stor nok til at QPR-fansen slipper unna nervepirrende kamper i april, men samtidig er det en usikkerhet inne i bildet grunnet den svake formen. Rent spillemessig synes jeg ikke QPR har vært så svake i denne lange perioden, og for bare halvannen uke siden ble Leeds United slått hjemme på Loftus Road. Jeg føler meg derfor trygg på at det snart vil snu for Steve McClaren & Co. Hjemme på Loftus Road har de 8-2-7 denne sesongen, men bare én av de fem siste har endt med seier.

QPRs siste kamper:
Brentford – QPR 3-0
QPR – Leeds 1-0 (Freeman)
Boro – QPR 2-0
QPR – West Brom 2-3 (Freeman, Hemed)
QPR – Watford 0-1

Etter bare én seier på de ni første kampene som Stoke City-manager, kunne Nathan Jones endelig juble for tre poeng igjen da Nottingham Forest var på besøk forrige helg. Peter Etebo var stor på midtbanen for The Potters i deres 2-0 seier, mens Benik Afobe også fant veien til nettmaskene. Med 44 poeng etter 35 serierunder er det lite som tyder på at Stoke kommer til å få noe annet enn en kjedelig sesongavslutning midt på tabellen. Likevel er det fullt mulig å få litt spenning på slutten dersom de virkelig finner formen i tiden fremover. På bortebane har Stoke i så fall en jobb å gjøre. Bare to av deres 17 bortekamper denne sesongen har endt med seier, mens hele ti av dem har endt med poengdeling. Foran helgens kamp har Stoke ni bortekamper på rad uten seier.

Stokes siste kamper:
Stoke – Forest 2-0 (Etebo, Afobe)
Stoke – Aston Villa 1-1 (Vokes)
Ipswich – Stoke 1-1 (McClean)
Wigan – Stoke 0-0
Stoke – West Brom 0-1

Vurdering: Ingen enkel kamp å vurdere. Begge lagene er i svak form, men har nylig glimtet til med en sterk seier. Dette kan vippe begge veier, men jeg synes QPR har fått dårlig betalt i det siste. De viste mot Leeds nylig at de kan slå hvem som helst på hjemmebane, og jeg tror de kan sikre seg tre nye poeng mot Stoke. Dog ville jeg aldri satt penger på denne kampen. 

Spill: H (2.70 @ Fansbet)


 

Reading – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

På overtid satte Modou Barrow inn seiersmålet for Reading borte mot Ipswich Town forrige helg. Den scoringen kan vise seg å være gull verdt ved sesongslutt, og akkurat nå var den scoringen nok til å holde Reading på riktig side av nedrykksstreken. I bunnen vant nemlig Rotherham United også sin kamp forrige runde, noe som gjør at det fortsatt bare er målforskjell som gjør at The Royals ikke ligger på nedrykksplass. Bolton Wanderers og Ipswich Town ser ut til å bli hektet av i bunnen, men kampen for å unngå den siste plassen pågår for fullt. Opp til lørdagens motstander har Reading bare tre poeng, mens det er ett poeng opp til Millwall. Foran helgens kamp har The Royals fått en skikkelig dårlig nyhet på skadefronten. Den viktige spissen Nelson Oliveira er nemlig ute med skade de neste fire ukene. Reading har bare tapt én av sine syv siste kamper i serien, men de har spilt en del uavgjort. Hjemme på Madejski Stadium har de svake 5-4-8, og bare to av de ni siste hjemmekampene har endt med seier. 

Readings siste kamper:
Ipswich – Reading 1-2 (Oliveira, Barrow)
Reading – Rotherham 1-1 (Ejaria)
Sheff Utd – Reading 4-0
Reading – Blackburn 2-1 (Oliveira, Swift)
Sheff Wed – Reading 0-0

Wigan Athletic ledet 1-0 til pause mot Derby County tidligere denne uken, men The Rams snudde og vant 2-1. Wigan har derfor fortsatt en tøff jobb foran seg med tanke på å bedre den fryktelige bortestatistikken. Den siste tiden har det ikke fungert på hjemmebane heller, noe som gjør at Wigan nå bare har tre poeng ned til nedrykksplass. På fremmed gress har Wigan 15 kamper på rad uten seier. Man må helt tilbake til august for å finne den eneste gangen Wigan har vunnet på bortebane denne sesongen. Før tapet mot Derby hadde Wigan spilt uavgjort i samtlige av sine fire siste kamper. 

Wigans siste kamper:
Derby – Wigan 2-1 (Massey)
Wigan – Boro 0-0
Wigan – Ipswich 1-1 (Garner)
Wigan – Stoke 0-0
Rotherham – Wigan 1-1 (Windass)

Vurdering: Dette blir jevnt, intenst og nervepirrende. I mine øyne fremstår uavgjort som det klart beste alternativet, til tross for Wigans elendige bortestatistikk. Reading vinner ikke ofte, men taper sjeldent. Et tap vil svi for begge lag her, men spesielt for vertene. Derfor tror jeg ikke de kommer til å ta alt for store sjanser. Jeg ser for meg en kamp hvor det ikke kommer noen skikkelig sluttspurt fra noen av lagene, og at kampen til slutt ebber ut med 0-0 eller 1-1. 

Spill: U (3.20 @ Fansbet)


 

SØNDAG:

 

Birmingham City – Aston Villa
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det kommer til å koke på St Andrews tidlig søndag ettermiddag når Birmingham City får besøk av erkerival Aston Villa. Ikke bare fordi det alltid er intenst når disse to lagene møter hverandre, men også fordi begge klubbene jakter desperat poeng for å klare komme seg opp til play-off. Birmingham står nå med 50 poeng og har dermed fire poeng opp til Bristol City på sjetteplass. De siste kampene har de variert fra det mest fantastiske til det mest forferdelige, og manager Garry Monk er nødt til å få mer stabile prestasjoner fra spillerne sine utover våren. Samtidig er Birmingham-fansen nødt til å tenke på at klubben kan bli ilagt poengstraff senere denne måneden på grunn av brudd på Financial Fair Play. Hjemme på St Andrews har Birmingham 6-8-3 denne sesongen, og de har bare vunnet én av sine fem siste kamper på eget gress.

Birminghams siste kamper:
Hull – Birmingham 2-0
Bristol City – Birmingham 1-2 (Mahoney, Morrison)
Birmingham – Blackburn 2-2 (Adams x2)
Birmingham – Bolton 0-1
QPR – Birmingham 3-4 (Adams x3, Dean)

I tre måneder ventet Aston Villa-fansen på at Jack Grealish skulle komme tilbake fra skade. I løpet av hans skadeopphold vant Villa bare to av de 14 kampene de spilte, og det sier litt om hvor viktig Aston Villa-juvelen er for laget sitt. Forrige helg gjorde han comeback da Derby County var på besøk på Villa Park, og det ble et gledelig gjensyn med fotballbanen for unge Grealish. Han var svært delaktig i det meste som skjedde fremover på banen, før han senere kronet comebacket med en drømmescoring da han la på til 4-0. Grealish sitt comeback gir Aston Villa et gigantisk løft foran søndagens derby. Samtidig har de et mentalt overtak på sin erkerival gjennom de gode resultatene innbyrdes de siste sesongene. Villa har nemlig ikke tapt en eneste av sine 13 siste ligakamper mot Birmingham. I serien ligger Villa imidlertid bak sin erkerival på tabellen. Dean Smith & Co har to poeng topp til Birmingham og seks poeng opp til play-off. På hjemmebane har Villa 7-8-3 denne sesongen, hvor bare to av de ni siste hjemmekampene har endt med seier. 

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Derby 4-0 (Hourihane x2, Abraham, Grealish)
Stoke – Aston Villa 1-1 (Adomah)
Aston Villa – West Brom 0-2
Brentford – Aston Villa 1-0
Aston Villa – Sheff Utd 3-3 (Abraham, Green, Mings)

Vurdering: For et par uker siden ville jeg hatt størst tro på Birmingham i dette derbyet, men det er to ting som får meg bort fra å markere for hjemmeseier. Det ene er Aston Villas overtak innbyrdes over flere sesonger. Det andre er det faktum at Jack Grealish er tilbake på laget. Dette blir intenst og spennende, og til slutt tror jeg begge lagene står igjen med ett poeng hver. 

Spill: U (3.20 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply