Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

TV-kamp

Tirsdag:
20.45: Bristol City – Ipswich Town

Rundens trippel:

 


 

Bristol City – Ipswich Town
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer.

Etter syv strake seiere i serien har det nå sagt stopp for Bristol City. Etter cuptapet mot Wolverhampton Wanderers har The Robins spilt fire kamper, og ingen av kampene har endt med seier. Det har blitt tap mot Norwich City og Birmingham City, mens det ble uavgjort mot Preston North End. Forrige runde kom Leeds United på besøk på Ashton Gate, men der ble det også nederlag. Rødtrøyene står derfor med fem kamper på rad uten seier totalt. Nå skiller det ett poeng opp til play-off for Lee Johnson & Co. Hjemme i Bristol har de 7-5-6, noe som gjør de til et av de svakere hjemmelagene i ligaen. 

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Leeds 0-1
Preston – Bristol City 1-1 (Diedhiou)
Bristol City – Birmingham 1-2 (Diedhiou)
Norwich – Bristol City 3-2 (O`Dowda, Paterson)
Bristol City – Wolves 0-1

Ipswich Town opplevde en gedigen nedtur da bunnrival Reading satte inn seiersmålet på overtid da lagene møttes for to runder siden. Lørdag hevet de seg likevel på imponerende vis da turen gikk til opprykksjagende West Bromwich Albion. Ipswich imponerte stort på The Hawthorns og hadde til slutt fortjent å få med seg mer enn det ene poenget de ble stående igjen med. Et sterkt poeng, men poengdelinger hjelper ikke mye i kampen om å overleve. Nå har Ipswich tolv poeng opp til trygg plass. De ligger helt sist på tabellen og det er lite som tyder på at de kommer til å holde seg denne sesongen. På bortebane har blåtrøyene bare vunnet én av sine 18 kamper denne sesongen. 

Ipswichs siste kamper:
West Brom – Ipswich 1-1 (Nolan)
Ipswich – Reading 1-2 (Edwards)
Wigan – Ipswich 1-1 (Keane)
Ipswich – Stoke 1-1 (Keane)
Ipswich – Derby 1-1 (Nolan)

Vurdering: Bristol City med fem kamper på rad uten seier. De er likevel meget sterke, men har slitt litt på hjemmebane. Her møter de et fortapt Ipswich Town-lag, som riktignok har levert en del bra prestasjoner den siste tiden. Ipswich har spilt 1-1 i fire av sine fem siste kamper, og det viser at de ikke er enkle å møte. Jeg tror vertene vil få det tøffere her enn hva oddsen tilsier, men synes likevel hjemmeseier fremstår som det beste tipset.

Tips: H (1.54 @ Fansbet)

 


 

Blackburn Rovers – Wigan Athletic
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Blackburn Rovers gjorde det meste riktig i lokaloppgjøret mot Preston North End, bortsett fra å score. De styrte det aller meste på Ewood Park, men fant aldri nettmaskene. Preston scoret derimot på sin eneste avslutning på mål. Slik går det ofte når man er i dårlig form, og nå har Rovers bare ett poeng på de syv siste kampene. Den fryktelige formen har tatt de fra kamp om play-off til det som i verste fall kan bli en bunnstrid. For å gjøre vondt verre har ikke Rovers en eneste frisk rendyrket midtstopper tilgjengelig frem til etter landslagspausen. Hjemme på Ewood Park har Lancashire-klubben 7-6-5, men samtlige tre siste hjemmekamper har endt med 0-1 tap. 

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Preston 0-1
Rotherham – Blackburn 3-2 (Mulgrew, Bell)

Birmingham – Blackburn 2-2 (Graham, Mulgrew)
Blackburn – Boro 0-1
Reading – Blackburn 2-1 (Bell)

Wigan Athletic-sjef Paul Cook var langt nede etter 2-3 tapet mot Reading forrige runde. Kanskje ikke så rart med tanke på at Wigan faktisk ledet kampen da klokka passerte 89 minutter. Etter kampen kunne Cook fortelle at han aldri har følt seg lengre nede som Wigan-sjef enn hva han gjør akkurat nå. Med seier mot Reading ville Wigan hatt seks poengs luke ned til nedrykksplass. Istedenfor har de nå tre poeng til nedrykk, samtidig som de er á poeng med Reading. At den avgjørende scoringen til Reading kom på omdiskutert vis hele syv minutter på overtid må ha gjort det hele enda verre. Nå har Wigan seks kamper på rad uten seier. På bortebane har de ikke vunnet siden august. Den gangen slo de Stoke City i det som er deres eneste borteseier for sesongen. Wigan er derfor ligaens svakeste bortelag foran denne midtukerunden. 

Wigans siste kamper:
Reading – Wigan 3-2 (Powell, Garner)
Derby – Wigan 2-1 (Massey)
Wigan – Boro 0-0
Wigan – Ipswich 1-1 (Garner)
Wigan – Stoke 0-0

Vurdering: Blackburn Rovers i fryktelig form. Nå har de samtidig kjempetrøbbel i bakre rekker. Til denne kampen skal vertene forsøke å komponere en forsvarsrekke bestående av bare backer og midtbanespillere. Wigan Athletic har dermed fått en gyllen mulighet til å gjøre noe med sin forferdelige bortestatistikk. Med tanke på formen og de store skadeproblemene til vertene er det vanskelig å ikke prøve et langskudd på borteseier her. Dette til tross for at Wigan er ligaens svakeste bortelag.

Tips: B (3.30 @ Fansbet)


 

Sheffield United – Brentford
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Lørdag ettermiddag sikret Sheffield United seg tre poeng mot Rotherham United i det som gjerne må sees på som prakteksempelet på en kontrollert seier. The Blades tok ledelsen tidlig og fikk en enda enklere jobb da Rotherham ble redusert til ti mann i første omgang. Senere doblet Sheffield United ledelsen og vant 2-0. Seieren var ekstra viktig med tanke på at både Norwich City og Leeds United vant sine kamper. Nå har Chris Wilder & Co to poeng opp til direkte opprykksplass, samt fire poeng opp til serieleder Norwich City. Hjemme på Bramall Lane har de fantastiske syv seiere på rad. Med 12-3-3 totalt er de ligaens beste hjemmelag for øyeblikket.   

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Rotherham 2-0 (Duffy, O`Connell)
Sheff Wed – Sheff Utd 0-0

West Brom – Sheff Utd 0-1 (Dowell)
Sheff Utd – Reading 4-0 (Madine x2, Freeman, Fleck)
Sheff Utd – Boro 1-0 (Stearman)

Brentford hadde bare vunnet én bortekamp i serien denne sesongen før de tok turen til Middlesbrough på lørdag. Da Boro tidlig tok ledelsen var det lite som tydet på at Brentford skulle få med seg noe hjem til London. På imponerende vise klarte likevel The Bees snu kampen og sikre seg tre poeng. Nok en gang fant Said Benrahma veien til nettmaskene, og nå har Brentford-fansen virkelig fått øynene opp for play-off plassene. Foran denne runden ligger Brentford på en 13. plass med seks poeng opp til play-off. Nå blir det spennende å se om de kan følge opp med en ny sterk seier på bortebane. Så langt har de bare vunnet to av 17 bortekamper i serien, men begge seierne har kommet i løpet av Brentfords fire siste kamper på fremmed gress. 

Brentfords siste kamper:
Boro – Brentford 1-2 (Selvmål, Benrahma)
Brentford – QPR 3-0 (Maupay, Benrahma, Canos)
Sheff Wed – Brentford 2-0
Brentford – Hull 5-1 (Benrahma x3, Mokotjo, Maupay)
Swansea – Brentford 4-1 (Watkins)

Vurdering: Sheffield United med syv seiere på rad hjemme på Bramall Lane. De får langt tøffere motstand på tirsdag, enn hva de fikk på lørdag. Jeg tror likevel at de sikrer seg en ny seier mot et sterkt Brentford-lag. Dette Brentford-forsvaret kan fort få store problemer med å stanse vertenes uforutsigbare og sterke angrepsspill. Uansett bør dette bli en meget underholdene kamp.

Tips: H (2.00 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Sheffield Wednesday
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Sirkus. Baluba. Tull. Tøys. Jeg kunne funnet enda flere passende ord om det som skjer hos Bolton Wanderers for tiden. Gjennom hele sesongen har det dukket opp uheldige episoder utenfor banen vedrørende økonomi, men aldri har det sett mer tåpelig ut enn hva det gjør nå. Styreformann Ken Anderson lovet spillerne før helgen at de ville få utbetalt februar-lønnen på mandag. I skrivende stund (mandag kveld) har de fortsatt ikke fått penger på konto. Nå er spillerne møkk lei av hele situasjonen, noe de har gitt uttrykk for gjennom et åpent brev til lokalavisen. Midt i alt rotet klarte hvittrøyene ta en ekstremt viktig seier hjemme mot Millwall på lørdag, noe som gjør at Bolton nå har fem poeng opp til trygg plass. Hjemme på University of Bolton Stadium har The Trotters 4-4-10 denne sesongen.  

Boltons siste kamper:
Bolton – Millwall 2-1 (O`Neil, Olkowski)
Swansea – Bolton 2-0
Leeds – Bolton 2-1 (Beevers)
Bolton – Norwich 0-4
Birmingham – Bolton 0-1 (Connolly)

Sheffield Wednesday spilte uavgjort mot Derby County lørdag ettermiddag og er nå oppe i ni kamper på rad uten tap. Åtte av disse kampene har vært under Steve Bruces ledelse. Den flotte formen har ført uglene opp fra bunnen av tabellen, og nå har de et håp om å blande seg inn i kampen om play-off. Foran midtukerunden skiller det bare seks poeng opp til sjetteplassen som gir play-off. Bruce ser ut til å ha fått orden på det defensive hos Wednesday, og det er veien å gå dersom man skal kjempe på øvre halvdel av tabellen. Fremover på banen har uglene mer enn nok spillere som kan avgjøre kamper. På bortebane har Yorkshire-klubben 5-5-8 denne sesongen, og ingen av deres fire siste bortekamper har endt med tap. 

Sheff Weds siste kamper:
Derby – Sheff Wed 1-1 (Iorfa)
Sheff Wed – Sheff Utd 0-0
Sheff Wed – Brentford 2-0 (Fletcher x2)
Sheff Wed – Swansea 3-1 (Reach x2, Fletcher)
Rotherham – Sheff Wed 2-2 (Iorfa, Forestieri)

Vurdering: Bolton Wanderers med sterk seier sist, men her sier det stopp. Både på grunn av den absurde situasjonen klubben er i med tanke på lønn som ikke har blitt utbetalt, men også på grunn av gjestenes imponerende form. Her synes jeg alt taler for at gjestene tar med seg minst ett poeng, og jeg velger å markere for borteseier.

Tips: B (2.00 @ Fansbet)


 

Reading – Leeds United
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Med 89 minutter spilt lå Reading under 1-2 hjemme mot bunnrival Wigan Athletic forrige runde. På utrolig vis kom Reading tilbake og sikret seg til slutt seieren med en omdiskutert scoring syv minutter på overtid. I den foregående runden ble det også dramatikk da en annen bunnrival, Ipswich Town, ble senket av en sen scoring fra Modou Barrow. Uten disse sene målene kunne situasjonen vært bekmørk for The Royals, men istedenfor har de nå tre poeng ned til nedrykksplass. Bare én av de åtte siste kampene har endt med tap, og hjemme på Madejski Stadium er de ubeseiret på de fem siste kampene. Tre av disse fem kampene har endt med seier. Reading må for øvrig klare seg uten Nelson Oliveira de neste ukene, men det så ikke ut til å by på store utfordringer i kampen mot Wigan sist. 

Readings siste kamper:
Reading – Wigan 3-2 (Swift, Barrow, Meite)
Ipswich – Reading 1-2 (Oliveira, Barrow)
Reading – Rotherham 1-1 (Ejaria)
Sheff Utd – Reading 4-0
Reading – Blackburn 2-1 (Oliveira, Swift)

Patrick Bamford fortsatte der han slapp da Leeds United besøkte Ashton Gate lørdag ettermiddag. Leeds-spilleren scoret kampens eneste mål da Yorkshire-klubben vant 1-0 og sikret seg tre viktige poeng. Begge rivalene i toppen av tabellen vant sine kamper, og derfor er det fortsatt et skikkelig rotterace i kampen om de to plassene som gir direkte opprykk. Nå har Leeds vunnet fire av sine fem siste kamper. Mye tyder på at de virkelig er på gang igjen, og det passer bra med tanke på kampen mot Sheffield United førstkommende lørdag. Leeds har to poeng ned til Sheffield United på tredjeplass og to poeng opp til Norwich City på tabelltopp. Med marginene på riktig side kan Leeds potensielt ta et gigantisk skritt nærmere Premier League denne uken. På bortebane har hvittrøyene 9-4-5 denne sesongen, men bare to av de seks siste kampene på fremmed gress har endt med seier. 

Leeds siste kamper:
Bristol City – Leeds 0-1 (Bamford)
Leeds – West Brom 4-0 (Bamford x2, Hernandez, Alioski)
QPR – Leeds 1-0
Leeds – Bolton 2-1 (Bamford, Alioski)
Leeds – Swansea 2-1 (Jansson, Harrison)

Vurdering: Reading taper sjeldent, og er høyt oppe etter et par meget viktige og sene seiersmål. Her får de langt tøffere motstand når et heltent Leeds United kommer på besøk. Readings spillestil bør passe Leeds bra, og jeg blir overrasket dersom ikke Leeds får et par gode muligheter som følge av Readings noe vågelige måte å spille seg ut bakfra. Reading har dog vist over lengre tid at de ikke er noen kasteball, og vil nok kunne gi Leeds tøff motstand. Likevel synes jeg borteseier fremstår som det klart beste alternativet her. 

Spill:  B (1.68 @ Fansbet)

 

About The Author

Leave a Reply