Skrevet av: Eirik Aase

 

Birmingham City – Aston Villa
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Maxime Colin er sannsynligvis ute hos vertene, mens Gary Gardner ikke kan spille mot sin egen klubb. Gjestene må klare seg uten Tommy Elphick, men får tilbake duracell-kaninen John McGinn fra suspensjon.

Det kommer til å koke på St Andrews tidlig søndag ettermiddag når Birmingham City får besøk av erkerival Aston Villa. Ikke bare fordi det alltid er intenst når disse to lagene møter hverandre, men også fordi begge klubbene jakter desperat poeng for å klare komme seg opp til play-off. Birmingham står nå med 50 poeng og har dermed fem poeng opp til Derby County på sjetteplass. De siste kampene har de variert fra det mest fantastiske til det mest forferdelige, og manager Garry Monk er nødt til å få mer stabile prestasjoner fra spillerne sine utover våren. Samtidig er Birmingham-fansen nødt til å tenke på at klubben kan bli ilagt poengstraff senere denne måneden på grunn av brudd på Financial Fair Play. Hjemme på St Andrews har Birmingham 6-8-3 denne sesongen, og de har bare vunnet én av sine fem siste kamper på eget gress.

Birminghams siste kamper:
Hull – Birmingham 2-0
Bristol City – Birmingham 1-2 (Mahoney, Morrison)
Birmingham – Blackburn 2-2 (Adams x2)
Birmingham – Bolton 0-1
QPR – Birmingham 3-4 (Adams x3, Dean)

I tre måneder ventet Aston Villa-fansen på at Jack Grealish skulle komme tilbake fra skade. I løpet av hans skadeopphold vant Villa bare to av de 14 kampene de spilte, og det sier litt om hvor viktig Aston Villa-juvelen er for laget sitt. Forrige helg gjorde han comeback da Derby County var på besøk på Villa Park, og det ble et gledelig gjensyn med fotballbanen for unge Grealish. Han var svært delaktig i det meste som skjedde fremover på banen, før han senere kronet comebacket med en drømmescoring da han la på til 4-0. Grealish sitt comeback gir Aston Villa et gigantisk løft foran søndagens derby. Samtidig har de et mentalt overtak på sin erkerival gjennom de gode resultatene innbyrdes de siste sesongene. Villa har nemlig ikke tapt en eneste av sine 13 siste ligakamper mot Birmingham. I serien ligger Villa imidlertid bak sin erkerival på tabellen. Dean Smith & Co har to poeng topp til Birmingham og syv poeng opp til play-off. På bortebane har Villa 4-7-6 denne sesongen, hvor ingen av de fem siste på fremmed gress har endt med seier. 

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Derby 4-0 (Hourihane x2, Abraham, Grealish)
Stoke – Aston Villa 1-1 (Adomah)
Aston Villa – West Brom 0-2
Brentford – Aston Villa 1-0
Aston Villa – Sheff Utd 3-3 (Abraham, Green, Mings)

Vurdering: For et par uker siden ville jeg hatt størst tro på Birmingham i dette derbyet, men det er to ting som får meg bort fra å markere for hjemmeseier. Det ene er Aston Villas overtak innbyrdes over flere sesonger. Det andre er det faktum at Jack Grealish er tilbake på laget. Dette blir intenst og spennende, og til slutt tror jeg begge lagene står igjen med ett poeng hver. 

Spill: U (3.20 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply